#قطرات_بارانی_۱۶۲/۲
🌾سلام و رحمت و برکات و صلوات الهی بر شما عزیزانی که
نظرات خوبی را درباره آیه مورد تأکید در سوره إنشراح: *إن مــــع العسر یسری* مطرح فرمودید.
🌿طبق این دو آیه، « *جهان، جهان أضـــــــــداد است* ».
و « عسر و یسر »، دو روی یک سکه و با هم « معیت و همراهی دائمی » دارند و قابل تفکیک نیستند.
« مرگ و زندگی »، همراه هر فردی هست. هر لحظه وضع موجود را « ترک » می کند (= مرگ) و برای « وضع مطلوب » تلاش می کند (= زندگی)
ضد هر چیزی، « معنا و ارزش » طرف مقابل را « روشن » می کند.
مثلا: بدون بیماری، نمی توان معنا و ارزش سلامتی را فهمید.
پس نباید از سختی ها ترسید زیرا همراهشان، رحمت و آسودگی و راحتی می آورند.
پس نباید از مســـــائل ترسید زیرا « حـل آنها، همراه و در درون آنهاست.
پس نباید از مـــشکلات ترسید زیرا با برداشتن « میم » آن به شیرینی می رسیم.
پس هر چیزی مثل « دریا »، هم « حالت طوفانی دارد و هم حالت آرام ».
پس این احمقانه است که بخواهیم همیشه سالم باشیم، همیشه پیروز باشیم، همیشه راحت باشیم، همیشه بدون همّ و غمّ و درد و دغدغه و خوف باشیم. همیشه بر خر مراد سوار باشیم.
پس نباید به هیچکدام « عادت » کرد زیرا هر دو « فانی » اند و هیچکدامشان « ابدی » نیستند .
پس این « إبتلائات متضاد »،« این بـــازی روزگار »،« مهمترین آزمون بشر » است.
و انسان باید این نکته مهم را بفهمد که « سختی ها و آسانی ها »،« مقصد » نیستند بلکه مثل « مسیر » هر مسابقه ای، « فراز و فرود » دارند و فقط افرادی در این آزمون قبول می شوند که « عاقلانه و مؤمنانه بخواهند » خودشان را به « مقصد و قله و معشوقی » در ماورای این « تضاد در مسیر »، برسانند.
أعضاء محترم؛ لطفا ببخشید که توضیحاتم زیاد شد.
خود قرآن چقدر زیبا و کوتاه این آیه را روشن نموده و می فرماید:
لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ وَلا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ
وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ (حدید/۲۳)
تا با از دست دادن *هر حالتی یا هر چیزی* ، مأیوس و ناامید نشوید
و با به دست آوردن هر چیزی، مست و مغرور و الکی خوش نباشید.
(مثل صندوقداران بانکها، که با برداشت و گذاشت هر مبلغی توسط مشتریان، خوشحال یا ناراحت نمی شوند.)
🍃واژه: #عسر #یسر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۳
🌷با سلام و احترام خدمت استاد گرانقدر و اعضای محترم گروه.
باتوجه به سوال اخیر جنابعالی درمورد چگونگی آسان بودن زندگی.
و یکی از پاسخ های سوال که رعایت تقوا بود،
با گوش دادن به صوت جلسه اول هنر زن بودن سوالی ذهن بنده را مشغول کرده است...
اینکه با توجه به صوت، صفت متقین از صفاتیست که در قرآن برای بانوان بکار نرفته! و شما فرمودید معادل آن صفت احتمالا قانت برای بانوان باشد. و بانوان تقوای عملی دارند اگر البته زن باشند...
*زن اگر زن باشد اوج توجه است*
با این حساب میشود گفت خانم هابرای آسانی زندگانی در حقیقت باید هنر زن بودن بیاموزند!
و صفات قرآنی زنانه را در خود متجلی کنند؟
🌿سلام و رحمت و برکات و صلوات الهی و صد آفرین و هزار ماشاء الله بر دقت شما.
بله، به نظر می رسد زن اگر زن باشد،بدون هیچ غرور و تکبری، مظهر صفات جمال الهی و در اوج « توجه » به حضرت حق و مثل حضرت مریم سلام الله علیها از « صالحات و قانتات و حافظات للغیب بما حفظ الله » خواهد بود.
چنین بانوان « بی ادعایی » با « هدایت نامحسوس خود » از « مردان » خود، « رجالی » چنان متدین و متعهد و متشرع می سازند که هیچ تجارت و داد و ستد و معامله ای نتواند آنان را از: ۱ـ « ذاکر بودن » ، ۲ـ « إقامه نماز » ، ۳ـ « پرداخت زکات (واجب و مستحب و انواع انفاق) ، ۴ـ « خوف از حسابرسی دقیق آخرت » غافل سازد.
چنین بانوان عاقل و مؤمن و نمونه ای، « اساس زندگی » را فدای « أثاثیه » و « شرافتشان » را فدای « تشریفات و تجملات » و « درک و فهم » خود را فدای « مدرک » و « آخرت » خود را فدای « دنیای فانی » نمی کنند.
پس چنین بانوانی، دنبال این نیستند که « هنر مرد بودن چیست؟ » بلکه با « هنر زن بودنشان »،« مرد » می پرورند و « مردانگی » را در شوهرشان، « نهادینه » می کنند.
چنین بانوانی، همان « خیرات حسان » (بهترین و زیباترین و جذابترین زنان) بهشتی هستند.
🍃واژه: #زن #خیرات_حسان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۴
🌾با سلام و احترام به تمامی أعضاء محترم این گروه؛
امیدوارم این صبح زمستانی و اول هفته را در ماه با شکوه بهمن، با عقلانیت و اراده و همت و ایمان شروع کرده باشید.
اگر به اتاق « نوزادان » یک زایشگاه برویم، تعدادی « نوزاد » را ميبینیم که « تمام لحظات » خود را به « پنج رفتار طبیعی و مشترک: گریه کردن، خوردن، خوابیدن، دفع فضولات، تکان دادن دست و پا و چشم » می گذرانند و « رفتارشان با هم خیلی فرق ندارد » و نسبت به لباسهایشان، تخت، شیشه شیر و دیگر لوازم و افراد اطرافشان، « هیچ احساس و حساسیتی هم ندارند » و همگی، « نوزاد » تلقی می شوند.
اما اگر بعدا به دیدن « همان نوزادان » در یک « دبستان » برویم، حتما خواهیم دید که آنها علاوه بر آن « رفتارهای طبیعی و مشترک و تقریبا یکسان »، از چیز جدیدی برخوردار شده اند به نام « من ».
و به وضوح می بینیم که آنها به: لباس، کفش، کیف، میز، نیمکت و دیگر وسائل خود، کلاس خود، خانواده خود، ... حسّاس هستند و احساس خاص « مالکیت » دارند و هر روز دهها بار برخی أشیاء و افراد را به « منِ » خود نسبت می دهند.
و به خاطر داشتن همین « من »، رفتارهای یکسانی « ندارند » و به خاطر همین من، با یکدیگر درگیر هم می شوند و چیزی به نام « کارنامه » برایشان صادر می شود که هر کدام وضع خاص خود را دارد.
و اگر همان نوزادان را که در دبستان صاحب « من » شده اند در مقطع دبیرستان و دانشگاه و در مشاغل بعد از آنها ببینیم، خواهیم دید (با اینکه رفتار طبیعی آنها تقریبا مشترک و یکسان است) اما گفتار، رفتار، اخلاق و موضعگیری: اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و « روند زندگی » و « کارنامه » آنها خیلی با هم فرق دارد.
و همان نوزادانِ تقریبا همسان، حالا صدام، قذافی، ترامپ، شاه، رئیسعلی دلواری، شیخ فضل الله، شریعتی، خمینی، سلیمانی، منتظری، خامنه ای، رجایی، مطهری پدر، مطهری پسر، روحانی، سروش، آخوندی، سید حسن نصرالله، مغنیه، چمران، علامه طباطبایی،سلطان قیر، سلطان شکر، أبر بدهکار بانکی، اختلاسگر، مدافع حرم، نیروی جهادی، شهید شهریاری، ..... شده اند.
پس « درس اول » اینست که هر انسانی، « یک خود طبیعی و غریزی » و « یک خود خودساخته » دارد.
🍃واژه: درس اول #خودشناسی #من #خود_طبیعی_و_غریزی #خود_خودساخته
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۵
🌷با سلام و وقت به خیر و تشکر ویژه از شما استاد گرامی که اینطور دقیق به همه ی پاسخ ها و نظرات توجه می کنید.
آیا عنوان قرآنی "رعایت در محضر خدا بودن" همان "ذاکر" بودن است؟
🌿سلام و رحمت و برکات و صلوات الهی و صد آفرین و هزار ماشاء الله بر شما.
بله به نظر می رسد آن « کار یا صفتی » که زمینه ظهور « تمام فضائل انسانی و اسلامی » را در انسان فراهم و به تجلی در می آورد همین فهم و رعایت « *در محضر خدا بودن* » است و آن ، ظهور « *ذاکـــــر* » بودن است.
پس تمام نمازها، اذکار روزانه، مناجات ها، زیارت ها، عبادت ها، برای همین « درک و فهم در محضر خدا بودن » و به عبارت دیگر « ذاکر » بودن است.
پس « أهل الذکر »، یعنی افرادی که: دائما مقیمی الصلاه هستند، تمام افکار، گفتار، رفتار و اخلاقشان تجلی قرآن است، مظهر تمام فضائل هستند .....
🍃واژه: #ذاکر #مقیمی_الصلاه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۶
🌷استادگرامی مدتی پیش هم در راستای نظم امور یک برنامه پیشنهادی در گروه قرار دادید که خیلی راهگشا بود به خصوص برای تعهدات قراردادی.
اما شکل برنامه مان برای این تعهدات ذاتی چگونه باشد؟
و چون هربرنامه ای بدون ارزیابی، کارآیی لازم را نخواهد داشت و طبق حدیث معصوم علیه السلام هم هرکس خودش را در پایان هرروز محاسبه نکند از ما نیست(نقل به مضمون) ، لذا تقاضامندم از پیشنهادات کاربردی تان در این موارد مهم نیز ما را بهره مند بفرمایید.
🌿« تعهدات قراردادی » (یا وظائفمان در قبال خلق) در زندگی هر فردی، بسیار زیاد و متنوع هستند و نیاز به « برنامه ریزی » شبیه « برنامه ریزی دانش آموزان کنکوری دارد.
اما « تعهدات ذاتی یا فطری » ما « مواردی انــــــــدک » اما بسیار وسیع هستند و « تمام لحظات زندگی » و « کوچکترین گفتار و رفتار » ما را در بر می گیرند.
مثلا همین: ۱ـ إعطی داشتن، ۲ـ تقوا داشتن، ۳ـ تصدیق هر حُسنی، می تواند بیشترین تعهدات ذاتی و فطری ما و بیشترین ابعاد زندگی ما را در بر بگیرد
و یا نمازهای با توجه و اول وقت، دعای روزها، زیارت هر روز ، انس روزانه با قرآن، .... می توانند ما را در انجام « تعهدات ذاتی » کمک کنند.
اما « انجام تمام تعهدات ذاتی و فطری » را شاید بتوان گفت در « رعایت یک چیز » است.
🍃واژه: #تعهد_ذاتی #تعهد_قراردادی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۷
🌾با سلام و احترام به تمامی أعضاء محترم این گروه؛
امیدوارم صبح شما سرشار از تلاش برای « قوی تر » شدن باشد.
عرض شد که « همه نوزادان »، رفتار تقریبا یکسانی دارند و « من » ندارند.
و چون « من » ندارند لذا مقایسه ندارند، رقابت ندارند، حسادت ندارند، کینه و دشمنی ندارند.
اما همین نوزادان از « هفت سال دوم » به بعد علاوه بر « رفتارهای طبیعی و مشترک و تقریبا همسان »، از « عامل جدیدی » برخوردار می شوند به نام « من ».
اما در آغاز « هفت سال سوم » هر انسانی، وجود « دو مـــن متضاد » را در خودش فعال می بیند:
اول: آن « منی » که به « *حواس و هوس و غرائز و ظواهر و مادیات محسوس و لذتهای فوری تمایل دارد*.»
دوم: آن « منی » که به « *عقلانیت و روحانیت و فطرت و منطق و معنویات و معرفت و حق طلبی و کمال جویی و زیبایی ها و خیرخواهی تمایل دارد*. »
لذا تمام مردم جهان و تاریخ را می توان در دو گروه اصلی تقسیم کرد:
اول: گروهی که « گفتار، رفتار، اخلاق و موضعگیری: اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی « آنها جنبه « *خودخواهانه و مادی و دنیوی و تصنعی و انفعالی و مصرفی و طلبکارانه* » دارد.
دوم: گروهی که « گفتار، رفتار، اخلاق و موضعگیری: اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی « آنها جنبه « *عقلانی و منطقی و معنوی و آخرتی و جهادی و خدایی و بدهکارانه* » دارد.
پس « درس دوم » اینست که هر انسانی،
« یک خود زمینی و من خودساخته نفسانی و حیوانی و خودخواهانه» دارد،
و « یک خود و من خودساخته عقلانی و انسانی و آسمانی و عرفانی و خداخواهانه» دارد.
و همین « دو من و دو خود » باعث می شود که هر روز زندگی انسان، مثل عاشوراء باشد و تمام مردم در یکی از دو جبهه حق و باطل قرار بگیرند.
بعدا ببینیم که « نقش والدین » و « عوامل محیطی » در شکل گیری این دو « من » چیست؟
🍃واژه: درس دوم #خودشناسی #خودساخته_نفسانی #خودساخته_عقلانی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۸
🌷عروس خانم محترمی فرموده اند:
ان شاالله تا چند وقت دیگر قرار است بدون هیچ بریز و بپاشی مستقل شویم و زیر یه سقف برویم. اما بخشی از مشغولیت های این روزهامون شده خرید وسایل است.توی این مدت مدام سعی می کنم خودم رو متقاعد کنم که اقلام مورد نیازمون رو از تولیدات داخلی انتخاب و خرید کنیم و با اینکه اصلا به فکر چشم و هم چشمی نیستم و حرف دیگران برام اهمیت نداره اما کیفیت و ماندگاری وسائل خیلی برایم مهم اند. (مثلا: یک کفش ساخت ترکیه چندین سال برایم کار کرد اما کفشی که از داخل و به قیمت زیاد تهیه کردم خیلی زود خراب شد.)
با توجه به اینکه نمیشه یک وسیله رو خرید و چند سال بعد عوضش کرد.من و همسرم هر دو دانشجوییم و باید سعی کنیم از نظر اقتصادی بهترین انتخاب رو داشته باشیم.
حال آیا واقعا خرید از محصولات ایرانی یه تکلیفه و اهمیت زیادی داره به طوریکه به خاطرش چشم رو روی کیفیت بست؟
🌿به ایشان عرض شد:
۱ـ از خرید وسائلی مثل ماشین ظرفشویی، ماکروفر، .... که ضروری نیستند خودداری کنید.
۲ـ فهرست وسائل ضروری خود را بنویسید و « هنرمندانه » آنها را با کمک والدینتان میان بستگان دو خانواده مطرح و تقسیم کنید تا آنها حداقل بعضی از آنها را تهیه کنند و در فردای ازدواج و مستقل شدنتان برای شما هدیه بیاورند.
۳ـ اگر دنبال تبلیغات نباشید و بگردید و عجله نکنید و از چندین فروشنده و از بستگان دو خانواده بپرسید حتما اجناس داخلی با کیفیت را می توانید پیدا کنید. (مثلا: محصولات کفش ملی، بسیار با دوام تر و ارزان تر از کفش های ترکیه و غیره هستند)
فرض کنید پدر یا برادر یا همسر شما تولید کننده باشند، تا مردم اجناس تولیدی آنها را نخرند کیفیت کار آنها قطعا افزایش پیدا نمی کند. (پارچه مشهور گاندی، در ابتدا بسیار بی کیفیت بود اما مرحوم گاندی از مردمش خواست تا از آن حمایت کنند و اینگونه توانست « انگلیس خبیث » را از در عرصه پوشاک شکست دهد.)
حمایت از تولیدات داخلی خصوصا امروز که دولت خائن، عاشق واردات است، مثل مجاهدت در جبهه های نبرد حق و باطل و مثل جهاد و شهادت مدافعین حرم، برای اقتدار جبهه مقاومت، بسیار مهم و ارزشمند و حیاتی است.
با « مراقبت بیشتر » حتما می توانید از اجناس داخلی بهتر از اجناس خارجی استفاده کنید.
۴ـ یک بانوی مؤمن باید خودش را تا آخر عمر « مهمان شوهر » بداند پس لطفا هر نوع خریدی را فقط به نظر « همسر محترمتان » واگذار کنید و با تکرار این عبارت ها که:
شما بهتر تشخیص می دهید، شما بهتر می دانید ، هر طور خود شما صلاح می دانید، .... به تقویتِ « عقلانیت و اراده و ایمان » ایشان بپردازید و « هنر زن بودن » و « هنر هدایت نامحسوس » و « جهادهمسرداری » خود را از همین جا شروع کنید.
۵ـ از مواردی که باید « ایمان و اخلاص و توکل » در زندگی ما ظهور پیدا کنند همین جاست.
موفق و شادکام و عاقبت به خیر باشید.
🍃واژه: #جهیزیه #محصولات_ایرانی #مجاهدت #هنر_هدایت_نامحسوس
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۹
🌷 استاد تجربه به من ثابت کرده که وقتی خانواده تصمیم داره یه کالای خارجی رو برام بخره نباید زیاد روی ایرانی بودنش پافشاری کنم چونکه اگه من با تصمیمشون مخالفت کنم نه اون ایرانیه نصیبم میشه و نه اون خارجیه.
🌿سلام و رحمت الهی بر شما.
عروس مؤمن، لجاجت ندارد و « مخالفت » خودش را در زمینه های مختلف، « مستقیما و صریحا » اعلام نمی کند بلکه عاقلانه و هنرمندانه می کوشد با « هنر هدایت نامحسوس » خود و « روش های غیر مستقیم » و محترمانه و مؤدبانه چنان عقلانیت و اراده و ایمان را در اطرافیانش تقویت کند که آنها همان کار درست مورد نظر او و یا کاری نزدیک به نظر او را انجام دهند.
🍃واژه: #عروس_مومن
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۶۸
🌷عروس خانم محترمی فرموده اند:
ان شاالله تا چند وقت دیگر قرار است بدون هیچ بریز و بپاشی مستقل شویم و زیر یه سقف برویم. اما بخشی از مشغولیت های این روزهامون شده خرید وسایل است.توی این مدت مدام سعی می کنم خودم رو متقاعد کنم که اقلام مورد نیازمون رو از تولیدات داخلی انتخاب و خرید کنیم و با اینکه اصلا به فکر چشم و هم چشمی نیستم و حرف دیگران برام اهمیت نداره اما کیفیت و ماندگاری وسائل خیلی برایم مهم اند. (مثلا: یک کفش ساخت ترکیه چندین سال برایم کار کرد اما کفشی که از داخل و به قیمت زیاد تهیه کردم خیلی زود خراب شد.)
با توجه به اینکه نمیشه یک وسیله رو خرید و چند سال بعد عوضش کرد.من و همسرم هر دو دانشجوییم و باید سعی کنیم از نظر اقتصادی بهترین انتخاب رو داشته باشیم.
حال آیا واقعا خرید از محصولات ایرانی یه تکلیفه و اهمیت زیادی داره به طوریکه به خاطرش چشم رو روی کیفیت بست؟
🌿به ایشان عرض شد:
۱ـ از خرید وسائلی مثل ماشین ظرفشویی، ماکروفر، .... که ضروری نیستند خودداری کنید.
۲ـ فهرست وسائل ضروری خود را بنویسید و « هنرمندانه » آنها را با کمک والدینتان میان بستگان دو خانواده مطرح و تقسیم کنید تا آنها حداقل بعضی از آنها را تهیه کنند و در فردای ازدواج و مستقل شدنتان برای شما هدیه بیاورند.
۳ـ اگر دنبال تبلیغات نباشید و بگردید و عجله نکنید و از چندین فروشنده و از بستگان دو خانواده بپرسید حتما اجناس داخلی با کیفیت را می توانید پیدا کنید. (مثلا: محصولات کفش ملی، بسیار با دوام تر و ارزان تر از کفش های ترکیه و غیره هستند)
فرض کنید پدر یا برادر یا همسر شما تولید کننده باشند، تا مردم اجناس تولیدی آنها را نخرند کیفیت کار آنها قطعا افزایش پیدا نمی کند. (پارچه مشهور گاندی، در ابتدا بسیار بی کیفیت بود اما مرحوم گاندی از مردمش خواست تا از آن حمایت کنند و اینگونه توانست « انگلیس خبیث » را از در عرصه پوشاک شکست دهد.)
