آخوندی با ابهامات مدیریتی مجبور به استعفا شد
قربانعلی قائمی، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو سابق شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به گزینههای نهایی تصدی شهرداری تهران گفت: در بحث انتخاب شهردار قاعدتاً باید شاخصها و معیارهای مدیریتی ملاک قرار داده شود و مابقی مسائل، از جمله رفاقتها، دوستیها و طیفبندیهای سیاسی کنار گذاشته شود. وی افزود: فردی میتواند مدیریت کلانشهر تهران را بر عهده بگیرد که علاوه بر تجربه بالا، از مقبولیت مردمی و مقبولیت در ارکان حاکمیتی برخوردار باشد، اما متأسفانه شاهد هستیم افراد محدودی در ارتباط با انتخاب شهردار دور هم جمع میشوند و بدون مشورت با صاحبنظران تصمیماتی اتخاذ میکنند که به منافع شهروندان تهرانی آسیب میزند. این عضو سابق حزب اعتماد ملی درباره حضور آخوندی میان گزینههای نهایی شهرداری تهران گفت: در صورتی که اعضای شورای شهر، شخصی را که به دلیل سؤالات و ابهامات مدیریتی، مجبور به استعفا از وزارت راه و شهرسازی شد بهعنوان شهردار جدید تهران انتخاب کنند، قطعاً تخلفی بر تخلفات قبلی خود اضافه کردهاند.
https://eitaa.com/e_beman
رونمایی از معامله قرن تا چهار ماه آینده
شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از «جیسون گرینبلات»، نماینده ویژه کاخ سفید در مسائل غرب آسیا مدعی شده طرح دولت آمریکا برای سازش میان رژیم صهیونیستی و فلسطین که به «معامله قرن» مشهور شده به زودی منتشر خواهد شد. گرینبلات این سخنان را در کنفرانسی در لندن مطرح کرده و شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی آن را به نقل از منابع حاضر در این کنفرانس گزارش داده است. براساس این گزارش، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در دیداری که ۲۶ سپتامبر با «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در نیویورک داشته گفته این طرح را بین دو تا چهار ماه آینده منتشر خواهد کرد. این به آن معناست که طرح معامله قرن، تا آغاز دسامبر منتشر خواهد شد. گفتنی است، معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه رژیم صهیونیستی با فلسطین و مقدمهای برای عادیسازی روابط عربیـ صهیونیستی است.
https://eitaa.com/e_beman
نگاهی به وضعیت آمریکا بیندازید!
مت آگوریست، عضو سابق تفنگداران دریایی ارتش آمریکا و مأمور اطلاعاتی سابق «آژانس امنیت ملی» درباره اهمیت و تأثیرگذاری انتخابات در آمریکا در پایگاه تحلیلی «پروژه تفکر آزاد» نوشته است: حتی اگر رأی بدهید، یا ندهید و حزب شما پیروز شود، یا نشود، دولت پلیسی همچنان تداوم خواهد داشت. رأی دادن دائم به «بد»ها به شکلگیری چرخه اجتنابناپذیری منجر شده است که در آن، دولت قدرتمندتر میشود و مردم فقیرتر میشوند. با این حال، لازم نیست [صرفاً] حرف من را در اینباره باور کنید؛ بلکه کافی است نگاهی به وضعیت کنونی آمریکا بیندازید. «۵۰ درصد از کل کارگران آمریکایی کمتر از 30/533 دلار در سال درآمد دارند. این در حالی است که خواص سیاسی وصل به سیستم که یک درصد [از جمعیت] را تشکیل میدهند، طی سال گذشته، ثروت خود را بیش از یک تریلیون دلار افزایش دادهاند.»
https://eitaa.com/e_beman
مهار رشد نقدینگی گام اول تقویت پول ملی
کامران ندری، عضو هیئت علمی پژوهشکده پولی و بانکی درباره راهکارهای تقویت ارزش پول ملی ایران گفت: کنترل رشد نقدینگی نخستین راهکار برای تقویت ارزش پول ملی است، وقتی بیمحابا پول چاپ میشود، بدیهی است با افزایش عرضه اسکناس، ارزش پول با کاهش مواجه شود، بنابراین اولین قدم برای حفظ ارزش پول ملی مدیریت نقدینگی است و باید رشد نقدینگی از سوی ناظر بازار پولی کشور مدیریت و مهار شود. وی افزود: افزایش جاذبههای گردشگری در ایران و تقویت جذب توریست، مدیریت نقدینگی، تقویت اقتصاد کلان و افزایش تولید و فروش کالاهایی که قابلیت عرضه در جهان را داشته باشند، میتوانند از جمله اهرمهای لازم برای تقویت ارزش پول ملی مطرح شوند.
https://eitaa.com/e_beman
◄ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار تصویری از نیوزویک که در آن به نقل از مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا آمده است؛ «اگر ایران میخواهد مردمش غذا داشته باشند، باید به آمریکا گوش کند»، در توئیتی نوشت: «ما هیچ وقت فراموش نمیکنیم که پمپئو وزیر خارجه آمریکا آشکارا و در تلاشی ناامیدانه برای اعمال توهمات آمریکا بر ایران، مردم ایران را به گرسنگی، که جنایتی علیه بشریت است، تهدید میکند.» وی افزود: «همچون اسلاف خود، او هم خواهد آموخت که برخلاف تلاشهای آمریکا، ایران نه تنها به حیاتش ادامه میدهد؛ بلکه بدون قربانی کردن حق حاکمیتش، به پیشرفت ادامه خواهد داد.»
https://eitaa.com/e_beman
◄ مجتهد، فعال رسانهای سعودی، در پیام توئیتری فاش کرد: سلمانبنعبدالعزیز شاه سعودی سفر دورهای داخلی خود به مناطق مختلف این کشور را به دلیل کسالت قطع کرد و به پایتخت عربستان بازگشت. وی افزود: شاه سعودی در بیمارستان تخصصی به سر میبرد و بازگشت او به ریاض برنامهریزی شده نبود؛ زیرا قرار بود که از منطقه حائل به منطقه الجوف عزیمت کند و پس آن از مناطق دیگری بازدید داشته باشد، اما محمدبنسلمان فرزندش تصمیم گرفت که پدرش را پس از بروز کسالت، به ریاض بازگرداند. گفتنی است، پس از آن بنسلمان خود سفرها را ادامه میدهد.
https://eitaa.com/e_beman
◄ فرزانه رجاییسلماسی، مدیر مبارزه با پولشویی با اشاره به خروج چهار بانک و مؤسسه مالی از فهرست تحریمهای ثانویه، گفت: چند روز پس از اعلام تغییری که در فهرست تحریمهای آمریکا اعمال شد، گفته شد اشتباهی به وجود آمده و آمریکا بانکهای «خاورمیانه»، «حکمت ایرانیان»، «قرضالحسنه مهر ایران» و مؤسسه مالی «توسعه» را از فهرست تحریمهای ثانویه خارج کرد و تحریمها از آنها برداشته شد.
https://eitaa.com/e_beman
◄ راویش کومار، سخنگوی وزارت خارجه هند اعلام کرد: دهلینو در حال بررسی جزئیات معافیت از تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران است. ما از معافیتهای اعطا شده استقبال میکنیم؛ زیرا این معافیتها برای تضمین امنیت انرژی هند بسیار اهمیت دارد. گفتنی است که دولت هند به تازگی سفارش خرید 9 میلیون بشکه نفت از ایران را به ثبت رسانده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ طی دوره پنج ساله از خرداد 1392 تا خرداد 1397 بدهی بانکها به بانک مرکزی از 53 هزار میلیارد تومان به 140 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. روند پُر شتاب استقراض بانکها از بانک مرکزی سبب افزایش سهم بدهی بانکها به بانک مرکزی به بیش از 50 درصد در سالهای اخیر شده است.
https://eitaa.com/e_beman
🌹🌿نشانههای افول آمریکا
دکتر یدالله جوانی
مدیر مسئول
«باید از افغانستان و عراق و کشورهای مشابه آنها، یک درس را گرفته باشیم و آن اینکه آمریکا، قدرت، امکانات و تفکر لازم برای برقرار کردن دموکراسی در کشورهای خاورمیانه را ندارد. حتی نمیتواند بحرانی مثل وضعیت موجود در سوریه را حل و فصل کند. کاری که ما باید انجام دهیم این است که نگذاریم به افرادی که برایمان مهم هستند، یا به خودمان آسیبی برسد. ما در جایگاهی نیستیم که بخواهیم نتیجه نهایی را دیکته کنیم.»
مطالب مهمِ صدر این نوشتار، از آنِ کسی است که نزدیک به سه دهه پیش، نظریه پایان تاریخ را مطرح کرد و به دلیل همین نظریهاش، شهرت جهانی یافت. فرانسیس فوکویاما، پژوهشگر و تاریخنگار ژاپنیالاصل و تبعه آمریکایی است. وی دارای سابقه کار در اداره امنیت آمریکا و نیز تحلیلگر نظامی در مؤسسه «رند»، از مؤسسههای وابسته به پنتاگون است. او در سال ۱۹۸۹ میلادی با نگارش مقاله «پایان تاریخ و واپسین انسان»
(the End of History and the last man) که در سال ۱۹۹۱ میلادی با تفصیل بیشتر و با همین عنوان، به صورت کتاب چاپ شد، شهرت یافت. در این دو نوشته، فوکویاما با صراحت به دفاع تاریخی از ارزشهای غربی پرداخت و چنین استدلال کرد که، اجماعی جهانی به نفع دموکراسی لیبرال به وجود آمده است.
بر مبنای همین نظریه بود که آمریکاییها، با ادعای در دست داشتن پرچم لیبرال دموکراسی غربی، خواهان حاکم کردن ارزشهای آمریکایی در جهان شدند. آمریکاییها با بهرهگیری از این نظریه، رهبری جهان و به دست گرفتن مدیریت بینالمللی در قرن بیستویکم را حق خود قلمداد کردند. اما با گذشت نزدیک به سه دهه از آن تاریخ، سستبنیانی نظریه فوکویاما، با آشکار شدن اشکالات ذاتی لیبرال دموکراسی از یک طرف و ناتوانیها و رفتارهای مغایر لیبرال دموکراسی از سوی آمریکا از طرف دیگر، موجب شده تا این پژوهشگر تاریخی، با شخصیتی نیمهسیاسیـ نیمهفلسفی از نظریه خود عقبنشینی کند. اکنون او، از پیش رو بودن زوال آمریکا سخن میگوید: «من در کتابم «نظم سیاسی و زوال و انحطاط سیاسی» بزرگترین مثالی که برای انحطاط سیاسی میزنم، نظام آمریکاست. همه نظامهای دنیا در حال زوال هستند، چه به علت جمود فکری و چه به دلیل سوءاستفاده افراد از قدرتی که در اختیار دارند.»
آری روند تحولات در سالهای اخیر، نه در راستای بسط هژمونی آمریکا و ارزشهای غربی، بلکه در راستای زوال این ارزشها و افول قدرت آمریکا بوده است. اگر در ۴۰ سال گذشته، مهمترین منازعه جهانی را، بین انقلاب اسلامی و آمریکا بدانیم، آنگاه افق بسیار زیبایی برای آینده جهان، منطقه غرب آسیا و ملت ایران، قابل رؤیت خواهد بود. بر مبنای این روندهای قابل مطالعه، افول و زوال آمریکا قطعی و پدیدآیی قدرتهای نوظهوری در جهان مانند جمهوری اسلامی ایران با پرچمداری ارزشهای الهی همسو با فطرت بشری یک واقعیت است. رهبر معظم انقلاب حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای(مدظلهالعالی) در دیدار با دانشآموزان در تاریخ ۱۲/۸/۱۳۹۷ و در آستانه روز ۱۳ آبان، در همین زمینه فرمودند: «در یک نگاه وسیعتر وضعیت آمریکا را وقتی نگاه میکنیم، میبینیم که قدرت و اقتدار و هیمنه آمریکا در دنیا رو به افول و رو به زوال است. در طول سالها، دائم دارد کم میشود.»
🌹👇نشانههای فراوانی را برای افول قدرت آمریکا میتوان مورد مطالعه قرار داد ؛ از آن جمله :
۱ـ نزدیک بیست تریلیون دلار بدهی دولت آمریکا با کسری بودجه بسیار بالا؛
۲ـ فقر، بیکاری و ورشکستگی بخشهایی از صنایع در آمریکا؛
۳ـ تراز منفی در تجارت خارجی؛
۴ـ ظهور قدرتهای برتر اقتصادی همانند چین؛
۵ـ فرسودگی تجهیزات نظامی و افسردگی نیروهای نظامی؛
۶ـ شکستهای سخت نظامی در افغانستان، عراق و سوریه؛
۷ـ ناتوانی در پیشبرد مقاصد از طریق اعمال قدرت نظامی و اقتصادی در بسیاری از مناطق جهان، به ویژه غرب آمریکا.
این جمله ترامپ رئیسجمهور آمریکا، مؤید تمامی این نشانهها است که گفت:
«طی ۱۷ سال گذشته، آمریکا هفت تریلیون دلار خرج جنگهای خاورمیانه کرده، اما هیچ دستاوردی نداشته است.» آری، افول آمریکا و زوال قدرتش یک واقعیت است. اما واقعیت دیگر آنکه، مردم ایران با انقلاب اسلامی خود، نقش اصلی را در پایانبخشی به قدرت جهنمی شیطان بزرگ دارند.
https://eitaa.com/e_beman
🌹«نظریه مقاومت» چرایی تبیین و چگونگی ترویج
حسین عبداللهیفر
کارشناس مسائل سیاسی
رهبر معظم انقلاب در یکی از توصیههای خود به دانشآموزان و دانشجویان با تأکید بر اصالت و درستی «نظریه مقاومت» از جوانان خواستند این نظریه را هم به لحاظ نظری و هم عملی تبیین و ترویج کنند.
🌹👇نخستین پرسش اساسی در این زمینه به چرایی تبیین نظریه مقاومت باز میگردد که در پاسخ آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
الفـ تجربه موفقیتآمیز تفکر مقاومت
بـ بیثمر بودن راهبرد سازش و تسلیم
جـ پایین بودن هزینه راه مقاومت
دـ تجربه عقبنشینی آمریکا در برابر مقاومت
🌹👇پرسش دوم درباره چگونگی ترویج عملی مقاومت است. برخی از راهکارهای ترویج عملی مقاومت عبارتند از:
۱ـ گفتمانسازی نظریه مقاومت به منزله حق ملتها
۲ـ حمایت از گروههای مقاومت
۳ـ الگوسازی و چهرهسازی از گروهها و نیروهای مقاومت
۴ـ معرفی سران سازشکار و سرنوشت آنها
https://eitaa.com/e_beman
🌹رفتار هنرمندانه
پس از آنکه گروهی از هنرمندان با انتشار یک ویدئوی مشترک، تحریمهای مالی آمریکا را مانع از تأمین مالی برای خرید غذا و دارو و تحریم غیرمستقیم دارو تلقی و نسبت به این رفتار غیرانسانی اعتراض کردند، گروهی از ضد انقلابها که با هدایت اتاق عملیات روانی ضد ایران مدیریت میشوند، به هنرمندان ایرانی حمله کردند. هنرمندان پیش از این نیز اقدامات مشابه ولی دیرهنگامی کرده بودند؛ اما به نظر میرسد، این بار دیپلماسی عمومی به موقع شروع شده و قاعدتاً نباید به این حرکت خلاصه شود. البته برخی هنرمندان که گرینکارت یا اقامت آمریکا داشتند، به واسطه ترس از واکنش آمریکا به اقدام آنها، از همراهی و همصدایی خودداری کردند.
https://eitaa.com/e_beman