وقتى كودک فهميد كه عمل به قانون به نفع خود و اجتماعش است و پدر و مادر را مشاهده كرد كه همواره مقيد به قانون هستند، به آن عادت مى کند و سرپيچى از آن را زشت و ناروا مى شمارد.
💠 حضرت علی علیه السلام:
« العادةُ طبعُ ثانٍ»
عادت طبيعت و سرشت دوم است.
📚 غرر الحكم، ص 43
@dokhtaranyazd
🔷 به درخواستهای خود فکر کنید. آیا با سن و سال کودک مطابقت دارد؟ آیا درخواست ارزشمندی است؟ پیش از آنکه از کودک بخواهید در میهمانی که ۲ ساعت بهطول میانجامد در کنار شما ساکت بنشیند، از خود بپرسید آیا این درخواست من در حد و توان کودک من میباشد؟ و چقدر این خواسته من مهم است؟
@dokhtaranyazd
انضباط باید نرم و ملایم و به
آرامی ایجاد شود.
ایجاد انضباط با زور و اهرم فشار،
سبب احساس ناامنی، ترس، تسلیم پذیری، طغیان، دروغگویی، چاپلوسی و وسواس خواهد شد.
و در بزرگسالی هم شخص با مشکل مواجه خواهد شد....
@dokhtaranyazd
#ازدواج
✅معيار انتخاب همسر از دیدگاه استاد علی صفایی حائری
آنها كه به خاطر تمامى نيازها و تمامى ابعاد وجود خويش براى زناشويى، براى انس، براى شناخت كسرىها و ضعفها و بهره بردارى از برخوردها و استقامت در مشكلات ازدواج مىكنند، با آنها كه به خاطر عادت و يا به خاطر كسب اعتبار و وجاهت وصلت مىكنند و به سراغ بزرگان مىروند و كسانى را مىخواهند كه بر آنها تكيه كنند و به آنها افتخار كنند، برابر نيستند.
اينها ذليل همين تعلقها و اسير همين ضعفها مىشوند و دنباله مىشوند، كه نقطه ضعفها آدمىرا به دنبال خود مىكشاند. مىگويند شترى خوابيده بود. روباهى مىگذشت، به شتر روى آورد و با دم شتر بازى آغاز كرد تا آنكه دمش را با دم شتر گره زد.
شتر برخاست. دم كوتاه اين دو به هم گره خورده بود. روباه معلق مانده بود و به دنبال شتر تاب مىخورد. گربهاى اين صحنه را ديد. از روباه پرسيد چه بر سرت آمده؟ روباه گفت: هيچ! با بزرگان وصلت كردهايم!
راستى كه ضعفها و تعلقها آدمىرا به ذلت مىكشاند و وصلتهاى ذليل، كار جوان مردان نيست.
📚 روابط متکامل زن و مرد، ص 14
@dokhtaranyazd
#مادر
مادر مهمترین منبع قابل دسترسی برای تقویت ریشه های اعتماد بنفس برای کودک به شمار میرود به طوری به بررسی ها نشان میدهد مادرانی که فرزند خود را مورد شماتت قرار میدهند، فرزندانی با اعتماد به نفس پایین تربیت می کنند.
طرح اولیه شکل گیری شخصیت افراد ناشی از برخورد مادر و کودک است به طوری که ریشه همه برداشت های کودک در آینده است که تغییر آن به سختی صورت می گیرد.
بعد از پدر ومادر،خواهر و برادر و همسالان نقش مهمی در برداشت کودک از خودش را دارند.
@dokhtaranyazd
🌀پرهیز از مقابله به مثل
همواره روش معصومین بر این بوده که در برابر ستم و اسائه ادب دیگران مقابله به مثل نمی کردند مگر آنجا که احکام الهی مورد بی اعتنایی قرار می گرفت. اما در آنچه که مربوط به مسائل شخصی می شد، گذشت داشتند چرا که در عفو و گذشت لذتی می یافتند که در انتقام نیست. ما هم باید این رفتار پسندیده را در فرزندانمان نهادینه کنیم.
📖 امام علی (علیه السلام) فرمودند:
فرزندم! در پی انتقامجویی از برادرت مباش گرچه به دهانت خاک بپاشد.
📚بحارالانوار،ج۷۴،ص۲۰۹
#تربیت_فرزند
@dokhtaranyazd