اللهم صل علی فاطمة و ابیها و بعلها و بنیها و سر المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک
خودتان را پیدا کنید
مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی: بعضی از دعاها یا اسماء مال خود انسان است و همراه اوست. باید آن را پیدا کرد. بعضی را میبینیم از بچگی «لا حول ولا قوه الا بالله» به ذهنشان آمده است. اگر خُلقش تنگ شود یا حالش بهجا آید این ذکر را میگوید. یکی «سبحان الله» میگوید و دیگری «الحمدالله». یکی شکر میکند و دیگری استغفار.
اینها مال خود شماست. خدا به شما داده است و این خیلی قیمتی است. ان شاء الله یک روز خودتان را پیدا میکنید و مصداق همان ذکر میشوید.
یکوقت میگوییم: «یا غفّار» و یکوقت خودمان میبخشیم. مصداق، بالاتر است. یا غفّار به من رسید و خودم هم بخشنده شدم.
@doolabi
مصداقِ غفّار شدن انسان
بخش دوم
مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی: اول گفتم: «یا غفّار»، کم کم دیدم شب و نیمهشب خدا دستی به سرم کشید و حالم بهتر شد. قوّت قلبم زیادتر شد. میتوانم با او بنشینم و صحبت کنم. در وقت گرفتاری رضایتم بیشتر شد. غفّار آمد و مرا گرفت. الان خودم ریختوپاش میکنم. هر کس به من ظلم کرده است، آبرویم را ریخته است، او را میبخشم.
«یا من اظهر الجمیل»؛ وقتی آفتاب بزند، تاریکیها کنار میرود. جمیل و جمال و جمالآفرین که آمد تاریکیها کنار میرود.
«سَتَرَ القَبیحَ»؛ تاریکیها رفت چون جمال آمد. چه اینکه جمال را ببینی یا جمال در خودت بیاید و خوشاخلاق باشی. کسی که قبیح را میپوشاند نامه را رسیدگی نمیکند، میبخشد.
@doolabi
این دعای «یا من اظهر الجمیل» را در قلبت وارد کن تا لذت آن را ببری
بخش سوم و پایانی
مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی: «یا من لم یواخذ بالجریره»؛ بدیها را کنار میاندازد و مواخذه نمیکند.
«و لم یَهتِکِ السِّتر»؛ مواخذه نکرد و پرده ندرید. نه تنها مواخذه نکرد، بلکه سِتر من را هم ندرید.
همه اینها در «یا مَن اظهر الجمیل» هست. «یا عظیم العفو»؛ خدایا چه کردی؟! گمان میکردم جمال آوردی، بعد دیدم کمال هم هست. این تعبیر «اظهر الجمیل» را در قلبت وارد کن تا لذت آن را ببری.
«انا اعطیناک الکوثر» فاطمه زهرا(س) است. هرچه «لیل» در قرآن آمده است فاطمه زهرا(س) است. پیغمبر خدا هر روز سینهاش را میبوسید. صبح و عصر او را میبویید. این به خاطر این نبود که زهرا(س) فرزند اوست. چون کلام و رفتار پیامبر همه وحی و نور است. همه از جانب خداست.
ان شاء الله خود را بیابید، مومن باشید و با خدای خود معامله کنید که افعال و کردار شما همه به او میخورد.
📚 کتاب طوبای محبت، مجالس حاج محمد اسماعیل دولابی، جلد یکم، ص ۱۲۱
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعيل دولابی:
مشکلات این دنیا عقوبت است؛ روزی که «بلیٰ» گفت، کمی شُل گفت و این مشکلات عقوبت آن است؛
این عقوبت لطف است، چون با تحمل از آن گناه پاک میشود و راحت میگردد؛
منتها انسان گناهش را نمیبیند که موجب شد او به سُفلیٰ بیفتد؛ قطعاً چیزی در ما بود که لازمهاش این بود که به این سُفلیٰ بیافتیم و بعد، خدا و خوبان خدا را یاد کنیم و از آن بیرون بیاییم؛
آیهی "قَدْ اَفْلَحَ مَن زَكِّيها": هر کس نفس خود را تزکیه کرد، رستگار شد، نشان میدهد که دوستان اهل بیت علیهمالسلام بالأخره پاک میشوند و از سفلی نجات پیدا میکنند.
@doolabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان شیرین مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی (ره):
علت بیشتر لغزش های شیعیان و محبین اهل بیت (ع) به خاطر . . .
@doolabi
حاج اسماعیل آقا دولابی (ره)
ذکر شریف صلوات
طبق فرمایش حاج اسماعیل آقای دولابی (ره) بنابر روایت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) کسی که بگوید:
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و صَلِ علی جمیع الانبیاء و المرسلین
با این صلوات همه 124000 پیغمبر و رسول خدا (ص) را شاد خواهید کرد، چون این صلوات همه انبیاء اللهی را شامل میشود و بدانید صلوات دعای مستجاب است.
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
تا وقتی به اختیار خودت دنبال دنیا بروی عیبی ندارد؛ ولی اگر دیدی دنیا تو را دنبال خود میکشد، مراقب باش که خطرناک است.
@doolabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مرحوم کلينی نقل ميکند وقتی مؤمن در حال احتضار شد، چند نفر بالای سر او حاضرند؛ اينکه نميشناسد نديده بود معرفی ميکنند ميگويند اين که پيشاپيش همه است وجود مبارک پيغمبر است، آنکه کنارش ايستاده است علی بن ابيطالب است؛ اين يکی حسن بن علی است، آن يکی حسين بن علی است! لذّتی از اين بهتر! مرحوم کلينی از امام نقل ميکند که هيچ لذّتی در تمام مدت عمر برای انسان به اندازه لذّت احتضار نيست؛ راست هم هست! چرا ما اين مقام را از دست بدهيم؟ ما که آرزوی ما اين است که قبر حضرت را زيارت بکنيم، خود حضرت به بالين ما بيايد آن وقت چه ميشود؟! حيف نيست که آدم اين مقامها را از دست بدهد؟»
درس اخلاق ٩۵/٨/٢٠
#موت
مرحوم آقای دولابی میفرمودند:
لذتی در دنیا بالاتر از موت نداریم....
@doolabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺حلول ماه علوی، ماه امیرالمومنین علی (علیه السلام) ماه رجب مبارکباد
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
هیچ جهنمی سختتر از مجاورت کسی نیست که فرد دوستش ندارد؛
«روح را صحبت ناجنس عذابی است الیم».
(میزان و ترازوی حب و بغض باید خدا باشد نه امیال نفسانی)
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
فقط انبیاء مرسل و ملائکهی مقرّب و دوستان اهل بیت علیهمالسلام که به کمال رسیدهاند و قلبهایشان با ایمان امتحان شده است علی علیهالسلام را شناختهاند. دیگران از علی علیهالسلام بهره میبرند ولی او را نمیشناسند. اینها در راهند.
@doolabi
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
خلیفهی دوم در دوران حکومتش همراه با تعدادی از لشگریانش از سرزمین یمن عبور میکرد، به فکر افتاد که اویس قرنی را که پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم بسیار از او تعریف میکردند را ببیند؛
در مسیر،کنار نهر آبی، چوپان پیری را دید که چهرهاش در اثر آفتاب شدید سیاه رنگ شده بود؛ از وی سراغ اویس را گرفت؛ پیرمرد که همان اویس بود پرسید با اویس چه کار دارید؟ گفتند پیامبر اسلام در زمان حیاتش بسیار از او سخن میگفت و ما که از صحابهی اوییم، میخواهیم ببینیم اویس کیست؛
اویس گفت اگر شما از صحابهی نزدیک پیامبرید و سالها در کنار او بودهاید، به من بگویید کدام دندان پیامبر در جنگ احد شکست؟ عمر و همراهانش هر چه فکر کردند، به یادشان نیامد؛ آنگاه اویس دهانش را گشود و دندان شکستهای را در دهان خود نشان داد و گفت: همین دندان بود و همان ساعت که دندان پیامبر در منطقهی احد شکست همان دندان من هم در یمن شکست و افتاد؛
محبت و یگانگی حقیقی یعنی این.
@doolabi