هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴دو خاطره اسطرلابی از علامه حسنزاده آملی
🖊احمدحسین شریفی
🔲مقدمه: اسطرلاب به معنای «ستارهیاب» است که دستگاهی قدیمی است که هزاران سال پیش توسط متخصصان علم هیأت برای رصد ستارگان ساخته شده بود، این دستگاه در زمان خودش به منجمان کمک میکرد که پارهای از محاسبات نجومی را با دقت قابل قبولی انجام دهند. البته ابزارهای ستارهیابی و دانش نجوم در دوران معاصر آنقدر پیشرفت کرده است که دستگاه اسطرلاب در برابر آنها شبیه اتومبیل پلاستیکی در برابر پیشرفتهترین اتومبیلهاست.
⭕️خاطره اول:
🔶شب چهاردهم شعبان سال ۱۳۷۳ به همراه سه نفر از دوستان توفیق شرفیابی به محضر #علامه_حسنزاده آملی را یافتیم. شبی بسیار خوش و به یادماندنی بود؛ درست مثل همه دیدارهای دیگر با ایشان پر از لطایف قرآنی و نکات عرفانی و علمی بود.
🔶از جمله خاطراتی که آن شب بیان کردند این بود که فرمودند زمانی که در مدرسه مروی بودم (ایشان در شهریور ۱۳۲۹ به تهران آمدند و تا مهر ۱۳۴۲ در تهران بودند)، کتابخانه مدرسه دستگاه اسطرلابی داشت که در اختیار من بود. میفرمودند حجره من در مدرسه به گونهای بود که درب آن رو به روی درب ورودی مدرسه بود. به همین دلیل اگر کسی وارد مدرسه میشد، متوجه میشدم.
🔸روز جمعهای بود که در حجره مشغول مطالعه بودم که دیدم یک روحانی جلیلالقدری وارد مدرسه شد و با خادم مدرسه گفتگوی مختصری داشت و او هم با انگشت اشاره، حجره من را به او نشان داد. بعد از چند لحظه آن روحانی نورانی وارد حجره من شد و من مبهوت عظمت و نورانیت و ادب و اخلاق او شدم. بعد از احوالپرسی مختصری که با من کرد، گفت قصد مزاحمت برای شما را ندارم. شنیدم که شما در اسطرلاب تخصص دارید و دستگاه اسطرلاب مدرسه هم در اختیار شما است. این روزها یهودیها به شدت در حال خریدن این دستگاهها، مخصوصاً دستگاههای قدیمی و عتیقه و ارسال آنها به خارج از کشور هستند. وظیفه خود دانستم که به شما اطلاع دهم و از شما بخواهم که مواظب دستگاهی که در اختیار دارید باشید.
من به او عرض کردم آقاجان من، همچون جانم از این دستگاه محافظت میکنم. خیالتان آسوده باشد.
سپس چند توصیه اخلاقی و معنوی به من کرد و قصد خداحافظی داشت. هنگام رفتن گفتند ما هم چند دستگاه داریم اگر زمانی فرصتی کردید نگاهی به آنها بیاندازید که نقصانی نداشته باشند یا اصالت آنها را بررسی کنید، لطف بزرگی در حق ما کردهاید.
🔶من هم که نمیخواستم محضر این روحانی نورانی را از دست بدهم و دوست داشتم در معیت او باشم، گفتم آقا هر زمانی که بفرمایید در خدمت شما هستم. همان ساعت به همراه او از مدرسه بیرون آمدم و وسیله نقلیهای کرایه کردیم (که البته پول کرایه را هم من دادم و اجازه ندادم آن روحانی نورانی دست در جیب بگذارد) و به سمت منزل ایشان حرکت کردیم. در بین راه هم دائماً نصحیتهای علمی و اخلاقی به من میکرد و فراوان هم از من تمجید میکرد. (به تعبیر خودشان دائماً از آن هندوانههای بزرگ جنوبی زیر بغل من میگذاشت)
به منزل ایشان وارد شدیم (خانهای بسیار مجلل و وسیع در شمال تهران) و چند دستگاه اسطرلاب را آماده کرده بودند و من آنها را دیدم و نقصهای آنها را گفتم و آنهایی که اصالتی داشتند و بینقص بودند را هم مشخص کردم. بعد از پذیرایی مختصری به خودم اجازه ندادم که بیش از این وقت این بزرگ را بگیرم.
🔶خدا حافظی کردم و از منزل ایشان خارج شدم. همین که خارج شدم یکی از طلبههای مدرسه مروی به صورت اتفاقی من را دید. مثل چوب خشکش زد و با تعجب از من پرسید «شما اینجا چکار میکنی؟!»
همینکه میخواستم بگویم در خدمت چه کسی بودم تازه متوجه شدم که جذبه ظاهری این عالم نورانی اجازه نداده بود که اصلاً اسمشان را سؤال کنم! به او گفتم منزل چنین عالمی بودم! او گفت اینجا یکی از مراکز یهودیان است و این فرد با این مشخصاتی که میگویی هم یکی از رؤسای آنهاست! کار اصلی آنها تهیه عتیقهجات و امور باارزش و ارسال آنها به اسرائیل است!
🔶 علامه میفرمود، بعد از شنیدن این قضیه خیلی ناراحت شدم، نه بابت خدمت علمی و مراعات ادبی که در برابر آن مرد کرده بودم! بلکه بابت آن کرایه ماشینی که از مدرسه مروی تا منزل ایشان داده بودم! چون در پرداخت این کرایه ماشین اخلاص نبود این کار را برای خدا انجام ندادم!
🔶سپس فرمودند: «آقاجان آن مرد از ارکان آیتاللهی هیچ چیز کم نداشت! چهره نورانی، ادب ظاهری، نعلین زرد، عبای نازک، دستانی نرم و ...؛ فقط دو رکن را نداشت: علم و تقوا!»
در ادامه فرمودند: این قضیه مربوط به حدود 40 سال قبل بود؛ گمان نکنید که دیگر دزدان و نفوذیهایی در لباس روحانیت نداریم! الان هم اگر بیشتر از قبل نشده باشد کمتر نیست! روحانی را نباید با عمامه و عبا و ظاهرش شناخت؛ روحانی را باید با علم و اخلاق و معنویت و انسانیتش شناخت. روحانی باید نماینده رسولالله(ص) باشد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
دروس و بحوث
آرشیو دروس و بحوث https://t.me/Adorous
با سلام
برخی صوت های مربوط به علم صرف (امثله ، صرف میر و شرح تصریف) در کانال آرشیو بارگزاری شده است.
شرح نظام نیز به زودی بارگزاری خواهد شد.
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت همه اعضای محترم کانال
با توجه به اینکه بحث معالم رو به پایان است و عده ای از دوستان از سابق تقاضای درس مطول داشتند بدین وسیله به اطلاع عزیزان می رسانم که ان شا الله درس مطول از نیمه دوم آذر ماه شروع خواهد شد.تاریخ دقیق، ساعت و مکان بحث متعاقبا اعلام می گردد.
با سلام و احترام
پیرو هماهنگی صورت گرفته با برخی از دوستان ،و به مدد مولا صاحب الزمان عج مقرر گردید درس مطول از روز چهارشنبه ۱۷ / ۹ / ۱۴۰۰ ، آغاز گردد.
مکان : کتابخانه شهید محقق ، پشت مجتمع ناشران در خیابان معلم
زمان: هر روز ساعت ۴ عصر
ان شا الله بنا بر آن است که با جدیت در کمیت و کیفیت بحث برقرار گردد و با استفاده از ظرفیت تعطیلات و... در مدت حدود ۲ سال مطول به اتمام رسد.
با سلام
پیرو سوالات مکرر دوستان دو نکته عرض می کنم:
۱.چاپ پیشنهادی کتاب مطول ، چاپ دارالهجره قم با تصحیح و تعلیقه استاد عرفانیان و هم چنین چاپ چهارجلدی دارالحجه با تصحیح وتعلیقه استاد جعفری دره صوفی است. چاپ سنگی برای کسانی که مانوس با کتب سنگی هستند و چاپ داوری نیز خوب است.
۲.به لحاظ شرط حضور در کلاس گذراندن یک دوره منطق ولو المنطق مرحوم مظفر و یک دوره بلاغت و لو با جواهر کفایت می کند. اما آنچه مهم است روحیه علم طلبی و تحقیق و مهم تر حوصله برای خواندن بحث های عمیق و طولانی است.
به طلابی که خط به خط دنبال ثمره عملی می گردند (نه ثمرات کلان علمی و عملی و مبنایی) و یاحوصله بحث های تحلیلی و طولانی را ندارند مطول توصیه نمی شود.
نکته ها چون تیغ پولاد است تیز
گر نداری تو سپر ، واپس گریز
هدایت شده از مطول استاد احمدی
مطول2 (خطبه١).mp3
44.13M
▫️مطول جلسه دوم (جلسه اول خطبه شارح)
🕰18 آذر 1400
✔️ساختار خطبه شارح
✔️دو ویژگی کلی در خطبه
✔️توضیح نکات خطبه از ابتدا تا (ثم انه قد وقع)
🖋درس مطول استاد احمدی
@motavval_ahmadi
هدایت شده از مطول استاد احمدی
باسلام
درس مطول از امروز در موسسه صاحب الامر (سالن زیر زمین) برگزار می گردد
آدرس : خیابان معلم ک ۱۲ (کوچه جامعه مدرسین) فرعی دوم سمت چپ
دروس و بحوث
آرشیو دروس و بحوث https://t.me/Adorous
بسم الله الرحمن الرحیم
صوت های معالم استاد به صورت کامل در کانال تلگرام دروس و بحوث بارگزاری شدند.