دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ آیا انقلابی دینی در ارمنستان در حال شکلگیری است؟ در حال حاضر، گالستانیان اکثریت حمایت را در منا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اسقف ارمنستانی خواستار ۴ روز تظاهرات مردمی علیه پاشینیان شد
راهپیمایی بزرگ اعتراضی در ایروان و علیه پاشینیان به رهبری اسقف منطقه تاووش ارمنستان در حالی برگزار شد که وی خواستار چهار روز راهپیمایی اعتراضی برای برکناری نخست وزیر این کشور شده است.
اسقف «باگرات گالستانیان» که در نقش رهبر مخالفان ظاهر شده، به دنبال آن است که خشم عمومی در مورد شکستهای نظامی و امتیازات ارضی را رهبری کند. پاشینیان تاکنون در برابر فشارها مقاومت کرده است.
پس از هفتهها اعتراض علیه پاشینیان که به نظر میرسید در حال از دست دادن آن شور و اشتیاق اولیه است، اسقف گالستانیان تلاش میکند تا با درخواستها برای تغییر قدرت ظرف چند روز، اوضاع را به سرانجام برساند. او خواستار تعیین یک دولت انتقالی برای «اجرای مصالحه»، مدیریت روابط خارجی و آماده سازی برای انتخابات زودهنگام است.
«ریچارد گیراگوسیان»، مدیر مرکز مطالعات منطقهای در ایروان میگوید، این اقدام از سوی اسقف گالستانیان بوی ناامیدی میدهد. کمپین این رهبر دینی به دلیل فقدان تجربه سیاسی و فقدان استراتژی روشن یا دیدگاه جایگزین با مشکل مواجه میشود.
@dolatedin
⭕️ یک سازمان حقوق مسلمانان تلاش برای ممنوعیت حجاب در تاجیکستان را محکوم کرد
«شورای روابط آمریکایی- اسلامی» (CAIR) اعلام کرد که تلاشهای پارلمان تاجیکستان برای ممنوع کردن «لباسهای بیگانه با فرهنگ تاجیک» که به طور گسترده پوشش اسلامی از جمله حجاب از آن برداشت میشود را محکوم میکند.
با وجود محدودیتهایی در مورد حجاب در نهادهای عمومی تاجیکستان، هیچ مصوبهای در این کشور وجود ندارد که پوشش اسلامی را ممنوع کند اما این مساله در حال تغییر است.
پارلمان این کشور با اکثریت مسلمان پیشنویس اصلاحات قانون درباره «سنتها و جشنها» را تصویب کرده است که پوشیدن، واردات، فروش و تبلیغات «لباسهای بیگانه با فرهنگ تاجیکستان» را ممنوع میکند، اصطلاحی که به گفته برخی ناظران به طور گسترده توسط مقامات تاجیک برای توصیف پوشش اسلامی استفاده میشود.
@dolatedin
⭕️ بیانیه آیتالله هادوی تهرانی در پی تعطیلی شبکه تلویزیونی تمدن و مدرسه علوم دینی و دانشگاه اهل بیت(ع) افغانستان
آیت الله «مهدی هادوی تهرانی» عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) با صدور بیانیه ای به صدور حکم تعطیلی شبکه تلویزیونی تمدن و مدرسه علوم دینی و دانشگاه اهل بیت علیهم السلام از سوی حکومت طالبان واکنش نشان داد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
با کمال تأسف و تأثر اطلاع حاصل شد که وزارت عدلیه حکومت طالبان، در کشور عزیز افغانستان، در اقدامی شتابزده حکم به تعطیلی شبکه تلویزیونی تمدن و مدرسه علوم دینی و دانشگاه خاتم النبيين ص را صادر کرده است.
باید توجه داشت که شبکه تلویزیونی تمدن از افتخارات ملی افغانستان محسوب می شود که سال ها بدون وابستگی به یک جریان خاص سیاسی به ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و تقویت برادری اسلامی مفتخر بوده است و این شبکه به همراه مدرسه علوم دینی خاتم النبيين ص و دانشگاه خاتم النبيين ص از خدمات ماندگار شخصیت بزرگ افغانستان مرحوم آیت الله محسنی اعلی الله مقامه الشریف است. آیت الله محسنی رحمه الله که نزدیک بیست سال پیش از فعالیت های حزبی کناره گیری کرده بود، در تلاش برای ارتقا فرهنگی کشور عزیز افغانستان این مراکز را که زمین و تمام ما یملک آن به نام ایشان است، تأسیس کرد و با استقبال تمام مسلمانان غیور افغانستان مواجه شد.
بی شک عالمان برجسته و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی افغانستان به وظیفه الهی خود در دفاع از این میراث ملی، فارغ از گرایش های سیاسی، عمل خواهند کرد.
امید است حکومت طالبان با درایت و عدالت در این موضوع بازنگری کرده و امکانات بیشتری را برای تقویت این مراکز ارزشمند فراهم کند.
مهدی هادوی تهرانی
قم
1403-3-19
✍️ گفتنی است که وزارت دادگستری حکومت طالبان اعلام کرده است که فعالیتهای شبکه تلویزیونی تمدن، حوزه علمیه خاتمالنبیین(ص) و دانشگاه خاتمالنبیین به دلیل تعلق این نهادها به حزب سیاسی و ساخت ساختمانهای این مراکز در زمینهای غصبشده طالبان، متوقف میشود.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آغاز فعالیت نخستین همایش فتوای جهاد کفایی در حرم مطهر حسینی
آیت الله سیستانی ده سال پیش، در 13 ژوئن 2014، با صدور فتوای جهاد کفایی عراقیها را ملزم به مقابله و مبارزه با جنگجویان دولت اسلامی (داعش) کرد.
