#قطرات_بارانی_۵۸۷۲
#پرسش
همسرم موتور داره مستاجریم و دائما از اینکه دوستان قدیمی و اطرافیان من و باموتور ببینن احساس حقارت میکنم و گاهی اوقات میام خونه و گریه میکنم با این حس چه باید کرد؟
#پاسخ
مشکل *احساس حقارت* شما قطعا به خاطر *داشتن موتور* نیست بلکه *ریشه* آن را باید در *خودکمبینی* و *ضعف آگاهی و ایمان* خود جستجو کنید.
زیرا زن و شوهرهای *موتورسوار* (از اقشار مختلف پائین و بالای شهرها)، *کم نیستند.*
و کم نیستند *زنان مرفهی* که برای *جلب توجه* مردم، *دوچرخهسواری* میکنند.
و بسیار فراوانند زن و شوهرهائی که *هیچ وسیلهای* برای رفت و آمد در شهر ندارند.
اگر انسان، بخاطر ضعف آگاهی و ایمان، گرفتار *خودکمبین* شده باشد، داشتن *پیکان* و *پراید* و *وانت* و *روآ* و *ماشینشاسی کوتاه* و رفت و آمد با *اتوبوس* و *مترو* و مسافرت با *قطار* را هم مایه *آبروریزی* خود میپندارد!
پس لطفا بکوشید در این روزهای باقیمانده ماه عزیز شعبان، با *مطالعات مفید* و *انس با قرآن* چنان *تحولی* در خودتان ایجاد کنید که با *آمادگی* کامل وارد *ضیافت الله رمضان* شوید و در آن بتوانید خود را برای همیشه *إحیاء* و به اندازه *هزار ماه* رشد کنید و از زندگی کردن خود (در هر شرائطی) *لذت* ببرید و لایق سعادت ابدی در جوار أولیاء الهی شوید.
👈واژه: #موتور #لذت #احیاء
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۵۸۵۷ #پرسش يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقُولُوا رَاعِنَا وَقُولُوا انظُرْنَا
#قطرات_بارانی_۵۸۷۳
#پرسش
خیلی خیلی قشنگه این پیام زیبای شما و چقدر عمیق. یعنی ما اگه خوب گوش بدیم و خوب ببینیم، میشه اینو گفت که:
ارتباط سمع و نظر با واژه شناسی، می تونیم خوب سخن بگوئیم.
ارتباط سمع و نظر با واژه شناسی و خوب سخن گفتن و دقت در کلمات چیست؟
#پاسخ
همانطور که هر فردی برای استفاده از *ماشین لباسشوئی* یا *ظرفشوئی* تلاش میکند *معنای علائم* و *نشانههای* روی آن را *بفهمد،* تمام افراد بشر موظف اند *معنای درست کلماتی* که خودشان *میگویند* یا *میشنوند* و یا *میخوانند* را در اولین فرصت *خوب بفهمند* تا بتوانند در *ارتباط* با *خودشان* و با *سایرین* به *تفاهم* و *همدلی* و *هماهنگی* و *وحدت* برسند.
👈واژه: #وحدت #هماهنگی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۵۸۶۰ #پرسش دختر نه ساله ای دارم که چندین بار بحث ازدواج را مطرح کرده و دو بار گفته ک
#قطرات_بارانی_۵۸۷۴
#پرسش
استاد چقدر پاسخ شما جالب و دور از نگرانیه. انگار من مادر باید فارغ از دلشوره ها و نگرانی هایی که هر مادری با این صحبت از دخترش ممکنه دچارش بشه به قضیه نگاه کنم و فرصتها رو از دل موقعیت بیرون بکشم و بدون حساسیت کاری کنم که هم حساسیت ها بخوابه هم مسئولیت پذیری و نظم و انضباط رو در فرزندم درونی کنم.
استاد ما چطور میتونیم به این نگاه برسیم که توی اینجور موقعیت ها بتونیم به ترس و اضطراب و نگرانی مون غلبه کنیم؟
#پاسخ
مداومت بر *تعقل* و تلاش برای *انس عاقلانه و روزانه* با *قرآن* که *آئیننامه زندگی* است، *حلاّل تمام مسائل* و *رافع تمام مشکلات* بشر و بسیار *حیاتبخش* است.
👈واژه: #تعقل #حیاتبخش
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۵۸۷۵
#پرسش
حد و حدود رفاقت چه مقداره و ...
من دختری مجردم .. چند سال پیش توی محیط کار با یکی از خانمهای همکار هم سن خودم ، همراهی و کمک فکری میکردم به مرور مهربانی و محبت و همدلی هم اضافه شد
ایشون هم به من محبتهایی داشت ... و
الان بعد از گذشت چند سال ایشون هنوز توقع داره هر وقت مشکلی دارن ، من برم کمکش.. یا رفت وامد داشته باشیم و ...
#پاسخ
۱ـ *دوست* قابل اطمینان از سرمایههای بسیار *ارزشمند* و *کمیاب* در زندگی انسان است.
۲ـ با توجه به *متأهل* بودن ایشان، از تماس ایشان *ممنون* و *متشکر* باشید و بکوشید با طرح مسائل قرآنی و گفتگو درباره *اصول* و مبانی *زندگی،* سطح معرفتی خودتان و ایشان را ارتقاء ببخشید و *هنر هدایت نامحسوس* خود را تقویت کنید.
۳ـ البته *رفتن* به *منزل* ایشان برای شما که مجردید، *مجاز* نیست.
۴ـ ارتباط زیاد ایشان با شما، برای *خود او* خوب و مفید *نیست* و اگر مسائل خصوصیش را برای شما مطرح کند در آنصورت برای شما هم مفید نیست.
۵ـ پس بهتر است *تماس حداقلی* با ایشان را حفظ کنید و با طرح *پرسشهای مناسب،* از *تجربیات* ایشان برای تشویق خودتان به *ازدواج* که به *تأخیر* افتاده استفاده کنید.
👈واژه: #ازدواج #تأخیر #دوست
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۵۸۷۶
#پرسش
با توجه به این مطالب ترتیب و تعداد تسبیحات اربعه کدام است؟ الله اکبر. الحمدلله. سبحان الله یا برعکس؟
#پاسخ
تسبیحات *حضرت زهرای أطهر* سلام الله علیها به هر دو صورت نقل شده، پس میتوانید با خودتان قرار بگذارید که مثلا بعد از نمازهای *شبانه* ابتدا از *سبحان الله* و بعد از نمازهای روزانه، از *الله أکبر* شروع کنید.
مهم اینست که مفاهیم آن را خوب بفهمیم و در افکار و گفتار و رفتار و اخلاق خود آنها را *متجلی* کنیم.
👈واژه: #تسبیحات حضرت #زهرای أطهر سلام الله علیها #متجلی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۵۸۷۷
#پرسش
... یکی از چالش های ازدواجه که در ظاهر خیلی بی اهمیت و ناچیزه ولی بعضا ریشه خیلی از اختلافات و دلخوری ها و حتی جدایی ها میشه مثل مهریه ...
خب این وسط خود دختر و پسر چه کنند؟ ...
#پاسخ
۱ـ در کتاب *ازدواج چگونه؟* و کلاسهای ازدواج، پیشنهاد من به تمام جوانان اینست که ازدواج را در *پنج مرحله* به اجرا درآورند: ۱ـ آماده سازی خودشان برای ....، ۲ـ *آماده سازی والدین* برای حداقل هشت چیز. ۳ـ آماده شدن برای انتخاب، ۴ـ آمادگی برای خواستگاری و عقد، ۵ـ آمادگی برای حل مسائل فردای ازدواج.
۲ـ متأسفانه اکثر جوانان و والدین آنها، به مرحله *اول* و *دوم* و *پنجم* توجه لازم را ندارند و از پله *سوم* شروع میکنند و خیلی زود، مجبور به *عقبنشینی* میشوند.
۳ـ پس برای موفقیت در زندگی باید *آن موارد مهم* مرحله اول و دوم و پنجم را *بشناسیم* و عاقلانه و مؤمنانه و *مطابق با نظر قرآن* آنها را مورد توجه قرار دهیم تا به *هماهنگی* لازم با اطرافیان برسیم.
👈واژه: #ازدواج #هماهنگی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۵۸۷۸
#پرسش
اینکه حضرت علی(ع)در نهجالبلاغه میفرماید که حضرت عیسی همسر نداشتند که او را فریب دهند یعنی این پیامبر الهی میتونه با نداشتن خانواده، الگوی مناسبی برای امتش باشه؟
#پاسخ
فرمایش حضرت *أمیرالمؤمنین* صلوات الله علیه درباره حضرت عیسی علیه السلام چنین است: *و لم تکن له زوجه تفتنــــه* و *فتنه* در هر زمانی و برای هر فرد یا قومی، *آزمونی ویژه* برای *بررسی مسیریابی* آنهاست و هرگز به معنی *فریبکاری* نیست.
آن حضرت به *برکت* داشتن چنان *مادر ارجمندی،* با تمام وجودشان به *معرفی* حضرت *رسول أکرم* صلی الله علیه و آله و معرفی حضرت *أمیرالمؤمنین* صلوات الله علیه و معرفی حضرت *حجّت* عجل الله تعالی فرجه الشریف پرداختند و لذا از چنین آزمونی معاف بودهاند.
👈واژه: #حجت #تفتنه #فتنه #حضرت #عیسی علیه السلام
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۵۸۷۹
درسوره مبارکه انبیا آیه۳۷ خلق الانسان من عجل.....این جمله به کنایه گفته شده و عیب انسان محسوب شده؟ درتفسیر به نقل ازخدا فرموده گویی انسان از ماده عجله آفریده شده...
#پاسخ
لطفا ببینید *عجله* یعنی چه؟ و کجا خوب و کجا بد است و چه فرقی با *تسریع* دارد؟
👈واژه: #عجله #تسریع
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۵۸۶۲ با سلام و احترام به تمام أعضاء محترم و با حال گروه *جوانان مهدوی* و *والدین امان
#قطرات_بارانی_۵۸۸۰
سلام و صلوات الهی بر شما أعضاء محترم گروه *جوانان مهدوی* و *والدین امانتدار.*
ضمن تشکر از *پاسخهای پر نکته* شما عزیزان.
*نود و هفتمین* پذیرائی *موکب قرآنی* ما این بود که:
*پیام* آیه: *فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ* (عبس/۲۴) چیست؟
(پس هر انسانی باید به طعامش بنگرد.)
*اولین پیام* آیه بالا اینست که:
انسان، *تنها مخلوقی* است که *میتواند* و حتماً *موظف* است با دقت *ببیند* أجزاء هر غذائی را که میخورد از *کجاست؟* و از طرف *کیست؟* و *چگونه ساخته شده؟* پس او *نباید* مانند *حیوانات* و *کفّار،* چیزی را *بیتوجّه* به *رازق* خود بخورد: ... وَ الَّذينَ *كَفَرُوا* يَتَمَتَّعُونَ وَ *يَأْكُلُونَ كَما تَأْكُلُ الْأَنْعامُ* ... (محمّد/۱۲)
اما از آنجا که یک جنبه *تمام آیات قرآن* قطعا *إنذار* و *هشدار* است،
پس *دومین پیام* آیه بالا اینست که: هر *غــذائی،* نوعی *غــزا* (و غزوه) و *جنگ* است.
که اگر انسان در این جنگ، عاقلانه *پیروز* شود، به *تمام* یا *بخشی* از *انرژی* آنچه را که *خورده* دست پیدا میکند و *قدرتمند* میشود،
و اگر به خاطر *غفلت* در این جنگ، *شکست* بخورد، تمام یا بخشی از *سلامتی* خودش را از دست میدهد و توانائیش *نابود* میشود.
*سومین پیام* آیه بالا اینست که:
هر *غذائی،* نوعی *قضا* (و قضاوت) و *حُکم* کردنِ *لَه* یا *علیه* تمام حیثیت خویش است.
پس *تمام واردات* انسان *غذا* محسوب میشود. مانند *ساحران* زمان فرعون که با *دیــدنِ* فقط یک *معجزه* و جناب *یاسر* و *سمیه* فقط با *نوشیدن* یکی دو جمله از *پسرشان،* و جناب *حُر بن ریاحی* و جناب *زهیر* فقط با *شنیدن* یکی دو جمله از *ولی خدا،* تمام *قلبشان* از *ظلمت جاهلانه* خالی و از *نور* پُر شد و با تمام وجود، *منقلب* و *متحوّل* و حتّی *شهید* شدند، .....
و یا مانند *بنیإسرائیل* که با *دیــدن* گوساله سامری، آن را جاهلانه و أبلهانه *نوشیدند:* .... وَ *أُشْرِبُوا في قُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِكُفْرِهِمْ* ... (بقره/۹۳) یا مانند *هزاران زوجی* که فقط با *شنیدن* یکی دو جمله یا *دیدن* یکی دو رفتار، با هم *درگیر* میشوند و از یکدیگر *طلاق* میگیرند.
لذا از منظر قرآن، *اموال* هم *خوردنی* اند: *وَ لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِلِ* .... (بقره/۱۸۸) *ربـا* هم نوعی غذای *خوردنی* است: *لا تَأْكُلُوا الرِّبَوا* ... (آلعمران/۱۳۰)، *ساختارشکنی* و *اسراف* هم *غذائی خوردنی* است: ... *وَ لا تَأْكُلُوها إِسْرافاً* ... (نساء/۶)
پس اگر *آنچه انسان با چشمانش میبلعد،* یا *آنچه با گوشهایش مینوشد،* یا *آنچه با ذهنش نشخوار میکند،* و یا *آنچه با لامسه خود احساس میکند،* اگر *مجوز عقلی* و *شرعی* و *قانونی* نداشته باشد، قطعاً *تمام حیثیت* او را در خودشان *هضم* و مسیر زندگی او را تغییر میدهند و او را *استحاله* و از *انسانیت* محروم میکنند و از او فردی *خودخواه* و *دروغگو* و *اغتشاشگری وحشی* و *خائنی جنایتکار* میسازند و از *أعلی علیین* به *اسفل سافلین* میکشانند.
*چهارمین پیام* آیه بالا اینست که:
هر *غذائی،* (چه مادی، چه علمی، چه معرفتی) مانند *هر لشکری* (که جاسوسان و عوامل نفوذی فراوان دارد)، حتماً *جنبههای پنهانی* مثل: *حرام* و یا *غیر مجاز* بودن دارد که هر چند ممکن است *خوشظاهر* و *جالب* و *خوشمزه* باشند، اما بیش از هر *سمّی* (و بیش از هر فرد مسلّحی) میتوانند به دنیا و آخرت انسان خسارت وارد کنند و *نسلی* فاجر و کافر به دنیا آورند: ... *وَ لا يَلِدُوا إِلاَّ فاجِراً كَفَّاراً* (نوح/۲۷)
جالب اینکه *اصحاب رقیم* (یا کهف)(با توجه به همین آیه قرآن در فطرتشان) دنبالِ *غذائی پاک* بودند: ... فَابْعَثُوا أَحَدَكُمْ بِوَرِقِكُمْ هذِهِ إِلَى الْمَدينَةِ *فَلْيَنْظُرْ أَيُّها أَزْكى طَعاماً* ... (کهف/۱۹)
خلاصه اینکه از منظر قرآن، *هر وارداتی* (چه از دهان چشم، چه از دهان گوش، چه از دهان معده، چه از دهان ذهن و طمع رفتاری) *اولا:* باید ظاهر و باطنش، *پاک* باشد: ... *كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ* ... (أعراف/۱۶۰)، *ثانیاً:* هر وارداتی بدون *مجوّز الهی* برای مؤمنین *ممنوع* است: *وَ لا تَأْكُلُوا مِمَّا لَمْ يُذْكَرِ اسْمُ اللَّهِ عَلَيْهِ* ... (أنعام/۱۲۱)
👈واژه: #موکب_قرآنی ۹۷ #عبس ۲۴
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۵۸۷۸ #پرسش اینکه حضرت علی(ع)در نهجالبلاغه میفرماید که حضرت عیسی همسر نداشتند که او
#قطرات_بارانی_۵۸۸۱
#پرسش
استاد عزیز جوابتون برام روشن نیست، یعنی بعضی از دخترها و پسرها که ازدواج نکردند وعنادی راجع به این قضیه ندارند و میگن موقعیت برامون پیش نیومده و خیلی خوب هستند و پدر و مادرهای خوبی هم دارند را مجبور به ازدواج نکنیم، مگه شما خودتون بارها به ازدواج تاکید ندارید؟صرف اینکه شخصی مادر پاک داشته باشه و عاشق این نظام و شهدا واهل بیت باشه و واقعا جهاد خوبی هم تو این زمینه داشته باشه و ازدواج نکرده باشه، درسته؟
#پاسخ
۱ـ پس *فتنه* به معنی *فریبکاری بانوان* نیست.
۲ـ چون انسان *مختار* است، پس در هیچ زمینهای نباید *تکالیف اولیه* به او *إجبار* شوند، قرآن هم در آیه ۳۳ سوره *نور* احتمال *فراهم نشدن شرائط نکاح* را مطرح کرده و *عفت* را تا آن زمان *واجب* نموده است.
۳ـ حضرت *عیسی* علیه السلام در *جوانی* (کمتر از ۳۰ سال) به معراج برده شدهاند و *فرصت* و *شرائط* ازدواج برایشان فراهم نبوده است. (إحتمالا پس از ظهور آخرین حجت الهی، شرائط ازدواج ایشان فراهم خواهد شد.)
۴ـ به خاطر *منحصر به فرد* بودن *شرائط* فردی و خانوادگی و اجتماعی افراد بشر، *تکلیف* هر فرد *فقط* به *تشخیص* و به عهده *خود او* است و افراد بشر اصلا قابل *مقایسه* با هم نیستند.
👈واژه: #فتنه #مقایسه #نور ۳۳
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۵۸۸۲
#پرسش
اینکه در صلوات شعبانیه درخواست *ورزقنی مواسات* میکنیم یعنی چه؟
#پاسخ
از *فرازهای بسیار نورانی* صلوات شعبانیه اینست که:
*وَ ارْزُقْنى مُواساةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِکَ*
(خدایا؛ روزیم کن *دستگیری* از آن فردی که *تو* روزی خود را بر او *تنگ کردى.* )
*چـــــرا؟* من *باید* نسبت به این افراد *مواسات* داشته باشم؟
به خاطر اینکه: *وَسَّعْـتَ عَلَىَّ مِنْ فَضْلِکَ* وَ *نَشَرْتَ عَلَىَّ مِنْ عَدْلِکَ* وَ *اَحْیَیْتَـنى تَحْتَ ظِلِّکَ*
(به خاطر اینکه: با فضل خود بر من ـــ در زمینههای مختلف ــــ وُسعت دادى و برای: تعادلی که برای من فراهم کردی، و برای اینکه: در زیر سایهات به من زندگی بخشیدى.)
*سئوال:*
چرا خداوند *رزقِ* او را (در زمیههای مختلف) *کــــــــم* کرد؟
و چرا *فضلش* را (در زمیههای مختلف) بر من *وسعت* بخشید؟
تا *مرا با شُکرِ و قدردانی داشتهها و حیات و امکاناتم*
و *او را به میزان اعتماد و صبرش،* مورد *آزمایش* قرار دهد.
👈واژه: #مواساة #آزمایش
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2