🔰پرسش یکی از مخاطبین محترم
✅سلام اقای دکتر اخیرا مطالعات تاریخی خودم را شروع کردم هرچند متاسفانه خیلی دیر اما شروع کردم معتقدم که باید تاریخ خواند مخصوصا تاریخ پهلوی ازاول تا آخر ....
آقای دکتر وقتی تاریخ پهلوی را میخوانم دچار بهت وحیرت میشوم این کشور کاملا تیول صهیونیست ها انگلیسی ها آمریکایی بوده است .معتقدم امام خمینی ره پیامبر عصر جدید است.چون شیطان را شکست داد.
آقای دکتر همینطور که گفتم ایران تماما مسخر غرب بود ونفوذ غرب وجاسوسی آنها درایران بیداد میکرد سوالم این است که آیا با انقلاب واقعا به پایان نفود وشخصیت سازی انگلیس وصهیونیست درایران رسیدیم .چطور میشود آن همه نفوذ پنهان یک دفعه صفر شود لذا معتقدم که هنوز ادامه دارد...
آقای دکتر من این روزا کتاب تاریخی طهور وسقوط سلطنت پهلوی نوشته اقای شهبازی را میخوانم آیا این کتاب را تایید میکنید ضمنا چن کتاب تاریخی قوی معرفی کنید.
🔴جواب :
🔵نجفی :
با تشکر از شما دوست و پرسشگر گرامی ، مسیری که در خواندن تاریخ انتخاب نموده اید ارزشمند و درست است و کتاب خاطرات فردوست هم کار مهمی است که همیشه مورد خشم و بغض پهلوی دوستان بوده و هست ۰ به نکته مهمی اشاره نموده اید و آن این است که کشور عزیز ما ایران در دوران حکومت پهلوی عرصه تاخت و تاز قدرتهای بزرگ غربی و به خصوص آمریکا و انگلیس قرار داشته است و بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی کوتاه کردن دست قدرت های استعماری از کشور می باشد ؛ اما این مطلب هرچند ارزشمند و مهم است ولی برای تعمیق دادن آن کار بسیار باید انجام داد و این مسئله ابعاد وسیع و پیچیده ای دارد۰
🔶در ضمن قطع نمودن سلطه و سیطره سیاسی قدرت های بزرگ به معنای پایان یافتن به دخالتهای آنان در عرصه فرهنگی و اجتماعی نبوده و نیست و از این منظر هنوز هم می توان رگه های بسیاری را از استعمار فرهنگی و استحاله فرهنگ ملی در سطح جامعه شاهد بود ۰ بنا بر این باید در این زمینه جنبش نرمافزاری و کار فکری وسیعی را با برنامه ریزی مشخص انجام داد۰ تاکید بر این نکته ضروری است که قطع سلطه مستقیم سیاسی بیگانه هرچند مهم و از دستاوردهای بزرگ انقلاب است ولی سلطه پنهان و نفوذ فرهنگی از دهها مسیر به صورت مرموز و زیرکانه و پیچیده در جریان است و هوشیاری برای شناسایی آنها و قطعه راهها و بسترهای این نفوذ کار مهمی است که هنوز در حد مطلوب انجام نشده است و موفقیت در این زمینه نوعی اراده ملی و بصیرت در حد بالا را طلب می نماید ۰
موفق باشید
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰مصاحبه دکتر نجفی درباره فلسفه سیاسی امام خمینی
(قسمت اول : نظم جهانی)
✅جناب استاد نجفی! هنری کیسینجر در کتاب «نظم جهانی» به تأثیرات حرکت امام(ره) بر آنچه که خود از نظم جهانی مدنظر دارد پرداخته است. به طور طبیعی نگاه کیسینجر، نقصهایی مبنایی دارد اما این پرسش میتواند پراهمیت باشد که جهانِ پس از امام(ره)، دستخوش چه تغییراتی شده است؟
🔴 وقتی از امام سخن میگوییم باید این نکته را درنظر آوریم که امام، تنها یک شخص نیست بلکه یک تفکر است. گاه، برخی افراد در دنیا مطرح میشوند اما نه از منظر اندیشهشان بلکه از منظر شخصیتشان. طبعا با ظهور چنین شخصیتهایی، یک جریان بزرگ تاریخی متولد نمیشود. گاندی، به رغم آن که شخصیت بزرگی است اما در دایره شمول این توصیف قرار میگیرد.
بر همین اساس، مدل انقلاب گاندی، یک مدل جهانی نیست و نمیتوان گفت که این مدل در خارج از مرزهای هند یا مذهب هندوها کارایی دارد. کار گاندی البته نوعی مبارزه منفی بود اما آنچه او کرد، با مختصات و شخصیت مردم هند سازگاری دارد. سخن گفتن از گاندی، سخن گفتن از یک شخص است ولو آن که این شخص، به سمبل ملت خود تبدیل شده باشد.
گاندی، بیرون از مرزهای هند، پیامِ درخوری برای مردم جهان ندارد و نمیتواند یک «الگوی مبارز» باشد. امام(ره) اما با وجود آن که شخصیتا نیز در جهان مطرح است اما نام او با یک انقلاب گره خورده است؛ انقلابی که هم سمبل یک ملت و یک مکتب است و هم پیام جهانی دارد. به تازگی، در آمریکا و در ایالتی که یک فرد سیاهپوست به دست مأمور پلیس کشته شد، در تظاهراتها و اعتراضات، تصاویر شهید قاسم سلیمانی در دست برخی از معترضان مشاهده شد.
🔶🔶 انقلاب امام(ره) مستظهر به اسلام بود🔶
این امر نشان میدهد که «قاسم سلیمانی» صرفا یک «شخص» نیست؛ بلکه مردم در این شخص چیزی یافتهاند که به کارِ مقابله با نژادپرستی میآید. این شاخصه در مکتب گاندی یا مکاتب کمونیستی، مفقود است. امام(ره) انقلابی را به راه انداخت که مستظهر به اسلام بود و هست. ما نمیتوانیم ادعا کنیم که امام(ره) انقلابی را اختراع کرده است؛ چنین نیست؛ بلکه پشتوانه امام(ره)، اسلام است؛ منتها اصیلترین روایت و قرائت از اسلام که مکتب اهلبیت(ع) باشد.