حمایت از تولیدات داخلی خصوصا امروز که دولت خائن، عاشق واردات است، مثل مجاهدت در جبهه های نبرد حق و باطل و مثل جهاد و شهادت مدافعین حرم، برای اقتدار جبهه مقاومت، بسیار مهم و ارزشمند و حیاتی است.
با « مراقبت بیشتر » حتما می توانید از اجناس داخلی بهتر از اجناس خارجی استفاده کنید.
۴ـ یک بانوی مؤمن باید خودش را تا آخر عمر « مهمان شوهر » بداند پس لطفا هر نوع خریدی را فقط به نظر « همسر محترمتان » واگذار کنید و با تکرار این عبارت ها که:
شما بهتر تشخیص می دهید، شما بهتر می دانید ، هر طور خود شما صلاح می دانید، .... به تقویتِ « عقلانیت و اراده و ایمان » ایشان بپردازید و « هنر زن بودن » و « هنر هدایت نامحسوس » و « جهادهمسرداری » خود را از همین جا شروع کنید.
۵ـ از مواردی که باید « ایمان و اخلاص و توکل » در زندگی ما ظهور پیدا کنند همین جاست.
موفق و شادکام و عاقبت به خیر باشید.
🍃واژه: #جهیزیه #محصولات_ایرانی #مجاهدت #هنر_هدایت_نامحسوس
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۷۰
🌷 سلام علیکم استادگرامی
درک حضور با خالی شدن از احساس تنهایی ممکن است و خالی شدن از احساس تنهایی هرگز ممکن نیست مگر با ایمان قلبی پیداکردن به *و هو معکم اینما کنتم*
ولی ربطش به چشم طمع بریدن از نفع و ثواب عبادات هنوز خیلی برایم روشن نیست.
🌿سلام و رحمت الهی بر شما
به نظر می رسد که اگر انسان، *« هو معکم اینما کنتم »* را خوب بفهمد،
دیگر هیچ *« آرزویــــی »* ندارد.
🍃واژه: #هو_معکم_اینما_کنتم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۷۱
🌷سلام استاد.می خواستم بدانم در رابطه با کار آیا باید کار را برای خدا انجام داد یا به خاطر خدا.ممنون
🌿سلام و رحمت الهی بر شما.
انسان اگر با « خودشناسی » ، « نواقص » خود و « کمالات » خالق خود را فهمیده و باور کرده باشد،
با « هر گفتار و رفتار و اخلاق و موضعگیری »، می کوشد *« خودش را به خالقش، نزدیکتر کند »*
پس تمام لحظات عمر او و تمام کارهای او فقط با *« نیت تقرب و نزدیکتر شدن به خدا »* انجام می شود.
پس او، ازدواج و همسر و فرزند و ثروت و قدرت و خوردن و خوابیدن و خلاصه هر چیزی را فقط *« برای »* « رفع نقص از خود » و « افزایش قابلیت و لیاقت و ظرفیت و استحقاق خود » *« برای »* تقرب به کمال مطلق می خواهد.
🍃واژه: #خودشناسی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۷۲
🌷استاد غیر از مطالعه مطالب گروه چه کتاب هایی مطالعه کنیم که قرآن باطنش را برایمان اشکار کند؟
تفکر سالم که لطف خدای بزرگ است دارم ترجمه قران را هم میفهمم ولی از تفسیر، ان هم با این پیچیدگی که در گروه هست ،بی اطلاعم چاره چیست؟
🌿با سلام و احترام
با اینکه سن و تحصیلات شما را نمی دانم ، اما گمان می کنم « تمام کتاب های مرحوم آیه الله حائری شیرازی » و « تفسیر نور آقای قرائتی » می توانند برایتان مفید باشند.
اما مهمتر از هر کتابی، اُنس با خود قرآن و دقت در مفهوم « هر واژه ی » آن در آیات و سوره های مختلف می تواند شما را به حقایق و کاربرد آیات در زندگی رهنمون شود. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #قرآن #انس
@dr_ghofrani2