روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅🔰تنها راه در پیش پای ملّت ایران عبارت است از قوی شدن؛ باید تلاش کنیم قوی بشویم
[سوره إبراهيم (14): آيه 5]
وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ (5)
همانا موسى را همراه معجزاتى (به سوى مردم) فرستاديم (و به او گفتيم:) قومت را از تاريكىها به سوى نور خارج ساز و روزهاى (نزول قهر يا لطف) خدا را به آنان يادآورى كن، همانا در اين (يادآورى) براى كسانى كه صبر و مقاومت و سپاس فراوان داشته باشند نشانههايى از قدرت الهى است.
✳️🔰امام خامنه ای نماز جمعه تهران ۱۳۹۸/۱۰/۲۷
میفرماید که وَ لَقَد أَرسَلنا موسىٰ بِآیاتِنا أَن أَخرِج قَومَکَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ وَ ذَکِّرهُم بِأَیّامِ اللَّهِ؛ توصیه میکند، دستور میدهد حضرت موسیٰ را که «ذَکِّرهُم بِأَیّامِ الله». دو احتمال در معنای «ذَکِّرهُم بِاَیّامِ الله» هست که در مقصودی که ما از این آیه داریم فرقی نمیکند. یک احتمال این است که منظور این است که ایّامالله را به یاد آنها بیاور؛ یک احتمال هم اینکه مقصود این است که به وسیلهی ایّامالله خدا را، دین را، قیامت را به یاد آنها بیاور. اهمّیّت ایّامالله در اینجا معلوم میشود که موسی پیامبر عظیمالشأن الهی مأمور است که ایّامالله را به یاد مردم بیاورد.
بعد میفرماید: إِنَّ فی ذلِکَ لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبّارٍ شَکورٍ. ایّامالله آیهاند، نشانهاند، دلیل راهند. برای چه کسانی؟ برای کسانی که این دو صفت را دارند: صبّارند و شکورند. صبّار یعنی کسی که سر تا پا استقامت و صبر است، یکسره اهل صبر و استقامت، شکور یعنی آن کسی که نعمت را میشناسد و شکرگزاری میکند که حالا دربارهی این شکرگزاری من عرایضی خواهم کرد.
بعد در آیهی بعد میفرماید که حضرت موسی این دستور را عمل کرد: وَ إِذ قالَ مُوسی لِقَومِهِ اذکُرُوا نِعمَةَ اللَّهِ عَلَیکُم إِذ أَنجاکُم مِن آلِ فِرعَونَ؛ به یاد آنها آورد نجاتشان از دست فرعون را، فرعونیان را، از دست قدرت فائقه و غالب ستمگر را که چطور شما را نجات داد؛ این از ایّامالله است یکی از نمونههای ایّامالله این است؛ إِذ أَنجاکُم مِن آلِ فِرعَونَ. پس این [روز] یکی از ایّامالله شد؛ آن وقتی که جوامع و انسانها و اقوام از دست قدرتهای ستمگر نجات پیدا میکنند.
بعد دنبالهی این ندای عمومی پروردگار است، صدای بلند خدا است: وَ إِذ تَأَذَّنَ رَبُّکُم، «تأذّن» یعنی با صدای بلند خدای متعال به همه اعلان میکند که لَئِن شَکَـرتُم لَاَزیدَنَّکُم؛ اگر شکرگزاری کردید، ما آن نعمتی را که به شما دادیم این را روزبهروز افزایش خواهیم داد، زیاد میکنیم؛ وَ لَئِن کَفَرتُم إِنَّ عَذابی لَشَدید؛ امّا اگر کفران نعمت کردید، وظایف شکر را به جا نیاوردید، آن وقت آنجا عذاب الهی است، مشکلات فراوانی است که برای شما پیش خواهد آمد. بعد در آیهی بعد هم نتیجهی کلّی از این مطالب را میفرماید که: وَ قالَ مُوسی إِن تَکفُرُوا أَنتُم وَ مَن فِی الأَرضِ جَمیعاً فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِیٌّ حَمیداین که ما میگوییم شکرگزار باشید، این که میگوییم مراقب نعمت خدا باشید، نعمت خدا را از یاد نبرید، این برای خود شما است وَالّا خدای متعال بینیاز است.
✴️تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز🔰✳️✳️✅✅
راه میانبر!
امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نماز جمعه تهران، قویتر شدن ایران در همه زمینهها را تنها راه ادامه مسیر عزتآفرین مردم انقلابی ایران دانستند. بیتردید، همه نیروهای انقلابی و جبهه بزرگ مقاومت باید این پیام را به مثابه فرمانی از سوی فرمانده کل و امام المسلمین تلقی و لوازم و زمینههای اجرا و محقسازی آن را فراهم کنند. حال این پرسش مطرح میشود که قدرتمند شدن ملت ایران چه لوازمی دارد؟
این نوشته کوتاه نه میخواهد و نه میتواند به این پرسش راهبردی پاسخ در خور و جامعی دهد؛ اما میتوان در این نوشتار موجز یک راه میانبر را نشان داد و آن، اقتدا به کسانی است که خود را وقف عظمت و گشودن شاهراه انقلاب اسلامی کردند. بازخوانی مختصات فردی و سلوک اجتماعی زندگی این افراد نشانهها و درسهایی را در اختیار نسل امروز برای پیمودن راه فردا قرار میدهد؛ راه آنهایی که از «هیچ» ما را امروز به «همه چیز» رساندهاند!
حاج قاسمها، تهرانیمقدمها، شهریاریها، عمادها، حججیها و هزاران سرو قامتی که ایستادند و با خط خون خود راه را نشان دادند. حاج قاسم دو حوزه نظامیگری و دیپلماسی را که ظاهراً به تعبیر برخیها از هم دور است و ورود در یکی مانع از دیگری است، در هم آمیخت و جبههای به سترگی مقاومت در برابر زر، زور و تزویر سلطهگری و ظلم به مردم منطقه غرب آسیا را ایجاد کرد.
البته این راهگشایی در همه زمینهها و عرصهها باید انجام شود تا برآیند آن برداشتن گام به جلو باشد. عرصه اقتصاد و ساماندهی امور معیشتی مردم بیشتر از دیگر حوزهها به این انقلاب و راه انقلابی نیازمند است؛ چرا که وسیله و ابزار امروز دشمن شده و دشمنان میپندارند از طریق ضعفها و نقایصی که در این حوزه وجود دارد، میتوانند ضربات کاری به نظام جمهوری اسلامی و مردم وارد کنند.
از لوازم اصلی برای موفقیت در این راه، مقبولیت نخبگانی و مردمی گفتمان انقلابی و تبیین دقایق و ظرایف آن است که خود بسترساز الزام بعدی، یعنی افزایش وحدت در جامعه خواهد بود. همت ملی برای قویتر شدن ایران نه تنها در بعد نظامی، بلکه در ابعاد اقتصادی و جهش علمی و فناوری تنها راه ادامه مسیر عزت و استقلال ایرانیان است که در پرتو حضور مردم در عرصههای مختلف، صبر و استقامت ملت و کوشش بیوقفه مسئولان و مردم ایجاد خواهد شد.
▼ گزارش روز🔰✳️✅
دوگانگی آقای نخستوزیر!
سقوط هواپیمای اوکراینی بر اثر خطای انسانی که با اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح به صورت علنی مشخص شد، موجب سوءاستفاده بسیاری در داخل و خارج از کشور شد. «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا یکی از مقاماتی بود که در این باره موضعگیری کرد. وی در این مدت تمام تلاش خود را به کار برد تا خود را طرفدار حقوق بشر و فردی نشان دهد که صرفاً به دلیل احقاق حقوق جانباختگان تلاش میکند. رفتار نخستوزیر کانادا سبب شد عدهای از وی در فضای مجازی تمجید کنند.
این در حالی است که رفتار وی با موضعگیریاش در سال 2018 در تناقض آشکار بود. زمانی که دیدهبان حقوق بشر و تعداد زیادی از سازمانهای حقوقی از ترودو خواستند فروش سلاح به عربستان را متوقف کند و در کشتار مردم بیدفاع یمن شریک نشود، وی اعلام کرد: «نمیتوانم قرارداد فروش سلاح به عربستان را لغو کنم و مردم کانادا را از دلار حاصل از آن محروم سازم.»
بنابراین در نگاه اول باید گفت، تعریف از حقوق بشر در میان دولتمردان کشورهای غربی و امثال ترودو بر اساس منافع خودشان است. وقتی کشتار صدها هزار نفر از مردم یمن به دست آلسعود برای نخستوزیر کانادا اهمیت ندارد و ارزش دلار برایش بیشتر از کرامت انسانی است، حال چه شده است که نخستوزیر کانادا حامی حقوق بشر و دلسوز جانباختگان هواپیمای اوکراینی شده است؟!
به نظر میرسد کشورهای دنبالهرو آمریکا در دشمنی با جمهوری اسلامی ایران، گوی سبقت از هم میربایند و این بار هم نوبت به کانادا و نخستوزیر این کشور رسیده است. اگرچه تاریخ درباره رفتار دوگانه غرب قضاوت خواهد کرد، اما فعالان فضای مجازی باید در این زمینه هوشیار باشند که جای دوست و دشمن جابهجا نشود. فراموش نکنیم اذعان سپاه به خطای انسانی و تأکید بر جبران آن، رفتار درخور و شایستهای بود که مشابه آن در هیچ جای دنیا اتفاق نیفتاده است.
▼ اخبار ویژه🔰✳️✅
پروندههایی از نمایندگان داشتیم که به دادگاه ارسال کردیم
سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به رد صلاحیت تعدادی از نمایندگان فعلی مجلس به دلیل فساد مالی گفت: پروندههایی از نمایندگان داشتیم که به دادگاه ارسال کردیم و براساس آن اعلام شد این مورد جزء وظایف نمایندگی تشخیص داده نشده است که آنها هم محاکمه را شروع کردند. «محمدجواد جمالی نوبندگانی» در پاسخ به پرسشی مبنی بر روند بررسی پرونده نمایندگان متخلف در قوه قضائیه اظهار داشت: پروندههایی به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان رسیده که شاکی اعم از حقیقی یا حقوقی داشته است. وی افزود: ما در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان حکم صادر نمیکردیم، بلکه بحث این بوده که آیا این جزء وظایف نمایندگی بوده است یا خیر.
◄اخبارویژه🔰✳️✅
برخی اخبار حاکی است، توئیتهای فارسی و مربوط به ایرانِ دونالد ترامپ و مایک پمپئو را «فاطمه حقیقتجو» نماینده دوره ششم مجلس و عضو شورای مرکزی حزب مشارکت مینویسد تا با ذائقه ایرانی سازگار باشد. حقیقتجو پس از فرار از ایران و کشف حجاب موضعگیریهای مختلفی علیه جمهوری اسلامی ایران داشته و بارها نسخه حکومت غیردینی در ایران را پیچیده است. وی چندی پیش اعلام کرد، از همسرش جدا شده و به سبک ازدواج سفید زندگی میکند.
ـ درگيرى نظامى ايران و آمريكا، اروپا را بىثبات مىكند🔰✳️✅
«يوشكا فيشر» وزير خارجه پيشين آلمان با بیان اینکه در بهترین حالت ترامپ و مشاورانش هم نمیدانند که در قبال ایران چه میکنند، گفت: با اینکه خروج ترامپ از برجام، عمل کردن وی به یکی از وعدههای انتخاباتیاش بود، اما مشکل اینجاست که نه خود ترامپ و نه مشاورانش اتفاقات بعدی را در نظر نگرفته بودند. وی گفت: واشنگتن بايد بداند هر درگیری نظامی با ایران نه تنها تلفات بیشتری برای آمریکا خواهد داشت؛ بلکه نسبت به جنگهای عراق و افغانستان احتمال کمتری برای پیروزی دارند. فیشر در ادامه گفت: ترامپ به نوبه خود بیشتر خواستار اجتناب از جنگ است، در عین حال فشار را بر نظام ایران بیشینه میکند. مشکل اینجاست که در فضای سیاسی خلیجفارس، مرز بین این دو مشخص نیست و تجربه ثابت کرده است فشار حداکثری اغلب به تقابل نظامی منجر شده است. وزير خارجه پيشين آلمان خاطرنشان کرد: درگيرى نظامى با ايران بسیار خطرناک است، اگر تنشها به یک رویارویی نظامی بينجامد، هر آنچه را که در مورد خاورمیانه میدانیم، تغییر خواهد داد. یک درگیری نظامی دیگر به بیثباتی عظیمی در منطقه میانجامد که پیامدهای آن گریبانگر اروپاییها نیز میشود.
مدارک محکم استیضاحکنندگان درباره سوءاستفاده ترامپ از قدرت✳️✅🔰
قانونگذاران دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گزارشی ۱۱۱ صفحهای درباره ادله خود برای استیضاح «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور را برای مجلس سنا شرح دادند. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، دموکراتها در این گزارش تأکید کردند ترامپ با شکستن سوگند خود به اعتماد عمومی خیانت کرده و باید از قدرت کنار گذاشته شود. در این گزارش اظهارات و شهادتهای علنی و خصوصی دهها شاهد، از جمله سفرای آمریکا در کشورهای مختلف، مسئولان امنیتی و دولتی عالیرتبه ذکر شده که همگی نگرانیهای خود را از تعاملات ترامپ با اوکراین و درخواست عمل متقابل بیان کردند. هدایتکنندگان طرح استیضاح در مجلس نمایندگان آمریکا در این گزارش آوردهاند که مدارک محکمی از ترامپ در زمینه «سوءاستفاده از قدرت» و «ممانعت در تحقیقات کنگره» وجود دارد.
تحریمهای سازمان ملل کماثرتر از تحریمهای آمریکاست🔰✳️✅
«حسین حاجیلو» کارشناس مسائل تحریم و دیپلماسی اقتصادی درباره فعال شدن «مکانیسم ماشه» و آثار اقتصادی آن گفت: مکانیسم ماشه یا مکانیسم حل اختلاف که در برجام تعبیه شده است، مکانیسمی است که بر اثر فعال شدن آن و طی کردن مراحلش که در مجموع حدود 65 روز طول میکشد، موجب بازگشت قطعنامههای گذشتهای میشود که علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر شده بود. در واقع، مکانیسم ماشه به بازگشت چهار قطعنامه تحریمی علیه ایران منجر میشود که مهمترین آنها قطعنامه 1929 است که در سال 2010 صادر شده است. وی تأکید کرد: تحریمهای سازمان ملل از نظر عمق و تأثیر اقتصادی در مقایسه با تحریمهای آمریکا، بسیار بسیار کم اثر است.
حذف چهار صفر کار ظاهری و تشریفاتی است🔰✳️✅
«الیاس حضرتی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه احتمال رد لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی کشورمان در این کمیسیون وجود دارد، گفت: تاکنون سه جلسه برای بررسی این لایحه با حضور کارشناسان مرکز پژوهشهای تهران و قم و بانک مرکزی در این کمیسیون تشکیل شده است. وی افزود: فضای کلی کمیسیون اقتصادی نسبت به حذف ۴ صفر که یک موضوع صرفاً ظاهری بوده و زیربنای اساسی ندارد، زیاد موافق نیست؛ زیرا نمایندگان فکر میکنند حذف ۴ صفر در شرایط کنونی هیچ تأثیری در بحث تورم، اصلاح ساختاری، درآمد ارزی و پایین آمدن قیمت ارز ندارد و لایحه دولت تنها میخواهد یک کار ظاهری و تشریفاتی را انجام دهد.
جرزنی داورها و ذبح باشگاههای فوتبال ایرانی!!
ما ایرانیها سادهایم، یا بهتر بگویم چون خودمان صاف و بی غل و غشیم؛ فکر میکنیم دیگران هم همین شکلیاند!
از زمان قاجار تا کنون اوضاع بدتر هم شده است؛ روشنفکرهای وطنی که پس از یک دوره جلای وطن به ایران برگشته بودند و مسحور پیشرفت فرنگ شده بودند، دیگر بهشت را در خیابانهای پاریس و لندن جست و جو میکردند و فرنگ برایشان بتی شده بود که هر چه میگفت بی تحقیق درست بود و وحی منزل!
از منظر انتلکتئول وطنی ممکن بود قرآن خدا غلط داشته باشد ولی نسخهی فرنگیمآبها نه!
حتی در جمهوری اسلامی هم هنوز ما گرفتاریم! چه در سالهای ۸۱ تا ۸۴ و چه حالا از ۹۲ تا ۹۸ دوبار به غرب اعتماد کردیم، سیاهه نوشتیم و پایش امضا زدیم و عکس یادگاری گرفتیم. در روزنامه هایمان تیتر زدیم که امضای جان کری تضمین برجام است! ولی نه به امضای آمریکایش اعتباری بود و نه به اروپایش! ایشان گاو نه من شیرده هم نبودند! از اول پوچ بودند و تهی!
این روزها حضرات فرنگی شرم را خورده و حیا را هم قی کردهاند! حتی به یک بند برجام هم عمل نکردهاند و حالا ایران را تهدید می کنند اگر از برجام بیرون بیاید زمین به آسمان میآید!
الغرض از این مقدمهی طولانی؛ یک درد دل فوتبالی است!
سالهاست به سر ما میکوبند که هنر و ورزش نباید سیاسی شود!
اما همچون برجام این هم یک قرارداد یک طرفه است! ما نباید سیاسی باشیم ولی آنها پدرسوختگی سیاسی را هم از حد گذراندند، اشکالی ندارد!
تیمهای باشگاهی ایران حق میزبانی ندارند؛ چرا؟ چون ایران امنیت ندارد!
اگر این طور است در آمریکایی که هفته و ماهی نیست که دانشآموزان در مدرسه به روی معلم و همکلاسیهایشان رگبار نبندند، امنیت هست؟!
در فرانسه ای که چند ماه است آشوب و بلواست، امنیت هست؟!
در استرالیایی که چند هفته است آتشسوزی را نمی توانند خاموش کنند امنیت هست؟
اصلا در جهانی که آمریکاییها در سرتاسرش پایگاه نظامی دارند، امنیت هست؟
در جهانی که آمریکاییها و اسراییلیها رسما ترور را حق خود میدانند، امنیت هست؟
در جهانی زندگی میکنیم که داورهایش جرزنی میکنند، فیفا و فیلا و سازمان ملل و حقوق بشر ندارد!
در جهانی که همه گرگ هستند؛ اگر بخواهی نقش میش داشته باشی، دریده میشوی!
باید شیر باشی
باید قوی باشی
محمد حسین زاده
⛰حاج قاسم یک مکتب و امت
مقام معظم رهبری حاج قاسم را یک مکتب و مدرسه معرفی کردند. شبیه این تعبیر در قرآن کریم درباره حضرت ابراهیم آمده است : «إِنَّ إِبْرَاهِيمَ كَانَ أُمَّةً».
حضرت ابراهیم (ع) در جایگاه رهبری قوی و الگوی نیکو قرار داشته و معلم بزرگ انسانیت به شمار می آید که باید به او اقتدا نمود و از او آموخت و در برابر او خضوع کرد.
ابراهیم (ع) خاستگاه امتی مکتبی و یکتاپرست بود. یعنی این که به واسطه وجود او امت به وجود آمد.
به همان دلایل می توان حاج قاسم را یک مکتب و امت محسوب کرد. همچنانکه مقام معظم رهبری فرمودند: "ما در صورتی اندازه و قیمت این حوادث را میفهمیم که حاج قاسم سلیمانی و به ابومهدی شهید عزیز، به چشم یه فرد نگاه نکنیم. به آنها به چشم یک مکتب نگاه کنیم. سردار شهید عزیز ما را به چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درس آموز، با این چشم نگاه کنیم، آن وقت اهمیت این قضیه روشن خواهد شد. قدر و قیمت این قضیه روشن خواهد شد"
⛰موسی سلیمانی