شنبه بیست و نهم شهریور، وزیر بهداشت سخنی گفت که به سرعت در رسانههای داخلی و خارجی مرکز توجه قرار گرفت. «سعید نمکی» در این روز و در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره آخرین اقدامات وزارت بهداشت برای تأمین #واکسن_کرونا گفت: «یک شرکت هندی صد میلیون دوز واکسن کرونا به آمریکاییها پیشفروش کرده است، مدیرعامل این شرکت فردی ایرانیالاصل زرتشتی است که به ما قول داده ۲۰ میلیون دوز واکسن را با قیمت پایینتر به ما بفروشد».
اگرچه وزیر بهداشت در سخنان خود، نامی از این فرد و مؤسسه تولید واکسن نبرد، اما بلافاصله گمانهزنیها آغاز شد و بعید است فرد مدنظر کسی غیر از «کورش #پوناوالا» باشد؛ چرا که فرد دیگری با چنین مشخصاتی در دنیا وجود ندارد؛ فردی که بتواند وعده تأمین ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا به کشوری دیگر بدهد، حتما باید مدیر یکی از مؤسسات بزرگ تولید واکسن باشد و در بین این مدیران، فردی ایرانیالاصل ساکن هند تنها همین پوناوالاست.
🆔 @drezamontazer
براساس توضیحات منتشرشده در پایگاه خبری این مجموعه بزرگ واکسنسازی دنیا، میدانیم که مؤسسه پوناوالا در تلاش است واکسنی برای کرونا تولید کند و همزمان هم در حال رایزنی با مؤسسات معتبر تولید واکسن برای تولید انبوه آن است.
"پوناوالا " 79 ساله تاجر ایرانیالاصل هندی و مدیر عامل شرکت داروسازی # سروم هفتمین فرد ثروتمند هندی و بر اساس گزارش ماه ژوئن امسال نشریه آمریکایی "فوربس" با دارا بودن بیش یازده میلیارد دلار ثروت صدو شصت و پنجمین فرد ثروتمند دنیاست.
او پیشتر با انعقاد قراردادی با ایالات متحده آمریکا وعده تامین 100 میلیون دوز واکسن کرونا را به این کشور هم داده است.
او به #سلطان_واکسن_هند هم مشهور است و دارای آزمایشگاهها و کارخانههای متعدد در زمینه تولید واکسن است.
این شرکت واکسنهای تولیدی خود را به صد و شسصت و پنج کشور دنیا صادر میکند. از هر دو کودک دنیا یکی از آنها از واکسنهای تولیدی این شرکت دریافت کرده است.
@matabmontazer
قیمت پایین و کیفیت قابل قبول از مزیتهایی است که این شرکت تولید واکسن هندی در رقابت با دیگر شرکتهای غربی و شرقی تولید واکسن از آن برخوردار است و همین مساله باعث شده تا بازار خوبی در دنیا داشته باشد و علاوه بر آن حتی برخی شرکتهای مطرح داروسازی جهان برای تولید انبوه واکسن خود این شرکت هندی را انتخاب میکنند تا هزینه تمام شده تولید واکسن آنها کاهش یابد.
شرکت سروم هند اعلام کرده تا پایان ماه سپتامبر واکسن تولیدی خود برای ویروس کرونا را با قیمت سیزده دلار به بازار جهانی عرضه میکند.
شرکت سروم در میان معدود شرکتهای هندی قرار دارد که در دوران کرونا و رکود اقتصادی، برای استخدام نیروی کار بیشتر اقدام کرده است.
@matabmontazer
شرکت سروم هماینک از سوی "آدار پوناوالا" پسر 39 ساله سیروس پوناوالا اداره میشود.
پوناوالاها کیستند و چرا با ایران رابطه خوبی د ارند؟
بهطور خلاصه «کورش پوناوالا» یکی از هندیهای ایرانیالاصل و زرتشتی است که قرنها پیش از ایران به هند مهاجرت کردند و حالا در این کشور به جایگاه مهمی رسیدهاند. درباره کورش پوناوالا در وبسایت شخصیاش و در بخش زندگینامه آمده است: «دکتر سیروس پوناوالا، رئیس گروه Poonawalla که شامل مؤسسه خصوصی سروم هند، برترین شرکت بیوتکنولوژی هند و بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان از نظر تعداد دوز تولید و فروختهشده در سطح جهان است (بیش از ۱.۵ میلیارد دوز)». آنطورکه این پایگاه شخصی نوشته، دکتر پوناوالا در خانوادهای باسابقه و علاقهای چنددههای به اسب متولد شد و همین موضوع او را به سمت تجارت در این حوزه پیش برد، اما او خیلی زود فهمید که اسبدوانی در هند سوسیالیست آن زمان آیندهای ندارد.
او در مرحله بعد، تجارت با اتومبیل را آزمایش کرد؛ کورش همراه دوست مدرسهای خود، نمونه اولیه ۱۲۰ دلاری از اتومبیلهای ورزشی را ساخت، اما تولید آن به صورت تجاری به پول بیشتری نسبت به توان آنها نیاز داشت و بههمیندلیل دکتر پوناوالا این ایده را هم کنار گذاشت. در بیوگرافی پوناوالا آمده است: «او پس از این تجربه فهمید که ساختن محصولی برای توده مردم، بهجای نخبگان هند، اقدامی هوشمندانه است». پس از این تجربه مکالمه اتفاقی او با دامپزشکی در یک مزرعه، دکتر پوناوالا را به سمت واکسن سوق داد..
@matabmontazer
تولید واکسن ضد مارگزیدگی و تولید واکسن سرخک مؤسسه این فرد زرتشتی را به بزرگترین تولیدکننده واکسن کشور هند تبدیل کرد. پس از خودکفاشدن هند در تولید واکسن، نوبت به بازارهای دنیا رسید و این مؤسسه گام به گام این مراحل را پیش گرفت و تأییدیه سازمان بهداشت جهانی هم در این بین کمک بزرگی به مؤسسه سروم بود. آنطورکه در تاریخچه این مؤسسه بزرگ دنیا آمده است، درحالحاضر مؤسسه سروم بهعنوان یک شرکت پیشرو در زمینه بیوتکنولوژی هند شناخته میشود و اکنون بهروشنی بهعنوان بزرگترین تولیدکننده واکسن در جهان از نظر تعداد دوز شناخته شده و همین تولید انبوه، عبارت «پادشاه واکسن دنیا» را برای کورش پوناوالا به ارمغان آورده است.
علاوه بر این و در سال میلادی جاری، «بلومبرگ» نیز در گزارشی مفصل به این مؤسسه و خانواده پوناوالا پرداخت و در گزارش خود این مؤسسه را بزرگترین امید تولید انبوه واکسن کرونا برای دنیا دانست.
@matabmontazer
کمکهای پیشین خانواده پوناوالا به یزد و دانشگاه علو پزشکی شهید صدوقی
این خانواده البته پیش از این و در دوران اوج شیوع کرونا در کشور، کمکهایی را به یزد یعنی شهری با درصد بالایی از ساکنان زرتشتی روانه کردند.
اوایل فروردین امسال بود که رسانههای داخلی اخباری مبنی بر رسیدن کمکهای پارسیان هند به یزد منتشر کردند که همان موقع «سپنتا نیکنام»، عضو زرتشتی شورای شهر یزد، توضیحاتی درباره این کمکها ارائه کرد. او با اشاره به کمک پارسیان یا زرتشتیان مقیم کشور هند به یزد گفته بود: «این کمکها که شامل اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی است، دریافت و برای درمان مبتلایان به کرونا در اختیار دانشگاه علوم پزشکی یزد قرار خواهد گرفت». او همان فروردین از رایزنیهای انجامشده با رئیس اتحادیه انجمنهای زرتشتیان آمریکای شمالی برای دریافت داروهای مورد نیاز نیز خبر داده و گفته بود: «با همکاری این انجمن و پارسیان هند و همچنین انجمن ایرانی بمبئی، نخستین بخش از داروها و کالاهای پزشکی مورد نیاز دریافت و به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تحویل داده شد»
@matabmontazer
تحلیل:
اگر بخواهیم به این قضیه خوش بینانه نگاه کنیم باید بگیم یک هندی که ریشه او ایرانی است به خاطر عشق به ایران می خواهد این واکسن نجاتبخش را با تخفیف به ما بدهد و این خیلی خوب است.
ولی اگر بخواهیم واقع بین باشیم باید سوال کنیم:
۱- بیوگرافی این خانواده با عقل جور در نمیاد. چگونه فردی که در کار معامله اسب و ماشین بوده به یکباره توانایی تولید واکسن را پیدا میکنه؟ علم این کار را از کجا آورده؟
۲-چگونه واکسن او مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته؟ همان سازمانی که تجویز زنجبیل توسط پزشکان ایرانی را تایید نمی کند؟
۳- از همه مهمتر حضور بیل گیتس فرد بدنام در تولید واکسنهای آلوده در کنار آقا پسر این خانواده که الان همه کاره این شرکت واکسن سازی است چه معنا دارد؟
پس ما حق داریم به این شرکت و واکسنی که قرار است با تخفیف به ما بدهد خوش بین نباشیم.
@matabmontazer