⭕️ چرا جمعیت مسیحی انگلستان و ولز در حال کاهش است؟
گاردین: انگلیس و ولز اکنون برای اولین بار از زمان شروع جمعآوری دادههای سرشماری، کشورهای اقلیت مسیحی هستند، با کمتر از نیمی از جمعیت که خود را مسیحی توصیف میکنند، و نسبت افرادی که میگویند دین ندارند، افزایش یافته است.
این تغییرات در کشوری که مقر اصلی کلیسای انگلیکنها است، قابل توجه است. کلیسای انگلستان دارای نفوذ و امتیازاتی است که برخی استدلال میکنند با کاهش نسبت جمعیتی که خود را مسیحی میدانند، ممکن است از دور خارج شود.
به عنوان مثال، 4632 مدرسه دولتی در انگلستان توسط کلیسای انگلستان اداره میشود. اسقفهای انگلیکن در مجلس اعیان مینشینند و رای میدهند (تنها کشور دیگری که کرسی هایی را در مجلس خود برای روحانیون رزرو کرده است، ایران است). سهم قابل توجهی از برنامههای صداوسیما به برنامههای مسیحی اختصاص دارد. جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری، ریاست تاجگذاری پادشاه چارلز سوم را در سال آینده بر عهده خواهد داشت.
بر اساس جدیدترین دادههای سرشماری که در سال 2021 انجام شد و در سال جاری منتشر شد، 46.2 درصد از جمعیت انگلیس و ولز خود را مسیحی میشمرند، در حالی که این رقم نسبت به آخرین سرشماری در سال 2011، 13.1 درصد کاهش داشته است.
«بدون دین» دومین پاسخ رایج بود که از سال 2011 با 12 درصد به 37.2 درصد افزایش يافته است.
پروفسور لیندا وودهد از کالج کینگ لندن گفت: «برخی از کاهش هویت مسیحی به دلیل سن است. جمعیت مسیحی یک جمعیت کاملاً سالخورده است و بنابراین میزان مرگ و میر بر آن تأثیر میگذارد.»
او اضافه کرد: «عدم انتقال دین به فرزندان نیز در این کاهش تأثیرگذار بوده است.» او گفت که در مسیحیت، ایمان به نسلهای منتقل جدید نمیشود، در حالی که «این امر در اسلام و هندوئیسم بسیار مؤثرتر اتفاق میافتد».
اندرو کاپسون، مدیر اجرایی Humanists UK، گفت: «نتایج سرشماری تأیید می کند که بزرگترین تغییر جمعیتی در انگلیس و ولز در 10 سال گذشته، رشد چشمگیر غیر مذهبیها بوده است. این یعنی بریتانیا تقریباً یکی از کممذهبیترین کشورهای روی زمین است.»
او افزود: «یکی از قابل توجهترین چیزها در مورد نتایج سرشماری این است که چگونه جمعیت با دولت در تضاد است. هیچ کشوری در اروپا از نظر قانون و سیاست عمومی به اندازه ما ساختار مذهبی ندارد و در عین حال دارای چنین جمعیت غیر مذهبی باشد.»
✍️ کلیسای انگلستان (به انگلیسی: Church of England) کلیسای رسمی مسیحی در انگلستان و کلیسای مادر "همبستگی جهانی انگلیکن" است. پس از مرگ ملکه الیزابت دوم، هماکنون چارلز سوم، رئیس عالی کلیسای انگلستان است.
@dolatedin
⭕️ افزایش درخواستها برای انحلال کلیسای انگلستان با تبدیل شدن مسیحیان به اقلیت
گاردین: برای اولین بار در یک سرشماری، کمتر از نیمی از جمعیت انگلستان و ولز - 27.5 میلیون نفر - خود را "مسیحی" توصیف کردند که 5.5 میلیون کمتر از سال 2011 است.
این واقعیت، درخواستها را برای اصلاح فوری قوانینی برانگیخته که به آموزش و عبادت مسیحی در مدارس و اختصاص کرسیهای مجلس اعیان به اسقفهای کلیسای انگلستان میپردازند.
ارقام سقوط مسیحیت پس از آن است که پادشاه چارلز سوم پس از مرگ ملکه الیزابت دوم عنوان مدافع ایمان و فرماندار عالی کلیسای انگلستان را به عهده گرفت. به نظر می رسد که آنها به احتمال زیاد این مسأله چالشی را در مورد چگونگی چارچوببندی او برای سلطنت خود ایجاد کند.
سکولارها و سایرین اکنون خواهان پایان دادن به موقعیت کلیسای انگلستان به عنوان یک کلیسای رسمی هستند. رسمیتی که از شاه چارلز میخواهد برای حفظ کلیسای انگلستان سوگند یاد کند و 26 کرسی در مجلس اعیان را برای اسقفان این کلیسا تضمین و مدارس دولتی را ملزم به برگزاری عبادت مسیحی میکند.
@dolatedin
⭕️ مسلمانان و یهودیان آتشنشان در واشنگتن دی سی نباید ریش بگذارند!
ایسنا: گروهی از یهودیان و مسلمانان آتشنشان در واشنگتن دی سی از یک قاضی درخواست کردهاند تا مسئولان شهری را بابت توهین به آنها بابت سیاست ممنوعیت ریش گذاشتن، مواخذه کند.
آنها همچنین گفتند که این سیاستگذاری به صورت غیرعادلانهای عقاید و باورهای مسلمانان و یهودیان را هدف قرار داده است.
این آتشنشانها در شکایت خود اعلام کردند که بابت عدم تبعیت از سیاستگذاری مربوط به ممنوعیت ریش از کارشان برکنار شده، جابجا شده و پول کمتری دریافت کردهاند.
این مردان بر اساس عقاید یهودی یا اسلامی که دارند، ریش میگذارند و به قانون آزادی مذاهب ۱۹۹۳ آمریکا در شکایت خود اشاره کردهاند.
در سیاستگذاری جدید فوریه ۲۰۲۰ آتش نشانی و اورژانس واشنگتن دی سی در جریان کرونا، به کارمندان گفته شد که نباید ریش داشته باشند.
بسیاری دیگر از آتشنشانیها و نیروهای پلیس در آمریکا نیز سیاستهای مشابهی در ممنوعیت گذاشتن ریش دارند. در گذشته نیز حجاب زنان مسلمان با چالشهایی مشابه روبرو شده بود.
@dolatedin
⭕️ بازداشت به دلیل دفاع از حضرت علی علیه السلام
سعد بن ثقل العجمی، محقق اهل سنت کویتی در توئیتر خود نوشت: «دادستان عمومی به دلیل شکایت عثمان الخمیس (واعظ کویتی) به جرم دفاع از مولایمان علی علیه السلام حکم بازداشت من را صادر کرده است. علیرغم آزادی با وثیقه مالی، احساس بی انصافی می کنم، آیا دفاع ما از اهل بیت به جرمی تبدیل شده است که به خاطر آن تحت تعقیب قرار می گیریم؟»
وی در سال 2018 در توییتر خود با انتشار بخشی از کتاب «کشف الجانی محمد التیجانی» نوشته عثمان الخمیس که در آن 4 کتاب محمد تیجانی را بررسی و نقد کرده است، مدعی شد الخمیس در این کتاب به حضرت علی علیه السلام توهین کرده است.
انتقاد العجمی به فصلی از این کتاب با عنوان "اشکالات علی بن ابی طالب در کتب اهل سنت" بود که عثمان الخمیس به بهانه نقد کتاب تیجانی، به حضرت علی علیه السلام توهین کرده است.
العجمی در بخشی از توییتهای خود خطاب به الخمیس نوشته بود: آیا امام علی فقط مخصوص شیعیان است؟ به خدا اگر فقط برای آنها است قطعا رستگار شدهاند.
وی همچنین با هشتگ #النواصب_الجدد در توییتهای خود، الخمیس را ناصبی خواند.
@dolatedin
⭕️ محاکمه یک مبلغ سلفی افراطی بابت جهاد نکاح!
نشریه نیویورک پست در گزارشی اعلام کرد که دادگاه منطقه منهتن در شهر نیویورک، عبدالله فیصل، شیخ سلفی وابسته به داعش را به جرم تحریک یک زن برای عضویت در داعش و انجام جهاد نکاح، محاکمه خواهند کرد.
این دادگاه به خاطر فعالیتهای عبدالله فیصل در سالهای 2015 تا 2017 به خاطر تلاش برای عضویت این زن در گروه تروریستی داعش برگزار میشود. زن مورد سوء استفاده فیصل، سابقا مامور مخفی دپارتمان پلیس نیویورک موسوم به NYPD بوده است./امریکانا
@dolatedin
⭕️ اعتراضها به اظهارات توهینآمیز پاپ درباره «مسلمانان چچنی»
الکساندر آودیف، سفیر روسیه در واتیکان، اعتراض شدید خود را به اظهارات پاپ فرانسیس ابراز و در بیانیهای که به واتیکان ارسال کرده، گفت: «من نارضایتی خود را از این گونه کنایهها ابراز کرده و گفتم که هیچ چیزی نمیتواند انسجام و وحدت مردم چند قومیتی روسیه را متزلزل کند».
«پاپ فرانسیس»، رهبر کاتولیکهای جهان دوشنبه (۲۸ نوامبر) در مصاحبهای در واتیکان با مجله یسوعی «آمریکا»، جنگجویان چچنی را «وحشیترین بخش نیروهای روسیه در اوکراین» توصیف کرده و گفته بود: «مردم اوکراین دارند کشته میشوند. به طور کلی، ظالمترینها شاید کسانی هستند که اهل روسیه هستند، اما از سنت روسی نیستند؛ مانند چچنیها، بوریاتیها و غیره».
رمضان قدیروف، رهبر چچن نیز روز چهارشنبه در واکنش به این اضهارات پاپ، وی را «قربانی تبلیغات» خواند.
قدیروف گفت: «همه نیروهای چچنی عمیقاً مذهبی هستند و هر مبارزی میداند که در زمان جنگ، نباید عزت، عزت و حتی احترام به دشمن را فراموش کرد».
وی افزود: «شرم آور است که یک شخصیت مذهبی مشهور جهان از رفتار مسلمانان با دشمن اطلاعی نداشته باشد.»
@dolatedin
⭕️ داعش رسما به کشته شدن القرشی اعتراف و چهارمین خلیفه خود را معرفی کرد
العين: سازمان تروریستی «داعش» روز چهارشنبه به کشته شدن ابوالحسن القرشی سرکرده خود اعتراف کرده و این سازمان ابوالحسین الحسینی القرشی را به عنوان رهبر جدید انتخاب کرد.
در ماه می گذشته، رسانههای ترکیه از دستگیری ابوالحسن القرشی، سومین سرکرده داعش، در یک عملیات امنیتی ویژه در استانبول خبر دادند؛ اقدامی که اولین در نوع خود شمرده شد، زیرا القرشی اولین رهبر داعش بود که زنده دستگیر میشد.
در 3 فوریه 2022، جو بایدن از کشتن ابوابراهیم القرشی، دومین سرکرده داعش، در ادلب در شمال غرب سوریه خبر داد که در پایان سال 2019 به عنوان جانشین ابوبکر البغدادی منصوب شده بود.
@dolatedin
♦️پلیس ترکیه، ترک های مسلمان اویغور را تهدید به بازداشت و اخراج کرد.
🔸پلیس ترکیه، اویغورهایی که در مقابل کنسولگری چین در استانبول دست به تجمع اعتراضی زده بودند را تهدید به بازداشت و اخراج به چین کرد. این تجمع در اعتراض به کشته شدن اویغورهای بی گناه در آتش سوزی در اورومچی سین کیانگ، برگزار شد.
🔸آتشسوزی در یک ساختمان بلند مسکونی در ارومچی، جایی که بسیاری از ساکنان آن در قرنطینه به سر میبرند، خشم عمومی و پرسشهایی را در مورد سیاستهای چین در برابر کووید صفر برانگیخت. در پی وقوع آتش سوزی در یک ساختمان مسکونی در پایتخت منطقه ای ارومچی در پنجشنبه شب، ده نفر کشته و 9 نفر مجروح شدند که بسیاری از آنها قرنطینه طولانی مدت را عامل اختلال در تلاش های امدادی می دانند.
🔸تظاهراتی که در ارومچی پس از نجات آتشنشانی ناموفق آغاز شد، به شهرهای دیگر چین و سراسر جهان گسترش یافت.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
⭕️ ترویج همجنسگرایی در عراق توسط آمریکا
کتابات: جبار عودة رئیس اتحادیه علمای مسلمان در عراق، کاخ سفید را به ارائه کمک های مخفیانه برای ترویج همجنس گرایی در عراق متهم کرد.
عوده در بیانیهای مطبوعاتی گفت برخی سفارتخانه های غربی از جمله آمریکا در بغداد و کنسولگری های آنها در کردستان با حمایتهای مالی خود در پی ترویج همجنسگرایی در جامعه عراق هستند.
وی در ادامه بر ضرورت به کارگیری اصول قانون در مواجهه با این اپیدمی فکری که در اروپا و آمریکا شروع شده و به دیگر ملتها نیز در حال سرایت است، تاکید نمود.
اخیرا برخی از سفارتخانه ها پرچم هایی را برای ترویج همجنس گرایی در بغداد برافراشتند و مدعی شدند این کار در راستای حمایت از حقوق بشر صورت گرفته است.
@dolatedin
⭕ سرپرست آموزش و پرورش طالبان: مدارس دخترانه «بخشی از فرهنگ بیگانه» است
راشا تودی: «ندا محمد ندیم»، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در دولت طالبان اعلام کرد مدارس دخترانه در افغانستان «بخشی از فرهنگ بیگانه است.»
سرپرست وزارت آموزش و پرورش طالبان اعلام کرد: فرستادن دختران به مکتب، فرهنگ خارجیهاست و این فرهنگ را امانالله خان و ظاهرشاه ( 1933 -1973) به افغانستان آوردند.
به گفته او، در آن زمان عالمان دین با این تصمیم امانالله خان مخالفت کردند.
ندیم تصریح کرده است: «در زمان ظاهرشاه بزرگان قومی گفتند که غیرت، حیا و ایمان ما اجازه نمیدهد که دختران ما به مکتب بروند، این عالمان و بزرگان دینی در آن زمان به دلیل مخالفتشان دهها سال زندانی شده بودند.»/شفقنا
@dolatedin
⭕️ انتشار کتاب "دین و سلاحهای هستهای: مطالعه و بررسی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان"
در این کتاب دکتر شمیر مدونگل از دانشگاه کرالا و سید حسین موسویان از دانشگاه پرینستون (عضو هیئت مذاکرات هستهای در سالهای 1382 تا 1384 و مشاور سیاست خارجی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در سالهای 1384 تا 1386) با ارائه استدلالی مفصل، اثبات می کنند که ایران به دنبال سلاح هستهای نیست.
در بخش اول علل توسعه سلاحهای کشتار جمعی (WMD) توسط کشورهای جهان بررسی شده است.
در بخش بعد، در مورد نقش دین در شکلدهی سیاستهای امنیت ملی دولتها و سیاست حکومت ایران در قبال سلاحهای کشتار جمعی بحث شده است.
نویسندگان با تاکید بر اینکه توسعه، دستیابی و استفاده از سلاحهای کشتار جمعی در اسلام حرام است، بحث میکنند که چگونه فتوای رهبر معظم انقلاب علیه سلاحهای هستهای از نظر قانونی برای حکومت دینی ایران الزامآور است و به طور کامل از تلاشهای ایران برای دستیابی به بمب هستهای جلوگیری میکند.
این کتاب توسط انتشارات Vij Books هند در 130 صفحه، اکتبر گذشته به چاپ رسید.
@dolatedin
⭕ تحقیقات سرویس اطلاعات ترکیه درباره اخوانالمسلمین پس از دیدار السیسی و اردوغان
راشا تودی: سرویس اطلاعات ترکیه و تعدادی از سرویسهای امنیتی دیگر آن در حال انجام تحقیقات گسترده در رابطه با اعضای مصری گروه اخوانالمسلمین مقیم ترکیه هستند.
احمد الدیسطی، کارشناس مصری در امور گروههای تروریستی گفت، این تحقیقات با رهبران و نیروهای وابسته به اخوان المسلمین پس از آن صورت میگیرد که مقامات ترکیه فعالیتهای مشکوک اخوان المسلمین را در خاک ترکیه کشف کردند که مهمترین آنها حمایت لجستیکی از گروه تروریستی داعش در سوریه از طریق نقل و انتقال، پولشویی و تلاش برای جذب عربهای ساکن ترکیه برای پیوستن به داعش است.
وی افزود: یادداشتی از بخش همکاریهای بینالمللی وزارت دادگستری مصر به طرف ترکیه تحویل داده شد که حاوی اسامی ۳۴۱ تن از اخوان المسلمین است که در مصر تحت تعقیب و محکوم هستند.
یکی از برجستهترین نامها که خواسته شده به مصر تحویل داده شود، یحیی موسی، بنیانگذار جنبش "حسم" است که در مصر، آمریکا و انگلیس یک گروه تروریستی محسوب میشود. موسی متهم ردیف اول ترور هشام برکات، دادستان کل مصر در سال ۲۰۱۵ است.
در پی شواهد به دست آمده از برنامه ریزی اخوانالمسلمین برای انجام حملات تروریستی در مصر در دوره آتی، سرویسهای امنیتی ترکیه در حال حاضر تحقیقات خود را با اعضای اخوان ادامه میدهند.
پیش از این عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در حاشیه افتتاحیه جام جهانی فوتبال در قطر با میانجیگری دوحه با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار کرد. انتظار میرود که مقامات ترکیه تعدادی از شروط مصر را برای توسعه و عادی سازی روابط بین دو کشور اجرا کنند که مهمترین آنها استرداد فراریان در ترکیه به قوه قضاییه مصر است./ایسنا
@dolatedin