🏴 تفضّل الهی و حسن ظن بندگان به خداوند متعال
📜 وَ يَحْدُونِي عَلَى مَسْأَلَتِكَ تَفَضُّلُكَ عَلَى مَنْ أَقْبَلَ بِوَجْهِهِ إِلَيْكَ ، وَ وَفَدَ بِحُسْنِ ظَنِّهِ إِلَيْكَ ، إِذْ جَمِيعُ إِحْسَانِكَ تَفَضُّلٌ ، وَ إِذْ كُلُّ نِعَمِكَ ابْتِدَاءٌ
💬 و آنچه مرا به سوی درخواست از تو پیش میبرد: احسان توست به کسی که با نیت خالص به سوی تو آمد و با خوشگمانیاش به پیشگاه حضرتت وارد شد؛ زیرا تمام احسانت تفضّل و همۀ نعمتت، آغاز و ابتدایی از سوی تو نسبت به آفریدههاست.
✍حضرت باقر (عليه السلام) فرمودند:
در كتاب على (عليه السلام) يافتيم كه پيامبر بر بالاى منبر فرمودند:
🔹قسم به خدايى كه معبودى جز او نيست، هرگز به عبد مؤمن خير دنيا و آخرت عنايت نشده مگر به خاطر حسن ظنَّش به خدا و اميد به حضرت او و نيكى اخلاق و خوددارى از غيبت مردم مؤمن.
🔹و قسم به معبودى كه جز او معبودى نيست، خداوند مؤمنى را بعد از توبه و استغفار عذاب نمىكند مگر به خاطر سوء ظنّش به خدا و كم اميدى وى به رحمت دوست و بدخلقيش و غيبتش از مردم مؤمن.
🔹و قسم به خدايى كه جز او خدايى وجود ندارد، بنده مؤمن به خدا حسن ظنّ نمىورزد مگر اين كه خدا در كنار حسن ظنّ اوست؛ زيرا كه حضرت حق آقا و بزرگوار است، تمام خوبىها و خيرات به دست اوست، حيا مىكند به حسن ظنّ عبد و اميد به رحمت او توجه شنكند و خلاف آن با عبدش رفتار كند، پس به حضرت معبود حسن ظنّ بورزيد و به او رغبت كنيد.
#فراز۳_دعای۱۲
#صحیفهسجادیه
✅@dua_sadeqin
꧁༼﷽༽꧂
💠💠 #سلوک و دستورالعمل های سلوکی _ عرفانی
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿.
۱-شرایط استجابت دعا:
🔸خداى متعال كه فرموده: «ادعونى أستجب لكم» هيچ گاه خلاف وعده نمى كند. اگر دعاها به حسب ظاهر مستجاب نمى شود حتما عللى دارد و يكى از عللش اين است كه مردم نوعا دعا را با حال نا اميدى و عدم اطمينان به اجابت مى خوانند و الاّ اگر دعا با شرايطش و عمدتا با اطمينان و به خصوص در حال #اضطرار خوانده شود فورا به اجابت مقرون خواهد شد.
📚سفینة الصادقین/۳۱
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿.
۲-دعایی که رد نمی شود:
«اى دعا از تو اجابت هم ز تو».
گاهى خداى متعال حالتى مرحمت مى كند كه گويى دعا كننده خود اوست. در آن حال اصلاً انسان متوجه نمى شود كه داعى كيست و مدعو كدام است؟ كأنّ خود با خود حرف مى زند. چنين دعايى است كه رد نمى شود. اگر دعاهاى ما مستجاب نمى شود بايد علت عدم استجابت را در خودمان جستجو كنيم.
📚سفینةالصادقین/۳۶
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿.
۳-نقش دعا در دفع بلا:
همه ى بلاها و مصيبت ها را نبايد به خاطر معصيت دانست. گاهى خداوند متعال براى اينكه بنده اش غافل نگردد و دست از دعا و تضرع بر ندارد او را مبتلا مى سازد تا روى به سوى او آورد:
⬅️«فأخذناهم بالبأساء و الضراء لعلهم يتضرعون»
🔸بنا بر اين از نقش دعا در زندگى نبايد غافل شد كه بعضى گرفتارى ها را چيزى جز دعا برطرف نمى كند.
📚سفینة الصادقین/۸۱
.┅┅──.─────.✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿.
۴-استجابت دعا بدون تحقق خارجی:
🔸«ليس الغنى عن كثرة العرض، و لكن الغنى غنى النفس»
«بى نيازى از زيادى مال و حطام دنيا به دست نمى آيد، بلكه غناى حقيقى بى نيازى نفس است.»
🔸بنا بر اين هرگاه انسان نماز يا دعايى را كه مثلاً براى وسعت رزق يا نجات از گرفتارى وارد شده، بخواند و به دنبال آن باطنا خود را بى نياز ببيند يا فكرش از آن ناراحتى آزاد شود و نفسش از قيد آن خلاصى يابد، در حقيقت به نتيجه ى مطلوب رسيده و به گونه اى دعايش مستجاب شده است.
