هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
حکمران انشاءالله به زودی منتشر خواهد شد.
از استاد مسعود نجابتی بابت طراحی نشان هفتهنامه تشکر میکنم.
@syjebraily
💢تعریف مدیر انقلابی: نیرویی که در سازمان از هیچکس به جز خدا نمیترسد و به خاطر حل شدن مشکل مردم راه حل قانونی پیدا و در مواردی هم چشم پوشی میکند
بدون هیچ چشم داشتی
بدون هیچ توقعی
مدیرانی که صرفا تسبیح به دست و... هستند به درد جامعه اسلامی نمیخورند.
#مدیر_انقلابی
✍مسعود سلیمانی
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 ده خطای تحلیلی در مورد یارانه پنهان انرژی
🔻اخیرأ اعلام شد که «اگر ۱۵۰ میلیارد دلار یارانۀ انرژی را بین مردم تقسیم کنیم سرانۀ هر نفر ۹۰ میلیون تومان میشود».
🔹 خطای ۱: در مقوله انرژی چیزی به مردم داده نمیشود، بلکه از آنها مبلغی گرفته میشود که ادعا میشود کم است. پس اساسأ اطلاق یارانه نادرست است.
🔹 خطای ۲: قیمت انرژی تبدیل به دلار میشود، در حالی که واحد پول ملی ریال است.
🔹 خطای ۳: اساسأ یارانه ادعایی قابل تقسیم نیست به خصوص به صورت دلاری، مگر آنکه شما انرژی مصرفی مردم را به آنها ندهید و آن را صادر کنید، و دلار حاصل از آن را به مردم بدهید.
🔹 خطای ۴: این مقدار یارانه ادعایی که هر روز رو به افزایش است نتیجه سیاست های غلط کاهش ارزش پول ملی است، در واقع پول ما کم ارزش شده است نه اینکه دولت به ما یارانه بدهد.
🔹خطای ۵: بخش زیادی از یارانه ادعایی (۷۵٪) مربوط به بخش تولید است، اگر این رانت را بگیریم بسیاری از صنایع شما ورشکسته میشوند.
🔹خطای ۶: اگر بخواهید یارانه ادعایی پنهان را به مردم بدهید، باید انرژی را گران کنید و چون مردم قدرت واکنش ندارند، عملا تورم ایجاد میشود و تورم آن نیز بسیار بالاتر از پولی است که به عنوان یارانه آشکار داده خواهد شد.
🔹خطای ۷: تصور شده که اگر ۵۰درصد مردم خودرو ندارد، از خدمات خودرو به صورت مستقیم و غیرمستقیم بهرهمند نمی شوند،وقتی انرژی را گران کردید، همان نیم جمعیت بی خودرو باید هزینه بالاتری برای حمل و نقل بدهد و همه چیز برایش گران میشود.
🔹خطای ۸: تصور میشود که مصرف زیاد و نادرست انرژی تنها به خاطر عادت های نادرست مصرفی است که با بالا رفتن قیمت برطرف میشود، در حالی که جامعه هدف شما ماشین کم مصرف ندارد، حمل و نقل عمومی گسترده ندارد، تاسیسات و تجهیزاتش فرسوده است و سرمایه ای هم برای بهبود آن ندارد.
🔹 خطای ۹: یارانه پنهان محاسباتی تاثیر زیادی از نرخ ارز دارد، با افزایش نرخ ارز میزان بهرهمندی افراد از این یارانه ادعایی بالا میرود، در حالی که هیچ تغییری در وضعیت رفاهی آنها رخ نمیدهد، فرد هنوز هم همان پراید فرسوده ای را دارد که قبلاً داشته است.
🔹 خطای ۱۰: تصور میشود که اگر ما قیمت انرژی را از مردم به قیمت اروپا و آمریکا از آنها نمیگیریم، به آنها به همان اندازه اروپاییها و آمریکاییها دستمزد میدهیم، واقعیت این است که در این زمینه از آنها #مالیات_پنهان میگیریم که شاید حتی بیشتر از یارانه پنهان ادعایی باشد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از مهدی عسگری 🇮🇷
سونامی ناترازی در معیشت مردم؛
گمشده سیاستهای اقتصادی
این روزها، ترجیعبند سخنان مسئولان، واژهی #ناترازی است ناترازیهایی که دولت در حوزههای مختلف با آن رو به روست، این کلیدواژهی پرتکرار، اسم رمز آزادسازی قیمتها بویژه در حوزهی انرژی است.
نکته تلخ ماجرا این است که در میان این طوفان ناترازیها در کشور، کمتر سخنی از #سونامی_ناترازی در دخل و خرج مردم به میان میآید و این خود بزرگترین ناترازی در کشور است؛
قیمتها با دلاری که مدام گران میشود تعیین میشود و حقوقها با ریالی که مدام بی ارزش میشود!
***
بودجه تورمزاست
بعدا فرافکنی نشود
لایحه بودجه۱۴۰۴ که درحال تصویب در #مجلس است، حاوی #تورم قابل توجه بویژه در کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی #مردم خواهد بود. تعادلبخشی به بودجه توسط مجلس، دور از انتظار است.
