⭕️ هفته «اسلام معتدل» در عربستان و امارات
🔹هفته گذشته #عربستان و #امارات میزبان دو اجلاس بزرگ ادیانی با شعارهای #اعتدال و مبارزه با #افراطگرایی بودند.
🔹کنفرانس «وحدت_اسلامی.. مفهوم، فرصتها و چالشها» که 150 کشور و صدها شخصیت مذهبی از اکثر کشورهای عربی و اسلامی در آن شرکت داشتند، طی روزهای یکشنبه و دوشنبه گذشته، ۸ و ۹ می، در ابوظبی برگزار شد.
🔹شیخ عبدالله #بن_بیه رئیس #مجلس_الإمارات_للإفتاء_الشرعی و مجمع ترویج صلح امارات، نهیان بن مبارک وزیر مدارا و همزیستی امارات، محمد مختار جمعه وزیر اوقاف مصر، محمد عبدالستار السید وزیر اوقاف سوریه، علی #ارباش رئیس #سازمان_دیانت ترکیه، عبد الشكور سردار خان وزیر امور دینی پاکستان، داتو ادریس بن احمد وزیر امور دینی مالزی و حسین ابراهیم طه دبیر کل سازمان همکاری اسلامی، از جمله شخصیتهای برجستهای بودند که در این نشست حضور داشتند.
🔹دکتر محمد عبدالستار السید وزیر اوقاف #سوریه که حضور او پس از سالها قطع روابط سوریه و امارات، از نقاط جالب توجه این نشست بود، در سخنرانی خود گفت: «ما از دولت و مردم امارات متحده عربی برای مواضع پیشگامانه آنها در قبال سوریه و از وزارت تساهل امارات متحده عربی برای تلاشهای بزرگی که انجام میدهد، تشکر میکنیم».
🔹با پایان یافتن اجلاس ابوظبی، ریاض روز چهارشنبه، ۱۱ می، میزبان «مجمع ارزشهای مشترک بین پیروان مذاهب» با حضور چهرههایی از رهبران مذهبی اسلامی، مسیحی، یهودی، بودایی، و هندو بود.
🔹این اجلاس را «رابطة العالم الإسلامی» برگزار کرد. #محمد_العیسی، رئیس #رابطة_العالم این سالها سفیر دینی عربستان در سطح جهان بوده و با مسافرتها و دیدارهای متعدد با شخصیتهای سیاسی و مذهبی جهان، تلاش کرده برچسب افراطگرایی را از چهره آلوده سعودیها پاک کند. به رسمیت شناختن هولوکاست، بازدید از موزه یادبود هولوکاست در آمریکا و اردوگاه آشوویتس، دیدار با پاتریارک کریل سراسقف کلیسای ارتدوکس روسیه، دیدار با تیموتی دولان سراسقف کاتولیکهای نیویورک، دیدار با راسل نلسون رهبر مورمونهای جهان و شرکت در عبادت بوداییان در تایلند، گوشههایی از فعالیتهای فرامذهبی محمد العیسی در دوران ریاستش بر رابطة العالم بوده است.
🔹از مهمترین چهرههای حاضر در نشست ریاض، بارتُلُمه یکم، سراسقف کلیسای #ارتدوکس قسطنطنیه بود.
🔹حضور هیات یهودی ۱۲ نفره، از جمله ۱۰ خاخام ارتدوکس، و پذیرایی از آنها با غذای «#کوشر» (حلال طبق آیین یهودیت) از جمله خطهای خبریای بود که سعودیها آن را برجسته کردند.
@dolatedin
💢«مسیر خانواده مقدس» ... اولین سفر زیارتی مسیحیان در مصر
🔹الشروق و اسکای نیوز: خالد العنانی، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر در گفتگویی از همکاری با شرکتهای گردشگری برای جذب بیشترین گردشگر برای «مسیر خانواده مقدس (مسار العائلة المقدسة)»، خبر داد.
🔹وی افزود: «سال گذشته شاهد افتتاح تعدادی از مسیرهای خانواده مقدس در استانهای شرقیه، غربیه و کفر الشیخ بودیم و توضیح داد که پس از پایان تعطیلات عید سعید فطر و در دوره بعد، منطقه جبل الطیر در استان المنیا افتتاح میشود و سپس درخت مریم در منطقه المطریه در استان قاهره افتتاح میشود و بدین ترتیب افتتاحیه تمام نقاط مسیر خانواده مقدس تکمیل میشود.
