⭕️ امروز اولین عید غدیری است که در سرتاسر #عراق و استان های سنی مذهب «تعطیل» است.
برخی تندروهای سنی مثل هیئت علماء المسلمين فراخوان داده که امروز روز ملی «کار» است.
باید سایر بازخوردها را هم دید تا جمعبندی کرد.
آیا تعطیلی سراسری ۱۸ ذی الحجه (عید #غدیر) می تواند در نهایت در میان سنی ها به آرامی پذیرفته و نهادینه شود یا چالشی همه ساله خواهد بود؟
@tahrearcom
@dolatedin
⭕️ والی بامیان: قیام عاشورا و اهداف آن الگویی برای جهان بشریت است
🔹«عبدالله سرحدی» والی بامیان شنبه (۱۶ تیر) در گردهمایی بزرگ مبلغین، ائمه مساجد، مسئولین دفاتر مراجع عظام و علمای دین که ازسوی دفتر حضرت آیت الله سیستانی مد ظله العالی در مدرسه «علمیه تربیت مدرس اهل بیت» برگزار شده بود اظهار داشت: عاشورای حسینی نزدیک است، علما و مبلغین دین وظیفه دارند که حقایق و اهداف قیام عاشورا و احکام دین را به صورت درست آن برای مردم بازگو کنند، راه و طریقت و مکتب امام حسین را در جامعه اسلامی تبلیغ و ترویج کنند.
🔹سرحدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که عاشورای حسینی نزدیک است و باید اهداف قیام امام حسین و مظلومیت شهدای کربلا به صورت درست آن در بین مردم تبلیغ گردد، خاطرنشان کرد: قیام عاشورا و اهداف آن الگوی برای جهان بشریت و مخصوصا مسلمانان است.
@dolatedin
♨️مقررات سختگیرانه کویت برای ماه محرم؛ هرگونه پرچم و خیمه ممنوع!
🔻وزارت کشور کویت به مالکان و مسئولان حسینیهها نسبت به برافراشتن هرگونه پارچهنوشته یا پرچم غیر از پرچم کویت، یا برپایی راهپیمایی هشدار داده و از آنها خواست به قوانین و مقررات امنیتی پایبند باشند.
🔻وزارت کشور کویت در بیانیهای که جمعه شب در شبکه X منتشر کرده، نوشت: مسئولان حسینیهها باید برای حفظ امنیت همه، به قوانین و مقررات نهادهای امنیتی پایبند باشند.
🔻این بیانیه افزوده: اداره کل ارتباطات و رسانه امنیتی اعلام کرده همزمان با آغاز ماه محرم، و بنابه نشست هماهنگی میان وزارت کشور و مسئولان حسینیهها، و نیز دستورالعملها و توصیههای نشست هیئت دولت، به استثنای پرچم کویت، هیچ پرچم یا پارچهنوشتهای نباید برافراشته شود؛ [هر حسینیه] تنها مجاز به نصب یک پرچم، بدون هرگونه شعار است. همچنین برپایی هرگونه خیمه یا دکه در بیرون از حسینیهها اکیداً و به هر دلیل ممنوع است؛ در غیر اینصورت فوراً برچیده میشود.
🔻وزارت کشور کویت تأکید کرده نیروهای امنیتی برای سازماندهی رفتوآمدها و تأمین امنیت در حسینیهها حضور مییابند؛ لذا هرگونه فعالیت شرکتکنندگان در بیرون از حسینیه ممنوع است.
🔻در پایان این بیانیه آمده وزارت کشور با قاطعیت این مقررات را اجرا خواهد کرد.
🔻بنابه آمارها، ۳۵ تا ۴۰ درصد از جمعیت ۴.۳ میلیونی کویت را شیعیان تشکیل میدهند.
#کویت
🌐 الحــرة | X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ استقبال رئیس سازمان سرگرمی عربستان از دگرباشان جنسی
🔻 رئیس سازمان سرگرمی و ورزشهای الکترونیک سعودی در مصاحبه با BBC در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دگرباشان جنسی (LQBTQ، همجنسگرایان) گفت: عربستان به همه شرکتکنندگان خوشامد خواهد گفت و هیچ کس بر اساس جنسیت یا گرایش جنسی مورد تبعیض واقع نخواهد شد.
🔻 این اظهارات نشان میدهد اهتزاز پرچمهای رنگینکمانی در افتتاحیه مسابقات، امری فردی و یا اتفاقی نبوده و روند مشخصی پشتوانه آن بوده است.
🌐 X
#عربستان
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ افشاگری جدید درباره کلیسای کاتولیک: سوءاستفاده جنسی در مدارس شبانهروزی بومیان در آمریکا به گزار
⭕️ قربانیان سوءاستفاده جنسی کلیسای کاتولیک کانادا غرامت میگیرند
کلیسای کاتولیک در سنت جان کانادا در بیانیهای اعلام کرد که قصد دارد میلیونها دلار غرامت به کسانی که در کودکی در یتیم خانه "Mount Cashel" مورد آزار جنسی قرار گرفته بودند، بپردازد.
بر اساس گزارش رسانههایی که این بیانیه را منتشر کردند، قرار است در مجموع ۲۹۲ نفر هر کدام رقمی حدود ۵۵ هزار تا ۸۵۰ هزار دلار کانادا، غرامت دریافت کنند.
کلیسای سنت جان در سال ۲۰۲۰ در یکی از بزرگترین رسواییهای "سوء استفاده جنسی" در کانادا مقصر شناخته شد. بنا به گفته دادگاه، سوء استفادههای جنسی از سال ۱۹۴۰ برای چندین دهه، توسط کشیشان و دیگر مقامات کلیسا در این یتیمخانه که اکنون تعطیل شده، رخ داده است.
کلیسای سنت جان در سال 2021 اعلام ورشکستگی کرد، اگرچه 40 میلیون دلار کانادا از طریق فروش ساختمانهای متعلق به خود جمع آوری کرده است، با این حال رهبران این کلیسا میگویند قربانیان آزار جنسی تمام مبلغی را که دادگاه تعیین کرده است را دریافت خواهند کرد.
در سالهای اخیر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان مجازات کشیشهای متهم به آزار و اذیت جنسی را بر اساس قوانین واتیکان تشدید کرده است. وی سال گذشته طی سخنرانی گفته بود از گزارش آزارهای جنسی که به ارکان کلیسای کاتولیک لرزه انداخته، غمگین است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ سفر شیخ الازهر به تایلند
⭕️ سفر شیخ الازهر به تایلند
احمد الطیب شیخ الازهر در دومین سفر خود به آسیای جنوب شرقی جمعه گذشته وارد بانکوک پایتخت تایلند شد. الطیب پس از اقامه نماز جمعه در مرکز اسلامی بانکوک، به دیدار پادشاه تایلند رفت.
پادشاه تایلند ضمن ابراز خوشحالی از این دیدار از تلاش های الازهر و مجلس حكماء المسلمين در گسترش و ترویج صلح و ارزشهای انسانی تشکر کرد.
احمد الطیب نیز در این دیدار بر آمادگی الازهر برای تاسیس مراکز آموزش زبان عربی در تایلند، افزایش دوره های آموزشی برای امامان تایلندی در دانشگاه الازهر و افزایش بورسیه به مسلمانان تایلند برای تکمیل تحصیلات خود در الازهر تاکید کرد.
وی همچنین آمادگی الازهر و مجلس حكماء المسلمين برای برگزاری همایش جهانی همزیستی در تایلند با حضور تعدادی از بزرگان و شخصیتهای دینی از سراسر جهان برای تاکید بر اهمیت ترویج همزیستی مسالمت آمیز و برادری انسانی را اعلام کرد.
همچنین روز گذشته مرکز اسلامی در بانکوک تایلند، دیداری عمومی برای شیخ الازهر ترتیب داد. هزاران مسلمانان تایلندی از ۴۵ استان با حضور شيخ آرون بون شؤم (محمد جلال الدين بن حسين) رئیس ارشد شورای علمای تایلند، رهبران عالیرتبه مذهبی تایلند و ائمه جماعت نیز در این دیدار شرکت کردند.
احمد الطیب در این دیدار با تاکید بر اینکه درهای الازهر به روی مسلمانان تایلند باز است، خاطرنشان کرد که الازهر سالانه ۱۶۰ بورسیه تحصیلی به مسلمانان تایلندی برای ثبت نام در جامعه الازهر ارائه می دهد و الازهر آمادگی افزایش بورسیه های جدید به مردم تایلند را دارد، به گونه ای که این بورسیه ها بتواند پاسخگوی نیازهای جامعه مسلمانان تایلند باشد. الازهر از زمان تاسیس تاکنون منشأ معرفی اسلام بر اساس تبیین و تفسیر کتاب خدا و سنت نبوی بوده است.
وی همچنین افزود مهمترین پیام الازهر رسالت اسلام مبتنی بر صلح در بین همه مردم، بلکه صلح بین انسان، حیوانات، گیاهان و جمادات است. شیخ الازهر ادامه داد که قرآن فقط به برقراری صلح بین مسلمانان محدود نشده، بلکه در برقراری صلح بین مسلمان و غیر مسلمان تاکید دارد و رابطه ای که مسلمانان با دیگران برقرار می کنند یک رابطه صلح محور است.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️برافراشتن پرچم عزای سیدالشهدا در پایتخت کویت علیرغم محدودیتهای سختگیرانه دولت
🔻همزمان با آغاز ماه محرم، مراسم برافراشتن پرچم عزای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در یکی از مساجد اصلی پایتخت کویت برگزار شد.
🔻دولت کویت که با به قدرت رسیدن شیخ مشعل الصباح، رویکردی جنجالی و بیسابقه در پیش گرفته است؛ اینبار -چند روز پیش- در ابلاغیهای هشدارآمیز به مسئولان حسینیههای سراسر کشور، برافراشتن هرگونه پرچم و پارچهنوشته با هرگونه شعار را ممنوع اعلام کرد؛ و تنها پرچم کویت از این مقررات استثنا شد.
🔻با این حال، و علیرغم این محدودیتها، مراسم برافراشتن پرچم عزا در پایتخت این کشور، باحضور گسترده کویتیها انجام شد؛ و بنابه برخی گزارشها، برخی شهروندان بر فراز خانههای خود نیز پرچم عزا برافراشتهاند؛ رویدادهایی که از سوی برخی، حرکتی اعتراضی و واکنشی به ممنوعیتها تفسیر شده است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ عزاداری مردم بحرین در شب اول محرم امسال
@dolatedin
⭕️ طرح اقدام برای تقویت ارزشهای معنوی و اخلاقی سنتی روسیه تصویب شد.
دولت روسیه برنامه عملی برای اجرای اصول سیاست دولتی در سالهای 2026-2024 برای حفظ و تقویت ارزشهای معنوی و اخلاقی سنتی روسیه را تصویب کرد.
این طرح شامل اجرای پروژه «تاریخ من» با هدف تقویت ارزشهای سنتی خانواده، حمایت از فیلمنامه فیلمهای وفاداری زناشویی و تشویق به تشکیل خانوادههای پرجمعیت و انجام فعالیتهایی برای کاهش استفاده از واژگان خارجی در فضای عمومی و فرهنگ است.
برنامه اقدام توسط وزارت فرهنگ همراه با دستگاه شورای امنیت و بدنه دولت بر اساس پیشنهادات مقامات اجرایی فدرال، سازمانهای عمومی و مذهبی ذیربط تهیه شده و مجریان مسئول این طرح نیز این نهادها هستند.
وزارت فرهنگ اعلام کرد: این طرح شامل 14 بخش موضوعی است که شامل 138 رویداد است که در سالهای 2024 تا 2026 برگزار خواهند شد.
گفتنی است رئیس جمهور فدراسیون روسیه ولادیمیر پوتین، اصول سیاست دولتی برای حفظ و تقویت ارزشهای معنوی و اخلاقی سنتی روسیه را در نوامبر 2022 تصویب کرد./پایگاه جامعه و فرهنگ ملل
@dolatedin
⭕️ لایحه دولت اندونزی برای مقابله با انتشار محتوای LGBTQIA در فضای مجازی
پیشنویس لایحه دولت اندونزی، محدودیتهای جدیدی را بر محتوایی اعمال میکند که رفتار LGBTQIA را به تصویر میکشد. همچنین این لایحه هر محتوایی که «رفتار یا شیوههای زندگی منفی را نشان میدهد که به طور بالقوه میتواند توسط عموم تقلید شود را محدود خواهد کرد.»
قانون جدید برای رسانههای اجتماعی و دیگر پلتفرمهای دیجیتال و همچنین شبکههای تلویزیونی اعمال میشود که نقض آن منجر به جریمه و لغو مجوز میشود. انتظار میرود این لایحه، که پخش روزنامهنگاری تحقیقی را نیز محدود میکند، پیش از پایان دوران ریاست جمهوری جوکو ویدودو، در سال جاری به تصویب برسد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33578
🏷 #اندونزی #همجنسگرایی
@dolatedin
⭕️ شرق آسیا میزبان طولانیترین و پیچیدهترین سفر خارجی پاپ خواهد بود
پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک رومی، قرار است در اوایل سپتامبر ۲۰۲۴ برای شرکت در یک نشست با رهبران دینی این کشور به اندونزی سفر کند.
قرار است پاپ از ۲ تا ۶ سپتامبر (۱۲ تا ۱۶ شهریور) به اندونزی سفر کند. او در ۵ سپتامبر از مسجد استقلال بازدید خواهد کرد.
سفر پاپ فرانسیس به اندونزی بخشی از سفر آسیایی وی به چند کشور از جمله پاپوآ گینه نو، تیمور شرقی و سنگاپور خواهد بود. پاپ فرانسیس قرار است در ۴ سپتامبر (۱۴ شهریور) از کلیسای جامع اندونزی و روز بعد از مسجد استقلال بازدید کند.
سفر پاپ به این چهار کشور آسیایی طولانیترین و پیچیدهترین سفر خارجی او خواهد بود. بنابر اعلام واتیکان یک جلسه گفتوگو بین رهبران ادیان در مسجد استقلال به ریاست پاپ برگزار خواهد شد.
در جاکارتا، او ریاست یک جلسه بین ادیان در مسجد استقلال در پایتخت این کشور را بر عهده خواهد داشت که انتظار میرود رهبران شش دین در اندونزی که رسماً به رسمیت شناخته شدهاند یعنی اسلام، پروتستان، کاتولیک، بودیسم، هندوئیسم و کنفوسیوس در آن حضور داشته باشند.
همچنین انتظار میرود فرانسیس از تونلی به نام تونل دوستی عبور کند، که مسجد بزرگ استقلال را به کلیسای جامع اندونزی که در سال ۲۰۲۰ ساخته شد، متصل میکند.
پاپ در سفر خود بر همزیستی و تساهل بین ادیان تأکید میکند؛ موضوعی که او در بسیاری از سفرهای خارجی خود، به ویژه به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای دارای اکثریت مسلمان به آن پرداخته است.
فرانسیس سومین پاپی خواهد بود که پس از پاپ پل ششم در سال ۱۹۷۰ و پاپ ژان پل دوم در سال ۱۹۸۹ به اندونزی سفر میکند. حدود ۸۷ درصد از جمعیت ۲۷۷ میلیونی اندونزی مسلمان هستند، اما این کشور همچنین دارای دومین جمعیت مسیحی جنوب شرقی آسیا پس از فیلیپین است.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️جمعآوری پرچمهای محرم از سطح شهرهای کویت!
🔻تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از کویت از برخورد دولت این کشور با هرگونه نماد و پرچمهای محرم بر سر در منازل، حسینیهها و مساجد حکایت دارد.
🔻ویدئوهایی که کاربران در شبکههای اجتماعی همرسانی کردهاند نشان میدهد نیروهای شهرداری درحال برچیدن پرچمها از خانهها از سطح شهر و یا درحالت آمادهباش هستند.
🔻ابلاغیه چند روز پیش دولت کویت مبنی بر ممنوعیت برافراشتن هرگونه پرچم و نماد همزمان با آغاز ماه محرم، به شدت جنجالبرانگیز شد؛ و برخی شهروندان با نصب پرچم روی خانه یا بر سر در منزل خود، و همچنین دیوارنوشته، به این محدودیتها واکنش نشان دادند.
🔻بسیاری این تحولات کویت که با انحلال پارلمان و تعلیق برخی اصول قانون اساسی کلید خورد، و با برخورد تند با منتقدان ادامه یافت را رویکردی با چراغ سبز و حمایت سعودی و امارات میدانند.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ ماجرای جمعآوری پرچمهای عزای حسینی در غرب کابل
بنا بر برخی گزارشات مردمی در برچی غرب کابل، در روزهای گذشته پرچمهای عزاداری امام حسین(ع) و دروازههای سیاهپوش از سوی طالبان جمعآوری شده است.
مولوی شمسالله حماد، فرمانده پلیس در غرب کابل به خبرنگار آوا گفت که جمعآوری برخی از سقاخانهها، دروازههای سیاهپوش و پرچم های حسینی طبق توافق کمیسیون فرهنگی که متشکل از نمایندگان وزارت اطلاعات و فرهنگ، امر به معروف و نهی المنکر و علمای اهل تشیع میباشد، صورت گرفته است.
وی افزود: براساس توافق انجام شده ایجاد مرکب باید با اطلاع امام مسجد باشد و مهمتر اینکه برای مردم ایجاد مزاحمت نکند.
شورای عالی تنظیم امور دینی افغانستان در واکنش به جمعآوری پرچمهای عزاداری امام حسین(ع)در برخی از نقاط غرب کابل، این اقدامات را کار افراد پایین رتبه حکومت طالبان دانسته و میگویند که برای رفع این محدودیتها مذاکرات با مقامات حکومت جریان دارد.
این شورا همچنین افزود: خواست حکومت این است که پرچمها و دیگر نمادهای عزاداری صرفا در مکانهایی نصب شوند که مساجد و حسینیهها قرار دارند.
در همین راستا ارگ افغانستان در اطلاعیهای از دیدار معاون شورای علمای شیعه افغانستان و شماری دیگری از اعضای آن با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان خبر داد.
در گزارش ارگ آمده است: در این دیدار علماء و متنفذین اهل تشیع در مورد برگزاری بهتر مراسم عاشورا و تأمین امنیت آن صحبت کرده و در این خصوص پیشنهاداتشان را با معاون سیاسی نخستوزیر مطرح کردند.
مولوی عبدالکبیر اظهارداشت: به خاطر تأمین امنیت قابل اطمینان مراسم عاشورا، ادارات امنیتی دست به کار شدهاند و هموطنان در این رابطه هیچگونه نگرانی نداشته باشند.
سال گذشته نیز نیروهای امنیتی در ایام محرم، چنین اقدام مشابهی را در شهرهای کابل و غزنی انجام داده بودند که خشم و عصبانیت مردم را در پی داشت.
شورای علمای شیعه پیش از این در بیانیهای به مناسبت ایام محرم و عاشورای حسینی از امارت اسلامی خواسته که از انجام رفتارهای حساسیتبرانگیز توسط نیروهای امنیتی در ایام عزاداری حسینی، جلوگیری کند.
@dolatedin
⭕️ همسر ابوبکر البغدادی به اعدام محکوم شد
دادگاه «کرخ» عراق حکم اعدام اسماء محمد، همسر ابوبکر البغدادی، خلیفهٔ خودخوانده داعش را بهجرم همکاری با این گروه تروریستی صادر کرد.
مرکز اطلاعرسانی شورایعالیِ قضایی عراق در بیانیهای اعلام کرده این تروریست زنان ایزدی و کسانی را که ازسوی گروهکهای تروریستی زیر نظر داعش در شهرستان سنجار در غرب استان نینوا ربوده میشدند، در منزلش نگه میداشت./تسنیم
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ والی بامیان: قیام عاشورا و اهداف آن الگویی برای جهان بشریت است 🔹«عبدالله سرحدی» والی بامیان شنبه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ «تکیهخانه»؛ بزرگترین برنامه اسلامی تاریخ افغانستان روی آنتن رفت
تلویزیون تمدن از مدتها قبل به دنبال تدارکات برنامهای برای ایام عزاداری ماه محرمالحرام بود و حالا به گفته مدیران این شبکه تلویزیونی، مراحل ساخت این برنامه به اتمام رسیده و از شب گذشته پخش آن آغاز شده است.
«تکیهخانه» که در زبان محلی مردم افغانستان به معنای «حسینیه» است در دکوری به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع، آیین عزاداری اقوام مختلف افغانستان و چهرههای برتر قرآنی این کشور را در فضایی جدید که در تاریخ برنامهسازی افغانستان بینظیر است، به نمایش میگذارد.
✍️لازم به ذکر است خردادماه گذشته هیأتی از وزارت عدلیه طالبان با ورود به ساختمان تلویزیون تمدن خواستار توقف فعالیت این تلویزیون شدند اما با اعتراض مردم و علمای شیعه به ویژه در ولایتهای قندهار، کابل و هرات، تعطیلی این رسانه متوقف شد. برخی شنیدهها حاکی از آن است که ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در این موضوع ورود کرده و موقتا مانع آن شده است.
تلویزیون تمدن از رسانههای مطرح شیعیان در افغانستان است. این تلویزیون را مرحوم آية الله محمد آصف محسنی از علمای شناختهشده شیعه تاسیس کرد.
@dolatedin
⭕️ لغو کنفرانس عادی سازی در مراکش به دلیل ترس از اعتراضات مردمی
وب سایت عبری «timesofisrael» از به تعویق افتادن کنفرانس عادیسازی روابط با اسرائیل در مراکش خبر داد.
قرار بود این کنفرانس با حضور روحانیون یهودی و مسلمان در دارالبیضاء در مراکش برگزار شود و رئیس پارلمان هم در آن شرکت داشته باشد.
پس از لغو این کنفرانس زمان جدیدی برای برگزاری آن اعلام نشده است.
علت لغو این کنفرانس نگرانی از اعتراضات مردمی اعلام شده است که پس از گذشت 9 ماه از تجاوز رژیم صهیونسیتی به غزه همچنان در خیابانهای مراکش ادامه دارد.
این کنفرانس قرار بود طی سه روز، ۲۲ تا ۲۴ مه برگزار شود، اما تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه باعث شد تا تصمیم به لغو آن گرفته شود.
در همین رابطه به مدعوین این کنفرانس اعلام شد که به دلیل برخی مشکلات مربوط به هماهنگی، زمان برگزاری کنفرانس به ۲۴ ژوئن موکول شده است و با نزدیک شدن به این زمان، بار دیگر به این افراد اعلام شد که این کنفرانس تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است.
دو هفته پیش روزنامه «گلوبز» در خبری اعلام کرد کشتی جدید ارتش اسرائیل به نام «آچی کومیت» در مسیر طولانی از آمریکا تا پایگاه دریایی حیفا با تأیید مقامات به طور موقت در بندر طنجه پهلو گرفت. تظاهرکنندگان مراکشی با حضور در این بندر با سر دادن شعار خواستار خروج این کشتی از بندر طنجه شدند.
با این حال، صهیونیستها مدعیاند که به رغم تعویق برگزاری این کنفرانس و ادامه تظاهرات مردمی طرفداران فلسطین در مراکش، آسیب چندانی به روابط مستحکم بین رباط و تلآویو وارد نخواهد شد. به گزارش «گلوبز»، اسرائیل سومین منبع واردات دفاعی مراکش است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ «تکیهخانه»؛ بزرگترین برنامه اسلامی تاریخ افغانستان روی آنتن رفت تلویزیون تمدن از مدتها قبل به
29.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مرثیهخوانی مداح اهل سنت در برنامه تکیهخانه
@dolatedin
♨️نشست وزیر کشور بحرین با مسئولان هیئات مذهبی با چاشنی تهدید! مداح و سخنران خارجی ممنوع!
🔻وزیر کشور بحرین در دیدار با مسئولان حسینیهها و هیئات مذهبی این کشور از آنها خواست از سخنرانان و مداحان داخلی استفاده کنند.
🔻بنابه گزارشها، «راشد عبدالله الخلیفه» روز دوشنبه (۸ ژوئیه) در دیدار با اعضای شورای هیئات مذهبی، و رؤسا و مسئولان حسینیهها با موضوع ساماندهی فعالیتهای عاشورا، خواستار همکاری آنها و اداره اوقاف شیعیان با وزارت کشور برای حفظ شعائر عاشورا شد.
🔻الخلیفه همچنین با تأکید بر لزوم حفظ ماهیت و چارچوب دینی عزاداریها، هشدار داد این آیین نباید با مسائل و تحولات جاری منطقه درآمیخته شود؛ بهویژه که چالشهای کنونی مستلزم همبستگی و اتحاد جامعه است.
🔻وی افزود: بحرین دارای سخنرانان و مداحان شایستهای است که میتوانند آیین عاشورا را احیا کنند؛ و درعین حال، لوازم سخنرانی دینی «مسئولانه» را مراعات نمایند؛ لذا آنها برای سخنرانی و مداحی در مواکب حسینی [نسبت به سخنرانان و مداحان خارج از کشور] اولویت دارند.
🔻این اظهارات وزیر کشور بحرین به منزله تهدید رؤسا و مسئولان حسینیهها و هیئات مذهبی درباره طرح مسائل سیاسی بر منابر و عزاداریها است؛ بهویژه که جنایات رژیم صهیونیستی -متحد راهبردی جدید دولت بحرین- علیه مردم غزه همچنان ادامه دارد.
🔻دولت بحرین در ادامه سیاست سرکوب سازمانیافته آیینهای دینی از زمان انقلاب ۱۴ فوریه ۲۰۱۴، همچنان حضور سخنرانان و مداحان خارجی در بحرین را ممنوع میداند.
🌐 ManamaPost
#بحرین
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ سیاهپوش شدن زیارت کارته سخی کابل در آستانه عاشورای حسینی(علیه السلام)
«زیارت سخی» نام یکی از مکانهای مقدس شهر کابل است که در دامنه کوه « آسمایی» در منطقه «کارته سخی» قرار دارد. در غرب آن دانشگاه کابل و شفاخانه علیآباد، شرق آن کوه تلویزیون، جنوب آن «تپه سلام» و شمال آن تپه «خاکی گردنه» قرار دارد.
کارته سخی بهدستور احمد شاه بابا درانی ساخته شده است، زمانی که احمد شاه دستور میدهد که خرقه مبارک پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) را از بخارا به قندهار انتقال دهند، کاروان مذکور در کابل در منطقه کنونی (زیارت سخی) اطراق میکند. نقل است که نگهبانان دو شب پیدرپی امیرالمؤمنین حضرت علی(علیه السلام) را در خواب میبینند که به این مکان آمده و شمشیر خود را بهروی سنگ بزرگی گذاشته و نماز بهجا میآورد. هنگامیکه کاروان به قندهار میرسد، این موضوع را به احمد شاه بابا میگویند و او دستور میدهد که زیارتگاهی آنجا بسازند و آن را «زیارت سخی شاه مردان» مینامد.
@dolatedin
⭕️ سنت ها یا آیین های ماه محرم دربرخی از مناطق اندونزی
برای برخی ازمردم اندونزی، ماه محرم یا شورا یک ماه مقدس محسوب می شود. ماه شورا اولین ماه درتقویم سالنامه جاوه است. این تقویم جاوه نیز مشابه سیستم تقویم هجری اسلامی است، جایی که ماه شورا با ماه محرم در اسلام مصادف است. ماه شورا به اعتقاد برخی از مردم دارای تقدس خاصی است. به همین دلیل در این ماه ممنوعیت های مختلفی پدیدار میشود مانند ازدواج، خروج از منزل و ...
