✍دکتر ابهری: کودتای خزنده فرهنگی در جهت تولید و تقویت سلیبریتیها به عنوان الگوهای رفتاری جوانان و نوجوانان ما در جامعه به راه افتاده است که نهادهای فرهنگی، صدا و سیما و بعضی از روزنامهها در آن گرفتار هستند و در این شرایط شبکههای اجتماعی به عنوان عامل مکمل وارد میدان شدهاند.
💢 صدای آمریکا/ ران درمر، سفیر اسرائیل در آمریکا:
🔸اروپاییها هر طرز تفکری که در مورد برجام داشته باشند اما حسابگران خوبی هستند و می دانند بین اقتصاد 400 میلیارد دلاری ایران و اقتصاد 18 هزار میلیارد دلاری آمریکا کدام را انتخاب کنند.
🔸وقتی تحریم های ثانویه آمریکا برقرار شود آنوقت بانکهای آلمانی و شرکتهای فرانسوی قطعا ترجیح خواهند داد به جای ایران با آمریکا کار کند.https://eitaa.com/enghelabybemanym
🔴 قصه ما ایرانیها و آمریکا و اسرائیل
ما ایرانیها تا بحال در آمریکا #کودتا نکرده ایم!
ما ایرانیها تا بحال آمریکا را #تحریم نکرده ایم!
ما به هواپیمای مسافربری #آمریکایی حمله نکرده ایم!
ما ایرانیها تابحال هواپیماهایمان در طبس جِلِس آمریکا، در حال کودتا گرفتار طوفان شن نشده اند..
ما ایرانیها در خلیج خوکها در مرزهای آمریکا صدها #پایگاه_نظامی نزده ایم!
ما ایرانیها تابحال یک دانشمند #اسرائیلی را نکشته ایم!
ما ایرانیها مردم هیچ کشوری را #نسل_کشی نکرده ایم تا بر خون آنها خانه بسازیم!
ما در خانه خودمان نشسته ایم.. نه بر خون هزاران زن و مرد و کودک بیگناه کشته و آواره شده #فلسطینی و #مسلمان!
ما تابحال #گروهک آدمکشی مثل #منافقین خلق با 17 هزار کشتار را در رژیمهای #آمریکا و #اسرائیل، ساپورت مالی و سیاسی نکرده ایم!!
ما در دوره #جمهوری_اسلامی به هیچ کشوری #حمله نکرده ایم!
ما به پایگاه های نظامی آمریکا و اسرائیل در هیچ کشور سومی #حمله نکرده ایم!
به این بهانه که آنها «قصد» دارند احتمالا! شاید! حتما! در آینده به ما حمله کنند!!
آری! ما تاکنون فقط « #شعار » داده ایم!
اما
این #آمریکا و #اسرائیل بوده اند که تمامی این جنایتها را مرتکب شده اند..
حال بگویید چه کسی #صلح جو است و چه کسی #جنگ طلب؟!
حال بگویید چه کسی حق انتقام دارد؟! ما #ایرانی ها یا دشمنان ما؟!
حال بگویید چه کسی طلب دارد؟! ما ایرانیها یا آمریکا و اسرائیل؟!
#محمد_عبدالهی
http://eitaa.com/enghelabybemanym
۵ شگرد ایران برای دور زدن تحریم نفتی ترامپ
جام جم: برای بزرگترین خریداران نفت جهان، وضع تحریم های آمریکا علیه ایران موضوع جدید و تجربه نشده ای نیست. در این گزارش نگاهی داریم به برخی از راه های دور زدن تحریم های نفتی علیه ایران: 1-معافیت ها: کشورهای چین، هند و کره جنوبی موفق شده بودند در زمان تحریمها از آمریکا معافیت بگیرند. بعداز اعلام خروج ترامپ از برجام، ژاپن یکی از اولین کشورهایی بوده که اعلام کرده قصد دارد از آمریکا باید خرید نفتش از ایران معافیت بگیرد.2-مخالفت: تمایل به مخالفت با تحریم ها و اصرار به خرید نفت از ایران احتمالا این بار قوی تر خواهد بود، زیرا به دلیل اقدامات ترامپ، اختلافات تجاری کشورها با آمریکا اکنون بیشتر از دوره اوباماست. ضمن اینکه اقدام آمریکا در خروج از برجام اقدامی یکجانبه بوده و مانند دوره قبل از همراهی سایر کشورها برخوردار نیست. 3-تخفیف نفتی: ایران به مشتریان خود 90 روز جهت پرداخت پول نفتش فرصت می دهد، که 3 برابر مدت زمانی است که سایر تولید کنندگان به مشتریانشان می دهند. 4-بیمه تانکرها: در وضعیت فعلی به دلیل پایبندی اروپایی ها به برجام احتمالا مشکل بیمه تانکرها کمتر به وجود خواهد آمد. 5-ارزها و بانک ها: خریداران آسیایی به منظور دور زدن سیستم مالی آمریکا ممکن است از ارزهای غیردلاری برای پرداخت پول نفت ایران استفاده کنند. این پرداخت ها می تواند به ارزهای ملی یا از طریق بانک های خارجی که روابط نزدیکی با آمریکا ندارند انجام گیرد.http://eitaa.com/enghelabybemanym
سیاست روز: سه شنبه شب وقتی امریکا با سیاستهای بدون نقاب خود مقابل دوربینهای تلویزیونی در قالب ترامپ ظاهر شد و حکومت جمهوری اسلامی را که برخواسته از رای مردم است تهدید کرد و تهمتهای فراوانی را بر زبان آورد و در نهایت پیمان بینالمللی که قطعنامه سازمان ملل برایش تصویب شده را نادیده گرفت، همه انتظار داشتند که حجتالاسلام روحانی با قاطعیت بهتری و با سخنانی کوتاه و اقدام عملی در مقابل چشم مردم ظاهر شود اما او با تیمی که کنارش گذاشته بود نتوانست آن اقتدار و آن انتظارات را برآورده سازد و متاسفانه با وعده چند هفتهای!! مذاکرات با اروپا کاری کرد که رکود بازار چند هفته دیگر تمدید شود!!! انتظارمان این بود که روحانی با دستورالعملهایی برای حراست از توان دفاعی و هستهای و فضایی به میان آید و یا لااقل برای التیام درد مردمی که مدام به آنها گفته شده بود هیچ رئیسجمهوری در امریکا نمیتواند برجام را پاره کند یک عذرخواهی خشک و خالی به مردم انجام میدادند!
انتظارمان این بود که روحانی حداقل تیم مذاکرهکننده را مامور پیگیری حقوقی برجام کرده و تیم جدید را که توان صحبتهای تندتری را دارد جایگزینشان میکرد و اینطور میگفت که تیم قبلی زبان دیپلماسی بلد بود و حالا با کسانی که دیپلمات نیستند باید مثل خودشان رفتار کرد. اما هیچ کدام از این اتفاقات رخ نداد تا دوباره برجام کش پیدا کند! آنهم با اروپاییهایی که خودشان یکبار در جریان تعلیق داوطلبانه برنامههای هستهای در سال ۸۲ ثابت کرده بودند که قابل اعتماد نیستند و این را در عدم تعهد به وعدههای برجامی نیز مشهود و مشخص برای بار دوم تکرار کردند.http://eitaa.com/enghelabybemanym
💢رسانههای آمریکایی از اطلاع رهبر معظم انقلاب از نامهنگاری محرمانه ترامپ و سران عرب انگشت به دهان ماندند.
http://eitaa.com/enghelabybemanym
تقدیر رسمی رژیم صهیونیستی از یک خودباخته مدعی اصلاحات
به دنبال انتشار توئیت صادق زیباکلام از مدعیان اصلاحات در حمایت از رژیم صهیونیستی اکانت رسمی وزارت خارجه این رژیم از اظهارات و مواضع وی تقدیر و آن را درست خواند! زیباکلام در توئیتی با نادیده گرفتن همه جنایات اسرائیل در حق مردم مظلوم فلسطین، ترور دانشمندان هستهای ایران، تلاش برای ضربه زدن به منافع کشورمان در منطقه و به شهادت رساندن مدافعین حرم در سوریه و هزاران جنایت دیگر که شمارش آن در حوصله این نوشتار نیست مدعی شده بود.«اگر خدای ناکرده جنگی میان ما و اسرائیل اتفاق بیفتد، به نسلهای فردا میخواهیم بگوئیم که با کشوری که 2000 کیلومتر با خاک ما فاصله داشت و نه هرگز تهدیدی علیه ما کرده بود و یا دعوای دیگری علیهمان داشت، جنگمان با آن سر چه بود؟ آن همه تلفات انسانی، و میلیاردها دلار هزینه نظامی برای چه بود؟!»http://eitaa.com/enghelabybemanym
قابلیت های اقتصاد ایران برای مقابله با تحریم
خراسان: با وجود همه فشارها و تلاش های آمریکا، حذف نفت ایران چندان آسان هم نیست. فارین پالیسی در گزارشی بعد از تصمیم ترامپ این موضوع را تشریح کرده است. این نشریه معتبر می نویسد که آمریکا این بار نمی تواند همانند سال 2012 به ایران فشار بیاورد چرا که خارج کردن نفت ایران باعث "افزایش باورنکردنی قیمت نفت" خواهد شد. بر این اساس، آمریکا برای اعمال چنین تحریمی باید درخصوص تامین نفت مصرف کنندگان و ثبات قیمت اطمینان عملی بدهد وگرنه تحریم های ادعایی قابل اجرا نخواهد بود.http://eitaa.com/enghelabybemanym
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹ممنوعیت پذیرش سلطه کفار بر جامعه اسلامی
لَّا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ وَ مَن يَفْعَلْ ذَالِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فىِ شىَْء (آل عمران /28)
مؤمنين به هيچ بهانهاى نبايد كفار را ولى و سرپرست خود بگيرند با اينكه در بين خود كسانى را دارند كه سرپرست شوند و هر كس چنين كند ديگر نزد خدا هيچ حرمتى ندارد
🌹پیامها :
1⃣ پذيرش ولايت كفّار از سوى مؤمنان، ممنوع است. «لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ» (اگر مسلمانان انقلابی جهان تنها به اين آيه عمل مىكردند الآن وضع كشورهاى اسلامى اين چنين نبود.)
2⃣- در جامعه انقلابی اسلامى، ايمان شرط اصلى مديريّت و سرپرستى است. «لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ»
3⃣ - ارتباط سياسى نبايد مُنجرّ به سلطه پذيرى يا پيوند قلبى با كفّار شود. «لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ»
4⃣ هر كس به سراغ كفّار برود، خداوند او را به حال خود رها و از امدادهاى غيبى خود محروم مىسازد. «وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فِي شَيْءٍ»
🌹🌹در س قرآن برای امروز :
این آیه بعد از آیه معروف به آیه « ملک» قُلِ اللَّهُمَّ مالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشاء ؛ نازل شده که خدا را با 12 صفت ستوده است درس این آیات این است که وقتی خدایی با این عزت و قدرت دارید به خدا اعتماد کنید اگر به بیگانگان اعتماد کنید از چشم خدا می افتید و هیچ قدر و منزلتی نخواهید داشت
تدوین : رجبعلی بازیاد
http://eitaa.com/enghelabybemanym
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀#شیطان_بزرگ_آمریکا_را_بعضی_خواص_اینگونه_بشناسند
✨فرازی از خطبه ۱۹۲
☀️ای بندگان خدا از،دشمن خدا پرهیز کنید
مبادا شما را به بیماری خود مبتلا کند
و با ندای خود شما را به حرکت درآورد
و بالشگرهای پیاده و سواره خود برشما بتازد!
☀️افراد سرکش شما تسلیم #شیطان شدند
و طمع ورزی او در شما کارگر افتاد
☀️#شیطان بزرگترین مانع برای دینداری و زیان بارترین و آتش افروز فرد برای دنیای شماست
☀️#شیطان از کسانی که دشمن سرسخت شما هستند
و برای درهم شکستن شان کمر بسته اند خطرناکتر است
☀️مردم آتش خشم خود را برضد #شیطان بکار گیرید
و ارتباط خود را با او #قطع_کنیدhttps://eitaa.com/enghelabybemanym
اخبار ویژه
چرا برجام را طوری تنظیم کردید که حتی نتوانید شکایت کنید؟!
«برجام به شکلی نوشته شده که حتی طرف ایرانی نمیتواند از آمریکا به خاطر نقض عهد شکایت کند»!
به گزارش رجانیوز، در ایام بررسی برجام در کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی، یکی از اصلیترین نقدهای منتقدین دلسوز این بود که طبق مکانیزم حل اختلاف توافق هستهای- بند 36 و 37- اگر آمریکا یا هر کشور دیگری به تعهداتش عمل نکند، ایران حتی نمیتواند نسبت به این مسئله شکایت کند چون نهایتاً تحریمها علیه خود ایران برمیگردد اما تیم مذاکره کننده هستهای این مسئله را رد میکرد و در تریبونهای مختلف با اعتماد به نفس کامل به تمجید از مکانیزم حل اختلاف موجود در برجام میپرداخت.
به عنوان یک نمونه از دفاع تیم مذاکره کننده از این مکانیزم، میتوان به اظهارات عباس عراقچی اشاره کرد که بهمن ماه سال گذشته در برنامه جهانآرا چشم در چشم میلیونها بیننده تلویزیونی حاضر شد و گفت: «در بند 36 اگر ادعا کنیم طرف مقابل نقض تعهدات کرده، مکانیسمی وجود دارد که کمیسیون مشترک را در سطح معاونین و در قدم بعدی در سطح وزرا فعال میکنیم و اگر قانع نشدیم دوباره برنامهمان را فعال میکنیم. به همین آسانی! در صورتی که طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند، ناظر و مجری خودمان هستیم!»
اما گذشت زمان نشان داد که صحبتهای معاون وزیر خارجه کمترین شباهتی به واقعیت ندارد و تکرار افسانههای قدیمی است، چرا که آمریکا نه تنها برجام را نقض و تحریمها را بیشتر کرد بلکه در نهایت به راحتی آب خوردن هم از آن خارج شد! اما در مقابل دولت دوازدهم حتی جرأت شکایت از آمریکا را نداشت و اعلام کرد که برجام را بدون آمریکا ادامه میدهد!
با این تفاسیر واقعاً جای سؤال دارد که در طول تاریخ از زمان حضرت آدم تا امروز، کدام دولتی چنین توافقی را امضا کرده که حتی امکان شکایت از نقض عهد طرف مقابل را هم نداشته باشد؟
یادآور میشود طبق ماده 36 برجام و به عنوان ساز و کار حل و فصل اختلافات، کمیسیون ویژه و سپس نشست وزیران خارجه با حضور 8 عضو (ایران، چین، روسیه، وزیران خارجه 3 کشور، نماینده اتحادیه اروپا و آمریکا) برگزار میشود که در آن اکثریت با آمریکا و اروپاست!! این ماده همچنین اجازه داده شاکی، ماجرا را به سازمان و شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد که در آنجا نیز چند کشور اروپایی و آمریکایی دارای حق وتو هستند. در همین حال، طرف غربی میتواند با بهانه کردن شکایت ایران و ادعای عدم پایبندی ایران، از برجام خارج شود!https://eitaa.com/enghelabybemanym
من اهل این چیزها نیستم
حجتالاسلام ناطقنوری، مسئول سابق بازرسی دفتر رهبر معظم انقلاب با ذکر خاطرهای از عدم حب دنیا در روحیات شخصی حضرت آقا گفته است: «به خاطر دارم جناب آقای هاشمیرفسنجانی که با آقا آشنایی دیرین دارند و رفیق بودند، تصمیم به خرید قطعه زمینی داشتند و به ایشان نیز پیشنهاد کردند اجازه بدهید یک تکه زمین هم برای شما بخریم. فرمودند: شما میدانید که من اهل این چیزها نیستم. این روحیه زهد و بیاعتنایی به مال دنیا در ایشان بارز بود.»
ترامپ به دنبال تغییر نظام
«واشنگتن فریبیکن» از توزیع یک گزارش سه صفحهای بین اعضای شورای امنیت ملی کاخ سفید خبر داده که محتوای آن، راهبرد تغییر نظام در ایران است. بنا بر گزارش این رسانه آمریکایی، کاخ سفید در حال بررسی این طرح است. «عصبانی کردن» مردم ایران از حاکمیت، سوءاستفاده از قومیتها و اقلیتهای مذهبی و حمایت علنی از جداییطلبی، از جمله محورهای این طرح است.https://eitaa.com/enghelabybemanym
یگان9900
یکی از مراکزی که در حملات موشکی محور مقاومت هدف قرار گرفت، یک مقر بسیار سرّی ارتش رژیم صهیونیستی به نام «یگان جمعآوری تصاویر۹۹۰۰» است که یکی از سرّیترین بخشهای واحد اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به شمار میرود. تعیین مقر این یگان و منهدم کردن آن، که از پیشرفتهترین تجهیزات برای رصد تا عمق بیش از 80 کیلومتری داخل سوریه برخوردار بود، یک موفقیت بسیار بزرگ است. معمولاً در طول ماههای گذشته این مرکز هیچ وقت از نیروهای متخصص خالی نبوده و باید دید در زمان اصابت موشک به این مرکز، چند نفر از متخصصان رژیم صهیونیستی در آن حضور داشتند. حمله به این مقر بسیار سرّی که وظیفه رصد و مدیریت پهپادهای رژیم صهیونیستی در سوریه را بر عهده داشت، باید تلافی دقیق و حساب شده به شهادت هفت نفر از واحد پهپادی سپاه پاسداران در فرودگاه تی4 ارزیابی کرد.https://eitaa.com/enghelabybemanym
اهمیت راهبردی یک عملیات
با تحمیل یک ماه انتظار کُشنده و آمادهباش نظامی-امنیتیِ فرساینده به رژیم صهیونیستی، عملیات در جبهه جولان با غافلگیری اطلاعاتی کامل انجام شد. اهمیت راهبردی و پیامهای این عملیات چه بود؟ اهمیت راهبردی عملیات نظامی در جولان عبارتند از: 1ـ پاسخ به سیاست افزایش تنش نظامی در سوریه، 2ـ به چالش کشیده شدن برتری اطلاعاتی رژیم صهیونیستی،
3ـ تغییر وضعیت نظامی سوریه از دفاع به تهاجم، 4ـ تحقیر تواناییهای پدافند هوایی رژیم صهیونیستی،
5ـ امکان بازگشایی جبهه سوم در برابر رژیم صهیونیستی،
6ـ شکسته شدن هیمنه نظامی رژیم صهیونیستی.
