🔷 پس دولت دارد چه کار میکند؟
✍🏻 یوسف پزشکیان
🔰 تورم، قیمت دلار، آلودگی هوا، قطعی برق، قیمت سیبزمینی و ... مردم چشم دارند و میبینند. خب سوال میپرسند که پس دولت دارد چه کار میکند؟
🔻 بله رفع فیلتر از دو تا اپلیکیشن و انتصاب چند تا وزیر و استاندار از میان اقوام و زنان خوب است. اما نان نمیشود. آیا دولت برای فقر و گرفتاری مردم برنامهای دارد؟
🔷 داستانی را از جایی شنیدم که الان به خاطر ندارم کجا بود! ولی خوب است اینجا بازگو کنم: دو زندانی را تصور کنید که همزمان زندانی شدهاند و حالا در یک سلول هستند. تمام شرایطشان یکسان است. لباس و خوراک و هواخوری و ...! اما به یکی گفتهاند آخر هفته تو را اعدام میکنیم و به دیگری گفتهاند آخر هفته آزادی. حال و روز این دو زندانی مثل هم نیست. چرا؟ مگر غذای یکی خوشمزه تر است؟ مگر تشک یکی نرمتر است؟ نه. شرایط هر دو یکی است. انتظارشان از آینده متفاوت است. یکی در انتظار آزادی است و دیگری در انتظار مرگ!
🔰 دولت (رسانه دولت) باید چه کار بکند؟
۱- شرایط کشور را برای مردم تشریح کند. بگوید که ما الان کجا هستیم.
۲- راهحل یا راهحلهای برون رفت از این شرایط را تشریح کند.
۳- هر راهحلی عوارضی هم دارد، آنها را هم توضیح بدهد.
۴- توضیح دهد که چه مشکلی؟ چگونه؟ در چه زمانی؟ حل خواهد شد یا حل نخواهد شد.
۵- چشم انداز کشور را برای مردم ترسیم کند.
🔷 *مثلا یک کسی باید پیدا شود و بگوید که*
۱- علت خاموشیها «ناترازی برق» است. #ناترازی برق یعنی تولید برق کمتر از مصرف برق است.
۲- برای حل مشکل باید تولید را افزایش بدهیم و مصرف را کاهش بدهیم. افزایش تولید یعنی راهاندازی نیروگاههای جدید و استخراج گاز بیشتر و ... کاهش مصرف یعنی جلوگیری از قاچاق سوخت، استاندارد کردن تجهیزات، آموزش و فرهنگسازی، صرفهجویی و ...
۳- انواع نیروگاهها وجود دارد. راه اندازی یک نیروگاه جدید مثلا از نوع گازی به آ ریال پول نیاز دارد و چند سال طول میکشد. نیروگاه نوع بادی فلان است. یکی از راههای جلوگیری از قاچاق سوخت هوشمندسازی سیستم توزیع است. برای هوشمند سازی به مثلا ۱۰۰ هزار تا فلومتر لازم داریم و ۵۰۰ هزار قفل جیپیاس دار لازم است و ...
۴- نقشه کوتاه مدت ما تامین کسری برق از طریق راهاندازی نیروگاههای خورشیدی است چون سریع ترین راه است. برای سال آینده تلاش میکنیم ۲۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را فعال کنیم. برای این کار جدول زمانی داریم. چگونه وارد خواهیم کرد؟ در کجاها نصب خواهد شد؟ چه زمانی به راه میافتد. برای بلند مدت نقشه ما این است که راندمان نیروگاههای گازی را به بالای ۵۰ درصد برسانیم و ....
۵- بدین ترتیب در سال آینده قطعی برق نسبت به امسال کمتر خواهد شد در حالت بدبینانه نصف و در حالت خوشبینانه به کلی رفع خواهد شد. و در سه سال بعد نسبت تولید ما به مصرفمان افزایش خواهد یافت و ما بقی را صادر خواهیم کرد.
🔻 همینکار را در حوزههای دیگر هم انجام بدهیم. بگوییم که افزایش قیمت #دلار مثلا به ناترازی در صادرات و واردات ربط دارد و ....
✳️ سختی کار کجاست؟
🔷 اول به خاطر وعدههایی که قبلا دادهایم و محقق نشده است، اعتبارمان کاهش پیدا کرده است.
⭕ دوم رسانههایی با بودجههای کلان برخی کشورهای خارجی در اطراف ما ایجاد شدهاند که دارند روی ذهن ما کار میکنند. آنچه که میشنویم روی ما تاثیر میگذارد. اینرا دستکم نگیریم.
🔷 سوم واقعا شرایط مردم به حالت خیلی سخت رسیده و تحملشان کاهش پیدا کرده است.
⭕ چهارم اینکه بعضی افراد کم سواد و بیتجربه، رویا فروشی میکنند. یعنی مثلا درباره مسئلهای که حل آن بودجه کلانی نیاز دارد یا زمان زیادی لازم دارد تا به نتیجه برسد، سخنرانی میکنند و میگویند این مسئله اصلا بودجه نمیخواهد یا میگویند این مسئله خیلی سریع قابل حل است.
🔷 آیا اطلاعرسانی دولت موثر خواهد بود؟
برخی ناامیدند. اما من میگویم: از شما حرکت از خدا برکت. ما باید کار درست را انجام بدهیم.
البته معتقدم کارهای دنیا مثل یک سیستم پیچیده است. ممکن است یک اتفاق کوچک اثرات شگفت در آینده بگذارد.
🔰 تذکر: توجه کنید که تمام اعداد و ارقامی که در بالا مشاهده کردید زاییده ذهن من هستند و قابل استناد نیستند. فقط برای این عدد رقم دادهام که مفهوم را توضیح بدهم.
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
10.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نشست «همدلی برای مردم ایران» با هدف رفع مشکلات مردم، صبح امروز با حضور روسای قوای سهگانه و جمعی از معاونان و مسئولان سه قوه برگزار شد.
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔺میلاد امام زینالعابدین(ع) بر همه مسلمانان خجسته باد
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔷 طرح داریم ولی کسی توجهی نمیکند!
✍🏻 یوسف پزشکیان
🔰 یک دوستی طرحی را درباره مینی ریفاینریها (پالایشگاههای کوچک) برای من فرستاده تا به دست رئیسجمهور برسد. حدود ۲۰ صفحه. واقعا خواندن ۲۰ صفحه کار سختی نیست اگر فقط یک مورد باشد. اما وقتی هر روز دهها مطلب ۲۰ صفحهای بیاید، خواندن آنها ناممکن میشود.
💢 طرح را نگاه میکنم. مثل یک پروژه دانشجویی است. مقدمه دارد و توضیح میدهد که چرا ریفاینریها مهم و مفید هستند. محصولاتی را که میتوانند تولید کنند معرفی میکند. شرح میدهد که شامل چه بخشهایی هستند. چه ماشین آلاتی نیاز دارند و الی آخر.
🔷 قسمت مدیریتی طرح پاراگراف آخر آن است که که نوشتهاند آمادگی دارند بنزین و گازوئیل با این روش تولید و به بازار عرضه کنند. به عبارت دیگر تنها بخشی که به رئیسجمهور مربوط میشود این است که اعلام آمادگی میکنیم در این حوزه وارد شویم!
🔰 در اینجا چند تا اشکال وجود دارد. ما همیشه به دانشجوها میگفتیم که فهم صورت مسئله نیمی از حل مسئله است. بنابراین اجازه بدهید اول مشکلاتمان را صورتبندی کنیم.
✳️ *مسئله اول* - ما نمیدانیم که چه طرحی باید به رئیسجمهور ارسال شود و چه طرحی نباید به او ارسال شود.
⭕ واضح است که ما نه در مدارس و نه در دانشگاه آموزشی درباره اینکه چه مشکلی را چه کسی و در چه سطحی باید حل کند، ندیدهایم. بنابراین نمیدانیم که باید چه انتظاری از رئیسجمهور داشته باشیم و او باید چه کارهایی بکند و در چه کارهایی ورود نکند. گمان من این است که رئیسجمهور باید درباره سیاستهای کلان کشور تصمیمگیری کند. اگر قرار باشد درباره طرحهای کوچک و بزرگ ورود کند، کارهای اصلی روی زمین میماند.
✳️ *مسئله دوم* - دلیل اینکه طرحهای این شکلی به شخص رئیسجمهور ارسال میشود چیست؟
🔷 *احتمالا با یکی از موارد زیر مواجه هستیم:
۱- ما سیستمی برای دریافت طرحها نداریم.
۲- سیستم داریم ولی کار نمیکند. مثلا طرحها در آنجا بررسی نمیشود. یا رانتی وجود دارد. یا خیلی کند هستند.
۳- سیستم داریم، کار هم میکند. ولی یک عده با سیستم آشنا نیستند و نمیدانند طرحشان را باید به کجا بدهند؟ یعنی سیستم را به مردم معرفی نکردهایم!
۴- سیستم داریم، کار میکند، مردم هم از وجود آن مطلع هستند! ولی بعضیها چون از آنجا جواب نمیگیرند میخواهند سیستم را دور بزنند و از طریق دیگری کارهایشان را پیش ببرند.
✳️ *مسئله سوم* - اشکالاتی شکلی مربوط به طرح است. طرحی که برای رئیسجمهور یا یک سیاستگذار ارسال میشود، باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
بسط موضوع و صحبت درباره راهحلهای مربوط به مسئله اول و دوم میتواند موضوع یک یادداشت دیگر باشد. اما در اینجا میخوام چند نکته کوتاه درباره مسئله سوم مطرح کنم.
💢 طرح مدیریتی با طرح دانشگاهی فرق میکند. طرحی که برای مدیر ارسال میشود.
1️⃣ باید کوتاه باشد (چون مدیر فرصت مطالعه متنهای بلند را ندارد).
2️⃣ باید بسیار شفاف، واضح و دقیق باشد (یعنی مدیر برای فهمیدن مسئله به دردسر نیافتد)؛
3️⃣ به دو تا سوال اساسی پاسخ بدهد:
*سوال اول* - سود و آورده طرح برای مجموعه زیرنظر مدیر چیست؟ طرح میخواهد کدام مشکل را حل کند؟ ارزش این طرح یا پروژه چقدر است؟ مثلا صحبت از یک میلیون دلار صرفهجویی است یا یک میلیارد دلار یا ۱۰۰ میلیارد دلار؟ در چه مدت زمان این کار انجام میشود؟ و ...
*سوال دوم* - چه انتظاری و خواستهای از مدیر دارید؟ چه مشکلی پیش رو هست که نیاز به مداخله مدیر دارد؟ به عبارت دیگر چرا خودتان پروژه را جلو نمیبرید؟ اگر این همه مزیت دارد خب بروید انجام بدهید؟ یعنی دلیل ارجاع مسئله به مدیر در اینجا مشخص میشود. حالا یا مشکل قانونی دارد و باید حل شود؛ یا مجوز لازم دارند؛ یا وام میخواهند؛ یا کسی مانعتراشی میکند.
🔰 امیدوارم توضیحات فوق برای بعضی دیگر از دوستان که شرایط مشابهی دارند راهگشا باشد.
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔻وزیر مردم
🖋«اگر وزرا به مناطق محروم سرکشی میکردند، اگر در کارتابلها غرق نمیشدند و به میان مردم میآمدند، اینها نقاط قوّت بوده است. نقاط ضعف هم وجود داشته است. اگر ما انضباط ادارىِ کم و کاربلدىِ اندک و تجربه ناچیزی داشتیم، اینها نقاط ضعف است؛ باید اینها را برطرف کنیم. نباید در شناخت نقاط قوّت و ضعف اشتباه کنیم.»
🔰 رسانه رسمی دکتر مسعود پزشکیان
🌐 https://drpezeshkian.ir/ID/16939/
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔻 عزل فوری عضو هتاک به رئیسجمهور؛ وزیر نفت هم وارد عمل شد
🔹 علی ادیانیراد، نماینده سابق قائمشهر که بهتازگی به عضویت هیئترئیسه صندوق بازنشستگی نفت منصوب شده بود، کمتر از ۲۴ ساعت پس از انتشار سوابق توهینآمیزش به رئیسجمهور و هیئت دولت، از سمت خود برکنار شد.
🔹 ادیانیراد که از اعضای ستاد انتخاباتی سعید جلیلی بود، در ایام انتخابات با اظهارات جنجالی و توهینآمیز نسبت به رئیسجمهور و مقامات دولتی، واکنشهای زیادی را برانگیخت. انتشار این سوابق در روزهای اخیر، اعتراض گستردهای در میان افکار عمومی و حامیان دولت ایجاد کرد.
🔹 محسن پاکنژاد، پس از اطلاع از این موضوع، در کمتر از ۲۴ ساعت دستور عزل وی را صادر کرد و شهریار آقایی را جایگزین او کرد. این اقدام در هماهنگی با وزیر نفت صورت گرفته است.
🔹 ادیانیراد در جریان انتخابات، پزشکیان را با معاویه مقایسه کرده بود!
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
8.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ترامپ در مقابل خبرنگاران در حالی که کنار نتانیاهو نشسته: «ایران خیلی قدرتمنده»
⭕️ خبرنگار: ایران ضعیف است. آیا اکنون زمان مناسبی برای وارد آوردن ضربهای نهایی به تأسیسات هستهای ایران است؟
🔰 ترامپ: شما میگویید ایران ضعیف است، اما ایران ضعیف نیست. آنها در حال حاضر بسیار قدرتمند هستند. ما به آنها اجازه داشتن سلاح هستهای را نمیدهیم. بسیار ساده است.
⭕️ خبرنگار: نخستوزیر (نتانیاهو) میخواهد که شما به ایران حمله کنید.
🔰 ترامپ: شما نمیدانید که او چه میخواهد. شما از چیزی اطلاع دارید؟
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔺افتتاح طرحهای مختلف توسط معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری در استان فارس
🔹با حضور عبدالکریم حسینزاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور، چندین پروژه عمرانی، آموزشی و زیرساختی در شهرستان کازرون و استان فارس افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
🔹پروژههای ارتباطی و مخابراتی پروژههای مخابراتی شهرستان کازرون با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید. در این مراسم که با حضور مسئولان استانی برگزار شد، روستای دشت برم به شبکه ملی اطلاعات متصل شد.
🔹همچنین مرکز آموزشی درمانی امام علی (ع) کازرون، زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به بهرهبرداری رسید. این مجتمع گامی مهم در بهبود خدمات درمانی شهرستان خواهد بود.
#فجر_انقلاب
https://dolat.ir/detail/457717
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔺رئیسجمهور مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی است
🔹وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسشی در خصوص تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: هر دو باری که موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دولت مطرح شده رئیسجمهور مخالفت شدید خود را اعلام کرده است.
🔹فرزانه صادق افزود: رئیسجمهور این موضوع ساختاری را به سازمان اداری و استخدامی سپرده است.
https://dolat.ir/detail/457719
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔺پیگیری طرح نوسازی و بازسازی نساجی با کمک فعالان این حوزه/ واردات پارچه به ویژه در مناطق آزاد ضابطهمند و در چارچوب سیاستها باشد
🔹معاون اول رئیسجمهور در نشست با هیات رئیسه انجمن صنایع نساجی ایران به عنوان اولین نشست از سلسله نشستها با فعالان صنعت و بخش خصوصی در راستای حمایت و تقویت این بخش از کشور، صنعت نساجی را از صنایع سنتی، قدیمی، به نام و با سابقه طولانی برشمرد و تاکید کرد: نساجی قدیمیترین صنعت در ایران است که به دلایلی در گذشته از رشد و پیشرفت این صنعت با وجود مزیت اشتغالزایی و سهم بالا در تولید ناخالص داخلی غفلت شده است که طرح نوسازی و بازسازی نساجی را با کمک فعالان این حوزه پیگیری میکنیم.
🔹دکتر عارف تاکید کرد: واردات پارچه به ویژه در مناطق آزاد، باید ضابطهمند و در چارچوب سیاستها باشد و همچنین با تأمین ارز مورد نیاز واردات ماشینآلات جدید به احیاء و نوسازی صنعت نساجی کمک میکنیم و در کنار این اقدامات اصلاح تعرفهها و حقوق ورودی نیز دیده شود.
https://dolat.ir/detail/457720
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
🔺تلاش برای ایجاد توازن در تولید و مصرف برق/ تقدیر از کمیسیون عمران برای کمک به بازپرداخت دیون پیمانکاران
🔹عباس علیآبادی، وزیر نیرو پس از نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در تشریح نتایج این جلسه اظهار کرد: مجلس، بهویژه کمیسیون عمران، یکی از مهمترین کمکهایی که به وزارت نیرو کرده، موضوع بازپرداخت دیون پیمانکاران است که در سال آینده اجرایی خواهد شد. در این جلسه نیز دو محور اصلی مورد بحث قرار گرفت که یکی از آنها ناترازی برق بود.
🔹وزیر نیرو تأکید کرد: ممکن است تابستان آینده شرایط سختتر شود، بنابراین باید برای ایجاد توازن بین تولید و مصرف، برنامهریزی کنیم. خوشبختانه تصمیمات لازم اتخاذ شده و وزارت نیرو نیز بر این اساس برنامههای خود را تنظیم کرده است. در سال آینده، برنامه داریم تا حدود ۱۰هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور با استفاده از واحدهای موجود و نیروگاههای تجدیدپذیر اضافه کنیم. همچنین، ۱۰هزار مگاوات کاهش مصرف از طریق اقدامات کنترلی و بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد.
https://dolat.ir/detail/457721
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯
📷بازدید فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت از نمایشگاه توسعه همکاریهای دفاعی-ملی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
https://dolat.ir/detail/457722
🇮🇷 #همه_باهم_برای_ایران
🆔 @DrMasoudPezeshkian_Ir 💯