#قطرات_بارانی_۲۲۳
#سوال
🌷میشه لطفا این قسمت که قبلا تو پیام هاتون نوشتید "... از هر چیزی زجر می کشند و نمی توانند *جز زیبایی نبینند* " را بیشتر توضیح بفرمایید؟
#جواب
🌿فرض کنید با بیش از ده ساعت مسافرت هوایی، وارد فرودگاه بزرگی در یک کشور خارجی شده اید و زبان آنجا را نمی دانید و چمدان وسائل و کیف پولتان را هم از دست داده و آشنایی که قرار بوده به دنبال شما بیاید نیامده است، در آنصورت اگر زیباترین گل های طبیعی و مصنوعی و زیباترین تابلوهای نقاشی و زیباترین آکواریوم های جهان و جالب ترین صنایع دستی مردم جهان در همان سالن فرودگاه در معرض دید شما باشد،
چقدر زیبایی های آنجا را می بینید و از آنها لذت می برید؟ چقدر از آنجا منزجر می شوید؟
انسانی که از خودش و از توانایی ها و امکاناتش غافل است و خودش را در آغوش حمایت خالقش نمی بیند و خودش را در محاصره جاهلین و در چنگ ظالمین و فاسدین می بیند، از هیچیک از ابعاد زندگی لذت نمی برد، زیبایی نمی بیند، خشنود نمی شود.
او نمی تواند مثل حضرت زینب سلام الله علیها، همه چیز را نقش نقاشی هنرمند و علیم و حکیم ببیند و لذت ببرد.
🍃واژه: #زیبایی #زجر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۲۴
#سوال
🌷میشه لطفاً ۵ اصل مهم موفقیت در ازدواج که عبارتند از: تفاهم، همدلی، احترام، اعتماد و هماهنگی را توضیح بدی
🌾سلام و رحمت و برکات الهی بر شما أعضاء مؤمن گروه و ملت بزرگوار ایران که باز هم افتخار آفرید.
#جواب
🌿پنج اصل مهم در موفقیت ازدواج عبارتند از:
۱ـ *تفاهم*: یعنی *تلاش عاقلانه* هر یک از زن و شوهر، برای « *هم فهمی* » واژه ها و مسائل اصلی زندگی و حساسیت های طرف مقابل.
۲- *همدلی*: یعنی: *تلاش مؤمنانه هر یک از زن و شوهر، برای مبنا قرار دادن تمایلات فطری* و *صرفنظر کردن از تمایلات نفسانی* خود.
۳- *احترام*: یعنی: *تلاش موحدانه آنها برای شناختن و رعایت کردن حُرمت هر چیزی* و *بهره بردن از مواهب و التذاذ حلال و مجاز* و *خودداری از ورود غیر مجاز به حریمهای حرام و غیر مجاز*.
۴- اعتماد: تلاش آنها برای رسیدن به نگاه و تحلیل و باورها و مواضع مشترک و بالاترین درجه ارتباط صادقانه در زندگی با همسر و تکیه به نظرات و رفتار او و محرم اسرار قرار دادن او و اطمینان به خودی بودن او و اینکه او از اسرار، سوء استفاده و به تعهدات عقلی و عرفی و قانونی و شرعی و عرفیش خیانت نمی کند.
۵- *هماهنگی*: یعنی: *مراقبت بسیار دقیق و هنرمندانه* برای اینکه *واکنـــــش با چشم و چهره و گفتار و رفتار فرد*، بــا بــــــروزات همسرش *تناسب منطقی و زمانی* داشته باشد.
مثل: روشن شدن « همزمان » چراغ خطر عقب خودرو با ترمز کردن راننده.
مثلا: اگر والد اول، فرزند را به خاطر تخلف یا کار غلطی توبیخ و سرزنش می کند، والد دوم، *باید هنرمندانه واکنشی مخالف* « اما هم جهت با والد اول « داشته باشد!!!؟؟ به نحوی که فرزند، ناامید و افسرده و دل شکسته نشود و به توانایی های مثبتش هم متوجه باشد.
