eitaa logo
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
1.1هزار دنبال‌کننده
17 عکس
102 ویدیو
175 فایل
دکتر محمد جعفر غفرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
۵۶/۵ 🌷با سلام و احترام خدمت استاد محترم در مفردات راغب رب .... و در کتاب التحقیق رب را یه جور دیگه معنی کردند 🌿 سلام و رحمت و برکات الهی بر شما. متأسفانه به خاطر اینکه « لغت شناسان » و « مفسرین قرآن » و « مترجمین قرآن » ، از « کار گروهی » محروم بوده و هر کدام به اندازه بضاعت خودشان تلاش کرده اند لذا ایرادات زیادی به کار آنها وارد است. یکی از ایرادات « بحث ترادف » است و اینکه آیا در یک زبان ممکن است هفتاد کلمه به یک معنا باشند و یک کلمه هفتاد معنا بدهد؟ یکی دیگر از ایرادات اینست که آیا «معنا » و « مصداق » یکی است؟ مثلا جمل به معنای شتر است یا شتر مصداق جمل است؟ إبل مصداق شتر است یا معنای شتر؟ اگر إبل به معنای شتر است پس أبابیل یعنی چه؟ یکی دیگر از ایرادات اینست که برخی از آنان گروه بالا گمان می کنند خداوند نعوذ بالله با کلمات « بازی » کرده است و برخی کلمات با اینکه شکلشان فرق می کند اما معنای واحدی دارند. مثلا اکثر آنان « تمام و کامل » را یکی می دانند. و یا « ربب » (ارباب) و « ربی » (مربیان) را یکی می پندارند. یا فرق میان « درک » و « فهم » و « رؤیت » و « وجدان » و ..... برایشان خیلی روشن نیست. در حالی که این نظرات ایشان خلاف قرآن است. در هر حال مفردات نقاط قوتی دارد اما اشکالاتش زیاد است. به نظر می رسد « التحقیق » در باب « مقایس اللغه » و « فقه اللغه » از دیگران قوی تر و مستدل تر و روشن تر است. (هر چند که التحقیق هم نقص هایی دارد.)
۵۶/۶ 🌷اگه همه چیز تحت ربوبیت انسان کامل باشه یعنی انسان میتونه رب خودش هم باشه البته با خود شناسی. و مسئله ای که آنتونی رابینز بهش رسید در حقیقت همین بود که همه چیز تحت ربوبیت انسان کامل است انسان کامل انسانی است که به خودشناسی رسیده باشه . 🌿با سلام. من عرض نکردم « همه چیز تحت ربوبیت انسان کامل » است. و این جمله چه ربطی به این برداشت دارد که : انسان می تواند رب خودش باشد!!!!؟؟؟؟ « لطفا در نقل عبارات دقت بیشتری داشته باشید.
۵۶/۷ 🌷 سلام و ادب استادگرامی برای این نیست که موجود مختار تمام قابلیتهای وجودی اش بالقوه است ولی بقیه موجودات برعکس یعنی بالفعل هستند؟ شاید هم کم کم به تناسب رشد جسمانی و فکری اوهم بالغ میشود. 🌿سلام و رحمت و برکات الهی بر شما. کلامتان صحیح است.بسبارممنون البته به نظر می رسد « عقل » مثل « خورشید » در اختیار « همه افراد بشر » است (بدون استثناء) و میزان « تعقل » افراد مختلف است (همانطور که بهره افراد از نور خورشید نابرابر است.) یعنی اینطور نیست که به هر فردی « یک عقل خاصی » را داده باشند. (آیا می توانید این را برای من إثبات کنید؟)
۵۶/۸ 🌷استادگرامی حالا که بیشتر فکرمیکنم دعای کمیل دعای مرور الطاف ربوبیت الهی بر خود ماست و طلب اینکه خداوند هرچه بیشتر و بیشتر ما را در پناه این ربوبیت قرار دهد^_^ 🌿أحسنت به شما. چه خوب فهمیدید.
🌾سلام به هم گروهی های خوبم. هم گروهی های عزیز بیاین دوباره برای سلامتی استاد خوبمان صلوات بفرستیم تا جواب سوال خودشون و سوالات ما رو بدن اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌴سلام و صلوات بر شما. اولآ: ببخشید که بعضی از روزها تراکم کلاسها و نامه های خصوصی در شبکه های مختلف و انجام وظائف دیگر ، توفیق پاسخگویی در گروه را از من سلب می کنند. ثانیا: بعضی روزها در گروه هیچ پرسش یا مطلب دلچسبی که سئوال کننده برایش زحمتی کشیده یا دقتی کرده باشد و عطش و تشنگی برای پاسخش داشته باشد، نمی بینم. در هر حال از تاخیر در پاسخگویی عذرخواهی می کنم.
۵۶/۹ 🌷از ریشه ربو جاهای دیگری از قرآن هم کلماتی آمده است : و ما آتیتم من رباً لیربُوَ فی اموال الناس ...اهتزت و ربت کمثل جنه بربوه... و .... 🌿این « ربا » از « ربو » یا « ربی » و « معتل اللام » و ناقص است و به تغییرات مادی توجه دارد و با « ربب » که صحیح و مضاعف است فرق دارد. جالب است بدانید که به: کدبانوی بسیار مقتدری که چندین فرزند و عروس و داماد و نوه و کلفت و نوکر را مدیریت می کند می گویند : ربابه البیت. و به: « فرمانده هر ناو جنگی » یا « کشتی تجاری » که تمام مسائل یک کشتی تحت فرماندهی خود را مدیریت می کند و حرف آخر را او می زند ، می گویند: رب السُفن = ناوخدا
با سلام خدمت دوستان گرامی الحمدلله نسخه آزمایشی اپلیکیشن موبایل "به آسمان نگاه کن" آماده شد و میتوانید از طریق لینک زیر آن را مشاهده و نصب نمایید http://app.mjghofrani.ir