🔰 حرف روز
💢 ارمنستان؛ از اینجا رانده و از آنجا مانده
بغض و گریه گوینده زن تلویزیون ارمنستان هنگام اعلام خبر انحلال جمهوری آرتساخ (نام ارمنی قرهباغ) نشان داد، هرگز نباید با طناب پوسیده ابرقدرتها به چاه رفت. کلاه گشادی که بر سر ایروان رفت، همانی بود که پیشتر بر سر کییف رفته بود. هر دو کشور به جای تقویت توانایی دفاعی خود و تعامل و همسویی با همسایگان، خود را در پناه غرب قرار دادند و به ماجراجویی دست زدند غافل از اینکه در جنگ فیلها، علفهای کوتاه بیش از درختان بلند آسیب میبینند.
وضعیت این روزهای ارمنیها یادآور این ضربالمثل روسی است که «هر کس دنبال دو خرگوش دوید به هیچ کدام نمیرسد.» آنها نه همچون گذشته حمایت روسیه را دارند و نه توانستهاند در سنگر آمریکاییها پناه بگیرند. «دیوید ایگناتیوس» ستوننویس ارمنیتبار روزنامه «واشنگتنپست» در این باره مینویسد: «ارمنستان که به مدت یک قرن به حمایت روسیه متکی بوده، در سال جاری سیاست چرخش به سمت غرب به امید یافتن متحدان قابل اعتمادتر را آغاز کرد؛ اما این چرخش احتمالاً زمانبندی خوبی نداشت و باعث شد روسها که درگیر جنگ اوکراین بودند، از ارمنستان دور شوند بدون آنکه کمک قابل اعتمادی از سوی غرب به ارمنستان ارائه شود.» برقراری موازنه میان غش کردن به سمت قدرتهای بزرگ بازی هنرمندانه و در عین حال خطرناکی است که ارمنستان هم اکنون بازنده آن به شمار میرود. به نظر میرسد در هزاره سوم میلادی نقش قدرتهای منطقهای به مراتب در ثباتآفرینی و برقراری صلح میان کشورها بسیار بیشتر از قطبهای قدرت است. بنابر شواهد موجود و تجربه تاریخی ورود قدرتهای بزرگ در هر نقطهای در نهایت منجر به آشوب و بحرانآفرینی گسترده و نقض گسترده حقوق انسانهای بیگناه در آن جا شده است از نمونههای غرب آسیایی (عراق و سوریه و افغانستان) تا نمونههای اروپایی همانند جنگ روسیه و اوکراین.
اکنون این همسایه شمالی در جلوی چشمان روسیه و آمریکا، دو ابرقدرتی که مدتها بر آنها دخیل بسته بودند و قرار بود در روز مبادا به کمک ایروان بشتابند، مجبور به چشمپوشی از ادعای خود از قرهباغ شدند و در حالی که 120 هزار نفر ارامنه قرهباغ خود را تحت حمایت ارمنستان میدانستند، در حال ترک خانه و کاشانه خود هستند و به نظر میآید در دل قدرتهای بزرگ آب هم از آب تکان نخورده است.
در قضیه قرهباغ، ارمنیها نه خودشان توانستند متصرفات خود در قرهباغ را حفظ کنند و نه از دیگران آبی برایشان گرم شد. قصه درسآموزی که نشان داد ساخت و پاخت با بیگانه و دشمنی با همسایه، بازی دو سر باخت خواهد بود و به زبان ساده ایروان امروز از اینجا رانده و از آنجا مانده شده است.
✍️ #حسین_حسینینژاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
🟤 به انتخابات برگردیم!
طی روزهای اخیر، فعالیت احزاب و گروههای گوناگون سیاسی برای حضور در این دوره از انتخابات انسجام بیشتری به خود گرفته است. احزاب اصلاحطلب و اعتدالیون از جمله این فعالان هستند: «محمدقوچانی» عضو حزب کارگزاران با انتقاد از انفعال و محافظهکار شدن اصلاحطلبان در مواجهه با انتخابات اسفند ماه سال جاری در روزنامه «سازندگی» نوشت: «اگرچه کارگزاران نهاد انتخابات را اساس جمهوریت نظام میداند؛ اما موج اعتراضات سال 1401 سبب شده است بدنه جامعه حتی در جبهه اصلاحات با تردید به انتخابات بنگرند. اما با وجود به بنبست رسیدن راهکارهای دیگر به خصوص در خیابان، هنوز اشتیاقی به انتخابات دیده نمیشود و همین سبب محافظهکاری اصلاحطلبان در سیاستورزی شده است. تا جایی که در میانه دو راهبرد کاملاً متضاد مشارکت و تحریم گرفتار شدهاند!» علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات و دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات در این باره گفته است: «اینکه گفته میشود اصلاحطلبان میخواهند انتخابات را تحریم کنند، اصلاً به اصلاحطلبان نمیچسبد، چرا که آنها راهی جز انتخابات برای حق حاکمیت مردم بر سرنوشتشان نمیبینند.» حسن روحانی، رئیسجمهور سابق کشور در جریان دیدار با اعضای کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی ایران نیز بیان داشته است: «تجربه نشان داده اعتراضات خیابانی و یا سکوت منفعلانه هیچ وقت به نتیجه نرسیده است؛ کنشگری دقیق و فعال و مشارکت سیاسی قطعاً امری به مراتب سختتر از اعتراض خیابانی و سکوت منفعلانه خواهد بود. از این نظر صندوق رأی و انتخابات راهحل نهایی است... حتی اگر احساس کنیم توان و اثرگذاری حرف و کنش ما فقط ده درصد است، نباید از آن دریغ کنیم.» آنچه این جریان را در وضعیت کنونی با نوعی سردرگمی مواجه کرده، نداشتن برنامه مشخص برای حل مشکلات کشور، شکست سیاستهای مورد علاقه اصلاحطلبان، نابسامانی اردوگاهی، اختلافات درونی، تضعیف پایگاه اجتماعی، ناامیدی حاکم بر اذهان اصلاحطلبان، کهولت سن و بازنشستگی سیاسی و... است.
نکته پایانی؛ آنگونه که مشخص است، اظهارات اصلاحطلبان در جلسات اخیرشان بیشتر درباره انتخابات آینده است و اگر چه برخی از اصلاحطلبان سعی دارند این گونه القا کنند که در این جلسات بحثی درباره انتخابات نمیشود؛ اما اخباری که از این نشستها بیرون میآید، نشان میدهد، جبهه اصلاحات و اعتدال تلاش دارند راهی برای ورود به مجلس پیدا کنند؛ اما این مسئله با یک بحران مواجه است، زیرا ازیک طرف به دنبال این هستند تا برای نظام شرط و شروط بگذارند و به بهانه تأیید صلاحیتها ژست مخالفت با نظام را حفظ کنند و از طرفی باید در همین نظام وارد چارچوب حکمرانی بشوند. به نظر میرسد، طیف معتدل و عقلای قوم اصلاحطلب باید تلاش کنند تا مرزهای خود را از جریان تحریمی که اتهامزنی و فرافکنی را پیشه کار خود قرار دادهاند، جدا کنند و بدانند که در انتخابات جمهوری اسلامی که در سطح عالی از سلامت برگزار میشود، هر جریانی اگر ایدهای برای حل مشکلات کشور داشته باشد و نامزدهای شایستهای را معرفی کند، خواهد توانست موفقیتهایی را در انتخابات کسب کند و کرسیهایی از مجلس آینده را به خود اختصاص دهد.
✍️ #حسين_عباسيان
http://Eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🔰امت واحده ( ۳ )
[سوره سبإ (34): آيه 26]
قُلْ يَجْمَعُ بَيْنَنا رَبُّنا ثُمَّ يَفْتَحُ بَيْنَنا بِالْحَقِّ وَ هُوَ الْفَتَّاحُ الْعَلِيمُ (26)
بگو: پروردگار ما، ما و شما را گرد مىآورد، سپس بين ما و شما به حقّ داورى خواهد كرد و اوست داور دانا.
❎پيامها:
1⃣ اولین عامل وحدت، باید رب باشد« قُلْ يَجْمَعُ بَيْنَنا رَبُّنا»
2⃣ دومین عامل وحدت باید برمحور حق باشد« يَفْتَحُ بَيْنَنا بِالْحَقِّ»
3⃣ اگر وحدت بر محور رب و حق شد خداوند گره گشایی خواهد کرد و این وحدت بن بست نخواهد داشت
👇در تحقق وحدت
حق را بخواهیم
برای حق بخواهیم
از حق بخواهیم
به شیوه حق بخواهیم
✍#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🔰 برخورد با فساد بدون هیچ خط قرمزی
📌 حدود هشت ماه پیش یک پرونده پولشویی قاچاق در دستور کار قوه قضائیه قرار میگیرد. همان ابتدا حجتالاسلام اژهای رئیس قوه قضائیه این پرونده را به دلیل برخی موارد آن به حفاظت قوه قضائیه و اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران ارجاع میدهد و تأکید میکند بدون هیچ ملاحظهای همه موارد بررسی شود. در بررسیها مشخص میشود، فردی به نام «ح» که سالها پیش قاضی قوه قضائیه بوده و کنار گذاشته شده بود، شبکهای را تشکیل داده که دو نفر از فرزندان معاون اول قوه قضائیه نیز در آن حضور داشتهاند. این پرونده که تاکنون هشت نفر مرتبط با آن بازداشت شدهاند، بخشی از پرونده فردی به نام «رستمی صفا» است؛ ابربدهکار بانکی که با دستگیری و محاکمه وی 20 هزار میلیارد تومان به شبکه بانکی کشور باز خواهد گشت.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 تهدید سران اقلیم کردستان
📍 وزیر اطلاعات با بیان اینکه بیش از 50 سرویس اطلاعاتی و بیش از 200 رسانه برای ایجاد اجماع جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران برای افزایش تحریمها و فشارهای همهجانبه در یک سال گذشته فعال بودهاند، افزود: «یکی از راهکارهای دشمنان در این مسیر ایجاد حرکتهای ایذایی و تروریستی در داخل کشور بود تا بیثباتسازی و امنیتزدایی را رقم بزنند که این اقدامات تروریستی مقدمه ایجاد آشوب مجدد در کشور بود. دانمارک، هلند، آلمان، آمریکا و رژیم صهیونیستی بهطور مداوم در این عملیاتها نقش داشتند.» «حجتالاسلاموالمسلمین سید اسماعیل خطیب» گفت: «بر اساس اقدامی که سپاه پاسداران در اقلیم کردستان عراق انجام داد، توافقنامه ششماههای بین ایران و عراق به وجود آمد تا گروهکها خلع سلاح شوند و این توافق آنقدر برای دشمن سخت بود که سرکنسولگری آمریکا در اقلیم کردستان که بزرگترین سرکنسولگری آن کشور در دنیاست، سران اقلیم را تهدید کرد که اگر تجزیهطلبها را خلع سلاح و از ورود به ایران منع کنید، کمکهای مالیمان را قطع خواهیم کرد.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 باید واقعیت را بپذیریم
💢 عضو ارشد بخش خاورمیانه در اندیشکده «مرکز منافع ملی» آمریکا در وبگاه «نشنالاینترست» در یادداشتی با عنوان «گزینههای بد بایدن در قبال ایران» نوشت: «متأسفانه ایران یک قدرت هستهای است؛ جایگاهی که حتی با درگیری نظامی هم امکان معکوس کردن و به عقب راندن دائمی آن وجود ندارد و کاخ سفید در حال پذیرش این واقعیت است.» «گِرِگ پریدی» همچنین مینویسد: «تبادل زندانیان که بین ایالات متحده و ایران پس از انتقال 6 میلیارد دلار از درآمد نفتی ایران انجام شد، نشاندهنده تلاشهای گستردهتری برای تشویق ایران به کاهش سرعت برنامه غنیسازی اورانیوم است. هدف از این کار ایجاد «تفاهمات» غیررسمی با ایران از طریق ترکیبی از «خط قرمزهای» ایالات متحده و کاهش آشکار تحریمهاست که صادرات نفت ایران را هدف قرار میدهد.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 قهر مساوی است با حذف
🟤 یک فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه رویکرد اپوزیسیونی اصلاحطلبان موضوع تازهای نیست، گفت: «ژست قهر از انتخابات، رویکرد تازهای نیست که اصلاحطلبان بخواهند در این دوره به نمایش بگذارند. آنها از اول انقلاب تاکنون چنین برنامهای داشتهاند. در دورههای پیشینی هم هر بار یکی دو گروه از اصلاحطلبان قهر انتخاباتی کردند، در خفا با گروههای دیگر بودهاند.» «احمد کریمی اصفهانی» همچنین افزود: «اصلاحطلبان همه یک رویکرد سیاسی ندارند، برخی اصلاحطلبان خوشخیم و برخیشان بدخیم هستند. خوشخیمها میدانند اگر میخواهند در این کشور زیست سیاسی کنند، باید تابع قوانین باشند و با کنار رفتن از عرصه سیاسی به حذف خودشان دامن میزنند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
▫️ رئیس بانک مرکزی با تأکید بر اینکه فعالیت بنگاهداری بانکهای تجاری قابل قبول نیست و این بانکها باید با فروش بنگاهها، از بنگاهداری خارج شوند، گفت: «بنگاهداری به یک معضل اساسی برای شبکه بانکی تبدیل شده است. چندین سال است که این مسئله هم در قانون رفع موانع تولید و هم در قانون برنامه دیده شده، اما همچنان حل نشده است.» «محمدرضا فرزین» یکی از معضلات در بنگاهداری بانکها را وجود بنگاههای چندلایه عنوان کرد و توضیح داد: «این موضوع نظارت را دشوار کرده و احتمال فساد را افزایش میدهد.»
▫️ شبکه «بیبیسی» فارسی حدود 9 ماه است که به صورت غیرمتعارف در حال چهرهسازی از «عبدالغفار نقشبندی» است. از انتشار فیلم شعاردهی 60ـ70 نفر که فریاد میزدند «نقشبندی با غیرت، حرف تو حرف ملت!» تا انتشار تهدیدنامههای وی از این شبکه دولتی انگلیس. گفتنی است، نقشبندی از یاران قدیمی عبدالمالک ریگی و عضو رسمی گروه تروریستی جندالشیطان است که با نقاب یک چهره مذهبی مدافع اهل سنت و قوم بلوچ برجستهسازی میشود.
▫️ معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه حاکمیت باید با اجرای ضوابط و مقررات خاصی، عواید حاصل از جرم یا همان پول کثیف را غیرقابل استفاده کند، از راهاندازی نخستین مرکز مبارزه با پولشویی استانی در استان هرمزگان خبر داد و گفت: «به منظور پیگیری و اجرای سیاستها و مقررات مرکز اطلاعات مالی، تا پایان سال در حداقل چهار استان کشور، مرکز مبارزه با پولشویی راهاندازی خواهد شد.»
▫️ معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با اشاره به تکالیف قانونی، از جمله قانون شفافیت تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی مصوب سال 1398 تأکید کرد: «داوطلبان باید طبق ماده 7 این قانون حساب مخصوصی برای هزینههای انتخاباتی اعلام کنند.» «صادقیمقدم» افزود: «داوطلبان موظفند کلیه واریزی و برداشت مربوط به هزینههای انتخاباتی را از حساب مذکور انجام دهند.»
▫️ «محسن عرب» رئیس انجمن توسعه انرژی سبز با اشاره به ظرفیت 800 مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر تا سال 1400، گفت: «برنامه ساخت 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت ساخت نیروگاههای خورشیدی، بادی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است، و بر این اساس ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در دولت مردمی، سیزده برابر خواهد شد.»
▫️ «سردار قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه در همایش تجلیل از موکبداران با بیان اینکه میزبان اربعین، عراقیها هستند و ما باید در میزبانی اربعین به عراقیها اصالت دهیم، گفت: «مراسم اربعین حسینی یک رزمایش و لشکرکشی و ایجاد آمادگی برای زمان ظهور امام زمان(عج) است؛ موکبداران پیشقراولان ظهور امام زمان(عج) هستند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
💠 ایران منتظر مذاکره نمیماند
در روزهای اخیر، موجی از اخبار تأیید شده و نشده در فضای مجازی و رسانهای کشور دست به دست میشود مبنی بر اینکه مقامات ارشد ایران به مذاکرهکنندگان هستهای اجازه دادند مستقیم با آمریکا مذاکره کنند! البته در واکنش به این خبرها، روابط عمومی وزارت امور خارجه با انتشار اطلاعیهای ضمن ردّ این اخبار نادرست، اعلام کرد: «این نوع خبرسازیها و بازیهای رسانهای که معمولاً برای فضاسازی سیاسی صورت میپذیرد، فاقد اعتبار است.» اما خوب است به بهانه این موج خبری و تحلیلی تازه، سیاست مذاکراتی دولت سیزدهم در دو سالگی آن ارزیابی شود. دولت سیزدهم با حرکت همزمان در مسیر دو سیاستگذاری کلان رهبر معظم انقلاب، وارد فرآیند مذاکرات هستهای شد؛ اهتمام به خنثیسازی تحریمها و رفع تحریمها. دولت با مروری بر عملکردها و رویکردهای دولتهای سلف خود، به این نتیجه رسید که باید در شیوهها و رویههای مذاکراتی تغییراتی ایجاد کند و بهترین مدل مواجهه با غربِ زیادهخواه را نه در مذاکره التماسی، بلکه در مذاکره مقتدرانه تعریف کرد. از مهمترین الزامات این راه همانی بود که رهبری نظام در طول این دو دهه از آغاز مذاکرات میگفتند؛ «ساخت درونی قدرت.» لذا اگر امروز میبینیم آمریکاییها نه میتوانند از مذاکره دست بکشند و نه میتوانند با توسل به قدرت به مسئله جمهوری اسلامی ایران که از تمام خط قرمزها و چارچوبهای ابرقدرتی و سیاسی آمریکا عبور کرده، پایان دهند، به دلیل قدرتمند شدن ایران اسلامی است. حال که این دولت به دنبال سربازی ولایت است، زمانی که رهبر معظم انقلاب میگویند «مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمیکند. اگر حاضرید باج بدهید، نه یک بار، نه دو بار، پشت سر هم، در همه مسائل اساسی، و از همه خطوط قرمزتان عبور کنید، بله، آن وقت آمریکا با شما دیگر کاری ندارد»(1401/9/5) به دنبال راهی میرود که ساماندهی امور کشور را معطل و منوط به نتیجه مذاکره نکند و در این راه موفق است؛ چرا که دیگر نه از سوئیفت و رفتن نام ایران در فهرست سیاه آن خبری هست و نه آب خوردن مردم به برجام و پذیرش افایتیاف گره زده میشود. امروز آمریکاییها تحت فشار روانی بیاثری تحریمها از هر راه و منفذی میخواهند اراده و عزم ملت ایران را بشکنند. موجسازی و موجسواری دروغپایه با طرح شایعات مذاکره انجام میشود تا ماه عسل دوره مذاکراتی گذشته برای شرطیسازی اقتصاد و آرامش امروز بازتولید شود. باید مراقب این توطئه بود و به مسئولان مذاکرات هستهای کشور که مقتدرانه و بدون دادن باج به آمریکا میخواهند مدافع حقوق ملت باشند، فرصت داد و اعتماد کرد تا در نهایت شاهد نرمشی قهرمانانه از سوی دستگاه دیپلماسی کشور باشیم.
✍️ #فتحالله_پریشان
http://Eitaa.com/e_beman