@dolatedin
⭕️ افشاگری جدید درباره کلیسای کاتولیک: سوءاستفاده جنسی در مدارس شبانهروزی بومیان در آمریکا
به گزارش دیلی میل، دولت فدرال آمریکا در چارچوب تلاشی نظاممند برای از بین بردن جامعه بومی این کشور بین سالهای ۱۸۱۹ تا ۱۹۶۹ بیش از ۵۰۰ مدرسه شبانهروزی ویژه کودکان بومی تاسیس کرد.
در حالی که هدف آمریکا از این اقدامها، تصرف سرزمین بومیان و خلاصی از دست نسلهای بومی این کشور بود، تحقیقات واشنگتن پست نشان داد که چگونه این مدارس راه را برای جنایت بیماران جنسی باز کردند.
یکی از مقامهای بومی رسیدگیکننده به پرونده مدارس شبانهروزی کودکان بومی در آمریکا گفت: مدارس شبانهروزی کودکان بومی که از سوی کلیسای کاتولیک اداره میشدند، بهعنوان صحنه جنایت ملی شناخته میشوند.
تاکنون سطح حیرتانگیزی از آزار جنسی کودکان بومی در مدارس شبانهروزی در آمریکا کشف شده است؛ جایی که دهها هزار کودک بومی از سال ۱۸۱۹ تا ۱۹۶۹ پس از جداسازی اجباری از خانواده به آن فرستاده شدند.
تعداد زیادی از بیش از ۵۰۰ مدرسه شبانهروزی کودکان بومی از سوی دولت آمریکا تامین مالی میشدند و اساسا برای از بین بردن فرهنگ بومیان آمریکایی طراحی شده بودند.
فعالیت این مدارس به شکلی گسترده جامعه بومیان آمریکا را آزار داد؛ تا سال ۱۹۰۰ از هر پنج کودک بومی در سن مدرسه در آمریکا، یک نفر در مدارس شبانهروزی یاد شده تحصیل میکرد.
در حالی که موضوع جنایت در مدارس شبانهروزی ویژه کودکان بومی در آمریکا بهعنوان یک رسوایی ملی همچنان پابرجا است، بررسیهای بیشتر نشان میدهند که مشکلات در ۸۰ مدرسه شبانهروزی تحت مدیریت کلیسای کاتولیک بسیار عمیق بوده و سطوح وحشتناکی از آزار جنسی کودکان در آنها رخ داده است.
براساس تحقیقات واشنگتن پست، دستکم ۱۲۲ نفر از اعضای کلیسای کاتولیک از ۲۲ مدرسه شبانهروزی بهطور مستقیم به آزار جنسی کودکان بومی آمریکا متهم شدند؛ در عین حال، مشخص شد که ۱۸ مدرسه از این مدارس برای سالهای متوالی اعضای دارای پروندههای با اتهام جنسی کلیسای کاتولیک را در استخدام داشتند.
آزارها و سوءاستفادههای جنسی در مدارس شبانهروزی ویژه کودکان بومی در آمریکا که بیشتر آنها بهویژه در سالهای پایانی این برنامه در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ انجام شد، براساس گزارشها بیش از هزار کودک بومی جداشده از خانوادهها را تحت تاثیر قرار دارد.
در سالهای اخیر، در بحبوحه کشف گورهای دستهجمعی که در محوطه مدارس شبانهروزی کودکان بومی، بررسیها بر روی رفتار با کودکان بومی در این مراکز در کانادا و آمریکا انجام شد.
در مجموع، تخمینها تعداد کودکان بومی آمریکا را که در مدارس یادشده جان خود را از دست دادند، حدود ۴ هزار نفر میدانند، اما سطح سوءاستفاده جنسی از کودکان بومی در مدارس شبانهروزی در تاریکی باقی ماند، حتی زمانی که قربانیان در مورد مصائب خود صحبت کردند.
واشنگتن پست با اشاره به تحقیقات خود در این باره نوشت که بسیاری از قربانیان هرگز مصائب خود را مطرح نکردند یا هرگز فرصتی برای این کار نداشتند.
یک کشیش کاتولیک سابق اعتراف کرد وقتی با ادعاهای سوءاستفاده جنسی روبهرو شد، متوجه شده که این مدارس سرزمین عجایب جنایتکاران بودند؛ وی که اکنون برای قربانیان مدارس شبانهروزی کار میکند، گفت: آنها میتوانند برای کمک فریاد بزنند، اما هیچکس آنها را نمیشنود یا باور نمیکند.
افشاگری در مورد سوءاستفاده گسترده در مدارس شبانهروزی تحت هدایت کلیسای کاتولیک و آشکار شدن توانایی آن در پوشش نظاممند پرونده ها، باعث شد برخی از بازماندگان در نهایت احساس کنند که میتوانند آسیبهای روحی خود را به اشتراک بگذارند.
یکی از بازماندگان این مدارس که اکنون ۷۷ سال سن دارد، گفت: ۶۷ سال منتظر بودم تا بتوانم داستانم را تعریف کنم؛ من به مدرسهای ۷۰۰ مایل دورتر از خانه خود، به آلاسکا فرستاده شدم.
وکیل قربانیان بومی مدارس شبانهروزی آمریکا، گفت: قربانیان در حال حاضر به جنایتهای کلیسای کاتولیک اشاره میکنند، زیرا افشاگریهای قبلی، نشان دادند که مردم میتوانند پاسخ دریافت کنند.
کلیسای کاتولیک، در حالی که بهطور مشخص از برخی قربانیان مانند قربانیان مدارس یادشده در کانادا به دلیل نقش خود در آنچه تخریب فرهنگی خواند، عذرخواهی میکند، هرگز به دلیل سوءاستفاده جنسی گسترده در مدارس شبانهروزی ویژه کودکان بومی اظهارنظر یا عذرخواهی نکرده است.
