#قطرات_بارانی_۲۳۵
🌾با سلام و احترام به تمام أعضاء محترم گروه
خدا را بسیار شکر می کنم که امروز را هم به ما و شما فرصت « زندگی » داد،
و بسیار از خالق متعال سپاسگزاریم که نگرانیها و دلهره های هفته های قبل را در زمینه انتخابات مجلس یازدهم به زیبایی از ما برطرف فرمود و « امید » دشمنان را به « کلیدداران خیانت » ناامید کرد.
امیدوارم درخشش این صبح عزیز روز دوشنبه که « مهمان حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین صلوات الله علیهما » هستیم بر ما و شما مبارک باشد،
و امیدوارم با عنایت الهی از رحمت و برکت و نورانیت این ضیافت با شکوه حداکثر بهره « زندگی » را ببریم و بیش از پیش برای فراهم آوردن زمینه ظهور آخرین حجت الهی و برافراشته شدن پرچم حق و استقرار تمام ارزشهای دینی بر تمام جهان تلاش کنیم و بر آبادانی آخرتمان بیفزائیم.
🍃واژه: #دوشنبه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۳۶
#سوال
🌷 فرمایش خداوند از واژه قدر ( قد جعل الله لکل شی قدرا) باتوجه به جملات مربوط به رزق چیست ؟
#جواب
🌿آیه بسیار مهم: « *قد جعل الله لکل شی قدرا* » یعنی:
خداوندِ علیم حکیم در « *درونِ* » هر ذره و اتم و سلول و دانه و گُل و گیاه و جاندار و جن و هر مرد و زن و خلاصه هر مخلوق ریز و درشتی،
اولا: « قدر و قدرت و قیمت و انرژی و استعداد و توانایی و قابلیت و لیاقت و وسعت و استحقاقی » را در آنها « پنهان » کرده و « *بالقوه* » در آنها به « امانت » سپرده است.
ثانیا: هر لحظه انواع « بلاها و ابتلائات و حوادث و مصائب و فتنه ها » و « رزق و روزی » را برای آنها فراهم می آورد تا آن « قدر بالقوه » خود را « شکوفا » و نمایان و بیان کنند.
البته در میان تمام ملائکه و مخلوقات الهی، (*که قــدر ثابتــی دارند*) فقط « انسان » است که (در هر شب قدری)(با تحولی که در خودش پدید می آورد)، می تواند قــدر خودش را افزایش دهد و بر « مسئولیت » و « بروز و ظهور » خود بیفزاید و « تعالی و تقرب » پیدا کند.
به عنوان مثال خداوند رحمان رحیم می فرماید:
وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ ..... (اعراف/۹۶)
و اگر مردم شهرها « ايمان می آوردند و تقوا را راعایت می کردند » قطعا بركاتى از آسمان و زمين برايشان مى گشوديم ...
🍃واژه: #طلاق_۳ قد_جعل_الله_لکل_شئ_قدرا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۳۷
🌾ضمن عرض سلام و صبح بخیر به تمام أعضاء محترم گروه؛
ادامه بحث « خودشناسی »:
عرض کردم با « ده روش » می توانیم به « خودشناسی » بپردازیم.
و تا کنون « دو روش » آن مطرح شد:
روش اول: ضمن مرور آیات قرآن ببینیم چه مواردی را در پاسخ به پنج پرسش ما ارائه می کند:
۱ـ من کیستم؟، ۲ـ من چی نیستم؟، ۳ـ من چی دارم؟، ۴ـ من چی ندارم؟، ۵ـ من در معرض چه صفات بد و چه رذائلی هستم که باید از آنها پرهیز کنم.
در روش دوم: ضمن مرور دعاهای معتبر و مهم، (مثل دعای کمیل، دعای عرفه، دعاهای صیحفه سجادیه و ....)،« ویژگی های انسان » را از آنها استخراج کنم و ببینیم چگونه « اشکالات و خطاها و قصورها و تقصیرها و یا وظائف » مرا مطرح می کنند.
مثلا در دعای کمیل می گوئیم: « ظلمت نفسی ». لذا از خودم بپرسم: ظُلم یعنی چه؟ و چرا من نمی توانم به خداوند و دیگران ظُلم کنم؟ چرا هر ظُلمی که از من صادر شود، علیه خود من خواهد بود؟
و یا می گوئیم: أَجْرَيْتَ عَلَيَّ حُكْماً اتَّبَعْتُ فِيهِ هَوَى نَفْسِي (ای خدا و ولی من ؛ تو به من فرمان دادی اما من هواى نفسم را پیروی كردم،) وَ لَمْ أَحْتَرِسْ فِيهِ مِنْ تَزْيِينِ عَدُوِّي (و خودم را از فريبكارى و مکر دشمن (درون و بیرون) مراقبت و حفظ نکردم،) فَغَرَّنِي بِمَا أَهْوَى وَ أَسْعَدَهُ عَلَى ذَلِكَ الْقَضَاءُ .....
یا در دعای عرفه می گوئیم: اَنا الَّذى اَسَاْتُ اَنا الَّذى اَخْطَاْتُ اَنا الَّذى هَمَمْتُ اَنا الَّذى جَهِلْتُ اَنا الَّذى غَفَلْتُ اَنا الَّذى سَهَوْتُ اَنا الَّذِى اعْتَمَدْتُ اَنا الَّذى تَعَمَّدْتُ اَنا الَّذى وَعَدْتُ وَ اَنا الَّذى اَخْلَفْتُ اَنا الَّذى نَکَثْتُ اَنا الَّذى اَقْرَرْتُ اَنا الَّذِى اعْتَرَفْتُ بِنِعْمَتِکَ عَلَىَّ ...
روش سوم برای خودشناسی: مطالعه کتابهایی است با عنوان: « معرفه النفس »،« انسان شناسی »،« خودشناسی »،« و بعضی از کتابهای اخلاق » یا « آئین زندگی ».
تقریبا « محور » تمام کتابهای شیرین و پر از تمثیل مرحوم آیه الله حائری شیرازی، « خودشناسی » است. (مثل، تربیت اسلامی، اخلاق اسلامی، اخلاق در اسلام، انسان شناسی، در سایه سار وحی، نماز، پندها و اندرزها، تمثیلات، مدیریت اسلامی و ....)(البته برخی از کتابهای ایشان نایاب و برخی کم یاب و برخی تجدید چاپ شده اند)، کتاب معرفه النفس حضرت آیه الله حسن زاده آملی در چهار جلد مطالب خوبی را بیان می کند (اما سنگین و متأسفانه بدون تیتر است.) کتاب « به سوی کامیابی » آنتونی رابینز هم مفید است.
روش چهارم: خودشناسی از منظر نهج البلاغه، غُرر الحکم و دُرر الکلم، و کتب حدیث (مثل: مصباح الشریعه، تحف العقول و ...) و کتب روائی (مثل: اصول کافی، خصال مرحوم صدوق و ...).
#سوال
🌷لطفا یک نفر در خطبه ۱۵۷ نهج البلاغه ببیند « اگر هر فردی به غیر از خودش مشغول باشد به چه چیزهایی گرفتار می شود؟ » و متن و ترجمه آن را در اینجا بیان کند.
و لطفا یک نفر اصول کافی را ببیند و بفرماید که عناوین اصلی چهار جلد آن چیست؟ بسیار ممنون.
🍃واژه: #نهج_البلاغه۱۵۷ #خودشناسی #کافی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۳۸
#جواب
🌷پاسخ دوم :
جلد اول : کتاب عقل وجهل
ج دو: کتاب حجت
جلد سه و چهار : کتاب ایمان و کفر
در جلد۳ صفات مومن
و در جلد۴صفات کافر درقالب روایات بررسی شده اند.
🌾متشکرم
لطفا « فقط » متن و ترجمه همین عبارت را بیان بفرمائید: هر که به غیر از خودش مشغول شود .......
لطفا از ذکر ابتدا و انتهای خطبه صرفنظر کنید. ممنون.
باسلام خدمت شما و دوستان
آن كس كه جز به حساب نفس خويش پردازد، خود را در تاريكيها سرگردان، و در هلاكت افكنده است، شيطانها مهارش را گرفته و به سركشي و طغيان مي كشانند، و رفتار زشت او را در ديده اش زيبا مي نمايانند،
با عرض سلام و ادب
فَمَنْ شَغَلَ نَفْسَهُ بِغَيْرِ نَفْسِهِ تَحَيَّرَ فِي الظُّلُمَاتِ وَ ارْتَبَكَ فِي الْهَلَكَاتِ وَ مَدَّتْ بِهِ شَيَاطِينُهُ فِي طُغْيَانِهِ وَ زَيَّنَتْ لَهُ سَيِّئَ أَعْمَالِهِ؛ فَالْجَنَّةُ غَايَةُ السَّابِقِينَ وَ النَّارُ غَايَةُ الْمُفَرِّطِينَ
پس آن كس كه جز به حساب نفس خويش پردازد، خود را در تاريكى ها سرگردان، و در هلاكت افكنده است. شيطان ها مهارش را گرفته و به سركشى و طغيان مى كشانند، و رفتار زشت او را در ديده اش زيبا مى نمايانند.
پس بدانيد كه بهشت پايان راه پيشتازان و آتش جهنّم، سرانجام كسانى است كه سستى مى ورزند.
#جواب
🌿می بینید که « اولین مجلد » و « تمام یک جلد » از چهار مجلد کتاب معتبر کافی (که یکی از چهار کتاب معتبر شیعه است.) به بحث شأن و عظمت و « رسول باطنی » و « حجیت » عقل پرداخته اما متأسفانه در مراکز آموزشی حوزه و دانشگاه و رسانه ملی (شاید تعمدا) هیچ اشاره ای به احادیث آن نمی شود و به نظر می رسد به جای آن، « اخباری گری » به شکل مرموزی در حال ترویج در جامعه است.
🍃واژه: #رسول_باطنی #کافی #نهج__البلاغه۱۵۷
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۳۹
🌾حلول ماه بسیار پر برکت رجب و سالروز میلاد نورانی حضرت امام محمد باقر العلم بعد النبی صلوات الله علیه بر شما دوستان و محبین أهل البیت صلوات الله علیهم بسیار مبارک باشد.
امیدوارم خداوند مهربان، عنایت خاصش را روزی امروز ما و شما و جمیع مؤمنین و مؤمنات قرار دهد و از جوائز و هدایای نورانی بهره مندمان فرماید. إن شاء الله تعالی
#سوال
پرسش دیروز « موکب أربعینی » امروز ما این بود که:
🌷با توجه به اینکه طبق آیة بسیار مهم: « قد جعل الله لکل شی *قـــــدرا* »،
و اینکه خداوندِ علیم حکیم در « *درونِ* » هر مخلوق ریز و درشتی، « قــــــــــدر و قدرت و قیمت و توانایی و قابلیت و لیاقت و وسعت و استحقاق خاصی » را « پنهان » کرده و « بالقوه » در آنها به « امانت » سپرده، پس « *تنها نیــــاز و تنها تکلیــــف و تنها آزمـــــون انسان چیست؟* »
#جواب
ضمن تشکر فراوان از عزیزانی که برای یافتن جواب به قرآن پناه بردند و « آیه ۳ سوره ها را ختم فرمودند » و پاسخ درست را تا حدودی درست بیان کردند،
اکنون خواهش می کنم نظر مرا ببینید و آن را اگر لازم دیدید « نقد » بفرمائید:
🌿پاسخ من اینست که: « تنها نیاز و تنها آزمون و تنها تکلیف » هر « انسانی » از منظر قرآن، اینست که آن « قــــــــــدر و قدرت و قیمت و توانایی و قابلیت و لیاقت و وسعت و استحقاق خاص پنهان شده و بالقوه » خودش را عاقلانه و مؤمنانه و به زیبایی « *ابــــــــــرازِ* » کند.
چرا؟ زیرا قرآن می فرماید:
َ هُوَ الَّذي جَعَلَكُمْ خَلائِفَ الْأَرْضِ وَ رَفَعَ بَعْضَكُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجاتٍ *لِيَبْلُوَكُــــــمْ في ما آتــــــاكُمْ .... (أنعام/۱۶۵)
و با « ابــــراز » عاقلانه و مؤمنانه و زیبای قــــــــــدر و قدرت و توانایی و قابلیت و لیاقت و استحقاق پنهان و بالقوه در خودش، از خالقش « *قـــــدردانی و تشـــــکر* « و از هر گونه « ناسپاسی » خودداری کند.
چرا؟ زیرا خداوند می فرماید:
اِنَّا خَلَقْنَا الْإِنْسانَ مِنْ نُطْفَةٍ أَمْشاجٍ *نَـبْـتَــلــيـــهِ* فَجَعَلْناهُ سَميعاً بَصيراً (۲) إِنَّا هَدَيْناهُ السَّبيلَ *إِمَّا شاكِـــــــراً وَ إِمَّا كَفُــــــوراً* (انسان/۳)
پس انسان موظف است با « ابراز » عاقلانه و مؤمنانه و هنرمندانه « *هر چه دارد* » از خالق خود « تشـــکّر » نماید.
پس لطفا بر مبنای این پاسخ خیلی سریع و با استناد به آیات قرآن بفرمائید:
#سوال
🌷یکی از *مهمترین اهداف شیطان* در یورش به انسان و إغوای او چیست؟
لطفا فقط متن و ترجمه آیات را بنویسید و کلمه کلیدی آن را پر رنگ و مشخص کنید و از این « عیدی بسیار گرانبها » لذت ببرید و « جمیع خیر دنیا و جمیع خیر آخرت » را با آن به دست آورید.
یا علی
🍃واژه: #نیاز #تکلیف #آزمون #ابراز
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۴۰
🌴 سلام صبح زیبای بارانی همه دوستان به خیر و حلول ماه رجب بر همه مبارک.
استاد ممنون از پاسخ زیبا و بیان شیوای شما
شاید یکی از اهداف شیطان طبق آیه ی ۱۷سوره اعراف این باشد که کاری کند تا انسان شاکر نباشد.
ثُمَّ لَأتینَّهُم مِن بَینِ أَیدیهم و مِن خَلفهِم و عَن أَیمانِهِم و عَن شَمائِلِهِم و لا تَجِدُ أَکثَرَهُم "شاکرین".
سپس حتما از پیش رو و از پشت سر و از طرف راست و از طرف چپ بر آنها وارد می شوم و بیشترشان را شاکر نمی یابی.
🌾 أحسنت و صد آفرین و ما شاء الله و بارک الله.
#جواب
🌿پس انسان هر لحظه و در هر شرائطی؛
یا « قــــدردان و قدرشناس و شاکر و راضی و در حال ابـــراز و اظهار آن قدر خدادادی موجود است »،
یا « بی توجه به قدر هر چیز و نابینا در دیدن قدر هر چیز و قـــدرنـشناس و ناشکر و ناراضی است. »
پس تمام مردم جهان به دو گروه « شاکر » و « ناشکر و کفور » تقسیم می شوند.
شاکرین، « *آنچه هست* و *آنچه دارند* » را می بینند و از آن حداکثر استفاده را می برند.
کافرین، « *آنچه نیست* و *آنچه نـدارند* را می بینند و با مقایسه و حسادت خودشان و دیگران را آزار می دهند.
لذا عبارت « شاکرین » چقدر در دعاها تکرار می شود.
خدایا؛ به حق این ایام نورانی ما را از شاکرین قرار ده.
🍃واژه: #اعراف۳ #شاکر #کفور #اهداف_شیطان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۴۱
سلام و رحمت و برکات الهی در این ماه نورانی برای خودسازی بر شما أعضاء محترم گروه جوانان مهدوی و والدین امانتدار،
#سوال
🌷دیروز این پرسش مطرح شد که: کدام « واژه » در قرآن مقدمه « شکر » است؟ و برای « شاکر بودن » ابتدا باید « چه کار کرد »؟
ظاهرا این پرسش خیلی برای شما عزیزان روشن نشد و آیات زیبایی را که چند نفر مطرح کردند این واژه را معرفی نکرد.
اکنون مجددا این پرسش را با این توضیح خدمت شما مطرح می کنم که:
تنها نیاز و تنها تکلیف و تنها آزمون انسان (طبق آیه ۲ و ۳ سوره انسان و ۱۶۵ أنعام) « قـــدردانی و شکر » است لذا (طبق آیه ۱۷ سوره أعراف) یکی از مهمترین اهداف شیاطین اینست که انسان « قــدردان و شاکر » نباشد.
اکنون حدود بیست آیه را در قرآن بیابید که بنی اسرائیل و أهل ایمان را به « *انجام یک کار خیلی مهم* » فرا می خوانند که اگر این کار و این واژه انجام نشود افراد به « قـــدردانی و شکر » نمی رسند.
به عبارت دیگر والدین برای اینکه فرزندان شاکر و قدردان بشوند باید برای آنها چکار کنند؟
مردم ما برای اینکه « شاکر و قدردان » این نظام و این انقلاب و این أمنیت و اقتدار » باشند باید چه کار کنند؟
مردم عراق و مردم سوریه برای اینکه « شاکر و قدردان » أمنیت » الآن خود باشند باید چه کار کنند؟
یا علی
🍃واژه: #شاکر #قدردان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۴۲
🌾به عنوان مثال: طبق این آیه چرا اکثر مردم قدردان و شاکر نیستند؟
اللَّهُ الَّذي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فيهِ وَ النَّهارَ مُبْصِراً إِنَّ اللَّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لايَشْكُرُونَ (غافر/۶۱)
#سوال
🌷ما برای شاکر و قدردان شدن باید چه کار کنیم؟ لطفا آن واژه بسیار مهم را بیابید.
🍃واژه: #شاکر #قدردان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۴۳
#جواب_دوستان
🌿آیه ی۲۶ سوره ی انفال
واذکروا اذ انتم قلیل مستضعفون فی الارض تخافون ان یتخطفکم الناس فاویکم وایدکم بنصره ورزقکم من الطیبات لعلکم تشکرون
این آیه به وضع مردم عراق و سوریه نزدیکه
به یاد آوردن نعمت ها باعث میشه که شاکر باشیم
🌾 دکتر غفرانی: آفرین به شما ،
پس یادآوری نعمتها مقدمه شکر و قدردانی از آنهاست.
#جواب_دوستان
🌿سلام و رحمت الهی بر همه ی دوستان
آیا کلمه ی مورد نظر *ذکر* است؟
فاذکرونی اذکرکم واشکرولی و لا تکفرون
و کاری که خداوند بارها از بنی اسرائیل خواست تا هر نعمتی را به یاد بیاورند سپس شکر آنرا به جا آورند.
🌾دکتر غفرانی: أحسنت و صد آفرین به شما ،
پس آن واژه مهم « ذکــــــر و یادآوری » نعمتهاست که مقدمه شکر و قدردانی از آنها می شود.
#جواب_دوستان
🌿 شکر در مقابل علم (آیه ۱۵)،
وَ لَقَدْ آتَيْنا داوُدَ وَ سُلَيْمانَ عِلْماً وَ قالا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي فَضَّلَنا عَلى كَثِيرٍ مِنْ عِبادِهِ الْمُؤْمِنِينَ.(۱۵)
و به راستى به داوود و سليمان دانشى (ويژه) عطا كرديم، و آن دو گفتند:
ستايش، مخصوص خداوندى است كه ما را بر بسيارى از بندگان مؤمنش برترى بخشيد.
پس آگاهی داشتن، یا آگاهی یافتن از آنچه خداوند به انسان عطا کرده میتواند مقدمه شکرگزاری وی باشد.
🌾 دکتر غفرانی: با تشکر از پاسخ شما،
« علم لدنی » هم یکی از « نعمتهای الهی » است که « یادآوری و ذکر آن » مقدمه شکر و قدردانی از آنست.
🍃واژه: #نعمت #شاکر #ذاکر #نعمت #علم _لدنی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۴۴
#جواب_دوستان
🌿آیات زیادی است که خدا بعد مطرح کردن یک یا چند نعمت میفرماید شاید شما شکر گزار باشید یا کمی از شما مردم شکر میکنید و ...
معمولا بعد نعمت هدایت و صبر و نماز یا بعد از عفو و بخشش خدا یا بعد از بر انگیخته شدن بعد مرگ یعنی نعمت اینکه عبث خلق نشدیم و ...
و به طور کلی به نظر بنده خوب دیدن ودقت در تمام زندگی همه شکر لازم داره پس تمام امورات ما در واقع برای ما نعمت و رحمت از جانب خداست
که جای شکر واقعی داره
🌾دکتر غفرانی: بر شما هم آفرین و بارک الله،
پس « ذاکر بودن » و « یادآوری نعمتها » شرط « شکر و قدردانی » از آنهاست.
زن و شوهرها و والدین باید دائما « نعمتهای فراوانی که به لطف الهی برخوردارند » برای یکدیگر « یادآوری » کنند تا توفیق « شکر و قدردانی » از آنها پیدا کنند.
#جواب_دوستان
🌿{وَاذْكُرُوا إِذْ أَنتُمْ قَلِيلٌ مُّسْتَضْعَفُونَ فِي الْأَرْضِ تَخَافُونَ أَن يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ فَآوَاكُمْ وَأَيَّدَكُم بِنَصْرِهِ وَرَزَقَكُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿الأنفال: ٢٦﴾}.
یادآوری و ذکر مهمترین کاری است که همواره باید انجام داد تا سپاسگزاری به دنبال آن بیاید. مثل نماز که هر روز میخوانیم.
🌾دکترغفرانی ماشاء الله و بارک الله به شما که یک نمونه از نعمتهای بسیار بسیار بزرگ الهی را یادآوری کردید.
توجه و یادآوری این نعمت بزرگ که در دوران طاغوت، ما مردم ایران گرفتار چه قلّت و خفّت و خواری و ذلّتی بودیم و خداوند به برکت انقلاب اسلامی به پرچمداری حضرت امام خمینی رحمه الله علیه و رهبری ولایت فقیه ، ما را به چه عزت و افتخار و اقتداری رسانده است.
پس « ذکر و یادآوری نعمتها » ، شرط و مقدمه « شکر و قدردانی » از آنهاست.
🍃واژه: #ذاکر #نعمت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۴۵
#جواب_دوستان
🌿سوره لقمان،آیه ۱۲
و لقد اتینا لقمان *الحکمه* ان اشکر لله ...
سوره بقره،آیه ۱۵۲
*فاذکرونی* اذکرکم و اشکروا لی و لا تکفرون
سوره بقره،آیه ۱۷۲
یا ایها الذین آمنوا *کلوا من طیبات* ما رزقناکم و اشکروا لله ...
🌾 دکتر غفرانی: با سلام و احترام و تشکر از پاسخگویی.
اما برای شما واژه « ذکر » روشن نبود.
شما ابتدا « حکمت » و بعد « یاد خدا » و بعد » خوردن پاکیها » را مطرح فرموده بودید.
اما پاسخ قرآن، « ذکر و یادآوری نعمتهای نامحدودی » است که خداوند در اختیار یکایک افراد بشر قرار داده و تا آنها این نعمتها را « لطف الهی نبینند » از آن « تشکر و قدردانی » نمی کنند.
#جواب_دوستان
🌿با توجه به آیه۱۵ سوره احقاف، من برداشتم این بود که عطای نعمت و بعد دیدن و برشمردن نعمتها، ما را به شکر گذار بودن وامیدارد.
و برای این شکر گذاری باید کاری انجام دهیم، یعنی فقط لسانی نیست، بلکه انجام عمل صالح که موجب رضا و خشنودی الهی است باید اتفاق بیافتد.
🌾 دکتر غفرانی: صد آفرین و هزار ماشاء الله به شما که فرمودید:
« دیدن و برشمردن نعمتها، ما را به شکر گذار بودن وامیدارد.»
ومن « چون پاسخ شما را ندیدم ، تشکر هم نکردم !! »
پس باید نعمتها را ابتدا « دید » و بعد به خود « یادآوری » کرد تا توفیق « تشکر و قدردانی از آنها » را پیدا کنیم.
🍃واژه: #ذکر #نعمت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۴۶
#سوال
🌷 اگر ممکن در مورد شب آرزوها کمی توضیح بفرمایید تا امشب رو با بیان زیبای شما بهتر درک کنیم .
#جواب
🌿آری امشب، « شب ترک آرزوهای دنیوی و فانی و خیالی و کودکانه »،
و شب « لیله الرغائب » و *شب بیشترین ابــــراز رغبــت و عشق به خالق علیم حکیم* » است.
شب « *بیشترین ابراز رغبت به کلام الله* و *دین و شریعت الهی* » است، شبِ « *ابراز بیشترین رغبت به سفیران الهی* » است.
لطفا امشب بیش از همیشه برای تعجیل در آماده تر شدن مؤمنین برای ظهور آخرین حجت الهی خیلی رغبت نشان دهیم.
🍃واژه: #لیله_الرغائب
@dr_ghofrani2