◄ مقصود اسعد سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت: شرکت هواپیمایی ایران ایرتور به تازگی تفاهمنامه خرید ۲۰ فروند هواپیمای سوخو را به امضا رسانده بود و یک ایرلاین داخلی هم پیشنویس قرارداد اجاره سه فروند هواپیمای سوخو را منعقد کرده بود؛ اما گویا فعلاً به دلیل عدم صدور مجوز اوفک، ورود این هواپیماها مقدور نیست. البته سوخو وعده داده است، برخی از قطعات آمریکایی این هواپیماها را تغییر میدهد تا برای فروش آنها به مجوز خزانهداری آمریکا نیاز نباشد، البته تغییر قطعات آمریکایی سوخو احتمالاً زمانبر باشد.
https://eitaa.com/e_beman
کره شمالی همچنان در لیست سیاه
در حالی دولت با هدف خروج ایران از لیست سیاه FATF به دنبال پیوستن به کنوانسیونهای CFT و پالرمو است که سالها از عضویت کره شمالی در این کنوانسیونها میگذرد و نه تنها از لیست سیاه خارج نشده، بلکه به تأمین مالی گسترش سلاحهای کشتار جمعی متهم شده است. کره شمالی از 25 جولای 2013 عضو کنوانسیون CFT و از 17 ژوئن 2016 عضو کنوانسیون پالرمو شده؛ اما هنوز از لیست سیاه FATF خارج نشده است! بررسی بیانیههای FATF علیه کره شمالی نشان میدهد، این نهاد بینالدولی افزون بر پولشویی و تأمین مالی تروریسم، بر مسئله سومی هم تأکید دارد که همان اتهام تأمین مالی سلاحهای کشتار جمعی (هستهای و موشکی) است.
https://eitaa.com/e_beman
اطلاعرسانی قوه قضائیه ضعیف است
حجتالاسلام صادقی، معاون فرهنگی دستگاه قضا در جمعی دانشجویان در پاسخ به این پرسش که چرا اخبار قوه قضائیه بسیار ضعیف به گوش مردم میرسد و انعکاس خوبی ندارند، گفت: این گفته شما را قبول دارم که ضعیف عمل میکنیم. وی بخشی از این ضعف را مربوط به اطلاعرسانی ضعیف در دستگاه قضایی دانست و بخش دیگر را هم معذوراتی ذکر کرد که این دستگاه در اعلام اخبار دارد. صادقی گفت: در پرونده 3 هزار میلیاردی چند نفر محکوم شدند و اعدامی هم در پرونده داشتیم. خود سه هزار میلیارد تومان که برگشت خورد، جرایم آن هم برگشت خوردند؛ اما چون خاوری یکی از مرتبطان با این پرونده فراری است، همه فکر میکنند اتفاقی نیفتاده است.
https://eitaa.com/e_beman
صادرات ایران به کدام کشورهاست؟
صادرات غیرنفتی ایران در ۹ ماهه سال جاری با رشد ۵ درصدی به ۳۳ میلیارد و ۳۵۸ میلیون دلار رسید. گزارش گمرک ایران حاکی از آن است که در این مدت مهمترین مقاصد صادراتی ایران به ترتیب پنج کشور عراق با ۶ میلیارد و ۹۲۹ میلیون دلار، چین با ۶ میلیارد و ۷۴۹ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۵ میلیارد و ۱۳۴ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و ۹۱۲ میلیون دلار بودهاند.
https://eitaa.com/e_beman
برگی از #تاریخ اسلام
🌹👇این قسمتی از نامه امام علی (ع) به مردم مصر بود هنگامی که مالک اشتر را به مصر فرستادند.
🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹
سلام بر شما. مردى را به سوى شما اعزام كردم كه در روزهاى ترس خواب به چشمان او راه ندارد/هرگز در لحظات هولناك از دشمن نمى ترسد / و بر كافران از آتش شديدتر است / وى مالك فرزند حارث است . / سخن او را بشنويد وفرمان او را, تا آنجا كه با حق مطابق است پيروى كنيد / او شمشيرى از شمشيرهاى خداست كه كند نمى شود/ و ضربت او به خطا نمى رود... / فرمان او فرمان من است / من با اعزام او به سوى مصر, شما را بر خود مقدم داشتم.
⛳️🔸⛳️🔸⛳️🔸⛳️🔸⛳️
نهج البلاغه- نامهء 38 / کتاب الغارات- ج 1- ص 260
برگرفته از کتاب فروغ ولایت از استاد سبحانی
🌿تدوین : سید محمد حسین مرکبی
https://eitaa.com/e_beman
▼ برگی از#چهل سالگی انقلاب اسلامی
🌹👇درخشش در عرصه هنر انقلاب
یکی از نقاط درخشان در کارنامه 40 ساله انقلاب اسلامی ایران را میتوان در حوزه تولید آثاری برای نشر و بسط فرهنگ اسلامی و انقلابی دانست، به عبارت دیگر، با وجود اینکه انتقادات فراوانی درباره خروجی سینمای ایران، تولیدات موسیقیایی در کشور و عملکرد سازمان صداوسیما در این سالها وجود دارد؛ اما اکنون در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی میتوان به صراحت و قاطعیت از یک انقلاب بزرگ در تولیدات سینمایی، تلویزیونی و موسیقیایی سخن به میان آورد. واقعیت این است که با نگاهی به روند سینما در دهههای اخیر، شاهد رویش و به میدان آمدن کارگردانهای انقلابی، چون مجیدی، حاتمیکیا، مهدویان و طالبی، ساخت آثاری، چون قلادههای طلا، آژانس شیشهای، ماجرای نیمروز، تنگه ابوقریب، حضرت محمد(ص)، روز واقعه و شکلگیری جشنوارههایی، چون عمار و مقاومت هستیم. در حوزه تلویزیون نیز ماجرا از همین قرار است، با وجود آنکه در گوشه و کنار ضعفهایی وجود دارد و انتقادات وارد است؛ اما آثار و مجموعههایی مانند امام علی(ع)، مختارنامه، ولایت عشق، در چشم باد، پردهنشین، ارمغان تاریکی و... گویای تحول و جهشی بلند در حرکت به سوی تبلیغ آرمانهای انقلاب اسلامی هستند. حکایتی که در حوزه موسیقی نیز تکرار شده است. خوانندگان جوانی که با محوریت موسیقی سیاسی آثار ضد استکباری متعددی تولید کردهاند، مانند حامد زمانی که قطعه «مرگ بر آمریکا» را ساخته است یا علیرضا بیرانوند که برای اولین بار در فضای موسیقی کشور تولید آثار با موضوع خانواده ایرانی و اسلامی را آغاز کرده است، رویشهای قابل اعتنای انقلاب اسلامی در حوزه تربیت هنرمندان انقلابی و متعهد هستند. واقعیت این است که گاه روند تدریجی پیشرفت و تحول در یک حوزه، بزرگی و مثالزدنی بودن آن را از نظرها پنهان میدارد، لذا لازم است کمی از شرایط و موضوع فاصله گرفته و از دور به مسئله نگاهی بیندازیم؛ آنگاه است که تفاوتها به وضوح نمایان خواهد شد.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🍀ترساندن مومنین از دشمن از ویژ گیهای افراد نفودی دشمن است
آلعمران (3): آيه 173]
الَّذِينَ قالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزادَهُمْ إِيماناً وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ (173)
مؤمنان كسانى هستند كه (چون) مردم (منافق) به ايشان گفتند: بى شك مردم (كافر مكّه) بر ضد شما گرد آمده (و بسيج شده) اند، پس از آنان بترسيد، (آنها به جاى ترس) بر ايمانشان بيافزود و گفتند: خداوند ما را كفايت مىكند و او چه خوب نگهبان و ياورى است.
🌱🌟نكته:
عوامل تبليغاتى دشمن و برخى از مردمان ساده انديش و ترسو، به رزمندگان و مجاهدان تلقين و نصيحت مىكنند كه دشمن قوى است و كسى نمىتواند حريف آنان بشود، پس بهتر است درگير جنگ نشويد. امّا مسلمانان واقعى، بدون هيچ ترس و هراسى، با آرامش خاطر و با توكّل به خداوند راه مبارزه را ادامه میدهند
🌙امام خامنه ای در مراسم بیست و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله) ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
در باور به خدا، امام مصداق این آیهی شریفه بود: «الّذین قال لهم النّاس انّ النّاس قد جمعوا لکم فاخشوهم فزادهم ایمانا و قالوا حسبنا الله و نعم الوکیل» . «حسبنا الله و نعم الوکیل» را امام با همهی وجود ادا میکرد و از بن دندان به آن معتقد بود. امام به خدای متعال اعتماد داشت، به وعدهی الهی یقین داشت، برای خدا حرکت کرد و کار کرد و حرف زد و اقدام کرد و میدانست که «ان تنصروا الله ینصرکم» وعدهی الهی است و حتمی و تخلفناپذیر است.
در باور به مردم، امام بزرگوار، ملت ایران را به معنای حقیقی کلمه میشناخت. امام اعتقاد داشت که این ملت، ملتی است با ایمان عمیق، باهوش و شجاع؛ که اگر پیشوایان لایقی در میان آنها پیدا شوند، این ملت میتواند مثل خورشید در میدانهای مختلف بدرخشد؛ امام این را قبول داشت. اگر یک روز عنصر نالایقی مثل شاه سلطان حسین موجب شد که ملت ایران در لاک خود فرو بروند، اما در روز دیگری، مرد شجاعی مثل نادرقلی - بدون آن القاب و عناوین - وقتی در میان مردم ظاهر میشود و با شجاعت، پیشوائی مردم را به عهده میگیرد، این ملت میتواند میدان حرکت افتخارآمیز خود را از دهلی تا دریای سیاه گسترش دهد
در باور به خود - اعتماد به نفس - امام به مردم ایران «ما میتوانیم» را تعلیم داد. امام قبل از آنکه «ما میتوانیم» را به مردم ایران تلقین کند و تعلیم دهد، «ما میتوانیم» را در وجود خود زنده کرد؛ اعتقاد خود را به توانائی شخصیتی خود، به معنای حقیقی کلمه، به مظهر بروز و ظهور رساند.
🌿تدوین : رجبعلی بازیاد
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍀
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀خطبه ۵۶
🌹🌹 در مقايسه ياران پيامبر با ياران خود امیرمومنان فرمودند:
✅و لَقَدْ كُنَّا مَعَ رَسُولِ اللَّهِ ( صلى الله عليه وآله ) نَقْتُلُ آبَاءَنَا وَ أَبْنَاءَنَا وَ إِخْوَانَنَا وَ أَعْمَامَنَا مَا يَزِيدُنَا ذَلِكَ إِلَّا إِيمَاناً وَ تَسْلِيماً وَ مُضِيّاً عَلَى اللَّقَمِ وَ صَبْراً عَلَى مَضَضِ الْأَلَمِ وَ جِدّاً فِي جِهَادِ الْعَدُوِّ وَ لَقَدْ كَانَ الرَّجُلُ مِنَّا وَ الْآخَرُ مِنْ عَدُوِّنَا يَتَصَاوَلَانِ تَصَاوُلَ الْفَحْلَيْنِ يَتَخَالَسَانِ .....
✅ما در كنار رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله بوديم، پدران و فرزندان و عموهاى خود را به امر حق مىكشتيم،
🍀و اين مسئله جز بر ايمان و تسليم و حركت در راه راست و شكيبايى بر سوزش الم، و كوشش ما در جهاد با دشمن نمىافزود.
🍀 و مردى از ما و مردى از دشمن چون دو شير نر با هم در مىافتادند، و در صدد بر آوردن جان يكديگر بودند تا كدام يك از آن دو جام مرگ را به كام ديگرى بريزد.
🍀يك بار ما بر دشمن پيروز مىشديم، و يك بار دشمن بر ما. چون خداوند راستى ما را ديد دشمن ما را سركوب كرد، و يارى خود را بر ما فرو فرستاد،
🍀 تا آن وقت كه اسلام همانند شترى كه سينه و گردن براى استراحت به زمين نهد و در جاى خود بخوابد استقرار يافت.
🍀به جانم قسم اگر ما در آن زمان رفتارى مانند رفتار امروز شما داشتيم پايهاى از بناى اسلام بر پا نمىشد، و شاخهاى از درخت ايمان سبز نمىگشت.
🍀 به خدا قسم با اين وضعى كه داريد به جاى شير خون خواهيد دوشيد، و به دنبالش دچار ندامت خواهيد شد
✅تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
حرف روز
منطق انتصابات در نظام اسلامي
درگذشت حضرت آيتالله هاشميشاهرودي، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام حادثه تأسفآوري بود که به طور طبیعی پس از آن فردي ديگر بايد در جايگاه رياست مجمع تشخيص مصلحت قرار ميگرفت تا مديريت جلسات يکي از عاليترين مراکز تصميمگيري نظام اسلامي را بر عهده گيرد. مطابق با اصل يكصدودوازدهم قانون اساسی «تشخيص مصلحت»، «مشاورت در تعيين سياستهاي کلي» و «ارائه راهحل در معضلات کشور»، وظايف اصلي است که مجمع بر عهده دارد و انتخاب رياست و اعضاي آن با رهبري است. رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز طي حکمي آیتالله آملیلاریجانی را به این سمت برگزید.
نکته مهمي که نبايد فراموش کرد، توجه به معیار انتخاب مسئولان در نظام اسلامي است. مطابق با معيارهاي صريح اسلامي و قرآني، معيار انتخاب مسئولان در نظام اسلامي مبتني بر صلاحيتها است. در نظام اسلامي اگر فردي بر منصب قدرت تکيه زند، بدون آنکه صلاحيت لازم را برای آن جايگاه داشته باشد، بدون شک آن جايگاه نامشروع بوده و آن فرد حق اعمال قدرت نخواهد داشت. خواه اين فرد از طريق رأي ملت به قدرت رسيده باشد يا آنکه از طريق جايگاهي بالاتر منصوب شده باشد. اين تعبير به خوبي اهميت پذيرش مسئوليت و انتخاب افراد را براي جايگاههاي گوناگون در نظام اسلامي آشکار میکند.
حال باید دید که برای انتخاب فردی به عنوان رئیس مجمع تشخیص چه صلاحیتهایی لازم است؟ در جلسه مجمع، رؤسای سه قوه، فقهای شورای نگهبان، رئیس ستاد کل نیروهای مسلّح، دبیر شورایعالی امنیت ملّی و شخصیتهای حقیقی و حقوقی دیگری حضور دارند. بدون شک، ریاست بر این جمع و مدیریت جلسات باید بر عهده فردی قرار گیرد که وجاهت علمی و اخلاقی و سابقه لازم را داشته باشد و از تجربه مدیریتی کلان کشور برخوردار بوده و توان تشخیص مصلحت نظام را داشته باشد که این شاخصهها نزد آیتالله آملیلاریجانی موجود است.
ملاحظه دیگر در انتصابات اخیر رهبری، توجه به جوانگرایی و انتخاب شخصیتی است که نسبت به دو رئیس پیشین سن و سال کمتری دارد. آقای هاشمیرفسنجانی متولد 1313 و آقای هاشمیشاهرودی متولد 1327 بودند و آقای آملیلاریجانی متولد 1339 است. این تحول تداوم روندی است که رهبری در سالهای اخیر برگزیدهاند که انشاءلله موجب افزایش روزافزون کارآمدی خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
خبر ویژه
از سیاستهای جهانگیری میترسم
کامران وکیلی، دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران با اشاره به اینکه بخش معدن امروز با مشکلات متعددی روبهرو است، گفت: متأسفانه این روزها دولت گوش شنوایی برای شنیدن دردهای فعالان اقتصادی ندارد. وی افزود: پیش از اینکه آقای رحمانی به عنوان وزیر صنعت انتخاب شوند، در جلسات با فعالان اقتصادی میگفتند یکی از اتاقهای طبقه دهم وزارتخانه به تشکلها اختصاص دارد و آنها میتوانند با حضور در این اتاق همفکریهای لازم را با وزارتخانه داشته باشند؛ اما در عمل همه این حرفها فراموش شد؛ حتی آقای شافعی، رئیس اتاق بازرگانی در یک جلسه کتابچهای را بلند کرد و آن را مربوط به نامهنگاریهای متعدد فعالان اقتصادی با دولت دانست که بدون نتیجه مانده است. وکیلی با تأکید بر اینکه چرا دولت بخشنامههای فاقد کار کارشناسی ابلاغ میکند، تصریح کرد: من از اینکه آقای ترامپ هر روز از اعمال تحریمهای جدید صحبت کند نمیترسم؛ اما از این میترسم که معاون اول رئیسجمهور در سخنرانیهایش از سیاستگذاریهایی صحبت میکند که نه تنها عایدی برای فعالان صنعت ندارد؛ بلکه آنها را نگرانتر میکند. وی با تأکید بر اینکه مشکل اساسی بخش معدن متولی بخش این صنعت است، گفت: همیشه صحبتهای گوناگونی درباره بخشنامههای امنیت سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار مطرح است؛ اما وقتی مدیر دولتی درب اتاق خود را به روی فعالان اقتصادی میبندد، چگونه میتوان به کسب و کار امیدوار بود!
https://eitaa.com/e_beman
گزارش روز
اعترافهای دیپلماتیک
فرودگاه دمشق روزهای پر رفتوآمدی را در پیش خواهد داشت و در سال آینده میلادی جهان خواهد دید سران کشورهایی که کمر به نابودی سوریه بسته بودند، چگونه با لبخندهای دیپلماتیک از پلکان هواپیما پایین خواهند آمد و آرزوی آبادی و پیشرفت و افزایش همکاریهای مشترک با دولت بشار اسد را خواهند داشت! جملاتی که بیش از هر چیز نشانهای از اعتراف به شکست در برابر ملت سوریه و عقبنشینی در برابر محور مقاومت دارد. این جملات مطلب و مسئلهای نیست که فقط اینجا در تهران یا از سوی رسانههای حامی مقاومت در منطقه عنوان شود؛ بلکه «پیتر فورد» سفیر پیشین انگلیس در سوریه و بحرین نیز در این باره میگوید: «زمان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب فرا رسیده و آمریکا قدرت کافی برای جلوگیری از بازگشت روابط کشورهای عربی با دمشق را ندارد. در موضوع بازگشت روابط کشورهای اروپایی با سوریه نیز فقط موضوع زمان مطرح است، چه بسا شاهد بازگشت سفرای انگلیس و فرانسه به سوریه نیز در سال 2019 باشیم؛ بازگشت این روابط با سوریه بدون هیچ شرطی انجام خواهد شد؛ زیرا وضعیت اجازه تعیین هیچ پیششرطی را نمیدهد.» دیر نخواهد بود که کشورهای اروپایی نیز مانند کشورهای عربی برای برقراری رابطه با دمشق و اصلاح امور از یکدیگر سبقت بگیرند! چنانکه «عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در این باره در «رأیالیوم» نوشته است: «صف دولتهای عربی پشت درهای دمشق برای از سرگیری روابط هر روز طولانیتر خواهد شد؛ البته شاید کشورهای عرب رابطه خود را با سوریه مانند گذشته جلوه دهند؛ اما این بار حکایت متفاوت است و این سوریه قوی است که درباره آینده تصمیم میگیرد.»
https://eitaa.com/e_beman
حسام عقبایی، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به شکست قیمت 25 درصدی واحدهای بزرگ، لوکس، لاکچری و مساحت بالای 160 مترمربع از نیمه زمستان امسال (اواسط بهمن)، تصریح کرد: با توجه به نبود توازن بین عرضه و تقاضا در واحدهای کوچک متراژ، احتمال شکست قیمتها پایین است. وی تأکید کرد: تا پایان تابستان 98 مسکن یک رکود عمیق خواهد داشت که این وضعیت با تغییر نرخ دلار عمیقتر هم خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman