✍ماه مبارک رمضان، ماه خدا
اگر چه هر آن چه هست از آن خداست،اما تعیین یک ماه خاص به نام ماه رمضان به نام خدا،حکایتگر لطف خاص خدا به بندگانش است. گویا کریمی که درب خانه اش همیشه باز است و همگان جیره خوار سفره اش هستد، اما در این ماه می خواهد به صورت ویژه از بندگان خود پذیرایی کند. اما این بار برخلاف دبگر ماه های سال با نخوردن و نیاشامیدن در ساعاتی از شبانه روز باید وارد میهمانی شد. یعنی با عبور از طبیعت جسم و پاکی و زلالی روح باید بر سر سفره خدا نشست.نخوردن و نیاشامیدن تنها گام اول است که شاید کمترین سخنی را داشته باشد و تقریبا همه آن را تحمل می کنند. این روزه عوام است. اگر کسانی کلاس اول را قبول شوند به کلاس دوم که روزه خواص است وارد می شوند و آن روزه تمامی جوارح از گناهان است. خوشا به حال آنان که کلاس دوم را هم قبول شوند و به کلاس سوم و نهایی وارد می شوند که روزه خاصان خاص است. ادامه را از طریق حدیث زیر پیگیری می کنیم👇
از پيامبر خدا روايت شده است : آسان ترين چيزى كه خداوند بر روزه دار در روزه دارى اش واجب ساخته ، نخوردن و نياشاميدن است .[۱]
از احاديث، روشن مى گردد كه روزه ، از نظر مراتب و از زاويه نقشى كه در تكامل انسان دارد ، به سه دسته تقسيم مى شود و از همين روست كه علماى اخلاق و سير و سلوك ، روزه را به : روزه عوام ، روزه خواص و روزه خواصّ خواص ، تقسيم كرده اند و اينك ، توضيح فشرده اى از آنها :
دسته اوّل . روزه عوام
اين مرتبه روزه ، با پرهيز از مفطِرات روزه ، صورت مى پذيرد ، با شرحى كه در كتاب هاى فقهى آمده است . اين مرتبه ، آسان ترين و پايين ترين مرتبه روزه است . اين سخن پيامبر صلى الله عليه و آله به همين مرتبه روزه اشاره دارد :إنَّ أيسَرَ مَا افتَرَضَ اللّهُ تَعالى عَلَى الصّائِمِ في صِيامِه ، تَركُ الطَّعامِ وَالشَّرابِ .
آسان ترين چيزى كه خداى متعال بر روزه دار در روزه دارى اش واجب ساخته است ، نخوردن و نياشاميدن است .
دسته دوم . روزه خواص
در اين مرتبه روزه ، روزه دار ، تنها به پرهيز از مفطِرات روزه ، بسنده نمى كند ؛ بلكه از همه حرام هاى الهى پرهيز مى نمايد . از اين رو ، اجتناب از مفطِرات ، شرط درستىِ روزه است و اجتناب از حرام ها ، شرط قبولى آن . بر اين اساس ، همه احاديثى كه در عنوان «مهم ترين آداب روزه دارى» خواهند آمد ، به اين مرتبه از روزه دارى اشاره دارند .
دسته سوم . روزه خواصّ خواص
اين مرتبه روزه ، با باز داشتن دل و نگهدارى آن از هر چيزى (چه حلال و چه حرام) كه اشغال كننده دل است ، بجز خدا ، به دست مى آيد . ابو حامد غزّالى (م ۵۰۵ ق) در توصيف اين مرتبه روزه مى گويد :
امّا روزه خواصّ خواص ، روزه دل از همّت هاى دون و انديشه هاى دنيوى و باز داشتن كلّى آن از غير خداوند است . شكستن اين مرتبه از روزه ، با انديشه درباره غير خدا و قيامت ، و فكر درباره دنيا تحقّق مى يابد ـ مگر دنيايى كه به خاطر دين خواسته شود ، كه چنين دنيايى ، توشه آخرت است و دنيا نيست ـ تا آن جا كه اهل دل گفته اند : «هر كس در روزش به تدبير آنچه با آن افطار مى كند ، اهتمام ورزد ، گناه بر او نوشته مى شود ؛ چرا كه اين ، از كم اطمينانى به فضل خدا و يقين اندك به روزىِ وعده داده شده خويش است» .
اين مرتبه ، رتبه پيامبران ، صدّيقان و مقرّبان است . در تفصيل قولى آن ، نبايد درنگ طولانى داشت ؛ ولى در تحقّق عملى آن ، تأمّلْ به جاست ؛ چرا كه آن ، رويكرد به خداوند و روى گردانى از غير خدا با همه همّت است و آراسته شدن به اين سخن خدا كه : « قُلِ اللَّهُ ثُمَ ذَرْهُمْ فِى خَوْضِهِمْ يَلْعَبُونَ ؛[۲]بگو : «خدا» ! سپس آنها را وا گذار تا در باطل خويش به بازيچه مشغول باشند» .[۳]
امير مؤمنان ، امام على عليه السلام ، در اشاره به اين سه مرتبه مى فرمايد :
صَومُ القَلبِ خَيرٌ مِن صِيامِ اللِّسانِ وَ صِيامُ اللِّسانِ خَيرٌ مِن صِيامِ البَطنِ .[۴]
روزه دل ، بهتر از روزه زبان است و روزه زبان ، بهتر از روزه شكم .
هر يك از اين دو مرتبه اخير ، به نسبت تلاش روزه داران و آمادگى آنان ، مراتب بسيارى دارد ، علاوه بر اين كه خودِ روزه هم از زاويه انگيزه هاى روزه دار ، گوناگون است . نقطه اوج اين مراتب ، حال روزه دارى است كه انگيزه روزه دارى اش ، نه بيم از كيفر و نه شوق به ثواب ، بلكه تنها فرمان بُردارى از فرمان خداوند ، علاقه مندى به نزديكى به خداى سبحان و كسب رضا و لقاى اوست .
[۱]المقنعة : ص ۳۱۰، بحار الأنوار : ج ۹۷ ص ۳۵۲.
[۲]انعام : آيه ۹۱ .
[۳]إحياء علوم الدين : ج ۱ ص ۳۵۰ ، المحجّة البيضاء : ج ۲ ص ۱۳۱ .
[۴]غرر الحكم : ح ۵۸۹۰ .
منبع : حكمت نامه پيامبر اعظم(ع) ۱۱ سال انتشار : ۱۳۸۶ از صفحه ۸۵ تا صفحه ۸۷
یادداشت مدیر کانال، دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
https://eitaa.com/drfatehi
✍ ماه رمضان ،ماه یکی شدن ظاهر و باطن
تقریبا همه ی مردم از کسانی که ظاهر و باطنشان یکی است ،خوششان می آید و به آنان اعتماد دارند.یکی شدن ظاهر و باطن در گروی صفای درون و بیرون ریختن زباله های داخلی است. بدترین زباله داخلی روح و روان که اگر بیرون ریخته نشود نفاق رفتاری و گفتاری و فکری را به دنبال دارد، منیت یا همان خودخواهی است. امام خمینی فرمودند ماه رمضان ماه ترک معصیت و گناه است و مهم تربن گناه ، خودخواهی است.ان شالله در حد وسع و توان و صد البته با توفیق الهی بتوانیم ولو اندک زباله های داخلی روح و روانمان را بیرون بریزیم تا بلکه تا حدودی به صفای روح برسیم. درجهنم سوزان طبیعت و زندگی مادی و دنیایی ، ماه رمضان قطعه ای است از بهشت،اگر دریابیم
سلام علیکم و رحمت الله
صبح زیبای خداوندی به خیر و سلامتی
---------
روایت شده است که امام حسن عسکری علیه السلام در پاسخ به پرسش از علت واجب شدن روزه، فرمود:
تا توانگر درد گرسنگی را بچشد و در نتیجه، به نیازمند کمک کند.
منبع:
محمدی ری شهری،۱۳۹۸،منتخب میزان الحکمه، جلد دوم،صفحه ۷۴۷، حدیث۳۷۲۲
---------
۱۴۰۳/۱۲/۱۶
13.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۹ توصیه آیت الله کشمیری برای ماه مبارک رمضان
✍ماه رمضان ،ماه جهاد اکبر برای جهاد اصغر
اکنون که جهان در حال دگرگون شدن است. از یک سوی نظام سرمایه داری غرب به رهبری آمریکا و اسرائیل می کوشد برای حفظ هژمونی خود و رفع مشکلات عدیده نظام سرمایه داری که با آن دست و پنجه نرم می کند ،مجددا بر ایران سلطه پیدا کند و از سوی دیگر برخی با نا آگاهی و برخی هم با وادادگی و غرب گرایی از درون در حال بومی سازی اهداف و سیاست های وزارت خارجه آمریکا در ایران هستند، در این میان ، ماه مبارک رمضان، ماه خودسازی و میدان جهاد اکبر است. تنها کسانی در این میدان فردای جهاد اصغر پیروز می شوتد که امروز در ماه مبارک رمضان در میدان جهاد اکبر پیروز شوند. بنا بر فرموده امام خمینی ره تنها کسانی تا آخر خط مبارزه با شیطان بزرگ در میدان هستند که اهل جهاد اکبر باشند و توانسته باشند از خود و از دنیا دل کنده باشند. آنان گونه هایی از مردم اند. همان هایی که پرورش دهنده قاسم سلیمانی، حججی، همت، کاظمی و دیگر شهدای راه حق و فضیلت اند. ماه رمضان، ماه آمادگی های روحی و ایمانی برای جهاد اصغر در گونه های متنوع آن است.
یادداشت مدیر کانال، جمعه ، ۱۷ اسفند ۱۱۴۰۳
سلام علیکم و رحمت الله
صبح زیبای خداوندی به خیر و سلامتی
---------
خداوند تبارک و تعالی می فرمایند:
ای مردم، از آنچه در زمین حلال و پاکیزه است بخورید و از گام های شیطان پیروی نکنید که او دشمن آشکار شماست
قرآن، ۱۳۸۱، ترجمهی بهرام پور، سوره بقره، أیۀ۱۶۸
--------
۱۴۰۳/۱۲/۱۸
✍درباره ی نامه ترامپ به مقام معظم رهبری
اخیرا در فضای مجازی و برخی خبرگزاری ها از نامه ای سخن به میان آمده است که گویا ترامپ در باره مذاکره به رهبری عزیر و حکیم ما نوشته است. وی در این نامه مرموزانه، فریبکارانه و منافقانه که راه و رسم نظام سیاسی آمریکایی صهیونی است ، به صورت مبهم و کلی از مذاکره صحبت کرده است. مذاکرهای پای چوبه دار !!!، ترامپ که اکنون به صورت رسمی رئیس جمهور آمریکا است ، با یک سه ضلعی تحریم ، تهدید و رسانه می خواهد با قلدری و چاله میدان بازی های مدرن به آن چه روسای جمهور آمریکا در ۴۵ سال گذشته نرسیده اند یکجا برسد. به تعبیری میخواهد از سیاست مذاکره پای چوبه دار نهایت استفاده را ببرد. در یک ضلع تحریم ها را تشدید و گسترش کم سابقه داده است.. در ضلع دوم، با تهدید نظامی به کمک سگ هار خود در منطقه، یعنی رژیم جعلی صهیونیستی زیر ساخت ها و رهبران سیاسی ما را تهدید می کند. و در ضلع سوم که به نظر اینجانب از دو ضلع پیشین مهم تر است با ابزار رسانه ای خود می کوشد تا خود را منجی مردم ایران و چهره ای صلح طلب نشان دهد و طبعا در ذهنیت های اجتماعی و روانی مردم ایران و جهان وانمود کند که ابن ایران و رهبران آن هستند که صلح طلب نیستند. ترامپ می خواهد کاری را که با کشورهایی مانند لیبی و عراق در خلع سلاح آنان با بهانه سلاح های هسته ای انجام داد ، بر سر ما هم بیاورد.
باید به هوش باشبم و مراقب فتنه های پیچیده و ظریف باشیم که خدای نخواسته با پای خود به قتلگاه خود نرویم. آمریکا و رژیم کودک کش اسرائیل دو روی یک سکه اند. رژیم صهیونیستی وجه بیرونی و آشکار و پوسته سخت و کاخ سفید وجه پنهان و نرم امروز، خیانتی بالاتر از این نیست که کسانی آگاهانه این سیاست شیطانی شیطان بزرگ را در داخل کشور بومی سازی کنند و بجای پرداختن به مشکلات اقتصادی به بیراهه روند . و کلید حل مشکلات را در دستان مخملی آغشته به خون و خیانت و فریب کاخ سفید ببینند و فرصت سوزی کنند.
یادداشت مدیر کانال، شنبه، ۱۸ اسفند ۱۴۰۳
ابوالقاسم فاتحی دهاقانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامهطباطبایی
https://eitaa.com/drfatehi
سلام علیکم و رحمت الله
صبح زیبای خداوندی به خیر و سلامتی
-------
روایت شده است که پیامبر اکرم(ص) به امیرالمومنین(ع) فرمود:
یا علی! سه چیز وسیلهی سرور مؤمن است:
دیدار برادر مؤمن ، افطار دادن به روزه دار، و عبادت آخر شب
منبع:
خامنهای، آیت الله العظمی،۱۴۰۳، گزیده ی احادیث مکارم الاخلاق،صفحه۴۵، حدیث ۱۱
--------
۱۴۰۳/۱۲/۱۹
✍حضرت خدیجه، همراه و یاور رسالت
شخصیت و سیمای زندگانی حضرت خدیجه سلام الله علیها به طور وضوح و کامل نشان می دهد، آن بانوی ممتاز و بی همتا نقش برجسته،ممتاز و بی نظیری را در تحقق امر نبوت و رسالت حضرت خاتمالانبیاء داشته است.بدون هیچ تردیدی او برگزیده خداوند نه فقط در نقش همسری پیامبر که در نقش یاور و مکمل پیامبر در تحقق اهداف رسالت بود. بدون همراهی و یاوری آن بانوی معظم پیامبر اکرم نمی توانست موفق ظاهر شود و این موضوع بزرگی است که سهم و نقش حضرت خدیجه را در اسلام نشان می دهد. تمامی نقش های مادرانه پس از پیامبر تا به امروز و تا پایان تاریخ بشری همگی مدیون نقش مادرانه حضرت خدیجه کبری است. او، الگوی همسران و مادران موفقی است که از دامن پاکشان مردان بزرگی تربیت شده اند و خواهند شد.مادرانی که با تربیت صحیح خود، مردانی را پرورش دادند که تاریخ ساز شدند.سعادت و پیشرفت جامعه در دستان مادرانی است که الگوی آنان حضرت خدیجه کبری است. تخریب شخصیت زنان بی شک به تخریب جامعه و زوال آن منجر خواهد شد. بی جهت نیست که استعمار قدیم و نوین بخصوص دختران و زنان جامعه ما را نشانه گرفته است. سقوط خانواده به سقوط دختران و زنان و سقوط جامعه به سقوط خانواده بستگی دارد. پس نقش دختران و زنان چه در وجه ایجابی و سازندگی و پیشرفت جامعه و چه در وجه سلبی و سقوط اخلاق و عقب ماتدگی در دستان دختران و زنان است.عفاف و پاکدامنی دختران و زنان یعنی پیشرفت جامعه در تمامی شئون اقتصادی ،سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و خدای ناخواسته گسترش فرهنگ بی بند و باری یعنی تن دادن به حقارت اجتماعی و حقارت ملی ، حال این پدران و مادران جامعه و این متولیان و مسئولين ذی نقش هستند که باید با چشمانی باز و با حساسیت دست در دست یکدیگر موضوع تربیت نسلی را جدی بگیرند.
یادداشت مدیر کانال،چهارشنبه، ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
https://eitaa.com/drfatehi
1.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️پزشکیان خطاب به ترامپ: حالا که تهدید میکنی، من اصلا نمیآیم با تو مذاکره کنم، هر غلطی میخواهی بکنی، بکن
سلام علیکم و رحمت الله
صبح زیبای خداوندی به خیر و سلامتی
----------
امام علی علیهالسلام میفرمایند:
همانا بهترین چیزی که انسانها می توانند با آن به خدای سبحان نزدیک شوند، ایمان به خدا و ایمان به پیامبر (ص) و جهاد در راه خداست، که جهاد قله بلند اسلام، و یکتا دانستن خدا بر اساس فطرت انسانی است
منبع:
نهجالبلاغه ، ۱۳۸۱، ترجمهی دشتی، صفحه ۲۱۱، خطبه ۱۱۰
-------
۱۴۰۳/۱۲/۲۴