واژهسازی علیه هنر
به تازگی، عبارت «سینمای ارگانی» مد و رایج شده است. همۀ این کنش و واکنشها و جریانهای وابسته به این شکل خاص از واژگانسازی، تلاش میکند سینما را به ناحق از مسیر اصلیاش منحرف کند. محمد خزائی، تهیهکننده «به وقت شام» در این زمینه گفت: «سینمای ارگانی یا سینمای دولتی پول و کمک از دولت میگیرد و این کمک به معنای این نیست که محتوا و ساختار اثر القای اندیشه یا سیاست اجباری حقنه شده دولت یا حاکمیت باشد؛ ولی این شعارها و برچسبها زمینه تشکیک و مناقشه را فراهم میآورد. الآن در برخی رسانهها به صورت اشتباهی مطرح میشود که به سینمای دولتی، سینمای ارگانی، نباید کمک کنند.»https://eitaa.com/enghelabybemanym
رضاخان، خدمت یا خیانت؟
دکتر جوانی
جدای از این که جسد کشف شده متعلق به چه کسی است؛ با توجه به فضاسازیهای سیاسیـ تبلیغی به ویژه در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، پاسخ به این پرسش مهم است که بر اساس منطق قرآن و آموزههای دینی، رضاخان مستحق لعن و نفرین است، یا به زعم عدهای باید از او تعریف و تمجید کرد و به روح او درود فرستاد؟
برای رسیدن به یک قضاوت درست تاریخی، باید چگونگی دستیابی رضاخان به قدرت سیاسی را بررسی کرد. رضاخان چگونه به قدرت رسید؟ مردم ایران در به قدرت رسیدن او چه نقشی داشتند؟ در پشت صحنه کودتای رضاخان در سوم اسفند ۱۲۹۹ که منجر به سقوط رژیم قاجار و بنیان منحوس رژیم پهلوی شد، کدام قدرت خارجی و با کدامین اهداف قرار داشت؟
کسانی که از خدمات رضاشاه میگویند و او را ستایش میکنند، به طور کلی نقش انگلیس در کودتای رضاخانی را نفی کرده، رضاشاه را عامل به ثبات رساندن کشور و برقرار کردن امنیت در آن دوران ناامنی و بیثباتی معرفی میکنند. صادق زیباکلام که نقش مؤثری در تطهیر رژیم پهلوی از جنایتها و خیانتهای بیشمار دارد، در مناظره با خسرو معتضد در دانشگاه هنر اصفهان، ضمن اجتنابناپذیر دانستن کودتای رضاخانی در آن وضعیت هرجومرجگونه، با صراحت میگوید: «معتقدم که در کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، روح دولت انگلستان خبر نداشت که چنین کودتایی اتفاق میافتد!»
البته نکته جالب توجه آنکه، آقای زیباکلام در این مناظره با تأکید بر اینکه نباید به سخن مورخ استناد کرد، میگوید: «مورخ به طور ناخودآگاه دروغ میگوید.» آیا زیباکلام خود مصداق این گزارهای که میگوید، نیست؟ آیا او با یک دروغ تاریخی به دنبال تحریف تاریخ معاصر و تطهیر رژیم پهلوی نیست؟برای قضاوت در این زمینه، باید به اسناد تاریخی و عقل تحلیلگر رجوع کرد. آیا از نظر عقلی میتوان پذیرفت که رضاخان بدون پشتوانه مردمی و بدون حمایت یک قدرت خارجی در آن شرایط ایران، از طریق کودتا به قدرت برسد؟https://eitaa.com/enghelabybemanym
رضاخان، خدمت یا خیانت؟
دکتر جوانی
بهترین نوع نگاه واقعبینانه نسبت به رضاخان را، در کلام حضرت امام خمینی(ره) میتوان یافت. امام(ره) چهار سال پیش از مشروطه چشم به جهان گشودند و هنگام کودتای رضاخانی در سوم اسفند ۱۲۹۹، هجده ساله و در عنفوان جوانی به سر میبردند. بنابراین، ایشان دوران آشفتگی ایران و ناامنی را از نزدیک شاهد و ناظر بودند و چنانکه خود میفرمایند، در برابر خانهایی که منطقه را ناامن کرده بودند، ایستادگی کردهاند. دوران رضاخانی که دوران سرکوب آزادیخواهان، به ویژه روحانیت، کشف حجاب و مبارزه با ارزشهای دینی و اسلامی است، دوران تکوین اندیشههای سیاسی حضرت امام خمینی(ره) نیز به حساب میآید. نخستین واکنش رسمی و آشکار امام(ره) به حکومت رضاخانی، سه سال پیش از سقوط دولت رضاخان با صدور یک اعلامیه انقلابی بود. حضرت امام(ره) در این اعلامیه، مردم و روحانیون را به قیام برای خدا و مبارزه با بدعتها و ظلمهای رضاخانی دعوت کرد. در دیدگاه امام(ره)، رضاخان عامل و مزدور انگلیسیها بود که در ابتدای کار با ریاکاری مردم را فریب داد و پس از استحکام پایههای قدرتش، طبق نقشه بیگانه با دین، مذهب، روحانیت و حتی مظاهر و شعائر دینی مبارزه کرد.
ایشان رضاخان را اینگونه توصیف میکنند: «ابتدا با ظاهری مقدس و علاقه به اسلام، علاقه به روضهخوانی حضرت سیدالشهداء، اینطور علاقه را به او نشان دادند و او هم خوب عمل کرد… ابتدا با این سلاح وارد شد در کشور ما، یعنی آوردندش در کشور با قلدری، آنها را که در مراکز قدرت بودند کنار گذاشتند. آنها را با قلدری و نقشه شکست داد… نقشه دوم این بود که اسلام را هرچه میتواند قیچی کند… روحانیون را منزوی کردند و از هر جا هم که یک صدایی از آنها بلند میشد و یک قیامی میکردند آن را خفه میکردند.»
نکته کلیدی در نگاه امام(ره) نسبت به رضاخان، وابستگی او به انگلیس برای اجرای نقشههای اجانب است. آن عزیر سفر کرده در این زمینه میفرمایند: «در این عصر که من درک کردم و گمان دارم هیچ یک از آقایان درک نکردهاید، ابتلای رضاخان است که انگلیسیها آن وقت رضاخان را آوردند و کودتا درست کردند و مسلط کردند.» اما نکته بسیار ظریف در نگاه تیزبین رهبر کبیر انقلاب اسلامی نسبت به رضاخان، خیانتهای وی به کشور و ملت ایران است.
حضرت امام(ره) ضمن مقایسه رضاخان و پسرش با پادشاهان قجری، معتقد بودند شاهان قجر در این مملکت جنایت کردند، ولی رضاخان و محمدرضا شاه، با قرار دادن منابع کشور در اختیار بیگانگان و اجرای نقشههای آنان در راستای مبارزه با اسلام و مظاهر و شعائر دینی، به کشور و مردم خیانت کردند. امام(ره) در بیانی این خیانت دودمان پهلوی را، اینگونه توصیف میکنند: «ایران در این مدتی که خودمان یادمان هست… این است که از آن اولی که رضاخان آمد در ایران کودتا کرد تا حالایی که بحمدالله غلبه حاصل شده در طول این پنجاه سال که شاید سختترین ایام بود بر ملت ایران، اینها اگر جنایتکارتر از همه سلاطین سابق نبودند، خیانتکارتر بودند. ممکن است کسی بود آغامحمدخان قاجار هم مثل آنها جنایتکار بوده، اما آغامحمدخان قجر مثل اینها خیانتکار نبود، در تاریخ نیست که محمدخان قجر برای مملکت، منابع مملکت خودش را داده باشد، جنایتکار بود؛ اما خیانتکار نبود.»https://eitaa.com/enghelabybemanym
🔴کوچ ایرانیان از تلگرام باعث ورشکستگی آن است
اظهارات سردار هادیانفر، رئیس پلیس فتا ناجا در رابطه با فضای مجازی و پیامرسانها:
🔹از 200 میلیون عضو تلگرام 40 میلیون ایرانی هستند و وقتی آنها کوچ کنند تلگرام ورشکسته میشوند چرا که در دنیا مشتری برای اطلاعات ایرانیها زیاد هستند.
🔹به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی از بیتکوین استفاده نکنند چرا که عقبه آن به سرویسهای آمریکایی برمیگردد و این امر بازار باثباتی ندارد و نمیتوان از آن پشتیبانی کرد.
🔹صفی از جرایم در تلگرام رخ میدهد و 20 درصد آنها در اینستاگرام رخ میدهد و این شبکهها هیچ سروری در داخل ندارند و اگر مال، نام و ناموس و آبروی مردم به خطر بیفتد پلیس و دستگاه قضایی به سختی میتواند احقاق حق کند.
🔹متأسفانه این جو بیاعتمادی به پیامرسانهای داخلی از طرف کسانی است که از راه تلگرام درآمد دارند یا از طرف افرادی است که در خارج از کشور هستند و از این راه درآمد دارند. /فارس
https://eitaa.com/enghelabybemanym
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم (2)
❎از ویژگیهای یک مومن انقلابی ثبات قدم در را ه دفاع از مکتب است
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أُولئِكَ هُمُ الصَّادِقُونَ «15/حجرات»
مؤمنان، تنها كسانى هستند كه به خدا ورسولش ايمان آورده و دچار ترديد نشدند و با اموال و جانهاى خود در راه خدا جهاد كردند. اينانند كه (در ادّعاى ايمان) راستگويانند.
❎❎سيماى مؤمنان انقلابی واقعى
چهار آيهى قرآن با جمله «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ» شروع شده كه ترسيم سيماى مؤمن واقعى است:
1⃣1- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ إِذا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آياتُهُ زادَتْهُمْ إِيماناً وَ عَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ» مؤمنان واقعى كسانى هستند كه هرگاه نام خداوند برده شود، دلهايشان مىلرزد و همين كه آيات الهى بر آنان تلاوت شود، ظرفيت آنان به ايمان افزوده مىگردد وتنها بر خدا تكيه مىكنند.
2⃣ إنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذا كانُوا مَعَهُ عَلى أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ ... مؤمنان واقعى كسانى هستند كه به خدا و رسولش ايمان دارند و هرگاه در يك كار دسته جمعى با پيامبر هستند، بدون اجازهى حضرت از صحنه خارج نمىشوند.
3⃣و4⃣ در همين سوره مطرح شده است؛ يك بار در آيه دهم، إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ ... و بار ديگر در همين سوره آيه 15.
اگر اين چهار آيه را در كنار هم بگذاريم، سيماى مؤمنان مجاهدانقلابی را كشف مىكنيم.
❎❎❎❎مؤمنان واقعى كسانى هستند كه
اولا؛ دلهاى آنان به ياد خدا بتپد، نه با مال و مقام و .... «إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ»
ثانیا؛دائماً در حال حركت و تكامل هستند و توقّفى در كارشان نيست و در برابر هر پيام الهى؛ متعهّد، عاشق و عامل هستند. «وَ إِذا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آياتُهُ زادَتْهُمْ إِيماناً»
ثالثا؛. تنها تكيهگاه آنان ايمان به خداست، نه قراردادها و وابستگىهاى به شرق و غرب و ....عَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ»
رابعا؛ در نظام اجتماعى، پيرو رهبر الهى هستند و بدون دستور او حركتى نمىكنند و نسبت به او وفادارند. «إِذا كانُوا مَعَهُ عَلى أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ»
خامسا؛خود را برتر از ديگران ندانند و با همه به چشم برادرى نگاه كنند. «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ»
سادسا؛ ايمان آنان پايدار است. ايمانشان بر اساس علم، عقل و فطرت است و به خاطر عمل به آنچه مىدانند، به درجهى يقين رسيدهاند و تبليغات و حوادث تلخ و شيرين آنان را دلسرد و دچار ترديد نمىكند. «ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا»
سابعا؛هر كجا لازم باشد، با مال وجان از مكتب دفاع مىكنند. «وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ»
https://eitaa.com/enghelabybemanym
🍃برگی از #نهج البلاغه
#عذاب الهی نتیجه عدم رسیدگی به حقوق کارگران
🍃🍃نامه 26- ......ِ وَ إِنَّ لَكَ فِي هَذِهِ الصَّدَقَةِ نَصِيباً مَفْرُوضاً وَ حَقّاً مَعْلُوماً وَ شُرَكَاءَ أَهْلَ مَسْكَنَةٍ وَ ضُعَفَاءَ ذَوِي فَاقَةٍ وَ إِنَّا مُوَفُّوكَ حَقَّكَ فَوَفِّهِمْ حُقُوقَهُمْ وَ إِلَّا تَفْعَلْ فَإِنَّكَ مِنْ أَكْثَرِ النَّاسِ خُصُوماً يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ بُؤْسَي لِمَنْ خَصْمُهُ عِنْدَ اللَّهِ الْفُقَرَاءُ وَ الْمَسَاكِينُ وَ السَّائِلُونَ وَ الْمَدْفُوعُونَ وَ الْغَارِمُونَ وَ ابْنُ السَّبِيلِ .....
🍃نامه۲۶-..... بدان! براي تو در اين زكاتي كه جمع مي كني سهمي معين، و حقي روشن است، و شريكاني از مستمندان و ضعيفان داري، همانگونه كه ما حق تو را مي دهيم، تو هم بايد نسبت به حقوق آنان وفادار باشي، اگر چنين نكني در روز رستاخيز بيش از همه دشمن داري، و واي بر كسي كه در پيشگاه خدا، فقرا و مساكين، و درخواست كنندگان و آنان كه از حقشان محرومند، و بدهكاران و ورشكستگان و در راه ماندگان، دشمن او باشند و از او شكايت کنند.
⚠️رهبر انقلاب، نهم اردیبهشتماه ۱۳۹۴: از کارگر تجلیل بشود، مسئولان توجّه داده بشوند به مسائل مربوط به کارگران، رفع مشکلات محیطهای کارگری و جامعهی کارگری. مشکلاتی وجود دارد؛ مسئلهی تعویقها، اخراجها، مسئلهی معیشت و امثال اینها؛ اینها چیزهایی است که در سطح کشور و در میان جامعهی کارگری وجود دارد و مشکلات کارگران است. مسئولین همّتشان را بیش از پیش به این مسائل متوجّه کنند.https://eitaa.com/enghelabybemanym
انتقاد از شورای شهر
الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران گفت: «قطعاً از شورای ۲۱ نفره اصلاحطلب تهران انتظار نمیرود که فرد غیر اصلاحطلبی را به عنوان گزینه شهرداری معرفی کند. شورا باید وقت خود را به جلسات، بازدیدها، دعوت از سرمایهگذاران و سازندگان و حل مشکلات آلودگی و حملونقل و ایجاد آرامش و فضای امن در شهر تهران اختصاص دهد. حتی پیشنهاد میکنم رختخواب خود را هم به شهرداری بیاورد؛ زیرا فرصتهای از دست رفته بسیاری است که باید به آنها پرداخته شود. این در حالی است که در میان اصلاحطلبان تاکنون چنین فردی دیده نشده است.»ایران دست نمیکشد
«سوزان مالونی» کارشناس اندیشکده بروکینگز درباره فشار بر ایران برای عقبنشینی از سوریه گفت: «تهران به این آسانی حاضر به دست کشیدن از این پیروزی نیست که به سختی آن را به دست آورده
است.
واگذاری سوریه در عرصههای دیپلماتیک نه تنها برای ایران ممکن نیست؛ بلکه میتواند پذیرش ضعف و دعوتی برای از بین بردن معماری نفوذ ایران قلمداد شود که اکنون به اوج خود
رسیده است.»http://eitaa.com/enghelabybemanym
پیشبینی رهبری
اثبات شد
مهدویآزاد، کارشناس بیبیسی میگوید: «امروز پس از سه دهه، صحبتهای آقای خامنهای مبنی بر «قابل مذاکره نبودن آمریکا» اثبات شده است. اکنون نگاه روحانی که روزی به دنبال برجامهای 2 و 3 بود، با نگاه فرماندهان سپاه در خصوص مذاکره با آمریکا یکسان است و هرگز حاضر به مذاکره مجدد نیست.»http://eitaa.com/enghelabybemanym
ایران دست نمیکشد
«سوزان مالونی» کارشناس اندیشکده بروکینگز درباره فشار بر ایران برای عقبنشینی از سوریه گفت: «تهران به این آسانی حاضر به دست کشیدن از این پیروزی نیست که به سختی آن را به دست آورده
است.
واگذاری سوریه در عرصههای دیپلماتیک نه تنها برای ایران ممکن نیست؛ بلکه میتواند پذیرش ضعف و دعوتی برای از بین بردن معماری نفوذ ایران قلمداد شود که اکنون به اوج خود
رسیده است.»ایران دست نمیکشد
«سوزان مالونی» کارشناس اندیشکده بروکینگز درباره فشار بر ایران برای عقبنشینی از سوریه گفت: «تهران به این آسانی حاضر به دست کشیدن از این پیروزی نیست که به سختی آن را به دست آورده
است.
واگذاری سوریه در عرصههای دیپلماتیک نه تنها برای ایران ممکن نیست؛ بلکه میتواند پذیرش ضعف و دعوتی برای از بین بردن معماری نفوذ ایران قلمداد شود که اکنون به اوج خود
رسیده است.»http://eitaa.com/enghelabybemanym
به قیمت کمتر میفروشم!
نکته: زمان طاغوت میخواستند در منطقه بهارستان تهران، اطراف ساختمان مجلس شوراى ملّى را بسازند و برای این اقدام بايد ۳۵ خانه خراب میشد، به اطلاع صاحبان خانهها رساندند كه خانه شما را مترى فلان قیمت میخریم. هر كس اعتراض دارد، بنويسد تا رسيدگى شود. چون قیمت پیشنهادی خوب بود، هيچكس به جز مرحوم آیتالله حسینعلی راشد اعتراض نكرد. اين جريان خيلى بر مسئولان گران آمد و گفتند: فقط یک آخوند، اعتراض كرده! بعد مرحوم راشد را دعوت به صحبت كردند و آماده شدند تا به بهانه این اعتراض او را تحقیر کنند.
نزد ایشان آمدند، بعد از سلام و احوالپرسى پرسيدند، اعتراض شما چيست؟
گفت: حقيقت اين است که اين خانه را من سالها قبل و به قيمت خيلى كم خریدهام و در اين مدتزمان طولانى مخروبه شده و به نظر من قيمتى كه شما پيشنهاد دادهاید، زياد است! من راضى نيستم از بیتالمال مردم پول بيشترى براى خانهام بگيرم...! بهت و تعجّب همه را فراگرفت و يكى از اعضاى كميسيون كه از اقلیتهای دينى بود، از جا برخاست و مرحوم راشد را بوسيد و گفت: «اگر اسلام اين است، من آمادهام براى مسلمان شدن...»
نظر: یکی از راههای پیشرفت و اعتلای کشور در زمانی که با دشمنان متعدد خارجی و مشکلات داخلی در زمینههای اقتصادی مواجه هستیم، حفظ حریم و حدود بیتالمال است. اگر به این موضوع درست توجه شود، اتفاقات مهمی در کشور صورت میگیرد که کوچکترین آن تقویت اعتماد عمومی نسبت به نظام است. استفاده صحیح از منابع عمومی همچنین باعث رضایتمندی مردم و کاهش دغدغهها و نگرانیها نسبت به آینده و همچنین افزایش امید است. اگر نگاهی به سیره امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) داشته باشیم، از نحوه برخورد با برادرش عقیل تا حساسیت نسبت به میهمانی عثمانبنحنیف الگوهای آموزندهای برای طی این مسیر وجود دارد.http://eitaa.com/enghelabybemanym
راهبرد دوشیدن و سودبردن
ترامپ همچون سایر روسای جمهور قبل از خود، به هژمونی آمریکا در منطقه اعتقاد دارد. سیاست وی نیز در منطقه مشتمل بر سه راهبرد اصلی است که این سه اصل نیز بر پایه دیدگاهی اقتصادی بنا شده است. این راهبردها عبارت اند از:
1- حضورفعال در منطقه به عنوان بازیگر اصلی نظام بین الملل با تاکید بر نقش غیر مستقیم آمریکا در منطقه؛ تفاوت رویکرد ترامپ با سایر روسای جمهور آمریکا در اتخاذ این راهبرد اتکا بر حضور غیر مستقیم آمریکا است. ترامپ معتقد است که آمریکا بازیگر فعال باشد، اما حضورش غیرمستقیم باشد. دلیل اصلی آن نیز کم کردن از هزینه های آمریکاست.
2- تاکید بر ائتلاف های چندگانه؛ در کنار راهبرد اول ترامپ احتیاج به راهبردی مکمل دارد. بدین معنی که چنانچه آمریکا در منطقه حضور نداشته باشد، چگونه باید به اهداف خود برسد؟
پاسخ به این سوال را باید در ائتلاف های چندگانه آمریکا در منطقه جستجو کرد وا یده ناتوی عربی جدیدترین نسخه در این زمینه است. حتی حمله موشکی اخیر به سوریه ناشی از چنین دیدگاهی است. ترامپ معتقد است اتخاذ چنین راهبردی به معنای شراکت کشورهای عضو ائتلاف و همچنین سهیم بودن آنها در سود و هزینه اتفاقات آتی در منطقه است.
3- بیشترین سود برای آمریکا: در این راهبرد ترامپ معتقد به این اصل است که آمریکا بیشترین سود در منطقه را ببرد و در صورت ایجاد هزینه، بیشترین هزینه برای هم پیمانان یا همان کشورهای عضو ائتلاف باشد. توماس فریدمن -تحلیلگر ارشد نیویورکتایمز- جمله معروفی را چندی پیش گفته بود که: «ما دیگر حتی به اندازهی یک بند انگشت هم توان مداخلهی نظامی در بحرانهایی مانند سوریه را نداریم. البته میتوانیم پول و سلاح بدهیم، اما مداخلهی مستقیم نه. از این جهت کشورهایی مانند ترکیه باید بهتنهایی اما با حمایت ما عمل کنند. آمریکا وارد دورهای شده که باید کمی هم به مشکلات داخلی خود بپردازد. اکنون «بیت لحم پنسیلوانیا» برای ما مهمتر از بیت لحم خاورمیانه است. مردم آمریکا برای خدمات کمتر بهای بیشتری میپردازند و بیش از هر دورهای میپرسند که نیروهای ما در فلان منطقهی جهان چه میکنند؟ [...] ما در عراق ضامن نارنجک را کشیدیم و خودمان را روی آن انداختیم. همهی ترکشهای جنگ در عراق به ما اصابت کرد. دیگر هیچ کشوری از ما نمیخواهد همان نقش را در سوریه ایفا کنیم. ما از ترکیه خواهیم خواست در حل این بحران ما را کمک کند. این اسمش التماس است و نه استفاده از ترکیه.»https://eitaa.com/enghelabybemanym
ارتش عربی و سیاست آمریکا در سوریه
ترامپ و تیم سیاست خارجی و دفاعی آمریکا در سوریه نیز سه راهبرد مشخص تاکنون دنبال کرده است که این راهبردها تلفیقی از سیاست های گذشته و جدید مبتنی بر تحولات میدانی اخیر است. این راهبردها عبارت اند از:
1- بالکانیزه کردن سوریه (تجزیه): یعنی سوریه به چند بخش تقسیم شود. این راهبرد مخالفانی در بین متحدین آمریکا دارد که مهم ترین آن ها ترکیه است. ترکیه همواره بر تجزیه سوریه بالاخص در مناطق شمالی (کردها) به عنوان خط قرمز خود تاکید کرده است.
2- فرسایشی کردن جنگ سوریه: این راهبرد نیز از یک سو برای آمریکا دارای بعد مثبت است و از سوی دیگر دارای ابعاد منفی است. بُعد مثبت این راهبرد برای واشنگتن درگیر کردن بازیگران مخالف آمریکا در منطقه همچون ایران و حزب الله است. بُعد منفی این راهبرد نیز در افزایش نفوذ ایران و روسیه در سوریه است. واشنگتن معتقد است که چنانچه پیروزی های مقاومت ادامه داشته باشد و مناطق بیشتری توسط آنها تصرف شود، این امر منجر به نفوذ ایران و روسیه می شود. در نتیجه پایان جنگ منجر به تثبیت وضعیت فعلی و ایجاد هزینه کمتر برای آمریکا در بلندمدت خواهد شد.
3- ویتنامی کردن جنگ سوریه: در این راهبرد ترامپ به دنبال تئوری نیکسون در سوریه است. سربازان ویتنامی های جنوبی به نیابت از آمریکا علیه ویتنامی های شمال می جنگیدند و تجهیزات و پول آنها توسط آمریکا تامین می شد. این راهبرد در واقع همان ایجاد ارتش عربی است که چیزی شبیه همان ناتو در داخل سوریه متشکل از کشورهای عربی است. این ارتش در مناطق تحت نفوذ آمریکا در شمال سوریه فعالیت خواهد داشت.https://eitaa.com/enghelabybemanym