🔹وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر در توضیحی گفت: که مسیر خاندان مقدس شامل 25 نقطه در 8 استان شمال سینا، الشرقية، الغربية، كفر الشيخ، البحيرة، القاهرة، المنيا وأسيوط است.
🔹مسیر خانواده مقدس، مسیری است که مسیحیان ادعا میکنند حدود دو هزار سال پیش، حضرت مریم به همراه فرزندش حضرت مسیح و یوسف النجار برای فرار از ظلم و ستم هیرودیس راهی مصر شد و در طول پنج سال، خانواده مقدس به چندین منطقه در مصر سفر کردند. این سفر تاریخی به میراثی معنوی برای مسیحیان تبدیل شده و پیروان ایمانی مسیحیت در سراسر جهان آن را بزرگ میدارند.
🔹اخیراً این سفر جهانی مورد توجه دولت مصر قرار گرفته تا پروژهای گردشگری به نام "سفر خانواده مقدس" را راهاندازی کند.
🔹در آغاز ژانویه 2021، این پروژه با افتتاح رسمی اولین محوطه باستانی در مسیر تاریخی که در شهر سامانود در استان غربیه در دلتای مصر واقع شده است، رونمایی شد.
🔹پروژه «مسیر خانواده مقدس» در اکتبر 2017، پس از آنکه پاپ این مسیر را «زیارت مسیحی» توصیف کرد، توجه جهانی را به خود جلب کرد. در ماه مه 2018، بازدید از این مسیر به طور ویژه در بازدیدهای رسمی واتیکان گنجانده شد.
🔹در پی این تصمیم، مصر اولین هیئت "زیارت رسمی" را که متشکل از 52 شخصیت بود، از واتیکان در ژوئن 2018 پذیرفت.
🔹دکتر اسامه طلعت، رئیس بخش آثار باستانی اسلامی، قبطی و یهودی در وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، در ارتباط با داستان مسیر خانواده مقدس و پیشینه تاریخی آن، میگوید: «از نظر تاریخی مشخص است که خانواده مقدس؛ حضرت مریم و حضرت عیسی به همراه یوسف النجار به مصر گریختند تا از دست هیرودیس و ظلم رومیان بگریزند.»
🔹وی افزود: «بر اساس منابع کلامی و دینی حضرت عیسی علیه السلام در هنگام ورود به مصر بین یک و نیم تا دو ساله بوده و شمایل معروفی وجود دارد که نماد مسیر به حساب میآید و در آن، حضرت مریم(س) در حالی که حضرت عیسی(ع) را حمل و بر الاغی سوار است، نشان داده شده است و در کنار آنها یوسف نجار است.»
🔹طلعت مسیر خانواده مقدس در مصر را اینگونه توضیح میدهد: «این سفر از بیت لحم به غزه آغاز شد تا خانواده مقدس از شمال سینا وارد مصر شوند و از فارما که در شرق بور فؤاد واقع شده است، گذشته و سپس به سمت الزقازيق و سپس به سوی دلتا حرکت کردند.»
🔹وی خاطرنشان می کند که این سفر 5 سال به طول انجامید و مسافت طی شده توسط خانواده مقدس تا خروج از مصر حدود 3500 کیلومتر بوده است.
🔹طلعت بر اهمیت این مسیر در غنیسازی گردشگری مصر تاکید کرده، از این جهت که این مسیر برای قبطیهای مصر و برای مسیحیان در سراسر جهان بهویژه با معرفی این مسیر توسط پاپ و تلقی آن به عنوان زیارت مسیحی، اهمیت مذهبی دارد.
🔹در سال 2020 اولین بازدید عمومی توسط گروهی از گردشگران ایتالیایی آغاز شد و در همان سال یک هیئت مشترک سوئیسی و فرانسوی متشکل از 35 گردشگر نیز از این مسیر بازدید کردند. اما با همهگیری کرونا، بازدیدها متوقف شد که این امر فرصت را برای تکمیل زیرساختها در آنجا مهیا کرد.
@dolatedin
⭕️ واتیکان و جنگ اوکراین؛ از تضاد با سیاست خارجی آمریکا تا حفظ روابط با ارتدوکس شرقی
✂️ برشهایی از متن
🔹اظهارات #پاپ فرانسیس که چند روز پیش در مصاحبهای با یک روزنامه ایتالیایی یکی از دلایل درگیری در اوکراین را "خشم" مسکو دانست که "تحریکات ناتو" آن را تسهیل کرده، واکنشهای گستردهای را برانگیخت.
🔹در این مصاحبه، پاپ اعلام کرد که آماده است ابتدا، قبل از کیف، برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و تلاش برای توقف درگیریها در #اوکراین، به مسکو سفر کند.
🔹گایتان در کتاب "دیپلماتهای خدا.. پاپ فرانسیس، دیپلماسی #واتیکان و آرماگدون آمریکایی" فعالیتهای دیپلماتیک واتیکان را تبیین میکند و توضیح میدهد که چگونه دیپلماتهای واتیکانی اغلب خود را در تضاد با سیاست خارجی ایالات متحده میبینند، زیرا به گفته نویسنده کتاب واتیکان میبیند که استکبار #آمریکا در خاورمیانه، روسیه و چین نتیجه معکوس دارد.
🔹نویسنده معتقد است که مواضع امروزه واتیکان مانند مخالفت با جنگ عراق و سرنگونی قذافی جدید نیست، زیرا تاریخچهای از "تضادی با جنبههای جهانی" بین ایالات متحده و واتیکان وجود دارد که به آغاز قرن بیستم بازمیگردد. پاپ لئون سیزدهم از تسخیر فیلیپین توسط ایالات متحده در سال 1899 «وحشتزده» شد. پاپ بندیکت پانزدهم در سال 1899 با معاهده ورسای که پس از جنگ جهانی اول انجام شد مخالفت کرد، زیرا این امر باعث تشدید نارضایتی در میان طرفهای بازنده، به ویژه آلمان شد. و پس از حمله ژاپن به بندر پرل هاربر آمریکا در جنگ جهانی دوم، پاپ پیوس دوازدهم به سرعت روابط دیپلماتیک با ژاپن برقرار کرد که خشم روزولت رئیس جمهور سابق ایالات متحده را برانگیخت.
🔹ماسیمو فاگیولی، استاد الهیات و مطالعات دینی در دانشگاه ویلانوا، در مقاله خود در مجله کاتولیکی و آمریکایی Commonweal Magazine، میگوید جنگ کنونی فرضیاتی را که پس از فروپاشی دیوار برلین و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی حاکم بود، به چالش میکشد. تاریخ، گذشته را به واقعیت اروپا بازگرداند.
🔗 متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.
@dolatedin
💢 بازگشایی بزرگترین کلیسای تاریخی ارامنه در ترکیه همزمان با سالگرد نسلکشی ارامنه توسط عثمانیها
🔹تی آر تی: دولت #ترکیه همزمان با سالگرد نسلکشی #ارامنه توسط حکومت عثمانی که هر ساله انتقاداتی را متوجه آنها میکند، در 8 مه، کلیسای تاریخی ارمنی سورپ گیراگوس (Surp Giragos)، در منطقه دیاربکر را با اعلام اتمام کار مرمت هفت ساله آن، به روی عبادتکنندگان بازگشایی کرد.
✍️ این کلیسای 600 ساله در دوره ای از امپراتوری عثمانی به مکانی غیر قابل استفاده برای مسیحیان تبدیل شده بود، به طوری که در سال 1913 ارتش امپراتوری آلمان که متحد عثمانی در جنگ جهانی اول بود از آن به عنوان مقر نظامی خود استفاده میکرد.
🔸پس پایان جنگ جهانی اول، این کلیسای تاریخی تبدیل به یک انبار پارچه شد تا اینکه در دهه 1960، دولت ترکیه آن را به جامعه ارمنی دیاربکر بازگرداند. در سال 2009، برخی از ارامنه استانبول پس از دریافت مجوزهای لازم از دولت ترکیه و جمع آوری کمک های مالی از جامعه ارمنی ترکیه و با حمایت وزارت فرهنگ ترکیه و شهرداری دیاربکر، کار مرمت این اثر تاریخی را به سرانجام رساندند.
🔸با این حال، در سالهای 2015 و 2016 این شهر شاهد درگیریهایی بین ارتش ترکیه و اعضای مسلح حزب غیرقانونی کارگران کردستان (پکک) بود که در نتیجه این نزاعها به این کلیسای تاریخی نیز خسارات زیادی وارد گردید و مجددا تعطیل شد.
🔸جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، 24 آوریل گذشته، در صدوهفتمین سالگرد آغاز کشتار ارامنه به دست عوامل امپراتوری عثمانی، این رخداد را «یکی از بدترین قساوتهای جمعی قرن بیستم» خواند.
🔸بایدن نخستین رئیس جمهور ایالات متحده است که سال گذشته همین موقع با عمل به وعده انتخاباتی خود رسما این کشتار را «نسلکشی» خواند. تا پیش از آن، روسای پیشین کاخ سفید برای جلوگیری از تنش در مناسبات با آنکارا به عنوان یک متحد ناتو از کاربرد این عبارت خودداری کرده بودند.
🔸این اقدام آمریکا خشم مقامهای ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، را بهدنبال داشت. او این اقدام دولت آمریکا را «موجب برهم خوردن روابط دوجانبه» دانست و از همتای آمریکاییاش خواست فورا اظهاراتش را پس بگیرد.
🔸ترکیه «نسلکشی» ارامنه را رد میکند و میگوید بایگانیهای کشور برای مطالعه و مذاکره این موضوع باز است.
🔸کشتار ارامنه در 24 آوریل 1915 و همزمان با جنگ امپراتوری عثمانی با روسیه در مناطقی از ترکیه امروزی، بهویژه در شرق آناتولی، آغاز شد و نزدیک به سه هفته ادامه داشت.
🔸پیش از این هم کنگره آمریکا در دسامبر 2019 در یک رایگیری نمادین «نسلکشی» ارامنه را به رسمیت شناخته بود.
@dolatedin
⭕️ آماده شدن تونس برای زیارت هزاران یهودی از یکی از قدیمیترین کنیسههای جهان
🔹العربیة: #تونس خود را برای پذیرایی از هیئتهای زائران یهودی از سراسر جهان در کنیسه الغریبة در جزیره جربة در جنوب شرقی این کشور آماده میکند تا مراسم سالانه زیارتی #یهودیان را که از چهارشنبه آینده آغاز میشود، برگزار کند.
🔹رئیس جامعه یهودیان، پرز طرابلسی، اعلام کرد انتظار ورود بیش از 5000 بازدیدکننده یهودی به تونس برای شرکت در این مراسم مذهبی سالانه را دارند که در مقایسه با سال گذشته، رقم بالایی است.
🔹طرابلسی با اشاره به اینکه امسال تقاضای زیادی از سوی خارجیها برای سفر به تونس و شرکت در مراسم زیارتی جزیره توریستی جربة وجود داشته، بر آمادگیهای امنیتی بالای مقامات برای تامین امنیت این رویداد و حفاظت از بازدیدکنندگان تاکید کرد.
🔹روز سه شنبه، توفیق شرف الدین، وزیر کشور، در جریان بازدید از معبد الغریبة برای مشاهده آمادگی نیروهای امنیتی برای دیدار سالانه زائران یهودی، گفت: «تدارکات امنیتی کامل و ممتاز است.»
🔹کنیسه الغریبة در جزیره جربة تونس برای یهودیان در سراسر جهان اهمیت زیادی دارد، زیرا این کنیسه یکی از قدیمیترین کنیسههای جهان است که قدمت آن به 2500 سال قبل میرسد و حاوی قدیمیترین نسخه تورات است.
🔹تونس همه ساله و قبل از شروع فصل #گردشگری تابستانی، به دنبال بهرهبرداری از این رویداد مذهبی به منظور ارتقای چهره خود در خارج از کشور، با هدف جذب بیشترین گردشگر خارجی است که تعداد آنها در سال های اخیر به دلیل وقوع حملاتی تروریستی در کشور کاهش یافته است.
@dolatedin
💢 خودانتقادی رهبر اسلامگرایان مراکش: «در پیگیری سیاست تشکیل حکومت اشتباه کردهایم»
🔹هسبریس: عبدالله #بنکیران، دبیرکل #حزب_عدالت_و_توسعه #مراکش، برای نخستین بار جنبشهای اسلامی را در برخورد با کنش سیاسی زیر ذرهبین نقد قرار داد و گفت که «اشتباه اساسی» اسلامگرایان در سراسر جهان، پیگیری سیاست تشکیل حکومت بوده است.
