برگی از #تاریخ اسلام
🌹👇پشیمان ها:
🌾⚜🌾⚜🌾⚜🌾⚜🌾
بعضی از افرادی که به پیامبر اسلام (ص) ایمان آوردند چون سلمان و ابوذر، شخصیت های مؤمن و طراز یک شدند، بعضی هم از آنطرف بام افتادند و کم کم در دلشان از رفتار پیامبر ناراضی شده ، با خود گفتند کاش از اول ایمان نمی آوردیم و کمک نمی کردیم که این دین بر همه حجاز مسلط شود، هم دستورات سختگیرانه ای دارد، هم اهل هیچ باج و رشوه و انعطافی نیست.
🌀 این گروه بخاطر دنیا و رفاه آمده بودند، وقتی دیدند علی(ع) که او هم اهل معامله نیست و در کارش جدی است، به جانشینی منصوب شد، این قدر ناراحت شدند که حتی در روز غدیر هم از خود یک نارضایتی جزئی نشان دادند که در بعضی کتب تاریخ ثبت است، تصمیمشان این شد برای این که دوباره پشیمان نشوند نگذارند امام به حکومت برسد.
🌴🌻🌴🌻🌴🌻🌴🌻
💠 بالاخره بعد از 25 سال دوباره مردم به این نتیجه رسیدند که امام علی (علیه السلام) گزینه خوبی برای حکومت است، با عجله و بصورت گروهی به در خانه ایشان آمده آنقدر اصرار کردند تا این که امام، حکومت را پذیرفتند ، اما بعضی از مردم بعدا پشیمان شدند فکر نمی کردند این قدر این امامی که به حکومت دعوتش کردند، بصورت جدی بخواهد همه قوانین اسلام را اجرا کند و خواسته هایی از امت داشته باشد که آنها حال اجرای آن را ندارند.
🌀 فکر می کردند هر قانونی به نفع ما باشد اجرا می کنیم هر کدام هم نخواستیم اجرا نمی کنیم ، چون خودمان امام را به حکومت رساندیم ، او هم به حرف ما می کند و مطابق میل ما اسلام را اجرا می کند! مثلا معاویه در حکومت های قبلی هم بود و مشکلی هم نبود حالا هم می توانست باشد. اما در کمال تعجب دیدند امام برای برکناری معاویه، همه را به درد سر انداخت!! و صدها کشته روی دست مردم گذاشت، کاری هم از پیش نرفت !! حالا معاویه فرماندار بماند چه اشکالی پیش می آید، نباید که بخاطر برکنار کردن معاویه زندگی را برخود تیره و تار کنیم!!
🔸💥🔸💥🔸💥🔸💥🔸
🌿در انقلاب اسلامی هم همین طور شد، بعضی به یک حکومت اسلامی آرام و مهربان و همیشه در مسجد رأی دادند! فکر نمی کردند این انقلاب در داخل مسجد هم اگر باشد بالاخره به محراب نزدیک می شود و محراب محل حرب است.
🌿 عده ای نمی خواستند این انقلاب بعدا به یک حکومت علیه مستکبرین جهانی مبدل شود و این همه درد سر بیافریند، فقط آن بریز به پاش و ظلم شاه را می خواستند از بین ببرند، شراب نخورند ، حجاب رعایت شود، بعدا هم مثل صدها حکومت دیگر که الان در دنیا هستند و با ظالمین می سازند و یک طوری روز را شب می کنند ، آهسته برو آهسته بیا که گربه شاخت نزنه ، دو روز دنیا را بی درد سر زندگی کنند.
🌿حالا پشیمانند که عجب کاری کردیم. ما منظورمون از اسلام همان نماز و روزه بود نه جهاد و امر به معروف و نهی از منکر و تشکیل حکومت اسلامی با همه ابعاد ضد ظلم آن که بخواهد حق برادران مسلمان فلسطین و سوریه و یمن و افغانستان و حتی مسلمانان اروپا راهم مطالبه کند، مگر ما سر پیازیم یا ته پیاز که همه مسلمانان آفریقا و نیجریه راهم ما باید پشتیبانی و دلگرم و کمک کنیم؟!
⛳️🌷⚔⛳️🌷⚔⛳️🌷
💥🌿در حکومت امام زمان(عج) هم همین قضیه تکرار خواهد شد ، گروهی پشیمان می شوند این چه وضعی است یک امام سخت گیر و بدون انعطاف سر کار آمده که آسایش را از ما سلب و نان ما راهم آجر کرده، همان جمهوری اسلامی که نصف قوانینش را زیر سبیلی رد می کردیم و زیر آبی میزدیم خیلی بهتر بود، از زیر بار مالیات فرار می کردیم نمی فهمیدند، بیت المال را بالا می کشیدیم کسی متوجه نمی شد، حالا که نمی شود تکان بخوری ، همه چیز زیر ذره بین قرار گرفته، صد رحمت به همان جمهوری اسلامی !!
💥🌿 آری اگر منتظر حقیقی نباشیم و شعاری بگوئیم (یا مهدی عجل علی ظهورک)، یقین بدانید که بعد از ظهور دچار چنین مشکلی خواهیم شد. بعضی ها بمرور وا داده می شوند یعنی عبور از خط قرمزها برای ایشان آسان می شود، خوردن بیت المال نم نمک قابل پذیرش می شود، به عکس باید هر روز از روز قبل نظارت بر خود و نفس را تقویت کنیم و سخت گیرانه تر به خود نهیب بزنیم که کجا می روی، باید ساخته تر و مهذب و پاک تر شوی نه رهاشده تر، تا لایق پیوستن به سپاه حضرتش گردی انشاءالله.
تدوین : سید محمد حسین مرکبی
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹🌙اشرافیگری و غرق شدن در لذات دنیا آفت انقلابیگری ودر دام شیطان بزرگ(آمریکا) افتادن است.
[سوره الزخرف (43): آيات 36 تا 37]
وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ (36)
و هر كه از ياد خداى رحمن روى گردان شود شيطانى بر او مىگماريم كه همراه و دمساز وى گردد.
🌹👇نکته:
سياست گام به گام شيطان « يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطان»
1⃣ مرحله اول القاى وسوسه است. «فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ »
2⃣در مرحله دوم تماس مىگيرد. «مَسَّهُمْ طائِفٌ»
3⃣مرحله سوم در قلب فرو مىرود. «فِي صُدُورِ النَّاسِ»
4⃣مرحله چهارم در روح مىماند. «فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ»
5⃣مرحله پنجم انسان را عضو حزب خود قرار مىدهد. «حِزْبُ الشَّيْطانِ»
6⃣مرحله ششم سرپرست انسان مىشود. «وَ مَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطانَ وَلِيًّا»
7⃣مرحله هفتم انسان خود يك شيطان مىشود. «شَياطِينَ الْإِنْسِ وَ» ...
امروز مصداق کامل شيطان ؛ آمریکای جنایتکار است که بر سر راه همه می نشیند و برای خارج کردن از صراط مستقیم همه روشها را عملیاتی می کند
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
با سلام وتحیت خدمت اساتید گرانقدر: جهت استحضار یکی از اهداف کانال ترغیب اهل سخن به مقاله نویسی علمی و پژوهشی در صورت توان ونیز تلاش در جهت نگاشتن حداقل یادداشت های کوتاه مستند واثر بخش است . درباب یادداشت ها ، پس از ارسال یادداشت خود به شماره 09151564390، در هیئت کارشناسی بررسی وپس از تایید بارگذاری خواهد شد ودر باب مقالات نیز علاوه بر استقبال سایت بصیرت از این مقالات، فراخوان همایش های علمی وتخصصی ومنطبق با موضوع کانال، بارگذاری و همانند نمونه زیر به اطلاع اساتید محترم خواهد رسید👇👇
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🍀
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀نامه ۲۴
🍀#اقتصاد مقاومتی=خام فروشی ممنوع
🍀وصيتى آن حضرت (ع) كه پس از او با اموالش چه كنند
ِ 🍀 يَشْتَرِطُ عَلَي الَّذِي يَجْعَلُهُ إِلَيْهِ أَنْ يَتْرُكَ الْمَالَ عَلَي أُصُولِهِ وَ يُنْفِقَ مِنْ ثَمَرِهِ حَيْثُ أُمِرَ بِهِ وَ هُدِيَ لَهُ وَ أَلَّا يَبِيعَ مِنْ أَوْلَادِ نَخِيلِ هَذِهِ الْقُرَي وَدِيَّةً
حَتَّي تُشْكِلَ أَرْضُهَا غِرَاساً
🍀و با كسي كه اين اموال در دست اوست #شرط مي كنم كه اصل مال را حفظ نموده تنها از ميوه و درآمدش بخورند و انفاق كنند،
🍀و هرگز نهالهاي درخت خرما را نفروشند، تا همه اين سرزمين يكپارچه زير درختان خرما بگونه اي قرار گيرد كه راه يافتن در آن دشوار باشد
☘تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
🌹👇دیپلماسی صلح و امنیت در مذاکره با طالبان
هادی محمدی
تحلیلگر ارشد بینالملل
اشغال ۱۷ ساله افغانستان از سوی آمریکا، نه تنها به اهداف تعریف شده دست نیافته، بلکه به پدیدهای وارونه برای راهبردهای آمریکا تبدیل شده است. اما از سوی دیگر آمریکا نمیتواند از حوزه ژئوپلیتیک افغانستان چشم بپوشد. سه جغرافیای اولویتدار آمریکا به افغانستان پیوند خورده است و آمریکا برای حفظ اهرمهای راهبردی و اثرگذار بر سه جغرافیای ایران، روسیه و چین، باید از حذف طالبان از قدرت چشمپوشی کرده و برای واگذاری قدرت به طالبان، مابهازای استراتژیک دریافت کند. تجربه دولتهای مورد حمایت در افغانستان به اشرف غنی رسیده و کارنامه ناتوان این روند برای اوضاع فعلی آمریکا مطلوب نیست. آمریکا با پرداخت هزینه یکصد میلیاردی در سال برای حضور در افغانستان با مشکل روبهروست؛ بنابراین باید این هزینه و کارنامه شکست خورده را تقسیم کند تا بتواند بازگشت طالبان به قدرت را به اهرم قابل مدیریت علیه ایران و روسیه و چین تبدیل کند. داعش، حکمتیار و حکومت اشرف غنی ابزارهای محلی و داخلی آمریکا و تیم عربی اماراتی، سعودی، قطری و پاکستانی، تیم منطقهای آمریکا برای کسب توافق با طالبان مورد استفاده قرار گرفتهاند. اشرف غنی برای همکاری در این پروژه، باقی ماندن در قدرت یا حداقل بخشی از قدرت را میخواهد و پاکستان، سهم بازگشت به نقش بازیگر تعیینکننده را میخواهد تا در مقابل نفوذ هند در افغانستان توازن ایجاد کند و امارات و عربستان هم اگرچه بخشی از جورچین برنامه آمریکا هستند، اما با اولویت کسب اهرمهای امنیتی ضد ایران که بتواند مرزهای شرقی ایران را به آشوب دچار کند، به میدان آمدهاند. حکمتیار که با مناسبات چندگانه با پاکستان، عربستان و آمریکا بندبازی میکند، خود را قدرت پنهان طالبان در بدنه و فرماندهان آن میداند.
این ترکیب دستیاری برای آمریکا، با جود اینکه مذاکرات متعدد با طالبان را به ایستگاه ابوظبی رسانده، اما هنوز به حداقلهای مطلوب آمریکا دست نیافته است و طالبان که بر خواستههای اصلی خود تا به حال باقیمانده به دلایل فراوانی حاضر نیست نقش نیابتی برای راهبردهای آمریکا را در ازای بازگشت به قدرت بپذیرد؛ از این رو نقش بازیگران بزرگ منطقهای مانند ایران و روسیه مجدداً در بحث طالبان فعال شده تا به جای ریلگذاری برای راهبرد آمریکا در مذاکره با طالبان، اولویت ثبات و صلح و امنیتسازی در افغانستان را در مذاکره با طالبان در یک راهبرد افغانیـ افغانی دنبال کنند. هم طالبان امروز با دیروز متفاوت است و هم اینکه طالبان از نگاه منطقهای ایران زیان نمیبیند.
راهبرد ایرانی از سوی تمامی احزاب و اقوام افغانی تأیید میشود و هرگونه توافق و گفتمان ملی در افغانستان که خارج از راهبردهای ابزاری آمریکا و شرکای آن حاصل شود، منافع ملی افغانستان و حوزههای پیرامونی را تأمین خواهد کرد. تمدید قرارداد راهبردی امنیتی آمریکا با دولت افغانستان و تبدیل افغانستان به ابزار بیثباتی منطقهای یک تهدید در حوزه مرزهای شرقی ایران محسوب میشود و طالبان نیز از حساسیت ایران در این زمینه آگاه است؛ از این رو مذاکره طالبان با آمریکا فقط باید در زمینه خروج آمریکا و لغو هرگونه توافق حضور پایگاهی آمریکا دنبال شده و مذاکره افغانیـ افغانی برای آشتی ملی و ترکیب قدرت ملی در افغانستان در دستور کار باشد، تا از حمایت کافی برخوردار شده و ثبات و امنیت را به افغانستان بازگرداند. مذاکرات طالبان در تهران که متعاقب سفر دریابان شمخانی به افغانستان انجام گرفت، آغاز این دیپلماسی فعال است که باید با حضور روسیه و پاکستان تکمیل شود.
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
تعارض تحلیلی!
تصمیمگیری دونالد ترامپ برای خروج از سوریه با وجود صَرفِ مبالغ هنگفت در طول هفت سال گذشته آن چنان غیر مترقبه و غافلگیرکننده بوده که همچنان درباره چرایی و مهمتر از آن پیامدهای آن در رسانههای جهان، به ویژه در بین مقامات و تحلیلگران آمریکا و متحدان منطقهای واشنگتن بحث و بررسی میشود. اما جالب است که این مسئله در بین برخیها در داخل کشورمان به گونهای دیگر بررسی میشود. گویا برخی از جریانهای خاص و شخصیتهای سیاسی بیشتر از فضای داخل آمریکا به توان ابرقدرتی این کشور اعتماد دارند و در حالی که خود ترامپ با زبان عمل(اعلام خروج از سوریه و افغانستان) شکست و ناکامی واشنگتن را در معادلات منطقهای پذیرفته و میخواهد مبتنی بر نگاه اقتصادیاش برای اینکه بیشتر از این متضرر نشود از سوریه و سپس از افغانستان خارج شود، شکست ابرقدرت و ناکامی اهداف آن را باور ندارند. دو عامل در باور این نحله مؤثر به نظر میرسد؛
یکـ تصویرسازیهای هالیوودی از قدرت ارتش آمریکا به گونهای در ذهن آنهاـ که به تعبیری شبکه غربگرا و همکار غرب در داخل نامیده میشوندـ رسوب کرده که شکست آمریکا با تحلیلهای آنها ممکن نمیشود.
دوـ پذیرش ناکامی آمریکا در منطقه، یعنی ناامیدی کسانی که به موفقیت آمریکا برای تغییر منطقه در وهله اول و سپس ایجاد تحولـ بخوانید براندازی نظام اسلامیـ در داخل ایران امید داشتند و حال که همه آن بافتهها با مدیریت محور مقاومت از سوی فرزندان راستین ملت ایران رشته شده، در وضعیت «تعارض تحلیلی» گرفتار شدهاند؛ اما باید گفت چه بخواهید چه نخواهید، دیگر آمریکا در سراشیبی افول قرار گرفته و قادر به بازگشت به دوران طلایی ابرقدرتی جهان نیست. بدهی 21 تریلیون دلاری و اقتصاد شکننده و مقروض آمریکا، فرسایش نیرویی و بیش از 70 درصد تجهیزات ارتش آمریکا، ضعف مفرط متحدان نیابتی در منطقه برای پیشبرد سیاستهای کاخ سفید از نظر قدرت نفوذ نظامی و مشروعیت اقدام آنها در منطقه و بهمریختگی وضعیت فرهنگی و اجتماعی داخل آمریکا و تنزل سبک زندگی و ارزشهای آمریکایی نشانگانی هستند که علامت سؤال بزرگی در جلوی ابرقدرتی آمریکا و توان تداوم آن در مصاف با رقبایی که کلید تحولات منطقه را به دست گرفتهاند، میگذارد.
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
پس پرده یک نگرانی!
چند سالی است که به هنگام تقدیم بودجه، برخی جریانهای خاص به عمد و برخی از افراد و چهرهها نیز تحت تأثیر فضاسازی و هیاهوهای دسته اول غوغایی درباره بودجه برخی از نهادهای مذهبی و فرهنگی ایجاد میکنند و درباره مبالغی که در بودجه برای این مؤسسات در نظر گرفته میشود، بزرگنمایی میکنند. در اینجا ذکر نکاتی ضروری به نظر میرسد، اول آنکه منطق تناسب خروجی هر نهاد و مؤسسه با میزان اعتباری که دریافت میکند، مسئله کاملاً در خور توجهی است. هر بخشی که نفعی از بیتالمال میبرد، خواه فرهنگی، خواه سیاسی یا اقتصادی و... باشد، باید درباره نحوه هزینهکرد و نتیجه آن توضیح دهد. در این زمینه، همه بودجهبگیران از جمله نهادهای فرهنگی و مذهبی بدون اغماض و تفاوت باید مورد پرسش قرار گرفته و شفاف عمل کنند؛ اما نکته دوم، واقعیت این است که با وجود هیاهوی صورت گرفته، همه آنچه به بخشهای مورد هجمه پرداخت میشود، در صورت تحقق صد درصد در اجرا به یک درصد از کل بودجه کشور هم نخواهد رسید! فراتر از آن هزینهها و سرمایههایی که در اختیار دیگر بخشها، حتی مراکز آموزشی که وجهه دینی ندارند؛ مانند دانشگاهها و مؤسسات آموزشی قرار میگیرد، به مراتب بیشتر از سرمایهای است که در اختیار چنین بخشهایی قرار میگیرد. حال سؤال اینجاست که چرا افرادی که به بهانه نگرانی برای بیتالمال به بودجه آن مراکز که در مقام مقایسه بازدهیهای تعیین شده به مراتب ضعیفتر عمل میکنند، حمله نمیکنند؟! تفاوتی که نشان میدهد موضوع بیشتر تلاش جریانهای خاص برای بستن مسیر ترویج معارف دینی و اسلامی است تا نگرانی برای سرمایههای ملی!
https://eitaa.com/e_beman
▼ اخبار ویژه
کاریزماتیکترین رهبر نظامی جهان
استنلی مک کریستال، رئیس پیشین فرماندهی مشترک عملیات ویژه آمریکا با «هیو هویت» مجری شبکه رادیویی «سِیلِم» در آمریکا با موضوع کتاب جدیدش به نام «رهبران جهانی: افسانه و واقعیت» مصاحبهای انجام داد که در این مصاحبه مجری شبکه با اشاره به کتاب مک کریستال، نظر او را درباره سردار سلیمانی پرسید و گفت: «وقتی به قاسم سلیمانی نگاه میکنید، کسی که بزرگترین رقیب شما و فرمانده علمیات ایرانیها بود، آیا به عقیده شما او از نظر نظامی و کاریزماتیک با دیگر سران و رهبران جهانی برابری میکند؟» مک کریستال پاسخ داد: «او بهترین است. ما زمانی که برای مقابله با ایرانیها تلاش میکردیم، او (سلیمانی) را زیر نظر گرفتیم، او وقتی در میدان جنگ است، بسیار کاریزماتیک است و در محیطهای گوناگونی عملیات داشته که هیچ ژنرال آمریکایی با هر میزان آزادی عملی نداشته است. قدرت سیاسی که قاسم سلیمانی دارد، به او اجازه میدهد کارهای بسیاری انجام دهد؛ ولی او کارهایش را با آرامش و اثربخشی فوقالعاده انجام میدهد.»
◄ به دلیل بالا بودن قیمت دلار در ایران نسبت به کشور آذربایجان اتباع آذربایجانی برای خرید مایحتاج خود به کشور جمهوری اسلامی ایران به ویژه شهر چایپاره تردد میکنند. با توجه به وضعیت اقتصادی احتمال اینکه برخی شهرها با کمبود مواد ضروری مایحتاج روبهرو شود، متصور است؛ لذا لازم است مسئولان امر ضمن بررسی ابعاد گوناگون موضوع به پیامدهای آن توجه داشته باشند.
https://eitaa.com/e_beman
◄ «دونالد ترامپ» که در واشنگتن در جمع گروهی از خبرنگاران صحبت میکرد، گفت: «اوضاع ایران اصلاً خوب نیست. کنار گذاشتن توافق وحشتناک هستهای با ایران، اثر عظیمی روی آنها داشته و دارند نیروهایشان را از همهجا عقب میکشند. اوضاعشان خوب نیست. میخواهند مذاکره کنند.» ترامپ پیش از این هم ادعاهای مشابهی را مطرح کرده و گفته بود آماده مذاکره با ایران است. گفتنی است، این اظهارات در حالی مطرح میشود که دقیقاً این خود آمریکا است که در منطقه غرب آسیا شرایط نابسامانی پیدا کرده و ناچار شده است نیروهایش را از سوریه خارج کند و خروج نیروهای آمریکا از دیگر کشورهای منطقه نیز به مطالبه عمومی بدل شده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران اعلام کرد: با پیگیریهای انجام شده در گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب پیشنهاد جامع ارائه شده به شورای عالی هماهنگی سران قوا، فرایند ترخیص بیش از ۱۳ هزار خودروی دپو شده در گمرکات، از این هفته آغاز خواهد شد. مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در پاسخ به این پرسش که درآمد دولت از محل ترخیص این خودروها چقدر خواهد بود، اظهار داشت: ارزش این خودروها در مجموع حدود ۷ هزار میلیارد تومان است که درآمد دولت از محل ترخیص این خودروها، مبلغی حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
https://eitaa.com/e_beman