💢 اتحاد العلماء: ائتلاف کشورهای عربی با اسرائیل حرام است
🔹تی آر تی عربی: اتحاد علماء المسلمين روز شنبه 27 نوامبر ائتلاف و گامهای عملی برخی کشورهای عربی با #اسرائیل را محکوم کرده و شرعا #حرام دانست.
🔹در این بیانیه که با امضای علی #قره_داغی دبیرکل اتحادیه منتشر شد، آمده: «اتحادیه تاکید میکند که آنچه برخی از کشورها مانند #امارات و #مراکش برای ائتلاف و گامهای عملی با رژیم غاصب صهیونیستی انجام میدهند، اقدامی مذموم و حرام و خیانت به عهد و پیمان و حقوق ملت #فلسطین است.»
🔹#اتحاد_العلماء خواستار آن شد که تمام تلاشهای مادی و معنوی برای آزادسازی تمام سرزمینهای اشغالی به ویژه الاقصی و قدس شریف انجام شود.
🔹مراکش چند روز پیش در جریان سفر #بنی_گانتز وزیر دفاع اسرائیل به این کشور، دو توافقنامه در زمینه های نظامی با اسرائیل امضا کرد.
🔹اسرائیل همچنین از زمان امضای توافقنامه عادیسازی روابط بین دو طرف در واشنگتن در اواسط سپتامبر 2020، چندین قرارداد با امارات در زمینههای مختلف منعقد کرده است.
🔹در سال 2020، چهار کشور عربی امارات، مراکش، #بحرین و #سودان توافقنامههایی را برای عادیسازی روابط با اسرائیل امضا کردند تا از میان 22 کشور عربی به مصر و اردن بپیوندند.
🔹در روزهای گذشته، احمد الریسونی رئیس مراکشی اتحاد علماء المسلمين نیز با تایید اینکه رابطه رسمی مراکش با دشمن صهیونیستی اکنون کاملاً در «عشق حرام» غوطهور شده است، گفت: «توافقات همهجانبه، دیدارهای پیدرپی و تهاجمات صهیونیستی باقی نمیماند و همگی از بین میرود.»
🔹ریسونی از عادیسازی مراکش با رژیم صهیونیستی اظهار تعجب کرده و گفت: «آیا مراکش در حالت خفقان و خشکسالی قرار داشت که در همه سطوح (آموزش، امنیت، ارتش، تسلیحات، اطلاعات، اقتصادی، گردشگری و سیاست خارجی) اقدام به توافق کرده است؟! آیا مراکش در آستانه ورشکستگی بود؟ آیا او به کسی نیاز داشت که به او کمک کند و او را نجات دهد؟»
🔹احمد ويحمان، رئیس دیدهبان مغرب علیه عادیسازی نیز به نوبه خود، تقویت مستمر روابط مراکش با رژیم اشغالگر اسرائیل را محکوم و آن را شاهراهی برای ویران کردن کشور دانست.
🔹ویحمان گفت: «آنها میگویند که این توافقات را برای دفاع و مقابله با خطر مشترک ایجاد کردهایم. چه خطری غیر از مقاومت فلسطین و #لبنان، موجودیت رژیم صهیونیستی را تهدید میکند؟ آیا مراکش در حمایت از امنیت اشغالگران با مقاومت فلسطین و لبنان روبرو خواهد شد؟»
🔹وی افزود: «متاسفانه از زمان امضای رسمی توافقنامه عادیسازی روابط با اسرائیل، ما در بزرگراهی به سمت خرابههای مراکش هستیم!»
@dolatedin
⭕️ الظواهری ناامید.. حمله رهبر القاعده به طالبان پس از پایان ماه عسل
🔹ایلاف: ایمن #الظواهری، رهبر القاعده، ویدئوی تازهای را با عنوان ""نصيحة الأمة الموحدة بحقيقة الأمم المتحدة" منتشر کرده و مباحثی پیرامون تاریخچه #سازمان_ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر و تاریخچه فعالیتهای یونسکو مطرح کرده است.
🔹الظواهری در سخنرانی 39 دقیقهای خود به ویژه به سازمانهای بینالمللی و همه کسانی که زیر سقف سازمان ملل قرار میگیرند حمله میکند و آن را «پذیرش حکمیت برای چیزی جز #شریعت الهی» میداند. او نسبت به امضای منشور ملل متحد هشدار داده و آن را جلوگیری از حمایت «مجاهدین» مسلمان در کشورهای مختلف و مغایر با شریعت اسلامی که «#جهاد را برای آزادی کشورهای مسلمان و مبارزه با کفار #واجب کرده» میداند.
🔹به نظر میرسد که الظواهری از طریق حمله خود به سازمان ملل متحد، قصد دارد تا بدون نام بردن از طالبان، از خواستههای اخیر آنها برای کسب کرسی افغانستان در سازمان ملل انتقاد کند.
🔹اما داستان اختلافات بین #القاعده و #طالبان در موضوع سازمان ملل امروز متولد نشده است، بلکه ریشه آن از زمانی است که جنبش طالبان برای نخستین بار کنترل کابل را به دست گرفت و القاعده با #ملاعمر، امیر طالبان بیعت کرد.
🔹در سپتامبر 2000، جنبش طالبان یک کمپین دیپلماتیک را با هدف به دست آوردن کرسی افغانستان در سازمان ملل آغاز کرد و جنبش یک هیئت بلندپایه را به نیویورک فرستاد تا طرفهای مربوطه را در مورد حق آنها برای تصرف این کرسی متقاعد کند.
🔹ایالات متحده آن زمان با این اقدام مخالفت کرد و مادلین آلبرایت، وزیر امور خارجه آمریکا در آن زمان گفت: «ایالات متحده با ایده گرفتن کرسی طالبان در افغانستان مخالفت خواهد کرد» و خاطرنشان کرد که این جنبش همچنان اسامه #بن_لادن را پناه داده و با استرداد او مخالف است.
🔹درخواستهای استرداد اسامه بن لادن از سال 1998 و پس از بمبگذاری سفارتهای آمریکا در نایروبی و دارالسلام توسط القاعده تشدید شد، اما طالبان این درخواستها را احتمالا به دلیل ترس از دشمنی القاعده که ممکن بود به سقوط جنبش بیانجامد، رد کرد.
🔹بر اساس اسناد محرمانه ایالات متحده در ارتباط با مذاکرات ایالات متحده با طالبان در مورد استرداد اسامه بن لادن، متن زیر آمده است: «در نوامبر 1998، وکیل احمد متوکل، وزیر خارجه طالبان و سخنگوی ملا عمر، به سفارت ایالات متحده در اسلام آباد گفت که اخراج اسامه بن لادن ممکن است منجر به سقوط طالبان شود.»
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
💢رهبران هزاره شیعه حمایت خود را از طالبان اعلام کردند. 🔹عربی21: بیش از 1000 افغان از جامعه اقلیت #ش
🔻 طالبان «کمیسیون بررسی حقوق شیعیان» ایجاد کرد؛ وعده تشکیل حکومت فراگیر در یک الی یکماه و نیم آینده
⭕️ طالبان «کمیسیون بررسی حقوق شیعیان» ایجاد کرد؛ وعده تشکیل حکومت فراگیر در یک الی یکماه و نیم آینده
🔹ایندیپندنت: قاری حافظ ذاکرالله، از مقامات #طالبان، گفت نهادی با عنوان «کمیسیون بررسی حقوق شیعیان» به دستور رهبران طالبان ایجاد شده است و در مورد جایگاه سیاسی و حقوق شهروندی #شیعیان در #افغانستان تصمیم میگیرد.
🔹قاری حافظ ذاکرالله، در گفتوگو با خبرنگار ایندیپندنت فارسی گفت که کار روی ایجاد کمیسیون بررسی حقوق شیعیان نهایی شده است و بهزودی، ساختار و فعالیتهای این نهاد توسط رهبران طالبان به گونه رسمی اعلام میشود. به گفته قاری حافظ ذاکرالله، او به عنوان رئیس این کمیسیون تعیین شده است و کمیسیون مذکور موظف است در مورد جایگاه شیعیان در ساختار دولت طالبان و حقوق قانونی آنان، فعالیت کند.
🔹ذاکرالله گفت: «از یک ماه پیش بدینسو، گفتوگوهایی را با متنفذان و نمایندگان شیعیان افغانستان آغاز کردیم و تلاش کردیم همه آنان با امارت اسلامی بیعت کنند و سپس در مورد جایگاه آنان در دولت تصمیم بگیریم.»
🔹در همین حال، سران حزب حرکت اسلامی که در روزهای اخیر، به نمایندگی از شیعیان افغانستان با مقامات طالبان ملاقات میکنند، نسبت به تشکیل کمیسیون بررسی حقوق شیعیان توسط طالبان، ابراز امیدواری کردهاند.
🔹سید الیاس جاوید، رئیس کمیسیون سیاسی حزب حرکت اسلامی افغانستان، یکشنبه هفتم آذر، با نشر تصاویری از ملاقات هیئتی از «کمیسیون بررسی حقوق شیعیان» با اعضای آن حزب، تایید کرد که قاری حافظ ذاکرالله از سوی مقامات طالبان به عنوان رئیس آن کمیسیون تعیین شده و گفتوگوهایی را با نمایندگان شیعیان آغاز کرده است.
🔹الیاس جاوید به نقل از قاری حافظ ذاکرالله در جریان ملاقات او با رهبر و اعضای حزب حرکت اسلامی افغانستان، نوشته است: «حکومت فعلی طالبان، موقت و گذرا است و تا یک الی یکماه و نیم، حکومتی تشکیل خواهد شد که تمام اقوام، شخصیتها، متخصصان و افراد متعهد، به شمول اهل تشیع، در تمام ردهها در آن حضور داشته باشند.»
🔹قاری حافظ ذاکرالله در آن ملاقات گفته است که به منظور تشکیل حکومتی همهشمول، مذاکرات با بزرگان اهل تشیع افغانستان جریان دارد.
@dolatedin
⭕️ واکنشها به تعرض رئیس رژیم صهیونیستی علیه مسجد ابراهیمی
🔹روسیا الیوم: نخست وزیر #فلسطین ادعاهای رئیس #رژیم_صهیونیستی را درمورد "حق تاریخی یهودیان" در شهر #الخلیل در کرانه باختری رد کرد. محمد آشتیه، نخست وزیر فلسطین در بیانیهای اعلام کرد، اظهارات اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی تلاشی برای تحمیل حقایق دروغین در شهر عربی اسلامی، مقدمهچینی برای یهودیسازی این شهر و گسترش کنترل بر آن و قرار دادن ساکنان اصلی آن در برابر نظام آپارتاید است که آثارش در خیابانها و معابر شهرک قدیم که در معرض پاکسازی قومی و تبعیض نژادی است، نمایان است.
🔹آشتیه از سازمان ملل و یونسکو که #مسجد_ابراهیمی را جزو میراث جهانی قرار داده، خواست برای توقف نقضها علیه مقدسات اسلامی و مسیحی، به خصوص علیه مسجدالاقصی و مسجد ابراهیمی اقدام کنند.
🔹همچنین جنبش #حماس خواستار باز گذاشتن "دست مقاومت" در کرانه باختری برای رویارویی با تجاوزهای رژیم صهیونیستی شد که آخرین آن یورش هرتزوگ به مسجد ابراهیمی است.
🔹از سوی دیگر، #جنبش_جهاد_اسلامی هم نسبت به عواقب و پیامدهای تعرض اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی به مسجد ابراهیمی در شهر الخلیل هشدار داد.
🔹طارق عزالدین سخنگوی این جنبش این اقدام را خصمانه خواند و خاطرنشان کرد که انتفاضه الأقصی در واکنش به یورش «شارون» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی به مسجدالأقصی در سپتامبر 2000 میلادی شکل گرفت.
🔹#اتحادیه_عرب نیز ضمن محکوم کردن اقدام هرتزوگ، آن را در راستای تقسیم زمانی و مکانی مسجد ابراهیمی و یهودیسازی آن دانست و بر ضرورت اعلام مخالفت جهانیان با جنایات صهیونیستها علیه مقدسات اسلامی و مسیحی فلسطین از جمله تعرض به مسجد ابراهیمی تأکید کرد.
🔹رئیس رژیم صهیونیستی روز یکشنبه تحت حراست شدید نیروهای ارتش این رژیم جهت برگزاری عید #حانوکا به مسجد ابراهیمی در شهر الخلیل در کرانه باختری وارد شد. این در حالی است که طبق اعلام رسانههای فلسطینی نیروهای رژیم صهیونیستی از ورود نمازگزاران فلسطین از ورود به این مسجد جلوگیری کردند.
@dolatedin
⭕️ پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، روز گذشته به مناسبت آغاز فصل ظهور در توییتی نوشت:
🔹«زندگی ما زمانی زیبا میشود که منتظر یک عزیز یا شخص مهم باشیم. باشد که این #ظهور به ما کمک کند امیدمان را به این یقین تبدیل کنیم که کسی که #انتظار او را میکشیم ما را دوست دارد و هرگز ما را رها نخواهد کرد.»
✍️ جشن یا فصل ظهور، دورهای چهار هفتهای است که در بسیاری از کلیساهای غرب، برای کسب آمادگی روحانی برای عید میلاد مسیح و حتی ظهور مسیح انجام میشود. فصل ظهور از چهارمین یکشنبه قبل از کریسمس (همیشه بین 27 نوامبر و 3 دسامبر) آغاز میشود و در شب کریسمس در 24 دسامبر به پایان میرسد.
@dolatedin
دين_و_بينالملل_-_آبانماه_ (1).pdf
4.5M
📣شماره آبانماه 1400 ماهنامه رصدی «دین و بینالملل» منتشر شد.
🔹 این ماهنامه که از سوی «مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه» و با تلاش «میز نهادهای اندیشکده #مرصاد» گرد آمده است، در پی آن است که شکاف عمیق میان فضای رسانهای فارسی با حوزه مطالعات «#نهاد_دین» را اندکی پر کرده و با بازتاب اخبار و تحلیلهای روزآمد از منابع دست اول عربی و انگلیسی، دغدغهمندان این عرصه را از پویاییهای نهادهای گوناگون دینی، به ويژه در گستره جهان اسلام، آگاه سازد.
#دین_و_بینالملل #ماهنامه
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
💠 آیا سازمان اخوانالمسلمین به پایان عمر خود رسیده؟
عصام تلیمه
✂️برشهایی از متن:
🔹مشکلات و معضلات در ساختار اخوانالمسلمین تنها از دوران حکمرانی آن در زمان انقلاب سال 2011 و یا از مرحله کودتا علیه آن در سال 2013 آغاز نشدند. این مشکلات و معضلات از سالها پیش از ظهور و بروز انقلاب و کودتا، در ساختار اخوان وجود داشتند و بر روی هم انباشته شدند. در واقع، اخوانالمسلمین با یک ناکارآمدی مزمن در عرصه فعالیتهای سازمانیِ یکپارچه و نظاممند چه در داخل و چه در خارج از مصر مواجه بوده است. افزون بر این، اعضاء و رهبران اخوان همواره حفظ جایگاه و موقعیت خود را به کار و فعالیت مخلصانه ترجیح دادهاند. رهبران اخوان، بحث و تبادل نظر و نیز شفافیت را قربانیِ نهادینه کردن اطاعت و پیرویِ بی چون و چرایِ اعضاء از رهبران، کردند. تمامی این عوامل دست به دست هم دادند تا اخوانالمسلمین پس از کودتای ماه ژوئیه دیگر استراتژی روشنی برای برخاستن و ازسرگیری فعالیتهای خود نداشته باشد.
🔹حال و روز کنونی سازمان اخوانالمسلمین به گونهای نیست که بتوانیم خیزش مجدد آن را متصور باشیم. تنها چیزی که مشاهده میکنیم نشانهها و شواهد زوال و نابودی است؛ مگر اینکه خداوند تقدیر دیگری را برای اخوانیها رقم بزند و رهبران آن بتوانند یک بار دیگر از لحاظ فکری، سیاسی، اداری، تبلیغی و … از جای خود برخیزند. ممکن است افکار اخوانالمسلمین به عنوان یک مکتب در عصر نوین باقی بمانند، اما متأسفانه باید بگوییم که هیچ علامت و نشانهای برای بقای خودِ این سازمان به چشم نمیخورد. بدون شک، دچار شدن سازمان اخوانالمسلمین به چنین سرنوشتی نشأتگرفته از یک قصور داخلی در صفوف خودِ سازمان بوده است.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#اخوان_المسلمین
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba_ir