هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨صندوق بینالمللی پول، شورش، این بار پاکستان...
1- «نئولیبرالیسم نظامی» مفهومی است که «عاطب احمد» در مقالهای که برای نشریه علمی Geoforum نوشته، برای تشریح اقتصاد سیاسی پاکستان به کار برده است. احمد استدلال میکند که ارتش پاکستان ضمن اینکه نوعی «سرمایهداری نظامی» را در این کشور ایجاد کرده، قدرت نظامی را برای اجرای اصلاحات نئولیبرالی نیز اهرم کرده است.
چند ماه پیش که خبر توافق جدید پاکستان و صندوق بینالمللی پول برای اخذ وام 7 میلیارد دلاری و اجرای بسته جدید اصلاحات نئولیبرالی منتشر شد، روزنامه دنیای اقتصاد که تریبون جریان سرمایهداری نئولیبرال در ایران به شمار میرود، طی گزارشی از این توافق با تیتر «زنگ اصلاحات اقتصاد همسایه» استقبال کرد و نوشت: «ارتش پاکستان از برنامه شهباز شریف حمایت میکند».
2- اهرمسازی نیروهای نظامی برای سرکوب معترضان به سیاستهای نئولیبرالی، یادآور این اظهارات مسعود روغنی زنجانی رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت آقای هاشمی است که در خاطراتش میگوید: «من در مجلس استدلال کردم که اگر شما به دنبال اجرای یک سیاست مشخص (تعدیل) هستید، باید منتظر یک سری عواقب اجتماعی-سیاسی باشید و قادر به پرداخت هزینههای تصمیم خود هم باشید. مثلا دولت کره سیاستهای خود را به صورت علنی اعلام میکند و به شدت نیز پیگیری میکند، وقتی هم با واکنشهای کارگران و دانشجویان روبرو میشود، پلیس را برای سرکوب آنها به خیابانها میفرستد».
3- این است که اعتراض و سرکوب، تبدیل به بخش جداییناپذیر سیاستهای نئولیبرال شده و ایران و پاکستان و دیروز و امروز نمیشناسد. مهرماه 1402 صندوق بینالمللی پول گزارش مهمی با عنوان «ناآرامیهای اجتماعی و قیمت سوخت» منتشر کرد. این گزارش که 101 کشور در حال توسعه را در بازه زمانی 2001 تا 2020 مورد مطالعه قرار داده، نتیجهگیری کرده بود که افزایش قیمت سوخت، به ویژه در دورههایی که رکود اقتصادی وجود دارد، نوسان نرخ ارز بالاست، هزینههای دولت خصوصا در حوزه سلامت و آموزش پائین است و نابرابری در سطوح درآمدی مردم بالاست، موجب شورشهای ضددولتی شده است. با این وجود، افزایش قیمت سوخت تقریبا جزء لاینفک نسخههای اصلاحات اقتصادی بوده که IMF به کشورهای مختلف داده است؛ پاکستان نیز از این قاعده مستثنی نبوده، و حتی طبق مطالعات خود IMF، بدیهی بود که شورش رخ خواهد داد...
4- چندی پیش هفته نامه اکونومیست در گزارشی به «رویه شدن اعتراضات عمومی در کشورهایی که از IMF وام گرفتهاند» پرداخت و خبر داد که پاکستان برای انجام یک سری «اصلاحات دردناک» با IMF توافق کرده و لذا برای پیشگیری از اعتراضات، تجمعات در اسلام آباد را منع کرده است...
تابستان امسال دولت شهباز شریف در چارچوب بسته توافق شده با IMF افزایش قیمتها را آغاز کرد. روزنامه طلوع پاکستان امروز 15 مهر 1403 در گزارشی نوشته که افزایش قیمت انرژی، ضربه سختی به تولید وارد کرده است. این بسته «دردناک» اما محدود به افزایش قیمتها نیست. طبق گزارش تلویزیون DD India شهباز شریف در راستای سیاست «کوچک سازی دولت»، 150 هزار پرسنل خود را اخراج کرده، 6 وزارتخانه را تعطیل و دو وزارتخانه را نیز ادغام کرده است. تازه این آغاز راه است و اجرای برنامههای دردناک تداوم خواهد یافت. نئولیبرالیسم، ویروس دستساز سرمایهداری است که دولتها را آلوده میکند و آنها را از خادمان ملت، به عاملان سرمایهداری تبدیل میکند.
5- از امروز خیابان های پاکستان، صحنه شورش مردمی شده که کمرشان زیر فشار نسخههای IMF خم شده است. تظاهرکنندگان، هم آزادی «عمران خان» را مطالبه می کنند و هم به تورم معترضند. اما احتمالا در رسانههای لیبرال ایرانی، همچون ماجرای بنگلادش، قصه IMF سانسور خواهد شد.
6- چندی پیش به شوخی به یکی از دوستان گفتم «IMF تنها پزشکی است که به بیمار همراه نسخه، وام هم میدهد؛ و ایران تنها کشوری است که نسخه های IMF را بدون وام گرفته و اجرا کرده است».
این ایام جریان سرمایهداری نئولیبرال ایرانی، در کنار فشاری که برای افزایش نرخ ارز آورده و موفق هم شده، کمپینی نیز برای افزایش قیمت سوخت آغاز کرده است. تاکنون اعتراضات این حقیر به سیاستهای نئولیبرال، از باب آثار سوء این سیاستها روی سفره مردم بوده و همچنان این اعتراضات به قوت خود باقی است. اما این بار، در میانه درگیری تمام عیار با رژیم صهیونیستی، در شرایط وضع اسفناک اقتصادی مردم که نتیجه اجرای همین سیاستهاست، میخواهم به صراحت بگویم که هر کس سخن از گرانسازی میزند، در پی براندازی است؛ چه بخواهد، چه نخواهد؛ چه بداند، چه نداند. هرکس دلسوز نظام و انقلاب اسلامی است، در برابر این پروژه براندازی سکوت نکند. تمام!
@syjebraily
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
این هم یک عدد رسمی.۸۳ درصداز گاز کشور در نیروگاهها میسوزد.اما متهم اصلی، مردم هستند.رهبری بارها بر تنوعبخشی به منابع انرژی برای تولید برق تاکید کردند. حتی استفاده از نیروگاههای کوچکمقیاس دانشبنیان درکنار شهرها ومحلات برای جلوگیری ازهدررفت برق.اما ما بزرگمقیاسهای عقبمانده را خیلی دوست داریم.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔸جدول فوق که امروز بین نمایندگان محترم توزیع شد، نشان میدهد قیمت کالاهای اساسی و تولید داخل متناظر با افزایش نرخ ارزهای رسمی (28500 و نیمایی) به تبعیت از نرخ ارز بازار آزاد قاچاق افزایش یافته است.
ریشۀ تورم اقتصاد ما مشخص است، در این خصوص راهکار هم به دولت محترم ارائه شده، فقط مانده اراده برای اجرا ..
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
از ابتدای امسال بانک مرکزی با هدف رساندن نرخ نیما به اشخاص (55 هزار تومان)، نرخ ارز نیمایی را از 40000 تومان به 47600 تومان افزایش داده است.
خروج 2500 قلم کالا از شمول ارز نیمایی به فهرست ارز اشخاص و افزایش 20% نرخ نیما به معنی کوچکتر شدن سفرۀ مردم است که ریاست محترم جمهور باید پاسخگو باشد.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
🔸مسئولان محترم، این نوع بازی با سیاست ارزی (افزایش نرخ 28500 به نیمایی و نیمایی به اشخاص) که افزایش قیمتها را به دنبال دارد، به معنی برداشت از #جیب_مردم به نفع قاچاقچیان، صاحبان منابع ارزی و ثروتهای بادآورده است، و مصداق بارز این عبارت است که "تورم غنی را غنیتر و فقیر را فقیرتر میکند.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
🔸جدول زیر نشان میدهد چگونه افزایش نرخ ارز نیمایی از ابتدای سال از 40500 به 46900 تومان، قیمت مواد اولیۀ تولید را بیش از 15% افزایش داده است.اینکه مردم مدام با افزایش قیمت لوازم خانگی، مصالح ساختمانی، فرش، موکت و صدها کالای دیگر مواجه میشوند، دلیلش همین افزایش نرخ ارز رسمی توسط بانک مرکزی است.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یزدیزاده، کارشناس اقتصادی در آنتن زنده صداوسیما: طی ۴۰ سال دلار را ۱۱ بار گران کردیم؛ وقتی اشتباهی را ۱۱ بار تکرار کردیم نامش خیانت است، دیگر اشتباه نیست!
🔸از آنجا که تقریبا همهٔ مواداولیه تولید داخل(از سیمان و میلگرد و آلومینیوم گرفته تا مواد پتروشیمی..) در #بورس_کالا با فرمول قیمت جهانی ضربدر نرخ دلار نیما عرضه می شود، با هر بار افزایش نرخ ارز نیما توسط بانک مرکزی، نه تنها کالاهای وارداتی بلکه قیمت مواداولیهٔ داخل نیز افزایش یافته و باعث تورم در تولید کالاهای داخلی میشود، به همین دلیل است که افزایش نرخ ارز الزاما باعث افزایش صادرات نمی شود، چون هزینهٔ تولید داخل نیز با افزایش نرخ ارز بالا رفته و مزیت رقابت صادراتی از بین می رود.
#دلاریزه_شدن_اقتصاد
#درآمد_ریالی_خرید_دلاری
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از Salar Sanjari | سالار سنجری
15.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امام جمعه چهاردانگه :
🔺 بلای اقتصاد کشور ما✌️چیز بیشتر نیست:
● جهانی سازی قیمت ها
● دلاری کردن اقتصاد
بنزین جایی یک دلار است که حقوق کارگر ۱۵۰۰ دلار است .
هزینه دلاری ، در آمد ریالی بهشت سرمایه داری رانت خوار خواهد بود .
▫️ صفحه رسمی حجت الاسلام سنجری در ایتا :
🟠 https://eitaa.com/joinchat/399638833C79b93848f0
🔸با اجرای سیاست نامناسب ارزی توسط دولت
امسال حداقل ۳۰۰هزار میلیارد تومان از سفرهٔ مردم (بازنشستگان، کارمندان و کارگران و..) برداشته، و به ثروت دارندگان ارز و اقلیت ثروتمند جامعه ریخته شده و خواهد شد.
اکنون که برای همسان سازی حقوق بازنشستگان عزیز به حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است، عنوان می شود که منابع کافی وجود ندارد! ای کاش دولت ۳۰۰هزار میلیارد را از #جیب_مردم بر نمیداشت که بخواهد یک ششم آن را برگرداند!
این شیوهٔ حکمرانی غلط شایسته مردم شریف ایران نیست.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
اون: سفره مردم کوچک شده، شرکتهای آب، برق، گاز و.. در شرف ورشکستگی اند، شرکتهای هواپیمایی دچار مشکل هستند، نیروی ماهر و تحصیلکرده در حال ترک کشور و...
من: همه اینها بدلیل ارز گران و عدم تناسب درآمدهای ریالی و هزینه دلاری شرکتها و مردم است.
اون: بله. به همین دلیل باید نرخ خدمات شرکتها و... را بالا ببریم.
من: ولی علت، ارزِ گران است. چرا نرخ ارز را پایین نیاوریم؟
همه بالاتفاق: چون حریف مردم مظلوم بی صدا میشویم ولی توان مقابله با چند هزار رانت خوارِ صدادارِ باج بگیر را نداریم.
@DrRezaGholami
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
مهمترین اولویت در بودجه 1404
♦️دکتر پزشکیان بعد از دیدار با رهبر انقلاب عنوان کرد که مهمترین اولویت دولت در بودجه سال آینده بالا بردن قدرت خرید مردم از طریق کاهش مالیاتهای اقشار کم درآمد است.
🔹 هرچند تقویت قدرت خرید مردم هدف درستی است، ولی ابزار اصلی آن عدم وارد کردن شوک به نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی است، نه کاهش مالیات افشار کم درآمد. اگر مردم کمتر مالیات بدهند، ولی ارزش پولشان در اثر تورم کاهش یابد، دومی اثر اولی را خنثی میکند. یعنی عملا مالیات تورمی پنهان بر کاهش مالیات رسمی میچربد.
🔹 متاسفانه هم اکنون سیاستگذاران اقتصادی کشور در حال افزایش نرخ ارز نیمایی و نزدیک کردن آن به نرخ ارز اشخاص میباشند، نرخی که 5درصد زیر نرخ ارز بازار آزاد است. و این یعنی افزایش شدید هزینه تولید و هزینه واردات و در نتیجه افزایش شدید تورم. با افزایش و کاهش قدرت خرید مردم، کاهش مالیات دردی را دوا نمیکند، علاوه بر اینکه از درآمد دولت نیز میکاهد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2