👈مجاهدین تربیتی به گوش!
✅ #چراکارکودک_انجام_بدیم؟!
💠پنج صفتِ کودکان محبوب پیامبر 💠
قال رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم) إنِّي أُحِبُّ مِنَ الصِّبْيَانِ خَمْسَةَ خِصَالٍ پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:من پنج خصلت اطفال را دوست دارم:
1⃣◀️الاوَّلُ أَنَّهُمُ الْبَاكُونَ؛
اوّل آنكه پيوسته گريانند؛
2⃣◀️الثَّانِي عَلَي التُّرَابِ يَجْتَمِعُونَ؛
دوّم آنكه برسر خاك گِرد مي آيند؛
3⃣◀️الثَّالِثُ يَخْتَصِمُونَ مِنْ غَيْرِ حِقْدٍ؛
سوّم آنكه بدون حقد وكينه با هم دعوا می كنند؛
4⃣◀️الرَّابِعُ لَايَدَّخِرُونَ لِغَدٍ؛
چهارم آنكه براي فردا چيزي را ذخيره نمی نمايند؛
5⃣◀️الْخَامِسُ يُعَمِّرُونَ ثُمَّ يُخَرِّبُونَ.
پنجم آنكه می سازند و سپس خراب می كنند!( دلبستگی به چیزی ندارند)
📚 كتاب زَهْرُ الرَّبيع،سيّد نعمت الله جزائري، طبع سنگي، ص ۲۵۹
@dokhtaranyazd
🔴🔴 تولید خشم را در نوجوانان متوقف كنید!
یكی ازبزرگترین مشكلات بین والدین و فرزندان درنوجوانی، پرخاشگری و خشم فرزندان است كه شاید باورنكنید اما جلوگیری ازآن راه حل سادهای دارد؛ راه حل این است كه دستگاه «تولید خشم »را از برق بیرون بكشید! شاید بگویید این دیگرچه حرفی است.
👈خب اجازه بدهید كمی توضیح بدهیم:
✳️مقایسه مداوم فرزندان آن هم ازكودكی با بچههای فامیل، دوستان و حتی همبازیهای مهد كودك شان باعث می شود كه آنها درنوجوانی با توجه به سرخوردگی ناشی ازمقایسه و رقابت دائم، بیش ازحد معمول حساس و خشمگین باشند.
❇️خوب است بدانید بچهها وقتی نمیتوانند فاصله خودشان را با كسانی كه پدرومادر با آنها مورد مقایسه قرار میدهند، پركنند، احساس شكست و طردشدگی خواهند كرد؛احساس تلخی كه مقدمه صدمات روانی زیادی است؛
👈بنابراین به جای مقایسه فرزندانتان با بقیه، به استعدادهای آنها و علایقشان توجه كرده و احترام بگذارید.
👋 با این كار اعتماد به نفس فرزندانتان رشد كرده و تقویت آنها درمسیری كه دوست دارند، باعث شكوفاییشان میشود؛ درنتیجه با توجه به تواناییها و مهارتهایشان، احساس برتری و سرآمد بودن كرده و در نوجوانی استرس كمتری را تجربه میكنند. همه این مسائل باعث میشود كه فرزند شما دیگر پرخاشگر نباشد.
@dokhtaranyazd
✅ نکات کلیدی در تربیت کودکان
🌸در تربيت فرزند، از سه كليد " منطق، عاطفه و جديت " استفاده كنيد.🌸
💠منطقي بودن، مثل زماني كه فرزند شما خواسته به جايي دارد و بايد برآورده شود. بنابراين:دليلي براي جدال و بحث نيست.
💠عاطفي بودن، مثل زماني كه احساس مي كنيد با كمي ابراز عشق و توجه، مي شود به اتمسفر ارتباط شما و فرزندتان آرامش منتقل كرد .بنابراين:دليلي براي استفاده از روش هاي منفي ارتباطي مثل بحث، توهين، تحقير نيست.
💠جدي بودن، مثل زماني كه قانوني را وضع كرده ايد و اطمينان داريد به صلاح فرزندتان است، بايد با جديت (بدون عصبانيت)، روي حرف تان بايستيد. بنابراين: دليلي براي بحث هاي طولاني و قوانين بي ثبات نيست.
#نکات_کلیدی_در_تربیت_کودک
@dokhtaranyazd
✅سبک زندگی اسلامی
🔶استاد علی صفایی حائری
اگر شاهد دعواها و گلايه هاى خانوادگى و زنانه و مردانه باشى، مى فهمى كه چقدر بى نيازى و سرشارى كارساز است و چقدر ريشه هاى گرفتارى ها، در همين ضعف و محدوديت و چشم و هم چشمى است.
رضاى از خدا و رضاى از زندگى و رضاى از دنيا، باعث رضاى از مردم و برخورد مفيد و سازنده با آنها خواهد بود. اينگونه، توقّع ها صفر مى شود و تحمّل ها بالا مى رود و سرشارى و بارورى و تماميّت، به آنجا مى ر سد كه ديگران، از وجود سرشار تو، به تماميّت و سرشارى مى رسند.
اينگونه، تو سرزمين امن و امانى، كه ترس و اندوه و كينه و بخل و ضعف و كسرى ها را برمى دارى و در متن بحران، آرامى؛ و در زير بارش فاجعه، خوشنود.
اينگونه، خانه ى تو، هر چند فقير باشد، سرچشمه ى غنا و سرشارى است. و اينگونه، دست تو اگر چه خالى باشد، پربار و بخشنده است.
📚 #نامه_هاى_بلوغ ، ص127
@dokhtaranyazd
💎کودکان ورق های قرآنند 👶
♦️در حفظ ونگهداری جسم و روح ایشان بکوشید
روزتون به خیر و به میل....
@dokhtaranyazd
هدایت شده از ریحانه
❤️ میراث مِهر
🍃رهبر انقلاب: در اسلام و در فرهنگ اسلامی، خانواده با دوام است. توی خانواده پدربزرگها و مادربزرگها و پدر و مادر هستند، نوه ها و نتیجه هایشان را میبینند. سنتها را به هم منتقل میکنند. نسل گذشته مواریث خودش را به نسل بعد تحویل میدهد. بریده و بیریشه و تنها و بیعاطفه بار نمیآیند. ۷۴/۰۵/۲۴
❣ @khamenei_reyhaneh
💕
#تربیت_کودک
#کتابخوانی
بهترین سن برای علاقمند کردن یک فرد به کتاب و کتابخوانی بین ۴ تا ۶ سالگی است.
بعد از سنین ۶ و ۷ سالگی کتاب خوان کردن کودکان ده ها برابر سخت تر خواهد بود.
@dokhtaranyazd