بنابراین اگر میخواهید و میتوانید برای حفظ و ذخیره ارزش داراییهایتان اقدامی کنید، خود به فکر باشید.
نکته دیگر اینکه این تورم که حاصل سیاستها و تصمیمات اقتصادی دولت و مجلس است را به خاطر بسپارید تا فرداروز فرافکنی نشود و همه چیز به گردن اتفاقات منطقهای و موضوع #مقاومت و... انداخته شود. البته اتخاذ رویکردهای منفعلانه و از سر ضعف در مناسبات منطقهای و بینالمللی نیز تبعات خاص خود را خواهد داشت و درهرحال هزینه انفعال، از مقاومتِ فعال، به مراتب بیشتر خواهد بود.
باتوجه به شرایط منطقه و ضرورت حفظ آمادگی داخلی و آرایش متقابل، سعی کردهام به مناقشات داخلی کمتر بپردازم مگر به قدر ضرورت.
این نکته را اشاره کردم که متذکر شوم؛
درصورت تداوم این روند نگرانم که هم چوب را بخوریم و هم پیاز را...
پی نوشت:
حکایت خوردن چوب و پیاز ، ضمن یک مطلب دیگر، در پست بعدی ذکر خواهد شد.
✍ مهدی عسگری 🇮🇷
🆔 @MahdiAsgari133
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️جالب است طبق گفته آقای رئیس جمهور و وزیر محترم اقتصاد:
📍نقدینگی کشور=130 میلیارد دلار است
📍یارانه! انرژی=150 میلیارد دلار است
🔻حالا میگویند باید قیمت انرژی جهانی شود و مابه التفاوت آن را دولت به خانوار نقدی پرداخت کند!
⁉️ سوال اینجاست که آقای پزشکیان، با فرض حذف این یارانه! چگونه میخواهد «بیش از کل نقدینگی» را از مردم بابت قیمت انرژی بگیرد و بازتوزیع کند❗️
🔖 پ.ن: این حرفهای بیبنیه اثرات نشستن بلاگرهای بیبنیه روی صندلی کارشناسِ رئیس جمهور است.
@Economics_Finance
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 رهاسازی نرخ ارز با اسم رمز حذف یارانه پنهان
🔻 دکتر محمد جواد ایروانی
🔹اولین محور تحول در ادبیات سنتی نئولیبرالی، رهاسازی نرخ ارز است که معمولاً با اسم رمز حذف یارانه پنهان در سیاستگذاریهای اقتصادی دنبال میشود. نرخ ارز بازار غیررسمی، موتور تورم در اقتصاد ایران است👇
http://fdn.ir/79559
🌀معنای تحلیل دکتر ایروانی این است که سیاستگذاران این گونه استدلال میکنند :
1⃣ قیمت دلاری بنزین در آمریکا مثلاً لیتری یک دلار است که به نرخ بازار غیررسمی (مثلاً دلار ۷۰هزار تومانی) میشود لیتری ۷۰هزار تومان.
2⃣ قیمت ریالی بنزین در بازار داخلی (لیتری ۳هزار تومان) کمتر از قیمت دلاری آن در سایر کشورها با لحاظ نرخ ارز بازار غیررسمی (لیتری ۷۰ هزارتومان)است.
3⃣ پس مردم به اندازه مابهالتفاوت قیمت ریالی و دلاری (۶۷ هزار تومان) یارانه پنهان میگیرند
4⃣ این مابهالتفاوت (۶۷ هزارتومانی) رانت است و ناعادلانه توزیع میشود(چون مثلاً نصف مردم ماشین ندارند).
5⃣ قیمت ریالی بنزین را به قیمت دلاری سایر کشورها نزدیک کن.
🔻قیمت بنزین را که بالا بردیم، تورم بالا می رود، میگوییم نرخ ارز رسمی را هم باید بالا ببریم، به دنبال آن نرخ ارز بازار غیررسمی ارز هم بالا می رود، باز دوباره میگوییم، قیمت دلاری بنزین بیشتر از قیمت ریالی آن است، پس دوباره باید بنزین را گران کنیم، و این داستان ادامه دارد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برداشت اشتباه #پزشکیان از قانون جدید #حجاب؛ یعنی واقعاً رئیس جمهور قانون رو نخونده بود؟!
بانکیپور نماینده مجلس: مواردی که آقای رئیسجمهور با آن مخالف هستند در این قانون وجود ندارد.
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
کل مردم حدود ۲۰ درصد از گاز مصرفی کشور در سال را در خانه هایشان مصرف می کنند. ناترازی را باید در جایی به جز خانه های مردم جستجو کرد. برای طبقه خاص پرمصرف هم از راه حل های مالیاتی و راه حل های تنبیهی غیرقیمتی استفاده کنید. برای ۲ منطقه از تهران، کل تهران را تنبیه نکنید!
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از خبر فوری سراسری
15.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♨️جفری ساکس:
🔹آنچه تروریست های ادلب در سوریه شروع کرده اند، مطمئنا عملیات اسرائیل، آمریکا و ترکیه علیه ایران است...
🔹مگر تحریر الشام جزء سازمان های تروریستی نیست؟
مگر ترکیه و اوکراین جزء fatf نیستن؟
چرا این نهاد به خاطر تخلفات ترکیه و اوکراین در حمایت از تروریسم اونها رو تحریم نمیکنه؟
چرا نهاد هایی چون fatf فقط برای ایران وجود دارن؟
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
مصرف بنزین در ایران
🔺در میان کشورهای پر مساحت دنیا، ایران هجدهمین کشور است. در میان کشورهایی که مساحت آنها بیش از ایران است، ایران از کشورهای کانادا، استرالیا، آرژانتین، قزاقستان، الجزایر، گرینلند، عربستان سعودی، سودان و لیبی پر جمعیت تر است (منبع). یعنی در میان کشورهای پر مساحت دنیا، ایران رتبه نهم در جمعیت را دارد(منبع).
🔺در این میان، ایران در میان این کشورها بعد از آمریکا، روسیه، عربستان سعودی، کانادا و برزیل، بیشترین تولید نفت را دارد. از این رو در دسترسی به منابع انرژی در رتبه ششم قرار دارد(منبع).
🔺ایران در میان کشورهای دنیا به لحاظ جمعیت نیز در رتبه ۱۸ قرار دارد(منبع). در میان کشورهای پر جمعیت نیز ایران پس از آمریکا، چین، برزیل و روسیه رتبه چهارم در تولید نفت را داراست(منبع).
🔺بعلاوه ایران یک کشور دارای نظم اجتماعی خانوادگی بسیار قوی است. یعنی اجتماع ایرانی دارای استحکام درونی بسیار بالایی است از این رو میل بالایی به دید و بازدید و سفر در میان ایرانیها وجود دارد. در میان ۱۸ کشور پر جمعیت و ۱۸ کشور پر مساحت، ایران نظم اجتماعی پیچیدهتری از بسیاری از کشورها دارد. ❗️(شاخص پیچیدگی اجتماعی متاسفانه سنجیده نمیشود و از شاخصهایی است که میتواند نماگر قدرت اجتماعی کشورهایی چون ایران باشد).
🔺حال با این اوصاف و با وجود این که ایران دارای بیشترین تعداد خودروی چهارچرخ با قیمت ارزان در دنیاست که این خودروها متوسط مصرف بالاتری از نرم دنیا دارند، کاملا بدیهی است که مصرف بنزین در ایران بالا باشد. انتظار این است که ایران حتما جزو ۵ کشوری باشد که بیشترین مصرف بنزین را دارد. اما در اوج مصرف در نوروز اخیر، ایران رتبه هفتم مصرف بنزین را از آن خود کرده است(ادعای سخنگوی صنف جایگاهداران. منبع فنی را نیافتم).
🔺رتبه ایران در مصرف بنزین سالیانه نیز دوازدهم است(منبع).
🔺این را هم در نظر بگیرید که ایران فاقد خودروهای سواری با مصرف گازوئیلی است. در حالی که این خودروها در کشورهای اروپایی فراوانند. بعلاوه وانتبارهای فراوانی وجود دارند که به جای گازوئیل از بنزین استفاده میکنند و مصرف آنها نیز جزو مصارف سواری به شمار میرود.
🔺شایان ذکر است که کشور کوچکی چون آلمان و کشور کم جمعیتی چون عربستان سعودی مصرف بنزین بالاتری از ایران دارند(منبع).
⚠️زمانی که در موضوعی قضاوت میکنیم، باید فاکتورهای متعددی را در نظر بگیریم. صرف رتبه بندی در مصرف بنزین، معیار مناسبی برای این نیست که کشور را پر مصرف بدانیم.
⁉️اما آیا نمیتوانیم مصرف بنزین را بهینه تر کنیم؟ چرا میتوان با بهبود عملکرد خودروها، بهبود نظام معماری شهری و جلوگیری از ترافیک، بهبود عملکرد رانندهها در حین رانندگی جهت استفاده از سرعت بهینه و ... عملکرد مصرفی بنزین در کشور را بالاتر برد.
✅اما این را نیز باید در نظر گرفت که ایران در وضعیت فعلی از بهینهترین نظامات مصرف بنزین در دنیا را دارد. هرچند رفتارهای فردی مسرفانه، یا برخی از رفتارهای جمعی غیرقابل قبول در مصرف بنزین در ایران دیده میشود.
از مردمی که در انقلاب اسلامی زیست میکنند، فقط انتظار نمیرود که بهینه ترین باشند. بلکه انتظار میرود که رفتاری در تراز تمدن اسلامی داشته باشند.
بنابراین در نگاه تمدنی انقلاب اسلامی، بهینه ترین نظام مصرفی دنیا نیز میتواند بسیار مسرفانه باشد.
✅فهم من از بیان رهبر انقلاب در مصرف مسرفانه این است که ایرانیها اولا رفتارهای فردی مسرفانه فراوانی دارند. ثانیا وضعیت ما، برای رسیدن به مرحله تمدنسازی مناسب نیست.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi