هدایت شده از محمدرضا میرشمسی
خاطرات علم قسمت 9
علامت زندگی و امیدواری
از يكشنبه 31/5/1355 تا پنجشنبه 4/6/1355: در آذربايجان بوديم. در ركاب شاهنشاه و علياحضرت شهبانو بسيار خوش گذشت.... البته اين پيشرفت سريع كه مثلاً در تبريز پنجهزار نفر فقط در كارخانههاي صنعتي دولتي مشغول باشند، مسئلهي كوچكي نيست و قهراً مسائل ديگر به دنبال ميآورد، مثلاً #كمي_خانه، #كمي_آب و #غيره و غيره كه البته با پيشبيني صحيح ممكن بود پيش آمد نكند، ولي به هر حال پيش آمده است. يا #نبودن_فاضلاب در اردبيل كه خيلي مسطح است و آب نزديك سطح زمين ميباشد، مشكلاتي براي خانهها فراهم كرده. #كمي_راهها و #كمي_ برق و #كمي_مدارس، #مشكلات ديگر هستند و خوشبختانه تمام مورد درخواست مردم ميباشند كه علامت زندگي و بسيار اميدواركننده ميباشد.(ص213)
ازاینکه برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال می شوید سپاسگزارم
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم قسمت ۱۰
📖 کشوری پلیسی
پنجشنبه ۱۳۵۵/۶/۱۱: فرمودند(شاه): من يك مطلب مهمتری گفتم و آن اين بود كه اگر آمريكا با فروش اسلحه به ما موافقت نكند، معلوم ميشود با روسها دنيا را تقسيم كردهاند. عرض كردم: البته فرمايش بسيار مهمي است، ولي چه خوب ميبود اين كار را ميكردند و همه راحت ميشديم و از تهيهي اسلحه فارغ. فرمودند: اگر ما را به روسها ميدادند چي؟ عرض كردم: خيلي بعيد است كه آمريكاييها راضي بشوند اين سد و اين زنجير تركيه- ايران شكسته شود. فرمودند: معلوم نيست اگر قرار تقسيم شود، چه بكنند. مگر انگليسيها ايران را با روسها تقسيم نكردند.(صص۲۲۷-۲۲۶)
مقالهي ديگري از نيويورك تايمز به نظر مبارك رساندم كه آن هم خيلي زننده، ما را كشوري پليسي و زجردهندهي مردم معرفي ميكند. عرض كردم: به تدريج ما حقايق را در جرايد ديگر خواهيم گفت. فرمودند: فكر نميكنم موفق بشويد.(ص۲۲۷)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم قسمت ۱۱
📖 باز کمبود
دوشنبه ۱۳۵۵/۶/۱۵: عرض كردم، هرچه محصول خوب باشد، پول هم زياد است، مردم ميخرند و ميخورند و لازم است يك نكته[اي] را به عرض مبارك برسانم كه در اين #ماه_رمضان در شهر، نه #گوشت، نه #مرغ، نه #تخممرغ، پيدا نميشود و اين بسيار بد است. فرمودند، آخر ميخرند و احتكار ميكنند. عرض كردم، اگر برنامهاي باشد و مردم اطمينان پيدا كنند كه آنچه به دستشان ميرسد، دنباله دارد، هيچكس احتكار نميكند.(ص۲۳۵)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم قسمت ۱۲
📖 سه برابر قیمت
دوشنبه ۱۳۵۵/۶/۱۵: بعد عرض كردم، يك خبر خيلي خيلي محرمانه از منابع انگليسيها شنيدهام كه به عرض ميرسانم. آن اين است كه منابع پنتاگون به كمپاني ژنرال ديناميك سازندهي هواپيماي F.16 فشار آوردهاند كه بايد قيمتها را دو برابر براي ايران حساب بكني و بگويي كه حساب سابق ما اشتباه بوده، به علاوه انفلاسيون در قيمتها تأثير گذاشته. چون ايران خيلي علاقهمند به اين هواپيماهاست، هر قيمتي بدهيد، ميخرد. شاهنشاه خيلي به فكر فرو رفتند. بعد فرمودند، در دل خودم هم چنين شكي پيدا شده بود كه به تو گفتم از سفير آمريكا بپرس قيمت جمعي كه براي هواپيماها به كنگره گفتهاند، براي ۱۶۰ عدد يا براي ۳۰۰ عدد است. اما ما از اينها كاغذ داريم كه هر هواپيما را ۶/۵ مليون دلار گفتهاند، چهطور حالا زيرش ميزنند و ميگويند هر هواپيما ۱۸ مليون دلار، از #سه_برابر هم بيشتر. عرض كردم، همينكاري است كه در مورد destroyer [ناوشكنهاي]Spruance كردند كه قيمت يك دفعه از ۲۸۰ مليون دلار براي شش عدد، به ۶۰۰ مليون دلار رسيد و #ما_هم_خريديم. قطعاً در آنجا هم پنتاگون نظر داشته كه زودتر ته حساب پولهاي نفت را بكشد بالا. شاهنشاه خيلي فكر كرده و فرمودند، تو مثل اينكه فراموش كرده بودي به سفير آمريكا بگويي كه قيمت ما بايد يا FMS يا قيمتي كه به اعضاي ناتو فروختهايد، باشد. عرض كردم، همينطور است. FMS را كه گفتم ولي قيمت ناتو را نگفتم (شاهنشاه به من نفرموده بودند، ولي نخواستم عرض كنم كه اين نكته را به من نفرموديد). فرمودند، اين را هم بگو.(صص۲۳۷-۲۳۶)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
🌺🌺🌺میلاد مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام الگوی کامل، برای همه جوانان، همه دولت مردان، همه مؤمنان، همه آزادگان ، همه عالمان و دانشمندان و روشن فکران مبارک باد.🌸🌸🌸
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم قسمت 13
انتخابات
دوشنبه ۱۳۵۵/۷/۲۶: انتخابات انجمنهاي شهرداريها در كشور است كه امسال با آزادي نسبي بيشتري جريان پيدا كرد (البته با معرفي كانديدها از طرف حزب، اما كانديد بيش از عده لازم، كه در حقيقت بين كانديدها رقابت بشود). ولي در تهران مردم خيليخيلي كم استقبال كردند و مجموعاً بيش از شصت هفتاد هزار نفري براي رأيدادن اسمنويسي نكردند كه خيلي از يك شهر پنج مليون نفري خلاف انتظار است. چون اين دفعه حزب براي رأي دادن مردم فشار نياورده بود و معلوم شد كه واقعاً مردم بيتفاوت هستند كه بسيار بد است و قابل تحمل نيست.(ص307)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم قسمت 14
2900 اداره بی جا
پنجشنبه 4/9/1355
از اخبار مهم داخلي اينكه در اثر همان امريهي همايوني كه دفتر مخصوص نارساييهاي دولت را بازرسي كند، دولت برحسب امر دفتر مخصوص شروع به تقليل دستگاهها و كارمندان نمود و نخستوزيري از خود شروع كرده. سيصد چهارصد عضو و ده بيست ادارهي نخستوزيري را منحل كرده و مجموعاً در اين دو روزه دستگاههاي دولت 2900 ادارهي بيجا را منحل نمودهاند. واقعاً باز هم بر سر كار ماندن و استعفا نكردن [هويدا] شاهكار است.(ص344)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم قسمت 15
ملاقات با کارتر شرط خوب بودن
شنبه 6/9/1355: صحبتهاي ديروز ژوزف كرافت را عرض كردم كه ميگفت قطعاً دستگاه كارتر با شما مخالف خواهد بود، زيرا كه دستگاه شما درست برخلاف آمال انتخاباتي او عمل ميكند. اولاً خريد اسلحه اينقدر در يك كشور خاورميانه مصلحت نيست. ثانياً شما پيشواي گران كردن قيمت نفت هستيد. ثالثاً در كشور شما آزادي نيست. رابعاً [حقوق بشر] human rights رعايت نميشود و غيره و غيره. از او پرسيدم خوب، راهحلي كه شما براي رفع اين عيب پيشنهاد ميكنيد چيست؟ گفت،[يكي] اينكه شاهنشاه فوري به ديدن كارتر تشريف ببرند و با او مذاكره نمايند.(ص346)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
چالش تک نامزدی در خبرگان
قسمت ۱
وجود تک نامزد در یک یا دو حوزه انتخابات خبرگان رهبری موجب گردیده که تحلیلهایی ناقص بویژه در خصوص استان خراسان جنوبی که در دوره گذشته حضرت آیت الله رئیسی از آنجا به مجلس خبرگان راه یافته است، صورت بپذیرد؛ تا جایی که برخی اینگونه القاء کنند که شورای نگهبان تعمدا راه را بر رقبای ایشان بسته تا وی در این صحنه به تنهایی و بدون رقیب بتواند حتی با یک رای هم که شده، پیروز انتخابات شود. رسانهای اینگونه تیتر زد رقابت رئیسی با خودش یا همین رسانه به نقل از کسی که هم حزبیهابش از ترس عدم قبولی در آزمون علمی در چند دوره پیاپی، انتخابات خبرگان را تحریم کردند، به مرحوم حضرت علامه مصباح یزدی حمله کرده و با فلسفه بافی اینگونه عنوان میدارد: وقتی سید ایراهیم رئیسی فقط با یک رای میتواند از حوزه خراسان جنوبی وارد مجلس خبرگان شود دیگر بر اساس کدام تعریف می توان چنین پدیدهای را انتخابات نامید. در این خصوص نکاتی تقدیم عزیزان میگردد:
۱- این اتفاق تازهای نیست و در گذشته هم وجود داشته است؛به همین منظور نامزدهای تایید صلاحیت شده می توانند با جابجایی این خلاء را پر کرده و با نامزد دیگر به رقابت بپردازند.
۲- تبصره ۲ ماده ۴ قانون انتخابات خبرگان رهبری برای چنین مواردی پبشبینی کرده است بگونهای که در صورت چنین وضعیتی انتخابات با تشخیص و پیشنهاد وزارت کشور و موافقت شورای نگهبان، برگزار نمی گردد. انتخابات در این حوزه ها، همزمان با اولین انتخابات سراسری بعدی برگزار خواهد شد و سخنگوی شورای نگهبان هم در مصاحبه خود صریحا اعلام نمودند که انتخابات خبرگان در حوزهای که به تعداد کافی داوطلب وجود نداشته باشد، برگزار نمی شود.
۳- عضویت برای خبرگان رهبری شرایط خاص خود را دارد و هر کسی نمیتواند صرف داشتن سطح ۴ و یا حتی طی کردن چند دوره درس خارج از آزمون کتبی موفق بیرون آید.لذا اینکه تعداد کسانیکه دارای صلاحیت علمی و صلاحیت سیاسی و اخلاقی باشند کمتر از ثبت نام کنندگان باشد، امری عادی است. از طرفی شورای نگهبان دچار مصلحت اندیشی نمشود و بدلیل نبود رقابت افراد فاقد صلاحیت را تایید نمینماید. .... ادامه دارد
برای دیدن مطالب و تحلیلهای محمدرضا میرشمسی اینجا عضو شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
چالش تک نامزدی در خبرگان
قسمت پایانی
۴- بر عکس انتخابات مجلس شورای اسلامی که عده ای حاضرند برای ورود به مجلس میلیاردها تومان هزینه نمایند آقایان علما عموما دیگران را اصلح میدانند و خود را کنار می کشند و حاضر به رقابت با دیگر علما نیستند؛ بطوریکه در مواقعی بزرگان حوزه از علمای واجد شرایط تقاضا می کنند که در صحنه حاضر شوند.
۵- اگر شورای نگهبان در پی کم کردن زحمت آقای رئیسی بود تا ایشان با خیالی آسوده [آنگونه که بعضی از تحلیل گران و رسانه ها مطرح می کنند] وارد مجلس خبرگان شود می توانست با مصلحت اندیشی چند نفر دیگر که هم سویی کامل با آقای رئیسی داشتند را تایید کند تا هم فضا را رقابتی نشان دهد و هم آن نامزدها با انفعال خود زمینه رای آوری ایشان را فراهم نمایند؛**[همانگونه که آقای جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ به عنوان یار پوششی آقای روحانی عمل نمود.**
۶- بعضی خرده گرفتهاند که چرا آقای رئیسی در تهران نامزد نشده است؟در جواب این افراد باید گفت اولا چه ضرورتی برای چنین کاری وجود دارد و مگر او در پی زورآزمایی با دیگر علماست؟ ثانیا آقای رئیسی دو بار با رای همین مردم به خبرگان و ریاست جمهوری راه یافته و اخلاق حکم می کنند که باز هم در کنار آنان باشد و به آنان پشت نکند.
۷- و نکته از همه مهمتر اینکه بدون تردید هر نامزدی که در استان خراسان جنوبی با جناب آقای رئیسی به رقابت بپردازد از قبل باید خود را شکست خورده قلمداد کند چرا که آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری در مشارکت ۷۴ درصدی این استان که ۴۲۲۵۹۹ نفر در آن شرکت کردند ۳۴۳۱۰۶ رای را به خود اختصاص دادند و اگر به فرض محال ۱۰۰ درصد مردم استان پای صندوق رای بیایند و ۲۶ درصد هم در کنار این تعدادی که به ایشان رای ندادند قرار گیرند باز هم آقای رئیسی پیروز این رقابت خواهد بود.
۸- در پایان توجه عزیزان را به یک قطعه تاریخی جلب می کنم. در سال ۱۳۶۰ و پس از انفجار دفتر تخست وزیری که به شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر منجر گردید همه نگاه ها به حضرت آیت الله خامنهای معطوف شد. در این میان چند نفر دیگر نیز نامزد شدند ولی همگی اذعان نمودند که ما هیچ رقابتی با ایشان نداریم و تنها و تنها برای اینکه معاندین و طعنه زنندگان نگویند چنین پدیدهای را نمی توان انتخابات نامید به عنوان نامزد ثبت نام نمودند. لذا وضعیت انتخابات خبرگان استان خراسان جنوبی شامل یکی از ۳ وضعیت ذیل خواهد بود
۱- نامزدی از حوزه دیگر بیاید و یا شورای نگهبان کسی از معترضین به رد صلاحیت را بررسی مجدد نموده و تایید نماید و او در کنار آقای رئیسی قرار گیرد اما با او رقابت نکند.
۲- نامزدی همانند مورد اول در مقابل آقای رئیسی قرار گیرد و با او بطور جدی رقابت نماید و خود را در معرض رای مردم قرار دهد که با توجه به گذشته شکستش قطعی است.
۳- آقای رئیسی بلارقیب بماند که در آن صورت تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ باید منتظر ماند. والعاقبه للمتقین
برای دیدن مطالب و تحلیلهای محمدرضا میرشمسی اینجا عضو شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
وابستگی به آمریکا تا کجا!
اظهارات عبدالمجيد مجيدي - رياست سازمان برنامه و بودجه دولت محمدرضا پهلوی- در پاسخ به اين سؤال كه «در مورد خريد وسائل و تجهيزات چه طور؟ آيا در موقعيتي بوديد كه بررسي كنيد؟» ميگويد: « نه، نه، نه. آنها اصلاً دست ما نبود. تصميم گرفته ميشد... چون دولت ايران براي خريد وسائل نظامي قراردادي با دولت آمريكا داشت، [تصميمگيري] با خود وزارت دفاع آمريكا بود. يعني ترتيبي كه با موافقت اعليحضرت انجام ميشد اين بود كه آنها خريدهايي ميكردند كه پرداختش مثلاً ظرف پنج يا ده سال بايست انجام بشود. به هر صورت، قرارهايشان را با آنها ميگذاشتند. به ما ميگفتند اثر اين در بودجه سال آينده چيست. به اين جهت ما رقمي كه ميبايست در سال معين در بودجه بگذاريم ميفهميديم چيست. توجه ميكنيد؟ اما اين به اين معني نيست كه ده تا هواپيما خريدند يا بيست تا هواپيما خريدند. با خودشان بود. به ما ميگفتند كه شما در سال آينده بابت خريدهايي كه ما ميكنيم، قسطي كه براي سال آينده در بودجه بايد بگذاريد، [فلان] مبلغ است كه ما اين مبلغ را ميگذاشتيم توي بودجه.» (خاطرات عبدالمجيد مجيدي، طرح تاريخ شفاهي هاروارد، تهران، انتشارات گام نو، 1381، ص146)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 16
بی اعتنایی به مال!
دوشنبه 22/9/1355: عرض كردم، اما كاخ شاهنشاه در نوشهر، فكر نميكنم سه سال ديگر هم آماده بشود، به علاوه عظمت اين كاخ نسبتی با ، زمين و باغ ندارد. والاحضرت اشرف در تميشان باغ يك مليون متري گرفتهاند. همچو باغي براي كاخ لازم بود. فرمودند، ميخواهم زمين چه كنم؟ يك طرف دريا و يك طرف كوهرا كه ميبينم. ماشاءالله به اين عظمت و بياعتنايي به مال.(صص358-357)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 17
کمک به بهاییان
سهشنبه 23/9/1355: بعد فرمودند، راستي اينها كه اين همه حرص زمين ميزنند مثل دكتر [كريم] ايادي، و مثل سگ هم زندگي ميكنند، معني اين كار را نميفهمم... عرض كردم، مسألهي ايادي را غلام مطالعه كردهام. فكر ميكنم وقف امور بهائيها بعد از مرگ خودش ميكند وگرنه واقعاً اين حرص معني نميدهد. شاهنشاه يك دفعه مثل اينكه توجه فرمايند، فرمودند، درست ميگويي، بايد همينطور باشد. اما من فكر ميكنم خودشان اصولاً خبر دارند. ميخواستند به من اينطور حالي فرمايند كه من بياطلاع بودم.(ص360)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 18
قطع مدام برق
سهشنبه 7/10/1355: خيال داشتم قطع مداوم برق و بيكاري ادارات و فشارهاي ديگر را به عرض برسانم، خودداري كردم. آخر اين مرد هم صاحب عصب است.(ص383)
آخر موضوع والاحضرت همايونی (آزار و اذیت دختران)را مطرح كردم كه امروز به حضورشان شرفياب خواهم شد. فرمودند، به وليعهد بگو، تو نبايد كاري كه ميخواهي بكني، [به] فكر اين و آن باشي كه فلان همكلاسي چه خواهد گفت يا ژوئل پدرسوخته چه خواهد گفت. به علاوه كار بدي نميكني، خيلي طبيعي است.(ص383)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 19
اقتصاد بی عیب
پنجشنبه 9/10/1355: روزنامه] گاردين مقالهاي راجع به اقتصاد ايران نوشته بود، لازم ديدم تقديم كنم كه ملاحظه فرمايند. باز خاطر مبارك آزرده شد. فرمودند، مثل پيرزنهاي [پاب] pubهاي انگليس خبر نوشته است. اگر اقتصاد ما عيبي دارد، رونق فوقالعاده آن است. عرض كردم، اين كه البته صحيح است، ولي كار ما معايب هم زياد دارد كه بر اثر بيتوجهي و سمبلكاري و باري به هر جهت كردن مجريان پيش آمده است. ديگر چيزي نفرمودند.(ص386)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
آمریکا از حمله ویرانگر به افغانستان و عراق به دلیل احتمال دست داشتن طالبان در انفجار برجهای دوقلو و احتمال اینکه دولت صدام بمب شیمیایی دارد، رسیده است به نمیتوان گفت ایران در حمله به پایگاه ما در اردن دخالتی داشته استو یا حمایت ایران از شبه نظامیانی که به پایگاه آمریکا حمله کردند به معنای حمله از سوی ایران نیست. چرا؟ مگر در ابن بیست سال چه اتفاقی افتاده است؟
#امنیت_به_آسانی_بدست_نمیآید
#ایران_قدرتمند
#رهبری_حکیم
#مردم_صبور
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت ۲۰
شنبه ۱۳۵۵/۱۰/۱۱: شاهنشاه، نطقي را كه بايد در دانشگاه پهلوي راجع به خودشان ايراد كنم، ملاحظه و بعضي ملاحظات فرمودند. منجمله راجع به قوامالسلطنه، قدري در تعريف زيادهروي كرده بودم. فرمودند، اينها كه نوشتهاي درست نيست، زيرا كه به هر حال قوام با خودمختاري آذربايجان در مسكو موافقت كرد، خدا خواست طور ديگر شد. بعد هم فرمودند، به عربستان سعودي حمله كن و بگو اينها كه هرگز حقوق بشر را رعايت نكرده و نميكنند وبراي دزدي ساده دست ميبرند، روزنامههاي آزاديخواه آمريكا حرفي به آنها نميزنند، ولي ما ناقض حقوق بشر هستيم.(ص387)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
هدایت شده از محمدرضا میرشمسی
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 21
فحش بده یا نه؟
يكشنبه 12/10/1355: فرمودند، فكر بيپولي هستم. تمام چرخهاي ما خواهد خوابيد و برنامههاي ما بسيار عقب ميافتد. فرمودند، فكر ميكنم فروش ما اقلاً 30% تقليل پيدا كند كه اضافه شدن قيمتي كه قبول كردهايم نميتواند آن را بپوشاند. تازه معلوم نيست به اين قيمتها بتوانيم اصولاً نفت بفروشيم... بعد فرمودند، به هر حال در نطق خودت از فحش دادن به يماني صرفنظر كن.(ص389)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
زنجیر کردن سگ
روند درگیریهای نظامی میان دولت موقت صهیونیستی و مجاهدان محور مقاومت و غزه و حضور مداخله جویانه آمریکا به نفع اسرائیل احتمال تشدید آن را بیشتر کرده است. آمریکا که روزانه بدلیل حمایت از اسراییل، پایگاهایش در منطقه و کشتیهای تجاری و نظامیاش در دریای سرخ و دریای عرب زیر ضربات بیسابقه مجاهدان یمنی قرار گرفته ، در پی اقداماتی تلافی جویانه است که هم بازدارنده باشد و هم هیمنه شکسته شدهاش را بهبود ببخشد. حمله پهپادی اخیر مقاومت به پایگاه آمریکا در داخل خاک اردن(اردن اعلام نموده که این پایگاه در مجاورت مرز اردن و در خاک سوریه است) که گویای اشراف عمیق اطلاعاتی جریان مقاومت بر محیط امنیتی-نظامی آمریکا در منطقه است، برای این ابر قدرت برتر سابق، جدای از تلفات جانی، یک افتضاح امنیتی-اطلاعاتی را به همراه داشته و در خاک آمریکا موجب شرمساری دولت بایدن گردیده، انگیزه آمریکا را برای پاسخگوئی به این حملات بیشتر کرده است.
حال، دولت بایدن که در درون شاهد آغاز حرکت واگرایانه و استقلال طلبانه شده است(این حرکت از تگزاس آغاز اما به احتمالا دیگر ایالتهای اسپانیولی زبان را نیز فراخواهد گرفت) و از طرفی همزمان نمیتواند خود را در چند جبهه درگیر نماید باید بین پذیرش هزینه جنگی که احتمال دارد به جنگ جهانی سوم منجر شود و یا زنجیر کردن سگ خود یکی را انتخاب نماید. چرا که قطعا آمریکا پیامدهای درگیر کردن خود در این جنگ در نظر میگیرد. لذا به نظر میرسد تنها در یک صورت آمریکا وارد جنگ بزرگ منطقهای میشود که یقین داشته باشد بقای او در این جنگ است که در آن صورت الغریق یتشبث بکل حشیش.
برای دیدن مطالب و تحلیلهای محمدرضا میرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 22
قدري راجع به والاحضرت همايوني صحبت كرديم كه ترتيبات دختربازي ايشان در كيش فراهم شده. قدري خوشحال شدند، ولي فرمودند، فكري بكن بچهي ما ناخوش نشود. عرض كردم، دو نفري كه انتخاب شدهاند، از بهترين دخترهاي اروپا هستند. ديگر تا خداوند چه بخواهد. امروز توفيق بزرگي كه حاصل كردم اين بود كه اجازه گرفتم در نطق خودم، آن هم در لباس انتقاد از دولت خودم، به دولت حمله بكنم و بگويم كه شاهنشاه براي كشور تا چه حد چه ميخواهند و دولتها فقط به اداي تكليف ميپردازند و براي بر سر كار ماندن تا چه حد اوامر شاهنشاه را به صورت بد اجرا ميكنند كه اصولاً چيز ديگر ميشود.(ص389)
برای دیدن مطتلب و تحلیلهای محمدرضا میرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
هدایت شده از محمدرضا میرشمسی
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 22
قدري راجع به والاحضرت همايوني صحبت كرديم كه ترتيبات دختربازي ايشان در كيش فراهم شده. قدري خوشحال شدند، ولي فرمودند، فكري بكن بچهي ما ناخوش نشود. عرض كردم، دو نفري كه انتخاب شدهاند، از بهترين دخترهاي اروپا هستند. ديگر تا خداوند چه بخواهد. امروز توفيق بزرگي كه حاصل كردم اين بود كه اجازه گرفتم در نطق خودم، آن هم در لباس انتقاد از دولت خودم، به دولت حمله بكنم و بگويم كه شاهنشاه براي كشور تا چه حد چه ميخواهند و دولتها فقط به اداي تكليف ميپردازند و براي بر سر كار ماندن تا چه حد اوامر شاهنشاه را به صورت بد اجرا ميكنند كه اصولاً چيز ديگر ميشود.(ص389)
برای دیدن مطتلب و تحلیلهای محمدرضا میرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خانه قلبمان را برایش آذین کردیم و او آمد و بدرونش قدم نهاد. زیر نور خورشیدیاش به آزادی رسیدیم و عمریست با آمدنش عشقبازی میکنیم.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷چهل و پنجمین سالگرد بازگشت امام انقلاب بر همگان مبارک باد🇮🇷🇮🇷🇮🇷
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 23
به عرض رساندم كه گرفتاري اين است كه ممكن است دشمن به خطوط داخلي ما رخنه كرده باشد... يعني نبودن برق و ساعات ممتد خاموشي در پايتخت و ولايات**، **خوابيدن و ضرر هنگفت صنايع به علت نبودن برق**، **خرابي تلفن**، **نبودن خواربار (جز نان)، بياعتنايي به درخواستهاي مردم**، **مقررات خلقالساعه**، **گراني نرخها و غيره و غيره. اين را يا يك گروه دشمن در داخل ما به وجود آوردهاند و يا ندانمكاري و بيلياقتي دولت. **به گور پدر دولت لعنت**، كه من خود آنها را اعضاي سيا و غيره ميدانم كه خود به خود در صف دشمن است.(ص391)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت24
چهارشنبه 7/2/1356: نزديك سه ماه است كه در اروپا مشغول معالجه و استراحت و گذراندن دوران نقاهت هستم... در اين زمينه عريضه به شاهنشاه عرض كردهام. به هر حال از اين تكمضرابها يكي دو دفعه، چه با تلفن و چه با عريضه، زدم شايد شغل مرا عوض بفرمايند و كار سبكتري مرحمت يا مرخصم كنند كه در بيرجند به زندگاني ساده خودم برسم... ميدانم كه نبودن من به او صدمه روحي زيادي ميزند. به اين معني كه او هم فولاد نيست و ناچار بايد حرف خودش را تا حدي به يك شخصي بزند و من ميتوانم ادعا كنم كه آن شخص فقط من هستم، زيرا اگر اعتماد صددرصد نباشد، 99% اعتماد او را دارم.(ص402)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 25
سهشنبه 20/2/1356: عرض كردم، كتابي كه [كيم] روزولت، مأمور سيا، راجع به قضاياي 28 مرداد ميخواهد چاپ كند و همچنين كتاب مأمور مافوق او، و در شرفيابي كه داشته، اجازه فرمودهايد چاپ شود. ما اين كتاب را خوانديم بسيار بد است و شاهنشاه را خيلي غيرمصمم و مردّد جلوه داده و فقط فشار روزولت، شاهنشاه را به اتخاذ بعضي تصميمات، منجمله صدور فرمان نخستوزيري زاهدي، وادار كرده است. در صورتي كه چنين نبود و اين مردكه ميخواهد از خودش [قهرمان] hero درست كند، چرا همچو اجازه[اي] بدون خواندن كتاب صادر فرموديد؟(صص412-411)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi
خاطرات علم ، جلد ششم
قسمت 26
قرارداد خشک کردن هامون
چهارشنبه 21/2/1356: [حسين داودي] سفير شاهنشاه در كابل را پذيرفتم. شرح مفصلي ميگفت كه قرارداد چند سال پيش دولت ايران با افغانستان را كه دولت ايران [دربارهي هيرمند] بست و اول افغانها ميگفتند بسيار بد است و امضا نميكردند (دولت انقلابي جديد)، بعد كه مطالعه كردند ديدند كاملاً به منفعت آنهاست، چون مسئله سيلابها كه بايد به سيستان برسد در آن نيست و بايد در پروتكل عليحده[اي] مبادله ميشد و دولت سابق هم رفت. اينها هم جز به متن قرارداد به چيز ديگري اهميت نميدهند و حالا ميخواهند جلوي سيلابها را بگيرند و به گودزره بيندازند. آمدن نعيم هم براي اين [منظور] بود. دولت هويدا هم توجهي ندارد. اين خبر مثل پتك بر سر من فرود آمد و شب تب كردم، تا فردا يا پسفردا عرض كنم با آنكه در مجلس ما و آنها تصويب شده، قرارداد مبادله نشود تا بعد ببينيم چه خاكي بر سر بريزيم. سر ناهار شاهنشاه خيلي با تغير به نعيم فرمودند، اگر خيال دشمني داريد ما حرفي نداريم. نميدانم چه طور بعد هويدا شاهنشاه را راضي كرده كه قرارداد مبادله شود.(ص413)
برای دیدن مطالب وتحلیهای محمدرضامیرشمسی عضو کانال شوید
https://eitaa.com/drm_mirshamsi