🔴یارانه نقدی تیر ماه چه زمانی واریز می شود | یارانه نقدی یا کالا برگ؟
🔹احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد گفته که فعلا تصمیم دولت در مورد یارانهها تغییر نکرده و فعلا واریز نقدی خواهد یافت. اما طبق گفته او، زمانی تصمیم دولت عوض میشود که گزارش نهایی دوره آزمایشی سامانههای کالابرگ آماده شود.
🔸به گزارش سلام نو، یارانه نقدی پس از تصمیم دولت برای اصلاح طرح هدفمندی یارانه ها افزایش یافت. اما با افزایش مبلغ یارانه نقدی مطالب بسیاری پیرامون آن مطرح شد. اینکه یارانه نقدی ادامه می یابد یا کالابرگ جایگزین آن می شود از سوالات اساسی امروز است. اما آیا واقعا کالابرگ جایگزین یارانه نقدی می شود؟ زمان واریز یارانه نقدی تغییر می کند؟
🔹پس از حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی، دولت دو مرحله یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی را به حساب سرپرستان خانوار واریز کرد. همزمان با این موضوع برخی از اعضای تیم اقتصادی دولت اعلام کردند که احتمالا کالابرگ جای واریز نقدی یارانه را در ماههای آینده خواهد گرفت.
🔸اما اخیرا احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد گفته که فعلا تصمیم دولت در مورد یارانهها تغییر نکرده و فعلا واریز نقدی خواهد یافت. اما طبق گفته او، زمانی تصمیم دولت عوض میشود که گزارش نهایی دوره آزمایشی سامانههای کالابرگ آماده شود.
البته وزیر اقتصاد یه این نکته هم اشاره کرده که احتمالا گزارش دورههای آزمایشی سامانههای کالابرگ در تیر به دولت ارسال میشود تا ستاد اقتصاد برای ماههای بعد تصمیم نهایی خود را بگیرد.
در چنین شرایطی به نظر میرسد که واریز یارانه در تیر ماه به شکل نقدی باشد و از ماههای آینده سامانههای کالابرگ وارد عمل شوند.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
🔴یارانه نقدی تیر ماه ۱۴۰۱ چه زمانی واریز میشود؟
🔹دولت هنوز به شکل رسمی اعلام نکرده که واریز یارانه نقدی در تیرماه چه روزی خواهد بود. اما با توجه به تجربه گذشته، به نظر میرسد که یارانه مرحله ۱۳۷ در میانه ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.
اما احتمالا در روزهای آینده اعلام خواهد کرد که زمان واریز چه روزی است.
🔸سامانههای ثبت اعتراض یارانه نقدی متفاوت هستند
در حال حاضر دو سامانه در اختیار متقاضیان یارانه است که باید بدانند هر یک از آنها کاربرد جداگانهای دارد؛ سامانه ثبت اعتراض که محدود به گروه خاصی است و سامانه ثبت نام که محدودیتی برای ورود ندارد.فضای یارانهای از ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری، متفاوت و البته پرماجرا پیش رفته است و بعد از واریز یارانه جدید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی، افراد بسیاری درگیر این جریان بودهاند؛ خانوارهایی که تا پیش از این، یارانه دریافت میکردند، ولی از اردیبهشتماه، یارانه آنها قطع شد و دیگر، افرادی که از سالها قبل یارانه آنها قطع شده و یا اصلاً در لیست یارانهبگیران قرار نداشتند. مدتی بعد نیز در ۲۷ اردیبهشت ماه، ثبتنام از جاماندگان یارانه آغاز شد.
🔹در این میان دو سامانه در دسترس مردم قرار گرفته که امور یارانهای خود را در آن انجام دهند که کاربرد متفاوتی از یکدیگر دارد؛ سامانه ثبت اعتراض و درخواست بازبینی و دیگری سامانه ثبتنام از جاماندگان یارانه. این در حالی است که برخی متقاضیانی که از قبل یارانه آنها قطع شده و یا یارانهای دریافت نمیکردند به سامانه ثبت اعتراض وارد شدهاند، در حالی که برای آنها چنین کارایی نداشته و فقط باید به سامانه ثبتنام مراجعه کنند.
🔸این در حالی است که تا پیش از این، حدود ۷۸ میلیون نفر در جمع یارانهبگیران ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی قرار داشتند که بیش از ۶۰ میلیون نفر از آنها یارانه معیشتی (ناشی از اصلاح قیمت بنزین) هم دریافت میکردند، اما یارانه نقدی جدید، شامل حدود ۷۲ میلیون نفر شد و مابقی را وزارت رفاه در قالب دهک دهم حذف کرد؛ این یارانه برای ۹ دهک پرداخت شد؛ بهطوریکه برای سه دهک اول هر نفر ۳۰۰ هزار و شش دهک بعدی ۴۰۰ هزار تومان واریز شد، در این میان بخشی از حذف شدگان و البته کسانی که دریافت کرده بودند، نسبت به دهکبندی صورت گرفته، اعتراض داشتند.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
🔴۵ اشکال تخصیص ارز ترجیحی/ یارانه پرداختی به مردم با حذف ارز ۴۲۰۰ عادلانه تر شد
🔹عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اصلاح سیاست ارز ترجیحی به عادلانهتر شدن یارانههای پرداختی منجر شد، گفت: فساد و رانت، هدررفت منابع ارزی، قاچاق کالا، رشد تورم و نابودی تولید داخل از اشکالات تخصیص ارز ترجیحی به واردات بوده است.
🔸به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه تخصیص ارز ترجیحی به واردات کالا از دلایل اصلی ریختوپاشهای اقتصادی است، اظهار کرد: تخصیص ارز ترجیحی به واردات کالا زمینه انحراف، فساد و هدررفت منابع کشور را به همراه داشت که آزادسازی قیمتها و انتقال آن به مردم از مهمترین اصلاحات اقتصادی دولت سیزدهم است.
🔹وی با اشاره به همراهی مجلس و دولت برای بازتوزیع ارز 4200 تومانی، گفت: مجلس شورای اسلامی در حذف ارز 4200 تومانی با دولت همراهی کرد و مجلس باید بهگونهای به دولت کمک کند که دو صدا در این مورد شنیده نشود و مجلس و دولت در این زمینه به تفاهم رسیدهاند.
مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه مابهالتفاوت ارز 4200 تومانی پیش از این به جیب واسطهها میرود، تصریح کرد: اکنون که ارز 4200 تومانی به مواد اولیه اختصاص مییابد واردکننده آن را با همین مبلغ وارد میکند، اما بهمحض قرار گرفتن در مسیر انتقال به سمت تولید، بخش مهمی از آن در اختیار دلالان و واسطهها قرار میگیرد که آن در بازار آزاد عرضه میکنند و قیمت متفاوتی را به مصرفکننده میدهند.
🔸عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیح داد: با کسری بودجه ارزی حاصل از تخصیص ارز به واردات کالا، دولت با سیر صعودی تورم و استقراض بانک مرکزی روبرو بود که به دلیل محدودیت ارزی دولت چارهای جز حذف ارز نداشت.
حذف ارز 4200 تومانی ضروری بود
🔹او با اشاره به اینکه ارز 4200 تومانی شاید زمانی معنا و فایده داشت و اثربخش بود، اما مدتهاست فایده و اثربخشی خود را از دست داده است، افزود: در آن دوره باید ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی اختصاص پیدا میکرد و فرض بر این است که این کالاها باید با همین قیمت به دست مردم برسد، اما متأسفانه اینگونه نبود و نیست و مابهالتفاوت ارز 4200 تومان و قیمت آزاد ارز به جیب واسطهها میرود و ازاینجهت حذف آن ضروری است.
🔸وی اضافه کرد: یکسانسازی نرخ ارز میتواند کمک خوبی به مبارزه با فساد ناشی از دو نرخی بودن ارز باشد، اما باید توجه داشت که حذف ارز 4200 تومانی باید مشابه اتفاقی که پیش ازاین در مورد 20 قلم کالا رخداده نسبت به این هفت قلم باقیمانده رخ بدهد.
🔹عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام فساد و رانت، هدررفت منابع ارزی، قاچاق کالا، رشد تورم و نابودی خودکفایی تولید داخل به سبب بیرغبتی کشاورزان را از اشکالات تخصیص ارز ترجیحی به واردات کالا اعلام کرد.
چندنرخی بودن ارز نتیجهای جز افزایش چشمگیر تورم و رانت و فساد ندارد
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه قاچاق کالا به آنسوی مرزها از موانع اختلاف ارز ترجیحی با آزاد است، بیان کرد: با توجه به اختلاف چشمگیر قیمت کالا با بازارهای جهانی، بخشی از منابع ارزی بهواسطه قاچاق هدر میرفت که با واقعی شدن قیمتها رغبتی به قاچاق کالا نیست.
🔸وی با اشاره به اینکه چندنرخی بودن ارز نتیجهای جز افزایش چشمگیر تورم و رانت و فساد در اقتصاد نداشت، تصریح کرد: اعطای ارز ترجیحی به کالاهای اساسی بهواسطه تورم منجر به کوچک شدن سفره خانوار میشود؛ بنابراین یارانه پرداختی به دهکهای ضعیف باید به نحوی باشد که قدرت خرید را افزایش دهد.
🔹عضو مجموع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: حذف و اصلاح سیاست ارز ترجیحی منج به عادلانهتر شدن یارانههای پرداختی به مردم و حمایت از معیشت مردم بهویژه اقشار ضعیف و دهکهای پایین جامعه شد که جزو اهداف دولت از این اصلاح بزرگ بوده است.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
🔴حذف پاکستان از سفره یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی
🔹پس از جایگزین شدن پرداخت یارانه مستقیم به جای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی، خبری از وفور این کالاها در بازارهای پاکستان نیست؛ اتفاقی که در کنار جنگ اوکراین به بالا رفتن قیمت این اقلام در پاکستان منجر شده است.
🔸به گزارش خبرگزاری تسنیم، اردیبهشت ماه سال جاری بود که دولت وعده خود مبنی بر عادلانه کردن یارانه ارز ترجیحی را اجرا کرد. در جریان این طرح، یارانه کالاهای اساسی به جای آنکه در قالب ارز دولتی به واردکنندگان داده شود، به طور مستقیم به حساب مردم واریز شد. حذف فساد و رانت، عادلانه تر شدن تخصیص یارانه و جلوگیری از رشد پایه پولی و تورم، جزو مهمترین دلایل اصلاح یارانه ارزی بود. با این حال یکی دیگر از عواملی که دولت را مصمم به جایگزین کردن پرداخت یارانه مستقیم به مردم به جای تخصیص یارانه ارزی به کالاها کرد، اوج گرفتن قاچاق کالاهای مشمول یارانه به کشورهای دیگر بود. پاکستان، افغانستان، آذربایجان، اقلیم کردستان عراق و ترکیه از جمله مقاصد مهم قاچاق کالاهای مشمول یارانه بودند
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
اخبار معیشت و خانوار🇮🇷
🔴حذف پاکستان از سفره یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی 🔹پس از جایگزین شدن پرداخت یارانه مستقیم به جای تخصیص ار
🔹تبعات این رشد پایه پولی نیز چیزی جز شتاب گرفتن تورم و تحمیل فشار بیشتر به معیشت مردم نبود. در واقع سیاست تخصیص ارز 4200 تومانی که با هدف جلوگیری از افزایش قیمتها و کاستن فشار تورم اجرا شد، خود به عاملی برای افزایش تورم تبدیل شد. اما اکنون نگاهی به بازار کالاهای اساسی در کشورهای دیگر، اثر اصلاح قیمت این کالاها بر حجم قاچاق و نیز قیمت این اقلام در کشورهای مذکور را نشان میدهد.
حذف پاکستان از سفره یارانه کالاهای اساسی
🔸بر اساس خبرهای رسانههای پاکستانی از بازارهای مختلف این کشور، کالاهایی که در ماه گذشته در ایران با حذف ارز 4200، مشمول اصلاح قیمت شدند، دچار افزایش قیمت شده و قاچاق آنها تقریبا متوقف شده است.همین وضعیت در بازار ایالت خیبر پختونخوا نیز مشاهده میشود. به عنوان مثال در بازار پیشاور که تا پیش از این اقلام یارانهای ایرانی در آن به وفور یافت میشد، اکنون با کاهش مشهود کالاهای ایرانی مواجه شده است.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
♦️پرداخت حقوق تمام کارگران طرف قرارداد دولت بر مبنای قانون کار شد
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس:
🔹 بر این اساس حقوق تمام کارگرانی که با دولت طرف قرارداد هستند بر مبنای قانون کار اعمال خواهد شد.
🔹 طبق قانون کار باید حقوق کارگران اضافه می شد که دولت تخلف و حقوق کارگران را ۱۰ درصد اضافه کرد ، مجلس به این موضوع ورود پیدا کرده و هیات تطبیق قوانین این مصوبه دولت را ابطال کرد./ایسنا
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
🔴نان از امروز در استان تهران
🔹معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران از اجرای مرحله اول طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان از امروز در استان تهران خبر داد.
🔸به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران در جلسه کارگروه آرد و نان استان گفت: اجرای این طرح درکشور، از هدررفت سالانه بیش از حدود چهار میلیون تن نان در کشور و قاچاق گسترده آرد یارانهای جلوگیری خواهد کرد.
🔹حشمت الله عسگری با اشاره به نصب 6800 کارتخوان در نانواییهای استان تهران از دستگاههای اجرایی خواست با تشدید گشتهای بازرسی، مانع از هرگونه سوءاستفاده و تخلف شوند.
🔸وی با اشاره به عدم تغییر قیمت نان در سال جاری افزود: قیمت نان همان نرخ مصوب سال 1400 است و هرگونه افزایش خارج از مصوبه، غیرقانونی است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
🔴اعتراف سازمان برنامه و بودجه: پرداخت یارانه توسط دولت سیزدهم به ۹ دهک جامعه، انتحاب میان بد و بدتر بود
🔹روزنامه اعتماد، پاسخ سازمان برنامه و بودجه به نامه اخیر ۶۱ اقتصاددان به رئیس جمهور را منتشر کرده است.
🔸در بخشی از این پاسخ آمده است: دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ در واقع درنظر داشت که بخشی از فشار رو به تزاید بر پول پرقدرت - که چند سال اخیر به اشتباه بر سایر عوامل انتشار پایه پولی اضافه شده بود- را مخصوصا در درازمدت کم نماید و به دنبال آن یکی از عوامل ساختاری موجد تورم فزاینده در آینده را از بین ببرد.
🔹به عبارت دقیقتر، دولت اراده کرده است که روش تأمین منبع ریالی مربوط به شکاف قیمتی ارز از محل پایه پولی را کنار گذاشته و تامین آن را تا حد امکان به خود اقتصاد واگذار کند ولی با علم به اینکه این اقدام با کاهش نسبی رفاه مصرفکننده در کوتاهمدت همراه میشود، در تلاش بوده بخشی از آن را با پرداخت یارانه هدفمند حتی تا ۹ دهک در مدتی جبران نماید و یارانه مستقیم به مصرفکننده نهایی برسد.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
اخبار معیشت و خانوار🇮🇷
🔴اعتراف سازمان برنامه و بودجه: پرداخت یارانه توسط دولت سیزدهم به ۹ دهک جامعه، انتحاب میان بد و بدتر
🔸شرایط پیش روی این میراث اقتصادی گرفتار انتخاب بین بد و بدتر است و نظر کارشناسان دخیل در امر برنامهریزی بر این بوده که اگر فشار متوالی ماهانه بر پایه پولی از این مقطع به بعد کم نشود، آثار بودجهای و نقدینگی و تورم فزاینده آن در بلندمدت دارای زیان رفاهی بیشتری بر شهروندان خواهد داشت. به عبارتی دیگر اگر تأمین شکاف قیمتی ارز در پی حفظ سیاست نرخ ارز ترجیحی ادامه داشته و فنر ارزی فشرده بماند، رهایی از دور باطل ارز و تورم در آینده امکانپذیر نخواهد بود. اصرار بر حفظ ارز ترجیحی جدا از جنبه رانتجویانه و عدم تخصیص بهینه منابع، شتاب در تورم در آینده را در پی خواهد داشت.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32
♦️آخرین قیمت اوراق وام مسکن
🔹 هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهلهای ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.
---------------------
💳 اخبار معیشت و خانوار
📡@e_akhbar
https://eitaa.com/joinchat/553320448C5810e65f32