حرف روز
🔰در برابر دشمن غیرقابل اعتماد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در چند سخنرانی اخیر، با اشاره به بدعهدی دشمنان، بر موضوع مراقبت و صیانت از منافع ملی در عرصه سیاست خارجی تأکید کردهاند؛ اما آنچه نقش اصلی و تعیینکننده در تحقق منافع ملی ایفا میکند، ایجاد جبهه فراگیر داخلی در عرصه داخلی و پرهیز از دوقطبیسازی است. تکثر و تنوع سلایق و گرایشهای سیاسی در ذات فرهنگ سیاسی جامعه ایرانی وجود دارد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آذر ۱۴۰۲ فرمودند که در اینگونه مواقع راهکار آن است که بر اصول محکم بایستیم و در حیطه سلایق اغماض به خرج دهیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با بسیجیان در همان تاریخ توصیه کردند که باید از دوقطبیسازی جامعه پرهیز کرد. در این باره نخست باید بکوشیم ببینیم مشکل اساسی در این باره چیست؟ مسئله اساسی در شکلگیری گرایشهای ضد انسجام ملی، صفر و صدی دیدن قضایا و عملکرد عناصر سیاسی است. در اینجا گویی قانون «همه یا هیچ» حکمفرماست؛ یعنی اگر عناصر سیاسی «همه» سلایق و خصلتهای سیاسی یکدیگر را ندارند، گویی «هیچ» محدوده و عقاید مشترکی با يکديگر ندارند. گاه توجه نمیشود که بین صفر و صد اعداد و نقاط دیگری نیز هست. اینکه نیروهای سیاسی که همفکر و هم سلیقه ما نیستند، پس دقیقاً در نقطه مقابل ما هستند، پدیدهای مخاطرهآمیز است. مشکلات سیاسی و اجتماعی ناشی از آن نیز دقیقاً از همین جا آغاز میشود؛ چرا که به فرمایش رهبر حکیم انقلاب اسلامی ایجاد دو قطبیهای کاذب، بیفایده و البته پرضرر است.
پیامدهای تفرقه و دوقطبیسازی در جامعه آن است که اخلاق عمومی را زایل میکند؛ خشم و نفرت در جامعه میپراکند؛ انسجام اجتماعی را دچار مشکل میکند؛ چهره و شخصیت جهانی نظام را مخدوش کرده و راه توطئهگری دشمنان را در مقطع حساس کنونی هموار میکند. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی درباره توجه به انسجام داخلی در ۲۱ دیماه 1388 فرمودند: «من این را بارها گفتهام؛ اثبات و نفی ما نسبت به اشخاص،ناشی است از جمعبندیای که ما نسبت به این آدم یا نسبت به این دولت یا نسبت به این جریان داریم. این به معنای این نیست که هیچ نقطه منفیای در این جايی که ما داریم تأییدش میکنیم، نیست؛ خوب، چرا، نقطه منفی هم هست؛ منتها من وقتی مقایسه میکنم بین آن نقطه منفی و آن نقاط مثبت، میبینم که آن نقاط مثبت ترجیح پیدا میکند. خوب، نتیجه جمعبندی میشود این. به نظر من باید اینجوری عمل کرد.» بر اساس این فرمایش رهبری معظم انقلاب اسلامی در این صورت است که میتوان راه تحقق جبهه فراگیر داخلی در این شرایط حساس داخلی و منطقهای را محقق کرد. (عزیز غضنفری)
https://eitaa.com/e_beman
گزارش روز
🔰توسعه ایران با ادامه پهلوی؟
در چهلوششمین دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان این سؤال اساسی طرح میشود که «اگر رژیم پهلوی ادامه مییافت میتوانستیم شاهد وجود پیشرفتهای علمی، تأسیسات نیروگاهی، پتروپالایشگاهی و کشتیسازی و ... به صورت درونزا باشیم یا خیر؟»
پاسخ قطعاً منفی است. علت را باید در نگرش پهلوی به موضوع «توسعه» جستوجو کرد.
توسعه با رشد اقتصادی متفاوت است، رشد اقتصادی به معنای رشد تولید و خدمات در یک کشور است و میتواند برونزا باشد و از طریق دیگران حاصل شود، اما توسعه موضوعی درونزا به معنای توان آباد کردن است.
ممکن بود رژیم پهلوی در صورت تداوم، با فروش دلارهای نفتی و وارد کردن کارخانه، ما را به پیشرفت اقتصادی میرساند؛ اما هیچ گاه توسعه اقتصادی را محقق نمیکرد؛ چرا که رویکرد پهلوی در حوزه اقتصاد به جای استحکام ساخت درونی قدرت، به معنای تقویت مؤلفههای تولید داخل و درونزا کردن آن، واردات کالا و کارخانه با دلارهای نفتی بود.
برای نمونه، آنچه به منزله صنعت در قالب ذوب آهن اصفهان، صنعت هستهای، گسترش بنادر و ... به ایران آمد، هیچگاه همراه با انتقال فناوری نبود و اتفاقاً شرکتهای غربی در قبال دلارهای نفتی که از ایران دریافت میکردند، تنها تجهیزات را منتقل کرده و هیچ گاه اجازه نمیدادند مهندسان ایرانی در قامت فهم فناوری آنها حضور یابند.
صنعتی شدن در دوران پهلوی از طریق فروش نفت بود. توسعه اقتصادی در شرایطی حاصل میشود که برنامهریزیها در چاچوب منافع کلان آن کشور تدوین شوند؛ اما آنچه در رویکرد رژیم پهلوی شاهد بودیم، کاملاً در مغایرت با این مسئله است. آمریکا ایران را در تمام عرصهها به خود وابسته کرده و شأنیتی به جز تأمین نفت خام برای ایران قائل نبود.
رویکردهایی که ایران قبل از انقلاب در پیش گرفته بود، منطبق با الگوی حامی ـ پیرو بود و اساساً در این الگو نقشی که برای ایران تعریف کرده بودند، هیچگاه نمیتوانست ایران را از حیث رویکردها در مسیر توسعه قرار دهد. ضمن اینکه داشتن اعتماد به نفس در ایران و ایرانیِ زمان پهلوی در قالب فرهنگ غربزدگی و آنچه پهلوی به دنبال آن بود، به کلی نابود شده بود. موتور توسعه اقتصادی علم است. صنعت هستهای، نفت و بسیاری از علوم از چندین دهه قبل از انقلاب رخ برآورده بودند؛ اما تولیدات علمی در دانشگاههای ایرانی در آن زمان در حداقل ممکن بود. کشوری با این سطوح پایین علمی چگونه میتوانست به توسعه اقتصادی دست یابد؟ بنابراین پهلوی با آن رویکردها نمیتوانست ایران را به توسعه برساند؛ اما جمهوری اسلامی رویکردها را تغییر داد تا بستر رسیدن به توسعه درونزا حاصل شود. (علی محمدی)
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🔰بصیرت و مقاومت
✅ « تُسِرُّونَ إِلَیْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ»
🔶 لَا تَجِدُ قَوْماً يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءهُمْ أَوْ أَبْنَاءهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ أُوْلَئِكَ كَتَبَ فِي قُلُوبِهِمُ الْإِيمَانَ وَأَيَّدَهُم بِرُوحٍ مِّنْهُ وَيُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ أُوْلَئِكَ حِزْبُ اللَّهِ أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
(مجادله/۲۲)
❌حزب اللّه، با دشمن خدا دوست نمى شود. زیرا در یک دل، دوستی خدا و دوستی دشمن خدا جمع نمی شود.
✅پاداش دوستی نکردن با دشمنان خدا:
⚡️خداوند، ايمان را در دلهايشان ثابت می فرماید.
⚡️با روحى از جانب خويش آنان را تأييد می نماید.
⚡️آنان را در بهشتهایی كه نهرها از پاى درختان آنها جارى است، وارد مى كند در حالى كه در آنجا جاودانه هستند.
⚡️خداوند از آنان راضى است و آنان نيز از او راضى هستند.
✍#بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
💢چراغ سبز ترامپ؟!!
«ایالات متحده آمریکا در جریان چهل و هشتمین نشست بررسی دورهای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، برای اولین بار از انتقاد از کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی خودداری کرد.»
🔻برخی این خبر را پیشگامی ترامپ برای مذاکره با ایران تفسیر کردند. خبر بعدی، به این تفسیر ضریب داد. «قطع بودجه ۶۰ میلیون دلاری شبکههای ماهوارهای توسط ترامپ» تب و تابی بین رسانههای اپوزیسیون خارج نشین انداخت. طبق بررسیهای bbc در ادامه این روند تعدادی از نهادها و رسانههای فارسی زبان وادار شدهاند نیروهای پاره وقت خود را تعدیل کنند. این نشان از آشفتگی اپوزیسیون از فرمان اجرایی ترامپ داشت. در میان این اخبار و تحولات خارجی برخی روزنامه های داخلی تیترهای کهنه شان را نو نوار می کردند و می گفتند: « با دشمنان مدارا»
📌اما واقعیت چیست؟ ترامپ چرا میخواهد به ایران چراغ سبز نشان دهد؟ برای اینکه به راز این چراغ سبز پی ببریم باید قدری کامل تر اخبار آمریکا را دنبال کنیم. به این خبر توجه کنید«دونالد ترامپ در یکی از فرمانهای اجرایی که امضا کرد تمام کمکهای خارجی آمریکا را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرده است. او سه ماه برای بازبینی این کمکها فرصت خواسته است.این کمکها که سال ۲۰۲۳ حدود ۷۰ میلیارد دلار بوده است به بیش از دویست کشور جهان، پانزده هزار نهاد و سازمان ارائه میشود» این خبر نه تنها اپوزیسیون و رسانه های معاند جمهوری اسلامی را نگران کرد بلکه برخی نهاد ها و حتی کشورهای دیگر از جمله اکراین را هم نگران کرد. در واقع موضوع فراتر از شبکههای فارسی زبان بود. دلیل این تصمیم ترامپ را می توان در باور مرکانتیلیسمی ترامپ یافت. در واقع او بر اساس باور به اقتصاد ملی معتقد به نوعی نو انزواگرایی است.
🔻همانطور که شان اسپایسر دبیر سابق مطبوعاتی کاخ سفید در مورد سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ در دور گذشته چنین عنوان کرده بود که ترامپ دکترین «اول آمریکا» را سر لوحه کار خود قرار داده است. به این صورت که منافع ملی آمریکا در ابعاد اقتصادی و امنیت ملی حفظ شود نه به این معنی باشد که آمریکا همچون ژاندارمی در منطقه پرسه بزند.
به عقیده ترامپ اول باید به دنبال این بود که چه چیزی بیشتر منافع ملی آمریکا و دولت آمریکا را تامین می کند. سپس باید هزینه ها را متمرکز کرد. با اندکی مطالعه منش و سیاست های ترامپ در دور اول ریاستجمهوری اش به خوبی خواهیم فهمید که اخباری که شاید برای برخی رسانه های داخلی، جدید ، به نظر می رسد و آن را چراغ سبز ترامپ تفسیر می کنند در واقع ادامه مسیر دولت سابق ترامپ اما با رویکردی به اصطلاح رادیکال تر است. ترامپ بر این باور است که نقش ژاندارمری و مداخله گرایی آمریکا، هزینه های گزافی را برای این کشور به بار آورده لذا به دنبال آن است که در تکالیف یا تعهدات پر هزینه آمریکا تجدید نظر کند. روبیو وزیر خارجه ترامپ می گوید« از هر دلاری که به فاندگیران ایرانی داده شده، تنها 12 سنت به مقصد اصلی رسیده و 88 سنت آن صرف هزینههای شخصی و اداری شده است.» بنابراین موضوع، ناکارآمدی شبکههای معاند در پیشبرد نقشه های شوم استکبار است نه چراغ سبز به ایران ؛ از این رو خط مذاکره صرفاً یک باور ساده است که به هیچ راه سازنده ای ختم نخواهد شد.
✍محمد حکیمی
https://eitaa.com/e_beman
9.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #روایت_اول | ایمان و ایستادگی، راهکار نهایی مقابله با نظام سلطه است
👆پاسخ مهندس اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به این سؤال که پیروزی جبهه مقاومت در غزه و لبنان چه درسی برای ایران و جهان اسلام دارد؟
🎤در گفتوگو با رسانه KHAMENEI.IR در حاشیه دیدار امروز مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب در روز عید مبعث. ۱۴۰۳/۱۱/۹
💻 https://eitaa.com/e_beman
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
🔰در خصوص استیضاح وزیر اقتصاد
🍃🌹🍃
🔹در شرایط فعلی و در ابتدای شروع به کارِ دولت، اگر مجلس اقدام به استیضاح نماید، دولت مدعی می گردد که نگذاشتند برنامه هایم را به سرانجام برسانم وگرنه در روزهای آینده تورم را کنترل می کردم همچنانکه با این سیاست ارزی، ناترازی تجارت خارجه را کمتر کردم و صادرات غیر نفتی را بهبود بخشیدم؛ اگر مهلت می دادند شوک تورمی را کنترل می کردم و ماحصل بازار توافقی در بهبود اشتغال و تولید کشور دیده می شد.
🔹از آن طرف با توجه به تبدیل شدن بودجه و بازار توافقی به قانون (بنیان سیاست ارزی دولت)، ولو اگر وزیر اقتصاد در شرایط فعلی تغییر کند هم تاثیری بر روند شکل گرفته ندارد و نه تنها شوک ديگري به اقتصاد وارد می شود بلکه موجب تنش و جنجال سیاسی نیز می گردد.
🔹به نظر می رسد بهترین راهکار کمک به دولت و تیم اقتصادی دولت باشد تا الزامات و شرایط موفقیت سیاست های ارزی دولت فراهم گردد و شرایط بهتری را در ماه های آینده شاهد باشیم. استیضاح را می توان چند ماه دیگر نیز انجام داد، اما با این تفاوت که دیگر دولت و وزیر محترم نمی تواند ادعا کند که نگذاشتند برنامه هایمان را پیش ببریم.
🔹البته از هم اکنون مشخص است که بی تدبیری ها را به مسئله تحریم و مذاکره گره خواهند داد.
🔹در مجموع فکر میکنم که استیضاح در شرایط فعلی به صلاح نیست و هیچ چیز را تغییر نخواهد داد و در کنار مسائل اقتصاد، فضای سیاسی کشور را نیز وارد تنش می کند.
✍🏼 علی محمدی
🆔 https://eitaa.com/e_beman
🇮🇷🇵🇸
❇️ بررسی #کارنامه_انقلاب_اسلامی
🔟 مقایسه انقلاب اسلامی با انقلاب شوروی
🍃🌹🍃
🔹پیشتر به مقایسهی بسیار مختصر انقلاب اسلامی با انقلابهای فرانسه و آمریکا پرداختیم. لازم است که افراد دغدغهمند خود به سمت مطالعه و تعمق بیشتر در این باب بروند.
آقا در مورد چگونگی وقوع انقلاب شوروی میفرمایند: «قبل از حکومت کمونیستها، حکومت معروف تزارها در رأس کار قرار داشت که زیاد فساد و ظلم میکرد، ولی درعینحال مردم زندگی میکردند...حادثهیی پیشآمد کرد که عبارت از کمبود نان بود. حالا تشکیلات دولتی، یا خیانت کردند و یا بیعرضگی نشان دادند. البته در بحبوبهی جنگ بینالمللی اول بود و حکومت روسیه با آلمان و اتریش و آن گروه جنگ بینالمللىِ اول میجنگید. ناگهان، این طرف، کمبود نان پیدا شد و در شهر مسکو نان کم آمد و مردم به خاطر گرسنگی، از خانهها بیرون آمدند. این، واقعیت و متن تاریخ است و ادعا نیست. آن حزب هم از بلبشوی اوضاع جنگ استفاده کرده بود و کسانی را به داخل کشور فرستاده بود. تا دیدند که قضیه اینطوری است، به مسأله رنگ سیاسی دادند و جنجالی درست کردند. بعد هم با طرح شعارها و و هدایت حزبی، مردمی را که برای نان -نان به معنای واقعی، یعنی قرص نان- شورش کرده بودند، علیه حکومت تحریک کردند. به عبارت دیگر، اگر در آنجا نان پیدا میشد و به مردم میدادند میخوردند، شورش تمام شده بود! این، حادثهی روسیه بود. ۱۳۶۹/۰۳/۰۷» حادثهای که هیچگاه مردم در آن اصل نبودند و ۱۵سال هم دوام نیاورد و این است تفاوت این انقلاب با انقلاب اسلامی که واقعاً مردمی بود.
#فجر_مقاومت
🆔 https://eitaa.com/e_beman
بعد از زیرساختهای سوریه، نوبت دانشمندان سوری شد
اقدامات سرکوبگرانه عناصر مسلح وابسته به حکومت جولانی که به تازگی خود را رئیس جمهور دوره انتقالی سوریه خوانده، با ترور یک دانشمند سوری وارد مرحله جدیدی شده است. «دیدهبان حقوق بشر سوریه» اعلام کرد، «حسان ابراهیم» استاد مرکز پژوهشهای علمی ترور شده است. بر اساس این گزارش، جسد این دانشمند سوری در معربا در حومه دمشق پس از آنکه اعدام میدانی شد، کشف شده است. این دانشمند متولد طرطوس و از طایفه علوی بوده که از زمان سقوط نظام سابق، در معرض بیشترین حملات گروههای مسلح حاکم بر دمشق بودهاند .این مرکز سوری همچنین از 109 جنایت قتل و ترور در استانهای مختلف در ماه گذشته میلادی خبر داد که به جان باختن 225 نفر، از جمله شش زن و کودک منجر شده است
https://eitaa.com/e_beman
🔰عجولانه و پابرهنه در صحنه دیپلماتیک پریدن خطاست
«علی لاریجانی» مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در گفتوگویی با بیان اینکه مسئله هستهای بخشی از توان ملی ماست، گفت: «من خودم مذاکرهکننده در مسئله هستهای بودم، حد دارد موضوع. مسئله هستهای همه توان ملی ما نیست؛ مردم باید زندگی کنند، باید پیشرفت در زمینههای مختلف حاصل بشود.» وی درباره توافق برجام نیز مدعی شد: «توافق هستهای موضوع دانش هستهای را نگه داشت که وجود داشته باشد؛ ولی به جای ۹ هزار سانتریفیوژ ۵ هزار سانتریفیوژ بود. ولی در ازای آن فضایی در کشور ایجاد شد برای کار و تلاش و توسعه سایر بخشها و این بسیار مهم بود. دلیل مخالفت رژیم صهیونیستی هم این بود و فشار آورد و ترامپ از این [توافق] خارج شد.» وی همچنین درباره احتمال مذاکره با دولت ترامپ گفت: «وقتی کسی مذاکره پیشنهاد نداده، راجع به چه چیزی صحبت میکنیم؟» لاریجانی در ادامه تأکید کرد: «جمهوری اسلامی همیشه اهل مذاکره بوده است؛ اما تصمیم عجولانه در این باره را درست نمیدانم. الآن میبینم خیلیها در رسانههای داخلی این حرفها را میزنند. ولع بلاوجه نباید در این قضیه داشته باشیم، چون کسی چنین پیشنهادی به شما نداده که الان بحث میکنید. اینقدر عجولانه و پابرهنه در صحنه دیپلماتیک پریدن و حرف زدن، دیگران را به اشتباه محاسباتی میاندازد.»
https://eitaa.com/e_beman
🔰نیروی دریایی سیال در تراز انقلاب اسلامی
«سردار علیرضا تنگسیری» در حاشیه بازدید فرمانده کل سپاه از آخرین وضعیت آمادگی رزمی یگانهای موشکی نیروی دریایی سپاه گفت: «ما با دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی به سمت نیروی دریایی سیال در تراز انقلاب اسلامی حرکت کردهایم. سامانههای ما در صدها متر زیر زمین نگهداری میشوند و در زمان نیاز در زمان بسیار کوتاهی عملیاتی میشوند.» فرمانده نیروی دریایی سپاه خاطر نشان کرد: «این سامانهها و شهرهای موشکی میتوانند صدها کیلومتر از عمق کشور مسلح، شلیک و اهداف خود را در عمق دریاها مورد اصابت قرار دهند.» وی با اشاره به قابلیتهای ویژه این سامانهها ادامه داد: «این سامانهها ویژگیهای منحصر به فردی دارند که در لبه تکنولوژی موشکهای کروز دریایی در جهان قرار داریم. موشکهایی که حرکت آنها دیگر بهصورت خطی نبوده و کاملاً هدایتپذیر و در شناسایی اهداف کاملاً هوشمند عمل میکنند.» فرمانده نیروی دریایی سپاه در پایان تصریح کرد: «دشمنان در توانمندی ما دچار اشتباه محاسبه نشوند و مردم عزیزمان ما هم بدانند فرزندان این ملت از هیچ تلاش و جانفشانی برای سرافرازی و سربلندیشان فروگذاری نمیکنند.» در این بازدید از موشک کروز دریایی «قدر ۳۸۰» نیروی دریایی سپاه پاسداران با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر رونمایی شد. قابلیت انجام عملیات با یک نفر و در کمتر از ۵ دقیقه از ویژگیهای اصلی این موشک است.
https://eitaa.com/e_beman