🍃🌸🍃🌸🍃
💐 مادیات در ازدواج
نکته (بعد) این است که در امر ازدواج ـ که یک معامله معنوی و روحی و قلبی است، البته مثل معامله در بازار و پول و چک و سفته و امثال اینها نیست، معامله دلها و جانهاست ـ عنصر پول و مادیات را خیلی نباید وارد کرد، زندگی را خراب میکند. (۱۳۸۲/۶/۱۸) در ازدواج، اصل قضیه یک امر انسانی است، نه یک امر مادی، (۱۳۷۰/۴/۲۰) به تعبیر امام سجاد ـ علیه آلاف التحیه والثناء ـ مال فتنه انگیز است، «المَالِ و الفَتونِ» مال به خصوص هرچه بیشتر میشود، فتنه انگیزیاش با تصاعد هندسی دائماً بالاتر میرود؛ بنابراین انسان باید خیلی بر خودش مسلط باشد که این فتنه انگیزی در او اثر نکند که غالباً هم اثر میکند. خیلی نباید این مال فتنه انگیز را وارد میدان صمیمیت و محبت و تبادل دلها کرد. (۱۳۸۲/۶/۱۸) بعضیها چندین میلیون تومان مهریه میگذارند، یعنی ازدواج را که یک امر انسانی است، به یک داد و ستد و و یک کار بازاری و معاملهگری تبدیل میکنند. این، تحقیر و توهین به نقششان انسانیت در ازدواج است. این کار غلطی است.
بعضیها هم ازدواج را یک امر عاطفی و انسانی و وجدانی است، به صفحه تفاخر تبدیل میکنند، مثلاً میگویند که جهیزیه ما این چیزها را داشت، آیا جهیزیه دختر شما هم اینها را دارد؟ تفاخر و تنافس! یا مثلاً میگویند که ما عقدمان را در فلان سالن گرفتیم. اینکه ما اینجا را صحنه تفاخر قرار بدهیم، غلط اندر غلط است. هم محیط ازدواج را آلوده به مادیات میکند، همین این صحنه پاک و لطیف وجدانی را صحنه تفاخرها و تنافسها و زیادهرویها میکند، بعد هم این دختر و پسر از اول عادت میکنند که بایستی زندگی آنان بر تجمع و تشریفات بگذرد. چرا ؟ بگذارید از اول به یک زندگی متوسط عادت میکنند. تجملات برای یک جامعه، مضر و بد است. آن کسانی که با تجملات مخالفت میکنند، معنایش این نیست که از لذتها و خوشیهایش بیاطلاعند، نه، کار مضری برای جامعه است، مثل یک دارو و یا یک خوراکی مضر. با تجملات زیادی، جامعه زیان میکند، البته در حد معقول و متداول ایرادی ندارد، اما وقتی که همین طور مرتب پای رقابت و مسابقه به میان آمد، اصلاً از حد خودش تجاوز میکند و به جاهای دیگری میرود ، و این برای جامعه مضر است. حالا چنانچه ما آن کار مضر را در عرصه ازدواج بیاوریم و بخواهیم از آن استفاده کنیم، این دیگر غلط در اندر غلط خواهد شد، بسیار بد است.(۱۳۷۰/۴/۲۰)
🌸قسمت هشتم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐 تأثیر محیط خانواده بر تربیت فرزندان
اولین شکل گیری روح، عواطف و فکر و مغز انسان در خانواده رخ میدهد، حتی پیش از ولادتش شکل میگیرد و بقیه عوامل روی این زمینه اثر میگذارد. البته ممکن است گاهی عوامل بیرونی مانند مدرسه، خیابان، رفاقتها و دوستیها ـ مثل معلم و کتاب که در جوانی و نوجوانی روی ذهنهای کودکان و جوانان اثر میگذارند ـ بر آن عامل خانوادگی غلبه کند. در این شکی نیست، اما آن چیزی که زمینه را فراهم میکند، محیط خانواده است. در خانواده افرادی نجیب، علاقهمند، ساعی، اهل محبت و اهل تعاطف و افرادی هم عکس آنان تربیت میشوند؛ بنابراین نتیجه میگیریم که سلامت یا عدم سلامت رفتارهای زن و شوهر، در محیط خانواده بسیار اثرگذار است و پیوند خانوادگی و علقه ازدواج، دارای آثار بسیار ماندگار، مهم و سرنوشت ساز هم برای اهل خانواده و هم اصل جامعه است. پس این چیز کوچکی نیست، بلکه بسیار مهم و بزرگ است و باید قدر آن را بدانید و همه سعی کنید محیط خانواده، محیط سالم همراه با محبت و اعتماد به یکدیگر باشد.(۱۳۸۱/۳/۸)
مطلب بعدی این است که در داخل خانواده، زن و شوهر باید نسبت به هم احساس مسئولیت کنند. اینطور نیست که آن دو نفر بیگانه هستند و حالا محکوم و ملزم شدهاند با هم در فضای زندگی کنند، نه بلکه دو جزء یک حقیقتاند، مانند دو لنگه یک در. آنان یک زوجند ، زوج یعنی یک جفت. فردیت هر یک گرفته شود یا حذف گردد، آن یکی ناقص است، بنابراین مکمل یکدیگرند. اگر بخواهیم تشبیه کنیم، مانند دو همسنگرند که در یک سنگر دفاع میکنند، سرنوشت آنها به همدیگر وابسته است. حالا یک وقت یکیشان می خوابد و دیگری بیدار میماند و بعد او میخوابد، آن یکی بیدار میماند. لیکن هیچ کدام از اینها از سرنوشت جمعی که توسط هر دو یا یک نفر ممکن است و غم زده شود، خارج نیستند، اینها با هم متصل و مرتبطند و باید با این دید به زندگی نگاه کرد. هرچه هم بتوانند این حالت زوجیت را تقویت کند، به نفعشان است. ممکن است بپرسید چگونه تقویت میشود؟ میگوییم با محبت، محبت. (۱۳۸۱/۳/۸)
ما که حالا عقد میخوانیم، در دل شما زن و شوهرها، به فضل پروردگار محبتی ایجاد میشود. گل محبت در دل که شکفته میشود، این گل را حفظ کنید، آبیاری کنید، شاداب نگه دارید، پژمردهاش نکنید، دستمالیاش نکنید تا در دل شما شاداب و باطراوت باشد. هر جا محبت بوده، از محبت خارها گل میشود، اینطور است. (۱۳۸۱/۱۰/۲۴)
🌸قسمت نهم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐 قدر شوهر مومن و انقلابی را بدانید ـ بخش دوم
بالاخره این خانواده ها ، از یک جهت برخورداری هایی دارند، از یک جهت محرومیت های ممکن است داشته باشند . همه جا همین جا طورند . همه چیز که باهم یکجا جمع نمیشود! باید تحمل کرد. باید طوری زندگی کرد که مورد رضای خدا باشد . من اصرار دارک که شما خانم های جوان که همسران این جوانان هستید ، جهات شرعی و انقلابی را رعایت کنید و نمودار انقلاب باشید، مظهر یک زن انقلابی باشید . به بعضی از این تجملات ، زیاد اعتنا نکنید ، این طور نباشد که آدم گیرش میآید ، صرف طلا و زر و زیور و اینها بکند . این دون شان شما نیست . ۱۳۷۲/۱/۱
" یا نِساء النَّبِیَّ مَن یَاتِ مِنکُنَّ بِفاحِشَه مُبَیَّنَه یُضاعَف لَهَا العَذابُ ضعفَین " ( سوره مبارکه احزاب آیات ۳۰ تا ۳۲ ) - خطاب به زنان پیغمبر است - هرگاه از شما گناه کند ، عذابش دو برابر است . چرا؟ زنان پیغمبر چون زن پیغمبر است ، اگر گناه کرد ، عذابش دو برابر است . " وَکانَ ذلکَ علَی الله و یَسیراً" ۰" وَ مَن یقنُت منکُنَّ للهِ و رسولهِ وَ تَعمَل صالحاً نُوتِها اجرها مَرَّتَین " آن طرف قضیه هم همین طور است ، اگر عبادت کردید ، اگر کار خوبی کردید ، اگر عمل صالح انجام دادید، دو برابر مردم دیگر به شما اجر میدهیم . یعنی نماز زن پیغمبر به طور معمولی دو برابر نماز دیگران اجر دارد، عبادتش، دو برابر عبادت دیگران اجر دارد . اگر هم خدای نکرده غیبت کسی را بکند ، غیبتش دو برابر غیبت دیگران گناه دارد . " یا نساءَ النَّبِیَّ لَستُنَّ کاَحَد مِنَ النَّساءِ اِنِ اتَّقَیتُنَّ " ، شما اگر تقوا پیشه کنید ، مثل دیگر زن ها نیستید، از بقیه زنهای دیگر امتیاز دارید. آن وقت بعد دنبال اش می فرماید : " فلا تَخضَعنَ بِالقَولِ فَیَطمَعَ الَّذی فی قَلبِهِ مرضٌ وَ قُلنَ قولاً معروفاً" این خطاب به زنهای پیغمبر است . اما زنهای پیغمبر خصوصیتی ندارند ، خصوصیت زن های پیغمبر انتساب به پیغمبر است . ۱۳۸۴/۵/۵
🌸قسمت دهم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd
🌸
⚡️ نگیم همبازی پیدا نمیشه
⚡️ اگر نانوایی محل نان نداشته باشه دیگه نان نمیخورید؟
⚡️ همبازی از نان شب واجبتره!
⚡️ مادری بعد از چند هفته اومد گفت: من [همبازی] پیدا کردم! گفتم چطور؟ ...
✨ استاد تراشیون
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@dokhtaranyazd
💐 راه های ایجاد آرامش در خانواده
👈 بعضیها خیال میکنند اگر زنی کارش عبارت از همان کار داخل خانه باشد ، این اهانت به زن است، نه این هیچ اهانت نیست ، بلکه مهمترین کار برای زن ، این است که زندگی را سرپا نگه دارد. یک عنصر کارگر داریم و آن ، مرد است یک عنصر نگهبان داریم ، او، زن است .حال زن هم خواست برود کار و کارگری کند که اسلام مانع نمیشود و اشکالی ندارد که بخواهد در فعالیتهای گوناگون کاری درآمدزا شرکت کند . اما این وظیفه او نیست بر او واجب و لازم نیست . آن چیزی که بر او واجب و لازم است ، عبارت است از همین حفظ فضای حیاتی برای مجموع این خانواده است که فعلا زن و شوهرند و بعد فرزندان هم به این ها ملحق میشوند ، که آن هم خودش داستان دیگری است . لذا محیط آرام خانواده یکی از مهمترین امکاناتی است که انسان به آن احتیاج دارد . وقتی زن و مرد در داخل خانواده هستند، با هم مهربانند و به هم محبت میکنند . این فضای تعاطف و محبت آمیز ، به هر دو آرامش و نیرو میدهد و به هر دو امکان میدهد که به زندگی شان ادامه دهند . ۱۳۸۱/۳/۸ وقتی که زن احساس می کند شوهرش همراهش است و به او تکیه دارد ، و وقتی شوهر احساس میکند که زنش همراهش است و در هاله محبت او قرار گرفته ، این تلاطم ها تبدیل به آرامش می شود . این همان سَکَن است .
اگر با هم مهربان باشید اگر با هم به شرایط درست عمل کنید ، این حالت سکن از همین اول امر ازدواج تا ان شاء الله هشتاد ، نود سالگی که عمر خواهید کرد، ادامه خواهد داشت. گاهی هم ممکن است اختلاف سلیقهای پیش آید ، این ها اهمیتی ندارد ، اینها مانع از آن حالت آرامش نیست .
این را شما خانم ها بدانید، وجود شما آن تحولی را در روحیات مرد به وجود می آورد که گاهی هیچ عاملی نمی تواند آن تحول را ایجاد کند . شما می توانید دل مرد را گرم کنید و به او امیدواری به زندگی و شوق ادامه کار بدهید . اصلا این توان در شما هست که در وجود مرد نیرو بدمید . وجود شما اینقدر مهم است . مرد هم نسبت به زن همین است . حالا مرد گاهی ممکن است مثلاً اخم آلود وارد خانه شود . اگر زن قدری پختگی اش بیشتر باشد و از اخم او جا نخورد و لبخند نشان دهد و در مقابل محبت بورزد ، یواش یواش با افسون محبت ، می تواند گره اوقات تلخی و بعد اخلاقی مرد را باز کند، و ببیند که او چه احتیاج داشت . من این حرفی که می گویم ، خواهش می کنم مرد ها نشنوند، چون ممکن است بدشان بیاید! شما خانم ها این را بدانید ، آقایان تا آن آخر هم ، مثل یک پسر بچه هستند و باید شما اداره شان کنید . البته اگر این حرفا از زبان ما به گوش مردها برسد ، لابد از ما گله خواهند کرد . واقعا خانم ها باید این بچه پسری را که حالا رییش هم بعد از پنجاه ، شصت سال زندگی سفید شده ، اداره کنند
🌸قسمت یازدهم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd