⭕️جهاد صوفیانه در فلسطین؛ از قیمومیت انگلیس تا روز نکبت
نوشته: بلال الطبعونی
مقدمه متن:
عدهای که از حقیقت تصوف در منشأ آن و مکاتب رفتاری منشعب از آن اطلاعی ندارند، ممکن است گمان کنند که این روش چیزی جز انزوا از مظاهر حیات و بیتحرکی و وابستگی نیست.
اما موضوع این گونه نیست، بلکه صوفیان قلب را حوزه علم خود میدانند و آن را از اعتقادات، دغدغهها و هر چیزی که پایههای اسلام را بنا نهاده از جمله جهاد فی سبیل الله پر میکنند.
جهاد در دو شاخه اکبر و اصغر، یعنی جهاد با نفس و جهاد با دشمنان، از مهمترین مسائل تصوف بوده است. همانگونه که در نوشتههای بسیاری از بزرگان تصوف همچون ابن عربی و محمد غزالی دیده می شود.
ناگفته نماند که صوفیان در تمام اعصار اهل جهاد و پرچمدار جنگ بودهاند و اگر بخواهیم نمونههایی از جهاد اهل تصوف را در جهان عرب و اسلام در قرون گذشته ذکر کنیم در این مقال نمیگنجد.
بنابراین، به صحبت در مورد صفحهای روشن از موارد جهاد صوفیان بسنده میکنیم که مختصری از نقش صوفیان در جهاد بهویژه در فلسطین است، با توجه به اینکه این زمین مقدس در اسارت است و هیچ اختلافی بر سر صلاحیت مبارزه با اشغالگران این سرزمین وجود ندارد.
مبارزه اهل زوایا و تکایا نباید برای برخی مساله عجیبی باشد چرا که آنها سنگ بنای مبارزه را بنا نهادند و در مقابل اشغالگری انگلیس و اسرائیل، جان، خانواده و مال خود را فدا کردند.
متن کامل را اینجا بخوانید.
@dolatedin
⭕️قره داغی، جانشین قرضاوی در نظر و عمل
گزارش سایت میمری از دیدگاهها و مواضع علی قرهداغی دبیرکل عراقی اتحاد العلماء که در مورد مسائل مختلف پیش و پس از مرگ قرضاوی بیان شده است.
بخشی از متن:
قره داغی پس از آنکه احمد الطیب در کنفرانس گفتوگوهای بحرین از علمای اسلام در سراسر جهان درخواست کرد که برای وحدت و تقریب اقدام کنند، در مصاحبه ای با عربی 21 درمورد ایران گفت:
«همه کشورهای اسلامی وظایف و تکالیفی دارند و راه درست، گفتوگوی با همه است و همه باید برای تحقق این امر گامهای عملی بردارند و دولت ایران موظف است نخست مشکلاتی را که به وجود آورده حل کند. مداخله در سوریه، یمن، عراق و لبنان از جمله مشکلاتی است که ایران باید قبل از هر اقدامی آن را حل کند. بدون حل این مشکلات نمیتوانیم به پیشرفت واقعی در این زمینه دست یابیم.»
او همچنین از تصمیم اردوغان برای وضع قوانین اضطراری پس از کودتای نافرجام ژوئیه 2016 دفاع کرد و به آژانس دولتی آناتولی ترکیه گفت که انجام کودتا علیه مقامات قانونی در اسلام غیرمجاز است. وی در همین مصاحبه کشورهای غربی را محکوم کرد.
متن کامل را اینجا بخوانید.
@dolatedin
⭕️ روحانیت در عراق اقتدار خود را از دست نداده است
نویسنده: مارسین الشمری
سیاست گذاران، به ویژه عراقی ها، باید به خاطر داشته باشند که حوزه یک نهاد اکادمیک است و می تواند جایگاه مهمی در میان نهادهای مذهبی جهانی داشته باشد که در نهایت برای عراق مفید خواهد بود. اعتبار حوزه فقط داخلی و سیاسی نیست. بلکه با توجه به شرایط مناسب می تواند در خارج نیز موثر باشد. نمونه ای از آن برای همکاری بین المللی و بین مذهبی، دیدار پاپ فرانسیس با سیستانی در عراق در مارس 2021 بود.
نهاد دین [در عراق] با این واقعیت کنار آمده است که فرد معمم دیگر مقدس تلقی نمی شود. و چون مرجعیت قدرت و پول خود را از مردم به دست می آورد، انگیزه پیدا می کند تا راه هایی را برای تضمین تداوم آن منابع جستجو کند. این امر میتواند از طریق فاصلهگیری آگاهانهتر از روحانیون سیاسی یا تغییر به سمت راه های ضمنیتر و کمهزینهتر مداخله در سیاست از جمله به اصطلاح وتوی نجف، منعکس شود.
از نظر تاریخی، مرجعیت از حق وتوی غیررسمی خود در لحظات پر تنش در عراق استفاده کرده است. اولین نمونه در سال 2006 است که ابراهیم الجعفری علیرغم وضعیت وخیم عراق، بر حفظ سمت خود به عنوان نخست وزیر مصر بود. پس از انفجار در عتبات عالیات در سامرا، مرجعیت - از طریق کانال های خصوصی- جعفری را تشویق به کناره گیری کردند. پس از سقوط موصل به دست داعش در سال 2014، در مورد نوری المالکی نیز همین اتفاق افتاد.
در جریان جنبش اعتراضی 2019، مرجعیت، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر را تشویق به استعفا کردند. پس از او، سه نخست وزیر منتخب مختلف تلاش کردند تا دولت تشکیل دهند. تنها مصطفی الکاظمی، سومین و آخرین نامزد، موفق شد. موفقیت کاظمی در تشکیل حکومت و عدم موفقیت محمد توفیق علاوی و عدنان الزرفی ناشی از نظر مرجعیت بود. نجف برای کاظمی فشار نیاورد، آنها فقط او را وتو نکردند.
اینکه می گوییم قدرت روحانیت در عراق کاهش یافته است، مطلبی فراگیر است که هیچ مدرکی برای حمایت از آن وجود ندارد. با این حال، آنچه میتوان گفت این است که توانایی روحانیون نخبه برای تأثیرگذاری بر سیاست، از طریق رأیدهندگان بهعنوان طرفداران، واقعاً در سالهای اخیر کاهش یافته است.
متن کامل را اینجا بخوانید.
@dolatedin
⭕ امتناع رهبر طالبان از دیدار با هیئت اتحادیه جهانی علمای مسلمان
عربی21: «هبت الله آخندزاده»، رهبر جنبش طالبان از دیدار با هیأت اتحادیه جهانی علمای مسلمان خودداری کرد.
«علی قره داغی»، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان در این باره گفت: رهبر طالبان از دیدار با هیئتی از علمای مسلمان که به نمایندگی از این اتحادیه قصد سفر به افغانستان داشتند، امتناع و عذرخواهی کرد.
وی افزود: این هیئت در نظر داشت برای دیدار با رهبر طالبان جهت رایزنی در مورد چند موضوع مهم به شهر قندهار افغانستان سفر کند.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان تصریح کرد: درخواست سفر، یک ماه قبل و پیش از تصمیم طالبان برای ممانعت دختران از تحصیلات دانشگاهی ارائه شده بود.
وی اضافه کرد: این هیأت امیدوار بود که درهای اسلامی و بخشی از درهای جهانی را به روی حکومت طالبان بگشاید و علاوه بر رسیدگی به امدادرسانی به مردم افغانستان، جهت فراهم کردن بودجه لازم برای آموزش و پرورش تلاش کند.
علی قره داغی اضافه کرد: نگاه تمام جهان به این تجربه جدید اسلامی در افغانستان است، جایی که مسلمانان امید دارند یک دولت قدرتمند، عادل، متمدن و شورایی که مبتنی بر رحمت، کرامت و حقوق انسانی چه زن و چه مرد باشد، محقق شود.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان گفت: اگر این تجربه نتواند تصویر واقعی اسلام با عظمت، زیبایی، عدالت و رحمت و نظام حکومتی عادلانه آن ارائه دهد، دشمنان اسلام، بهویژه پس از اقدامات القاعده و داعش که چهره اسلام را مخدوش کرد، شبهاتی در مورد صلاحیت این دین برای عصر کنونی ایجاد خواهند کرد.
علی قرهداغی در پایان اظهار کرد: اتحادیه جهانی علمای مسلمان عذرخواهی طالبان را با روی خوش پذیرفته و درهای این اتحادیه به روی تمامی مسلمانان باز است و به حکم وظیفه دینی و علمایی خود همواره برادر خواهیم ماند./ایکنا
@dolatedin
⭕️تصویر پادشاه اردن در کنار مسجد الاقصی در اسکناسهای جدید اردن
العربی الجدید: بانک مرکزی اردن تصاویر اسکناسهای جدید که در یکی از آنها تصویر ملک عبدالله دوم در کنار مسجد الاقصی در بیت المقدس وجود دارد را منتشر کرد.
این در حالی است که پس از تهدید رژیم صهیونیستی به تغییر وضعیت موجود در مسجد الاقصی، تنشها بین اردن و این رژیم تشدید شده است.
امان نسبت به تلاشهای رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت در مسجدالاقصی و اجازه دادن به نماز و مراسم یهودیان در این مکان مقدس هشدار داده و گفته است که برای درگیری آماده است.
@dolatedin
⭕️ بازدید عالمان دینی 14 کشور از منطقه سین کیانگ چین
گلوبال تایمز: هیئتی متشکل از 30 شخصیت و عالم اسلامی از 14 کشور از جمله امارات، عربستان سعودی، مصر، سوریه، بحرین، تونس و بوسنی و هرزگوین به رهبری علی رشید عبدالله علی النعیمی، رئیس شورای جوامع مسلمان جهان روز یکشنبه برنامه بازدید خود از استان سینگ کیانگ چین را آغاز کردند.
این هیئت علاوه بر دیدار با رئیس حزب منطقه سین کیانگ، از نمایشگاه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی نیز بازدید کرد. این هیئت همچنین از انجمن اسلامی منطقه، موسسه اسلامی سین کیانگ و برخی از مساجد ارومچی (مرکز منطقه سینکیانگ) دیدن کرد.
عبدالله صالح آل عبید، وزیر سابق آموزش عربستان سعودی، أسامة السيد محمود محمد الأزهري مشاور رئیس جمهور مصر در امور مذهبی و محمد صلاح الدين المستاوي مشاور نخست وزیر تونس از جمله افراد حاضر در این هیئت هستند.
@dolatedin
⭕️تشکیل شورای عالمان دین به فرمان ملا هبتالله آخندزاده در کابل
رادیو آزادی: ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در توئیترش اعلام کرد که شورای عالمان دین به فرمان ملا هبت الله آخندزاده، رئیس طالبان در کابل برای استحکام نظام اسلامی ایجاد شده است.
در این فرمان آمده است که عالمان در این شورا وظیفه دارند تا به مسئولان مربوطه در ولایتهای مختلف بر اساس شریعت مشورت دهند؛ همچنین مسئولان مربوطه باید به توصیه شورای عالمان دین طبق برنامه خود عمل کنند و در اجرای طرح تلاش کامل داشته باشند.
چندی قبل سخنگویان طالبان با صدور اعلامیههایی از ایجاد شورای عالمان در ولایتهای خوست، بغلان، فاریاب و کاپیسا طبق دستور ملاهبتالله آخندزاده خبر داده بودند.
@dolatedin
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
📣 مبارزه با فرقههای استعماری در جهان اسلام؛ از بهائیت تا احمدیه
👤 احمد معصوم زاده
✂️برش هایی از متن
🔹 اظهارات مولوی عبدالحمید از آن جهت که بهائیان را محروم از حقوق شهروندی در ایران جلوه میدهد، خلاف واقع است، و از آن سو که به واقعیت تاریخی پیدایش بهائیت و دیدگاه علمای مسلمان نسبت به ایشان و حقوق بهائیان در کشورهای اسلامی نظری ندارد، با کاستی روبهرو است.
🔹 علمای الازهر تصمیم دادگاه اداری را رد کردند و تأکید کردند که این تصمیم یک عقبنشینی قضایی است که باید فوراً لغو شود، زیرا اسلام آیین بهائی را که دینی بر خلاف فطرت بشری است به رسمیت نمیشناسد.
🔹 محدودیتهای شهروندی برای پیروان فرقههای استعماری در جهان اسلام، تنها به بهائیت محدود نمیشود. نمونهای دیگر فرقه احمدیه است که در دوران استعمار هند در این کشور شکل گرفت و از آن زمان تاکنون از سوی انگلیسیها حمایت شدهاند، اما از سوی بسیاری از کشورهای اسلامی به ویژه در شبهقاره با محدودیتهایی شدید روبهرو هستند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
⭕ دعوت از شیخ الازهر برای سفر به عراق
میدل ایست نیوز: رئیس دیوان وقف اهل سنت عراق در دیدار با شیخ الازهر از وی برای سفر به عراق دعوت کرد.
به گزارش نشریه رسمی «الصباح» عراق، «مشعان الخزرجی» رئیس دیوان وقف اهل سنت عراق، در سفر به مصر با شیخ «احمد الطیب» شیخ الازهر دیدار و از وی مجددا برای سفر به عراق دعوت کرد.
بر اساس این گزارش، شیخ الازهر در این دیدار ضمن تبریک به الخزرجی بابت آغاز مسئولیتش تأکید کرد که الازهر روابطی تاریخی با عراق در عرصههای گوناگون آموزشی و فرهنگی دارد و کتابهای درسی معمول در الازهر سرشار از تلاشهای علمی عالمان عراقی است.
الخزرجی نیز در این دیدار امام الازهر را یک چهره مهم علمی و دینی خواند که همواره برای وحدت کشورهای عربی و اسلامی و گسترش صلح و رواداری تلاش کرده و از همکاری علمی الازهر با دانشجویان عراقی قدردانی کرد.
وی گفت که ملت و حکومت عراق همگی مشتاق سفر شیخ الازهر به این کشور هستند و افزود که مردم عراق اهتمام جدی به این موضوع دارند تا در اولین فرصت ممکن این دیدار انجام شود.
شیخ الازهر نیز تأکید کرد که مشتاق انجام این سفر به کشوری است که برای همه اعراب و مسلمانان اهمیت ویژهای دارد و نقش مهمی در حفظ هویت و تقویت فرهنگ اسلامی و عربی داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد که سفرش به عراق گام مهمی در مسیر وحدت امت اسلامی باشد.
در مارس سال 2021، دعوتنامه رسمی نخست وزیر و رئیس مجلس عراق به شیخ الازهر تحویل داده شد. در ژوئیه همان سال شیخ الازهر اعلام کرد که در آینده بسیار نزدیک به عراق سفر خواهد کرد. اما این سفر به علت حوادث پس از انتخابات 2021 در عراق به تعویق افتاد.
@dolatedin
⭕️چرا ازدواج میان پیروان ادیان متفاوت در هند خطرناک میشود؟
گروههای راستگرای هندو با توسل به یک قانون تلاش میکنند مانع ازدواج هندوها با مسلمانها شوند. برخی زوجها حتی با خشونت و تهدید مرگ مواجه شدهاند.
دویچه وله: از گذشته تا کنون ازدواج بین پیروان ادیان متفاوت در هند یک موضوع حساس بوده است؛ زیرا مقامات و سازمانهای راستگرای هندو براساس قوانین به اصطلاح «ضد تغییر دین» مانع ازدواج بین هندوها و مسلمانان میشوند.
دو سال پیش در یک رویداد، پلیس هند مراسم ازدواج بین زن و مردی که دو دین متفاوت داشتند را با وجود رضایت هر دو خانواده براساس شکایت یک رهبر راستگرای هندو برهم زد.
بیشتر ازدواجها در هند هنوز توسط خانوادهها تنظیم میگردد و ازدواج بین پیروان ادیان و طبقات اجتماعی متفاوت، هنوز تحقیرآمیز و تابو پنداشته میشود.
قانون «ضد تغییر دین» در هند
هشت ایالت شامل شش ایالتی که توسط حزب ملیگرای بهاراتیا جاناتا اداره میشود، قانون ضد تغییر دین را تصویب کردهاند، قانونی که تغییر دین صرفاً به خاطر ازدواج را ممنوع میکند.
ویشوا هندو پاریشاد که یک گروه تندرو هندو است، ماه گذشته کمپینی به راه انداخت و ادعا کرد که زنان هندو در نتیجه آنچه «جهاد عشق» عنوان میشود، با مردان مسلمان ازدواج میکنند و به صورت غیرقانونی تغییر دین میدهند.
«جهاد عشق» یک اصطلاح تحقیرآمیز مورد استفاده راستگرایان هندو است. آنها مدعیاند که مردان مسلمان، زنان هندو را با عاشقی به هدف ازدواج و قبول دین اسلام فریب میدهند. گروههای هندو بدون ارائه سند ادعا میکنند که این یک توطئه سازمانیافته است.
ازدواج به جرم تبدیل میشود؟
آصف اقبال یکی از بنیانگذاران سازمان غیردولتی «داناک انسانیت» نهادی که برای ادامه ازدواجهای بین پیروان ادیان مختلف فعالیت میکند، به دویچه وله گفت که بسیاری زوجها هراس دارند که در نتیجه تلاشهای کنونی برای اصلاحات قانونی، رابطه شان به یک جرم تبدیل شود.
اقبال گفت: «شرایط اجتماعی و قانونی غالب سبب شده تا شمار ازدواج بین پیروان ادیان مختلف کاهش یابد.»
در دهه اخیر این سازمان به بیش از ۵۰۰۰ زوج از ادیان، اقشار و اجتماعات مختلف کمک کرده تا باهم ازدواج کنند. با این حال، اقبال گفت کاهش شدیدی در شمار زوجهایی که خواهان کمک میشوند، دیده میشود.
زندگی در سایه ترس
به دلیل تنشهای رو به گسترش اجتماعی در سالهای اخیر افرادی که از ادیان و طبقههای اجتماعی متفاوت باهم ازدواج کرده اند، با آزار و اذیت، مخالفت توسط بستگان و حتی تهدید مرگ روبرو شدهاند.
از سال ۲۰۱۴ که حزب نارندرا مودی قدرت را به دست گرفت تنشها میان هندوها و مسلمانان تشدید شده است. فعالان میگویند که معرفی قانون ضد تغییر دین نشاندهنده افزایش ناسیونالیسم هندو است.
قانون ازدواج ویژه برای تایید و ثبت ازدواج افرادی از ادیان و طبقههای متفاوت اجتماعی به تصویب رسیده و به دو شخص بالغ اجازه میدهد تا از طریق یک قرارداد مدنی باهم ازدواج کنند.
حق ازدواج بین ادیان در هند
اندیرا جایسینگ، حقوقدان دادگاه عالی که به صورت ویژه روی این موضوع کار کرده، به دویچه وله گفت که در چند سال اخیر هند قوانینی را تصویب کرده که ازواجهای بین ادیان را هدف قرار میدهد.
براساس قانون اساسی هند، شهروندان این آزادی را دارند که دین خود را ابراز کنند، اعمال دینی خود را انجام بدهند و برای اشاعه دین خود تلاش کنند. کلمه «اشاعه» شامل حق تغییر دین نیز میشود.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
💢 افشاگری پسر عوض القرنی پس از فرار از عربستان 🔹فارس: «ناصر عوض القرنی» پسر مبلغ معروف سعودی زندان
⭕️مبلغ برجسته سعودی به اعدام محکوم شده است
العالم: روزنامه انگلیسی گاردین نوشت که دستگاه قضایی عربستان سعودی با نفوذ به حسابهای کاربری عوض القرنی در «توییتر»، «واتس اپ» و «تلگرام» وی را به اتهام حمایت از اخوان المسلمین به اعدام محکوم کرده است.
این روزنامه تاکید کرد که « ناصر القرنی» فرزند عوض القرنی که اخیرا به عنوان مخالف رژیم آل سعود کشور را ترک کرده و در لندن اقامت گزیده، اسنادی را در اختیار این روزنامه قرار داده است که نشان میدهد مقامات سعودی پدرش را به اعدام محکوم کردهاند.
ناصر القرنی در حساب توییتر خود به این خبر واکنشی نشان نداد.
به گزارش «گاردین»، حکم صادره علیه عوض القرنی بار دیگر بحث جاسوسی دولت عربستان سعودی در «فیس بوک» و «توییتر» را باز میکند.
این روزنامه به نقل از «جید بسیونی» رئیس وکالت در خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان حقوق بشر «ریپریو» گفت: پرونده عوض القرنی در شرایطی است که قوه قضائیه عربستان سعودی برای برخی از مبلغان ، واعظان و منتقدان به دلیل انتشار توییتهایی احکام اعدام و حبسهای طولانی مدت صادر کرده است.
طی هفتههای گذشته، قوه قضائیه عربستان برای تعدادی از مبلغان سعودی حکم طولانی حبس را صادر کرد و حکم شیخ «ناصر العمر» را از 10 سال به 30 سال زندان افزایش داد. همچنین شیخ «عبدالرحمن المحمود» به 25 سال، شیخ «عصام العوید» به 27 و شیخ «ابراهیم الدویش» به 15 سال حبس محکوم شدند.
@dolatedin
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
📣 همکاری کشورهای عربی و چین در سرکوب فراملی اویغورها
👤 نویسنده: حامد دهقانی
🔹در ۹ ژانویه ۲۰۲۳، ۳۰ عالم مسلمان از ۱۴ کشور با اکثریت مسلمان، از جمله روحانیون طرفدار دولت از امارات، عربستان، بحرین، مصر و تونس، به عنوان بخشی از هیئتی که توسط شورای جهانی جوامع مسلمان سازماندهی شده بود، از استان سینکیانگ چین بازدید کردند.
🔹این شورا در بیانیه مطبوعاتی خود ادعاهای چین را تکرار و تأکید کرد که سرکوب اویغورها بخشی از سیاست چین برای مبارزه با تروریسم در استان سینکیانگ است.
🔹کارزار سرکوب چین صرفاً محدود به سینکیانگ نیست، بلکه کاملاً بینالمللی است و به ویژه یک کشور به شکارگاه مطلوبی برای سرویسهای امنیتی چین تبدیل شده است: امارات متحده عربی.
🔹بر اساس دادههایی که «پروژه حقوق بشر اویغور» در گزارشی جامع در مارس ۲۰۲۲ ارائه داده است، از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۲۹۲ اویغور به دستور چین از کشورهای عربی بازداشت یا اخراج شدهاند.
🔹دست کم دولتهای مصر، مراکش، قطر، عربستان، سوریه و امارات و سرویسهای امنیتی آنها در کمپین سرکوب فراملی چین همکاری کردهاند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
⭕️ قرآن به دروس دانشگاهی پاکستان اضافه شد
پاکستان آبزرور: قانونگذاران سنای پاکستان دوشنبه ۲۶ دی به اتفاق آرا لایحهای را تصویب کردند که بر اساس آن توصیه شده آموزش قرآن کریم با ترجمه، تجوید و تفسیر در تمام دانشگاههای پاکستان برای دانشجویان همه رشتهها اجباری شود.
اضافه شدن قرآن در دروس دانشگاهی بهگونهای است که تأثیری در امتحانات و نمرات نداشته و صرفاً تمرکز بر یادگیری قرآن و مفاهیم آن است.
به گفته قانونگذاران پاکستانی، نسل جدید به عنوان مردم یک کشور مسلمان باید قرآن کریم را با جزئیات تجوید و تفسیر بیاموزند تا معارف اسلامی را به طور کامل درک کنند./ایکنا
✍️ پیشتر، اداره آموزش و پرورش پنجاب به تمام مدیران بخش، ناحیه و مدیران اجرایی مدارس اعلام کرده بود که آموزش قرآن کریم را به عنوان یک درس الزامی از ابتدایی تا متوسطه عالی آموزش داده شود.
در مقابل جمعه ۲۵ آذر دادگاه عالی ایالت سند درخواست گنجاندن قرآن کریم به همراه ترجمه در برنامه درسی آموزش تا سطح کالج در این ایالت پاکستان را رد کرد. این دادگاه در رأی خود این دادخواست را به این دلیل رد کرد که ایمان امری شخصی است و دادگاه نمیتواند در آن دخالت کند.
در حال حاضر و در نظام آموزشی پاکستان، معارف اسلامی به صورت اختیاری برای دانشآموزان مقطع ابتدایی و متوسطه تدریس میشود. از سوی دیگر، دانشآموزان غیرمسلمان میتوانند هر موضوع دیگری را به جای آن انتخاب کنند.
@dolatedin
🔻 مرکز عربی واشنگتن دی سی، گزارشی مختصر از نتایج شاخص افکار عرب 2022 (AOI) را منتشر کرد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 مرکز عربی واشنگتن دی سی، گزارشی مختصر از نتایج شاخص افکار عرب 2022 (AOI) را منتشر کرد. @dolatedi
⭕️ مرکز عربی واشنگتن دی سی، گزارشی مختصر از نتایج شاخص افکار عرب 2022 (AOI) را منتشر کرد. برخی از نتایج این افکارسنجی جدید که که گزارش تفصیلی آن فردا، 19 ژانویه، منتشر خواهد شد از این قرار است:
روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی
84 درصد اعراب مخالف به رسمیت شناختن دیپلماتیک رژیم صهیونیستی توسط کشورهایشان هستند.
این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که افکار عمومی عرب نسبت به رژیم صهیونیستی از سال 2011 تغییر چندانی نکرده است.
آرمان فلسطین و جهان عرب
این نظرسنجی نشان می دهد که 76 درصد از اعراب موضوع فلسطین را موجب نگرانی همه اعراب و نه فقط فلسطینیها می دانند.
سیاست خارجی آمریکا
77 درصد از اعراب دیدگاه منفی نسبت به سیاست خارجی آمریکا در قبال فلسطین دارند.
دموکراسی در جهان عرب
این نظرسنجی نشان داد که 71 درصد اعراب به دموکراسی به عنوان یک سیستم حکومتی مناسب اعتقاد دارند و اکثریت اعراب دموکراسی را بر هر نظام دیگری ترجیح می دهند.
✍️ شاخص افکار عرب در سال 2022 هشتمین مورد از مجموعه نظرسنجیهای افکار عمومی در سراسر جهان عرب است که توسط مرکز تحقیقات و مطالعات سیاسی عرب در دوحه، قطر انجام شده است.
شاخص افکار عرب در سال 2022 بر اساس یافتههای مصاحبههای حضوری انجام شده بین ژوئن تا دسامبر 2022 با 33300 پاسخدهنده در 14 کشور عربی الجزایر، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، لیبی، موریتانی، مراکش، فلسطین، قطر، عربستان سعودی، سودان و تونس است.
@dolatedin
⭕ مسلمانان منتظر بازگشت پسندیده مولانا عبدالحمید هستند
👤 نویسنده: مصطفی حامد، افغان العرب و تاریخنگار برجسته درباره القاعده و جهاد در افغانستان
«مولوی عبد الحمید» از جمله رهبرانی است که شهرتاش مدیون رسانههای غربی است. او بیشتر کارهایی انجام میدهد که توجه رسانهها را به خود جلب میکند، فعالیتهای او لزوماً برای کسانی که او از آنها نمایندگی میکند، مفید نیست.
مجاهدین بلوچ در امارت افغانستان دیدگاهی را اتخاذ میکنند که با نخبگان غربزده افغان متفاوت است و همچنین دیدگاه این مجاهدان بلوچ در تضاد با موضعگیریهای جدید مولوی عبد الحمید است.
برخلاف افغانستان، فرقه انحرافی در ایران تقریباً دارای عنوان روشن و رهبریای است که وزن تاریخی دارد؛ منظور ما «مولانا عبدالحمید» امام جماعت مسجد مکه در شهر زاهدان ایران است.
موضعهای پرافتخار تاریخی شیخ عبدالحمید در دوران جهاد افغانستان نماد حمایت ایشان از جهاد افعانستان بود و مسجد معروف ایشان «مسجد مکی» جایگاهی معنوی و پشتوانه عظیم جهاد مسلمانان افغانستان بود. تا اینکه فتنه در زاهدان رخ داد، که شاخهای از فتنه تهران بود که در پی «انقلاب لیبرال» بود، انقلابی که خواستار رفع حجاب و حق برهنگی زنان بود.
🔗 متن کامل این یادداشت را اینجا مطالعه کنید.
@dolatedin
⭕️حبس ابد؛ مجازات اهانت به خاندان پیامبر(ص) در پاکستان
اتحادیه اخبار آسیایی کاتولیک: مجمع ملی پاکستان قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن برای توهین به صحابه، خاندان و همسران پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) حبس ابد تعیین شده است.
این لایحه توسط عبدالاکبر چیترالی، نماینده حزب جماعت اسلامی در جلسه مجمع ملی پاکستان(مجلس سفلی) ارائه شد.
این لایحه به اتفاق آرا از سوی اعضا مورد موافقت قرار گرفت. بر اساس قانون جدید، کسانی که به جرم توهین به صحابه، خاندان و همسران پیامبر اکرم(ص) محکوم شوند، حداقل به ۱۰ سال حبس به همراه جریمه یک میلیون روپیه (4424 دلار آمریکا) و حداکثر مجازات حبس ابد محکوم خواهند شد.
حداکثر مجازات قبلی برای این جرم، ۳ سال حبس بود در حالی که مجازات توهین به نماینده مجلس پنج سال در نظر گرفته شد بود.
با این همه کارشناسان و فعالان اجتماعی در پاکستان معتقدند که این قوانین باعث سوء استفاده عوامل تندرو می شود. برای نمونه گروههای مسیحی خواستار لغو قانون توهین به مقدسات شدهاند و میگویند مسلمانان با طرح اتهامات نادرست برای برنده شدن در نزاعهای کوچک با مسیحیان از آن سوء استفاده میکنند.
@dolatedin
⭕️ پایان سفر هیئت شورای حکمای مسلمان به عراق
بوابة الاهرام: هیئتی از شورای حکمای مسلمان به ریاست محمد عبدالسلام دبیرکل این شورا که به عراق سفر کرده بود، پس از 4 روز به سفر خود پایان داد.
این سفر در راستای دعوت دکتر احمد الطیب شیخ الازهر و رئیس شورای حکمای مسلمان برای ترویج گفتگوی اسلامی -اسلامی انجام شد.
در این سفر اعضای این هیئت در نجف، بغداد و اربیل با تعدادی از رهبران دینی و مقامات دولتی از جمله السودانی نخست وزیر عراق دیدار کردند.
این هیئت در بغداد با مشعان الخزرجي رئیس اداره اوقاف اهل سنت و اعضای مجمع فقهي ورابطة علماء العراق ، در نجف به دعوت سید جواد خویی با تعدادی از علمای حوزه علمیه آیت الله خویی و در شهر اربیل بابيشتوان صادق وزیر اوقاف و امور مذهبی اقلیم کردستان و جمعی از رهبران اقلیتهای مذهبی دیدار کردند.
اعضای این هیئت همچنین به حرم امام علی(علیه السلام) مشرف شدند و با مسئولان آستان مطهر علوی دیدار کردند.
@dolatedin
⭕️ تداوم اسلام هراسی در اروپا این بار با اهانت به قرآن در استکهلم
روز جمعه 20 ژانویه اولا اوسترلینگ، سخنگوی پلیس پایتخت سوئد اعلام کرد که راسموس پالودان شهروند سوئدی-دانمارکی راست افراطی در خواست برگزاری یک تجمع اعتراضی در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم را با عنوان «تظاهرات علیه اسلام با سوزاندن قرآن و تظاهرات علیه رجب طیب اردوغان به عنوان مانعی بر سر راه آزادی بیان در سوئد» ارائه کرد که مورد موافقت مقامات سوئدی قرار گرفت.
تلویزیون دولتی سوئد گزارش داد که چانگ فریک، روزنامهنگار سوئدی به پالودان پیشنهاد کرد که یک نسخه از قرآن کریم را در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم روز شنبه بسوزاند و تضمین کرد که تمام هزینهها را تقبل خواهد کرد.
فریک در بیانیهای مدعی شد که بهای مجوز تظاهرات دریافت شده از پلیس را پرداخته است و از حق خود برای پوشش خبری آن به عنوان یک روزنامهنگار استفاده خواهد کرد.
پالودان سیاستمدار راست افراطی است که از سال 2017 با سوزاندن نسخه های قرآن کریم در شهرهای مختلف دانمارک دست به اقدامات تحریک آمیز زده است.
واکنشها
پس از این تصمیم، وزارت امور خارجه ترکیه استفان هرستروم سفیر سوئد در آنکارا را احضار و به وی اعلام کرد که این تصمیم را به شدت محکوم می کند.
ترکیه سفر آتی پال جانسون وزیر دفاع سوئد و همچنین سفر رئیس پارلمان سوئد به آنکارا که قرار بود هفدهم ماه جاری میلادی انجام شود را لغو کرد.
علی ارباش رئیس سازمان دیانت ترکیه در توییتی نوشت: من تایید مقامات سوئدی درمورد سوزاندن کتاب بزرگ ما، قرآن کریم که برای بیرون بردن مردم از جهل و نادانی فرستاده شده را به شدت محکوم کی کنم.
وزارت امور خارجه عربستان سعودی، اردن، پاکستان، امارات و کویت نیز هر یک با صدور بیانیهای این اقدام را محکوم کردند.
در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه شنبه شب (اول بهمن ماه) تداوم هتک حرمت قرآن کریم در کشورهای اروپایی که این بار در سوئد رخ داد، را قویا محکوم کرد و گفت: متأسفانه برخی کشورهای اروپایی همچون گذشته به بهانه واهی حمایت از آزادی بیان، دست عناصر افراط گرا و تندرو را در مسیر نفرت پراکنی علیه مقدسات و ارزشهای اسلامی باز میگذارند و علیرغم شعارهای زیبای حقوق بشری، اسلام ستیزی و اسلام هراسی را در جوامع خود نهادینه میکنند.
«توبیاس بیلستروم» وزیر امور خارجه سوئد در واکنش به اعتراضات در پیامی توییتری نوشت: «اقدامات تحریکآمیز اسلام هراسانه وحشتناک است. سوئد از آزادی بیان گستردهای برخوردار بوده اما این موضوع بدان معنا نیست که دولت سوئد یا خود من، از نظرات بیان شده حمایت میکنیم».
@dolatedin
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
⭕️ دعوت به همکاری جهت تاسیس هستۀ مطالعاتی بازارها
اندیشکدۀ مرصاد برای تشکیل میز بازارها از پژوهشگران حائز شرایط #دعوت_به_همکاری می نماید. این هسته با حمایت خانۀ اندیشورزان ایران و در قالب هسته های اندیشورز نوپا تاسیس می شود.
بازارها جدیدترین میز موضوعی در دستورکار اندیشکده مرصاد محسوب می گردد که از سال 99 مطالعات اولیۀ آن آغاز شده است. پیش از این، اندیشکده دو میز موضوعی دیگر با عنوان نهادها و نهضتها راه اندازی کرده است که به تقابل نیروهای رهاییبخش و نظمساز در جهان اسلام توجه داشتند؛ اما در میز بازارها به ساحت دیگری توجه داریم که کمابیش ارمغان عصر نوسازی برای ماست. «بازار» از بازیگری در حاشیۀ حکومت و جامعه، مبدل به رکنی اصلی در چارچوب رقابت های جهانی و محلی گردیده است. از این منظر موضوع هستۀ جدید متمرکز بر یک ضلع از مثلث مفهومی بازار-حکومت-جامعه است.
شرایط:
👈 امکان تعهد 50 تا 80 ساعت در ماه
👈 امکان حضور در شهر مقدس قم اقلا یکبار در هفته
👈 تحصیلات حوزوی یا دانشگاهی در حوزۀ علوم و معارف اسلامی
👈 تحصیلات یا سوابق کاری در حوزۀ اقتصاد
جهت ارسال رزومه یا توضیحات بیشتر با آیدی @Mers_ad در تلگرام یا ایتا مکاتبه بفرمایید. همچنین می توانید اطلاعات خود را در فرم قرار گرفته در این آدرس با ما به اشتراک بگذارید.
#فرصت_شغلی
#آگهی_استخدام
🔹اندیشکده مرصاد
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
#دعوت_به_همکاری #فوری
با نام خدا و عرض سلام
اندیشکده مرصاد به منظور راهاندازی پروژهای رسانهای از عموم علاقهمندان دعوت به همکاری مینماید.
🔻 شرایط عمومی:
👈 امکان همکاری تماموقت
👈 تسلط به زبان عربی یا انگلیسی در حد فهم متون (ترجیحا هر دو)
👈 تجربهٔ خبرنویسی و نگارش یادداشتهای تحلیلی
👈 علاقهمند به مطالعات منطقهای و ترجیحا تخصص در یکی از حوزههای مطالعاتی مرتبط
👈 روحیه کار تشکیلاتی و سیاسی
👈 ساکن شهر مقدس قم
علاقمندان جهت مصاحبه و امکانسنجی همکاری، حداکثر تا پنجشنبه 6 بهمنماه درخواست خود را با تکمیل فرم ثبت نام در اینجا یا ارسال رزومه به آیدی @Mers_ad در پیامرسان تلگرام یا ایتا اعلام فرمایند.
🔹اندیشکده مرصاد
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ تداوم اسلام هراسی در اروپا این بار با اهانت به قرآن در استکهلم روز جمعه 20 ژانویه اولا اوسترلینگ
⭕️حضور اسقف ارامنه تهران در نشست خبری به همراه قرآن
سبو سرکیسیان اسقف ارامنه تهران با برگزاری نشست خبری، اهانت به قرآن را محکوم کرد.
وی با در دست داشتن قرآن کریم در نشست مطبوعاتی خود حاضر شد و در بیانیهای اهانت به قرآن کریم در سوئد را محکوم کرد.
@dolatedin
⭕️انتصاب ۳۴ زن در سمتهای مرتبط با امور حرمین شریفین در عربستان
تسنیم: «عبدالرحمن بن عبدالعزیز السدیس»، رئیس کل امور حرمین شریفین با صدور حکمی 34 زن سعودی را در سازمانها و ادارات ریاست کل امور مسجد الحرام و مسجد النبی منصوب کرد.
سازمان امور مسجد النبی در حساب رسمی خود در توئیتر اعلام کرد که این تصمیم در چارچوب تغییرات کیفی که ریاست کل امور مسجد الحرام و مسجد النبی به دنبال آن است اتخاذ شده تا زنان سعودی واجد شرایط به بانوانی که به حرمین شریفین میروند، خدمت کنند.
این سازمان سعودی تاکید کرد: این تصمیم همچنین به ریاست کل امور حرمین شریفین این فرصت را میدهد تا از شایستگیهای زنان سعودی و نقش آنها در ارائه بهترین خدمات و پیشبرد امور سازمانهای مرتبط با بانوان در زمینههای توانمندسازی آنها و همچنین تحقق بالاترین سطح از کیفیت در ارائه خدمات به بانوان استفاده کند.
✍️روز شنبه اول بهمن ماه نیز «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی طی حکمی «ساره بنت عبدالرحمن السعید» را به عنوان معاون دیپلماسی عمومی وزارت خارجه عربستان منصوب کرد.
پیش از این نیز «جود الحارثی»، وکیل سعودی به عنوان مسئول امور سیاسی در دفتر «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل منصوب شد تا اولین زن سعودی باشد که در سازمان ملل فعالیت میکند.
رژیم آل سعود که همواره بسیاری از زنان و فعالان حقوق بشری در عربستان را بازداشت می کند از فعالیت زنان در کشورهای غربی و مجامع بینالمللی به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده میکند و تلاش می کند از این طریق وجهه خود را بهبود بخشد.
@dolatedin
⭕️ مفتی پاکستانی: جنگ علیه دولت پاکستان «شورش» و «حرام» است
ایندیپندنت: محمد تقی عثمانی، مفتی مشهور پاکستانی، روز دوشنبه 23 ژانویه با صدور فتوایی، هر نوع فعالیت مسلحانه علیه دولت پاکستان را «شورش» و «حرام» و مخالف قوانین اسلامی عنوان کرد.
وی در سخنرانی خود در کنفرانس مقابله با «افراطگرایی خشونتآمیز» گفت که تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) که علیه ارتش این کشور میجنگد و فعالیتهای ضددولتی انجام میدهد، گروهی شورشی است. مبارزه با نهادهای امنیت ملی و انجام فعالیتهای ضددولتی شورش است و ربطی به جهاد ندارد.
شرکتکنندگان در این نشست، فتوای محمد تقی عثمانی را تصویب کردند.
این مفتی پاکستانی گفت که اسلامآباد با هماهنگی با علمای دینی و مشایخ، سیاست واحدی را برای پرکردن شکاف ارتباطی و رفع اختلافهای مذهبی در راستای تامین صلح و ثبات در این کشور، در دستور کار قرار خواهد داد.
او با اشاره به سفر خود در مردادماه سال جاری به افغانستان و دیدار با مقامهای طالبان، گفت: این گروه نیز از فعالیتهای تیتیپی ابراز نارضایتی کرده بودند.
@dolatedin