eitaa logo
دکتر حسین صمصامی
541 دنبال‌کننده
153 عکس
76 ویدیو
8 فایل
- استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی - نمایندۀ مردم در مجلس شورای اسلامی - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ارتباط با ادمین : @beh_mp54 جهت ملاقات حضوری : 09128003693
مشاهده در ایتا
دانلود
ملت شریف ایران، پیرو قولی که در مورد رصد قیمت اقلام مصرفی دادم، با مقایسۀ کالاهای مشمول ارز 28500 تومانی سال گذشته و امسال مشاهده بفرمایید که امسال قیمت حبوبات، کره، چای، لاستیک، کاغذ و ... گران خواهند شد. بعدا نگویند ارز 28500 اصابت نکرده یا افزایش قیمت بخاطر نقدینگی بوده!
مردم شریف ایران، افزایش اخیر طبق مصوبۀ اردیبهشت ماه هیئت دولت و ناشی از حذف ارز ۲۸۵۰۰ بوده و ربطی به نقدینگی ندارد. متاسفانه داستان پُر غصّۀ کوچک شدن سفرۀ مردم همچنان ادامه دارد. داده‌های فوق از سایت بازار خشکبار و حبوبات ایران و با نرخ فلّه و عمده‌فروشی اخذ شده است. مقایسۀ بین اسفند پارسال و اردیبهشت امسال، افزایش 30 تا 50% اقلام را نشان می‌دهند.
إِنَّـا لِـلَّـهِ وَ إِنَّـا إِلَـیْـهِ رَاجِـعُـون شهادت سیّد محرومین، شهید خدمت و الخادم الرضا (ع)، آیت الله رئیسی و همراهان ایشان را به عموم ملت ایران تسلیت عرض می‌کنم. شهادت این بزرگوار در روز ولادت امام رضا (ع) حکایت از خلوص خدمت ایشان داشت.
خدمت ملت عزیز ایران : شماره دفتر اینجانب در مجلس شورای اسلامی 02133132027 می‌باشد. در صورتی که پیامی دارید، می‌توانید در کانال ویراستی اینجانب یادداشت فرموده یا با مسئول دفترمان آقای نظری تماس بگیرید تا پیام شما منتقل گردد. در پناه خداوند متعال باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در بودجۀ سال جاری، ارز 28500 برای برخی کالاهای اساسی توسط مجلس قبل حذف شده، دولت هم با افتخار و بدون بررسی اثر آن بر معیشت مردم اجرا کرده، نتیجه شده و خواهد شد تورم. بعد دولت و مجلس به دنبال عوامل گرانی می‌گردند و می‌اندازند گردن نقدینگی و افزایش حقوق کارگر و کارمند !
در پی مصوبۀ ابتدای سال دولت مبنی بر تبدیل ارز واردات کاغذ و مواد سلولزی از 28500 (ارز ترجیحی) به 42000 تومانی (ارز نیمایی) یعنی افزایش 47% ارز، قیمت انواع دستمال و پوشک بچه در بازار 50% افزایش یافت! دنبال تورم در نقدینگی و ناترازی‌ها نگردید، ریشۀ تورم در افزایش نرخ ارز است،‌آن هم به دست دولتمردان!
از ابتدای امسال، ارز 28500 برای حبوبات، بذر، محصولات باغی زراعی، کاغذ، لاستیک کامیون، صنایع سلولزی، چاپ، نوشت افزار، صنایع خودرو، شیلات، پلیمری، تجهیزات آزمایشگاهی، مواد اولیه دارو و ... به 42000 تبدیل و قیمت آنها در بازار با افزایش 50% مواجه شده است. دولت باید سریعا جلوی افزایش نرخ ارز را بگیرد. این افزایش قیمتها و تورم ایجاد شده برخلاف فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص توجه به معیشت مردم است.
نمایندگان محترم، مردم از گرانی‌ها ناراحتند. ستاد تنظیم بازار تبدیل شده به ستاد گرانی کالاها ! در یکماه اخیر با تغییر ارز ترجیحی به نیمایی : جو، روغن موتور، لاستیک کامیون، پوشک بچه، شکر و حبوبات را بین 28 تا 50% در بازار گران کردند. دولت با گران کردن ارز باعث گرانی می‌شود و بعد دنبال ریشۀ تورم در نقدینگی می‌گردد!
با تبریک به دکتر ، امید است رئیس جمهور جدید از سیاستهای غلط گذشته (تبعیت از بازار آزاد و گران‌سازی ارز در شرایط جنگ اقتصادی) اجتناب نماید تا مشکلات معیشتی مردم تشدید نشود و گرفتار تورم‌های سنگین نشویم. بستۀ سیاست‌ ارزی و راهکار اقتصادی تهیه شده که در صورت تمایل به دولت جدید ارائه خواهد شد.
از سال گذشته تاکنون بیش از ۴۸۵ قلم کالا از شمول ارز ۲۸۵۰۰ خارج شده و این روند در سال جاری شدت گرفته است. فاجعۀ حذف ارز ۴۲۰۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۱، دوباره به شکل چراغ خاموش در حال وقوع است. این یعنی افزایش قیمت‌ها و برداشت آن از جیب اکثریت مردم به نفع اقلیت.
بعد از حذف ارز 28500 تومانی حبوبات و شکر و گران شدن 50% قیمت آنها در ابتدای امسال، برخی نمایندگان اصرار به حذف ارز 28500 برنج نیز دارند. آیا این آقایان تعهد می‌دهند قیمت برنج داخل به کیلویی بالای 150 هزار تومان نرسد؟ قطعا خیر! مجلس باید از معیشت مردم کند، نه باشد بر سفرۀ مردم. راه حمایت از برنجکاران عزیز در شرایط فعلی، حذف ارز 28500 نیست بلکه باید هزینه های تولیدشان (مانند سم، بذر و کود) کاهش یابد. همچنین خرید تضمینی توسط دولت انجام شده و واردات برنج نیز کاهش یابد. بجای گران کردن باید از راهکارهای صحیح استفاده کرد.
جناب دکتر پزشکیان، در بیانیۀ اخیر اقتصادی جنابعالی در خصوص سیاستهای ارزی، مسیر مد نظر شما به شدت در حال اجرا است. دولت فعلی هم به سرعت در حال حذف ارز 28500 و گسترش شمول ارز اشخاص است. با اصرار بر ادامۀ این مسیر، شاهد افزایش قیمت دلار و تورم افسار گسیخته و کوچکتر شدن سفره و معیشت مردم خواهیم بود.