مومن گناه را دوست ندارد
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
محبّین و دوستان اهل بیت (علیهمالسلام) قلبشان از نور عصمت ساخته شده است؛ لذا محال است دل آنها معصیت را دوست بدارد؛ به همین خاطر است که به محض اینکه زیر فشار شهوات و خواهشهای بدن، مرتکب معصیتی شدند، میگویند آخ، ای کاش مرتکب نشده بودم به همین سبب اصلاً معصیت دوستان اهل بیت را ننوشتهاند؛ ان شاءالله خودت این حقیقت را باور کنی، تا بهرهاش را ببری و الا در دستگاه خدا همهی کارها درست است و گناهی برای دوست اهل بیت نوشته نشده است؛ لیکن برای اینکه بهرهی این حقیقت را ببری باید آن را باور کنی؛ قبول خودت شرط است. به خودت تلقین کن که خدای ما مصنوعش هم خوب است؛ خودت هم که مصنوع خدایی، پس خودت هم خوبی، دائم نگو من بدم.
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
مجنون برای دیدن لیلی در مسیری که محل عبور او بود چند روز به انتظار نشست تا اینکه در نیمههای یک شب از شدّت خستگی، همان طور که بر سر راه نشسته بود خوابش برد؛ همان وقت لیلی از آنجا عبور کرد و وقتی دید مجنون به خواب رفته است، چند گردو جلوی او گذاشت و رفت؛ وقتی مجنون بیدار شد و گردوها را دید، فهمید لیلی آمده و رد شده است و با این گردوها با او حرف زده و گفته است تو عاشق نیستی و باید بروی گردوبازی کنی؛ عاشق که خواب به چشمش راه ندارد.
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
محبوب خدا شدن بالاتر از محبّ خدا بودن است؛ کسی که محبوب خدا شود دیگر کاری از دستش نسبت به خدا بر نمیآید؛ مغلوب و مضطر میشود و دست روی دست میگذارد و یکسره خدا به او خدمت میکند و او غرق در شرم و حیا میشود؛ خداوند وقتی حبیب و محبوب خود یعنی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم را آفرید، به او نظر محبّت افکند و او غرق در حیا شد و عرق شرم بر جبینش نشست؛ از هر یک از آن دانههای عرق، یک پیامبر خلق شد؛ وقتی پیامبر ما محبوب خدا شد و دید هیچ کاری برای خدا از دستش ساخته نیست، محبّتش را متوجه خلق کرد و همهی آنها را در آغوش محبت خویش گرفت؛ خدا هم به او فرمود "قُل إِن كُنتُم تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحببكم الله" به مردم بگو اگر خدا را دوست دارید از من پیروی کنید تا محبوب خدا شوید؛ از این راه انسان محبوب خدا میشود؛ محبوب هر کاری بکند، مجاز است؛ محب دلش میخواهد محبوبش از جای خود تکان نخورد و خودش دائماً به او خدمت کند.
@doolabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 گل آرایی ضریح مطهر بانوی کرامت در سالروز ورود حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم
۲۳ ربیع الاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیهم به شهر #قم
https://eitaa.com/shohada15khordad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 حضور پرشور زائرین و مجاورین در مراسم استقبال از کاروان نمادین ورود پر خیر و برکت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به شهر #قم 🌸
@shohada15khordad
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
این را شنیدی (روایت) که حضرت امیرالمومنین علیهالسلام فرمود:«هر کس بمیرد، من را میبیند» این را همه شنیده اید، ولی این را نشنیدی که فرمود:«هر کس که من به او نگاه کنم جانش را با رضا و رغبت تقدیم میکند و به موت نائل میشود».
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
خداوند فرمود: هر چی دیدی هیچی نگو، من هم هرچی دیدم هیچی نمیگم؛
یعنی تو در مصائب صابر باش و چیزی نگو، من هم در کوتاهیها و خطاهایت چیزی نمیگویم.
@doolabi
🌺 پاداش عبادات
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
چقدر نمازی که حمد خدایش را بکند لذیذ و پاک است، آیا این بابِ مزاج نیست؟ به هنگام نماز با صاحبش تماس می گیرد، آیا جا دارد که از بابت آن مزد بخواهد؟ آیا هیچ مزدی بهتر از نماز می شود تصور کرد؟ از الان تا پنجاه روز دیگر قرار می گذاریم که یک چیزی بنویسید که بتواند مزد نماز باشد و از خود نماز بهتر باشد. لابد مزد، باید بهتر از خودِ کار باشد... برای روزه هم همین طور. برای دست سر یتیم کشیدن چیزی را پیدا کن که از آن بهتر و مزد آن باشد...
گفت پس چرا آدمی به هنگام عبادت کُره دارد؟ گفت چون نمی داند که چه کاره است. خیال می کند خداوند کار شاقی بر عهده اش گذاشته است. لذا با خُلق تنگ می رود و می دانید که خلق تنگ قرب نمی آورد.
(منبع: کتاب طوبای محبت، برگرفته از سخنان عارف بالله مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی، جلد سوم، صفحه 161 و 162)
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
کار خدا حیات دادن است. غم و غصه مربوط به حیات تازه است. قرآن می فرماید:« إنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً »؛ یسر و آسانی در عسر و سختی خوابیده است. جای اصلی کار، همان جایی است که سخت است. این، هم مربوط به جسم و هم مربوط به روح است. خداوند به این مطلب هم تأکید کرده است. یعنی حتما این چنین است، شک نکنید. امیدوارم خداوند پرده ها را بردارد و یسر دائم مرحمت کند. خداوند گاهی فتق می کند و گاهی رتق، باز می کند و می بندد. گاهی قبض می کند و گاهی بسط. انسان نمی داند چه می شود؛ یک وقت بسط می شود و نمی داند از خوشحالی چه کند. گاهی هم غم می آید. قبض و بسط مربوط به قلب است. در مواقعی که ناجور است باید صبر کرد، دندان سر جگر گذارد و خوابید. باید صبر کرد تا فرج حاصل شود.
منبع: کتاب طوبای محبت
جلد یکم،مجلس سوم،گشایش در سختی
صفحه ۴۳
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
هیچ ابتلائی، چه دنیایی و چه آخرتی، به مؤمنی نمیرسد، الّا اینکه ضامناش خداست و خدا جبران میکند.
#لعنت_بر_صهیونیسم
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
همان وقتی که مغموم شدهاید و زانوی غم در بغل گرفتهاید و خود را از همه محرومتر میبینید، لطف حق بالای سر شماست و فرج نزدیک است؛
انَّ معَ العسر یسرا
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
انسانی که طول امل و آرزوی دراز و زیاد دارد هر چه را خداوند به او داده و میدهد، اصلاً نمیبیند چون حواسش جای دیگر است و به ندادههاست.
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
[انسان] اگر خودش را نشناسد هیچکس را نشناخته است؛ نه پیامبر و نه امام علیهمالسلام، نه زمین و نه زمان. لذا از فطرت توحیدی و وجدانِ خودت که در ذاتت هست حرکت کن. آنگاه است که کلمات انبیاء و اولیاء برایت نافع است. هرچه بفرمایند و حدیث برایت بخوانند و بشنوی خواهی دید که آن را پیشتر(قبلتر) خواندهای. کی خواندهای؟ نمیدانم. آیا آن را در شکم مادر خواندهای؟ اما اگر فطرتت راه نیافتاده باش،د یک حدیث که بخوانی میگویی: آه! یعنی خواندم ولی اهلش نیستم. تازه این قشنگها هستند که آه میکشند.
کسی که قلبش پشت زبانش باشد به درد راه نمیخورد. چرا جلوتر خواندی تا آه بکشی؟ میخواستی صبر کنی و با رغبت جلو بیایی، و درست و آدموار حدیث را بخوانی.
زبان را جلو میاندازید و میخوانید و میخوانید، حال آنکه دل برای خود خوابیده است... .
اول دل خدا را بخواند، بعد زبان حرف بزند.
منبع
کتاب طوبای محبت، جلد سوم
صفحه ۱۳۹، مجلس ششم
@doolabi
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«سرّ سفارش به دعا كردن پس از نماز همين است كه دعای مقرون به اين عمود، آن را به اجابت قرين می كند، از اين رو سيد ساجدان و زينت عابدان (عليه السلام) در دعای به پدر و مادر كه احترام و ادای حقوقشان از اهميت ويژه ای برخوردار است چنان كه خدای سبحان تشكّر از آنان را در تِلوِ شكرگزاری از خود قرار داده و آن ها را مجرای فيض خالقيت معرفی فرموده است: (اَنِ اشكُر لی ولِولِدَيك) و بر اين اساس، مناسب است كه دعا در حق آن ها در فرصتی خاص واقع شود تا به اجابت مقرون باشد از ذات اقدس خداوند درخواست می كند كه بعد از پايان نماز ياد پدر و مادر را از ذهنم بيرون نكن و سبب نسيان من مباش: اللهمّ لا تنسنی ذكرهما فی أدبار صَلَواتی وفي إنًا من آناء ليلی وفی كلّ ساعة من ساعات نهاری.
خداوندا! توفيقم ده كه من ياد پدر و مادر را بعد از نمازها و در هيچ وقت از اوقات شبم و در هيچ لحظه از لحظه های روزم آن ها را فراموش نكنم. عنايت صريح به نماز، در اين دعا از آن جهت است كه دعا پس از آن به اجابت مقرون است.»
منبع: کتاب ادب فنای مقربان، ج۶ ص۴۴
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
هرگاه مؤمن طغیان کند و گلآلود شود، خداوند گودالی سدّ راه او قرار میدهد، تا گِلهایش تهنشین شود و دوباره صاف شود؛ یعنی با حوادث و ابتلائات جلوی او سدّ میزند تا زلال شود.
منبع: کتاب مصباح الهدی
@doolabi
حاج محمداسماعیل دولابی
تا به حال آنچه رزقت بوده، مصرف کردهای و آنچه رزقت نبوده به تو نرسیده است. حتی آنچه را از راه حرام تهیه کردی و خوردی، حرص و تقلایت آن را نجس کرد؛ و الا اگر صابر بودی، همان رزق از راه حلال همان وقت به دستت میرسید.
@doolabi