نقش بصیرت در فتنه
یکی از نویسندگان در مطلبی با موضوع مقایسه سطح بصیرت و دشمنشناسی مردم خرمشهر و بصره نوشت: «این اتفاقاتی که در بصره در حال وقوع است، حاصل فتنهانگیزی وابستگان سعودی و آمریکایی و تبلیغات آنهاست. تا این لحظه چندین نفر کشته یا شهید شدهاند. مراکز عمومی و دولتی زیادی به آتش کشیده شده و فتنه و آشوب همچنان ادامه دارد؛ اما جالب است چند ماه پیش و به فاصله ۳۰ کیلومتری بصره و در شهر خرمشهر و آبادان همین فتنه را با تبلیغات صدبرابری اجرا کردند؛ اما نه آشوب گسترده و خانمانسوزی اتفاق افتاد و نه به مراکز عمومی و دولتی حمله شد و نه کشت و کشتاری. مردم ایران در کوران فتنهها خوب پخته شدند و ترفندهای دشمنان را خوب میشناسند و زود اسیر فتنه نمیشوند؛ اما برادران عراقی هنوز راه زیادی دارند که بتوانند از فتنهانگیزی شیاطین به سلامت عبور کنند.»
پیشنهاد ضرغامی
عزتالله ضرغامی با توجه به رشد بیش از اندازه قیمت برخی از کالاهای بهداشتی به این مسئله واکنش نشان داد و نوشت: «پیشنهاد دلسوزانه و برادرانه من به دولت آن است که برای مدیریت توزیع حساب جدیدی باز کند. رئیسجمهور باید روزانه، وقت قابل قبولی برای مدیریت این موضوع اختصاص دهد. ما باز هم از این مشکلات خواهیم داشت. البته سابقه دولت، در توزیع بسته کالا در اوایل کار بسیار منفی است؛ ولی این به آن معنا نیست که نتواند مدیریت توزیع را که نیاز جدی این روزهاست، انجام دهد. دولتهای قبل تجربه خوبی در این زمینه دارند. از تجربیات آنان استفاده شود تا عملیات روانی دشمن در نگران کردن مردم و برهم خوردن تعادل بازار عملی نشود.»
دلیل استقبال نکردن دولت
عمده کارشناسان دلسوز اقتصادی معتقدند برای عبور از وضعیت فعلی اولاً بنبستی نیست، ثانیاً راهحل علمی دارند! هنوز دلیل استقبال نکردن دولت از پیشنهادهای این افراد مشخص نیست؟! برخی میگویند غرور دولت اجازه استفاده از این دیدگاهها را نمیدهد و برخی معتقدند دولت نگران است با عمل به نسخه منتقدان عملاً همه تقصیرها در پدید آمدن این شرایط را پذیرفته باشد؟! در هر حال جلوی ضرر را از هر جا که بگیری، منفعت است
گزینه روی میز ترامپ
«باب وودوارد» روزنامهنگار آمریکایی در کتاب جدیدی نوشت، گری کوهن، مدیر سابق شورای ملی اقتصاد آمریکا برگهای را از روی میز کار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا برداشت تا مانع آن شود که او از توافق تجاری با کرهجنوبی خارج شود. وودوارد در کتاب «ترس: ترامپ در کاخ سفید» نوشت: کوهن «وحشتزده شده بود» که ترامپ احتمالاً آن نامه را امضا کند. گویا کوهن به یکی از دستیارها در کاخ سفید گفته بود من آن را از روی میزش برداشتم. نمیگذارم آن را ببیند. او قرار نیست هرگز این سند را ببیند. باید از کشور حفاظت کنیم
راهکار فائزه هاشمی!