نام ماه «شورا» (Suro یا Sura) از اصطلاح «عاشورا» یعنی روز دهم ماه محرم گرفته شده است. سنت ها یا آیین های مختلفی برای استقبال از ماه شورا درتعدادی از مناطق اندونزی انجام می شود. این سنت ها معانی خاص خود را دارند که امروزه نیز حفظ شده است. برخی از سنت های شورا در تعدادی از مناطق به شرح است:
سنت تابوت (Tabot) در شهر بِنگکولو (Bengkulu)
تابوت یک سنت سالانه در بنگکولو است که از اول تا دهم محرم برگزار می شود. این سنت به عنوان ادای احترام به امام حسین علیه السلام که در صحرای کربلای عراق توسط سپاهیان یزید بن معاویه کشته شد، انجام می شود.
تابوت در واقع صندوقی یا جعبه چوبی است که اعتقاد بر این است که اگر ظاهر شود برکت و در صورت گم شدن فاجعه به همراه دارد. در بنگکولو، تابوت عبارت است از ساختمان های مینیاتوری با پله هایی مانند برج های مسجد هستند که به زیبایی تزئین شده اند. برگزاری سنت تابوت شامل مجموعه ای از مراحل است که قسمت هایی از تاریخ اسلام و مبارزه امام حسین علیه السلام با ظلم تا زمان مرگ را نشان می دهد. این سنت به نماد مقاومت و نهضت تبدیل شده است.
تابوت با تابوئیک (Tabuik) پریامان (Pariaman)
سنت تابوت نیز در پاریمان، سوماترای غربی با نام تابوئیک برگزار میشود. هزاران مسلمان درگیر این سنت هستند که به یکی از برنامه های گردشگری سالانه در غرب سوماترا تبدیل شده است. آیین تابوئیک شامل هفت مرحله است، یعنی گرفتن تربت، بریدن ساقه موز، مأتم (آیین اندوه)، رژه با پنجه، رژه رفتن با عمامه، تابوئیک وصل دادن (وصل دادن اجزای تابوئیک به یک واحد کامل)، حرکت دادن تابوئیک و تابوئیک در دریا انداختن.
سنت ماه اسن اسین (حسن حسین (Asan Usen)) در آچه
مردم آچه ماه محرم را به نام «ماه آتش» (bulen apui) یا «ماه اسن اسین» (ماه حسن حسین) می شناسند. در این روز ممنوعیت هایی مانند برگزاری عروسی، ختنه، خانه سازی و... وجود دارد که بخشی از سنت در اندونزی است. این ماه برای بزرگداشت فاجعه قتل امام حسن و امام حسین نوادگان پیامبر صلی الله علیه و آله گرامی داشته می شود. این ماه به نام ماه عاشورا نیز شناخته می شود که معمولاً مردم فرنی نشاسته عاشورا می خورند.
سنت فرنی شورا در مادورا
در مادورا جاوه شرقی مردم ماه عاشورا را با تهیه فرنی محرم یا برنج آبکی شورا از اول محرم تهیه می کنند. برنج آبکی شورا از فرنی برنج و آب برنج چسبناک و متشکل از دو رنگ قرمز و سفید تهیه می شود. این سنت بخشی از سنت استقبال از محرم در اندونزی است. رنگ قرمز نماد خون ریخته شده از امام حسین علیه السلام و رنگ سفید نماد پاکی مجاهدت امام حسین علیه السلام است.
سنت شورا در منطقه کلاتِن
مردم کلاتِن در جاوه مرکزی در ماه محرم، به طور دقیق در روز هفتم سنت شورایی را برگزار می کنند. در طول این شب شورایی، شهروندان به عنوان نوعی نگرانی و تأمل و تفکر عمیق، 24 ساعت نمی خوابند. این سنت شورایی شامل فعالیت های معنوی و تأملی مختلفی است که با هدف درون نگری و بهبود کیفیت زندگی انجام می شود./پایگاه جامعه و فرهنگ ملل
@dolatedin