🔹نخستوزیر پیشین مراکش گفت: «نقش فرزندان جنبش اسلامی این نیست که بر مردم حکومت کنند و جزو تصمیمگیرندگان باشند، بلکه وظیفه ما این است که معرف عقاید، نگرشها و اخلاق اسلامی باشیم و دیگران را به سوی پروردگار متعال دعوت کنیم.»
🔹وی در سخنانی که در کنفرانس منطقهای حزب عدالت و توسعه ایراد کرد، افزود: «اگر اسلامگرایان در دنیا تصور میکند، باور یا یقین دارد که نقشش قدرت گرفتن است، این اشتباهی اساسی است که مرتکب شده است.»
🔹وی ادامه داد: «وظیفه ما این نیست که حکومت را به دست گیریم، پیامبر و رسولی از سلف صالح نخواهید یافت که به دنبال حکومت کردن باشد. بلکه انبیا و رسولان میگویند که ما جز اصلاح چیزی نمیخواهیم». بنکیران توضیح داد که همین اعتقاد او و برادرانش در جنبش اسلامی به تغییر مسیر حزب عدالت و توسعه انجامید.
🔹بنکیران اعتراف کرد که اعضای جنبش مذکور پیش از تغییر مواضع خود این اعتقاد را داشتند که: «سیاست کشور مبنی بر زیر پا گذاشتن اصول دین است و ما هیچ گونه دیدگاه روشنی در مورد اینکه چه باید انجام دهیم، نداشتیم، آیا وارد سیاست شویم یا کودتا انجام دهیم! و در مورد همه قضاوت جامعی داشتیم که آنها ظالم هستند.»
🔹دبیرکل حزب عدالت و توسعه هشدار داد کسی که به دنبال گرفتن حکومت است، یا موفق میشود یا در زندان میافتد و یا کشته میشود و این شما هستید که این بلا را به سر خودتان آوردید.
🔹وی با بیان اینکه در سالهای گذشته نمیخواستم این حرف را بزنم، زیرا مردم در مضیقه بودند و انتقادات آنها مورد سوء استفاده مخالفان قرار میگرفت، افزود: «ما برای اصلاح امور نابسامان وارد عرصه سیاست شدیم، نه از لحاظ دینی، نه از جهت پاکسازی خیابانها [از فساد] و نه به خاطر تربیت فرزندانمان و نه به عنوان قدمی برای تصاحب قدرت، و این اتفاق تازهای است که برای جنبش اسلامی افتاد.»
🔹بنکیران افزود: «در صورت موفقیت در رسیدن به حکومت، شما از همان مشکلاتی که حاکمان قبل از شما متحمل میشدند، رنج خواهید برد و مردم از شما میخواهند که حقوق آنها را تامین کنید نه اینکه دین را به اجرا بگذارید. شما نمیتوانید دین را پیاده کنید و شروع به سلطهپذیری میکنید زیرا میترسید که حکومت شما سقوط کند.»
🔹وی با بیان مثالی از تجربه اسلامگرایان در سودان گفت: «آنها خوب، باهوش و نابغه هستند، اما زمانی که به قدرت رسیدند نتوانستند آنطور که لازم بود به توسعه دست یابند و در بین آنان افرادی ظهور پیدا کردند که به دنبال قدرت، پول، ثروت، فرقه گرایی بودند و در نهایت مردم آنها را طرد و رها کردند.»
#اسلامگرایی
@dolatedin
14.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️پدر معنوی هندوها در ریاض
🔺سادگورو، پدر معنوی هندوها به دعوت محمد العیسی، دبیرکل رابطه العالم الاسلامی، به ریاض سفر و پس از ورود به عربستان مورد استقبال العیسی قرار گرفت.
🔺علاوه بر اینکه نوع انتقال سادگورو به محل ملاقات با العیسی مورد توجه کاربران رسانه های اجتماعی قرار گرفت، حضور یک هندو در سرزمین عربستان آن هم در شرایطی که مسلمانان هند تحت فشار هندوهای افراطی طرفدار سادگورو هستند، انتقادات بسیاری را برانگیخت.
#عربستان
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies