میدانیم که میوه زرشک به صورت خوشه ای بر روی شاخه های پر خار درختچه زرشک رشد می کنند. چندین شیوه برای جمع کردن محصول زِرشک وجود دارد. باید خاطر نشان کنیم که جمع آوری محصول زرشک بسیار سخت و زمان بر است. از جمله شیوه های جمع کردن میوه زرشک ضربه زدن به شاخه هاست. در این روش در زیر درختچه زرشک پارچه ای پهن می شود و میوه زرشک به زیر درختچه زرشک ریخته می شود. میوه زرشک در این حالت اسیب می بیند. میوه زرشک سپس از زیر درخت جمع آوری می شود و به خرمن های معمولا کاهگلی حمل می شود. زرشک در زیر نور خورشید خیلی سریع رطوبت خود را از دست می دهد و تبدیل به زرشک خشک می شود که به آن دانه اناری می گویند.
زرشک پفکی از زرشک قرمز خراسان جنوبی تولید می شود. نام علمی این زرشک Berberis vulgaris است. فرایند تولید زرشک پفکی به این شکل است که شاخه های درختچه زرشک همراه میوه زرشک آن با قیچی بریده می شود و در ظروف پلاستیکی یا فلزی و با احتیاط کامل به یک مکان سرپوشیده منتقل می گردد. برای تولید یک زرشک پفکی با کیفیت مهم است که در فرایند حمل و نقل و چیدن کمترین اسیب فیزیکی به میوه تازه زرشک وارد شود. این میوه ها به شکل خوشه ای در این سالن های مسقف اویزان می شوند. بسیار مهم است که تهویه هوا و عبور و مرور هوا در این سالن ها به خوبی انجام شود تا زرشک تازه به آهستگی و به مرور زمان رطوبت خود را از دست بدهد و خشک شود. این فرایند گاهی تا ۶ ماه نیز زمان می برد. چون برای تولید زرشک پفکی به ان ها نور مستقیم خورشیدنمی تابد، رنگ زرشک خشک شده تا حد زیادی شفافیت خود را حفظ می کند. همچنین حجم زرشک نیز تا حد زیادی حفظ می گردد. به همین دلیل و به علت پفی که میوه خشک شده دارد، به ان زرشک پفکی می گویند.
زعفران دسته یا دخترپیچ
در بسته بندی این محصول از تمامی رشته زرد زعفران یا فلامیت آن استفاده میکنند. اگر به تصویر پایین نگاهی بیندازید، کلاله های قرمز رنگ را به همراه خامه زرد مشاهده میکنید. در میان انواع زعفران، از این محصول به عنوان اصلیترین نوع آن یاد میشود چرا که تمامی یک رشته زعفران در این محصول وجود دارند و در کنار هم آنها را خشک کردهاند.