میوه برجام به چه کسی میرسد؟
زمانی «جک استراو» گفت، میوه ترس از حمله آمریکا به عراق را در توافق سعدآباد با روحانی و اجبار ایران به تعلیق غنیسازی چیدیم، اکنون که ترامپ از برجام خارج شده است و برخی از اصلاحطلبان و دولت سعی در ماندن در برجام دارند، این پرسش مطرح است که آیا قرار است اروپا میوه لاتبازی ترامپ را بچیند؟!https://eitaa.com/enghelabybemanym
هدیه بنز به ایران
حسن روحانی در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای»، نگاه خود به کشورهای اروپایی و آمریکایی را به طور کامل شرح میدهد و به نظر میرسد، بر اساس همین نگاه، تیم مذاکرهکننده را مأمور به مذاکره مستقیم با آمریکا کرده است. وی مینویسد: «من با بیانی در یک مصاحبه مطبوعاتی در سال 1383 گفتم که مابین دوچرخه و پیکان مخیر بودیم. دوچرخه غیرمتعهدها و پیکان، همان انگلیس به اضافه فرانسه و آلمان بودند. بنز هم (آمریکا) بود، ولی ما اجازه نداشتیم از آن استفاده کنیم. پس ناچار شدیم بین آن دو، پیکان را انتخاب کنیم. در این حالت، دیگر نباید توقع بنز از ما داشته باشید، البته اروپاییها از این مصاحبه کمی مکدر شده بودند.»https://eitaa.com/enghelabybemanym
نامه نخبگان آمریکا به مردم ایران
بیش از پنج هزار نفر از نخبگان سیاسی، هنرمندان و فعالان مدنی آمریکایی حامی صلح با امضای نامهای خطاب به مردم ایران بابت رفتار خطرناک، اتهامات بیپایه و اساس و تصمیم یکجانبه دونالد ترامپ در خروج از توافق بینالمللی هستهای (برجام) عذرخواهی کردند. در این نامه آمده است: «ما به خاطر اینکه دولت کشورمان، توافقنامهای فعال را زیر پا گذاشته است که نه تنها آمریکا، بلکه فرانسه، روسیه، انگلیس، چین، آلمان آن را امضا کرده و به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده بود، شرمساریم. توافقی که اگر ایران آن را اجرا میکرد، میتوانست جهان را امن و مردم دو کشور را به هم نزدیکتر کند.»https://eitaa.com/enghelabybemanym
راهکار نتانیاهو
نشریه گاردین نوشت: نتانیاهو برخلاف ظاهرش، جنگطلب نیست. وی یکی از آن دسته از رهبران اسرائیلی است که بسیار از ریسک، جنگ یا صلح گریزان است. وی به دیپلماسی سنتی اعتقادی ندارد، مگر در تلفیق با فشار اقتصادی و بازدارندگی نظامی. همراه با افزایش تندروی در دولت ترامپ، نتانیاهو معتقد است تحریمهای جدید و فرسایش نیروهای نظامی ایران در سوریه، رهبران ایران را مجبور به تسلیم کند.https://eitaa.com/enghelabybemanym
۶ سال زمان از دست رفت
سیدمحمدجواد ابطحی، عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی با تأکید بر اینکه متأسفانه با وجود هشدارهای مکرر رهبر معظم انقلاب نسبت به بدعهدی آمریکاییها ۶ سال زمان خود را در این مسیر از دست دادهایم، تصریح کرد: اگر واقعاً اروپاییها میخواهند جدا از سیاستهای آمریکا تصمیمگیری کنند، باید در عمل تعهدشان را نشان دهند. برای مثال باید بحث گشایش روابط اقتصادی و تجاری را عملیاتی کنند. از اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی هستهای گرفته تا خروج از NPT و پروتکل الحاقی و بازگشت به فعالیتهای گذشتهمان همگی گزینههایی است که میتواند در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.https://eitaa.com/enghelabybemanym
چهار شرط پس از برجام
زمانینیا، معاون بینالمللى وزیر نفت اعلام کرد: «برجام در صنعت نفت تا زمانی که نفتمان را بفروشیم و بازارمان را حفظ کنیم، عواید حاصل از فروش نفت را بدون مشکل دریافت کنیم، تجهیزات نفتی مورد نیاز صنعت نفت را خریداری کنیم و بتوانیم برای پروژههایی که تعریف کردیم، تأمین مالی کنیم، معتبر است.» به گفته وی، اگر این چهار شرط برای ایران عملیاتی باشد، برجام برای صنعت نفت ایران معتبر است، در غیر این صورت برجام معنایی ندارد.
پیشنهاد ضرغامی به جمنا!
عزتالله ضرغامی در کنایهای به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در کانال خود در شبکههای مجازی نوشت: «حزبالله لبنان، با اقتدار برنده انتخابات پارلمان لبنان شد و دنیای مقاومت را بیش از گذشته به ادامه راه امیدوار کرد. حریف هم شکست را پذیرفت و با صدای بلند اعلام کرد. پیشنهاد میکنم جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) یک دوره کارآموزی نزد برادران لبنانی بگذرانند.»https://eitaa.com/enghelabybemanym
تصمیم ملی در فرودگاه!
حجتالاسلام ذوالنوری با اشاره به قول رایج تصویب شدن برجام در عرض 20 دقیقه در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: «پرونده برجام طی چند ماه به وسیله کمیته ویژه به ریاست آقای زاکانی بررسی و خط به خط مطالعه شد.» نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «رئیس مجلس دستاوردهای این کمیته ویژه را مورد بیتوجهی قرار داد و موضوع به جای دیگری منتقل شد؛ آنچه در مجلس در عرض 20 دقیقه به تصویب رسید، به جز دستاوردهای این کمیته ویژه بود.» وی بیان کرد: «غربیها برای ایران ضربالاجلی را تعیین کرده بودند که این موضوع با سفر رئیسجمهور همزمان شد. به همین دلیل مسئولان ذیربط از جمله رئیس مجلس و رئیسجمهور، در فرودگاه برای برجام تصمیمگیری کردند که این امر برای تصمیمگیری در جهت سرنوشت یک ملت مناسب نیست.»https://eitaa.com/enghelabybemanym
نامه ترامپ چگونه به ایران رسید؟!
نیویورکتایمز با اشاره به سخنان (19 اردیبهشت) رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران درباره خروج ترامپ از برجام، نوشت: «آیتالله خامنهای رهبر ایران روز چهارشنبه علناً اعلام کرد که نامه اول وجود دارد... البته او اشارهای نکرد که متن این نامه چگونه به دستش رسیده است.» کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا از پاسخ به پرسش نیویورکتایمز درباره این ارتباط محرمانه ترامپ و شیخنشینهای عرب امتناع کردند. اما یک مقام دولتی آمریکا به روزنامه واشنگتنپست گفت که نامه اول حدود دو هفته قبل ارسال شده است. «تئودور کاراسیک» مشاور ارشد یک اندیشکده آمریکایی تأکید کرد: «اینکه رهبر ایران توانسته متن نامه را مطالعه کند، مسئله بسیار مهمی است؛ زیرا در آن نکات مهمی درباره اینکه ایران با چه اقداماتی از سوی آمریکا روبهرو خواهد شد، آمده است.» کاراسیک همچنین احتمال داد که این نامه را یکی از قدرتهای منطقهای که رابطه چندان بدی با ایران ندارد، مثل قطر، کویت، عمان، اردن یا حتی یک کشور خارجی مانند روسیه به دست ایران رسانده باشد.https://eitaa.com/enghelabybemanym
کمکهای آمریکا و چین چقدر است؟
اطلاعات ۴۳۰۰ پروژه در ۱۴۰ کشور جهان نشان میدهد، روش چین برای وامدهی بیش از آمریکا مورد توجه کشورها قرار گرفته است. مجموع کمکهای مالی چین به کشورهای همپیمان خود ۳/۳۵۴ میلیارد دلار و مجموع کمکهای مالی آمریکا ۶/۳۹۴ میلیارد دلار بوده است. اگرچه مجموع کمکهای مالی آمریکا در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ میلادی بیش از چین است، اما در چهار سال آخر، این رتبهبندی معکوس شده است. از مجموع ۳۵۰ میلیارد دلار کمک مالی چین به کشورهای مختلف، عمده آن در حوزه انرژی بوده و پس از آن، حملونقل و مخازن و سپس معادن و ساختوساز؛ یعنی دقیقاً حوزههایی که میتواند پایه رشد اقتصاد چین باشد، اما کمکهای آمریکا عمدتاً به شکل وام توسعه بوده است.https://eitaa.com/enghelabybemanym
▼ حرف روز شما هم شریک باشید!
اینکه یک رسانه کوچک، مانند تلگرام میتواند دهها دستگاه تقنینی، اجرایی، قضایی و امنیتی را در کشورهای گوناگون درگیر خود کند، حکایت از آن دارد که رسانهها اگرچه کوچک و کوتاه و جمع و جور شدهاند؛ اما عملکرد و سرعت عمل آنها در مقابل حوادث بسیار بزرگ، غیر قابل پیشگیری شده است؛ بنابراین دولتها برای رعایت حقوق ملتها باید شرایطی را فراهم کنند که ضمن حراست از امنیت ملی به جوانب مهم آن نیز توجه داشته باشند.
در روزهای گذشته، پیامرسان تلگرام فیلتر شده است؛ دولت درباره این پیامرسان مواضع دوگانهای داشت؛ از یکسو با امضای طرح فیلترینگ در جلسات رسمی موافقت خود را اعلام کرده و حتی برخی از وزرا و معاونان رئیسجمهور از آن خارج شدند و از سوی دیگر رئیسجمهور بر زخم تلگرام نمک میپاشد و مدافع آنچه حقوق مردم در بهرهبرداری از این پیامرسان پر ماجرا میداند، شده است.
اینکه رئیسجمهور به جای مقابله با عصیانگری یک رسانه که معلوم نیست سرویسدهندههای مرکزی آن در کدام کشور خارجی است، از آن حمایت میکند، جای سؤال دارد! زیرا مسئول تلگرام نه تنها بارها به مردم ایران توهین کرده؛ بلکه پیامرسان تلگرام وسیلهای برای عملیاتهای داعش و گروهک تروریستی در جریان حمله به مرقد مطهر امام(ره) و مجلس شورای اسلامی بوده است.
پس از کوچ میلیونها ایرانی به پیامرسانهای داخلی، شاهد کندی سرعت، عدم ارسال کد فعالسازی، اختلال در سامانهها و حتی قطع ارتباط بودهایم. اگر این عوامل به دلیل مشکلات فنی و هجوم کاربران اتفاق افتاده باشد، امری طبیعی است؛ اما نگرانی مهم این است که برخی از صاحبان این پیامرسانها اعلام کردهاند عوامل پشت پرده به منظور به شکست کشاندن آنها در حال ایجاد اختلال در پیامرسانها هستند!
در چنین شرایطی است که مسئولان دولتی باید ضمن عبور از جنجالهای سیاسی و سوت و کفهای بیخاصیت، اهمیت تکیه بر رسانه داخلی را دریابند؛ زیرا درک اهمیت شرایط و مصالح کشور و منافع واقعی مردم سبب میشود با یک تدبیر بهتر درصدد حل بسیاری از مسائل برآمد. در روزهای آینده مشکلات پیامرسانهای داخلی با صبر و حوصله مردم فهیم و صبور ایران اسلامی برطرف خواهد شد و همه ما در این موفقیت ملی در یک تقابل رسانهای با دو جبهه داخلی و خارجی سرافراز بیرون خواهیم آمد.http://eitaa.com/enghelabybemanym