رسوایی جنسی به آکادمی نوبل رسید
هیچ انفجاری تاکنون نتوانسته بود تن مخترع دینامیت را اینچنین در گور بلرزاند که این روزها بمب رسوایی جنسی، آکادمی نوبل سوئد را لرزانده است. آکادمی نوبل سوئد که برندگان نوبل ادبیات را انتخاب میکند مدتی است بحرانیترین روزها را در تاریخ ۱۲۳ سالهاش تجربه میکند.
به گزارش وطن امروز، ماجرا از حدود ۷ ماه پیش با کمپین مردمی «من هم» آغاز شد که در قالب آن، ۱۸ زن مدعی شدهاند از سال ۱۹۹۶ تاکنون توسط ژان کلود آرنو، همسر کاترین فروستنسون- از اعضای آکادمی نوبل- مورد تعرض قرار گرفتهاند. پس از اینکه این اتهامات علیه آرنو علنی شد، آکادمی همکاری با وی را پایان داد و تحقیقات در اینباره را آغاز کرد. تا اینکه هیات جوایز نوبل ادبیات روز جمعه اتهامهای جنسی ژان کلود آرنو را تایید کرد. در پی این رسوایی، سارا دنیوس، دبیرکل و رئیس هیات این آکادمی مجبور به کنارهگیری شد. به دنبال این کنارهگیری نهتنها اوضاع آرام نشد بلکه روز به روز جنجالهای آن افزایش یافت تا اینکه خبر استعفای ۳ عضو دیگر به نامهای پیتر انگلاند، کلاس اوسترگرن و شل اسپمارک دستمایه اخبار رسانهها شد تا بنویسند این نهاد علمی درگیر بزرگترین بحران از زمان فعالیت تاکنون شده است. در این ماجرا کاترین فروستنسون همسر آرنو هم از کار کنار گذاشته شده و حالا ۵ عضو از ۱۸ عضو آکادمی هیات انتخاب نوبل ادبیات دیگر مشغول فعالیت نیستند. بنیاد نوبل و حتی کارل گوستاو شانزدهم پادشاه سوئد اعلام کردهاند این رسوایی پیشینه جوایز نوبل را لکهدار میکند. آکادمی نوبل در سال ۱۸۹۵ پایهگذاری شد و از سال ۱۹۰۱ سالانه به وصیت آلفرد نوبل که مخترع دینامیت است، به اعطای حوایزی در رشتههای فیزیک، شیمی، فیزیولوژی، پزشکی، ادبیات و صلح به افراد میپردازد.
#استفاده_ابزاری_از_زنان
#زن_در_غرب
@dr_fgarivani
🌿 دعای رهبر انقلاب برای #جوانان/ به مناسبت #روز_جوان و سالروز ولادت باسعادت حضرت #علیاکبر (علیهالسلام) ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
🔶 «انشاءالله خدا به حقّ #علیاکبر (علیهالسلام) شما جوانها را حفظ کند، برای اسلام نگه دارد و ثابتقدمتان بدارد.
🔷 جوانها توجّه داشته باشند؛ صراط مستقیم را میتوانند بشناسند، میتوانند دل ببندند، میتوانند منعطف و متشکّل به شکل صراط مستقیم بشوند؛ اما، نگهداری آن سخت است، باید نگه دارید.
🔶 به قول مرحوم امیری فیروزکوهی که گفت:
شباب عمر به دانش گذشت و شیب، به جهل
کتاب عمر مرا فصل و باب، پیش و پس است
🔷 بعضیها جوانیهای خوبی داشتند، امان از پیریشان؛ پیر که شدند هیچ. این [جوانیها] را سعی کنید [نگه دارید]. البتّه شماها خوب هستید، شماها الحمدلله در خدمت انقلاب و در خدمت اسلام هستید. ◀️ سعی کنید [این حالت] را نگه دارید. این ثبات قدم و استقامت در راه صحیح یک چیز خوبی است.»
🆔 @dr_fgarivani
دکتر گریوانی
خاطرات #مرضیه_حدیدچی (دباغ)
بانوی ایرانی با پوشش چادر تحسین استقبال کنندگان را در مسکو برانگیخت
در فرصت اندک باقیمانده برخی امور و کارهای ناتمام شخصی را به انجام رساندم و وضعیت حساب مالی خود را با دیگران روشن کردم و وصیتنامهای را هم که داشتم اصلاح و تجدید
کردم.
روز موعود پس از خداحافظی با خانواده به سوی فرودگاه حرکت کردم، وقتی آنجا رسیدم، دیدم به غیر از آقای جوادیآملی، آقای لاریجانی نیز با تعدادی از کارگزاران سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز هستند. بعد مشخص شد که آقای لاریجانی نیز در ترکیب هیئت ما به سرپرستی آقای جوادیآملی قرار دارند. کارگزاران سفارت هم برای تسهیل امور کنسولی و انجام مراحل اداری با هواپیمای ما به مسکو آمدند.
در طول پرواز هر یک هیجانات و افکار مختص به خود را داشتیم و بیشتر به این میاندیشیدیم که پس از رسیدن به مسکو و نیز هنگام ابلاغ نامه چه باید بکنیم. ناهار را در هواپیما خوردیم. زمانی که هواپیما در فرودگاه مسکو بر زمین نشست، من پشت سر آقای جوادیآملی و آقای لاریجانی پا بر روی پلکان هواپیما گذاشتم. گروه و هیئتی مرکب از وزیر امور خارجه و مشاور مخصوص گورباچف و امامجماعت مسجد بزرگ مسکو و نیز تعدادی از دیپلماتهای ایرانی به استقبال آمده بودند. وقتی ما از پلهها پایین میآمدیم، متوجه شدم که تمامی آنها سرشان را بالا گرفته و به من نگاه میکنند. وقتی که پایین پلهها رسیدیم، امامجماعت مسجد بزرگ مسکو با لباس رسمی (کت و شلوار و کراوات) پیش آمد و ضمن خوشامدگویی، گفت: در عرف دیپلماتیک مرسوم و معمول است که دسته گل را به رئیس هیئت و گروه اعزامی و میهمان تقدیم کنیم، ولی اجازه بدهید که ما این دسته گل را به این خانم که حضورش با این پوشش برای ما تازگی دارد، بدهیم. سپس پیش آمد کمی سرش را برای احترام خم کرد و بدون این که دست برای مصافحه دراز کند دسته گل را به من داد و با بقیه نیز مصافحه کرد و خوشامد گفت. من فهمیدم که دوستان دیپلمات ما در شوروی هماهنگیهایی از قبل انجام داده بودند که مردانشان با من دست ندهند.
پس از انجام تشریفات و مراسم استقبال به پاویون رفتیم و بدون بازرسی و کنترل از فرودگاه خارج شدیم. البته حدس من این است که آنها کار کنترل را با دستگاههای الکترونیکی و به صورت نامحسوس انجام دادند.
حضور مشاور مخصوص گورباچف در میان استقبالکنندگان پس از توضیح یکی از دیپلماتها برای ما معنا و مفهوم بسیار خوبی داشت؛ گویا مشاور مخصوص تنها به استقبال پادشاهان و رؤسایکشورها میرفته است. اما آن روز به خاطر قدر و منزلت امام به استقبال سفرای ایشان به فرودگاه آمده بود.
حضور یک زن آن هم در این شکل و شمایل برای آنها مایه تعجب بود و حتی روزنامههای آنجا به این موضوع پرداختند. جالب این که در یکی از جراید صهیونیستها نوشته شده بود که امام خمینی یک نفر زن نظامی را که فرمانده سپاه یکی از استانهاست به همراه هیئت اعزام کرده است. در حالی که من در آن زمان فرمانده سپاه نبودم.
#بانوی_انقلابی
#پوشش
#عفاف
#حضور_و_مشاركت_اجتماعي
@dr_fgarivani
دستگاه قضایی عراق امروز حکمی را مبنی بر حبس ابد ۱۹ زن روسی به اتهام پیوستن به داعش صادر کرد.
#هبوط_زن
@dr_fgarivani
ارتباط #لایحه_تأمین_امنیت #زنان در برابر #خشونت با موضوع #حجاب
📛نگرش جنسی به زن، خود خشونتی پنهان علیه زنان است
🔹لایحه تامین امنیت و منع خشونت علیه زنان در جریان کار است و تامین امنیت زنان یعنی تقابل با آزار و آسیب و اذیت. آیا در اسلام و مشخصا قرآن از آزار و اذیت زنان و راهکارهای پیشگیری از آن سخن گفته شده؟
❗️❗️توجه به این موضوع از این نظر لازم است که نظام جمهوری اسلامی بنایش بر این است که محتوایش اسلامی باشد و به عبارتی جهت دهی و ارائه راهکار و ساختش بر اساس راهکارهای قرآنی باشد.
🔹لایحه در دست کار از زوایا و منظرهای مختلف قابل بررسی و نقد است هم به جهت آنچه در آن آمده و هم به جهت آن چه در آن غفلت شده. یکی از موضوعات مورد غفلت در لایحه تامین امنیت زنان عدم طرح موضوع حجاب است.
مگر می شود در جمهوری اسلامی لایحه ای جهت تامین امنیت زنان تهیه و مصوب شود و در آن حفظ و رعایت حجاب به عنوان راهکار قرآنی در پیشگیری از آزار و اذیت زنان مورد غفلت قرار گیرد؟ ❗️
🔹رعایت حجاب توسط یک زن پیامی روشن و شفاف و صریح است که “من یک ابزار و شی جنسی جهت بهره برداری آزاد مردان نیستم، حتی از منظر لذت نگاه کردن.” طبیعت در وجود جنس مذکر اعم از حیوان و انسان گرایش و جذب به سوی مونث را قرار داده است.💯
این امر نه به فرمان و قرارداد نفی می شود و نه متوقف. حیوان بر اساس غریزه و طبیعت زیست می کند و انسان که متنعم به نعمت عقل است این امر طبیعی را در چارچوب و مقررات انسانی قرار می دهد تا مورد سوء استفاده و بهره کشی و ظلم قرار نگیرد و از آن مهمتر از بهره کشی و ظلم پیشگیری و با آن مقابله کند.
🔹عرضه شدن جذابیت های جنسی توسط یک زن و نگاه کردن توسط مردان بهره برداری از جذابیت های جنسی از طریق دیدن و لذت بردن از آن است. قرآن به مردان در قدم اول و به زنان فرمان داده است که چشم از نگاه هوس انگیز به نامحرم فروپوشند.
انگیزه کارهای انسان یا عقل است و یا شهوت. رعایت حجاب و فروپوشاندن نگاه جنسی به زن برآمده از تسلط عقل بر غریزه و بر شهوت است
🔹عدم رعایت حجاب اولین پیامش تنزل زنان از جایگاه انسانی با کرامت به جایگاه ابزاری جنسی و بهره برداری آزاد در این ارتباط است حداقل از لحاظ بهره برداری توسط نگاه کردن. عدم رعایت حجاب توسط یک زن خواسته یا ناخواسته پیامش این است که نگاه کنید و لذت ببرید از من به عنوان یک عنصر جنسی. بنا بر این خطرناکترین پیام عدم رعایت حجاب توسط زنان ترویج نگرش ابزاری و جنسی به زن است.
نگرش ابزاری و جنسی به زن عامل تحقیر و در نتیجه بسیاری از آزارها و خشونت ها علیه زنان است. ترویج نگرش جنسی به زن هم در عرصه عمومی و هم خانوادگی آثار مخرب خود را وارد می کند
فرمان قرآن به زنان پوشش است تا شناخته شوند پس مورد “ایذاء” قرار نگیرند. فرمان صریح، شفاف و امر است. -حجاب در این جا به همان معنای مصطلح و رایج در جامعه به کار گرفته شده-. قرآن در فرمان به حفظ حجاب (سوره احزاب آیه ۵۹) دو نتیجه را که یکی در پی دیگری حاصل می شود ذکر می کند.
نتیجه حفظ و رعایت حجاب این است که زنان شناخته شوند و نتیجه این شناخته شدن به عزت و کرامت این است که پس مورد “ایذاء” قرار نگیرند.
🔹در کلیات لایحه تامین امنیت زنان اهداف آن ذکر شده است. در این اهداف تحکیم مبانی خانواده، تامین امنیت، صیانت از کرامت زنان، پیشگیری از جرائم خشونت آمیز علیه زنان، و افزایش سطح آگاهی های عمومی ذکر شده اند.
🔹یادآور می شود رعایت حجاب در جهت حصول همه این اهداف کارآمد است و جهت دستیابی به همه این اهداف لازم است. با توجه به راهکار قرآنی برای شناخته شدن زنان به کرامت انسانی و برای پیشگیری از آزار و “ایذاء” زنان پذیرفتنی نیست که لایحه ای که در جمهوری اسلامی برای تامین امنیت زنان نوشته و مصوب می شود از این امر غفلت کرده باشد.
حجاب در صدر و در راس این لایحه باید مورد توجه قرار گیرد چرا که رعایت حجاب زنان در کنار راهکارهای دیگر یعنی تقویت امنیت زنان هم در عرصه عمومی و هم در حفظ و #تحکیم #خانواده.
🔹عدم رعایت #عفاف و #حجاب و #عرضه_ زنان به عنوان #ابزاری_جنسی امنیت خانواده ها را هم به خطر می اندازد. از همه خطرناکتر این که جایگاه زنان را از جایگاه انسانی با کرامت به جایگاهی ابزاری جنسی تنزل می دهد. نگرش جنسی به زن خود خشونتی پنهان علیه زنان است.
خشونت به هویت انسانی زن است که خود عامل خشونت های دیگر است و ترویج نگاه جنسی به زن ترویج خشونت علیه زنان است. چه گونه است که در لایحه تامین امنیت زنان از این موضوع به عنوان عاملی پنهان در خشونت علیه زنان غفلت شده است.
#توران_ولی_مراد-مدیر شورای همکاری ها و شبکه ایران زنان
#عفاف
#حجاب
#لايحه_منع_خشونت_عليه_زنان
@dr_fgarivani
📌 مقایسہ اے بین دیدگاه اسلام و سایرین به زن1⃣
"'A wife is better than a dog':
Charles Darwin
"زن بہ هر حال از سگ بهتر است"😞😱
🗞چارلز داروین
https://www.telegraph.co.uk/books/authors/a-wife-is-better-than-a-dog-charles-darwins-main-reason-for-marr/
═════════┅┄
🌎اما در اسلامـ ، یڪ زن درستڪار از هزار مرد_به شرط اعمال_ بالاتر است.
امامـ صادق (ع) :
الِامْرَاَهُ الصَّالِحَهُ خَیْرٌ مِنْ اَلْفِ رَجُلٍ غَیْرِ صَالِحٍ
📄یڪ زن صالح بهتر است از هزار مرد غیر صاݪح.👍
📚وسائل الشيعة، ج ١۴، ص ١٢٣
https://goo.gl/Btfsvc
✍از نگاه اسلام ، عمل،معیار برترے است؛ نه جنسیت!🌺🌹
#زن_در_اسلام
#زن_در_غرب
●➼┅═❧═┅┅───┄
@dr_fgarivani
بسم الله الرحمن الرحیم
#خانه در #عصر_مهدوی
در مکتب #توحید هر انسان دارای هویت مستقلی است که ظرفیت خلیفه الهی را داراست ولی این تاکید بر هویت فردی، ما را در دام فردگرایی و انسان محوری عصر حاضر نیانداخته است. مومن همواره در چارچوبی از روابط اجتماعی با سایر انسانها، جهان خلقت و بالاتر از همه پروردگار عالمیان قرار دارد و رفتار جمعی او سنجه حقیقت وجودی اوست. مسیر قرب و سلوک الی الله از انزوا و دورگزینی نمیگذرد. اولین کانون اجتماعی که هر فرد از ابتدای تولد در آن قرار میگیرد، #خانه و #خانواده است، مفهومی فطری و متعالی از اولین حلقه وابستگی های بشر. 💐
تاکید #اسلام بر مصلحت حفظ این بنیان در تمام اصول اخلاقی و عبادی روشن است. اگرچه که در عصر حاضر گستردگی تعاملات انسانی در سرتاسر جهان، به ظاهر کارکردهای خانواده و اهمیت خانه را کمرنگ کرده است ولی سردرگمی و گرفتاریهای عدیده بشر امروز نشان میدهد که خانه و خانواده نقشی فراتر از مفهوم سنتی حاکم بر ذهنهای ما را بازی میکند که بازگشت به آن و تلاش همه جانبه برای حفظ آن را میطلبد.
اصول حاکم بر خانواده نقش بسیار مهمی در #تربیت تک تک اعضای خانواده ایفا میکند و این مهم، بیشتر از ناحیه #زن در نقش #همسر و #مادر تامین میشود که قطب عاطفی خانه را در اختیار دارد. آنچه از مسیر زنانگیهای زن در خانه جاری میشود، تکامل جسمی و روحی اعضای خانواده را در پی دارد، چیزی که این روزها کمرنگ شده است و حضور طلایی همسر و مادر در کانون خانه با نقش یک کمک-نان آور و شهروند مستقل معاوضه شده است و خانه به خوابگاهی بی اثر و بی روح تبدیل گشته است. آیا این ساختار موجود، نمونه مطلوب خانواده در تمدن اسلامی و حکومت مهدوی است؟😶
در روایتی که از امام باقر(ع) در زمینه اوجگیری تکامل علمی و عقلی در عصر ظهور رسیده، آمده است: "تُؤْتَوْنَ الْحِکمَةَ فِی زَمَانِهِ حَتَّی إِنَّ الْمَرْأَةَ لَتَقْضِی فِی بَیتِهَا بِکتَابِ اللَّهِ تَعَالَی وَ سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ(ص)؛ [1] در زمان حضرت مهدی(ع) علوم و حکمت را آن چنان خواهید آموخت که یک زن خانه دار در منزل خودش طبق قرآن و شیوه رسول خدا(ص) حکم خواهد کرد." در واقع از منظر امام معصوم اوج موفقیت حکومت اسلامی زمانی مشخص میشود که آموزه های اصیل دینی توسط زن در خانواده به عنوان هسته مرکزی اجتماع پیاده سازی شود. حذف و ناقص سازی نقش زن در خانه چیزی است که باید با آن مقابله کرد. زنان منتظر امام عصر باید بدانند که همراهی زنان با آموزه های اسلام ناب و پیاده سازی آن در خانه و بهبود روابط خانوادگی مبتنی بر آن، خانوادههای ما را به الگوی مطلوب عصر ظهور نزدیک میسازد.
[1] الغیبة النعمانی، ص238؛ بحارالأنوار، ج52، ص352
ح.س.میرزایی
#خانه
#خانواده
#عصر_مهدوی
@dr_fgarivani