فائزه هاشمی به پایگاه خبری جماران گفته است: «آقای روحانی باید از این فرصت استفاده کرده و واقعیات را به مردم بگوید؛ چرا که دیگر همه میدانند؛ حل بسیاری از مسائلی که دولت با آن مواجه است، خارج از حیطه اختیارات آن بوده. برای نمونه، سیاست خارجیمان که سبب بخش عمدهای از فشارهای اقتصادی به جامعه است و مانع ورود دلار به کشور شده و تحریمها را ایجاد کرده، در اختیار رئیسجمهور نیست. باید گفت عمده فشارهایی که امروز گریبان کشور را گرفته، به سیاست خارجی بازمیگردد که عمدتاً دست رئیسجمهور نیست.» ادعای ایجاد فشار اقتصادی و ممانعت از ورود دلار به دلیل سیاست خارجی در حالی است که طیف بزککننده غرب مدعی بودند به واسطه انعقاد برجام، همه تحریمها برداشته میشود و 200 میلیارد دلار پول بلوک شده و 150 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی به کشور میآید و چنان رونقی ایجاد میشود که مردم از یارانه بینیاز شوند؛ اما حالا که حرفشان دروغ از آب درآمده و دلار 3700 تومانی ماقبل برجام، سه برابر افزایش قیمت داشته، میگویند امتیازات جدید به آمریکا بدهیم تا همان وعده قبلی را بتوانیم اجرا کنیم؛ اما چه تضمینی هست که نوبت بعدی نگویند باز هم نشد و باید قباله مملکت را به نام آمریکا و استکبار بزنیم و کار بنسلمان را بکنیم؛ هیچ!
تدبیر رهبری
تغییر دولت، تکمیل این جورچین روانی در جنگ رسانهای است تا ترس از آینده و تشتت و هراس چندین برابر شود. برای همین وقتی آقای احمدینژاد گفت این دولت باید کنار رود، رهبری فرمودند: «این حرف عمل در چارچوب نقشه دشمن است.» کنار گذاشتن دولت به بهانه جنگ اقتصادی، بالا آوردن دستها در جنگ رسانهای است و برنامه دشمن در بهم زدن آرامش روانی جامعه را محقق میکند. تدبیر رهبری برای عبور از مشکلات اقتصادی، همزمان شکست عملیات دشمن در جنگ رسانهای است تا تصمیمات اصلاحگرایانه مؤثر شود.
بنده طلبه هستم
حسن رحیمپورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه، «شما گفتید ریشه سکولاریسم در حوزه است، آیا با مواضع برخی مراجع نظر شما تغییر کرده است؟» گفت: «سخنی که از آقایان نقل شد با آنچه من گفتم، منافاتی نداشت؛ یعنی مربوط به یک
مطلب نبود.»
وی ادامه داد: «من احتمال قوی میدهم تمام سخنانی که بنده در مدرسه فیضیه داشتم، مطالعه نشده و تمام فیلم سخنرانی را ندیدند؛ چون آنچه به عنوان پاسخ داده شد، اصلاً چیزهایی نبود که ربطی به آنچه من گفتم، داشته
باشد.»
رحیمپورازغدی تصریح کرد: «بنده طلبه هستم، طلبه مشهد، قم و سالها در کنار این آقایان بودهام و بحث ما این است که خطر سکولاریسم در حوزه خیلی بیشتر از سکولاریسم در دانشگاه است.» وی تأکید کرد: «بحث ما بحث مبارزه با فساد اقتصادی بود و اینکه روحانیت و فیضیه باید در کنار مستضعفین، مردم و کسانی که مشکلات اقتصادی دارند، باشند و عدالت اقتصادی باید قاطع اجرا شود و اینها همه گم شد؛ ولی یک تابلو که معلوم نبود از کجا آمده
برجسته شد.»
حرف روز
پشت پرده اتفاقات بصره
در روزهایی که پارلمان عراق در حال آماده شدن برای انتخاب نخستوزیر است و گروهها و احزاب شیعی در حال ائتلاف هستند، ماجراهایی مشکوک در عراق و پایگاه مقاومت حشد الشعبی اتفاق میافتد و کنسولگری ایران در میان شعلههای آتش توطئه قرار میگیرد. در حالی که جریان رسانهای غربیـ عربی به دنبال آن است که این ماجرا را در اعتراض به ایران و حشد الشعبی وانمود کند؛ اما واقعیتهای میدانی این اغتشاشات به موضوعات دیگری مرتبط است؛
همه معترضان در بصره مردم این شهر نبودند، بلکه این اعتراضات ماهیتی چندگانه داشت. سناریوی طرحریزی شده بر اساس مدل اغتشاشهای سال 96 ایران بود. با این رویکرد که مطالبات اقتصادی، رنگ و بوی امنیتی و سیاسی به خود میگیرد. جریان مرموز وابسته به حزب بعث طی چند وقت گذشته آماده ورود به درگیریهای فزاینده و حمله به دفاتر گروههای مقاومت بوده است؛ به گونهای که در اعتراضهای گذشته به دفاتر حزب الدعوه و سازمان بدر حمله شده بود.
اغتشاشات اخیر در بصره نه تنها ماهیتی مطالبهگرایانه و اقتصادی نداشت؛ بلکه دارای ماهیتی امنیتی بود. در این میان، ضلع سهگانهای هدایت این آشوبها را برعهده داشت:
1ـ سرویسهای جاسوسی عربستان و امارات: این سرویسها با حمایت آمریکا نقش مستقیمی در تحریک مردم داشتهاند.
2ـ مخالفان داخلی(بعثیها): بعثیها همواره در فتنههای شکل گرفته در عراق نوک پیکان حمله به مردم هستند. (نقش بعثیها همچون نقش منافقین برای ایران است.) بر اساس برخی اخبار، بیشتر افرادی که به کنسولگری ایران حمله کردهاند، بعثی بودهاند.
3ـ رسانههای بیگانه: مهمترین نقش در تحریک مردم را رسانهها برعهده دارند. رسانههای بیگانه با القای نقش ایران در کمبود برق و آب در عراق، مترصد تعمیم مشکلات و نوک پیکان اعتراضها به سمت ایران هستند؛ به گونهای که برخی رسانهها اینگونه عنوان کردند که ایران در مخالفت با نخستوزیری العبادی به قطع برق بصره مبادرت ورزیده است.
افزون بر موارد فوق، آمریکا با راهاندازی این آشوبها به دنبال القای این است که چنانچه نظر واشنگتن درباره نخستوزیری العبادی به ثمر ننشیند، از هیچ اقدامی در داخل عراق ابایی ندارد. پس آمریکا به دنبال دادن پیام یا سیگنال به ایران در جهت هر گونه اقدام مخالف با سیاستهای واشنگتن است.
گزارش روز
دو سیلی محکم
پرده اول: یک تیم از اشرار گروهک تروریستی پژاک که در شامگاه بیستونهم تیر ماه سال جاری به پایگاه دری واقع در منطقه مریوان استان کردستان حمله کرده بود، جمعه ۱۶ شهریور طی یک عملیات پیچیده و دقیق اطلاعاتی، در کمین رزمندگان غیور قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) نیروی زمینی سپاه در منطقه عمومی کامیاران گرفتار و منهدم شد. طی این درگیری، شش نفر از تروریستها به هلاکت رسیده و تعدادی نیز مجروح و متواری شدند. در اطلاعیه روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) با اشاره به ضبط سلاح، مهمات و تجهیزات ارتباطی این تیم تروریستی به همت رزمندگان اسلام، تأکید شده است: همانگونه که به ملت ایران وعده داده شده است، آتش انتقام رزمندگان غیور دامان همه تروریستهای مزدور و وابسته به استکبار جهانی را که در پی ایجاد ناامنی، خرابکاری و بر هم زدن آرامش در میهن اسلامی هستند، خواهد گرفت.
پرده دوم: روز گذشته پنج فروند موشک زمین به زمین، مقر تروریستهای حزب دموکرات کردستان عراق را هدف قرار داد. وبگاه کردستان 24 اعلام کرد، دفتر اصلی این حزب در شهرستان کوی سنجق از توابع اربیل هدف حمله موشکی قرار گرفته است. این منبع به نقل از «ابراهیم جوکلی» نوشت: «تعدادی موشک از جانب [خاک] ایران به دفتر مرکزی حزب [گروهک دموکرات] در فاصله 65 کیلومتری مرز ایران اصابت کرده است.» کردستان 24 با بیان اینکه این حمله چند کشته و زخمی بر جا گذاشته است، نوشت یک مسئول دیگر [در گروهک] گفته است پنج نفر کشته و بیش از 35 نفر مجروح شدهاند. اما برخی منابع دیگر تعداد کشتهها را 11 نفر ذکر کردهاند. طبق این گزارش، «مصطفی مولودی» دبیر کل و «خالد عزیزی» دبیر کل پیشین [گروهک] حزب دموکرات در میان مجروحان هستند. برخی منابع محلی اظهار داشتهاند، سران حزب دموکرات کردستان و گروهک دموکرات کردستان ایران در یک نشست مشترک در حال رایزنی بودند که محل جلسه مورد اصابت موشک قرار گرفت.
گفتنی است، پیش از این خانوادههای شهدای ترور کردستان با انتشار بیانیهای از مسئولان کشور خواسته بودند با قاطعیت با هر گونه حضور تروریستهای تجزیهطلب در کشور مقابله کنند.
فروش 200 میلیون یورو ارز دولتی با نرخ آزاد!
عضو هیئترئیسه مجلس گفت: خبر موثقی دارم درباره اینکه خریدار شرکت ماشینسازی تبریز ۲۰۰ میلیون یورو ارز دولتی برای واردات دریافت کرده، اما همه این مبلغ را به نرخ بازار آزاد فروخته است. همچنین تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری این شرکت را تحویل هیئترئیسه دادهام؛ چرا که این فرد باید پاسخگوی نحوه خرید این شرکت باشد. احمد امیرآبادی با بیان اینکه از آغاز مهر ماه آرای خود را نسبت به لوایح و طرحها در مجلس اعلام میکنم، اظهار داشت: بنده و تعدادی از نمایندگان مجلس برای شفافیت آرای خود تصمیم بر اعلام عمومی تمام نظرات و آرای خود در مجلس گرفتهایم. وی با اشاره به اینکه هماکنون 15 نفر از نمایندگان مجلس به کمپین شفافیت آرای نمایندگان پیوستهاند، افزود: هر یک از ما هر روز موافقت و مخالفت خود را درباره لوایح و طرحها در مجلس در فضای مجازی اعلام میکنیم، به حتم تعداد نمایندگانی که به این کمپین پیوستهاند، افزایش یافته و نمایندگانی که از شفاف نبودن آرای خود سوءاستفاده میکنند، باید پاسخگوی مردم باشند.
«رأی دادید باید تحمل کنید»، منطقی نیست!
پرویز سروری، دبیر کل حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه بیشتر وعدههای رئیسجمهور در برهه انتخابات اقتصادی بود، خاطرنشان کرد: روحانی وعده داد وضعیت معیشتی مردم به مراتب هر روز بهتر از دیروز شود، همچنین حل مشکلات تولید و ایجاد اشتغال از وعدههای وی بود. وی با انتقاد از اظهارات برخی دولتیها مبنی بر اینکه مردم چون رأی دادند، باید تحمل کنند، تصریح کرد: در کل معتقدم این حرف که رأی دادید باید تحمل کنید، بسیار سخن بیمنطقی است؛ چرا که در حال حاضر مردم از دولت مطالبه دارند و خواستار تحقق مطالبات خود هستند. این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه متأسفانه تمرکز دولت بر مسائل حاشیهای است، خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن رئیسجمهور از فضای انتخاباتی سبب خوشحالی است و قوه مجریه باید خود را از مسائل حاشیهای جدا کند، هر چند مدتی است رئیسجمهور مواضع درستی انتخاب میکند، اما در حد حرف باقی میماند.