سخنگوی کنفرانس اسقفهای کاتولیک آمریکا در این باره ادعا کرد: کلیسای کاتولیک موضوع سوءاستفاده جنسی از کودکان بومی را به رسمیت میشناسد و تصدیق میکند که تاریخ مدارس شبانهروزی در آمریکا سبب اندوه عمیق میشود؛ ما امیدواریم که گفتوگوی واقعی و صادقانه به مسیری برای آشتی با جوامع آسیبدیده منجر شود.
@dolatedin
✳️یحیی سنوار و کربلا
وال استریت ژورنال گزارش مفصلی کار کرده که بسیار در اسرائیلی ها بازتاب داشت
در اون مدعی شده پیام ها و نامه های یحیی سنوار معاون اسماعیل هنیه در نوار غزه به رهبران حماس برای مذاکرات و مسیر جنگ رو بدست آورده و بخشی از آنها را افشا کرده
در کل پیغام ها "ایستادگی" و ایمان موج میزند
گزارش با این بخش از نامه اخیر یحیی سنوار پایان می یابد:
🔥🔥"باید در مسیری که شروع کردهایم پیش برویم ..یا بگذار کربلای جدیدی رخ دهد"
همان جمله همیشگی :
وإنه لجهاد نصر أو استشهاد...❤️❤️
#وحدت
@Thirdintifada
⭕️ دیدار رئیس کمیته دولتی همکاری با نهادهای مذهبی آذربایجان با نماینده جامعه بهاییان
به گزارش خبرگزاری «ریپورت» آذربایجان، رامین ممدوف، رئیس کمیته دولتی همکاری با نهادهای مذهبی آذربایجان، با خانم بنی دوگال، نماینده جامعه بهاییان در سازمان ملل دیدار کرد.
رامین ممدوف خاطرنشان کرد که الهام علی اف رئیس جمهور همواره به حمایت از فعالیتهای فرقههای مذهبی موجود در کشور توجه دارد.
بنی دوگال از توجه و مراقبت مستمر به فعالیتهای فرقههای مذهبی، از جمله عنایت ویژه به اعضای جوامع بهائی در آذربایجان، قدردانی کرد. وی همچنین بر اهمیت آذربایجان در توسعه و تقویت وفاق بین ادیان تاکید کرد.
@dolatedin
14.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ پاپ برای نخستین بار در نشست گروه هفت شرکت کرد
نشست سران گروه هفت شامل هفت کشور صنعتی جهان در ایتالیا در حال برگزاری است. برای اولین بار در تاریخ ۵۰ ساله این گروه، رهبر کاتولیکهای جهان به این نشست دعوت شده است.
جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا به عنوان میزبان این نشست از پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.
@dolatedin
⭕️ عذرخواهی دیرهنگام کلیسای کاتولیک آمریکا برای جنایت ۱۵۰ ساله علیه کودکان بومیان
درپی انتشار گزارشهای متعدد درباره گستردگی جنایتهای رخ داده علیه کودکان بومی در مدارس شبانهروزی ویژه این کودکان در آمریکا، اسقفهای کلیسای کاتولیک این کشور از بومیان به دلیل سوءاستفاده عذرخواهی کرده و وعده ترمیم و جبران آسیبها و خسارتها را دادند.
به گزارش سیانان، کنفرانس اسقفهای کاتولیک آمریکا جمعه، ۲۵ خرداد از بومیان این کشور به دلیل نقش کلیسای کاتولیک در وارد کردن آسیب به جوامع بومی عذرخواهی کردند؛ این عذرخواهی بخشی از سندی است که اسقفهای کاتولیک آمریکا با رایگیری در جلسه اخیر خود در لوئیزویل ایالت کنتاکی آن را تصویب کردند.
سیاستهای جدید کلیسای کاتولیک در قبال جوامع بومی آمریکا از سوی کنفرانس اسقفهای کاتولیک این کشور تصویب شده است و از سران کلیسای کاتولیک میخواهد تا جلسههای حضوری را با سران جوامع بومی تشکیل دهند، آداب و رسوم بومیان را در مراسم مقدس بگنجانند و دسترسی به دانشگاههای کاتولیک و دیگر فرصتهای آموزشی برای بومیان آمریکا را در دستورکار خود قرار دهند.
@dolatedin
⭕️ رهبر طالبان: با اتحاد مرا عزل کنید، اما تفرقه نداشته باشید
هبتالله آخوندزاده، رهبر حکومت طالبان در سخنرانی نماز عید قربان در قندهار اعضا و مسئولان حکومتش را به اتحاد دعوت کرد و گفت که ترجیح میدهد که با اتحاد آنها، عزل شود اما در میانشان اختلاف نباشد.
او در بخشی از سخنانش که نوار صوتی آن را تلویزیون ملی منتشر کرد، گفت: «من خوشحال نیستم که در داخل یا بیرون نظام مسلمانان عام و خاص شوند. اختلاف را نمیخواهم، [اگر] یک روز باهم متحد و متفق شوید و مرا معزول کنید [از این اتحادتان] خوشحال میشوم [ولی] خوشحال نمیشوم که بین شما اختلاف و تفرقه باشد.»
«برادران، با وجود اختلاف خوب میشود حکومت کرد، اگر برادرانم را بین خود درگیرشان کنم و یکی بر سر دیگری بزند. اما من این را نمیخواهم، این سیاست فرعونی است، سیاست شیطانی است، این سیاست اسلامی نیست.»
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در ایکس نوشت که نماز عید امروز به امامت رهبر حکومت طالبان در مسجد عیدگاه قندهار اقامه شد و هزاران نفر در آن شرکت داشتند.
@dolatedin
⭕️ پیام تبریک دولت بایدن بهمناسبت عید قربان؛ نشانههای ترس از رویگردانی رأیدهندگان مسلمان
در فضای افزایش خشم و انتقاد برخی از رای دهندگان آمریکایی، به ویژه مسلمانان، از جو بایدن که برای دومین بار نامزد ورود به کاخ سفید شده است، کاملا هریس، معاون او، عید قربان را به مسلمانان آمریکایی تبریک گفت.
هریس در پیام تبریک خود تاکید کرد، او و بایدن «مفتخرند که شمار مسلمانان آمریکایی شاغل در دولت کنونی بیشتر از مسلمانانی است که در تمام دولتهای قبلی کار کردهاند».
معاون بایدن در ارتباط با جنگ جاری در غزه تاکید کرد که «دولت بایدن به شدت برای پایان دادن به این جنگ، آزادی همه گروگانها، تحویل کمکهای بشردوستانه، پایان دادن به رنج مردم فلسطین و ساختن آیندهای برخوردار از امنیت، آزادی و عزت برای فلسطینیها و اسرائیلیها به شکلی برابر، تلاش میکند».
این موضع در حالی بیان شد که نارضایتی فزایندهای در میان رایدهندگان حزب دموکرات و مشخصا رای دهندگان مسلمان در قبال سیاست بایدن در حمایت مطلق از اسرائیل در جنگ غزه به چشم میخورد.
@dolatedin
⭕️ جمعی از علویان ترکیه با آیت الله عاملی دیدار کردند
جمعی از بزرگان علویان ترکیه با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل با آیت الله سید حسن عاملی دیدار و گفت و گو کردند.
این مهمانان که از متفکرین و دانشگاهیان آناتولی بودند با بیان اینکه اردبیل وطن خود ما، قلب ما و ریشه ما علویان است، اظهار کردند: ما اردبیلی هستیم چه بخواهید و چه نخواهید، و ما هیچ وقت به ایران به چشم کشور بیگانه نگاه نمیکنیم.
حاضران در این دیدار تاکید کردند: ایران و ترکیه جان ما هستند و ما با همدیگر عجین شده ایم و بدون همدیگر نمیتوانیم زندگی کنیم.
مهمانان امام جمعه اردبیل تصریح کردند: تمام هستی ما به یکدیگر گره خورده و ما همدیگر را تکمیل میکنیم و در مسیر آن هر اقدامی را انجام می دهیم. اردبیل وطن اجداد ماست و علویان ترکیه امتداد همین نسل هستند.
آنها در ادامه اظهار کردند: مکانهایی مثل بقعه شیخ صفی الدین اسحاق اردبیلی برای ما بسیار مهم است و ما از شما میخواهیم در اردبیل یک مرکز تحقیقاتی برای علویان دنیا احداث کنید.
فرهیختگان علویان ترکیه با اذعان به مشکلات و مضیقههای خود از جهت منابع علمی افزودند: کتابهایی که در دست ماست جز چند سطر کوچک برای علویان ندارد. ما میدانیم که ایران منابع فراوان و دانشمندان و متخصصین زیادی در خصوص علویان دارد و ما برای معرفی درست ایران در آناتولی بسیار تلاش میکنیم.
آنها همچنین گفتند: ما از شما میخواهیم در پانصدمین سال وفات شاه اسماعیل در اردبیل یک کنگره با شرکت علویان برگزار کنید چرا که این هم برای علویان خوب است و هم برای اردبیل.
به گفته حاضران در این دیدار علویان فقط در ترکیه زندگی نمیکنند بلکه در بلغارستان، رومانی، مقدونیه، آلمان، فرانسه، آلبانی و اتریش حضور دارند و با آمدن به ایران میتوانند به اقتصاد ایران نیز کمک شایانی بکنند.
آنها تصریح کردند: ما می خواهیم اردبیل مرکز صدای عدالت علی ابن ابی طالب و ادامه راه علویان دنیا شده و در رفت و آمد علویان در اردبیل تسهیلات لازم فراهم شود.
حضور و آموزش دانشجویان و اساتید علوی در دلانشگاههای اردبیل و افزایش همکاریهای علمی و تحقیقاتی از دیگر مسائلی بود که علویان ترکیه در این نشست مطرح کردند.
آنها همچنین گفتند: ما می خواهیم در دانشگاه اردبیل دورههای یادگیری زبان فارسی برای دانشجویان ما برگزار شود و اگر دانشجویان و اساتید ما فارسی یاد بگیرند قطعاً منابع ایرانی را ترجمه میکنند و در نتیجه اهالی آناتولی بیشتر با ریشه و هویت علویان و ادبیات عرفانی زبان فارسی آشنا شوند.
آیت الله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل هم در این دیدار ضمن استقبال از پیشنهادهای داده شده آنها را بسیار مهم دانست و اضافه کرد: ما جهت انتقال طلاب علوی از قم به اردبیل و احداث حوزه علمیه علویان اعلام آمادگی کردهایم.
وی از اینکه چند سال پیش در کنگره بزرگ افتتاحیه کتاب سه جلدی “اردبیللی لر” در آنکارا در اجتماع دو هزار نفری علویان شرکت کرده، ابراز خرسندی کرد و آن را تحسین نمود.
@dolatedin
⭕️ اعتراضات به اجراهای گروه موسیقی همجنسگرای آمریکایی در دانشگاههای پاکستان
حزب جماعت اسلامی پاکستان اعزام گروه موسیقی همجنسگرایان آمریکایی به دانشگاههای این کشور را محکوم نموده و در اعتراض به این گروه از سوی عظمی عمران، رییس بخش بانوان حزب جماعت اسلامی لاهور بیانیه در روزنامههای پاکستان منتشر گردید.
عظمی عمران در این بیانیه گفت: «این گونه اقدامات دولت برخلاف ایدئولوژی پاکستان و ارزشهای اسلامی است. پاکستان در جهان دومین کشوری است که به نام اسلام استقلال یافته و براساس قانون اساسی این کشور اسلامی هر گونه فعالیتهای خلاف دستورات الهی را باید در اینجا متوقف نموده و جلوی آن را گرفت.»
گروه "Raining Jane" به طور رسمی از سوی وزارت خارجه آمریکا برای اجرا در دانشگاههای پاکستان به این کشور فرستاده شده است. در برخی دانشگاههای پاکستان حضور دختران دانشجو در اجراهای این گروه الزامی شده است.
اعضای این گروه که متشکل از چهار نوازنده و خواننده زن است، آشکارا همجنسگرا هستند. این گروه هدف خود را فراتر از موسیقی خوانده و برای «توانمندسازی دختران و جوانان در اظهار هویت جنسی خود» تلاش میکند.
@dolatedin
⭕️ دستگیری مسئول فرقه «علی اللهی»؛ جنبش علاهیه در جنوب عراق چه فعالیتی دارد؟
اعلام خبر دستگیری مسئول فرقۀ «علی اللهی» -که در تعبیر رایج در میان عراقیها به آنها، «علاهیه» گفته میشود- در ذیقار از سوی نیروهای امنیّتی الدیوانیّه، به هنگام رفتن او از الدیوانیّه به سمت کربلا، ذهن محافل مردمی عراق را به خود مشغول کرده است. مشغولیّت ذهنی و جلبِ توجّه مردم عراق به فردِ دستگیرشده، صرفاً به این دلیل نبود که او مسئولِ فرقهای است که نیروهای امنیّتی آنها را افراطی خواندهاند، بلکه به دلیل رفتارهای ارتکابی متّهم، شامل کشتن دو نفر از نزدیکانش، قربةً الی اللّه! بود. مسئول اطّلاعات استان الدیوانیّه اظهار داشت که یگانهای ادارۀ اطّلاعات، مسئول فرقۀ […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33551
🏷 #عراق #فرقه_ها
@dolatedin
⭕️ چین اسامی روستایی در سینکیانگ را تغییر داد
سازمان دیدهبان حقوق بشر (HRW) طی گزارشی اعلام کرد که دولت چین نام 630 روستا در منطقه خودمختار سینکیانگ را به گونهای که ساکنان این مناطق را از هویت فرهنگی خود دور میکند، تغییر کرده است.
طبق گزارش یاد شده، دولت چین این اقدام را با هدف حذف اسامی مربوط به دین اسلام یا فرهنگ و تاریخ اویغورها انجام داده است.
بر این اساس، بجای اسامی روستایی مانند «دوتار» یعنی یک ساز زهی و «مزار» یعنی «مقبره» در فرهنگ اویغور، کلماتی مانند «شادی»، «اتحاد» و «هماهنگی» ثبت شد که در اسناد حزب کمونیست چین زیاد استفاده میشود.
@dolatedin
⭕️ برای اولین بار در آمریکا؛ یک ایالت نمایش «۱۰ فرمان» را در کلاسها الزامی کرد
جف لاندری، فرماندار لوئیزیانا قانونی را امضا کرد که بر اساس آن لوئیزیانا تنها ایالتی در آمریکا خواهد بود که باید ۱۰ فرمان مذهبی را در هر کلاس درس نشان دهد. لاندری این لایحه را به همراه بسته ای از لایحه های دیگر امضا کرد که به گفته او برای «توسعه ایمان به مدارس دولتی» طراحی شده بودند.
اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا بلافاصله اعلام کرد که برای جلوگیری از اجرای این قانون شکایت خواهد کرد. این اتحادیه اعلام کرد این قانون جدایی کلیسا از ایالت بر اساس قانون اساسی و حکم دادگاه عالی ایالات متحده را نقض می کند.
فرماندار لوئیزیانا در مراسم امضای این فرمان گفت: «اگر میخواهید به حاکمیت قانون احترام بگذارید، باید از قانونگذار اصلی که موسی بود شروع کنید».
گروه حقوق مدنی آمریکا موسوم به ACLU و شعبه آن در لوئیزیانا به همراه «آمریکاییان متحد برای جدایی کلیسا از دولت» و «بنیاد آزادی از دین» اعلام کردند که برای به چالش کشیدن قانونی که مستلزم آن است که متن خاصی از ده فرمان بهطور برجسته در همه کلاسهای درس نمایش داده شود، شکایت خواهند کرد.
این گروه ها در بیانیه ای اعلام کردند که هیچ ایالت دیگری چنین قانونی ندارد.
در بیانیه آمده است: «سیاستمداران حق ندارند که دکترین دینی مورد علاقه خود را بر دانش آموزان و خانواده های مدارس دولتی تحمیل کنند.»
متمم اول قانون اساسی ایالات متحده آمریکا حکومت را از وضع قوانین برای تثبیت یک دین به عنوان دین رسمی منع کرده است و در سال ۱۹۸۰ دادگاه عالی ایالات متحده حکم داد که قانون ایالت کنتاکی در مورد «ارسال ده فرمان» به مدارس خلاف قانون اساسی است.
گفته شده ده فرمان، دستوراتی بود که بر روی الواح نوشته شده بود و بر حضرت موسی(ع) نازل گردید. این ده فرمان را ریشه سایر دستورات و احکام تورات دانستهاند./شفقنا
@dolatedin
♨️ نزدیک به هزار نفر در حج جان دادهاند
🔻عبدالله العوده، فعال معارض سعودی و دبیر حزب التجمع الوطنی، با اشاره به گزارش المانیتور مبنی بر افزایش مرگ حاجیان در مکه تا ۹۰۰ نفر نوشت: تمام دنیا و همه دیپلماتهای عرب متحد سعودی فاش کردهاند که تعداد شهدای حج به هزار نفر نزدیک شده و دهها هزار نفر نیز مجروح شدهاند.
🔻 در این میان، سعودیها همچنان میگویند هیچ حادثهای رخ نداده است. این کذب است.
🌐 X
#عربستان
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ مضاوی الرشید: دولت سعودی مسئولیتپذیر نیست/ نمیتوانیم گرمای هوا را مسئول مرگ صدها زائر بدانیم
🔻 مضاوی الرشید، فعال معارض سعودی ساکن لندن، در مصاحبهای با یک نشریه آلمانی گفت: واقعیت روی زمین با روایت دولت عربستان مبنی بر اینکه به زائران اهمیت میدهد، در تضاد است. به عنوان مثال دولت میتوانست با فراهم کردن آبخوریهای کافی و حفاظت از سلامت و امنیت مردم مانع از مرگ آنها شود.
🔻هر سال در ایام حج مصیبتهایی رخ میدهد. باور کردنی نیست که در قرن بیست و یکم، صدها زائر فقیر جان خود را از دست بدهند و اجساد آنها در خیابانهای منطقه زیارتی پراکنده شده باشد.
🔻این بار، ظاهراً اکثر آنها مانند سال 2015 در اثر ازدحام کشته نشدند ، بلکه در نتیجه دمای بالا جان خود را از دست دادند. این موضوع دال بر یک مشکل طولانی مدت است: عربستان سعودی تغییرات آب و هوایی را جدی نمیگیرد. در حالی که تغییرات اقلیمی مسلماً یک مشکل جهانی است، اما دولت در آماده سازی برای حج به وضوح این واقعیت را در نظر نگرفت که دمای هوا امروز می تواند به 50 درجه برسد.
🔻هرچند همیشه تابستان در عربستان سعودی گرم بوده است، با این وجود ما نمیتوانیم تغییرات آب و هوایی را مقصر بدانیم. این موضوع تحت نظارت حکومت است. با افزایش دما و حضور بیش از ۲ میلیون زائر در کشور، این سوال پیش میآید که برای جلوگیری از وقوع فاجعه چه تدابیری لازم است؟ در عوض، سعودیها اکنون مانند گذشته خود حجاج را مقصر میدانند.
🔻همیشه این گونه توجیه کردهاند: حجاج به تقصیر خودشان مردند. در گذشته، رسانههای سعودی اغلب میگفتند کشتهشدگان، اگر از کشورهای فقیر آفریقایی آمده باشند، ناآگاه بوده و از دستورات پیروی نمیکنند. به طور آشکاری نژادپرستی زیادی در این بازی وجود دارد.
🔻باید بدانید که حتی افزایش تعداد زائران بخشی از "چشم انداز 2030" است. هدف این است که 3 میلیون زائر فقط برای حج به کشور بیایند. اما صرف نظر از این، تعداد زیاد زائران را نمی توان بهانهای برای جان باختن بیش از 600 نفر قرار داد. در هند سفرهای زیارتی با بیش از 3 میلیون نفر وجود دارد. مشکل این است که در عربستان سعودی هیچ کس مسئول شناخته نمیشود.
🔻مشکل اساسی، تجاریسازی حج است که منجر به سوء استفاده میشود. زیرا تمام امکانات رفاهی فقط برای افراد ثروتمند است. درست است که دولت، مکه را مدرن کرده و برای این کار هزینه زیادی صرف کرده است، اما مقدار زیادی هم از زائران پس میگیرد. هدف این شکل از توسعه تامین امنیت و آسایش زائران عادی نیست، بلکه همه باید فقط مصرف کنند و هزینه اقامت خود را به دولت بپردازند.
🔻 برای جلوگیری از اتفاقات مشابه، شفافیت اولین گام خواهد بود. ثانیاً، هر چند این به نظر سعودی یک خواسته رادیکال است، اما باید شورایی از کشورهای مسلمان وجود داشته باشد که مسئول حج باشد. وجود این شورا میتواند راههایی برای محدود کردن تعداد زائران یا جلوگیری از چنین بلایایی پیدا کند.
🌐 Taz
#عربستان
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ رئیس جمهور تونس، وزیر امور مذهبی این کشور را به دلیل مرگ دهها زائر تونسی در حج برکنار کرد
🔻قیس سعید رئیس جمهور تونس روز جمعه در پی گسترش موجی از انتقادات در پی مرگ و مفقود شدن دهها تونسی در حج امسال، ابراهیم شایبی وزیر امور مذهبی را برکنار کرد.
🔻دست کم 49 زائر تونسی به دلیل گرمای شدید جان خود را از دست دادند، در حالی که خانوادهها همچنان در جستجوی بستگان مفقود شده هستند.
🔻بر اساس آماری که خبرگزاری فرانسه از مقامات کشورهای عربی و آسیایی و دیپلماتها تهیه کرده است، تعداد جان باختگان حجاج امسال از هزار نفر فراتر رفت. یکی از شواهد نشان میدهد که اکثر قربانیان مجوز حج ندارند.
🔻وزارت بهداشت عربستان روز یکشنبه از ثبت 2764 مورد گرمازدگی ناشی از دمای بالا در اماکن مقدس، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عدم رعایت دستورالعملها خبر داد. اما هیچ اطلاعاتی در مورد فوتیها منتشر نکرد.
🌐 alhurra
#عربستان
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕ تصویب قانون منع پوشش بیگانه در تاجیکستان؛ جشنهای اعیاد مذهبی و حجاب به سبک خاورمیانه ممنوع شد
در تازهترین اقدام، مجلس علیای تاجیکستان روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن لایحه ممنوعیت شرکت کودکان در جشنهای دو عید فطر و قربان و همچنین حجاب اسلامی را تصویب کرد.
بررسی این طرح که حجاب به سبک مسلمانان ساکن خاورمیانه را هدف قرار داده است، از هشت مه آغاز شده بود.
بنابراین نمایندگان مجلس علیای تاجیکستان در مصوبه خود، واردات، فروش، پوشیدن و تبلیغ آنچه را که «لباسهای بیگانه با فرهنگ تاجیکستان» نامیدهاند، ممنوع کردند.
در این مصوبه از سبک حجابی که از خاورمیانه وارد آسیای میانه شده به عنوان نماد «اسلامگرایی افراطی» نام برده شده است.
پیش از این، مجلس نمایندگان تاجیکستان (مجلس سفلی) لایحه ممنوعیت حجاب را در ۸ ژوئن تصویب کرده بود.
اگرچه پوشیدن برقع در تاجیکستان ممنوع شده است اما زنان این کشور میتوانند روسریهای خود را به سبک سنتی به سر داشته باشند.
بر اساس اصلاحاتی که در قانون تنظیم سنتها و جشنها صورت گرفته است، زنانی که از این قانون پیروی نکنند ۷۴۰ دلار جریمه میشوند. همچنین جریمه اشخاص حقیقی که از این قانون تخطی کنند معادل ۵ هزار و ۴۰۰ دلار است.
مقامهای دولتی و مذهبی در صورت تخطی از این قانون با جریمههای بسیار بالاتری به ترتیب ۳ هزار و ۷۰۰ دلار و ۵ هزار و ۶۰ دلار مواجه میشوند.
پیش از با وجود محدودیتها در مورد حجاب در نهادهای عمومی تاجیکستان، هیچ مصوبهای در این کشور وجود نداشت که پوشش اسلامی را ممنوع کند.
از سال ۲۰۰۷ گزارشها از تاجیکستان حاکی از تلاشهای مستمر مسئولان این کشور برای اجرای ممنوعیت حجاب اسلامی است، به گونهای که وزارت آموزش و پرورش این کشور هم حجاب اسلامی و هم پوشیدن دامن کوتاه به سبک غربی را برای دانشآموزان ممنوع کرد. این ممنوعیت در نهایت به همه مؤسسات دولتی گسترش یافت.
در سالهای گذشته، مبارزه با پوشش اسلامی بانوان مسلمان به طور رسمی در کوچهها و خیابانها و مراکز اداری و تجاری تاجیکستان از سوی اعضای کارگروههای ویژه «تبلیغ فرهنگ ملی بانوان تاجیک» به بهانه «مقابله با فرهنگ بیگانه» تشدید شده است.
دولت تاجیکستان در سال ۲۰۱۸ یک کتابچه راهنمای ۳۷۶ صفحهای منتشر کرد که در آن تعیین شده بود زنان تاجیک برای مناسبتهای مختلف چه لباسی باید بپوشند.
همچنین در تاجیکستان ریشهای بلند برای مردان نیز به صورت غیررسمی ممنوع است. به گفته برخی از منابع خبری، هزاران مرد در دهه گذشته مجبور شدهاند که خلاف میل خود ریشهایشان را بتراشند./یورونیوز
@dolatedin
⭕️ امروز اولین عید غدیری است که در سرتاسر #عراق و استان های سنی مذهب «تعطیل» است.
برخی تندروهای سنی مثل هیئت علماء المسلمين فراخوان داده که امروز روز ملی «کار» است.
باید سایر بازخوردها را هم دید تا جمعبندی کرد.
آیا تعطیلی سراسری ۱۸ ذی الحجه (عید #غدیر) می تواند در نهایت در میان سنی ها به آرامی پذیرفته و نهادینه شود یا چالشی همه ساله خواهد بود؟
@tahrearcom
@dolatedin
⭕️ والی بامیان: قیام عاشورا و اهداف آن الگویی برای جهان بشریت است
🔹«عبدالله سرحدی» والی بامیان شنبه (۱۶ تیر) در گردهمایی بزرگ مبلغین، ائمه مساجد، مسئولین دفاتر مراجع عظام و علمای دین که ازسوی دفتر حضرت آیت الله سیستانی مد ظله العالی در مدرسه «علمیه تربیت مدرس اهل بیت» برگزار شده بود اظهار داشت: عاشورای حسینی نزدیک است، علما و مبلغین دین وظیفه دارند که حقایق و اهداف قیام عاشورا و احکام دین را به صورت درست آن برای مردم بازگو کنند، راه و طریقت و مکتب امام حسین را در جامعه اسلامی تبلیغ و ترویج کنند.
🔹سرحدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که عاشورای حسینی نزدیک است و باید اهداف قیام امام حسین و مظلومیت شهدای کربلا به صورت درست آن در بین مردم تبلیغ گردد، خاطرنشان کرد: قیام عاشورا و اهداف آن الگوی برای جهان بشریت و مخصوصا مسلمانان است.
@dolatedin
♨️مقررات سختگیرانه کویت برای ماه محرم؛ هرگونه پرچم و خیمه ممنوع!
🔻وزارت کشور کویت به مالکان و مسئولان حسینیهها نسبت به برافراشتن هرگونه پارچهنوشته یا پرچم غیر از پرچم کویت، یا برپایی راهپیمایی هشدار داده و از آنها خواست به قوانین و مقررات امنیتی پایبند باشند.
🔻وزارت کشور کویت در بیانیهای که جمعه شب در شبکه X منتشر کرده، نوشت: مسئولان حسینیهها باید برای حفظ امنیت همه، به قوانین و مقررات نهادهای امنیتی پایبند باشند.
🔻این بیانیه افزوده: اداره کل ارتباطات و رسانه امنیتی اعلام کرده همزمان با آغاز ماه محرم، و بنابه نشست هماهنگی میان وزارت کشور و مسئولان حسینیهها، و نیز دستورالعملها و توصیههای نشست هیئت دولت، به استثنای پرچم کویت، هیچ پرچم یا پارچهنوشتهای نباید برافراشته شود؛ [هر حسینیه] تنها مجاز به نصب یک پرچم، بدون هرگونه شعار است. همچنین برپایی هرگونه خیمه یا دکه در بیرون از حسینیهها اکیداً و به هر دلیل ممنوع است؛ در غیر اینصورت فوراً برچیده میشود.
🔻وزارت کشور کویت تأکید کرده نیروهای امنیتی برای سازماندهی رفتوآمدها و تأمین امنیت در حسینیهها حضور مییابند؛ لذا هرگونه فعالیت شرکتکنندگان در بیرون از حسینیه ممنوع است.
🔻در پایان این بیانیه آمده وزارت کشور با قاطعیت این مقررات را اجرا خواهد کرد.
🔻بنابه آمارها، ۳۵ تا ۴۰ درصد از جمعیت ۴.۳ میلیونی کویت را شیعیان تشکیل میدهند.
#کویت
🌐 الحــرة | X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ استقبال رئیس سازمان سرگرمی عربستان از دگرباشان جنسی
🔻 رئیس سازمان سرگرمی و ورزشهای الکترونیک سعودی در مصاحبه با BBC در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دگرباشان جنسی (LQBTQ، همجنسگرایان) گفت: عربستان به همه شرکتکنندگان خوشامد خواهد گفت و هیچ کس بر اساس جنسیت یا گرایش جنسی مورد تبعیض واقع نخواهد شد.
🔻 این اظهارات نشان میدهد اهتزاز پرچمهای رنگینکمانی در افتتاحیه مسابقات، امری فردی و یا اتفاقی نبوده و روند مشخصی پشتوانه آن بوده است.
🌐 X
#عربستان
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ افشاگری جدید درباره کلیسای کاتولیک: سوءاستفاده جنسی در مدارس شبانهروزی بومیان در آمریکا به گزار
⭕️ قربانیان سوءاستفاده جنسی کلیسای کاتولیک کانادا غرامت میگیرند
کلیسای کاتولیک در سنت جان کانادا در بیانیهای اعلام کرد که قصد دارد میلیونها دلار غرامت به کسانی که در کودکی در یتیم خانه "Mount Cashel" مورد آزار جنسی قرار گرفته بودند، بپردازد.
بر اساس گزارش رسانههایی که این بیانیه را منتشر کردند، قرار است در مجموع ۲۹۲ نفر هر کدام رقمی حدود ۵۵ هزار تا ۸۵۰ هزار دلار کانادا، غرامت دریافت کنند.
کلیسای سنت جان در سال ۲۰۲۰ در یکی از بزرگترین رسواییهای "سوء استفاده جنسی" در کانادا مقصر شناخته شد. بنا به گفته دادگاه، سوء استفادههای جنسی از سال ۱۹۴۰ برای چندین دهه، توسط کشیشان و دیگر مقامات کلیسا در این یتیمخانه که اکنون تعطیل شده، رخ داده است.
کلیسای سنت جان در سال 2021 اعلام ورشکستگی کرد، اگرچه 40 میلیون دلار کانادا از طریق فروش ساختمانهای متعلق به خود جمع آوری کرده است، با این حال رهبران این کلیسا میگویند قربانیان آزار جنسی تمام مبلغی را که دادگاه تعیین کرده است را دریافت خواهند کرد.
در سالهای اخیر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان مجازات کشیشهای متهم به آزار و اذیت جنسی را بر اساس قوانین واتیکان تشدید کرده است. وی سال گذشته طی سخنرانی گفته بود از گزارش آزارهای جنسی که به ارکان کلیسای کاتولیک لرزه انداخته، غمگین است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ سفر شیخ الازهر به تایلند
⭕️ سفر شیخ الازهر به تایلند
احمد الطیب شیخ الازهر در دومین سفر خود به آسیای جنوب شرقی جمعه گذشته وارد بانکوک پایتخت تایلند شد. الطیب پس از اقامه نماز جمعه در مرکز اسلامی بانکوک، به دیدار پادشاه تایلند رفت.
پادشاه تایلند ضمن ابراز خوشحالی از این دیدار از تلاش های الازهر و مجلس حكماء المسلمين در گسترش و ترویج صلح و ارزشهای انسانی تشکر کرد.
احمد الطیب نیز در این دیدار بر آمادگی الازهر برای تاسیس مراکز آموزش زبان عربی در تایلند، افزایش دوره های آموزشی برای امامان تایلندی در دانشگاه الازهر و افزایش بورسیه به مسلمانان تایلند برای تکمیل تحصیلات خود در الازهر تاکید کرد.
وی همچنین آمادگی الازهر و مجلس حكماء المسلمين برای برگزاری همایش جهانی همزیستی در تایلند با حضور تعدادی از بزرگان و شخصیتهای دینی از سراسر جهان برای تاکید بر اهمیت ترویج همزیستی مسالمت آمیز و برادری انسانی را اعلام کرد.
همچنین روز گذشته مرکز اسلامی در بانکوک تایلند، دیداری عمومی برای شیخ الازهر ترتیب داد. هزاران مسلمانان تایلندی از ۴۵ استان با حضور شيخ آرون بون شؤم (محمد جلال الدين بن حسين) رئیس ارشد شورای علمای تایلند، رهبران عالیرتبه مذهبی تایلند و ائمه جماعت نیز در این دیدار شرکت کردند.
احمد الطیب در این دیدار با تاکید بر اینکه درهای الازهر به روی مسلمانان تایلند باز است، خاطرنشان کرد که الازهر سالانه ۱۶۰ بورسیه تحصیلی به مسلمانان تایلندی برای ثبت نام در جامعه الازهر ارائه می دهد و الازهر آمادگی افزایش بورسیه های جدید به مردم تایلند را دارد، به گونه ای که این بورسیه ها بتواند پاسخگوی نیازهای جامعه مسلمانان تایلند باشد. الازهر از زمان تاسیس تاکنون منشأ معرفی اسلام بر اساس تبیین و تفسیر کتاب خدا و سنت نبوی بوده است.
وی همچنین افزود مهمترین پیام الازهر رسالت اسلام مبتنی بر صلح در بین همه مردم، بلکه صلح بین انسان، حیوانات، گیاهان و جمادات است. شیخ الازهر ادامه داد که قرآن فقط به برقراری صلح بین مسلمانان محدود نشده، بلکه در برقراری صلح بین مسلمان و غیر مسلمان تاکید دارد و رابطه ای که مسلمانان با دیگران برقرار می کنند یک رابطه صلح محور است.
@dolatedin