▼ گزارش روز
✴️🔰شفافیت بیمانند
نظام جمهوری اسلامی ایران مسئولیت سقوط هواپیمای اوکراینی در آسمان تهران را که بر اساس اطلاعات اولیه با خطای انسانی در شرایط آمادهباش صد درصد جنگی اتفاق افتاده و در حالی که همچنان فرضیههایی دیگر در این باره مطرح است، پذیرفته و با عذرخواهی رسمی و اعلام آمادگی برای پرداخت غرامت، زمینه تحقیقات دقیق و شفاف را فراهم کرده است. این در حالی است که در کشورهای دیگر نوع واکنش به اتفاقات اینچینی به گونهای دیگر بوده است؛ برای نمونه وقتی در جولای ۲۰۱۴، هواپیمای MH17 خطوط هوایی مالزی به واسطه برخورد موشک در منطقه شرق اوکراین که درگیر جنگ داخلی است، سقوط کرد و همه ۲۹۸ سرنشین آن جان باختند، هیچ یک از طرفین درگیری مسئولیت آن را بر عهده نگرفتند. در ۲۳ مارس ۲۰۰۷ نیز یک هواپیمای باربری خطوط هوایی بلاروس لحظاتی پس از پرواز از فرودگاه موگادیشو، بر اثر اصابت موشک سقوط کرد که در اثر آن ۱۱ نفر کشته شدند؛ اما همچنان ابعاد موضوع و مقصران این حادثه نامشخص است. در ۲۴ اکتبر ۲۰۰۱ هواپیمای توپولف خطوط هوایی سیبریـ روسیه که با 78 مسافر از تلآویو به «نوواسیبریسک» پرواز میکرد، بر فراز دریای سیاه منفجر شد. یک هفته زمان برد تا کییف پذیرفت این فاجعه محصول شلیک تصادفی یک موشک اوکراینی بوده است. در جولای ۱۹۸۸، ناو آمریکایی، ایرباس خطوط هوایی ایران را در خلیج فارس هدف قرار داد که در نتیجه آن ۲۹۰ سرنشین جان خود را از دست دادند. آمریکا هرگز بابت این فاجعه عذرخواهی نکرد و بعدها به فرمانده آمریکایی نیز نشان افتخار داد؛ در سپتامبر ۱۹۸۳ نیز بوئینگ خطوط هوایی کره جنوبی در اثر حمله اشتباهی جنگندههای شوروی سابق، بر فراز جزیره ساخالین ساقط شد که در این حادثه نیز ۲۶۹ نفر جان باختند؛ در فوریه ۱۹۷۳ نیز ایرباس خطوط هوایی لیبی به دلیل نزدیک شدن به تأسیسات نظامی واقع در صحرای سینا، هدف پدافند رژیم صهیونیستی قرار گرفت که در این سانحه هم ۱۰۸ نفر جان خود را از دست دادند. اعلام خطای انسانی در ۷۲ ساعت اگرچه از سوی بسیاری از رسانههای ضد انقلاب و فارسیزبان و برخی جریانهای داخلی به عنوان پنهانکاری تلقی شده و قصد ایجاد جو روانی و سیاهنمایی در میان مردم را دارند؛ اما واقعیت این است که دولت اوکراین از مسئولیتپذیری ایران و سرعت اعلام نظر تهران متعجب شد و اعلام کرد انتظار این سرعت در بیان واقعیت را نداشت و بسیاری از کاربران در کشورهای مختلف با مقایسه رفتار ایران و کشورهای دیگر شفافیت ایران در این مسئله را الگویی برای کشورهای خود دانستند.
▼ خبر ویژه
✴️🔰نیمی از آمریکاییها حامی استیضاح ترامپ هستند
نظرسنجی جدید در ایالات متحده از حمایت نیمی از آمریکاییها از اقدام مجلس نمایندگان در استیضاح «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور حکایت دارد. به نوشته وبگاه «هیل»، این نظرسنجی که دانشگاه «کویینیپاک» انجام داده، نشان میدهد 51 درصد مردم آمریکا از تصویب طرح استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان و تبدیل شدن وی به سومین رئیسجمهور تاریخ این کشور که استیضاح میشود، حمایت میکنند. بر اساس این، 46 درصد از شرکتکنندگان در این پیمایش با استیضاح ترامپ مخالف هستند. نتایج این تحقیق درباره نظر مردم ایالات متحده حول بررسی طرح استیضاح ترامپ در مجلس سنا نیز تقریباً مشابه است. 46 درصد از آمریکاییها میگویند سنا باید ترامپ را استیضاح کرده و 48 درصد میگویند این اتفاق نباید رخ دهد. مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریتی دموکرات دارد، ماه گذشته میلادی به استیضاح ترامپ رأی مثبت داد و قرار است پرونده وی را برای برگزاری محاکمه استیضاح، به سنا ارسال کند. ترامپ متهم است که برای بدنام کردن «جو بایدن» نامزد پیشتاز دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، به کییف فشار آورده است تا در مورد فرزند بایدن که عضو هیئت مدیره یک هلدینگ اوکراینی است، تحقیقات قضایی به راه اندازد.
✴️🔰نظر مردم آمریکا درباره ترور شهید سلیمانی
بر اساس نظرسنجیهای جدید، بیشتر مردم آمریکا مخالف ترور سردار سلیمانی هستند و معتقدند پس از این اتفاق امنیت آمریکا کاهش پیدا میکند. نظرسنجی جدیدی در آمریکا پیرامون تنشهای اخیر بین ایران و آمریکا صورت گرفته است که میتواند برای مخاطب ایرانی قابل تأمل باشد. این نظرسنجی به صورت مشترک در نشریه USA Today و ایپسوس در میان ۱۰۰۵ بزرگسال آمریکایی از تاریخ ۷ تا ۸ ژانویه به صورت آنلاین انجام شده است. شبکه سیانان با استناد به این نظر سنجی گفته است: از بین هر ۱۰ آمریکایی، فقط ۴ نفر موافق ترور سردار سلیمانی بودهاند. با این حال اکثریت پاسخگویان آمریکایی معتقدند این کار و عواقب این ترور ایالات متحده را ناامنتر کرده است. گفتنی است، این نظرسنجیها در روزهای سهشنبه و چهارشنبه در ایالات متحده و بعد از ترور سردار سلیمانی و هنگام حمله موشکی ایران به سمت عراق با هدف ضربه زدن به پایگاههای نظامی نیروهای آمریکایی انجام شده است.
✴️🔰رژیم صهیونیستی سیدحسن نصرالله را به ترور تهدید کرد
«اسرائیل کاتص» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با تهدید «سیدحسن نصرالله» به ترور گفت: دبیرکل حزبالله لبنان مجبور به افزایش تدابیر امنیتی شده است؛ اما اگر به تهدید رژیم اسرائیل ادامه دهد، این تدابیر نمیتواند او را نجات دهد. سیدحسن نصرالله دو روز پیش در سخنانی با اشاره به حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد، گفت: «پیام این ضربه به صهیونیستها بود. وقتی تهدیدهای رهبر ایران و سران آن را میشنوند، باید آن را جدی بگیرند.» «یوسی کوهن» رئیس موساد نیز در ۲۱ مهر ماه در پاسخ به این پرسش که چرا موساد تاکنون از ترور سیدحسن نصرالله امتناع کرده، گفت: «این سؤال، درست نیست. سؤال (درست) این است آیا نصرالله میداند ما گزینهای برای نابودی وی داریم و پاسخ به این سؤال، مثبت است.» تهدید برای ترور دبیرکل حزبالله مسئله تازهای نیست و بارها مقامات صهیونیستی چنین سخنانی را به زبان آوردهاند.
✴️🔰فهرست اصلاحطلبان به صورت ائتلافی بسته نخواهد شد
«سیدحسن رسولی» رئیس ستاد انتخابات مرکزی شورای عالی جبهه اصلاحطلبان در بررسی و تحلیل نامزدهای رد یا تأیید صلاحیت شده اصلاحطلب حوزه انتخابیه سراسر کشور از سوی هیئت نظارت هر استان، گفت: با اعلام نتایج رسیدگی و بررسی صلاحیت نامزدهای اصلاحطلب، به این نتیجه رسیدیم که برای انطباق نتایج بررسی و رسیدگی به صلاحیت کاندیداهای اصلاحطلب ٢٠٧ حوزه انتخابیه کشور با راهبرد تعیین شده مصوب شعسا، نیازمند تکمیل اطلاعات و تحلیل دقیق آن هستیم. رسولی با تأکید بر اینکه راهبرد ما در انتخابات پیشرو با دوره گذشته انتخابات مجلس تفاوت دارد، اظهار داشت: بر اساس راهبرد تعیین شده در انتخابات مجلس، لیست اصلاحطلبان به صورت ائتلافی بسته نخواهد شد.
✴️🔰لیست نهایی منتشر شده از ائتلاف نیروهای انقلاب صحت ندارد
سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی لیست نهایی منتشر شده برای انتخابات مجلس یازدهم را غیرواقعی عنوان کرد. «محسن پیرهادی» در واکنش به لیست منتشر شده از سوی یک رسانه به عنوان فهرست نهایی ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات مجلس گفت: این لیست، جعلی است و حقیقت ندارد. پیرهادی گفت: هنوز سه مرحله از فرایند بررسی وضعیت کاندیداها برای لیست نهایی باقی مانده است. ائتلاف فعلاً به جمعبندی درباره 120 نفر برای طی مراحل بعدی رسیده است؛ لذا در این مقطع، انتشار هرگونه لیست با نام شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی وجاهت ندارد و مواضع و تصمیمات این ائتلاف، با شفافیت و به طوری رسمی اعلام خواهد شد.
✴️🔰قاصم شوکه المعتدین مسیر گذشته و آینده شیعه
کشورها از نظر ابرقدرت ها، به سلطه گر و سلطه پذیر تقسیم می شوند. وظیفه سلطه پذیرها تبعیت از سلطه گران است.
یکی از اقدامات مهم حضرت مهدی عجج الله تعالی فرجه پس از ظهور، شکستن ابهت ستمگران، متجاوزان و تک قطبی ها است.( یا قاصم شوکه المعتدین)
این اقدام حضرت، الگو گیری از سیره حضرت زهرا است. حضرت مهدی می فرمایند: "و لی فی ابنه رسول الله اسوه حسنه"
حضرت زهرا با تاسیس جریان شیعه در مقابل تک قطبی جریان حاکم وقت، قد علم کردند. ابهت و شوکت آن جریان را شکستند و در این مسیر جان خویش را تقدیم کردند.
محور مقاومت با الگوگیری از حضرت زهرا و در پیش گرفتن شیوه رفتاری حضرت مهدی در این مسیر گام گذاشته است. مبارزه طولانی با نظام سلطه و دست نشاندگان آنها از راهبردهای محور مقاومت از گذشته تا ظهور است. قاسم سلیمانی با وحدت بخشیدن به محور مقاومت و فرماندهی آن، نقش مهمی در این مسیر داشت.
شهید مجاهد قاسم سلیمانی دست خدا در زمین برای صفت "القاصم الجبارین" بود.
✳️موسی سلیمانی
برگی از تاریخ اسلام
✴️🔰چالشهای یک مأموریت/(ماجرای جنگ تبوک)/
🔸🔹 قسمت چهارم/ #تاریخ مملو از تجربه:
💥هر روز صبح در گوشهای از صحرای آفریقا، غزالی از خواب بیدار میشود. غزال میداند که در آن روز باید چالاک تر از همه درندگان تیزرو باشد و گرنه مرگ، او را خواهد بلعید.
🌀در گوشهای دیگر از این صحرا هر روز شیری از خواب بیدار میشود که میداند باید یکی از آهوان تیزپا را به چنگ آورد وگرنه باید منتظر مرگ باشد.
🔅شیر هستیم یا غزال،
♻️مهم این است که بدانیم باید هر روز چابک تر و هوشیارتر از روز قبل باشیم.
🔸با این مقدمه به بخش چهارم از ماجرای جنگ تبوک می پردازیم، تا ببینیم سنگرها تغییر نکرده و #تاریخ پر است از تک و پاتک:
⚔️لشکر مسلمین به سمت تبوک به حرکت در آمد ولی حضرت علی(ع) در این ماموریت شرکت نکردند، برای عده ای بهانه خوبی شد برای تؤطئه.
🌀چرا در جنگ با روم که خیلی هم مهم به نظر می رسد ، علی(ع) همراه لشکر نمی رود ؟! خودشان جواب می دادند بله علی(ع) بخاطر دورى راه و شدت گرما، از شرکت در اين نبرد امتناع كرده !!
👀/ اصل قضیه این بود که منافقین نقشه ریختند که وقتی پیامبر (ص) و لشکریان به مرزهای دور برای مقابله با رومیان رفتند وقت خوبی است برای کودتا !
❌پیامبر (ص) هم دست آنهارا خوانده بودند، علی (ع) را که توان و شجاعت لازم برای مقابله با چنین نقشه هایی را داشت در شهر باقی گذاشتند.
💠پیامبر (ص) به امام علی (ع) در مورد علت ماندن او در مدینه فرمودند:
براى حفظ مدينه جز من و تو كسى شايستگى ندارد ...
❌بله هیچگاه کفار و منافقین فرصت نفس کشیدن حتی به اول شخص عالم که پیامبر خاتم(ص) بود ندادند و دائم خلل ایجاد می کردند.
🌐باید امروز هم کمر بندهارا محکم بست و هر روز چابک تر از روز قبل حرکت کرد وگرنه کفار و منافقین با پررویی فقط به بهانه سقوط یک هواپیما، از قهرمانان هشت سال دفاع مقدس که صدها زخم هنوز بر جان دارند، می خواهند انتقام بگیرند و بدون خجالت و شرم حاضرند تمام افتخارات این نیروی با عظمت مردمی را که دنیا در برابرش متعجب شده به بهای خوشحالی اربابان کافر خود ندیده بگیرند.
✅تدوین : سید محمد حسین مرکبی
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹🌿مومنین در بزنگاه ها ضمن حفظ آرامش خود؛ به جامعه هم آرامش می دهند
فَلَمَّا تَرَ ءَا الْجَمْعَانِ قَالَ أَصْحَابُ مُوسىَ إِنَّا لَمُدْرَكُونَ(61/شعراء)
قَالَ كلاَّ إِنَّ مَعِىَ رَبی سَيهَدِينِ(62)
چون دو گروه، همديگر را ديدند، ياران موسى گفتند: «ما قطعاً گرفتار خواهيم شد.» (61)
گفت: «چنين نيست، زيرا پروردگارم با من است و به زودى مرا راهنمايى خواهد كرد.» (62)
👇🌹پیام :
– ✅انسان مومن ، در بحرانها دلى آرام دارد و مايه ى آرامش ديگران نيز می شود. «كَلَّا إِنَّ مَعِي رَبِّي»
🌹🌙امام خامنه ای در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری 1۳۹۶/۱۲/۲۴
یکی از امیدبخشترین آیاتی که من امروز میخواهم یک مقداری آیات آن را عرض بکنم، آیهی معیّت الهی است؛ «اِنَّ اللهَ مَعَنا»، خدا با ما است. مسئلهی خیلی مهمّی است اینکه انسان احساس کند که خدا با او است، خدا در کنار او است، خدا پشت سر او است، خدا مراقب او است؛ این خیلی چیز مهمّی است! چون خدا مرکز قدرت و مرکز عزّت است. وقتی خدا با یک جبههای باشد، این جبهه قطعاً و بلاشک پیروز است. حالا مثلاً ملاحظه کنید در سختترین جاها خدای متعال این معیّت را به رخ اولیای خودش کشانده؛ فرض بفرماید آنجایی که حضرت موسی میگوید: وَ لَهُمْ عَلَیَّ ذَنْبٌ فَأَخافُ أَنْ یَقْتُلُونِ، در اوّل قضیّه خداوند میفرماید: قَالَ کَلَّا فَاذْهَبَا بِآیَاتِنَا إِنَّا مَعَکُمْ مُسْتَمِعُونَ؛ من با شما هستم، از چهکسی میترسید؟ این در سورهی شعرا بود؛ یا در آیهی دیگر که موسی و هارون میگویند: إِنَّنَا نَخَافُ أَنْ یَفْرُطَ عَلَیْنَا أَوْ أَنْ یَطْغَى، فرعون این کار را بکند، خداوند میفرماید: قَالَ لَا تَخَافَا إِنَّنِی مَعَکُمَا أَسْمَعُ وَأَرَى؛ ببینید چقدر این خوب است! من با شما هستم، میبینم، میشنوم، حواسم جمع است، مواظبتان هستم.
. آنوقت نتیجه این شده که پیغمبران به این وعدهی صادق الهی اعتماد کردند در این آیهی شریفه که «فَلَمَّا تَرَاءَى الْجَمْعَانِ قَالَ أَصْحَابُ مُوسَى إِنَّا لَمُدْرَکُونَ * قَالَ کَلَّا إِنَّ مَعِیَ رَبِّی سَیَهْدِینِ»؛ بهمجرّدی که دیدند که سیاهیِ لشکرِ فرعون از دور پیدا شد و الان است که برسد -جلویشان دریا، پشت سرشان لشکر فرعون- دلها لرزید، [گفتند] «اِنّا لَمُدرَکون»؛ پدرمان درآمد. اینجا حضرت موسی به اعتماد همان وعدهی الهی میگوید: کـَلّا؛ چنین نیست؛ اِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدین
✳️تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman