وزارت کشور: ۴۸.۸ درصد در انتخابات شرکت کردند
میزان مشارکت: ۴۸.۸ درصد معادل ۲۸۹۳۳۰۰۴ رای ماخوذه
1⃣ تعداد آرا ابراهیم رئیسی: ۱۷۹۲۸۳۴۵ ـ معادل ۶۱.۹۵ درصد آرا
2⃣ تعداد آرا باطله: ۳۷۲۶۸۷۰ ـ معادل ۱۲.۸ درصد آرا
3⃣ تعدادآرا محسن رضایی میرقائد: ۳۴۱۲۷۱۲ ـ معادل ۱۱.۷ درصد آرا
4⃣ تعداد آرا عبدالناصر همتی: ۲۴۲۷۲۰۱ معادل ـ ۸.۳ درصد آرا
5⃣ تعداد آرا امیرحسین قاضیزاده هاشمی: ۹۹۹۷۱۸ ـ معادل ۳.۴ درصد آرا
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✍ صبح پیروزی...
در صبح پیروزی فقط از یک چیز بترسید و آن اختلاف داخلی است
المائده
الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ
. ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻛﻔﺮﭘﻴﺸﮕﺎﻥ ﺍﺯ [ ﺷﻜﺴﺖ ] ﺩﻳﻦ ﺷﻤﺎ ﻧﺎﺍﻣﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ; ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﺘﺮﺳﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺑﺘﺮﺳﻴﺪ . ﺑﺮ ﺍﻣﺖ ] ﺩﻳﻨﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﻛﺎﻣﻞ ، ﻭ .(٣)
🔰 مشارکت بالا در #انتخابات، علی رغم مشکلات معیشتی فراوان و خطر کرونا و تبلیغات کم نظیر ضد انقلاب برای رای ندادن و کارشکنی های متعدد دولت در برگزاری انتخابات، از یک سو و رای بالای مردم به #سید_ابراهیم_رئیسی از سوی دیگر، یعنی ناامیدی مطلق دشمنان خارجی و منافقین داخلی از شکست #جمهوری_اسلامی :
🌺 این پیروزی بزرگ بر همگان مبارک.
✍تدوین: رجبعلی بازیاد
ایمان دینی اگر کورکورانه و ناآگاهانه باشد، فایده ندارد. دین میخواهد هر کسی را که به او میگِرود، از اوّل بداند به کجا میرود و دنبال چه کاری میرود.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
♦️دلار فردایی به نیمه کانال ۲۳ هزار تومان رسید
🔹در ادامه روند نزولی بازار ارز که از ابتدای امروز آغاز شده و به گفته کارشناسان نتیجه تخلیه جو روانی انتخابات است، قیمت دلار عصر امروز در معاملات پشتخطی به ۲۳۵۰۰تومان کاهش یافت.
🔹دلار بازار امروز را با قیمت ۲۴۳۰۰تومان آغاز کرد اما ساعاتی بعد و با اعلام نتیجه انتخابات، تغییر مسیر داد و تا پایان روز در بازار نقدی به ۲۳۹۵۰تومان کاهش یافت.
🔹شیب روند نزولی دلار در معاملات پشتخطی بیشتر بود به طوریکه قیمت دلار فردایی تا ظهر امروز ابتدا به ۲۳۷۵۰تومان و تا این ساعت از معاملات به ۲۳۵۰۰تومان رسیده است.
🔹به نظر میرسد انتظار معاملهگران به ادامه روند کاهشی است و پیشبینی میشود فردا هم بازار ارز به همین مسیر ادامه دهد.
🔹به گفته تحلیلگران فنی بازار ارز، درصورت ماندگاری دلار در قیمت ۲۳۵۰۰تومان مقصد بعدی این ارز نرخ ۲۳۲۰۰تومان خواهد بود./اقتصاد آنلاین
۱۰۰۰ شکایت از عملکرد وزارت کشور در برگزاری انتخابات
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گزارشی اعلام کرد: «حدود ۱۰۰۰ شکایت درباره طرز کار وزارت کشور در برگزاری انتخابات سراسری ۲۸ خردادماه به کمیسیون اصل ۹۰ واصل شده است. تشابه ظاهری تعرفههای اخذ رأی در حوزههایی که قرار بود یک کاندیدا برای سه انتخابات میاندورهای مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری از سوی مردم انتخاب شوند مشکلاتی را ایجاد کرده بود. یکی از دلایل میزان بالای آرای باطله و مخدوش در این دوره نسبت به ادوار گذشته انتخابات، وجود همین مشکل در روند برگزاری بوده است. کمیسیون طی نامهای خطاب به وزیر کشور خواستار پاسخگویی به این بیتدبیری شد و در این رابطه تشکیل پرونده داد
تلاش آمریکا برای بستن توافق با دولت روحانی
پایگاه خبری اکسیوس روز جمعه به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا قصد دارد تا شش هفته دیگر که رئیسجمهور جدیدی در ایران به روی کار خواهد آمد، توافق هستهای را احیا کند. به نوشته این پایگاه، دولت بایدن نگران است که نهایی کردن مذاکرات بر سری احیای توافق هستهای با ایران تا پیش از روی کار آمدن دولت جدید در تهران سختتر شود. دیروز وزیر امور خارجه کشورمان نیز با تأیید تلویحی روند توافق هستهای پیش از روی کار آمدن دولت منتخب، اعلام کرد: «احتمال خوبی وجود دارد تا قبل از پایان دوران تصدی ما، توافق حاصل شود. ما اواسط مرداد کنار میرویم و فکر میکنم بهاحتمالزیاد خیلی قبل از این تاریخ بتوانیم به توافق برسیم. مسئلهای که باقیمانده، این است که چطور ما اجرای تعهدات ایالاتمتحده را راستیآزمایی کنیم. طرفی که باید به ما اطمینان دهد، ایالاتمتحده است و این یک مانع در مسیر مذاکرات است و در حال حاضر بر روی این موضوع کار میشود. دولت بایدن به این درک رسیده که سیاستهای دولت ترامپ شکست خورده اما بازهم تلاش دارد از آن بهعنوان اهرم استفاده کند
▼گزارش روز
آدرس غلط پای صندوق رأی!
رئیسجمهور روحانی روز جمعه، بعد از حضور در وزارت کشور و انداختن رأی خویش در صندوق، همچون اظهارات سابق، بدون اشاره به تأثیر بیسابقه عملکرد هشتساله دولت تدبیر و امید بر کاهش مشارکت مردم در انتخابات، با فرافکنی آشکار، قصد سیاسی جلوه دادن آن را داشت. وی کاهش مشارکت را به موضوع عدم احراز صلاحیتها گره زد و گفت: «مشکلات و مسائلی که از مراحل قبلی انتخابات در ذهن مردم مانده است را نباید مدنظر قرار دهیم. بههرحال انتخابات مهم است و علیرغم آن مشکل، ما بازهم باید پای صندوق انتخابات حاضر شویم، رأی دهیم. ای کاش ما هیچ مشکلاتی از روز ثبتنام تا امروز نمیداشتیم و امروز شاهد حضور بیشتر مردم بودیم!».
گزارههای تحلیلی: چرا «آدرس غلط» دادن از فرهنگ دولتمردان حذف نمیشود؟ به نظر میرسد هدف اصلی دکتر روحانی از طرح این موضوع، منحرف کردن افکار عمومی از توجه به دو موضوع است: الف- نقش دولت در وضعیت نابسامان اقتصادی کشور؛ ب- نقش برجام در تشدید تحریمها و به باد رفتن تمام وعدههای 8 ساله، با اجرای ناقص و یکطرفه بندهای برجامی توسط دولت. دولت روحانی در حین مذاکرات هستهای، به خاطر اینکه استراتژی مشخصی برای اداره کشور و حل مشکلات ساختاری و کلیدی اقتصادی مثل کاهش وابستگی بودجه به نفت و اصلاح نظام مالیاتی نداشت و حتی مشکل آب خوردن مردم را منوط به رفع تحریمها کرده بود، اقدام خاصی برای حل این مشکلات انجام نداد و محصول کدخداباوری، بیتدبیری و ناکارآمدی، چیزی جز متوسل شدن به اعلام آدرسهای غلط نبود و نخواهد بود.
نکته پایانی: روزی شاهعباس صفوی از وزیـر خـود پرسیـد: «امسال اوضـاع اقتصـادی کشـور چگونـه است؟»، وزیـر گفت: «الحمداللـه بهگونهای است که تمـام پینهدوزان توانستنـد به زیـارت کعبـه رونـد!». شاهعباس گفت: «اگـر اوضـاع مالـی مـردم خـوب بود، میبایست کفاشـان به مکــه میرفتند نه پینهدوزان…، چون مردم نمیتوانند کفش بخرند، ناچار به تعمیرش میپردازند، بررسی کن و علت آن را پیدا نما تا کار را اصلاح کنیم». نگرانی ایجادشده در باب مشارکت مردم را باید در ناکارآمدی مسئولان اجرایی و ایجاد مشکلات جدی معیشتی برای مردم جستجو کرد. بدتر از تحمل مشکلات اقتصادی امروز، دادن آدرسهای غلط و بیثمری است که در آخرین روزهای قدرت، از سوی دولتمردان به مردم القاء میشود. درحالیکه حقیقت ماجرا را باید در کف جامعه یافت. رهبر معظم انقلاب در تاریخ 26/3/1400 اشاره فرمودند: «بعضی از قشرهای محروم جامعه هستند که اینها خب توقّعات بهجایی دارند و گلایه دارند از اینکه این توقّعات برآورده نشده؛ مسئلهی معیشت، مسئلهی مسکن، مسئلهی اشتغال که خب واقعاً بایستی مسئولین کشور به این مسائل برسند و باید میرسیدند به این مسائل؛ اینها گلایهمندند، لذا دستودلشان به انتخابات نمیرود؛ میگویند خب حالا مثلاً شرکت کردیم چه فایده! به نظر من گلایهی اینها بجا است، امّا تصمیمگیریشان بجا نیست». (نویسنده: حسین عباسیان