⭕️ تاکید الازهر بر موضع خود در مورد طلاق شفاهی
عربی21: الازهر بر موضع خود در مورد طلاق شفاهی که هر از چند گاهی در مصر جنجال ایجاد می کند، تاکید کرد.
الازهر در بیانیه ای با اشاره به تایید آنچه توسط علمای ارشد خود از مذاهب مختلف در سال 2017 صادر شده است، بر لزوم پیشقدم شدن افراد مطلقه برای ثبت طلاق بلافاصله پس از وقوع آن به منظور حفظ حقوق تاکید کرد.
در این بیانیه آمده بر اساس سنت نبوی طلاق به صورت شفاهی از طرف زوج با شرایط کامل و با عبارات شرعی دال بر طلاق، واقع می شود.
بر اساس آمار، مصر شاهد افزایش موارد طلاق در سال 2021 بوده است، زیرا این کشور در سال 2021میلادی 254777 مورد طلاق را ثبت کرده است که در مقایسه با 222039 مورد در سال 2020، افزایش 14.7 درصدی داشته است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ بررسی جرمانگاری رابطه با رژیم صهیونیستی در مجلس عمان عربی21: مجلس شورای سلطنت عمان دوشنبه لایحه
⭕️ مفتی عمان برای اولین بار به صورت علنی اعلام کرد: از تحریم مطلق رژیم صهیونیستی حمایت می کنم
أحمد بن حمد الخلیلی مفتی عمان با انتشار بیانیهای در توییتر خود از تحریم مطلق رژیم صهیونیستی حمایت کرد.
در این بیانیه آمده است: ما کاملاً از پروژه ای که در مجلس شورای عمان مطرح شد، یعنی تحریم شدید رژیم صهیونیستی در تجارت و سایر موارد، به دلیل پافشاری آنها در تجاوز و بی توجهی آنها به حقوق مردم مظلوم فلسطین، حمایت می کنیم.
مجلس شورای عمان اخیرا لایحه ای را به منظور تقویت تحریم رژیم صهیونیستی و تحریم کامل آن در تجارت و دیگر موارد تصویب کرد.
واکنش مفتی عمان با استقبال گسترده کاربران فضای مجازی همراه شد.
@dolatedin
⭕️پاپ بندیکت شانزدهم درگذشت
رهبر پیشین کاتولیکهای جهان در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
بندیکت در ۲۰۱۳ نخستین پاپی شد که در ۶۰۰ سال گذشته از سمتش بازنشسته شد و تصمیم گرفت تا بازنشستگیاش را در انزوا و در صومعهای تغییر کاربری داده شده در باغ واتیکان سپری کند.
@dolatedin
⭕️ خاخام اسرائیلی، رئیس کِنست را همجنسگرا خواند
ایسنا: یک خاخام ارشد اسرائیلی نزدیک به وزرای امنیت "ملی" و بهداشت معتقد است رئیس کنست همجنسگرا است.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، خاخام مئیر مازوز از خاخامهای ارشد طائفه شرقی رژیم صهیونیستی در درس هفتگی خود به راهپیمایی سالانه همنجس گرایان معروف به "راهپیمایی غرور در قدس" پرداخت و آن را راهپیمایی چارپایان توصیف کرد.
وی بدون اینکه نام ببرد در مورد امیر اوحانا، رئیس کنست صحبت کرد و گفت، فاجعه «مرون» به دلیل تمایلات جنسی او رخ داد زیرا او در آن زمان به عنوان وزیر امنیت داخلی مسئولیت مراسم را بر عهده داشت.
این حادثه ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ در نتیجه ازدحام جمعیت در جشن شعله (جشن مذهبی یهودیان) در کوه مرون در نزدیکی شهر صفد در شمال اراضی اشغالی رخ داد که بر اثر آن ۴۵ مرد و کودک کشته و ۱۴۵ تن دیگر زخمی شدند.
@dolatedin
⭕️ آیتالله سیستانی: شورای علمای شیعه راه درست در افغانستان را انتخاب کرده است
ایسنا: هیئت عالیرتبه شورای علمای شیعه افغانستان پیش از ظهر یکشنبه 1 ژانویه با آیتالله سیستانی دیدار کرد.
هیئت عالیرتبه شورای علمای شیعه افغانستان در این دیدار، اوضاع جاری کشور افغانستان و موضع شورای علما را بیان کردند.
آیتالله سیستانی در این دیدار سفارش کردند که در این شرایط ایجاب میکند که شیعیان راه محبت و مودت و مراوده را در پیش بگیرند و با حکومت سرپرست مشی مسالمتآمیز را اتخاذ کنند تا از این طریق بتوانند حقوق مردم را پیگیری نمایند و راه درست و عاقلانه همین است که شورای علما در پیش گرفته است.
آیت الله سیستانی در بخشی از سخنان خود در رابطه با تحکیم اخوت اسلامی بین برادران شیعه و سنی و ایجاد الفت و محبت بین پیروان مذاهب اسلامی در افغانستان تاکید ویژه و خاص کردند.
✍️ هیئت علمای شیعه افغانستانی پیش از سفر به نجف اشرف و دیدار با آیت الله سیستانی و آیت الله فیاض، در ایران دیدارهای متعددی را با علمای حوزه علمیه قم (از جمله با حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی، نماینده آیت الله سیستانی در ایران) داشتهاند.
چنانکه از مصاحبه سید حسین عالمی بلخی، عضو مجلس علمای شیعه افغانستان، برمیآید، این دیدارها به ابتکار مجلس علمای شیعه افغانستان و با توجه به انتشار اخبار ضد و نقیض در مورد وضعیت کنونی افغانستان در خارج از کشور، به ویژه در بین مراجع شیعه در مشهد، قم و نجف اشرف، ترتیب داده شده است. عالمی بلخی افزوده است که پیام اصلی علمای افغانستانی در این دیدارها توجیه رویکرد «خردمندانه، معتدل و به دور از افراط شورای علمای شیعه افغانستان در رابطه با رویدادهای جاری و وضعیت کنونی کشور» بوده که با همراهی و تایید تمامی علمای قم همراه شده است.
تأیید آیت الله سیستانی بر رویه معتدلانه مجلس علمای شیعه افغانستان در رویارویی با حکومت طالبان، از اهمیت بسیاری برخوردار است و نشان میدهد علمای افغانستان به خوبی توانستهاند در طی این دیدارها، علمای قم و نجف را با مشی مسالمتآمیز خود همراه ساخته و رویکردهایی را که راه را برای تعامل با حاکمان طالبان میبندد، به حاشیه برانند.
اعزام هیئت علمای افغانستانی درست پس از آنکه حسن کاظمی قمی چند هفته پیش به عنوان سفیر ایران در افغانستان تعیین شده است، نشانگر نقطه عطفی در رویکرد جمهوری اسلامی ایران و شیعیان افغانستان در مواجهه با حکومت طالبان است.
گفتنی است تا لحظه انتشار این پیام، ظاهرا خبر دیدار آیت الله سیستانی با علمای افغانستانی در هیچ یک از منابع خبری عراقی و رسانهها و شبکههای اجتماعی عربی وابسته و نزدیک به بیت آیت الله سیستانی بازتاب نداشته است.
@dolatedin
⭕️جهاد صوفیانه در فلسطین؛ از قیمومیت انگلیس تا روز نکبت
نوشته: بلال الطبعونی
مقدمه متن:
عدهای که از حقیقت تصوف در منشأ آن و مکاتب رفتاری منشعب از آن اطلاعی ندارند، ممکن است گمان کنند که این روش چیزی جز انزوا از مظاهر حیات و بیتحرکی و وابستگی نیست.
اما موضوع این گونه نیست، بلکه صوفیان قلب را حوزه علم خود میدانند و آن را از اعتقادات، دغدغهها و هر چیزی که پایههای اسلام را بنا نهاده از جمله جهاد فی سبیل الله پر میکنند.
جهاد در دو شاخه اکبر و اصغر، یعنی جهاد با نفس و جهاد با دشمنان، از مهمترین مسائل تصوف بوده است. همانگونه که در نوشتههای بسیاری از بزرگان تصوف همچون ابن عربی و محمد غزالی دیده می شود.
ناگفته نماند که صوفیان در تمام اعصار اهل جهاد و پرچمدار جنگ بودهاند و اگر بخواهیم نمونههایی از جهاد اهل تصوف را در جهان عرب و اسلام در قرون گذشته ذکر کنیم در این مقال نمیگنجد.
بنابراین، به صحبت در مورد صفحهای روشن از موارد جهاد صوفیان بسنده میکنیم که مختصری از نقش صوفیان در جهاد بهویژه در فلسطین است، با توجه به اینکه این زمین مقدس در اسارت است و هیچ اختلافی بر سر صلاحیت مبارزه با اشغالگران این سرزمین وجود ندارد.
مبارزه اهل زوایا و تکایا نباید برای برخی مساله عجیبی باشد چرا که آنها سنگ بنای مبارزه را بنا نهادند و در مقابل اشغالگری انگلیس و اسرائیل، جان، خانواده و مال خود را فدا کردند.
متن کامل را اینجا بخوانید.
@dolatedin
⭕️قره داغی، جانشین قرضاوی در نظر و عمل
گزارش سایت میمری از دیدگاهها و مواضع علی قرهداغی دبیرکل عراقی اتحاد العلماء که در مورد مسائل مختلف پیش و پس از مرگ قرضاوی بیان شده است.
بخشی از متن:
قره داغی پس از آنکه احمد الطیب در کنفرانس گفتوگوهای بحرین از علمای اسلام در سراسر جهان درخواست کرد که برای وحدت و تقریب اقدام کنند، در مصاحبه ای با عربی 21 درمورد ایران گفت:
«همه کشورهای اسلامی وظایف و تکالیفی دارند و راه درست، گفتوگوی با همه است و همه باید برای تحقق این امر گامهای عملی بردارند و دولت ایران موظف است نخست مشکلاتی را که به وجود آورده حل کند. مداخله در سوریه، یمن، عراق و لبنان از جمله مشکلاتی است که ایران باید قبل از هر اقدامی آن را حل کند. بدون حل این مشکلات نمیتوانیم به پیشرفت واقعی در این زمینه دست یابیم.»
او همچنین از تصمیم اردوغان برای وضع قوانین اضطراری پس از کودتای نافرجام ژوئیه 2016 دفاع کرد و به آژانس دولتی آناتولی ترکیه گفت که انجام کودتا علیه مقامات قانونی در اسلام غیرمجاز است. وی در همین مصاحبه کشورهای غربی را محکوم کرد.
متن کامل را اینجا بخوانید.
@dolatedin
⭕️ روحانیت در عراق اقتدار خود را از دست نداده است
نویسنده: مارسین الشمری
سیاست گذاران، به ویژه عراقی ها، باید به خاطر داشته باشند که حوزه یک نهاد اکادمیک است و می تواند جایگاه مهمی در میان نهادهای مذهبی جهانی داشته باشد که در نهایت برای عراق مفید خواهد بود. اعتبار حوزه فقط داخلی و سیاسی نیست. بلکه با توجه به شرایط مناسب می تواند در خارج نیز موثر باشد. نمونه ای از آن برای همکاری بین المللی و بین مذهبی، دیدار پاپ فرانسیس با سیستانی در عراق در مارس 2021 بود.
نهاد دین [در عراق] با این واقعیت کنار آمده است که فرد معمم دیگر مقدس تلقی نمی شود. و چون مرجعیت قدرت و پول خود را از مردم به دست می آورد، انگیزه پیدا می کند تا راه هایی را برای تضمین تداوم آن منابع جستجو کند. این امر میتواند از طریق فاصلهگیری آگاهانهتر از روحانیون سیاسی یا تغییر به سمت راه های ضمنیتر و کمهزینهتر مداخله در سیاست از جمله به اصطلاح وتوی نجف، منعکس شود.
از نظر تاریخی، مرجعیت از حق وتوی غیررسمی خود در لحظات پر تنش در عراق استفاده کرده است. اولین نمونه در سال 2006 است که ابراهیم الجعفری علیرغم وضعیت وخیم عراق، بر حفظ سمت خود به عنوان نخست وزیر مصر بود. پس از انفجار در عتبات عالیات در سامرا، مرجعیت - از طریق کانال های خصوصی- جعفری را تشویق به کناره گیری کردند. پس از سقوط موصل به دست داعش در سال 2014، در مورد نوری المالکی نیز همین اتفاق افتاد.
در جریان جنبش اعتراضی 2019، مرجعیت، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر را تشویق به استعفا کردند. پس از او، سه نخست وزیر منتخب مختلف تلاش کردند تا دولت تشکیل دهند. تنها مصطفی الکاظمی، سومین و آخرین نامزد، موفق شد. موفقیت کاظمی در تشکیل حکومت و عدم موفقیت محمد توفیق علاوی و عدنان الزرفی ناشی از نظر مرجعیت بود. نجف برای کاظمی فشار نیاورد، آنها فقط او را وتو نکردند.
اینکه می گوییم قدرت روحانیت در عراق کاهش یافته است، مطلبی فراگیر است که هیچ مدرکی برای حمایت از آن وجود ندارد. با این حال، آنچه میتوان گفت این است که توانایی روحانیون نخبه برای تأثیرگذاری بر سیاست، از طریق رأیدهندگان بهعنوان طرفداران، واقعاً در سالهای اخیر کاهش یافته است.
متن کامل را اینجا بخوانید.
@dolatedin
⭕ امتناع رهبر طالبان از دیدار با هیئت اتحادیه جهانی علمای مسلمان
عربی21: «هبت الله آخندزاده»، رهبر جنبش طالبان از دیدار با هیأت اتحادیه جهانی علمای مسلمان خودداری کرد.
«علی قره داغی»، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان در این باره گفت: رهبر طالبان از دیدار با هیئتی از علمای مسلمان که به نمایندگی از این اتحادیه قصد سفر به افغانستان داشتند، امتناع و عذرخواهی کرد.
وی افزود: این هیئت در نظر داشت برای دیدار با رهبر طالبان جهت رایزنی در مورد چند موضوع مهم به شهر قندهار افغانستان سفر کند.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان تصریح کرد: درخواست سفر، یک ماه قبل و پیش از تصمیم طالبان برای ممانعت دختران از تحصیلات دانشگاهی ارائه شده بود.
وی اضافه کرد: این هیأت امیدوار بود که درهای اسلامی و بخشی از درهای جهانی را به روی حکومت طالبان بگشاید و علاوه بر رسیدگی به امدادرسانی به مردم افغانستان، جهت فراهم کردن بودجه لازم برای آموزش و پرورش تلاش کند.
علی قره داغی اضافه کرد: نگاه تمام جهان به این تجربه جدید اسلامی در افغانستان است، جایی که مسلمانان امید دارند یک دولت قدرتمند، عادل، متمدن و شورایی که مبتنی بر رحمت، کرامت و حقوق انسانی چه زن و چه مرد باشد، محقق شود.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان گفت: اگر این تجربه نتواند تصویر واقعی اسلام با عظمت، زیبایی، عدالت و رحمت و نظام حکومتی عادلانه آن ارائه دهد، دشمنان اسلام، بهویژه پس از اقدامات القاعده و داعش که چهره اسلام را مخدوش کرد، شبهاتی در مورد صلاحیت این دین برای عصر کنونی ایجاد خواهند کرد.
علی قرهداغی در پایان اظهار کرد: اتحادیه جهانی علمای مسلمان عذرخواهی طالبان را با روی خوش پذیرفته و درهای این اتحادیه به روی تمامی مسلمانان باز است و به حکم وظیفه دینی و علمایی خود همواره برادر خواهیم ماند./ایکنا
@dolatedin
⭕️تصویر پادشاه اردن در کنار مسجد الاقصی در اسکناسهای جدید اردن
العربی الجدید: بانک مرکزی اردن تصاویر اسکناسهای جدید که در یکی از آنها تصویر ملک عبدالله دوم در کنار مسجد الاقصی در بیت المقدس وجود دارد را منتشر کرد.
این در حالی است که پس از تهدید رژیم صهیونیستی به تغییر وضعیت موجود در مسجد الاقصی، تنشها بین اردن و این رژیم تشدید شده است.
امان نسبت به تلاشهای رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت در مسجدالاقصی و اجازه دادن به نماز و مراسم یهودیان در این مکان مقدس هشدار داده و گفته است که برای درگیری آماده است.
@dolatedin
⭕️ بازدید عالمان دینی 14 کشور از منطقه سین کیانگ چین
گلوبال تایمز: هیئتی متشکل از 30 شخصیت و عالم اسلامی از 14 کشور از جمله امارات، عربستان سعودی، مصر، سوریه، بحرین، تونس و بوسنی و هرزگوین به رهبری علی رشید عبدالله علی النعیمی، رئیس شورای جوامع مسلمان جهان روز یکشنبه برنامه بازدید خود از استان سینگ کیانگ چین را آغاز کردند.
این هیئت علاوه بر دیدار با رئیس حزب منطقه سین کیانگ، از نمایشگاه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی نیز بازدید کرد. این هیئت همچنین از انجمن اسلامی منطقه، موسسه اسلامی سین کیانگ و برخی از مساجد ارومچی (مرکز منطقه سینکیانگ) دیدن کرد.
عبدالله صالح آل عبید، وزیر سابق آموزش عربستان سعودی، أسامة السيد محمود محمد الأزهري مشاور رئیس جمهور مصر در امور مذهبی و محمد صلاح الدين المستاوي مشاور نخست وزیر تونس از جمله افراد حاضر در این هیئت هستند.
@dolatedin
⭕️تشکیل شورای عالمان دین به فرمان ملا هبتالله آخندزاده در کابل
رادیو آزادی: ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در توئیترش اعلام کرد که شورای عالمان دین به فرمان ملا هبت الله آخندزاده، رئیس طالبان در کابل برای استحکام نظام اسلامی ایجاد شده است.
در این فرمان آمده است که عالمان در این شورا وظیفه دارند تا به مسئولان مربوطه در ولایتهای مختلف بر اساس شریعت مشورت دهند؛ همچنین مسئولان مربوطه باید به توصیه شورای عالمان دین طبق برنامه خود عمل کنند و در اجرای طرح تلاش کامل داشته باشند.
چندی قبل سخنگویان طالبان با صدور اعلامیههایی از ایجاد شورای عالمان در ولایتهای خوست، بغلان، فاریاب و کاپیسا طبق دستور ملاهبتالله آخندزاده خبر داده بودند.
@dolatedin