وقتی جایی تصویر امام(ره) و شهید قاسم سلیمانی در دست معترضان به رفتار نژادپرستانه قرار میگیرد، یعنی نسبت برقرار کردن انقلاب اسلامی و مکتب تشیع با مقابله با نژادپرستی. فطرت سیاهپوست آمریکایی و آفریقایی و دانشمند اروپایی پیام اسلام را درمییابد. زنده کردن این پیام، کار امام(ره) است. تا پیش از انقلاب اسلامی، نمیتوان موردی کامل از انقلاب دینی یافت.
🔶🔶 انقلاب اسلامی و نظم 400 سالهی وستفالی🔶
انقلاب اسلامی به رهبری امام(ره)، بازگشت دین به دنیایی است که سکولاریسم در آن حرف اول را میزند. در زمانه امام(ره) لیبرالیسم و مارکسیسم، دنیا را بین خود تقسیم کرده بودند. کیسینجر در کتاب نظم جهانی، این نظم وستفالی را نشان میدهد. نظم وستفالی مربوط به 400 سال پیش است و اروپاییها آن را برساختند. آنگونه که خود کیسینجر مدعی است، این نظم را نه کمونیسم برهم زد و نه امپراتوریهای بزرگ؛ حتی دو جنگ بزرگ جهانی را نیز نتوانست این نظم غربی را دگرگون کند.
در فصلهای سوم و چهارم کتاب نظم جهانی، تنها از یک رویدادِ خارج از نظم وستفالی یاد میشود و آن، انقلاب اسلامی است. کیسینجر البته به سبب سوابق یهودیاش و نیز به سبب آن که به هر روی یک تئوریسین غربی است، نمیخواهد به عمق این مسأله اعتراف کند و به همین خاطر، جریان انقلاب اسلامی را با آنچه که آن را «بنیادگرایی» میخواند، مخلوط میکند؛ یعنی رفتارهایی که جهان از داعش و طالبان شاهد بوده است.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰مصاحبه درباره فلسفه سیاسی امام خمینی (قسمت دوم : حضور دین در عالم سکولار)
✅ آیا کیسینجر از درک تفاوت اندیشه حاکم بر انقلابِ امام با بنیادگرایی مذهبی ناتوان است یا عامدانه میکوشد که مرز میان این دو را کمرنگ کند؟
🔴 او میفهمد که در ایران با یک «نظام سیاسی» روبروست؛ حال آن که داعش و طالبان و... اساسا نظام سیاسی نیستند. کیسینجر و امثال او، تفاوت تشیع و تسنن را میفهمند. جریانهای بنیادگرا و داعشگونه به طور بنیادی نسبتی با تشیع ندارند. کیسینجر در کتاب نظم جهانی به اندیشههای علوی و مهدوی تشیع اشاره میکند اما به هر حال به عنوان فردی که بیرون از دایره اسلام ایستاده است، گمان نمیکنم این مسائل را به خوبی درک کند.
🔶🔶انقلاب اسلامی؛ تنها رویدادی که نظم وستفالی را زیر سوال برد🔶
با این همه، او معترف است که انقلاب اسلامی، تنها انقلابی است که توانسته است نظم وستفالی را زیر سوال ببرد و سخن آخرش این است که باید با این انقلاب کنار بیاییم! تکرار میکنم؛ کیسینجر تئوریسینی است که معتقد است نظم وستفالی برای 400 سال خدشهای نپذیرفته است؛ حتی با وجود ظهور آلمان نازی و فرانسه و آمریکا و مکتب لیبرالیسم و کمونیستیم.
🔵انقلاب اسلامی نه به شرقِ مارکسیست وابسته بود و نه به غربِ لیبرالیست. هرچند هر دو قرائت از این انقلاب صورت گرفته است؛ بدین معنا که گروهی بودند قرائت سوسیالیستی از انقلاب را پروردند و گروهی دیگر بودند که قرائت لیبرالیستی از انقلاب را پیش گرفتند. هردو گروه هنوز هم هستند. کما این که برخی هماکنون نیز میکوشند که احکام اسلامی را با تفسیر سوسیالیستی روانه ذهن مخاطبان خود کنند و برخی دیگر میکوشند قواعد اسلام را لیبرالیستی تفسیر کنند.
🔶🔶حرکت امام(ره)؛ زنده کردن دین در عصر سکولاریسم🔶
زادگاه انقلاب و خاستگاه امام(ره) نه لیبرالیستی بود و نه مارکسیستی بلکه پایگاه امام(ره) و انقلاب، پایگاهی دینی و شیعی بود. از این جنبه، حرکت امام(ره) یک پدیده نوظهور بود:«زنده کردن دین در عصر سکولاریسم» میشل فوکو در مقاله «ایرانیها چه رویایی در سر دارند» میگوید ایرانیها ما را به نکتهای توجه میدهند که 400 سال از آن غفلت کردهایم و آن بازگشت معنویت به متن زندگی ماست.
✅ جناب استاد نجفی! بیایید تصور کنیم، امام خمینی(ره) در عصر ما ظهور نمیکرد؛ آنگاه جهانِ امروز ما چگونه بود؟
🔴 این پرسش در حیطه فلسفه تاریخ میگنجد. اگر این پرسش را پیش روی خود امام(ره) و مفسر اصلی اندیشه ایشان، یعنی شهید مطهری میگذاشتیم، آنگاه از پاسخشان درمییافتیم که آنها معتقد نیستند که انقلابها را اشخاص ایجاد میکنند. اشخاص، مظهر و نماد انقلابها هستند. بر مبنای اندیشه شهید مطهری، انقلابها به مثابه یک کشتی بادبانی هستند؛ باد که میوزد، کشتی طبیعتا باید در جهت آن حرکت کند. ناخدای کشتی، رهبر انقلاب است. رهبر انقلاب کسی است که بادبانهای کشتی را در جهت مقصد تنظیم میکند.
تفاوت ناخدا و غیرناخدا در چیست؟ ناخدا طوفان را و باد را و دریا را میشناسد و کشتی را به سمت مقصد میبرد. امام(ره) نیز مردم را و مکتب را و جهان را و فطرت انسان را میشناخت و با این شناختها، انقلاب خود را آغاز کرد. اما اگر بنا باشد که رهبران، انقلاب را ایجاد کنند، حضرات ائمه معصومین(ع) برای ایجاد انقلاب اولیترند؛ بنابراین انقلاب به صرف وجود رهبران بزرگ ایجاد نمیشود بلکه باید شرایط موردنیاز برای آن نیز فراهم شود.
باغبانِ خوب، درخت را ایجاد نمیکند! باغبانِ خوب به خوبی شرایط رشد گیاه و درخت را پایش میکند. میتوان گفت امام(ره) باغبانی است که به موقع اقدام میکند. این که امام(ره) چگونه زمان و چگونگی عمل را فهمید و دیگران درنیافتند، به نبوغ رهبران مربوط است.
🔶🔶 بر عرشه ایستادهست، پیری که ناخدا شد!🔶
فهم امام(ره) در برخی موارد حتی با فهم همگنان خود در حوزه علمیه تفاوتهای جدی دارد.
طبیعتا فهم رهبران، همواره بالاتر است و اساسا به همین خاطر، رهبر میشوند. تفاوت ناخدای کشتی با دیگران نیز بر همین گونه است. ناخداست که احتمال گرفتار شدن در امواج یا فرارسیدن در طوفان را میفهمد. باغبان است که مسیرِ از دانه تا درخت را میشناسد. امام(ره) با توجه به شرایط زمانهی کشور و با شناختی که از اسلام و مکتب اهلبیت(ع) و مردم داشت، توانست حرکت انقلاب را رهبری کند و این یک امتیاز بزرگ است.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰 مصاحبه درباره فلسفه سیاسی امام خمینی
(قسمت سوم: ساحت تحریف امام)
✅جناب استاد نجفی! ما بخت آن را یافتهایم که زمانه ظهور مردی را درک کنیم که به یک معنا در دنیا شرار افکنده و تأثیری پیشرونده بر جهانِ ما گذاشته است. طبیعی است که برخی بخواهند چهره چنین شخصیتی را مشوه و اندیشه او را تحریف کنند. از نگاه شما اساسیترین مولفه تحریف امام(ره) چیست؟
🔴 در این زمینه با مجموعهای از تحریفها روبرو هستیم. در ابتدا برخی کوشیدند تا حرکت ناخداوار امام(ره) را کماهمیت جلوه دهند. سپس کوشیدند تا امام(ره) را در چارچوب ایران محدود کنند و بگویند او یک رهبر ملی بود و تمام شد! آنها به سرعت دریافتند که این کوششی باطل است؛ چه آن که در پاکستان، هند، آفریقا و دیگر نقاط، صدای حقخواهی بلند شده و مردم عکس امام(ره) را سرِ دست گرفتهاند.
آنگاه گفتند که امام(ره) و اندیشهاش به دردِ مبارزه میخورد و نه زندگی! این تفکر، پیشزمینه القائاتی است که در جریان بیداری اسلامی صورت گرفت. به نام اسلام، حکومتهای دستنشانده را ساقط کنید اما آنگاه که میخواهید از نو حکومت بسازید، باید به قواعد لیبرالیسم تن در دهید! استفاده از اسلام برای مبارزه، آری؛ اما استفاده از اسلام برای زندگی و نظامسازی، نه!
اما گونه خطرناک تحریف در حوزه تمدنسازی مطرح میشود؛ آنجا که برخی میگویند امام(ره) و اندیشهاش نمیتواند تمدنی بزرگ بسازد. از نگاه آنها، نهایت کارِ امام(ره)، ایجاد یک نظام سیاسی است؛ نظامی که میکوشند آن را سیاه جلوه دهند. میگویند این نظام مردم را به وادی تیرهروزی کشانده است و نمیتواند پیامی جهانی و تمدنی داشته باشد.
🔶🔶داعش و جریانهای بنیادگرا؛ کاریکاتورِ انقلاب اسلامی!🔶
بیشتر آنچه که کینهورزانه علیه نظام گفته میشود به سبب زیر سوال بردن توان تمدنی این نظام است. دراین راستا یکی از اقدامات دشمنان علیه ایران، کاریکاتور ساختن از انقلاب است؛ کاریکاتورهایی مثل داعش و جریانهای بنیادگرا. خواستند بگویند که اسلامِ اصیل، همین اسلامی است که انسان را سر میبُرد و مُثله میکند. باز هم به زودی دریافتند که نمیتوان چنین حکمی داد.
آنها میدانستند که اندیشه شیعی، بنیان کار امام(ره) است. ضمن آن که مردم جهان دیدند که سنگینترین درگیری با داعش و بنیادگرایان(به طور مثال در سوریه) از جانب انقلاب اسلامی صورت میگیرد؛ طبعا بدخواهان نمیتوانستند انقلاب را با این جریانات در یک قاب بنشانند. اتفاقا کشورهای طرفدار غرب، طرفدارِ داعش و بنیادگرایان نیز هستند؛ مثل عربستان سعودی و ترکیه.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰مصاحبه درباره فلسفه سیاسی امام خمینی
(قسمت چهارم : فلسفه تمدنی انقلاب اسلامی)
🔶🔶کار تمدنسازی با شعار سامان نمیگیرد🔶
🔴 تکرار میکنم؛ خطی که این تحریفگران دنبال میکنند، خطِ نفی قدرت تمدنسازی حرکت امام(ره) است. در مقابل، ما به حرکت پیوسته و آرام و عالمانهی اندیشمندان نیاز داریم. این کار با شعار سامان نمیگیرد. شما وقتی میتوانید از تمدن سخن بگویید که در هنر، سینما، تئاتر، زندگی شهری و... الگوهایی ارائه کنید که انسانِ غربی، حسرت ببرد. مجموعه این الگوها در معنویت و رفاه اجتماعی و... یک تمدن را میسازد.
محل نزاع اینجاست که برخی نمیخواهند این چهره تمدنساز از اسلام و امام دیده شود.
✅ در این زمینه، در داخل با چه چالشهایی روبرو هستیم؟
🔴 مسأله این است که برخی در داخل کشور، اساسا چقدر انقلاب را قبول دارند. چه بسا برخی در دل باور داشته باشند که امام و انقلاب، به درد براندازی نظام شاهنشاهی میخوردند و بس، نه بیشتر. جریانات ملی و نهضت آزادی و جبهه ملی و... چنین رویکردی داشتند. آنها میخواستند شاه برود اما جمهوری اسلامی نمیخواستند. برخی نیز جمهوری اسلامی میخواهند منتها با قرائت لیبرالیستی و پروتستانتیستی!
این جریانات، البته جریانات تمدنساز نیستند. ما پنجه در پنجه تمدن غرب افکندهایم اما آنها جرأت ادعای تمدنسازی را ندارند. از دیدگاه شما، دولت آقای حسن روحانی، دولتی است که اعتقادی به مسائل تمدنی داشته باشد؟ قرائت این دولت از همهچیز غربی است! دولت نه به جبهه مقاومت اعتقادی دارد و نه به این که این تمدن میتواند جاری و ساری باشد؛ همفکران دولت به دنبال یک ژاپن اسلامی هستند که در این زمینه هم موفق نبودهاند.
🔶🔶تمدنسازان طالبان آرامشاند🔶
از این گذشته به این نکته نیز باید توجه کرد که کشوری که خواهان تمدن است، خواهان آرامش نیز هست؛ حال آن که دشمنانِ این اندیشه، دقیقا مخالفِ مسیر آرامش حرکت میکنند. آنها نمیخواهند کشورها، لحظهای آرامش داشته باشند؛ قضایای سوریه را ایجاد میکنند، عراق را به آشوب میکشند، مرزها را ناامن میکنند، در اهواز مردم را به رگبار میبندند، اینجا و آنجا بمبگذاری میکنند و... آنها هستند که نمیخواهند این کشور و این منطقه آرامش داشته باشد؛ این ما هستیم که خواهان آرامشیم.
آنها میدانند که هرچه زمان بگذرد، انقلاب اسلامی بیشتر قدرت میگیرد. ما در صلح بهتر میتوانیم سخنمان را به جهان برسانیم تا در آشوب.
کار امام(ره)، نقدِ «وضع موجود» برای حرکت به سمت «وضع موعود» بود
✅ اگر بخواهید از یک منظر آیندهپژوهانه به امام(ره) بنگرید، از دیدگاه شما جهان، یک قرن دیگر چه تصویری از شخصیتی به نام روحالله خمینی در ذهن خواهد داشت؟
🔴 انقلاب و شخصیتهای اصلی آن با هم قریناند. اگر این انقلاب نباشد، شخصیتهای آن هم دیده نمیشوند. امام(ره)، رئیس و معمار یک جریان است. این جریان البته جریانی افولکننده و از بینرفتنی نیست. کار امام(ره)، بازگشت به دین در جهانِ دینزدایی است. این کار، حداقل و حداکثری دارد. در حقیقت حرکت امام(ره)، نقد وضع موجود برای حرکت به سمت وضع موعود بود.
🔶🔶 رهبر انقلاب و تکمیل پازل حرکت امام(ره)🔶
✅ پس از امام(ره)، یک شخصیت کاریزماتیک و اندیشمندِ دیگر، جانشین ایشان شد. از نگاه شما رهبر انقلاب، چگونه پازل حرکت امام(ره) را تکمیل میکند؟
🔴 عمر امام(ره) کفافِ به نظاره نشستن بسط اسلام در عصر ما را نمیداد. طرح امام(ره) که بخش زیادی از آن در جنگ تحمیلی گذشت، به اجمال باقی ماند. بسط این تفکر در ابعاد مختلف، کار رهبر معظم انقلاب بود. از جنبهای میتوان این امر را به رابطه اهلبیت(ع) و پیامبر(ص) تشبیه کرد. این امامت بود که میتوانست نبوت را تفسیر کند و تفصیل دهد.
طبعا تفسیر و تفصیل آنچه پیامبر(ص) از جانب خداوند آورد، به تعبیر رهبر معظم انقلاب، به یک انسان 250 ساله نیازمند بود. انقلاب اسلامی نیز همینگونه است و اگر بخواهیم آینده و اوج آن را در عبارتی خلاصه کنیم باید از «تمدن اسلامی» یاد کنیم.
✅ به عنوان نکات پایانی، سخن شما را با ما، نسل امامندیده، میشنویم.
🔴 شما نسلی در آب هستید و لازم نیست به جستجوی آب برآیید. بسیاری از جوانان نمیدانند که در چه زمانه مهمی زیست میکنند و چه موهبت بزرگی در اختیار آنهاست. اگر عمیقتر به زمانه خود بنگرند و زمانه خود را با تاریخ گذشته در قیاس آورند –اگر خط انحرافی انفجار اطلاعات در شبکههای اجتماعی بگذارد- به شاخصها دست مییابند و ارزشها به درستی درک میکنند.
یک سیاهپوستِ آمریکایی این ارزشها را به خوبی درمییابد و نشر این ارزشها، روزافزون خواهد بود.
بابت وقت ارزشمندی که در اختیارم قرار دادید، سپاسگزارم.
من هم از شما و همکارانتان تشکر میکنم.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanaj
🔰محور جمهوریت ذیل قانون اساسی
دکتر موسی نجفی
✅کسانی که می گویند جمهوریت نظام لازمه اش شرکت همه سلائق و نظریات از،همه جناح های فکری و سیاسی است ، هر چند در نگاه اولیه درست می گویند ولی شرط دوم را فراموش کرده اند و آن این است که همه این تنوع و تحولات بایستی ذیل بزرگترین محور وحدت و میثاق ملی یعنی قانون اساسی انجام گردد ۰
🔴در همه دنیا و پیشرفته ترین دمکراسی ها نیز رئیس دولت بایستی برای اجرای قانون اساسی سوگند یاد نماید ؛ چرا که او چگونه می تواند حافظ قانونی باشد که خودش آن را از اساس قبول نداشته باشد۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰تاریخ و سیره سیاسی امامان شیعه
✅سیره ائمه (علیهم السلام ) و بخصوص امام صادق علیه السلام برای شیعیان و پیروان ولایت در الگوی فراگیری همه علوم و فنون و معارف برای داشتن "دست برتر" در جامعه و تمدن اسلامی بوده است ۰ این مورد الگوی مناسبی برای وضعیت فعلی انقلاب اسلامی می باشد ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰شاخص ارزیابی با کدام فرهنگ سیاسی ؟
( اسلام یا لیبرالیسم یا سوسیالیسم)
دکتر موسی نجفی
✅چقدر نابجا و حتی مضحک بود وقتی مارکسیست ها با زنجیره مفاهیم محدود حوزه فکری شان به نقد لیبرالیسم و جهان سرمایه داری می پرداختند !؟
🔴به همین طریق شاخصه های فرهنگ سیاسی لیبرال در نقد نظام دینی شیعه و جمهوری اسلامی تا چه اندازه غیر واقعی و سطحی می تواند باشد ۰
🔵این مسئله از زاویه اساسی تری هم قابل بررسی است و آن هم این نکته است که کلیات و اصول اندیشه سیاسی اسلامی با اندیشه سیاسی غرب محورها و مبانی مستقل و ارزشهای متفاوت و خاص خودشان را در زنجیره ای از مفاهیم دارند ؛ به عنوان مثال محوریت و مرکز در اسلام حول مفهوم عدالت و در غرب پیرامون آزادی در نوسان و تغییر است ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰پرسش یکی از مخاطبین محترم
✅حقیر ترک زبان هستم اهل آذربایجانشرقی سوال بنده در مورد تفکر ایرانشهری بود؟ علت رواج این نوع تفکر ایا از سوی حکومت است یا جناح ها و ایا گفتارها و عملکردهای دکترحدادعادل موجب تحریک اقوام دیگر نمیشود؟ وامثال ما چگونه باید در مورد این تفکر باهمزبانان خود گفتگو کنیم نشان دهیم تفکر اصیل انقلابی برابری انسانهاست؟
🔴جواب :
🔵نجفی:
با سلام و تشکر از شما پرسشگر گرامی ، در مورد بخش اول سوال تان قبلا در مورد اندیشه ایرانشهری در پست های قبلی همین کانال نکاتی را گفته ام که میتوانید مراجعه نمایید ۰ این نکته را هم اضافه کنم اندیشه ایرانشهری گاهی از منظر یک اندیشه تاریخی نگریسته می شود و از این نظر مثل سایر اندیشه های درخور توجه در تاریخ روی آن بحث می شود و سیری از تاریخ فکری این مرز و بوم است ؛ ولی زمانی این اندیشه ایرانشهری ، جنبه سیاسی و جناحی آن برای گروهی از سکولارها و متولیان اندیشه غربی مورد بازنمایی و بازخوانی مهندسی شده قرار می گیرد ، در این صورت جنبه تفاخر قومی پیدا نموده و تعصبات نژادی و ناسیونالیستی آن از جنبه واقعی و تاریخی اش جلو افتاده و بخصوص زمانی که عده ای بخواهند آن را در مقابل اسلام قرار دهند این مسئله از جنبه علمی و پژوهشی نیز جدا می افتد و به نوعی وسیله سیاسی مبدل می گردد۰
🔶در مورد بخش دوم پرسش تان یعنی مسئله فرهنگستان زبان فارسی ، شما باید قبول کنید که "زبان ملی" یک ملت با زبان برخی قومیت ها ممکن است متفاوت باشد ؛ همچنان که مذهب رسمی یک کشور منافاتی با وجود سایر مذاهب و حتی ادیان الهی در آن سرزمین ندارد ؛ اما برای ارتباط برقرار کردن بین افراد یک کشور ، همیشه از یک زبان مشترک رسمی استفاده می گردد وگرنه با وجود چند زبان رسمی در سطح ملی ، ارتباط افراد در زیست بوم یک کشور قطع می گردد ۰ در ضمن زبان از اجزا و ارکان مقوم ملیت در یک کشور است و بدون آن هویت ملی به طور جدی آسیب می پذیرد ۰ این نکته را هم حتما قبول دارید که هویت ملی از هویت قومی و منطقه ای قوی تر و والاتر است همچنانکه هویت تمدنی از هویت فرهنگی برتر است ۰ البته ذکر این نکته هم مهم است که حفظ زبان ملی جهت ارتباطات ملی و فراقومی و به کار بردن آن در محاورات و مکاتبات کشوری مانع به کار بردن السنه محلی و قومی در مناسبات محلی و قومی خاص یک منطقه نیست ؛ همچنانکه هر چند مذهب رسمی کشور ایران شیعه اثنی عشری است ولی مذاهب حنفی و یا شافعی و حتی ادیان مسیحی و ارمنی و یهودی نیز در انجام مراودات داخلی و عقیدتی خودشان در محدوده های خاصی کاملا آزاد و مختار هستند ۰ در پایان مطالعه کتاب هویت شناسی👇👇 و دقت در مباحث نظریه پردازانه و تاریخی آن را مجددا توصیه می کنم ۰
موفق باشید۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰هویت شناسی ایرانیان در قرون اخیر
✅در سیر تاریخی هویت در ایران باید توجه داشت که سه عنصر مذهب شیعه و زبان فارسی در منطقه جغرافیایی فلات ایران تناسب و نسبت جدیدی را در قالب یک ملت و دولت مستقل شکل دادند ۰ در این راستا هر چند عناصر بسیار دیگری هم نقش داشتند ولی مهم این است که تمامی این عناصر و اجزا در خدمت یک کل به هم پیوسته قرار گرفتند و این روند بعد از،پنج قرن تاریخی هم چنان لایه مرکزی و هسته اصلی هویت ملی ایران را تشکیل می دهد ۰
کتاب هویت شناسی ، موسی نجفی ، ص ۳۱
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰تراز ادبیات "نقد" در انتخابات
(نقد درون گفتمانی یا برون گفتمانی ؟)
دکتر موسی نجفی:
✅انقلاب اسلامی در دهه پنجم خود بیش از هر زمانی محتاج نقد دلسوزانه و منطقی و درست است ؛ منتها چنین نقدی اولین شرطش این است که به اصطلاح "درون گفتمانی" باشد ۰
🔴 همان طور که در فضای جنگ سرد، نقدهای دو اردوگاه مارکسیستی و لیبرالیستی و ادبیات و معیارهای بکار رفته هر یک علیه دیگری فاقد اعتبار و جواب از سوی دیگری بود؛ امروز نیز نقد و ادبیات و منطق عالم جدید با ایدئولوژی اندیشه ترقی و سکولار نیز در بیان و نوع و میزان آسیب های دهه پنجم انقلاب اسلامی درون گفتمانی تلقی نمی شود و نسبت سنجی و واقع بینی لازم را دارا نمی باشد ۰
🔵جالب است بدانید نقدهای امام امیرالمومنین علی علیه السلام در نقد سه خلیفه با منطق و درون گفتمان اسلام و قرآن صورت می گرفت ولی بر عکس در زمان خلافت حضرتش ، تمام مخالفت های قاسطین و مارقین و ناکثین با شمشیر و قلدری و خارج از گفتمان دینی تحقق یافت ۰ حتی خوارج نیز که ظاهری دینی داشتند در مقابل صبر و منطق امام و یارانش فقط خشونت و شمشیر را می شناختند البته این به غیر از بی بصیرتی و دست پنهان شامیان و حیله های باند اموی بود که ماهیت اصلی شعارهای خوارجی بود ؛ مانند سپاه داعش که امروز بیرق شان با چوب و وزش باد سازمانهای جاسوسی غربی به اهتزاز در آمده و حرکت می کند۰
🔶لذا نقد و یا بهتر بگوییم نفی لیبرالیسم سکولار غربی و شاخه ظاهرا دینی شان یعنی سلفی های بنیادگرا دو روی یک سکه بوده و درون گفتمان عالم دینی نبوده و نیست و در نقد جریان بیداری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران فاقد وجاهت و ارزش منطقی می باشند۰ این مسئله در ادبیات نقد انتخابات اخیر از سوی غربگریان بیشتر محل دقت و تامل است ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰مسئولیت مدنی پاسخگویی
دکتر موسی نجفی:
✅گروهی از حامیان فکری دولت دوازدهم که از همکاران دانشگاهی ما هستند و به اصطلاح از خواص نواندیش محسوب می گردند، به بهانه تک صدایی ، جزو دلواپسان !! شده و از تحریم انتخابات ۲۸ خرداد می گویند ؛ این در حالی است که این افراد به جای فرار به جلو ، مسئولیت مدنی شان ایجاب می کند که به جای "آینده هنوز نیامده" بهتر است نسبت،به "گذشته قبلا آمده" پاسخگو بوده و بخاطر مسیر غلطی که هشت سال قبل به مردم نشان دادند، بیشتر تامل کرده ، لااقل کمی سکوت نمایند !
انتقاد از طبیب بعدی جواب درمان غلط طبیب قبلی نمی تواند باشد۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹تاريخ #تجدد در ايران، تاريخ بیتاريخی ماست؛ چرا كه از گذشته خود بريده شده و در تاريخ جديد غرب نيز شريك اصلی نبوده و اصولاً نمیتوانستيم شريك جديی باشيم. تجدد واقعی و اصيل در ايران وقتی بومی میشود، كه ما بتوانيم بر اين بیتاريخیگری غلبه كنيم و اين در ذات و ماهيت انقلاب اسلامی، قابل رويت است. در اين صورت آيا نظريهپرداز غربی، اين انقلاب را در حالت و فرض بیتاريخی میبيند يا نه؟ يعنی آيا اين انقلاب برای اين به وجود آمده كه بر اين بیتاريخیگری عصر تجدد سده اخير، غلبه كند يا نه؟ نظريهپردازی غربی در اين صورت اگر بخواهد به اين مهم بپردازد، بايد بپذيرد كه معنای خروج از بيتاريخی كه فلسفه اصلی انقلاب اسلامی است، به معنای خروج از حاشيه تاريخ غربی است و اين به معنای خروج از مدرنيته و لوازم غربی ديدن عالم است. نظريهپرداز غربی اين خروج از حاشيه به متن را چگونه میخواهد توضيح دهد و در چنين شرايطی اين متن را چگونه غير از متن اصلی و غربی شدن تمام عالم میبيند؟ اينها همه به نحوی به معنای شالودهشكنی در عالم مدرن و مبانی آن خواهد بود كه نظريهسازان غربی، با آن خود را بيگانه نشان میدهند.
#دکتر_موسی_نجفی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰انحصاری کردن و جناحی نمودن آزادی ( درسی از نهضت مشروطیت برای امروز)
✅در نهضت مشروطه جریانهای سیاسی و اجتماعی به دو گروه مستبد و مشروطه خواه تقسیم می شدند ؛ اما به مرور زمان و با نفوذ افراد وابسته به انجمن های سری و اشخاص فرصت طلب به مناصب و کارهای سیاسی مشروطه هر کسی که میخواست به نحوی مخالفش را از میدان به در ببرد؛ از تهمت مستبد بودن به رقیب سیاسی استفاده می کرد۰ در این مورد چند ملاحظه مطرح است :
🔶اول : تقسیم بندی تمامی جریانهای یک نهضت به دو گروه و دو عنوان قدر مسلم درست و دقیق نبوده است ۰
🔷دوم : برداشت های مختلف و قرائت های متفاوت از اهداف یک حرکت اجتماعی امری طبیعی است اما اینکه یک گروه ، مفاهیم خوب و مثبت را به خود نسبت دهد و الفاظ زشت و منفی را به رقیب ، کاری ناشایست تلقی میشود ۰
🔶سوم : برخی مشروطه خواهان افراطی حتی نسبت به سایر مشروطه خواهان هم اینگونه بوده و به محض آنکه کسی با برداشت های تند و عجولانه آنان همراه نمی شد به او و تفکرش لقب مستبد را الصاق می کردند ۰
🔷چهارم : گذشت زمان در دو و یا سه دهه بعد و آغاز استبداد رضاخانی خیلی زود صداقت گفتار هریک و "عیار" دو جریان استبداد و مشروطه را معلوم نمود ۰
🔶پنجم : در آینه مشروطه، میتوان امروز در ایران معاصر پس از انقلاب اسلامی به عیار واقعی آزادی و آزادیخواهی بهتر پی برد و ضمن جدا کردن آزادی خواهی طبیعی از "لیبرالیسم وارداتی" به برخی از تقسیم بندیهای کاذب و دو قطبی های غیر واقعی با دید بهتر و عالمانه تری نگریست ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰انقلابهای بزرگ : رکود یا صعود
✅انقلابها گاهی مسیر مشترک و شرایط و یا محدویت های تقریبا یکسانی را تجربه می کنند۰ از مسائل مهم در تاریخ انقلاب فرانسه آن است که انقلاب فرانسه خیلی زود با سرنوشت و جاه طلبی های ناپلئون بناپارت گره خورد و با شکست او فرانسه شرایط سخت رکود و حتی فرسودگی را پیش روی خود دید۰ در این شرایط ، عقلانیت مردم باعث شد در عین حالی که از دستاوردهای انقلاب فرانسه حمایت و صیانت می نمودند، ولی به عنوان عضوی قدرتمند در شرایط نظم جدید اروپا ظاهر شوند ۰
✅این صورت مسئله به نظر می رسد میتواند در مسیر هر انقلاب بزرگی قرار بگیرد تا ضمن غلبه بر شرایط سخت رکود (بخوانید تحریم و فشار) با صیانت از دستآوردهای قبلی و ظرفیت های نهفته انقلابش ، این شرایط خاص را طی نموده و قدرتمندانه در بین دیگر کشورها ظاهر شود۰ البته در مورد انقلاب فرانسه و اوج گیری زمانبر آن در دهه های بعد از معاهده وین این نکته جالب دیده میشود که فرانسه هر چند از جاه طلبی ها و کشورگشایی های ناپلئون بناپارت برای مدتی دست کشید ولی هرگز از توان و ظرفیت و ارزشهای فرامکانی و فرا زمانی کشوری که انقلاب فرانسه در آن رخ داده عقب نشینی ننمود و همیشه بزرگی و عظمت انقلاب خود را تا به امروز به رخ اروپا و سایر کشورهای جهان می کشد ۰ از این منظر این مسئله میتواند با نگاهی به گذشته و ذات هر انقلاب بزرگی مدنظر انقلاب اسلامی معاصر در کشور ایران هم باشد و این همان رمزی است که انقلابهای بزرگ مشکلات را حل ، و فراتر از زمان و مکان صدورشان می روند۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برنامه توحید خانه - شبکه ۴ سیما - ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - موزه آستان قدس رضوی
✅دکتر موسی نجفی :
🔴ارتباط ونسبت بین نحوه تحلیل تاریخ اسلام با تحلیل انقلاب اسلامی ایران و نقش آن در بصیرت امروز ما
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برنامه توحید خانه - شبکه ۴ سیما - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - موزه آستان قدس رضوی
✅دکتر موسی نجفی :
🔴بصیرت افزایی از تاریخ اسلام
🔵تقسیم بندی تاریخی مهم و محتوایی از چهار دوره و سبک و سیره و حیات سیاسی امامان معصوم علیهم السلام بر اساس نظر کتاب انسان ۲۵۰ ساله
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برنامه توحید خانه - شبکه ۴ سیما - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - موزه آستان قدس رضوی
✅دکتر موسی نجفی :
🔴بصیرت افزایی از تاریخ اسلام
🔵شرایط سیاسی و مقدمات فرهنگی در آستانه امامت حضرت رضا علیه السلام
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برنامه توحید خانه - شبکه ۴ سیما - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - موزه آستان قدس رضوی
✅دکتر موسی نجفی :
🔴اندیشه سیاسی در تاریخ اسلام
🔵مکتب سیاسی امام رضا علیه السلام به چه معنا است ؟
و چرا مدینه فاضله امامت بالاتر مدینه فاضله فیلسوفان است ؟
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برنامه توحید خانه - شبکه ۴ سیما - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - موزه آستان قدس رضوی
✅دکتر موسی نجفی :
🔴اندیشه سیاسی در تاریخ اسلام
🔵مکتب سیاسی امام رضا علیه السلام و مسئله ولایتعهدی چگونه بحران مشروعیت برای نظریه خلافت و سلطنت ایجاد نمود و چه دستآورد عظیمی برای تاریخ اسلام در بر داشت ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
دکتر موسی نجفی
🔰پرسش یکی از مخاطبین محترم ✅حقیر ترک زبان هستم اهل آذربایجانشرقی سوال بنده در مورد تفکر ایرانشهری
🔰نظر تکمیلی یکی از مخاطبین محترم
✅باتشکر از استادخوبم نجفی عزیز و سپاس از حوصله حضرتعالی ! قارداش در پاسخگویی در بخش دوم طوری سخن راندید که گویی مخاطبتان یک شخص نفرت پراکن قومی یا تجزیه طلب هست!!!! نخیر استاد بنده به عنوان یک ترک زبان سالهاست از نوشته های شما در مبارزه با مدرنیته نهایت استفاده را کردیم و شما را جامع تر از جریان فردیدی دیدم اما استادحقیر دانش آموخته الهیات دانشگاه قمم سالهاست مبارزه دارم با جریان تجزیه طلب ها انواع اقسام تلخی ها و تهدیدها دیدیم و حتی ضرب چاقو از طرف هم تجزیه طلب ها خوردم بنده انتظار پاسخ مناسبی داشتم که راهکار برای کوچکترین شاگردتون ارائه بدید در رسمیت شناختن زبان رسمی کشور مشکلی نداریم واصلا معتقدد به چن زبانی بودن زبان رسمی نیستیم درد امثال بنده این است که آیا تحریک کردن گسل های قومی و تمرکز گرایی از طرف برخی بظاهر مسئولین انقلاب اسلامی کار ما ها که ما معتقد به راه امام بزرگوار هستیم سخت نیمکنه ؟ شما بعنوان آنالیزگر آسیب های مدرنیته بر جوامع دینی رواج تفکر فرهنگستانی را نوعی ایرانشهری بومیی شده ناسیونالیست الحادی که میوه مدرنیته باشد نمیدانید ؟ فرق نوع حکمرانی جمهوری اسلامی با حکومت طاغوتی مگر در مبارزه با همه ارکان مدرنیته نبود حکومت طاغوتی بتبع خوی مدرنش دچار مسئولان ناسیونالیست و فاشیست بود اما در انقلاب اسلامی عدالت اسلامی را با معرفت دینی مروج است اما این طرح امامین انقلاب کجا و رفتار فرهنگستان کجا ؟
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰اظهار نظر یکی از مخاطبین محترم
سلام و ارادت خدمت استاد عزیز و فرهیخته جناب دکتر نجفی
✅انصافا وقتی سخن و سخنرانی براساس تفکر و تعقل باشد ، مطالب هم خواندتی هستند و هم شنیدنی ، مدت زیادی بود جنابعالی در رسانه ملی حضور نداشتید تا اینکه در برنامه جهان آرا توسط مجری خوب و توانمند و انقلابی به رسانه دعوت شدید و آن تحلیل خوب و دقیق را از انقلاب انجام دادید که کمتر کسی را دیده ام که چنین تفسیری از سیر انقلاب را داشته باشند ، خودم برنامه را دانلود کردم و یک بار دیگر مطالب را گوش دادم
🔴مطالبی که جنابعالی به آنها اشاره میکنید ، باتوجه به کم شدن مطالعه در جوانان و کلا مردم رو به فراموشی می روند و با اندک تلنگری مجددا آن مطالب باید مرور شوند، چون مردم ما حافظه تاریخی خوبی ندارند چون ابتدائا اهل مطالعه نیستند ، بنظر میرسد وجود استادی همچون شما رسالتی دارید برای بازخوانی انقلاب چه حوادث قبل از آن و چه بعد از آن ، اگر رسانه ملی از وجود شما بیشتر استفاده می برد ، مردم هم بهره وافی و کافی می بردند بخصوص اینکه مطالبی که از روی ایمان علم و فرهیختگی و با بیان عالمانه بیان شود بسیار تاثیر گذار تر خواهند بود، لطفا و خواهشمندم بیش از این رسانه ای تر باشید البته نمیگویم در رسانه ها نیستید ، خود رسانه هم باید به طرف شما بیاید و زبان ما در این خصوص قاصر است و سعی خواهیم کرد با نشر مطالب شما در گروههای مختلف ، مبلغ حرف خوب شما باشیم
🔵مطلب بعد تحلیل انقلاب ، بخصوص تحلیل تسخیر لانه جاسوسی و اسناد آن است که حقیر مطالب لانه را در سالهای ۷۶ و ۸۰که در دانشگاه شهید چمران اهواز در حال تحصیل مقطع کارشناسی بودم ، اسناد را در کتابخانه انجمن اسلامی بصورت جسته و گریخته با حیرت میخواندم که چرا مطالب موجود در اسناد بازنشر و تحلیل نشده اند چون همان زمان حزب منحله مشارکت داشت افکار نهضت آزادی گونه خود را در فضای سیاسی بازگو میکرد ، مطالب اسناد آنقدر شفاف بود که فقط احتیاج به بازخوانی برای نسل جوان داشت ، بدون هیچ روتوش و ... ، اگر چنانچه صلاح دانستید در این خصوص مطالبی را در گروه مطرح بفرمایید ، ببخشید مطالبم طولانی شد۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰گروه فرهنگ و سیره رضوی - بنیاد پژوهشهای اسلامی - مشهد مقدس - خرداد ۱۴۰۰
دکتر موسی نجفی :
✅ بنیاد پژوهش در حقیقت نوعی
موسسات تحقیقاتی جدیدی هستند که بایستی به غیر از انتشار آثار مفید برای حوزه و دانشگاه و جامعه ، برای دهه پنجم انقلاب اسلامی نیز مطالب و دستاوردهای علمی داشته باشند این امر میسر نمی گردد مگر آنکه گروههای پژوهشی این نهاد با توجه به مناسبات و شرایط روز و تحولات انقلاب اسلامی شکل بگیرد و نوعی هماهنگی بین آنها از نظر همپوشانی علمی ایجاد گردیده شود۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰درس دیروز برای سیاست امروز
✅تفاوت عملکرد مدیران سالم با مدیریت افراد ناصالح در آسیب شناسی جامعه اسلامی قرن اول و شباهت آن و تاثیر آن با شرایط امروز ما۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰دور باطل و فقر واژه ها در لیبرالیسم ایرانی
دکتر موسی نجفی :
✅لیبرال های وطنی در مقابل نظام دینی که مدام به استبداد و انحصار متهمش می کنند یک مشکل و بن بست تئوریک دارند و آن این است که در فلسفه لیبرال از انقلاب به معنای براندازی و ساختارشکنی خبری نیست ، آنان از یک طرف ، مزایای قوه مجریه و دولت را خواهانند و از طرفی فاقد "نظریه انقلاب" هستند لذا جبرا به اصطلاح روغن ریخته را نذر امامزاده می کنند ؛ ژست مخالف و قهر می گیرند ولی همیشه در سهم خواهی و استفاده از مزایای دولتی پیشتاز و حریص هستند۰ وقتی هر دو راهی برای آنها بن بست باشد ( نه توانایی انقلاب مردمی و نه کنار رفتن از قدرت ) لاجرم پشت شعار و ایده رفورم یا همان اصلاحات قرار می گیرند، در این میانه هم حالت نه قهر و نه آشتی یا همان طلبکار بودن را ادامه می دهند ، فرصت طلبانه میخواهند شریک امکانات نظام شده و با سیاست یک بام و دو هوا ، فقدان و محال بودن توانایی نظریه انقلاب را زیرکانه پنهان و یا بهتر بگوییم معامله کنند۰ به نظر می رسد لیبرالیسم برانداز ایرانی فاقد مبانی نظری منطقی و روشن برای توصیف یک نظام دینی شیعه که تقریبا شبیه هیچ نظام سیاسی در جهان نیست ، می باشد ۰ این عجز فلسفی در لیبرالیسم دینی و فقر واژه ها در مورد لیبرالیسم سکولار نیز قابل تسری است ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi