#قطرات_بارانی_۳۹۳۵
#پرسش
در ادامه این مسایل...آیا مجاز....
#پاسخ
سلام و برکات الهی بر شما. لطفا بکوشید *مصلحت* را در *هر شرائطی* و با *هر مخاطبی* فقط خودتان *کشف* کنید، این پرسشهای ریز، خلاقیت و ابتکار و هنرمندی شما را مختل می کند.
👈واژه: #مصلحت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۳۶
#پرسش
واقعا چطور میتونم نورانیت نمازم رو به جایی برسونم که در کوچکترین موارد زندگیم به جای تمایلات نفسانی، نماز به دادم برسه؟
#پاسخ
اولین اقدام اینست که *مفاهیم* نماز را با وسواس زیاد، به درستی بشناسیم تا *کاربرد* آنها در زندگی روزمره برایمان روشن شود.
👈واژه: #مفاهیم #کاربرد
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۳۷
*يك دقيقه با وحي*
« در *روز نوزدهم* ضیافت الله رمضان ۱۴۰۱ »
« *قیمت انسان چقدر است؟* »
اگر انسان عاقل نشود و مبدأ و مقصد و در نتیجه كرامتش را نشناسد، نمیفهمد که خالق جهان به بالاترین قیمت خریدار اوست، لذا عاقلانه زندگی نمی كند و برای مُزدی اندک و فانی، هر كاری را برای هر ظالمی انجام می دهد.
لذا ساحران برای شکست حضرت موسی علیه السلام فقط مزدی فانی از فرعون ستمگر خواستند و گفتند: ... قَالُوا: ... أَئِنَّ لَنَا لأجْرًا؟ ... (شعراء/٤١)
اما انسان عاقل با فهم حق و باطل قلبش بصیر میشود و مخلوقیت خود و معیّت خالقش را میفهمد و شوق ملاقات او چنان منقلبش میکند که با دیدن اولین نشانه او را میجوید و سر بر آستانش میساید و به سفیران او ایمان میآورد: .. فَإِذَا هِيَ تَلْقَفُ مَا يَأْفِكُونَ (٤٥) فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سَاجِدِينَ (٤٦) قَالُوا آمَنَّا بِرَبِّ الْعَالَمِينَ (٤٧)رَبِّ مُوسَى وَ هَارُونَ (٤٨){وقتی عصای موسی سحر آنها را باطل کرد ساحران (با ندای فطرتشان) به سجده افتادند و گفتند: ما ارباب جهانیان را یافتیم که خدای نبوّت موسی و امامت هارون است.}
اولین ثمره این تحول قلبی اینست که دیگر نه تنها هیچ مزدی جز لقاء او را نمی خواهند از هیچ تهديدی هم نمیترسند. لذا وقتی با تهدید فرعون متکبر به بدترین شکنجه، ساحران فقط از انقلاب قلبی و عشق عاقلانه و شوق مؤمنانه خود سخن گفتند: قَالَ: .. لأقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَ أَرْجُلَكُمْ مِنْ خِلافٍ وَ لأصَلِّبَنَّكُمْ أَجْمَعِينَ (٤٩) قَالُوا لا ضَيْرَ إِنَّا إِلَى رَبِّنَا مُنْقَلِبُونَ (٥٠) {فرعون گفت: دست و پایتان را بر عکس قطع میکنم و به دار میآویزم ساحرانی که کمی قبل فقط مزد فانی میخواستند گفتند: بیخیال، ما معشوقمان را یافتیم}
ثمره دوم این انقلاب قلبی اینست که بدیهیات عقلی را فعال و فرد را خوش الحان و آخرتنگر و خداشناس میکند. ساحران به آن کدخدای متکبر مُردنی گفتند: قالُوا: لَنْ نُؤْثِرَكَ عَلى ما جاءَنا مِنَ الْبَيِّناتِ وَ الَّذي فَطَرَنا فَاقْضِ ما أَنْتَ قاضٍ إِنَّما تَقْضي هذِهِ الْحَياةَ الدُّنْيا (۷۲) ... وَ اللَّهُ خَيْرٌ وَ أَبْقى (طه/۷۳)
ثمره سوم این تحول مُنذر شدن است. به فرعون گنهکار گفتند: إِنَّهُ مَنْ يَأْتِ رَبَّهُ مُجْرِماً فَإِنَّ لَهُ جَهَنَّمَ لا يَمُوتُ فيها وَ لا يَحْيى (۷۴) وَ مَنْ يَأْتِهِ مُؤْمِناً قَدْ عَمِلَ الصَّالِحاتِ فَأُولئِكَ لَهُمُ الدَّرَجاتُ الْعُلى (۷۵) جَنَّاتُ عَدْنٍ ... (طه/۷۶) {فرعونیان بدانید که مجرمین جهنمی و مؤمنین صالح، بهشتی میشوند.}
ثمره چهارم این تحول قلبی اینست که به لطف الهی، امیدوار میشوند. لذا آن انقلابیها گفتند: ما امیدواریم به خاطر اینکه اولین مؤمنینیم، خداوند خطاهای ما را بیامرزد: إِنَّا نَطْمَعُ أَنْ يَغْفِرَ لَنَا رَبُّنَا خَطَايَانَا أَنْ كُنَّا أَوَّلَ الْمُؤْمِنِينَ.
*(جزء نوزدهم)(شعراء/٥١)*
👈واژه: #رمضان #جزء ۱۹ #شعراء ۵۱
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۳۸
#پرسش
صوت دومین جلسه اخلاق اسلامی رو گوش میکردم وشما راجع به این صحبت کردید که هیچ صفتی به انسان داده نشده برخلاف حیوانات که هرکدام صفت یا صفتهای بارزی دارند. انسان بی صفت خلق شده تا خودش درخودش ایجاد کند
اینکه درقرآن انسان را این گونه خطاب کرده کان الانسان عجولا، کفورا...
آیا اینها صفاتی نیستند که درانسان نهادینه اند؟
#پاسخ
۱ـ در ابتدای تولد، هیچ انسانی، کافر یا مؤمن یا منافق یا ظالم یا فاسد یا فاجر یا شاکر .... نیست اما بعدا خودش عاقلانه یا جاهلانه، فضائل یا رذائل را در خودش نهادینه می کند.
۲ـ شوق به فضائل اخلاقی و نفرت از رذائل اخلاقی در *ذات* هر انسانی هست. بعدا خود فرد آنها را گزینش و تقویت و از خودش ابراز می کند.
۳ـ عجول و کفور و قتور بودن انسان مربوط به *خلقت* اوست نه *فطرت* او.
👈واژه: #خلقت #فطرت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۳۹
#پرسش
از بالا بودن مقام زن می گویی اما انچه در احکام حتی عرفایی مثل امام خمینی هست این مطلب را تایید نمی کند...
در مقابل تعبیر استاد که سجده فرشتگان به مرد را برا کمک به رفع عیب او می داند بسیاری از مفسرین این تعظیم را تعظیم به مقام خلیفه الهی می دانند که در واقع تعظیم به انسان کامل به امر خدا....
#پاسخ
۱ـ پس از معصومین صلوات الله علیهم شاید اولین عارفی که از *مقام والای* بانوان به زیبائی *تجلیل* نموده، حضرت امام خمینی رحمه الله علیه بودند. اینکه زن سرچشمه انسان و انسانیت است، اینکه مرد از دامن زن به معراج می رود و ....
۲ـ بلافاصله پس از شهادت رسول أکرم صلی الله علیه و آله تا یکی دو قرن قبل، تمام کشورهای اسلامی و ایران، زیر سلطه حکومتهای فاسد و *تحریف گر* و *زن ستیزی* مثل بنی امیه و بنی العباس بودند و از شروع به کار حوزه های علمیه شیعه، و انقلاب اسلامی، آنقدری نمی گذرد. لذا برای تفکیک احادیث جعلی از اصلی، و تلاش برای *تدبر در قرآن،* شیعه فرصت و امکانات زیاد و شرائط مناسبی نداشته است.
۳ـ آنچه باید برای شما بسیار مهم باشد، *تجلیلی* است که *قرآن* از مقام زن ارائه می کند.
۴ـ این تجلیل قرآن از مقام زن را به راحتی می توانید در برخورد رسول أکرم صلی الله علیه و آله و معصومین صلوات الله علیهم با مادر نازنینمان حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها و حضرت صدیقه طاهره زهرای أطهر سلام الله علیها و حضرت زینب کبری سلام الله علیها و سایر بانوان مجلله ببینید.
۵ـ اختلاف نظر در همه زمینه ها هست، مهم اینست که برداشت و استنباط ما، *مستدل* و *مستند* باشد.
👈واژه: #زن #قرآن #مستدل #مستند
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۴۰
#پرسش
قوام بودن ما انسانها بر اساس..... از اقامه کردن صلاه راهنمایی بفرمایید
#پاسخ
۱ـ از مطالب ارزنده شما سپاسگزارم.
۲ـ ظاهرا صلاه، به معنی *توجه* است. پس إقامه نماز، یعنی *توجه دائمی* به خالق و تراز و تطبیق و تنظیم تمام ابعاد زندگی با تعالیم او و *رهبر منصوب او* در هر زمان و مکان است.
👈واژه: #توجه #اقامه_نماز
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۴۱
#پرسش
... ما در یک معامله ی خانه برای مادرمون خیلی دچار اذیت از طرف بنگاه و صاحب خونه شدیم....آیا درسته که بگیم....
#پاسخ
۱ـ لطفا مسائل اقتصادی را به همسر محترمتان واگذار کنید و دخالت مستقیم در این امور نداشته باشید.
۲ـ *شرائطی* که با آن مواجه شده اید برای من قابل تصور نیست، لذا هیچ توصیه ای نمی توانم داشته باشم.
۳ـ امیدوارم خودتان و همسر محترمتان آنچه صلاح است را تشخیص و انجام دهید.
👈واژه: #معامله
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۴۲
#پرسش
اگر ممکن است فرق نقص و عیب را میفرمایید؟ چرا رب سوق دهنده از نقص به کمال است و چرا خداوند عیبها را به جای اینکه برطرف کند میپوشاند؟
#پاسخ
۱ـ ظاهرا *نقص* ، *کمبود* است. اما *عیب* ، *ایرادی* است که در شخص یا شیء پدید آمده است.
۲ـ کمبودها را خود انسان باید به تدریج برطرف کند، اما عیبها را خداوند بزرگوارانه *می پوشاند* تا ما فرصت پیدا کنیم خودمان را *اصلاح* و بازسازی کنیم.
👈واژه: #نقص #عیب
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۴۳
*يك دقيقه با وحي*
« در *روز بیستم* ضیافت الله رمضان ۱۴۰۱ »
« *تنها ماشین صفت شناس ساخت بشر؟* »
تنها ماشین صفت شناس ساخت بشر دستگاهِ دروغسنج است. با ساخت این ماشین توسط دروغگوترین دولتها، ثابت شد که تمام افراد بشر، اولاً: راست و دروغ را تشخیص میدهند، ثانیاً: صداقت، محبوب همگان حتی دروغگوترین افرادست. ثالثاً: دروغ آنقدر بد است که دروغگویان بیش از سایرین از آن نفرت دارند. رابعاً: همه از یکدیگر توقّع صداقت دارند حتی اگر خودشان دروغگو باشند. خامساً: دروغ، شایعترین بیماریِ اخلاقی است. لذا غالب مردم با شنیدن هر خبر مهمی، از گوینده میپرسند: جدّاً راست میگی؟ لذا وقتی هُدهُد، ادّعا کرد که در یَمَن، مردمی خورشيد میپرستند، حضرت سلیمان علیه السلام فرمود: قالَ: سَنَنْظُرُ أَ صَدَقْتَ؟ أَمْ كُنْتَ مِنَ الْكاذِبينَ؟ (نمل/۲۷) {باید ببینیم آيا راست گفتى يا از دروغگويانى.}
البته صدق و راستگوئی غیر از صواب و درست گوئی است. تمام کودکان راستگو به دنیا میآیند اما (تا قانون علیت برایشان روشن نشود،) برخی از سخنان صادقانه آنها، نادرست است. زیرا صدق، در راستایِ عقل و فِطرت و قلب بودن و مطابقت با درون اما صواب، مطابقت با بیرون است. مثلا: منافقین به رسول أکرم صلی الله علیه و آله گفتند: ما تأئید می کنيم كه تو رسول خدايى: قالُوا: نَشْهَدُ إِنَّكَ لَرَسُولُ اللَّهِ ... اما خداوند میفرماید: منافقین، دروغ میگویند: وَ اللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّ الْمُنافِقينَ لَكاذِبُونَ (منافقون/۱) پس منافق، اگر هم درست بگوید، قطعاً راست و باور قلبیش را نمیگوید.
از منظر قرآن، آنها که به تعالیم الهی و رهبر مصوب الهی ایمان بیاورند و هرگز ریزش نکنند و با مال و جان برای استقرار ارزشهای الهی بکوشند آنها در ایمانشان صادقند: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذينَ: آمَنُوا: ۱ـ بِاللَّهِ، ۲ـ وَ رَسُولِهِ، ۳ـ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا، وَ جاهَدُوا: ۴ـ بِأَمْوالِهِمْ، ۵ـ وَ أَنْفُسِهِمْ في سَبيلِ اللَّهِ أُولئِكَ هُمُ الصَّادِقُونَ (حجرات/۱۵)
از نظر رسول اكرم صلى الله عليه و آله راستگوئی و أمانتداری از کثرت نماز و روزه و حج و نیکی و ذکر شبانه مهمتر است: (عيون اخبار الرضا، ج۱،ص ۵۶)
این خصلت صدق و کذب، آنقدر مهم است که خداوند « تمام فتنهها » را برای شناسائی و غربال آنهائی که ایمانشان صداقت دارند و آنها که دروغگویند قرار میدهد: أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُونَ؟ (۲) .... فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذينَ صَدَقُوا وَ لَيَعْلَمَنَّ الْكاذِبينَ.
*(جزء بیستم)(عنکبوت/۳)*
👈واژه: #رمضان #جزء ۲۰ #راست #درست #عنکبوت ۲و۳
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۴۴
#پرسش
میشه لطف کنید از هدایت های نامحسوس خود در رابطه با نحوه ی برخورد با این دست نوجوان ها را به ما یاد بدید، از هر فرصتی برای گوشی دست گرفتن استفاده می کنه و جهتش را هم به سمت خودش می گیره و نمیشه دید که داره چی می بینه؟ آیا درسته که ازش بخواهیم و بپرسیم که چه کانال و گرو هایی داره ؟ یا داری چه کار می کنی؟
آیا پدر و مادر اجازه دارن در غیاب او ، گوشی را چک کنند؟ یا دخالته و تجسس که حرامه؟.....
#پاسخ
سلام و رحمت الهی بر شما و عرض تسلیت امشب (شب ۲۱ رمضان) از هر نظر سنگین.
۱ـ هر قدر حساسیت آشکار و فشار زبانی والدین و همسران به رفتار دیگر أعضاء خانواده بیشتر باشد، قطعا *پنهانکاری* و *دروغگوئی* و *لجبازی* آنها قطعا بیشتر می شود.
۲ـ بانوان مؤمن، باید با *هنر زن بودن* و *هنر هدایت نامحسوس* خود چنان هنرمندانه به *جهاد همسرداری* بپردازند و *نکات مثبت* اهل خانه را *تشویق* کنند که با مدیریت مؤمنانه *پدران،* فرزندان بتوانند به موقع *عاقل* و *بالغ* شوند به نحوی که حتی در *تنهائی* مراقب سلامت همه جانبه *خودشان* باشند.
۳ـ همسران و والدین مجازند *بسیار بسیار بسیار پنهانی و بی سر و صدا،* کیف و کمد و جیب اهالی خانواده را به *بهانه های* مختلف، (مثل نظافت، شتشو، ....) *بازرسی* کنند، اما کارشان باید مثل *پزشکان* باشد که فقط برای *درمان* اندام درونی بدن بیماران را با *وسائل و روشهای مختلف* نگاه می کنند، پس نباید *واکنش مستقیم* نشان دهند و کار خود را *افشا* کنند و نباید حتی با مواجهه با موارد خیلی خیلی بد، عصبانی شوند، بلکه *عاقلانه و مبتکرانه* راه درمان را بیابند و با روش موافق درمانی یا مخالف درمانی، به اصلاح مشکل بپردازند.
۴ـ یک رفتار *تأثیرگذار* اینست که والدین (و خصوصا مادران) با گریه یا بدون گریه با قهر (کوتاه) یا بدون قهر، (متناسب با آن تخلف صورت گرفته) به *خودشان اعتراض* کنند و خودشان را *محاکمه* و از بقیه *عذرخواهی* کنند و روش خود را عامل تخلف أهل خانه قلمداد نمایند و زمینه *تنبه* آنها را فراهم کنند.
۵ـ یک روش *مناسب* برای *فعال* کردن فرزندان در امور خانه، *تمارض هنرمندانه* مادران است اینکه وانمود کنند أعضاء بدنشان درد می کند و نمی توانند (تمام یا بخشی از) ناهار یا شام را درست کنند یا به *شستن* لباسها یا ظرفها بپردازند یا لباس اطو کنند یا خیاطی کنند و دیگر کارهای خانه را انجام دهند.
۶ـ هر قدر *نظارت محسوس* کمتر باشد، احساس *اعتماد* و *أمنیت* و *آرامش* افراد خانواده بیشتر میشود و هر قدر *نظارت نامحسوس* بیشتر باشد، والدین بهتر می توانند *ضعفهای گفتاری و رفتاری خودشان* را کشف کنند.
۷ـ لطفا هنرمندانه و مشوقانه از همسر محترمتان برای مدیریت افراد خانواده کمک بگیرید.
👈واژه: #نظارت_نامحسوس
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۴۵
#پرسش
برادران بنده که .....متاسفانه چند سالی هست که فرزندشان را تشویق به داشتن گربه و سگ میکنند.... حال مسئله پاکی و نجسی که به وسایلمان دست میزنند و یا غذایی که ما در مهمانی منزل آنها میخوریم چه می شود....
#پاسخ
علیکم السلام. ببخشید الآن راهکاری به نظرم نمی آید.
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۹۴۶
#پرسش
استاد با پسر ۱۲ ساله ای که در یک اتاق با فاصله از پدر و مادر می خوابد البته به تازگی و با گریه چون همیشه میگه میترسم تنها بخوابم چه باید کرد؟
استاد آیا درست است با زور و فشار اتاقش را عوض کنیم از نظر روحی به مشکل نمیخوره چون خیلی میترسه و گریه میکنه.یا در همین حد که با فاصله از والدین میخوابه کافیه
#پاسخ
۱ـ لازم است از چراغ خواب *جالب* استفاده کنید و یا با روشن گذاردن چراغ راهرو یا چراغ هر فضائی که خانه را قدری روشن کند، (با این *بهانه* که در رفت و آمدهای شبانه خودتان به در و دیوار نخورید،) زمینه ترس او را از بین ببرید.
۲ـ باید کلمه *ترس* را هرگز و به هیچ عنوان، با او مطرح و *تکرار* نکنید.
۳ـ ببینید ترس او با چه عاملی پدید آمده آن را از بین ببرید.
۴ـ باید حتما *تا چند شب* قبل از او نخوابید بلکه به بهانه مطالعه یا گفتگو یا گوش کردن رادیو یا سخنرانی .... *بیدار بمانید.* وقتی او (بدون اصرار شما) خوابش برد، آرام در اتاق خودتان بخوابید.
۵ـ لازم است تا وقتی خواب او سنگین نشده، چند بار (به بهانه آب خوردن، دستشوئی یا .... ) در خانه رفت و آمد داشته باشید تا او با اطمینان بخوابد.
۶ـ شاید لازم باشد یکی از والدین (یا هر دو) در کنار او (بدون لحاف و تشک) مثلا در حال قصه گفتن (یا نماز خواندن، خیاطی، یا مطالعه یا ...) قرار بگیرد و وقتی او خوابش برد به اتاق خود برگردد.
۷ـ در هر حال حتی یکبار دیگر نباید فرزند در اتاق والدین بخوابد.
👈واژه: #فرزند #اتاق_والدین
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2