یا اگر والد اول، فرزند را برای انجام کاری، بسیار تشویق می کند، والد دوم *باید هنرمندانه واکنشی مخالف* « اما هم جهت با والد اول « داشته باشد به نحوی که فرزند، لوس و مغرور و از نکات منفی خود غافل نشود.
🍃واژه: ۵ اصل مهم #ازدواج #تفاهم #همدلی #احترام #اعتماد #هماهنگی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۲۴/۲
#سوال
🌷استاد بزرگوار آخه این واکنش هنرمندانه مخالف، خیلی سخته چطور یاد بگیریم
#جواب
🌿 پس « *هماهنگی* » به معنی: داشتنِ « *گفتار و رفتار یکسان* » نیست.
و این هماهنگی، محصول « خودشناسی » و « انس با قرآن » و آن « تفاهم، همدلی، احترام، اعتماد » است.
#سوال
🌷جناب آقای دکتر این طور که من متوجه شدم این مواردی که فرمودید برای بعد از ازدواج است، اما سوال بنده این است که چند درصد از این موارد باید قبل از ازدواج حاصل شود؟ یعنی در جلسه خواستگاری و آشنایی با صحبت هایی که می کنیم باید به چند درصد از این موارد دسترسی پیدا کنیم؟
#جواب
🌿سلام و رحمت الهی بر شما.
قبل از ازدواج، این موارد را هر فرد باید با « عقل و فطرت و خالق و دین و شریعت *خودش و والدینش* » پیدا کند.
اینکه با خودش و والدینش به تفاهم رسیده باشد.
اینکه با خودش و والدین و أولیائش، به همدلی رسیده باشد.
اینکه به خودش و وسائلش و والدینش و اعتقاداتش و خالقش و سفیران و نمایندگان او و تجلیات او، احترام بگذارد.
اینکه به خالقش به سفیران و أولیاء او و کتاب او، اعتماد پیدا کرده باشد.
🍃واژه: #هماهنگی #ازدواج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۲۵
🌾آهای أهالی محترم گروه جوانان مهدوی و والدین امانتدار؛
با سلام و صبح بخیر به شما و صلوات بر حضرت محمد و خاندان پاک و بزرگوار ایشان.
#سوال
🌷به نظر شما از کدام آیه قرآن می توان استنباط کرد که « *زینت بانوان* »،
اولا: مخصوص « شوهران » آنهاست؟
ثانیا: (نجابت و متانت برای جذابیت) دختران (کافیست و آنها تا بعد از ازدواج)، نیازی به « زینت » ندارند؟
حی علی القرآن.
#جواب
🌿وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَىٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۖ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
به بانوان باایمان هم دستور بده چشمچرانی نکنند و اندام جنسیشان را از نگاه دیگران بپوشانند و جز آنچه بهخودیِخود پیداست، زیور و آرایش خودشان را بهنمایش نگذارند و با روسریهاو مقنعههایشان گردن خود را هم بپوشانند.
زیور و آرایش خودشان را هم بهنمایش نگذارند، مگر برای این افراد: شوهرهایشان، پدرهایشان، پدر شوهرهایشان، پسرهایشان، پسرهای شوهرانشان، برادرهایشان، برادر زادههایشان، خواهرزادههایشان، بانوان مسلمان، کنیزان و غلامان خودشان حتی اگر مسلمان نباشند، مردان عقب افتادهای که به جنس مخالف میلی ندارند یا کودکانی که چشموگوششانهنوز باز نشده است. همچنین، طوری راه نروند که صدای زیورهای مخفیشان جلب توجه کند. ای مؤمنان، همگی با اجرای امر و نهیهای الهی در زندگی، راه خدا را طی کنید تا خوشبخت شوید.
آیهی۳۱ سوره نور
🌴با تشکر فراوان از این پاسخ های صحیح و سریع.
اما هیچکدام نفرمودید:
#سوال
به چه دلیل (نجابت و متانت برای جذابیت) دختران (کافیست و آنها تا بعد از ازدواج)، نیازی به « زینت » ندارند؟
#قطرات_بارانی_۲۲۵/۲
سلام استاد بزرگوار
#سوال
🌷لایبدین زینتهن الا ماظهر منها
ماظهر منها همان نجابت و متانتی است که هم زینت هست و هم چیزی است که ظاهر است و نمیتوان ان را پوشاند.
#جواب
🌷سلام و رحمت الهی بر شما
می فرمایند: ما ظهر منها : یعنی آنچه در صورت و دستها و در قد و قواره بانوان به طور طبیعی هست.
#جواب
🌿 با سلام خدمت استاد گرامی
بنده هم فکر میکنم به علت اینکه اول در این آیه زینت برای همسر آمده و بعد برای پدر و بقیه محارم که ذکر شده، پس زینت زنان برای بعد از ازدواج است.
🌴 سلام و رحمت و برکات الهی بر شما.
پاسخ شما واضح تر از پاسخ دوستان است. أحسنت به شما و خیلی ممنون.
بله همین تقدم شوهر به پدر ، حکایت از این دارد که هر گونه آرایش و خودآرایی دختران، باید به بعد از ازدواج منجر شود.
🍃واژه: #ماظهر #زینت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۲۶
#سوال
🌷تکلیف دختری که هنوز ازدواج نکرده و در بهترین رشته و دانشگاه تحصیل کرده و استعداد خیلی زیادی دارد چیست؟
در حالیکه خودش هم تمایلی به کار کردن نداره و میخواد به مهمترین نقش و وظیفه اش به عنوان یک زن بپردازد.
از طرفی مادرش مدام اصرار میکنه که باید سر کار بری و ازت راضی نیستم تا موقعی که سرکار نرفتی...
و خود فرد و دیگران سرزنش میکنند که با این همه زحمتی که برای رسیدن به این درجه علمی در این دانشگاه کردی چرا بیکاری و هیچ استفاده ای ازش نمیکنی؟
واقعا سر در گم است که آیا اگر کاری نکند این همه سال عمرش را تلف کرده و بی ثمر بوده؟
با وجود امر به اطاعت از پدر و مادر تکلیفش چیست؟
فعلا که مجرد است به عنوان یک زن باید مشغول به چه کاری باشد؟ آمادگی برای ازدواج یا چه؟
#جواب
🌿اینکه فرمودید: مادرتان و به دنبال ایشان دیگر بستگان به شما اصرار می کنند که باید در جایی « اشتغال » پیدا کنید، مشکل رایجی است که بسیاری از دختر خانم ها با آن مواجه اند و فشار و زخم زبان زیادی را تحمل می کنند.
اما اینکه نوشته اید: « اطاعت از پدر و مادر » واجب است » ، درست نیست. قرآن می فرماید اگر والدین شما را به کاری « شرک آلود » واداشتند، آنها را اطاعت « نکنید ».
پس اطاعت از آنها مشروط است به اینکه أمر و نهی آنها خلاف عقل و شرع نباشد که در آنصورت شما در واقع ، حکم عقل و شرع را اطاعت کرده اید نه حکم آنها را.
اما اینکه چه باید کرد؟
باید بدانید که متأسفانه والدین و خصوصا مادرها و مخصوصا مادران به ظاهر مذهبی که معمولا هیچ برنامه ای برای رشد و تعالی خودشان ندارند و « جهادهمسرداری » را هم برای خود ضروری و واجب نمی دانند و اصلا قبول ندارند، تحت تأثیر إلقائات روانشناسان، « مختار » بودن فرزندان و « ولایت پدر » را هم « باور » ندارند و لذا با اصرار می خواهند خودشان را به فرزندانشان « تحمیل » و در کار آنها « دخالت مستقیم » داشته باشند.
لذا در جلسه دوم عرض کردم که هر جوانی برای جدا و مستقل شدنش ابتدا بایـــــد در مرحله اول: خودش را به عقلانیت و بلوغ و معرفت دینی و ادب و نشاط لازم برساند، و در مرحله دوم، بایـــــــد والدینش را عاقلانه و مؤدبانه و صبورانه برای جدا و مستقل شدنش ، از هر نظر آماده کند.
اینکه نوشته اید: « سر در گم شده ام » حکایت از این دارد که بلد نیستید با والدین نسبی خود به طور منطقی و مؤدبانه و به دور از ناراحتی و پرخاش و بداخلاقی گفتگو و آنها را إقناع کنید در این صورت در فردای ازدواج با والدین سببی خود هم نمی توانید تعامل سازنده ای داشته باشید.
پس بکوشید: ۱ـ برای خودشناسی، ۲ـ فهم معنی زندگی و شناخت اصول و مبانی زندگی، ۳ـ فرق ازدواج « اسلامی » با ازدواجهای رایج، ۴- تلاشی کنید تا ابتدا برای خودتان و برای والدینتان روشن شود که « جهادهمسرداری » ، شغل بسیار مهمتری نسبت به مشاغل پزشکی، مهندسی، معلمی، استادی، خدماتی، منشیگری، فروشندگی .... است.
اگر شهردار یا استاندار در یک « اتاق » کار می کنند یک کدبانو در یک « خانه » شاغل است و کار می کند اما می تواند « خانه دار = سرایدار » نباشد و « همسرداری و خانواده داری » کند.
جالب و دردناک اینکه برای این مادران از خودغافل مهم نیست « رشته تحصیلی » دخترشان چیه فقط می خواهند دخترشان در جایی شاغل باشد و درآمد داشته باشد حتی مثلا در فروشگاههای « زنجیره ای !!!؟؟؟) قفسه تمیز کند.
متأسفانه مادران به ظاهر مذهبی، این نظر خدا که غذا و پوشاک و مسکن و رفاه و أمنیت زن به عهده مردان یا دولت است را قبول ندارند و دوست دارند برای خرید یک لنگ جوراب دستشان پیش شوهرشان دراز نباشد و از او برای مخارجشان التماس نکنند.
در حالی که اگر زنان « هنر زن بودن » را با محارمشان به درستی تمرین کرده باشند بدون التماس می توانند کاری کنند که شوهرشان تمام امکاناتش را بدون کمترین منتی و با افتخار در اختیار آنها بگذارد.
در هر حال خداوند این والدین در هر حال محترم را در اختیار شما قرار داده تا با آنها خودتان را « ورزیده » کنید و جالب اینکه فردا هم فرزندان شما همین مصیبت را با خود شما خواهند داشت.
انسان، هرقدر بالغ تر، عاقل تر و با اراده تر و مومن تر می شود رفتارش متعادلتر، زیباتر، مؤدبانه تر و توقعاتش کمتر و خلاقیت و ابتکار و شیرین زبانی و قدرت نفوذش بیشتر می شود.
ازدواج، مسابقة عقلآزمايي است نه بختآزمايي.
دنیا ، محل « آزمایش است نه آسایش ».
هر صورتی با لبخند زیباتر است.
لایق ستایش، محتاج ستایش نیست.
🍃 واژه: #تحصیل #ازدواج #اطاعت_از_والدین
@dr_ghofrani2
🌾اطلاعیه
با سلام و احترام و عرض صبح بخیر و تبریک انتخابات با شکوه یازدهمین مجلس،
و ضمن خیر مقدم به این ویروس عزیز!
کلاس امروز و فردا تعطیل است.
#قطرات_بارانی_۲۲۸
🌾سلام استاد
#سوال
🌷میشه لطفا مثالی برای واکنش هنر مندانه مخالف اما هم جهت بزنید
🌾سلام و رحمت الهی بر شما
لطفا شما و یا هر یک از أعضاء محترم گروه بفرمائید:
#سوال
🌷نقش « *وکیل مدافع* » و « *نماینده دادستان* » در تمام دادگاهها چیست؟ و کار قاضی چیست؟
و در هر تشویق و تنبهی در خانواده، والدین و فرزند در کدام نقش قرار می گیرند؟
🌴 با تشکر از پاسخ های ارائه شده.
#جواب
🌿در تمام دادگاههای تمام کشورها،
یک نفر به عنوان « نماینده دادستان »، *تمام زوایای پنهان و منفی » یک پرونده و « تمام قوانین و تبصره های علـــــیه متهم* » را مطرح می کند.
و یک نفر به عنوان « وکیل مدافع »، *تمام زوایای پنهان و مثبت » یک پرونده و « تمام قوانین و تبصره های به نفع متهم* » را مطرح می کند.
تا قاضی، بر مبنای « آن نکات منفی و این نکات مثبت »، *جمع بندی و قضاوت نهایی* را اعلام کند.
در حوادث مثبت یا منفی که در خانواده رخ می دهد و فرزند در آن دخالت دارد، یکی از والدین باید نقش نماینده دادستان را بازی کند و نکات منفی و زشتی آن کار را مطرح کند.
و والد دوم باید نقش وکیل مدافع را بازی کند و از فرزند با توجیهات منطقی و احتمالی مثبت *حمایت* کند تا خود فرزند بتواند خودش را عاقلانه و به درستی قضاوت کند.
این کار باید آنقدر هنرمندانه انجام شود که فرزند خودش را با والدین طرف نبیند و آنها را دشمن و یا افراد ساده لوح و گول خورنده تلقی نکند و از کار خوب خود « مغرور » و از کار بد خود « مأیوس » نشود بلکه بتواند عقلانیت و بلوغ و اراده و ایمان خودش را تقویت کند.
اگر این کار با هنرمندی انجام شود، خود فرزند می تواند « مجازات » خود را هم تعیین یا تأئید کند و بدون پنهانکاری و دروغگویی از گفتار و رفتارهای غلط خود جلوگیری نماید.
🍃واژه: #واکنش_هنرمندانه_مخالف #وکیل_مدافع #نماینده_دادستان #قاضی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۲۹
#سوال
🌷در این بین مهم نیست پدر دادستان باشد یا مادر؟
#جواب
🌿نقش والدین « حتما نــــــباید ثابت باشد » بلکه فرزند یک والد را روبروی خود و یک والد را پشتیبان خود ببیند.
پس گاهی مادر به « یــــک » رفتار غلط فرزند ایراد می گیرد و باید پدر نقش حامی فرزند را بازی کند و نکات مثبت او را به مادر یادآوری کند،
و گاهی پدر به « یــــک » رفتار غلط فرزند ایراد می گیرد و مادر باید نقش حامی فرزند را بازی کند و نکات مثبت فرزند را به پدر یادآوری کند. تا فرزند « دقت و محبت » هم پدر و هم مادرش را ببیند.
البته فقط در مورد « کارهای درخشانی » که فرزند انجام می دهد، خوبست پدر و مادر با هم تعجب کنند با هم تحسین کنند با هم تشویق کنند با هم به آن کار فرزندشان افتخار کنند که اگر همین تحسین و تشویق هم از دو زاویه و با دو زبان و دو بیان مختلف باشد زیباتر و جذاب تر خواهد بود.
در هر حال « هر گونه واکنش مثبت و منفی والدین » نسبت به گفتار و رفتار و اخلاق فرزندان، باید با هم « هماهنگ » و « هم جهت » و « هنرمندانه » و « مناسب با سن فرزند و شرائط او » باشد،
و *به نحوی نــــــباشد* که فرزند احساس کند که والدین با هم اصطکاک و اختلاف اساسی دارند.
🍃واژه: #قاضی #نقش_والدین #هماهنگ
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۳۰
🌾 سلام و عرض تشکر
#سوال
آیا این مطلب که از دنبال کردن مباحث فهم کردم درست است استاد بزرگوار ؟ متوجه شدم بین پدر و مادر یک رابطه ولایی دو طرفه باید شکل بگیرد آنهم در صورتی که مادر نقش کنترل نامحسوس خود را درست ایفا کند اینکه هردو به این رابطه عاشقانه ولایی میرسند که من نباشم اما مولایم باشد یکی مولای ظاهری یکی مولای باطنی که اگر این اتفاق بیفتدشوهر و فرزندان در این خانواده امام المتقین خواهند شد مثل خانواده نورانی حضرت زهرا سلام الله علیها
🌴 سلام و رحمت و برکات الهی بر شما و سلام و درود و أحسنت به بیان مؤمنانه و زیبای شما.
#سوال
نکته مهم اینه ک چه جوری احساس همسو بودن برای فرزند محسوس بشه؟
مشکل خود من اینه ک تا نکات مثبت فرزندم رو بیان میکنم خود همسرم احساس میکنند دارم حرفشون رو ضایع میکنم و غیر از ناراحت شدن مدام تذکر میدهند ک تربیت من رو خدشه دار میکنی و فرزندمون متوجه بدی کارش نمیشه
از طرف دیگه خودم حس میکنم فرزندم موقع یادآوری خطاها و کارهای بدش خیلی سرافکنده میشه
#جواب
🌿 ۱ـ پس لازم است قبلا با همسر محترمتان هماهنگی را تعریف و روشن کنید و هماهنگی خودتان را با هم تمرین کنید.
۲ـ موقعی که فرزندتان را (مثل نماینده دادستان) سرزنش می کنید بلافاصله با یادآوری نکات مثبت او از او حمایت هم بکنید (نقش وکیل مدافع او را هم بازی کنید.)
🍃واژه: #هماهنگی #دادستان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۳۱
#سوال
در این جلسه ای که پدر و مادر ، نقش دارند ، بهتر این نیست که پدر نقش حامی و شافع داشته باشند و مادر نقش دادستان
و این شفاعت و ولایت پدر ، باعث بشه مادر ، بخاطر پدر ، سخن رو کوتاه کنند ؟
چون اگر برعکس باشه ، مادر ، به نوعی روی حرف پدر ، حرف میاره...
از طرفی ، ازقبل ، باید رابطه ی عاطفی مادر که دادستان هست ، با فرزند ، خیلی قوی باشه
#جواب
🌿نقش پدر و مادر حتما باید متنوع باشد و ثابت نباشد و نباید پدر همیشه نقش شمر بن ذالجوشن را بازی کند و مادران عزیز هم نباید از پدر در ذهن فرزندان یک غول زورگوی بی منطق خسته بی اعصاب .... را بسازند.
مادران هر قدر حُرمت پدر را بیشتر رعایت کنند، تیغشان تیزتر خواهد بود.
وکیل مدافع ، حرف نماینده دادستان را رد و انکار و تکذیب نمی کند بلکه « نکات مثبت » را یادآوری می کند.
من مطمئنم که پسرم دخترم این حرف و این کار را از روی غفلت زده و حواسش نبوده شما مطمئن باشید که انجام دادنش عمدی نبوده، او پسر دختر (بسیار با اراده)(بسیار عاقل)(بسیار مؤمن)(بسیار دقیق)(بسیار منظم)(بسیار پاکیزه)(بسیار مهربان)(......) است و حتما بعد از این مراقب است که دیگر تکرار نشود.
🍃واژه: #ولایت_پدر #دادستان
@dr_ghofrani2