🌹سبک زندگی فاطمی
همسر شهید مطهری (ره) درباره سرباز شهید حضرت زهرا علیها السلام میگوید: یادم هست یک بار برای دیدن دخترم به اصفهان رفته بودم و بعد از چند روزی با یکی از دوستانم به تهران برگشتم. نزدیکیهای سحر بود که به خانه رسیدم. وقتی وارد خانه شدم، دیدم همه بچهها خواب هستند، ولی آقا بیدار است. چای حاضر کرده بودند، میوه و شیرینی چیده بودند و منتظر من بودند. دوستم از دیدن این منظره بسیار تعجب کرد و گفت: همه روحانیون این قدر خوب هستند!
بعد از سلام و علیک، وقتی آقا دیدند، بچهها هنوز خوابند. با تأثر به من گفتند: میترسم یک وقت من نباشم و شما از سفر بیایید و کسی نباشد که به استقبالتان بیاید.
📚سرگذشتهای ویژه، ج ۲، صص: ۱۰۸ تا ۱۱۱
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz
دختران تراز❤️
🔹مفهوم شناسی هویت در فرهنگ لغت «معین» آمده است که: «هویت» یعنی آنچه که باعث تشخص فرد میشود. از ا
💠انواع هویت
🔹هویت اجتماعی
این مفهوم به شیوههایی اشاره دارد که به واسطه آنها، افراد و گروهها در روابط اجتمــاعی خود از افراد و گروههای دیگر متمایز میشوند. همچنین به برقراری و متمایز ساختن نظام مند نسبتهای شباهت و تفاوت میان افراد، میان گروهها و میان افراد و گروهها اشاره مینماید.
هویت اجتماعی درک ما از این مطلب است که چه کسی هستیم و دیگران کیستند و از آن طرف، دیگران از خودشان و افراد دیگر (از جمله خود ما) چه درکی دارند؟
در این تعریف، دو نکته قابل طرح است: اول آنکه نقش «شناسایی» در فرآیند هویت یابی بسیار مهم است؛ به این معنا که چگونه و از چه منظری دو شخص به تشخیص و تعیین هویت دیگران میپردازند. دوم آنکه هویت اجتماعی یک امر ثابت و لایتغیر برای افراد نیست، به عبارت دیگر مانند یک معنا برای یک لفظ، ذاتی افراد نیست، بلکه محصول توافق یا عدم توافق جمعی است و همیشه قابل نقد و ارزیابی است.
هویت دارای ابعاد و جنبههای متفاوتی است، مهمترین بعد هویت، بعد اجتماعی یا جامعهای آن است که بر سایر ابعاد هویت حاکمیت و تأثیر دارد. در واقع هویت به هر شکلی که تجلی کند، آن جلوه، مستقیماً یا غیر مستقیم، اجتماعی خواهد بود.برای درک این مفهوم باید به این نکته مهم توجه داشت که هویت اجتماعی در گروه شکل میگیرد. بدین ترتیب، اولاً: جامعه از روابط افراد و در درون گروههای مختلف (خانوادگی، شغلی، دینی …) تشکیل شده است.
ثانیاً: فرد باید به یک خودآگاهی نسبت به نقش و پایگاه و اهمیت خود در میان گروه و نیز به یک آگاهی نسبت به سایر گروهها دست یابد تا هویت جمعی او شکل گیرد. بنابراین عنصر خود آگاهی در بعد اجتماعی هویت، نقش مهمیدارد. البته عوامل مختلفی در تشکیل هویت جمعی مؤثر هستند که برخی از آنها عبارتند از: خانواده؛ زبان؛ دین؛ زادگاه؛ شغل؛ سن؛ جمعیت؛ ایدئولوژی؛ ملیت (قومیت)؛ تاریخ گذشته؛ خودآگاهی و خودیابی.
🔹هویت گروهی
«هویت، مجموعه ای از خصوصیات و مشخصات اجتماعی، فرهنگی، روانی، فلسفی، زیستی و تاریخی همسان است که بر یگانگی یا همانندی اعضای آن دلالت میکند و آن را در یک ظرف زمانی و مکانی معین، به طـور مشخص و قابل قبول و آگاهانه، از سایر گروهها و افراد متعلق به آنها متمایز میسازد.
بنابراین هویت جمعی خاستگاه جامعوی دارد و از عناصر متفاوتی قوام مییابد و عنصر خودآگاهی افراد در این مفهوم بسیار مهم است.
🔹هویت فردی
به اعتقاد بعضی از جامعه شناسان ـ نظیر گیدنزـ هویت فردی و هویت اجتماعی، از نظر کیفی و نوعی متفاوتند. به این معنا که هویت فردی، ناظر به افراد و هویت جمعی معطوف به جامعه است.
هویت اجتماعی نسبت به هویت شخصی، واقعی تر بوده و دارای استحکام و دوام بیشتری است، همان طور هویت اجتماعی به هویت فردی تعیّن میبخشد. بارزترین فرق میان هویت فردی و جمعی در این است که هویت فردی بر تفاوت و هویت جمعی بر شباهت تأکید دارد. بهر حال تمایز میان هویت فردی و جمعی بر اساس عقل متعارف (عقل سلیم) روشن است. انسانها آنچه را که از جامعه میگیرند در درون پردازش کرده و درونی میکنند، آنگاه آن را میپذیرند و همین مسئله، هویت فردی آنها را تشکیل می دهد.
🔴ادامه دارد...
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz
⇦کاش...کاش بعضی از آقا پسـ🧑🏻ـرا که حرص و جوش میخورن برای زیبایی اندامشون و میرن باشگاه 🏋🏻♀و...هر از چندگاهی میان روبرو آینه و فیگور میگیرن و..عالمی دارن با این پف کردن بازو!💪
⇦همونقدر حرص و جوش بخورن برای زیبایی روحشون...برا پیشرفت معنوی شون😇برای قوی شدن ریشه ایمـ📿ـان و اعتقاداتشون...توی اعتقادات انقدر قوی بشن که با یه شبههاز راه به در نشن و نزنن تو خاکی🙅🏻♂
⇦کاش بجای این باشگاهای زیبایی🥊 اندام جوونای ما دنبال باشگاه زیبایی افکـ🧠ـار میگشتن .بعضی وقتا هم باهم مچ میندازن تا ببینن کی قوی تره🤼♂
حالا شما بگین:کی ازهمه قوی تره⁉️
احسنت بر شما👏
⇦از همه قوی تر اون جوونیه که وقتی به یه گنـ🔥ـاهی میل وهوس شدید پیدا میکنه بتونه جلوی هوای نفسشو بگیره و از خدا حیا کنه و گناه نکنه👌...
⇦قوی ترین شخص کسیه که وقتی عصبانی😡 میشه و داغ میکنه به خشمش غلبه کنه و خودشو کنترل🤭 کنه نه این که فحش بده یا در صدد انتقام باشه☝️
⇦از همه قوی تر کسیه که علاقه به چیزی باعث نشه که از دایره حق و انسانیت خارج بشه..(دقت کنید 💢
و اما دختــ👱🏻♀ـر خانوما...❗️
⇦کاش بعضی دختر خانوما که همش دنبال مد و زیبایی و جراحی بینی 👃و لب و گونه 👄و...هستندتا به اصطلاح خوشون بروز باشن و خوشگل😞😞 بجای این کارا روحشون رو؛ فکرشون رو خوشکل میکردن..
⇦بابا یکی به این جوونای ساده دل که هیچی ته دلشون نیست بگه ماابــــــــــــــــد در پیش داریم،ابد..😔شیطون👹 هواس مارو پرت کرده بخدا...هرکدوممون یه جوری غافلیم...خدا عاقبتمونو ختم به خیر کنه..😰
⇦چشم به هم بزنی⏳ میاد روزی که این بدن ما زیر خروارها خاک می پوسه و ما باید جواب پس بدیم...جواب پس بدیم که عمرمون رو در چه راهی صرف کردیم...در چه راهی😱
جواب پس بدیم که برای تکامل و زیبایی این روح چه کردیم با قرآن انس داشتیم؟!!به اهل بیت علیهم السلام معرفت داشتیم؟!!
•|برا آخرت خودمون کاری کردیم؟!! آماده ایم برای رفتن ؟!🚶♂
•|برا امامزمانمون کاری کردیم؟!! قدمی ورداشتیم؟!!🤦🏻♂
•|چیکار داریم میکنیم ما؟!! به کجا داریم میریم؟!🤷🏻♂
•|کی میخوایم از خواب غفلت بیدار شیم...؟!!😴
خدایا ! خودت دست جوونا رو بگیر.🤲
#غیرت_علوی
#حجاب_فاطمی
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz
🔴 عدمِ جامعیت محصولات فرهنگی با محوریتِ حجاب
🌀آثاری با محوریت حجاب به مجموعه سخنرانی، مستندها و تلهفیلم خلاصه میشود.
🗣 فضای سخنرانی اغلب نگرش عمیقتری به افراد معتقد میدهد، ولی ممکن است در جریانسازی عفاف و حجاب چندان کارا نباشد. از سوی دیگر برنامههایی چون "از لاک جیغ تا خدا" تنها به بررسی مصداقی میپردازند که بُعد انگیزشی را تقویت میکند.
🎞 برخی تله فیلمها نیز بُعد احساسی را تحت تاثیر قرار میدهند.
✅جای تمام این برنامههای متناسب با حجاب در رسانه است، اما کافی نیست. مادامی که رفتار مبتنی بر حجاب و عفاف مجموعهای نباشد؛ در سریالها چادرِ زنان چادری برباد رفته باشد، در اکثر تبلیغات، تلهفیلمها و برخی سریالها چهرهی زنی به نمایش گذارده شود که پایبند به پوششی حداقلی است!⛔️از طرفی همین حداقل پایبندی در تئاتر و سینما نیز مشهود نباشد و بدتر آنکه در صفحات شخصی زنان و مردانی که در صداوسیما حجاب دارند، حجاب دریده شود، انتظار اثرگذاری از پخش چند برنامهی فرهنگساز نمیتوان داشت.
🖋 راه حل طرحی مجموعهای ست که سه بُعد ″نگرشی، انگیزشی و کنشگری″ را دربر بگیرد و در تمامی قالبهای تولیدی رسانهها به اجرا درآید.
👤زهرا خندان
@irwipe
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz
🔴 الآن جلوی اکثر مغازه ها نوشتن بدون #ماسک و دستکش به هیچ عنووووان وارد نشوید❌
چرا جایی نمیتویسن بدون #حجاب اسلامی وارد نشوید❗️🤔🤔
🔴فکر میکنین خطر کدوم بیشتره ⁉️
فردای قیامت خداوند متعال به همین قضیه می تونه استناد کنه ❗️
و همه ما رو به محاکمه بکشونه ❗️
که چرا برای سلامتی جسمتون به مردم گفتید بدون ماسک وارد نشوید❗️
اما برای دستور دینی حجاب سکوت کردید❗️
و ننوشتید «بدون حجاب اسلامی» وارد نشوید😔❗️
🔴 در صورتیکه بدحجابی خطر و فسادش از کرونا بیشتره
نشر حداکثری صدقه ی جاریه ست
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz
👌👌👌باید باور کنیم که #فرهنگ_سازی به دست من و شما اتفاق میفته یعنی اگر ما بخواهیم می توانیم.
👌👌👌حتی بایک کار به ظاهر ساده
👌👌👌شاید قبل از این به بهداشت جسمانی کسی این قدر توجه نمی کرد ولی الان پیش از گذشته بهداشت و مخصوصا شستن دست ها رعایت میشه
〽️〽️همان طور که می توانیم برای بهداشت جسم فرهنگ سازی کنیم برای بهداشت #روح هم فرهنگ سازی کنیم.
#فرهنگ_سازی
#مطالبه_گری
#عفاف_و_حجاب
#غیرت_علوی
#حجاب_فاطمی
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz
💠وزیر و یاوری نمونه
(وَ اجْعَلْ لِی وَزِیراً مِنْ أَهْلِی * هارُونَ أَخِی * اشْدُدْ بِهِ أَزْرِی * وَ أَشْرِکْهُ فِی أَمْرِی)
«طه، ۲۹ تا ۳۲»
(موسی به خدا عرض کرد: ) و از خاندانم (یاور و) وزیری برایم قرار بده. برادرم هارون را. (و اینگونه) پشت مرا با او استوار ساز. و او را در کارم شریک گردان.
«وزیر» از «وزر» به معنای بار سنگین، به کسی گفته میشود که بار مسئولیت دیگری را نیز بر دوش میکشد. کلمه ی «أَزْرِی»، نیز به معنای «پُشت من» است.
در تفاسیر آمده است که پیامبر گرامی اسلا م صلی الله علیه و آله وسلم بارها این آیات را میخواند ومیفرمود: خدایا من نیز مثل موسی علیه السلام وزیری از اهل خودم میخواهم. [۱]
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان میفرماید: حدیث #منزلت که پیامبر اکر م صلی الله علیه و آله وسلم به حضرت علی علیه السلام فرمود: «أنت منّی بمنزلة هارون من موسی الاّ أنه لا نبیّ بعدی» از صد طریق از اهل سنّت و هفتاد طریق از شیعه نقل شده است.
آری، #رهبری و مدیریت باید متمرکز در #شخص_واحد باشد و دیگران با او همکاری کنند. «اشْدُدْ بِهِ أَزْرِی أَشْرِکْهُ فِی أَمْری»
[۱]: . تفاسیر درّ المنثور و نورالثقلین.
📚قرآن و غدیر/محسن قرائتی
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz
🌹گذشت از لغزشهای همسر
برای افرادی که بنا است #مدّتها باهم #زندگی کنند و در امور زیادی منافع واحدی دارند، سرزنش لغزش و اشتباه، امری عادی است؛ بنابراین لازم است با #بردباری از اشتباهات یکدیگر چشم پوشی نمایند.
زن و شوهر در برابر کلمات تند که برخی وقتها به خاطر شرایط خاص، از طرف مقابل میشنوند، باید #سعه_صدر داشته باشند. آنان میتوانند با خونسردی و گفتن چند کلمه محبت آمیز، طرف مقابل را از حالت ناراحتی خارج نمایند.
سیره معصومان (علیهم) چنین بوده است که اشتباه و خطای همسران را #نادیده میگرفتند.
اسحاق بن عمار میگوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: حقّ زن بر مرد چیست که با انجام آنها انسان، «نیکوکار» محسوب شود؟
امام علیه السلام فرمود: خوراک و پوشاک او را فراهم نماید و اگر خطایی از او سر زد، از او بگذرد.
سپس فرمود: پدرم امام باقر علیه السلام همسری داشت که به او ٫آزار میرساند؛ ولی پدرم او را مورد #عفو و بخشش قرار میداد [۱] .
امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرمایند: «فَدَارِهَا عَلَی کُلِ حَالٍ وَ أَحْسِنِ الصُّحْبَةَ لَهَا لِیَصْفُوَ عَیْشُکَ [۲] ؛
همیشه با همسرت #مدارا کن و با او به نیکی هم نشینی کن تا زندگی ات #با_صفا شود. »
----------
[۱]: . الکافی، ج ۶، ص: ۵۱۰،
[۲]: . من لا یحضره الفقیه، ج ۳، ص: ۵۵۶.
🌸این جا پایگاه #دختران_تراز است🌸
@dokhtarane_taraz