شورش با شلوار جین👖
سال ۱۹۳۸ اوج درگیری بر سر شلوار پوشیدن زنها وقتی بود که هلن هولیک، یک مربی مهدکودک متهم به دزدی با شلوار به دادگاه رفت.
قاضی که از انتخاب لباس او تعجب کردهبود، هلن را به خانه فرستاد و دستور داد تا پنج روز بعد با پیراهن زنانه به دادگاه بیاید.
او در جواب قاضی گفته بود: «من روی حقم پافشاری میکنم. اگر به من میگویید که بروم و لباسم را عوض کنم هرگز این کار را نمیکنم. من شلوار را دوست دارم چون راحت است.»
هلن یک بار دیگر با شلوار به دادگاه رفت. قاضی او را بیرون کرد تا با دامن به دادگاه بیاید. اما او باز هم شلوار پوشید به دادگاه رفت تا اینکه قاضی دستور داد او را به خاطر اهانت به دادگاه دستگیر کنند.
بعد از این ماجرا زنها همچنان مختار نبودند تا آزادانه سراغ شلوار بروند تا وقتی که جنگ جهانی دوم شروع شد و زنان شاغل در کارخانهها فهمیدند کار کردن با شلوار لذت دیگری دارد.
در دهه ۱۹۵۰ پوشیدن شلوارهای جین نشانه شورشی بود که عموما دخترهای نوجوان پیشگام آن بودند در حالی که مادرهایشان ترجیح میدادند در خانه شلوار بپوشند. تا اینکه سال ۱۹۶۶ ایو سن لورن اولین کت و شلوار مخصوص زنها را طراحی کرد؛ شلوار زنانه از یک تابو شکنی به یک استایل تازه مد و فشن تبدیل شد.
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
حیاهایی که دزدیده می شود
اگر کودکی در خانه داشته باشی و این روزها بخواهی لباسی تابستانی و پوشیده برای او تهیه کنی، حتما با معضل لباس های کم پوششی روبه رو می شوی که حیای دخترک و پسرک معصوم تو را می دزد. رواج شلوارک های کوتاه و بلند و تاپ های کم پوشش، دختران و پسرانی را پرورش می دهد که عفت و غیرت فطری خود را فدای سود مروجان مد می کنند، و مادران و پدران و فروشندگانی را می بینی که به بهانه گرما یا صرفه اقتصادی، به اندک پوشش ها راضی می شوند، و حیای گران بها را به بهای اندک می فروشند.
وقتی وارد فروشگاهی می شوی و از لباس کمی پوشیده تر سوال میکنی با این پاسخ از سوی فروشندگان روبه رو می شوی: شلوارک صرفه اقتصادی دارد و یا اینکه مد است و این کلمات تو را هم فریب می دهد و به جای اینکه یک تیشرت با شلوار بگیری ترجیح میدهی به شلوارک بسنده کنی ان هم برای دختری که قرار است از۶سالگی تمرین پوشش بیشتر کند
پ.ن:دیشب هوا سرد بود، و با چندین لباس سردی هوا احساس می شد. اما نمی دانم چگونه مد و آسایش طلبی، دختران معصوم را، مجبور به پوشیدن شلوارک و دامن های کوتاه در خیابان کرده است.
پ.ن: متاسفانه برخی پوشش ها بسیار نامناسب است و برای من امکان گذاشتن تصاویر این پوشش ها نبود
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
قصاص نشدن پدر، نشانه مرد سالاری است؟
تحلیلهای متفاوتی درباره اینکه چرا قصاص از پدر برداشته شده، صورت گرفته است که به نظر من تقریباً هیچکدام درست نبود.
این تحلیل که اگر بچه را کسی بکشد، پدر ولی دم است و حالا که خودش او را کشته، دیگر کسی ولی دمش نیست! این چه حرفی است؟ من هم ولی دم پدرم هستم؛ آیا این حق را به من میدهند که اگر پدرم را بکشم قصاص نشوم؟ چنین چیزی نیست. آیا نفی قصاص به خاطر مردبودن قاتل است؟ خیر، این قاتل اگر برادرش را بکشد، اگر زنش را بکشد، اگر خواهرش را بکشد، اگر مادرش را بکشد، و... قصاص میشود، اما در جایی که پدر فرزندش را -نه دخترش را- بکشد قصاص نمیشود. علتش را شریعت تعمداً نگفته است. چون اسلام یعنی تسلیم. اگر قرار باشد خداوند ما را در هر موضوعی قانع کند، که دیگر مسلمان نیستیم.
حجه الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
روایات اهل بیت در موضوع قصاص نشدن پدر برای قتل فرزند
*پاسخ به سوالات اعضای کانال/۳
سه دسته روایت با مضمون واحد در مورد قصاص نشدن پدری که قاتل فرزند خودش است در مهم ترین کتابی(کتاب وسائل الشیعه) که روایات اهلبیت در ان جمع اوری شده وجود دارد
🔶امام صادق و امام باقر و... فرموده اند پدر برای قتل فرزند قصاص نمی شود (بیش از ۷ مورد روایت)
🔶ا امام صادق و....فرموده اند: در مورد پدری که پسرش را به قتل رسانده سوال شد که ایا باید پدر قصاص شود امام پاسخ دادند نه (۲ روایت)
🔶روایت دیگری وجود دارد از امام علی علیه اسلام در مورد مردی که فرزندش را به قتل رسیده سوال می شود که امام می فرمایند نمیشود قصاص کرد ولی او را شدیداً بزنید و او را از سرزمینش بیرون کنید.
📒وسائل الشیعه، ج19، ص56 تا58
در مجموع هیچروایتی نیست که قصاص پدر برای فرزند(دختر و پسر) را تایید کند
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
8.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️ این دختر ثابت کرد که در اسلام تبعیض بین زن و مرد وجود ندارد
احترامیکه علمای اسلام برای یک دختر قائل شدند..☝️
🎙استاد پناهیان
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
با سلام🌹
در راستای حمایت از #تولید_ایرانی، جهت خرید #چادر_پریسیما_مشکی باکیفیت و تولید شهرکرد، عرض زیاد مقاوم دربرابر رنگ دهی، ضدچروک به قیمت۱۸۰تومن
به دوستان و اطرافیانتان هم خبربدید. اجرکم عندالله
جهت سفارش به این آی دی پیام بدید.
@Sharifi9093
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
✳️دومین دوره مقدماتی مجازی مباحث حجاب و عفاف «سِرّصدف» برگزار میگردد.
این دوره با هدف تقویت و ارتقاء دانش و بینش مورد نیاز طلاب خواهر، دانشجویان و سایر فعالان فرهنگی، جهت آشنایی بیشتر آنان با مطالعات و پژوهش های روز در حوزه پوشش زنان برگزار می گردد.
در این دوره مباحثی مثل مسئله شناسی حجاب در بین روشنفکران معاصر ایرانی، سياستگذاري فرهنگي در باب حجاب، قرآن و مسئله حجاب؛ مروری بر پرسشهای نو و نیز پرسش های نو در مطالعات اسلامی حجاب نیز پرداخته خواهد شد.
این دوره در سال گذشته برای نخستین بار برگزار شد و بنا به درخواست علاقمندان، مجدد تکرار می شود.
✔️ثبت نام دوره از تاریخ 1399/04/16 تا 1399/04/30 از طریق سایت پژوهشکده زن و خانواده به آدرس: https://wrc.ir انجام خواهد شد.
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
🔶 حمایت مردان از زنان(غیرت) در نگاه فممیسم
جریان فمینیستی، حمایت را به گونهای تابو کرده است که برخی می گویند: معنا ندارد نسبت زن با پدر و مادر و برادر تعریف شود، چرا باید چنین حرفی بزنیم؛ حمایت همیشه خوب است، ولی ما از یک طرف حمایت را مطرح میکنیم ولی در مورد زنان، نفی میکنیم و متأسفانه این تابو کردن حمایت، انتها هم ندارد؛ مثلا در جریان فمینیستی، اگر مردی در اتوبوس بلند شود تا خانمی بنشیند آن را تابو می دانند.
خانم دکتر علاسوند
ادامه دارد...
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
🔶غیرت دو لبه دارد
حمایت باید حمایت واقعی باشد نه اینکه طرف را از مرز انسانی خود عقب براند و بگوییم تو ضعیفتر از آن هستی که تو بتوانی از خود حمایت کنی، در حمایت باید کرامت، عشق و محبت باشد و شخص از آن دلگرم شود.
کلمه ناموس، فقهی نیست، ولی در فرهنگ همه ملتها بوده که مردم نوامیسی دارند و مرد وظیفه مراقبت دارد، نه اینکه زنان ضعیف و ناتوان هستند.
آیا اکنون ما میتوانیم از قصه فیزیک زنان صرف نظر کنیم؟ مثلا اگر در هنگام رانندگی یک زن، مزاحمی پیدا شد و قصد شکستن شیشه ماشین را دارد معلوم است که زن توان مقابله ندارد، بنابراین این حمایت و مراقبت ایرادی ندارد؛ تعبیر روایات، تعبیر گل نسبت به زن است نه اینکه زن موجودی مفلوک است؛
غیرت دو لبه دارد؛ البته غيرت بدون ساير ارزشهاي اسلامي در مظان این است که تبدیل به خشونت و بدبینی شود، ولی سوء ظن حرام است؛ تهمت زشت زدن به هر انسانی بد است ولی قرآن در مورد زنان مثال تهمت ناموسی را زده یعنی غیرت نباید تبدیل به بدبینی شود.حتی روایت است که غیرت نابجا زن را فاسد میکند.
خانم دکتر علاسوند
ادامه دارد....
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
🔶وقتی غیرت نباشد
زنانی که با مردانی زندگی میکنند که هیچ حمایتی ندارند، احساس دلگرمی و پشتوانه ندارند، روایت بیان شده که پیامبر صل الله علیه و آله در هنگام اولین وحیها به دلگرمی نیاز داشت و خدیجه علیها السلام به او دلگرمی میداد آیا این ضعف پیامبر صل الله علیه و آله است؟
اگر غیرت را تعصب و ناموسپرستی دانستیم و بیش از حد به دختران بياموزيم که غیرت و حمایت به معنای سلب آزادی و محدودیت زیاد است این حمایت را پس می زنند، لذا غیرت و حمایت و مراقبت از ناموس همواره در کنار آزادی معقول بوده است غیرت، تعصب و امر منفی نیست؛ مکانیزم مراقبت، حراست و دفاع است لذا منها کردن آن از زندگی خوب نیست.
ما این همه زنان و دخترانی داریم که آزادانه تحصیل میکنند و در فضای اجتماعی فعالیت دارند و در خرید و رفت و آمد آزاد هستند، ولی ناگهان یک حادثه (مانند قتل رومینا) که رخ میدهد بر سر دین میکوبیم در حالی که این همه زن و دختر غربی را که قربانی سوء استفاده جنسی و تنهایی هستند نادیده میگیریم.
یک شبکه تلویزیونی در آمریکا وجود دارد که گمشدگان را رصد میکرد و جالب اینکه ۸۰ درصد این افراد سیاه پوست و اقلیتها بودند، میگفتند این اقشار سوپاپ اطمینان جامعه آمریکا هستند؛ البته حمایت در این جوامع هم هست و زیاد هم هست ولی همه چیز گل و بلبل هم نیست؛ لذا در ایران هم اگر اتفاق نادرستی رخ داد نباید بیش از حد بزرگ کنیم.
خانم دکتر علاسوند
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
📚مطالعه و دسترسی به کتاب زن در تفسیر نمونه
آیت الله مکارم شیرازی تهیه و تنظیم : سعید داودی
✍جهت دستری به متن کتاب: کلیک کنید.
@zandarislamvgharb
کانال زن در اسلام و غرب
سونو گرافیست خانم نداریم!!!!
بیمارستان کمالی کرج به عنوان تنها مرکز دولتی و تخصصی زنان و زایمان در کرج به دلیل وجود سونوگرافیست آقا، برای بانوان یکی از مشکلاتی است که موجب انتقاد شهروندان کرجی شده است.
متاسفانه اطلاعرسانی در خصوص وجود پزشک آقا به بیماران خانم صورت نمیگیرد. این مشکل در نقاط مختلف کشور خصوصا نقاط محروم وجود دارد.
محمد برفهای عضو شورای سیاستگذاری رادیولوژی کشور می گوید: تفکیک جنسیتی پزشک و بیمار از لحاظ علمی و اقتصادی مقرون به صرفه و ممکن نیست.
به نظر عدم دغدغه دینی و عدم مسئولیت پذیری مسئولان ذیربط در وزارت بهداشت، بیمارستان و کادر درمانی موجب ایجاد چنین مسائلی برای بانوان می شود.
شاید نیاز باشد شکل دهی منظمی به پذیرش و آموزش رشته های مختلف پزشکی در وزارت بهداشت متناسب با اقتضائات و نیازهای هر منطقه صورت بگیرد تا از رشد و عدم رشد کاریکاتوری پزشکان در هر منطقه جلوگیری شود. و زنان بتوانند متناسب با نیازهایشان با پزشکانی متخصص رو به رو شوند.
https://eitaa.com/joinchat/683212834C1feea8e12e
کانال زن در اسلام و غرب