📚سفینةالصادقین/۵۴
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
✅@dua_sadeqin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
#کلیپ 🎬 #استاد_محمد_رضا_فریدونی
🔘چرا استجابت دعای برخی به تعویق می افتد ؟
❓آیا اگر حاجت کسی بلافاصله داده شود، لزومادلیل بر تقرب اوست؟
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈ •
✅@dua_sadeqin
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | ناله و گریه جنیان بر امام حسین علیهالسّلام
🍂بنا بر گزارش برخی از مورخان و مقتلنویسان، ماموران عبیدالله بن زیاد هنگام بردن سرهای شهدای کربلا و اسرا به شام، در برخی از شهرها و آبادیها، برای استراحت و تجدید قوا، توقف میکردند؛ در این توقفگاهها، گاه امور خارقالعادهای رخ میداد.
🌹یکی از حوادث شگفتی که برخی منابع از آن سخن گفتهاند، گریه جنیان برای شهادت امام حسین است. از جمله شیخ صدوق در اینباره گزارش کرده است:
گروهی که سر امام را تا شام همراهی میکردند، گفتند که شبها تا صبح نوحه جنیان را بر حسین میشنیدند. [الامالی شیخ صدوق، مجلس ۳۱، ص۲۳۰، ح ۳].
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/ناله_و_گریه_جنیان_بر_امام_حسین
✅@dua_sadeqin
🌸قال امیرالمومنین (علیه السلام):
✍بدرستی که شما در روزگاری به سر میبرید که گوینده #حق کم است و زبان راستگو در لکنت است و کسی که همراه حق باشد خوار است.
🔰اهل این روزگار:
🔻ملازم گناه اند
🔻با یکدیگر در فریب مصالحه نموده اند.
🔻جوان ایشان متکبر است و پیران گناهکارند و عمل کننده منافق است و قاری قرآن در این زمان از دین خارج شده
🔻کوچک تعظیم و احترامی برای بزرگتر قائل نیست و ثروتمند توجهی به فقیر ندارد.
📚تصنیف غرر/حدیث۲۱۳۳
✅@dua_sadeqin
🕊🌺امام خمينی رحمتالله:
🍀کسی که رابطه با خدا دارد شکست ندارد؛
🍁شکست مال کسی است که آمالش دنیا باشد.
🍂اگر آماْل غیب و ماورای غیب باشد، شکست ندارد.
☘شکست مال کسانی است که معتمد به شیطانند و ذخایر دنیا قلبشان را فرا گرفته است.
✅@dua_sadeqin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃قال مولیالموحدین، علی علیهالسلام:
🕊ما ابتَلَى اللّهُ أحَدا بمِثلِ الإملاءِ لَهُ؛
"خداوند هيچكس را به چيزى همانند مهلت دادن به او، آزمايش نكرده است."
📚 #حکمت_116
@dua_sadeqin
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | زیارتگاههای بین راه شام
🍂بنا بر گزارش برخی از مورخان متاخر، ماموران ابن زیاد هنگام بردن سرهای شهداء و اسرای کربلا به شام، در برخی از شهرها و آبادیها برای استراحت و تجدید قوا توقف میکردند.
🌹مردم آن مناطق، سر امام حسین (علیهالسلام) را چنان مقدس میدانستند که هرجا یک قطره خون از آن بر زمین میریخت، آن مکان به زیارتگاه تبدیل میشد و بعدها مردم بر روی آنجا، قبه و بارگاه میساختند و کراماتی نیز از آن میدیدند؛ بهطوری که آثار و نشانههایی از آنها باقی مانده است.
🔻ابن شهر آشوب در اینباره نگاشته است: «یکی از مناقب حسین، کرامات و معجزاتی بود که از زیارتگاهها، که به آن مشهد الراس گویند، از کربلا تا عَسقَلان و در میان آنها در مُوصِل، نَصیبِین، حَماة، حِمص، دمشق و دیگر جاها، هویدا شد».
🔻ابوالحسن هَرَوِی (۶۱۱ق) نگاشته است: «در شهر نَصِیبِین مشهد النقطه است. گویند آنجا از خون سر حسین است. در بازار تیرسازان، "مشهد الراس" است؛ چون هنگامی که اسرا را از آنجا به سوی شام عبور دادند، سر در آنجا آویزان شد».
🔻ابن ابی طیّ (۶۳۰ق)، نویسنده مشهور شیعی اهل حلب، گزارشی را درباره دو مشهد یعنی مشهد النقطه و «مشهد الدکه» نگاشته که از طریق ابن شدّاد (۶۸۴ق) به دست ما رسیده است. وی درباره مشهد النقطه گفته است: «از جمله آثار حلب، مشهد حسین است که در دامنه کوه جوشن قرار دارد».
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/زیارتگاههای_بین_راه_شام_(واقعه_کربلا)
✅@dua_sadeqin