سوژههای سربازگیری دشمن(یادداشت روز)
1- امير مومنان عليهالسلام در اولين خطبه نهجالبلاغه، از اعتماد به شیطان به عنوان معامله ياد ميکند و میفرمايد حضرت آدم در جنت امن الهي ساکن و از نعمتها بهرهمند بود اما شيطان او را وسوسه کرد «فباع اليقين بشکّه والعزيمه بوهنه. پس، يقين را به ترديد، و عزم و اراده را در ازاي سستي فروخت. شادمانی و خرسندی او به ترس تبدیل شد و فریبخوردگی، به ندامت و پشیمانی انجامید». امام همچنین در نامه 78 نهجالبلاغه، خطاب به صحابی دنیازده و کجاندیشی در تراز ابوموسي اشعري نوشت«همانا شقي و بدبخت کسي است که از عقل و تجربهاي که به او دادهاند، محروم بماند». اهل بیت علیهمالسلام فرمودند «در هر چیزی که چشم میبیند عبرت هست». و آنها که نگاه عبرت نیاندوزند، لاجرم عبرت دیگران میشوند.
ادامه مقاله آقای ایمانی را را در کیهان امروز بخوانید
https://eitaa.com/e_beman
اخباروتحلیلهادوشنبه.pdf
424.9K
https://eitaa.com/e_bemab
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی و نخبه پسند✋
▼ حرف روز
علاج افسارگسیختگی قیمتها!
اقتصاد علم شناخت عرضه و تقاضای بازار است و قابلیت زیادی برای رفتار و پیشبینیهای علمی لااقل در مقایسه با دیگر حوزهها دارد، اما تحولات این روزهای قیمت ارز و سکه و طلا، این بازار را همچنان در کانون توجهات و نگرانی مردم و مسئولان قرار داده است. علل افسارگسیختگی قیمتها اولین و مهمترین پرسشی است که طرح میشود؛ چراکه حل مسئله نیز در گرو فهم علتهاست.
نکته تعجببرانگیز برای کارشناسان اقتصادی در بررسی علت صعود قیمت ارز و طلا و سکه این است که قیمتها در این بازار در حالی بالا میرود که با هیچ یک از تئوریهای علم اقتصاد همخوانی ندارد. از نظر کارشناسی دو عامل تعیینکننده قیمتها یعنی نرخ تورم و حجم خلق پول(نقدینگی) کنترل شده و افزایش نرخ ارز طی ماههای گذشته بیش از انتظار بوده است؛ از این رو بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره تحولات بازار ارز و طلا در دوره مسئولیت جدید اطلاعیهای صادر کرد و این تحولات را غیر عادی دانست که تناسبی با واقعیات اقتصادی و توان ارزی کشور ندارد. شاید توجه به نکات زیر مفید باشد:
1ـ سامانبخشی به اوضاع بازار ارز مطابق با نظر کارشناسان زمانی سه تا چهار ماهه برای نتیجهبخشی سیاستهای رئیس جدید میطلبد مشروط بر اینکه همه ارکان دولت و حاکمیت با قدرت هرچه تمامتر و هماهنگتر پای کار باشند.
2ـ اینکه بخشی از علت رشد قیمتها ناشی از توطئه دشمنان و در راستای ایجاد التهاب در اقتصاد و سلب آرامش روانی مردم است، شکی نیست؛ اما این بخشی از واقعیت امروز ماست و باید با توجه به این مسئله به برنامهریزی و ترسیم اقدامات بازدارنده دست زد. البته دولت در تبیین موضوع برای جامعه به همراهی و کمک رسانهها و تریبونها نیاز دارد.
3ـ مهمتر از تغییر افراد تغییر رویکردها و سیاستهاست. باید با لحاظ شرایط، کانون توجهات مسئولان به داخل و فعالسازی جلوههای اقتصاد مقاومتی معطوف شود. به استعدادهای جدید و بومی مجال مانور ولو ریسکپذیر داده شود. همچنین، امید به رفع مشکلات و موانع یکی پس از دیگری در جامعه ایجاد شود. این امر مستلزم یکدستتر شدن تیم اقتصادی دولت است و برای رسیدن به وضعیت مطلوب اقتصادی، دولت باید عزم و اراده جدیتری از خود نشان دهد.
https://eitaa.com/e_bemab
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی و نخبه پسند✋
پاسخ سهل و اجرای سخت
صبح نو: بعد از موج بزرگ افزایش نرخ ارز در اردیبهشت امسال و متعاقب آن برخی بههمریختگیهای بازار در تیرماه، دولت وعده داد بهسرعت کابینه را ترمیم خواهد کرد؛ از این وعدهها هفتهها میگذرد و جز تغییر رییس کل بانک مرکزی -که مدت پنجساله مسوولیتش به اتمام رسیده بود- اتفاق دیگری نیفتاده است. حتی هفته گذشته رسانهها خبر دادند رییسجمهوری بنا دارد در یک گفتوگوی تلویزیونی با مردم، ضمن آگاهیبخشی به آنها از وضعیت کشور، فهرست تحولات کابینه را اعلام کند که اینهم شایعهای بیش نبود. حالا باز، سکه و دلار در حال شکستن مرزهای تاریخی نرخگذاریاند و تقریباً هیچ خبری از مقامات دولتی نیست؛ این شرایط، میتواند سه گمانه همزمان را تشدید کند: اولاً آنها ایدهای برای کنترل بازار و اقتصاد ندارند، ثانیاً توان و کارآمدیشان پایین است و ثالثاً در برخی لایهها این قیمتهای نجومی که به افزایش درآمد دولت منجر میشود، اصلاً منفی تحلیل نمیشود و متاسفانه به نظر میرسد هر سه گمانه تاحدی درستند. حال چه باید کرد؟ دولت که به شکلی پویا و مردمی بهدنبال میانداری صحنه نیست، خبری هم از ابتکار عمل یا تغییر نمیرسد و درگاه کمکرسانی غربی هم -که آقایان انتظارش را میکشیدند- هر لحظه مسدودتر میشود؛ چاره چیست؟ پاسخ به این سؤال سهل و اجرای آن سخت است.
https://eitaa.com/e_bemab
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی و نخبه پسند✋
2 پادزهر برای تحریمهای نفتی
قدس: کارشناسان عقیده دارند که در شرایط فعلی و برای کوتاهمدت دو راهکار میتواند مانع اثرگذاری تحریم علیه فروش نفت ایران باشد:1- متنوع ساختن شیوه فروش نفت: در حال حاضر نفت کشور در قالب محمولههای بزرگ که بهسادگی قابلردیابی هستند، به فروش میرسد که لازم است برای جلوگیری از اعمال فشار از سوی آمریکا بهصورت محمولههای بزرگ و با تعداد بالای مشتریان صورت گیرد.2- استفاده از نظامهای پولی دوجانبه: در حال حاضر تراکنشهای بانکی فروش نفت و انتقال آن به ایران توسط بانکهای بزرگ خارجی صورت میگیرد که آنها نیز وابستگی شدیدی به دلار دارند.اما ایجاد روابط بانکی بدون ارز واسط بین کشور خریدار و فروشنده که به نام «پیمانهای پولی دوجانبه» معروف است، میتواند مشکل ورود پول به کشور را نیز حل نماید. بنابراین لازم است که مسئولان حوزه فروش نفت کشور در وزارت نفت، با در نظر داشتن نکات فوق، آمادگی کامل برای مقابله با تحریمهای احتمالی فروش نفت را داشته باشند، تا کشور دچار کمترین آسیب در تمامی ابعاد تأثیرگذار آن باشد
https://eitaa.com/e_bemab
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی و نخبه پسند✋
بازآرایی متناسب با نبرد اقتصادی
جوان: یکی از نقاط ضعف عمده ساختار مدیریتی کشور، انفصال و جزیرهای عمل کردن دستگاههای مختلف و نهادهای ذیربط در یک حوزه خاص است؛ بهگونهای که بسیار رخداده که مردم و مخاطبان نظام اجرایی کشور میان چندین دستگاه مرتباً به اینسو و آنسو پاس دادهشده و در آخر نیز پاسخ روشنی دریافت نمیکنند. متأسفانه این مردم هستند که قربانی «بخشی» عمل کردن سازمانها میشوند. باید بپذیریم با مدیریت فرسوده و ناکارآمدی که در این چند سال بر برخی از حوزههای اقتصادی حاکم بوده است، نمیتوان از شرایط کنونی بهسلامت عبور کرد. باید تعارفات و رودربایستیها را کنار نهاد و درجاهایی تعیین تکلیفهای اساسی کرد. اگر مدیرانی توان جسمی و روحیه کار کردن در شرایط ویژه کنونی را ندارند و یا تصور میکنند ایده مرکزیشان توسط ترامپ و یا هر فرد دیگری بربادرفته و اکنون تدبیری به ذهن مبارکشان (!) خطور نمیکند، بهتر است هرچه زودتر دندان طمع تصاحب همزمان قدرت و ثروت را کشیده و به همان بخش خصوصی اکتفا کنند. اینک کشور نیازمند «مدیریت جهادی» و «مدیران جهادی» است و حتی اگر مصلحت مردم و کشور ایجاب کند، شاید لازم باشد ترمیمهای مدیریتی به نفع منافع ملی در دستور کار قرار گیرد. اگر کسانی، به هر دلیلی، دلمشغولیهایی در بیرون این آبوخاک داشتهاند و یا جدیداً یافتهاند و این دلمشغولیها سبب بیاعتنایی به مردم میشود، بدانند مجاز به خراب کردن نردبانی که از آن بالا رفتهاند، نیستند و مردم و نظام این کار را تحمل نخواهند کرد.
https://eitaa.com/e_bemab
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی و نخبه پسند✋
ناتوی عربی برای مقابله با ایران یا دوشیدن اعراب؟
کیهان: کارشناسان خارومیانه گفتهاند ناتو عربی موجب افزایش تنش در منطقه خواهد شد.طرح تشکیل ناتو عربی در حالی است که آمریکا در دهههای گذشته از کشورهای عربی به ویژه در منطقه خلیجفارس بهرهبرداری کرده است و ترامپ نیز بار دیگر در مسیر دوشیدن عربها گام برمیدارد و این بار بهانه او «تهدید ایران» است.به عنوان مثال ترامپ با عربستان قرارداد 460میلیارد دلاری امضا کرد که گرانترین قرارداد تاریخ بود و 110 میلیارد دلار آن به بخش تسلیحاتی اختصاص داشته و بقیه نیز به سرمایهگذاریهای بزرگ عربستان در آمریکا اختصاص یافت و این معامله تاجایی پرسود بود که موجب شد ترامپ با هیجان زدگی در صفحه توییتر خود بنویسد «شغل و شغل و شغل» فراهم میکند.ایجاد بحران سعودی با قطر که از سوی آمریکا برنامهریزی شده است، موجب شد قطر نیز به سریال معاملات تسلیحاتی با آمریکا ملحق شود و به این ترتیب ترامپ توانست مبالغ هنگفتی را نصیب کشورش کند و علاوهبر این از سایر کشورهای خلیجفارس بهای حمایت از آنان را در برابر تهدید ساختگی و نه واقعی یا همان تهدید ایرانی را بگیرد.
https://eitaa.com/e_bemab
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی و نخبه پسند✋
e7fa1c6b5ee6aec55cf88051c2d8ccd9c3632c9b.docx
17.3K
کجای این جنگ هستی
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
677d3c6328827b5b1dfb14f6311d76af0ad1fcf5.pdf
128.1K
ملاحظات راهبردی
همه ملاحظه فرمایید....
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
یمن و پهپاد های صماد.pdf
668.3K
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
جنگ معیشتی.pdf
539.2K
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
سئوال: به نظر شما مردم چگونه می توانند در شرایط امروز جامعه دولت و نظام اسلامی را در حل مشکلات اقتصادی کمک کنند؟
پاسخ: وقتي بپذيريم که در جنگ اقتصادی در گیر هستيم، به طور طبيعي، زندگي در این شرايط مستلزم رعايت يک سري نکات و بايستههايي است که در شرايط عادي و غيرجنگي، الزامي به رعايت آنها وجود ندارد. بنابراين، اگر به این باور رسیده ایم که در شرايط جنگ اقتصادی قرار داريم، بايد زندگي در آن شرايط را مدنظر قرار دهيم. شايد بتوان گفت که مهمترين نکته در اين زمينه عبارتند از؛
۱- اصلاح سبک زندگي، بويژه الگوي مصرف،
۲-اصلاح الگوي تفريح،
۳-پرهيز از چشموهمچشميها
۴- رعايت اعتدال در خريد و مصرف،
۵-مديريت هزينههاي زندگي متناسب با درآمد خانوار و... است.
به عبارت دقيقتر، از آنجا که در جنگ اقتصادی کنوني با افزايش هزينههاي زندگي روبرو هستيم، همه آحاد مردم و مسئولان بايد تلاش کنند تا الف)هزينههاي زايد را به طور کامل قطع کنند،
ب) در حوزههاي ضروري و اساسي نيز خيلي از حد نياز فراتر نروند.
به عبارت دقيقتر، در شرايط موجود چون ميزان رشد درآمدها کمتر از ميزان رشد هزينهها ميباشد، بايد از هرگونه تلاشي براي کاهش هزينههاي جاري زندگي دريغ نورزيم. ميتوان گفت که راهکار اجرايي کردن اين الزام مهم را هم ميتوان در سه کليدواژهي خلاصه کرد: «مديريت ذهن»، «مديريت طبع» و «مديريت نيازها». اگر اين سه را نيز بخواهيم ذيل يک عنوان جمع کنيم، ميگوييم پرهيز از دامن زدن به اشتهاي سيريناپذير خود و تعريف حد و مرز براي آن.
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.