🔰 حقیقتیابی یا وارونهسازی!
💭سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش برخی کشورهای غربی به استمرار پروژه ایرانهراسی و بدنامسازی ایران، اظهار داشت: «هیئت به اصطلاح حقیقتیاب که با نمایش مضحک حقوق بشری برخی کشورهای غربی به ویژه آلمان و با پول اهدایی آنها در آذرماه ۱۴۰۱ و پس از شکست پروژه بیثباتسازی داخلی ایران ایجاد شد، با انتشار گزارشی شامل مجموعهای سازمان یافته از تحریف واقعیات و دروغپردازیها، نه تنها حقیقتیابی نکرده، بلکه حقایق را به شکل هدفمندی وارونه نیز جلوه داده است.» «کنعانی» افزود: «جمهوری اسلامی ایران این گزارش را که با طراحی رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی از کشورهای غربی تدوین شده است، مصداق بارز سوءاستفاده از مفاهیم و ارزشهای متعالی حقوق بشری برای پیشبرد اغراض کوتهبینانه سیاسی دانسته و آن را فاقد هرگونه وجاهت و اثر قانونی میداند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
🔸️نشست فصلی شورای حکام در مقر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین برگزار شد. «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس طبق روال گذشته طی بیانیهای در افتتاحیه این نشست نیز ادعاهایی را درباره ایران در موضوع هستهای مطرح کرد. وی مدعی شد: «در ایران با چالشهای فزایندهای مواجه هستیم، زیرا ذخایر اورانیوم غنی شده ایران همچنان در حال افزایش است، حتی اگر سطح اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد اندکی کاهش یافته باشد.» شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه، ۱۷ اسفند بررسی موضوعات مربوط به ایران را تکمیل کرد و هیچ تصمیم یا قطعنامهای درباره ایران صادر نشد.
🔸️ «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه «اماسانبیسی» گفت، تهدید رژیم صهیونیستی به حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه خط قرمزی برای بنیامین نتانیاهو خواهد بود. اما او به سرعت از موضع خود عقبنشینی کرد و گفت، خط قرمز وجود ندارد و من نه تنها هرگز اسرائیل را رها نخواهم کرد، بلکه ارائه تسلیحات به اسرائیل را هم قطع نمیکنم. وی که در این مصاحبه تا حدی متناقض صحبت میکرد، گفت: «آنها نمیتوانند ۳۰ هزار فلسطینی دیگر را در نتیجه تعقیب و گریز مبارزان حماس بکشند.»
🔸️ «یتسحاق یوسف» خاخام ارشد سرزمینهای اشغالی شنبه شب تهدید کرد: «اگر ما رو مجبور کنند که به ارتش اسرائیل بپیوندیم، همگی اسرائیل را ترک خواهیم رفت.» رسانههای رژیم صهیونیستی به نقل از یوسف گزارش دادند، این خاخام یهودی گفته قبیله «لاوی» از پیوستن به ارتش معاف هستند و تحت هیچ شرایطی نباید این کار صورت گیرد. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی پیشتر گزارش داد از ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) و آغاز حمله حماس تاکنون ۳۰ هزار نفر اسرائیل را ترک کردهاند.
🔸️ دادستان قم در رابطه با ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی درباره درگیری بین یک خانم و یک فرد روحانی در یک درمانگاه اظهار کرد: «در این رابطه دستورات قضایی لازم صادر و پرونده قضایی تشکیل شده است.» «حجتالاسلام والمسلمین غریب» بیان کرد: «درباره این موضوع تاکنون فردی دستگیر نشده است و تحقیقات ادامه دارد.» وی افزود: «شایعات در مورد پلمب درمانگاه و یا ابطال مجوز آن صحت ندارد و هیچگونه اقدام محدودکنندهای انجام نشده است.»
🔸️ مرکز آمار ایران با انتشار نموداری اعلام کرد: «با کاهش شدید نرخ رشد جمعیت، در برآوردهای جدید جمعیت ایران سال ۱۴۲۵ به سقف ۹۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید و از این سال به بعد، روند نزولی جمعیت کشور آغاز خواهد شد.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
💢دوگانه آمریکا در غزه
تحولات غزه وارد ماه پنجم شده است و همچنان رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا نسلکشی در غزه را ادامه میدهد؛ موضوعی که غرب را به لحاظ حقوق بشر کاملاً بیآبرو کرده است.
جهان و جهانیان خوب میدانند که رژیم صهیونیستی بدون سلاح و حمایت بینالمللی آمریکا و غرب توان جنگ با این هجمه را ندارد. بر اساس گزارههای مختلف، دولت بایدن، رئیسجمهور آمریکا بیش از ۱۰۰ انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی را در طول جنگ غزه سازماندهی کرده است، اما تنها به طور رسمی کنگره را از دو محموله منتقل شده تحت فرآیند عمده فروش تسلیحات خارجی که معمولاً برای بررسی به قانونگذاران ارائه میشود و سپس به صورت علنی افشا میشود، مطلع کرده است. مشارکت عمیق نظامی آمریکا با رژیم صهیونیستی باعث افزایش فوری محمولههای تسلیحاتی پس از ۷ اکتبر شد. مقامات وزارت خارجه میگویند در حال حاضر ۶۰۰ مورد فعال از انتقال یا فروش نظامی بالقوه به ارزش بیش از ۲۳ میلیارد دلار بین آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد. از سوی دیگر، وتوی آمریکا در سازمان ملل، روند آتشبس را در غزه سخت کرده است. بنابراین، ایالات متحده آمریکا در لباس رژیم صهیونیستی جنگ غزه را مدیریت میکند و حامی اصلی این رژیم در کشتار بیش از سی هزار نفر از مردم فلسطین است. این مهم در جهان موجب بدبینی نسبت به آمریکا شده است و در داخل این کشور نیز کار را برای بایدن، به ویژه در جریان انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا سخت کرده است؛ هر چند البته در سیاستگذاری کلان بایدن با ترامپ تفاوتی ندارد و هر دو معتقد به حمایت از رژیم صهیونیستی هستند.
دولت بایدن برای فریب افکار عمومی، بستههای حاوی کمکهای دولت آمریکا را از طریق هوا برای مردم غزه ارسال کرده است. بررسیها نشان میدهد این بستهها نه تنها مشکلات مردم غزه را مرتفع نخواهد کرد؛ بلکه تاکنون موجب کشته شدن ۵ نفر و زخمی شدن ۱۰ نفر شده است. دیروز خبرگزاری «آناتولی» به نقل از شاهدان عینی گزارش داد چتر بعضی از صندوقهای کمکهای بشردوستانه که از هواپیما به پایین پرتاب شده بودند، باز نشد و این صندوقها بر سر فلسطینیهایی سقوط کرد که در انتظار این کمکها بودند و شماری از آنها زخمی و شهید شدند.
◀️ بنابراین، دولت بایدن با «سیاست دوگانه» خود در مرحله اول تلاش میکند در کنار رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه شریک باشد و در مرحله دوم با تبلیغ ارسال کمک به مردم غزه افکار عمومی را در کنار خود داشته باشد. در این میان، تنها مردم فلسطین هستند که برای آمریکا اهمیتی ندارد.
✍️ #اکبر_معصومی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💠مجلس باید امیدساز باشد!
برعکس همه انتخاباتهای گذشته، رهبر معظم انقلاب برای اولین بار حدود یازده ماه جلوتر از ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ روز انتخابات، به همگان توصیه میکنند: «اگر میخواهید جلوی فشار دشمن گرفته بشود، باید قوی بشویم. یکی از ابزارهای مهم قوت کشور همین انتخابات است.» دومین توصیه رهبر فرزانه انقلاب، مربوط به شش روز پس از برگزاری انتخابات و سه ماه قبل از نشستن نمایندگان جدید بر صندلیهای مجلس است. رهبری برای نخستین بار در اولین روزهای پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری(۱۷ اسفندماه ۱۴۰۲) نمایندگان مجلس را به پرهیز جدی از سخنان اختلافانگیز و دعوا راه انداختنها و ستیزهگریهای دشمنپسند متذکر شده و فرمودند: «آن چیزی که میتواند شیرینی مجلس جدید را نابود کند، سخنان اختلافانگیز و دعوا راه انداختنها و ستیزهگریهای دشمنپسند است؛... منتخبان مجلس جدید مراقبت کنند و نگذارند شیرینی تشکیل مجلس در کام مردم و فضای سیاسی با طراوات کشور تلخ شود، وقتی که مجلس شورای اسلامی دچار دعوا و ستیزه و مقابله و جبههبندیهای گوناگونِ اینجوری شد، به طور طبیعی از کار اصلی خودش باز میماند؛ دستهبندیها و کشمکشها مانع میشود از اینکه اینها به کارشان برسند.»
تردیدی نیست که بافت مجلس دوازدهم، متکثر و ترکیبی از آرا، اندیشهها و سلایق متفاوت است و این تکثر مانند شمشیر دو دم است که در عین حالی که برای پیشبرد اهداف نظام در حوزه قانونگذاری و نظارت فرصتهای مطلوبی ایجاد میکند، اما اگر از مسیر عقلانیت انقلابی و اسلامی خارج شود، مجلس و نظام را با چالشها و موانع جدی مواجه خواهد کرد. هشدارهای رهبر معظم انقلاب قطعاً مبتنی بر اطلاعات، مصادیق موثق در میدان و صحنه است. انقلابیگری که رهبر معظم انقلاب از مجلس آینده توقع دارند، این است که مجلس با محور عقلانیت انقلابی، گرههای زندگی مردم را سامان دهد و تصویری که از مجلس آینده مخابره میشود، مجلسی امیدساز باشد نه امیدسوز. از جمله برکات رعایت، مراقبت و توجه به هشدار اخیر رهبر معظم انقلاب عبارت است از: تداوم وتقویت شیرینی کام مردم و عدم صدمه به افکار عمومی، پرهیز از فضاسازی برای طمعورزی دشمنان، پرداختن مجلس به نقش و وظایف خود در گرهگشایی از مشکلات مردم، پرداختن مجلس جدید به چشماندازهای تازه با ترکیبی از تجربه، نوآوری و ابتکار، توجه راهبردی به سرعت گرفتن تغییر وضعیت جهان از نظم موجود به سمت نظم تمدنی جدید.
✅️نکته پایانی: ﻭﻗﺘﻰ دست ﺑﺎ ﻛﺎﻏﺬ بریده میشود، اذیت میکند، میسوزد و از فکر بیرون نمیرود؛ ﺍﻣﺎ ﻣﺜﻼً ﻭﻗﺘﻰ ﺑﺎ ﭼﺎﻗﻮ بریده میشود، ﺑﻌﺪ ﭼﻨﺪ دقیقه ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ میشود؟ در واقع، ﻛﺎﻏﺬ از ﭼﺎﻗﻮ ﺑُرندهﺗﺮ ﻧﯿﺴﺖ. ﻓﻘﻂ ﺍﻧﺘﻈﺎر و تصور آﺳﯿﺐ دیدن از ﮐﺎﻏﺬ نبوده است... خود مراقبتی لازم است تا ﺣﮑﺎﻳﺖ بعضیها نشود.
✍️ #حسين_عباسيان
http://Eitaa.com/e_beman
جامعه شناسان، سیاستمداران و حقوقدانان حامی نزاع
نظر به نزاع رخ داده در یک درمانگاه در قم، اقشار نظریه پرداز در جامعه هریک مشغول بررسی این واقعه از دریچه نگاه خود هستند، اما نکته مهم این واقعه نگاری ها ضعف جدی در نگاه جامعه شناختی و علت-معلولی حاصل از بی طرفی است
در زمانه ای که جامعه بیش از پیش نیازمند آرامش و حل اصولی معضلات خویش است، صاحب نظرانی که باید پیش قدم در این امر باشند با تحلیل های دارای پیش زمینه و بعضا فاقد شاخص های علمی بر طبل افزایش نزاع و چنددستگی در جامعه می کوبند
درحالی که در بسیاری از جوامع مترقی جهان، جامعه شناسان، حقوقدانان و احزاب سیاسی قبل از آنکه تفکرات حزبی و گروهی خود را مدنظر قرار دهند، پدیده را از منظر علمی و آسیب های متصوره از آن بررسی میکنند و برای کاهش آن آسیب ها راه حل ارائه میدهند
اما این پرداخت حرفه ای و علمی دربین صاحب نظران ما چند صباحی هست که درگیر تفکرات سیاسی یا مغرضانه شده است تا جایی که برخی از جامعه شناسانی که باید در خط مقدم حل نزاع و کاهش تنش در جامعه باشند و حقوقدانانی که باید پرچمدار اجرای قانون دربین شهروندان باشند، اتفاقا بر طبل نزاع و تفرقه و پیچیده شدن معضلات میکوبند و جامعه را از رسیدن به اصلاح حقیقی و پیشرفت اخلاقی، عقب میرانند
ازهمین رو رسوخ این نوع نگاه دربین نخبگان جامعه ، خطرناک تر از رواج آن در بین عامه مردم است
و این تصور ایجاد میشود که آنان به دنبال تحمیل نظرات خود به حاکمیت و جامعه به هر قیمتی هستند تاجایی که جامعه را در تشدید رویه های نادرست و غیراخلاقی همراهی مینمایند
هنگامی که دفاع از حق آلوده به نگاه های مادی شود، راه اصلاح جامعه به کندی پیش می رود و آسیب شناختی جدی به آحاد مردم وارد میسازد همچون نگاه مادی خواص در عصر عاشورا که سر بزرگ ترین مصلح اجتماعی را بر نیزه برد لذا بر حاکمیت واجب است که برای تامین منافع عمومی مردم و جامعه از پذیرش تحلیل های غیرعلمی و به دور از مبنای علمی بپرهیزد و مشاوران خویش را از بین اساتید ، عالمان و نظریه پردازان منصف و مصلح برگزیند
✍️ #نسرین_مقیمی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 استیصال آمریکا در خاورمیانه
🔻«توماس فریدمن» که هفته قبل همراه فرمانده سنتکام از پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه و اردن دیدن کرده، از جنگ سایه میان ایران و آمریکا خبر داده و در «نیویورک تایمز» نوشته است: «گفته میشود خطرناکترین و تنشخیزترین نقطه جهان در حال حاضر تنگه بین تایوان و چین است، اما من در این باره تردید دارم. اکنون موازنه بازدارندگی در این منطقه برقرار است. تحولات تنگه تایوان در مقایسه با آنچه در بازدید از خاورمیانه دیدم، یک رقابت دوستانه است. جنگ در سایه، ۱۰ روز پس از حمله حماس به اسرائیل آغاز شد، زمانی که ایران تصمیم گرفت نیروهای نیابتی را تقویت کند. ایران احتمالا یک هدف دیگر نیز دارد؛ ترساندن متحدان عرب آمریکا با نشان دادن اینکه میتواند به نیروی محافظ، یعنی آمریکا ضربه بزند. جنگ سایهای که در آنجا در حال گسترش است، هر لحظه ممکن است از زیر سایه بیرون بیاید.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 توقف و بن بست معنا ندارد
🟢«سردار سلامی» افزود: «خصوصیت پاسداران این است که در سیل، زلزله و کرونا اولین نفر وارد صحنه کمک به مردم میشوند و آخرین نفر هستند که از میدان خارج خواهند شد.» فرمانده کل سپاه پاسداران یادآور شد: «سپاه در هیچ بعدی نقطه پایان ندارد و همواره در مسیر است. راه را که درست برویم به همه اهداف میرسیم. سپاه همیشه در حرکت است و سکون در منطق سپاه اصلا جایگاهی ندارد. اکنون ما در نزدیکترین فاصله هم از لحاظ فیزیکی و هم روحی و روانی با دشمن قرار داریم.» وی افزود: «اما در عین حال، داشتن آرامش در قلب این آشفتگی برای سپاه یک خصوصیت دائمی است که این حالت به ملت هم منتقل شده تا آنان هم همواره چهره مدافعان خودشان را بگیرند. اگر ما نگران و آشفته و افسرده باشیم ملت هم همین حس را میگیرد، اما وقتی ما نگرانی نداریم و آرام هستیم مردم هم آرام میشوند. در عین حال دشمن از این حالت ما حسی متضاد میگیرد و درمانده و ناآرام میشود.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 مجلس عرصه تندوری نیست
«عباس سلیمینمین» کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تذکرات رهبر معظم انقلاب نوشته است: «تأکید ایشان بر جلوگیری منتخبان ملت از ایجاد دعوا، ستیزه و همچنین شکلگیری جبههبندیهای مختلف، نشاندهنده وظیفه سنگینی است که نمایندگان مردم در مجلس دوازدهم برعهده دارند. در کوران این رقابتها برخی کاندیداها با اظهارات تخریبگرانه، تلاش کردند فضای سیاسیـ انتخاباتی کشور را تحتتأثیر قرار دهند. اگرچه در آن مقطع برخی تلاش کردند این موضوع را با گزاره «رقابت» توجیه کنند، اما اکنون شاهد ادامه چنین راهبردهای مذمومی ازسوی برخی چهرهها هستیم. اینکه شیوههای تخریبی به مجلس آینده بکشد و شاهد رویکردهای تخریبگرانه ازسوی برخی باشیم، قطعاً واکنشهای منفی بسیاری بهدنبال خواهد داشت، چراکه نباید اجازه داد خانه ملت به عرصهای برای یکسری تندرویها و موضعگیریهای بهدور از منطق باشد.»
http://Eitaa.com/e_beman