حسن نیت به سبک آمریکایی
وزارت بازرگانی آمریکا طی اطلاعیهای اعلام کرد، اسامی ۳۴ شرکت را در فهرست سیاه همکاری اقتصادی این وزارتخانه قرار داده است. در اطلاعیهای که روی وبسایت وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفته، اعلام شده این شرکتها در کانادا، چین، ایران، لبنان، روسیه و چند کشور دیگر مستقر هستند.
گزاره تحلیلی: ۱- این تحریمها در چارچوب قانون مربوط به کنترل صادرات علیه این کشورها و ازجمله ایران، آنهم به بهانه نقض حقوق بشر اعمال شده است. بهعبارتی وزارت بازرگانی آمریکا با استفاده از قانون مربوط به صادرات برای الزامآور کردن کشورهای رقیب خود بهره گرفته و بهواسطه آن شرکتها و افراد حقیقی و حقوقی را مشمول تحریمهای خود قرار داده است. این قانون به شکل فوقالعادهای دست آمریکا را باز میگذارد که به بهانه صادرات کالاهای آمریکایی، تحریمهای هدفمند خود را اعمال نماید.۲- این اقدام پیچیدگیهای سازمان تحریم آمریکا را نمایان میسازد. هرچند این قانون، جدید نیست؛ اما استفاده از آن شکل جدیدی به خود گرفته است. تا پیشازاین آمریکا از طریق OFAC یا دفتر نظارت بر اموال خارجی که زیرمجموعه وزارت خزانهداری آن کشور میباشد، تحریمهای خود را اجرایی میکرده است. این شیوه جدید در اطلاعرسانی و اعمال تحریم علیه کشورهای هدف، معماری و ساختار پیچیده تحریمهای آمریکا را نشان میدهد که از شیوههای مختلفی بهره میگیرد.۳ -اگر فرض این باشد که تحریم بهعنوان سلاح راهبردی در استراتژی امنیت ملی آمریکا برای مهار رقبا تعریف شده است، لغو یا متوقف سازی تحریمهای آمریکا در مذاکرات کنونی ۱+۴ با ایران برای دستیابی به توافق جدید، سادهانگارانه است؛ مگر اینکه ضماندهی طرف آمریکایی در توافق احتمالی بهگونهای باشد که بازدارندگی ایجاد نماید.
جمعبندی: ویژگیهای نظام تحریمهای آمریکا بهگونهای است که تحریمها در آن میتواند از حیث عنوان تغییر کند، بدون آنکه ماهیت و نتیجه آن تغییر نماید. به زبان سادهتر آمریکا میتواند یک عنوان تحریم را در توافق متوقف، اما دستور اجرایی آن را به بهانه دیگری مانند تروریسم، حقوق بشر و در شیوه جدید قانون مربوط به صادرات، مجدد احیا کند. این دقیقاً همان تجربه درسآموز برجام است که در آن آمریکاییها نشان دادند که حسننیت لازم را ندارند و اگر بخواهند، میتوانند به بهانههای واهی تحریمها را مجدداً بازگردانده و تشدید کنند. در این شرایط، توافقی میتواند مطلوب ایران باشد که نتیجه چارچوب راستی آزمایی در انجام تعهدات طرف مقابل، برگشتناپذیری تحریمها و انتفاع دائمی ایران از منافع برجام باشد. (نویسنده: احمد بنافی)
▼حرف روز
لزوم هوشیاری در مواجهه با اعتراضات
در چند روز اخیر قطعیهای مکرر برق در برخی از شهرها و روستاها اعتراضاتی را به همراه داشت. قطعی برق در اوج گرمای تابستان و در شرایطی که در اثر عملکرد نامطلوب دولت، نفسهای اقتصاد به شماره افتاده است، سبب شده تا طاقت اجتماعی جامعه در کمترین حد تابآوری قرار گیرد. چنین شرایط حساسی نیازمند برخورد درست و روانشناسانه با مردم و معترضین از سوی مسئولین است. بر این اساس در سالگرد حادثه ۱۸ تیر بازخوانی توصیههای رهبر انقلاب در مواجهه با این حوادث اعتراضی، میتواند هم برای مردم و هم برای مسئولین در این روزها راهگشا باشد:
1- باید مراقب ورود دشمن و دستهای پنهان و بهرهبرداری آنها از اعتراضات بود: «مراقب دشمن باشید؛ دشمن را خوب بشناسید؛ مبادا از شناسایی دشمن غفلت کنید. غریبههایی را که در لباس خودی خودشان را در همهجا داخل میکنند بشناسید؛ دستهای پنهان را ببینید». متأسفانه در روزهای اخیر برخی اعتراضات به سوژهای در جهت تضعیف نظام تبدیل شده است. ۲- البته مراقبت در نگاه رهبری به معنای سکوت در مقابل غفلتهای مسئولین نیست، بلکه به معنای هوشیاری در اعتراض است. از منظر ایشان کوتاهی و غفلت مسئولین از انجام وظایف و مسئولیتها پذیرفتنی نیست: «هیچکس بهخاطر غفلت ستایش نمیشود... اگر بر آدم غافل ضربهای وارد شد، اوّل کسی که مسئول و مذموم است، خود اوست؛ مراقب باشید». ۳- در شرایطی که دولت جدید برای به دست گرفتن قوه مجریه آماده میشود، باید هوشیار و مراقب بود تا برخی مسائل به تهدید علیه امنیت ملی تبدیل نشود: «دشمن، امنیت ملی ما را هدف گرفته است. امنیت ملی برای یک ملت، از همهچیز واجبتر است. اگر امنیت ملی نباشد هیچ دولتی نمیتواند کار کند؛ برای سازندگی، هیچ سنگی روی سنگ گذاشته نخواهد شد». طبیعتاً در شرایط ناآرام و متشنج هیچ دولتی موفق نخواهد شد تا سیاستهای خود را بهدرستی اجرا کند.
نکته راهبردی: امروز و در شرایطی که نگاه مردم به سمت دولت انقلابی است، باید بهجای پرداختن به حواشی، همه نیرو و توان جریان انقلاب به سمت اصلاح امور متمرکز شود. امروز کشور بیش از هرروز دیگری نیازمند نیرویهای انقلاب است: «نیرویتان را برای آن روزی که کشور به آن نیازمند است، برای آن روزی که نیروی جوان و مؤمن و حزباللهی باید در مقابله با دشمن بایستد، حفظ کنید». امروز روز آزاد شدن انرژی مثبت و جهادی نیروهای انقلاب در جهت حل مشکلات کشور است. (نویسنده: حسین حسینینژاد
عباس سلیمینمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران:
🔹شاید ۲۰۰ نمایندهای که برای تقویت رئیسی امضا جمع کردند، حالا بیایند و هر کدام به زعم خود سهمی طلب کنند
🔹حتی اگر تماسهای رئیسجمهور منتخب و رئیس جدید قوه قضائیه با کارشناسان جدی نمایشی باشد، باز هم به رسمیت شناختن رقیب است
🔹نگرانی درباره یکدست شدن حاکمیت نگرانی بیموردی است
🔹بعد از انتخابات ۱۴۰۰ همه قوا در یک طیف سیاسی قرار دارند، اما قطعاً سلایقشان با هم در تضاد است
🔹برخی گرایشها در درون جریان اصولگرایی اصلاً رقیب را به رسمیت نمیشناسند و اساساً قائل به این هستند که اصلاحطلبان از دایره دلسوزان کشور حذف شوند
🔹از این به بعد دیگر طیفهای سیاسی این احساس را ندارند که قرار است از میدان به در شوند
🔹اصلاح در رویه دولت جدید برای عدم حذف رقیب ناشی از پیامی است که از انتخابات گرفته شده است
🔹رسانهها با صراحت و صداقت مقدمات را برای اصلاح امور فراهم کنند
🔹مسئولان نباید در حلقهای بسته محصور شوند/ اعتمادآنلاین
کمک ۱۳ میلیونی به خانوادهها پس از تولد فرزند چهارم
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد با اشاره به سیاست ستاد اجرایی فرمان امام در زمینه افزایش فرزندآوری از راهاندازی باشگاه «مثبت ۳» خبر داد و افزود:
🔹در این طرح پس از تولد فرزند چهارم در خانواده، یک میلیون تومان هدیه به محض تولد فرزند به مادر، دو میلیون تومان سهام به فرزند، بیمه تکمیلی دو ساله مادر و کودک و ۱۰ میلیون تومان بسته معیشتی ارزاق از جمله شیرخشک، مواد غذایی و پوشک به انتخاب پدر اهداء میشود./ایسنا
🔴آیتالله مصباح را اندازه من نمیشناسی و بله شناخت وارونه داری/ با کدام توشه علمی و تاریخی در پی نقد علامه مصباح هستی؟/ راه شهدا را فرزندانشان تبیین نمیکنند و حق ندارد راه خود را با آنان تطبیق دهند!
حسین شریعتمداری طی یادداشتی خطاب به حسین قدیانی نوشت:
آقای قدیانی سلام علیکم؛
🔹صرفنظر از آنچه در دوسوی ماجرا میگذرد، شواهد بسیاری حکایت ار آن دارند که میدان این درگیری، چراگاه دشمن است. چه کسی و با کدام شناسه قابل شناسائی به شما و یا پدر شهید و بزرگوارتان اهانت کرده و خود را از طرفداران حضرت آیت الله مصباح یزدی معرفی کرده است؟! و بر فرض که او را از طرفداران آن عالم ربانی و شخصیت ملکوتی بدانیم، این ارتباط (که به یقین دروغین است) چگونه می تواند مجوزی! برای اهانت به ساحت آن عالم برجسته باشد؟!
🔹شما حضرت آیت الله مصباح یزدی را به اندازه من نمیشناسی و البته از نوشته ات پیداست که متاسفانه از آن عالم پاکباخته و بزرگوار شناخت وارونه ای هم داری! وگرنه اندازه نگه می داشتی و با بضاعت اندک و نگاه سراسر مخدوش و بی پایه و اساس به این عرصه پای نمی گذاشتی.
🔹کلاه خود را قاضی کنید و بفرمائید بر چه اساسی حضرت ایشان را غیر انقلابی می دانید؟! و انقلابی بودن از نظر شما چیست؟! آیا تصور می کنید بنده و شما که تابستان ها در خنکای نسیم کولر و زمستانها در گرمای مطبوع بخاری نشسته و قلم می زنیم، انقلابی هستیم و مردان بزرگ و فداکاری چون حضرت آیت الله مصباح یزدی که بی محابا از طعنه بد خواهان و هجوم ناجوانمردانه دشمنان بیرونی و دنباله های داخلی آنها کمر به دفاع جانانه از اسلام و انقلاب و نظام بسته اند، غیر انقلابیند؟!
🔹لازم میدانم بپرسم که جنابعالی با کدام توشه علمی و دانش و مطالعه تاریخی در پی نقد حضرت آیت الله مصباح هستید؟! و آیا همین نکته که بجای نقد نظرات حضرت آیت الله مصباح، زبان و قلم به فحاشی و اهانت علیه ایشان جرخاندهاید، نشانه خالی بودن چنته جنابعالی از علم و دانش لازم برای نقد نیست؟!
🔹شما چگونه به خودتان اجازه میدهید اذعان و تاکید صدها عالم دین شناس و فرهیخته را که جایگاه برجسته علمی و انقلابی حضرت ایشان را ستودهاند، نادیده بگیرید و نظر خودتان را که می دانید به لحاظ علمی و اسلام شناسی با آنان حتی قابل مقایسه هم نیست از نظر آنها برتر بدانید؟!
🔹حسین آقا! خط شهدا را فرزندانشان ترسیم و تبین نمیکنند و حق ندارند شهدا را با راه خود انطباق بدهند بلکه این فرزندان و بقیه ملت هستند که باید مسیر حرکت خود را با مسیری که شهدا رفته اند منطبق کنند. آیا غیر از این است؟! چه کسی می تواند ادعا کند که شما ملاک پدر شهیدتان هستید؟! و چه کسی میتواند در این واقعیت تردید کند که فرزند شهید، هنگامی به عنوان فرزند شهید قابل احترام است که راهی راه پدر شهیدش باشد؟
🔹شما در اهانت به حضرت آیت الله مصباح یزدی مرتکب گناه بسیار بزرگی شدهاید که قلمی کردن چند جمله در پوزش از آن بزرگوار هرگز نمیتواند جبران آن گناه بزرگ باشد.
🔹شما فقط به حضرت آیت الله مصباح اهانت نکردهای بلکه به میلیون ها انسان پاکباخته و آزادهای که از برکات وجود آن مرد خدا بهره بردهاند نیز اهانت کرده ای و صد البته به شهدا و از جمله به پدر شهید و بزرگوارت.
🔴پژمانفر،رئیس کمسیون اصل ۹۰: وزیرنیرو رو حتما مواخذه میکنیم
🔹درجلسه ای که با بخش خصوصی گذاشتم گفتند این بخش از کمبود برق رو جبران میکنیم به شرطی که اینها هم خواسته های مارو تامین کنند.
🔹۳سال است بخش خصوصی به دنبال جلسه با وزیر نیرو هستند. ۱۰ ماه تمام است که بخش خصوصی مطالبات خود را از دولت بابت تولید برق نگرفته است.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌲👇کسی که برای توجیه اقدام بی شرمانه خود در اهانت نسبت به آیه الله مصباح دائما از پدر شهیدش مایه می گذارد ، اهلیت انتساب به شهید را ندارد
هود
قَالَ يَا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ فَلَا تَسْأَلْنِ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ
ﺧﺪﺍ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﺍﻱ ﻧﻮﺡ ! ﺑﻪ ﻳﻘﻴﻦ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﺗﻮ ﻧﻴﺴﺖ ، ﺍﻭ [ ﺩﺍﺭﺍﻱ ] ﻛﺮﺩﺍﺭﻱ ﻧﺎﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ .(٤٦)
⭐حسین شریعتمداری طی یادداشتی خطاب به حسین قدیانی نوشت:
آقای قدیانی سلام علیکم!
🔹حسین آقا! خط شهدا را فرزندانشان ترسیم و تبین نمیکنند و حق ندارند شهدا را با راه خود انطباق بدهند بلکه این فرزندان و بقیه ملت هستند که باید مسیر حرکت خود را با مسیری که شهدا رفته اند منطبق کنند. آیا غیر از این است؟! چه کسی می تواند ادعا کند که شما ملاک پدر شهیدتان هستید؟! و چه کسی میتواند در این واقعیت تردید کند که فرزند شهید، هنگامی به عنوان فرزند شهید قابل احترام است که راهی راه پدر شهیدش باشد؟
🔹شما در اهانت به حضرت آیت الله مصباح یزدی مرتکب گناه بسیار بزرگی شدهاید که قلمی کردن چند جمله در پوزش از آن بزرگوار هرگز نمیتواند جبران آن گناه بزرگ باشد.
🔹شما فقط به حضرت آیت الله مصباح اهانت نکردهای بلکه به میلیون ها انسان پاکباخته و آزادهای که از برکات وجود آن مرد خدا بهره بردهاند نیز اهانت کرده ای و صد البته به شهدا و از جمله به پدر شهید و بزرگوارت.
✍ تدوین: رجبعلی بازیاد
انبیاء از حضرت آدم و حضرت نوح و هزاران پیغمبر دیگر در طول تاریخ، کارشان این بود که بشر را بالا بیاورند و به او دانش و معرفت بیاموزند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیستم
زیست مومنانه شبانه جایگزین طرح زیست شبانه شود
احمد علوی، منتخب شورای ششم تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شما نسبت به طرح زیست شبانه چیست؟ گفت: با مدل اعضای شورای شهر فعلی برای زیست شبانه کار جلو نمیرود و باید زیست مومنانه جایگزین شود. من کلیت طرح زیست شبانه را قبول دارم ولی با عنوان زیست مومنانه می توانیم شب های تهران را روشنتر، شفافتر و امنتر کنیم.وقتی شهر به صورت کامل به خواب میرود، شهر ناامن میشود و آسیبهای اجتماعی هم شدت بیشتری پیدا میکند
مشت نمونه خروار؛ میراث روحانی برای رئیسی
نابسامانی توزیع کالاهای اساسی، بدهی تأمین اجتماعی، تشدید بیکاری، نابسامانی بازار مسکن، رشد اقتصادی صفر، تلاطم بورس، پروژههای نیمه کاره، اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی، کاهش سرمایهگذاری و افزایش تحریمها، میراث دولت روحانی برای دولت سیزدهم است.
روزنامه جام جم در بررسی «میراث اقتصادی روحانی برای رئیسی» مینویسد: بزرگترین نقدی که کارشناسان به عملکرد دولت دارند، به نقدینگی و تورم باز میگردد. به دلیل رشد چشمگیر هزینههای دولت در سال جاری به نسبت درآمدهای پایدار، کسری بودجه عملیاتی به بیش از 50 درصد هزینهها رسیده است و دولت برای جبران کسری بودجه باید نزدیک به 270 هزار میلیارد تومان از داراییهای مالی خود را واگذار کند. عدم اهتمام دولت به آغاز عرضه 95 هزار میلیارد تومان سهام دولتی در بورس و همچنین فروش اوراق دولتی در نیمه سال، احتمالاً فشار جبران کسری بودجه را به نیمه دوم سال منتقل خواهد کرد.
در حوزه بدهی تأمین اجتماعی، چندی پیش امیررضا امیرپور، مشاور مدیرعامل تأمین اجتماعی گفت: از این به بعد ماهانه شش تا 10 هزار میلیارد تومان برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کسری بودجه خواهیم داشت. آمار و ارقام نشان میدهد تأمین اجتماعی در دولت یازدهم و دوازدهم 300 هزار میلیارد تومان بدهی ایجاد کرد و با این تراز قرار است تحویل دولت سیزدهم شود.
از سوی دیگر براساس تقاضای موجود حدود 5 میلیون کسری مسکن وجود دارد. به طوری که حدود 7 میلیون خانوار در خانههای اجارهای سکونت دارند. آمارها نشان میدهد هزینه ساخت مسکن از ابتدای سال 92 تا 1400 حدود 110 درصد رشد داشته است. همچنین در ماه اول روی کارآمدن دولت یازدهم در مرداد 92 متوسط قیمت مسکن 3 میلیون و 834 هزار تومان بود که طی هشت سال اخیر با رشد سرسامآور 690 درصدی به حدود 30 میلیون تومان رسیده است.