اساسی ترین، بنیانی ترین، اولی ترین نیازهایتان را برای خاطر خدا بدانید، برای خاطر خدا بخواهید. لقمهی نانی هم که میخوری تا گرسنگیات برطرف بشود، برای خاطر خدا بخور، گرسنگیات را برطرف کن و نیرو در بدنت بِدَم.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_یازدهم
https://eitaa.com/e_beman
مهدی محمدی، کارشناس مسائل سیاسی و مشاور رئیس مجلس یازدهم در امور راهبردی با انتشار توئیت هایی نکاتی را پیرامون تحولات سریع مذاکراتی مطرح کرده است:
۱/۲در همه تحولات مذاکراتی سریع ولی کم مایه ای که در حال رخ دادن است کسی به برداشتن واقعی تحریم نمی اندیشد. دولت روحانی در پی احیای برجام قبل از انتخابات ولو به قیمت بقای تحریم ها و آغاز مذاکره به هر قیمت است تا صحنه را برای یک کاندیدای خاص که قرار است ‘تمدید روحانی’ باشد، بیاراید.
۲/۲ امریکا به حل مشکل بازگشت به برجام ضمن حفظ تحریم ها با استفاده از نیاز انتخاباتی غربگرایان ایرانی می اندیشد و اروپایی ها هم در فکر توسعه زمانی و موضوعی برجامند. اما طنز قضیه این است که چون هیچ یک عزم ‘حل واقعی مشکلات اقتصادی’ ندارند، آخر کار صحنه به گونه دیگری آراسته خواهد شد!
https://eitaa.com/e_beman
یادداشت حسین شریعتمداری//
آقای روحانی! برای رفراندوم سؤالی بهتر از این؟
مدیر مسئول روزنامه کیهان با طرح این سوال که مشکلات اساسی کشور چیست؟ نوشت: آیا گرانیهای افسارگسیخته، بیکاری، افزایش صدها تحریم جدید به تحریمهای قبلی که قرار بود لغو بشود، دزدیهای کلان برخی از نزدیکان مسئولان بلندپایه دولتی، به کارگیری جاسوسان در مراکز حساس تصمیمساز و سیاستپرداز، متوقف کردن برنامه هستهای و... آیا تمامی این موارد از مشکلات اساسی کشور نیست؟!
https://eitaa.com/e_beman
رابطه لاریجانی - ظریف شکرآب شد؟
ظریف: چینیها اصلا لاریجانی را نمیشناختند/ من او را معرفی کردم/ واکنش نزدیکان لاریجانی: ظریف مدیون لاریجانی است/ حرفهایش تنظیم نیست
https://eitaa.com/e_beman
آخوندی: اگر ما نبودیم، ایران را قحطی گرفته بود!/ مصمم هستم که گفتمان روشنی را در انتخابات مطرح کنم/ در بین روحانیت، روشنفکران و مدیران موقعیت خوبی دارم
لازم به ذكر است افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت دلار، شکسته شدن رکورد ۱۰ ساله شکاف طبقاتی، شکستن رکورد تورم در ۶۰ سال اخیر و کوچک شدن سفره مردم از جمله خسارتهای جبرانناپذیر دولت روحانی در ۸ سال گذشته است
https://eitaa.com/e_beman
🔰 چند نکته درباره مصاحبه سردار جوانی
📝 یعقوب ربیعی
صحبتهای سردار جوانی معاونت سیاسی سپاه که در آن از سعید محمد صحبت کرده بود بازخورد های زیادی داشت که پیرامون آن چند نکته لازم است:
✅ صحبتهای معاون سیاسی سپاه قبل از نشانه گرفتن سردار سعید محمد یک ادعا را نشانه گرفت و آن هم ادعای جریان غرب گرا و پروپاگاندای رسانهای ضد انقلاب بود که می گفتند سپاه با آوردن سعید محمد به دنبال مهندسی کردن انتخابات است.
💠 مصاحبه سردار جوانی یک مقدمه و یک موخره دارد. مقدمه آن تبیین دکترین سیاسی سپاه است که به قول دکتر جوانی به صراحت ورود مصداقی به انتخابات را ممنوع و آن را حرام شرعی میداند و موخره آن تبیین موضع سپاه درباره کاندیداتوری سعید محمد است.
⁉️ اما تخلف سردار محمد چیست؟ محمد تخلف اقتصادی یا امنیتی نداشته است بلکه تخلفش از زبان سردار جوانی به عنوان یک مقام اجرایی و متولی امور سیاسی در سپاه یک عبارت ساده است و آن هم حضور در انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی.
💠 قطعا هر فردی حق دارد خود را به محک رای مردم بگذارد اما یک فرد نظامی در اولین قدم باید مراحل قانونی آن را طی کند تا تهمتی متوجه نهادی مانند سپاه نگردد. این دقیقا همان مر قانونی در دکترین سیاسی سپاه است. این نکته دقیقی است اگر برخوردی لازم است گروهبان و سردار فرقی نمی کند.
🔰اما در صحبتهای سردار جوانی یک نکته مغفول ماند و به آن اشاره نشد و آن هم رفتارهای احساسی جریان انقلابی است که سریعاً تحت تاثیر فضای رسانهای مجذوب این و آن می شوند و بعضا چنان آش شور می شود که برخی کاندیداها حالت قدیسانه یا منجی به خود می گیرند
💠جریان انقلاب باید دیر یا زود به این نکته می رسید و جملات سردار جوانی شاید کاتالیزوری باشد برای فهم این نکته که دوره شخص محوری و منجی محوری گذشته است. راهکار اشخاص نیستند بلکه تفکر است و برنامه و فعالیت جهادی.
https://eitaa.com/e_beman
▼ خبر ویژه
نقش «پلیس بد» دوباره به فرانسه رسید
در گفتوگوی تلفنی دیروز دکتر ظریف با طرف فرانسوی خود، وزیر خارجه فرانسه بدون اشاره به بدعهدیهای برجامی آمریکا و اتحادیه اروپا و سوابق مثبت ایران در عمل به تعهدات، مجدداً تقصیرها را گردن کشورمان انداخت. این کشور در مذاکرات برجامی نیز نقش پلیس بد را ایفا میکرد و بارها در مسیر مذاکرات سنگاندازی کرد تا ایران امتیاز کمتری در برجام به دست آورد. این بار نیز به نظر میرسد نقش پلیس بد به این کشور بدسابقه داده شده است تا دستگاه دیپلماسی کشورمان را در منگنه پذیرش درخواستهای نابحقی همچون عمل به تعهدات یکجانبه برجامی بگذارد. در همین زمینه لودریان بعد از گفتگو با ظریف گفت: «ایران را تشویق کردم در مذاکراتی که روی خواهد داد، سازنده باشد. آنها باید طی هفتههای آینده شناسایی اقدامات ضروری برای بازگشت کامل به برجام را ممکن سازند. این هدفی است که توسط تمامی کشورهای عضو برنامه جامع اقدام مشترک همچنین آمریکا به نمایش گذاشته شده است. فرانسه نیز به روشی عملگرا و مطالبهگرانه شرکت خواهد کرد.
در شرایطی که همه تمایل خود را برای انجام این مذاکرات با حسن نیت نشان میدهند، با هدف توافق سریع، من ایران را فرامیخوانم که از هرگونه نقش بیشتر از تعهدات کنونی خود در زمینه هستهای را که میتواند پویایی از سرگیری مذاکرات را تضعیف کند، خودداری ورزد».
مهمترین شرکای تجاری ایران در سال 1399
اتاق بازرگانی تهران در گزارشی جدید به بررسی عملکرد تجاری ایران در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۹ پرداخته که نشان از کاهش آمار در قیاس با سال قبل دارد. بر اساس این گزارش، تا پایان بهمنماه سال گذشته میزان کل تجارت ایران از مرز ۶۵.۵ میلیارد دلار گذشته که در مقایسه با عدد ۷۸.۷ میلیارد دلاری سال قبل کاهشی حدود ۱۳ میلیارد دلاری را نشان میدهد. در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۹ میزان کل صادرات بدون نفت ایران حدود ۳۱ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش حدود هفت میلیارد دلاری را نشان میدهد. در حوزه واردات نیز آمار ۳۴ میلیارد دلاری به ثبت رسیده که در قیاس با حدود ۴۰ میلیارد دلار واردات سال قبل کاهشی شش میلیارد دلاری را به ثبت رسانده است. تراز تجاری ایران در سال ۱۳۹۸، حدود منفی ۱.۹ میلیارد دلار بوده اما این عدد در سال گذشته به حدود منفی سه میلیارد دلار افزایش یافته است. در حوزه اصلیترین مقاصد صادراتی ایران، همچنان چین اصلیترین واردکننده کالا بوده و بهتنهایی ۲۶ درصد از کل صادرات ایران را به خود اختصاص داده است. پس از چین، عراق با ۲۲ درصد، امارات متحده عربی با ۱۳.۴ درصد و ترکیه با ۷.۲ درصد در ردههای بعدی قرار دارند. در میان اصلیترین صادرکنندگان کالا به ایران نیز چین صدرنشین است و بیش از ۲۵.۶ درصد از کل واردات ایران از چین صورت گرفته است. پس از چین امارات متحده عربی با ۲۴.۷ و ترکیه با ۱۱.۲ درصد در ردههای بعدی قرار دارند
وقتی شفافسازی هم سیاسی می شود
«الهام امینزاده» معاون حقوقی دکتر روحانی در دولت یازدهم گفت: متأسفانه الآن آنقدر که بر شفافیت در عرصه بینالمللی و پیوستن به FATF تأکید میشود به شفافیت در عرصه داخلی توجه نمیشود. درحالیکه پیوستن به FATF به معنی واقعی شفافیت نیست، بلکه در شرایط تحریم هیچ ضرورتی ندارد که بیگانگان اطلاعات تبادلات مالی و سرمایهگذاران و بخش خصوصی ما را در اختیار داشته باشند و هر وقت تمام تحریمها از بین رفت میتوان بر روی پیوستن به این کنوانسیون فکر کرد. عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران تأکید کرد: «مسئله اصلی اجرای شفافیت در داخل برای تقویت اعتماد مردم به حاکمیت است و رهبر معظم انقلاب هم تصریح کردند که قوانین مربوط به پولشویی و تأمین مالی تروریسم در داخل کشور وجود دارد و باید به خوبی اجرا شود. پس ما امروز نیازمند شفاف شدن وضعیت زندگی و عملکرد مسئولان پیش چشم مردم و ملزم کردن آنها به پاسخگویی هستیم، اما درحالیکه هنوز اقدام خاصی در این راستا انجام نشده، برخی مسئولان دم از شفافیت در عرصه بینالمللی میزنند