◄ شریعتی: عقلانیت یعنی تصمیم واحد در روزهای پایانی/سخنگوی ستاد انتخاباتی زاکانی، گفت: «هر نامزدی که از جریان انقلاب بگوید من قطعاً کنار میروم، اشتباه کرده است و حتی اگر هم بگوید تا آخر در عرصه حضور دارد بازهم اشتباه است. نامزدهای جریان انقلابی بیش از دو نفر هستند این عقلانیت و هوشمندی در تمام دوستان وجود دارد که در روزهای پایانی تصمیم واحدی بگیرند که این تصمیم منجر به ماندگاری یک نفر و یا دو نفر از چهرههای جریان انقلاب باشد
▼حرف روز
رابطه وعدهها و انتظارات
کارزار انتخابات به فاز تبلیغات رسیده است و نامزدهای ریاست جمهوری وعدهها و قولهایی برای پس از انتخاب شدنشان میدهند؛ وعدههایی که گاه فقط مصرف انتخاباتی دارد و برخی نامزدها در گرماگرم انتخابات و برای جذب آرای مردم آنها را ردیف کردهاند.
نکات تحلیلی: در خصوص وعدههای انتخاباتی چند نکته قابلتأمل است: 1- یکی از شاخصههای نامزد اصلح برای انتخابات، مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری، اطلاع از اختیارات و مسئولیتهای ریاست جمهوری است. ازجمله مواردی که این شاخص را تبیین میکند، و به عبارتی نشان میدهد که کدام نامزد از منظر این شاخص اصلحتر است، توجه به شعارهای انتخاباتی است. شعاری که با امکانات و اقتضائات کشور همخوانی ندارد و البته راهکارهای دستیابی و تحقق آن شعار و وعده بهخوبی بیان نمیگردد، نشاندهنده عدم اطلاع نامزد از امکانات، مسئولیتها و مقدورات است. 2- اتفاقی که بخصوص در دو دوره گذشته انتخابات ریاست جمهوری رخداده، آن است که برخی از نامزدها وعدههایی را دادند که باعث افزایش انتظارات مردم شد؛ اما در نقطه مقابل، این وعدهها با واقعیتهای میدان و صحنه عمل، همخوانی نداشت، لذا اتفاق این بود که مردم با این وعدهها و امید به تحقق آنها وارد فضای بعد از انتخابات شدند؛ اما عدم تحقق این وعدهها و شکاف میان انتظارات با واقعیت روز جامعه، باعث تولید سرخوردگی شد؛ واقعیتی که امروز آن را باید بهعنوان یکی از اصلیترین دلایل پایین آمدن مشارکت در انتخابات دانست. 3- وعدههای کاذب، یک شاخص منفی به نام عدم اعتماد در جامعه تولید میکند که نتایج نظرسنجیهای معتبر، آن را بهعنوان یکی از دلایل عدم مشارکت بخشی از جامعه در انتخابات نشان میدهد. وعده حل مشکلات در 100 روز، ایجاد رونق اقتصادی که مردم به یارانه نیازی نداشته باشند و ...، وقتی بیان شد و نمودی پیدا نکرد، بخشی از مردم را نهتنها به صاحب وعده، بلکه به سایر نامزدها نیز بیاعتماد میکند و لذا افکار عمومی تصور میکنند که احتمالاً بقیه نامزدها نیز در بیان وعدهها دروغ میگویند.
بنابراین مطالبه بیان وعدههای واقعی و مبتنی بر مقدورات و ارائه منابع و راهکارهای تحقق آن میبایست مدنظر مردم و رسانهها باشد؛ امری که باعث میشود فضای انتخاباتی از احساسات به سمت منطق انتخاب درست حرکت کند. (نویسنده: مصطفی برزکار
▼گزارش روز
مردم و 12 دوره انتخابات ریاست جمهوری
در روزهای گذشته فضای تحلیلی برخی رسانهها و تحلیلگران سیاسی ادعا میکنند که با توجه به تعداد اندک تأیید صلاحیت شدگان انتخابات ریاست جمهوری، مردم در انتخابات کمتر شرکت خواهند کرد، اما بررسی روند انتخاباتهای گذشته خلاف این ادعا را ثابت میکند.
گزارههای خبری: دوره اول انتخابات ریاست جمهوری: ابوالحسن بنیصدر در این انتخابات، ۷۶ درصد آرا را کسب کرد. رقبای وی در این انتخابات، حسن حبیبی، احمد مدنی، صادق طباطبایی، داریوش فروهر، صادق قطبزاده، کاظم سامی، محمد مکری، حسن غفوریفرد و حسن آیت بودند. این دوره از انتخابات بدون اعمالنظر شورای نگهبان، اما با نقش مستقیم حضرت امام و وزارت کشور برگزار شد. دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری: محمدعلی رجایی در رقابت با سه رقیب انتخاباتی، موفق شد ۹۰٪ آرا را کسب کند. دوره سوم انتخابات ریاست جمهوری: سید علی خامنهای در رقابت با سه نامزد دیگر، به ریاست جمهوری رسید. ایشان در این انتخابات که با مشارکت ۷۵ درصدی مردم برگزار شد، ۹۵٪ آرا را به دست آورد که تاکنون بالاترین درصد جلب نظرات مردمی در تمامی انتخابات ریاست جمهوری ایران بوده است. دوره چهارم انتخابات ریاست جمهوری: در انتخابات سال ۱۳۶۴ نیز، آیتالله خامنهای با کسب ۸۵٪ آرا در سمت ریاستجمهور باقی ماند. دور پنجم انتخابات ریاست جمهوری: شورای نگهبان از میان ۷۹ نامزد این انتخابات، فقط صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی را تأیید کرد. اکبر هاشمی رفسنجانی 94.51 درصد از آرای مأخوذه را کسب کرد و رئیسجمهور شد. میزان مشارکت در این دوره 54.6 درصد بود. دوره ششم انتخابات ریاست جمهوری: ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۲۸ داوطلب داشت. شورای نگهبان صلاحیت ۱۲۴ نفر را رد کرد و چهار نفر تأیید صلاحیت شدند. هاشمی رفسنجانی با کسب حدود ۱۰ میلیون رأی، نزدیک به ۶۴ درصد آرا را به دست آورد. میزان مشارکت در این دوره 50.5 درصد بود. در دوره هفتم انتخابات ریاست جمهوری 4 نفر احراز صلاحیت شدند و در این دوره ۸۰ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند و در آن سید محمد خاتمی ۶۹ درصد از آرای مأخوذه را کسب کرد. در دوره هشتم انتخابات ریاست جمهوری، از میان 817 داوطلب ثبتنام کننده، 10 نفر توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدند و سید محمد خاتمی با کسب 77 در صد آرای مأخوذه، برای دومین بار به ریاست جمهوری انتخاب شد. دوره نهم انتخابات ریاستجمهوری: شورای نگهبان از ۱۰۱۴ نفری که برای انتخابات ریاست جمهوری ایران ثبتنام کرده بودند، در ابتدا صلاحیت ۶ نفر تأیید و صلاحیت ۱۰۰۸ نفر رد شد ولی پس از حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب، صلاحیت ۲ تن دیگر (مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده) نیز تأیید شد. نتیجه این انتخابات دومرحله ای، انتخاب محمود احمدینژاد با ۶۱ درصد آرا بود. دوره دهم انتخابات ریاستجمهوری: پس از بررسیهای شورای نگهبان 4 نامزد بهعنوان کاندیداهای رسمی به رقابتهای انتخاباتی راه یافتند. ۸۵ درصد واجدین شرایط در رأیگیری شرکت کردند و احمدینژاد در این مرحله 62 درصد آرای مأخوذه را کسب کرد. دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری: درمجموع ۶۸۶ نفر در این انتخابات ثبتنام کردند و 6 نامزد به رقابت پرداختند. این دوره با مشارکت داخلی 72.7 درصدی برگزار شد و حسن روحانی با کسب 50.71 درصد کل آرا، بهعنوان رئیسجمهور منتخب برگزیده شد. دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری: جمعاً ۱۶۳۶ نفر ثبتنام کردند و تنها چهار نامزد احراز صلاحیت شده انتخابات ریاستجمهوری به رقابت پرداختند.
نکته پایانی: همانگونه که آمارهای فوق نشان میدهد، تعداد نامزدهای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان همواره انگشتشمار بوده است و میزان مشارکت مردم در انتخابات با تعداد نامزدها ارتباط دوسویه نداشته و تابع موضوعات دیگر حاکم بر کشور بوده است. با نگاه به گذشته، در انتخابات پیش رو نیز مردم اصل حضور در انتخابات را موردتوجه قرار خواهند داد و برای تعیین سرنوشت کشورشان پای صندوق رأی حاضر خواهند شد. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
رئیسی: دهکهای پایین باید از اینترنت رایگان بهرهمند شوند
نامزد انتخابات ریاستجمهوری:
🔹امروز اینترنت به حق مردم تبدیل شده و مسائل آموزشی و اقتصادی و تحقیق و پژوهش در اقصی نقاط کشور در بستر فضای مجازی انجام میشود.
🔹باید استفاده از اینترنت برای دهکهای پایین رایگان شود.
🔹دولت آینده زیرساختهای لازم برای تامین اینترنت در کشور را کامل میکند.
🔹امروز هند به اندازه درآمد نفتی ما از اینترنت سود اقتصادی میبرد؛ دولت مردمی برای درآمدزایی مردم از اینترنت برنامههای روشنی دارد.
رئیسی: دهکهای پایین باید از اینترنت رایگان بهرهمند شوند
نامزد انتخابات ریاستجمهوری:
🔹امروز اینترنت به حق مردم تبدیل شده و مسائل آموزشی و اقتصادی و تحقیق و پژوهش در اقصی نقاط کشور در بستر فضای مجازی انجام میشود.
🔹باید استفاده از اینترنت برای دهکهای پایین رایگان شود.
🔹دولت آینده زیرساختهای لازم برای تامین اینترنت در کشور را کامل میکند.
🔹امروز هند به اندازه درآمد نفتی ما از اینترنت سود اقتصادی میبرد؛ دولت مردمی برای درآمدزایی مردم از اینترنت برنامههای روشنی دارد.
♦️دیدار نمایندگان ادوار مجلس با آیتالله رئیسی
🔹اسدالله عباسی گفت: ۳۰۰ نفر از نمایندگان ادوار مختلف مجلس، امروز دوشنبه، ساعت ۱۷ به دیدار آیتالله سید ابراهیم رئیسی میروند.
🔹این نماینده ادوار مجلس افزود: امروز عصر، جلسه ۳۰۰ نفر از نمایندگان ادوار ♦️مجلس در قالب ستاد خادمان ملت با آیتالله سید ابراهیم رئیسی برگزار خواهد شد.
🔹وی بیان داشت: در این جلسه ۱۰ نفر از نمایندگان ادوار صحبت خواهند کرد و در پایان جلسه بیانیهای در حمایت از آیتالله رئیسی قرائت خواهد شد.
🔹ستاد خادمان ملت در حال برنامهریزی برای استفاده از ظرفیت حدود ۷۰۰ نماینده ادوار و فعلی است.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅✴️❎آیا سزاوار است انسان با انفعال در برابر مستکبران ربوبیت و حاکمیت الهی را رها کند و تن به سلطه و حاکمیت اربابان دروغین بدهد.
[سوره يوسف (12): آيه 39]
أَ أَرْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللَّهُ الْواحِدُ الْقَهَّارُ (39)
آيا خدايان متعدّد و گوناگون بهتر است يا خداوند يكتاى مقتدر؟
✅يوسف مىخواهد بگوید كه چرا شما آزادى را در خواب مىبينيد چرا در بيدارى نمىبينيد؟ چرا؟ آيا جز اين است كه اين پراكندگى و تفرقه و نفاق شما كه از شرك و بت پرستى و ارباب متفرقون سرچشمه مىگيرد، سبب شده كه طاغوتهاى ستمگر بر شما غلبه كنند، چرا شما زير پرچم توحيد جمع نمىشويد و به دامن پرستش" اللَّه واحد قهار" دست نمىزنيد تا بتوانيد اين خودكامگان ستمگر را كه شما را بىگناه و به مجرد اتهام به زندان مىافكنند از جامعه خود برانيد.
❎تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
انبیاء میگویند ما اگر بخواهیم یکی یکی آدمها را درست کنیم، شب میشود و عمر میگذرد، جامعه لازم است، نظامی لازم است.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
رئیسی اموالش را اعلام کرد
ابراهیم رئیسی با اعلام لیست اموالش تصرح کرد که فرزندانم دانشجو و ساکن تهران هستند.این داوطلب انتخابات ریاست جمهووری اعلام کرد:منزل من ۱۴۰ متر است و خودروی شخصی ندارم ولی همسرم یک خودروی ایرانی دارد.دو فرزند دختر دارم؛ یکی دوره دکترای جامعه شناسی دانشگاه تهران و دیگری لیسانس فیزیک دانشگاه شریف و ارشد علوم قرآن و حدیث.هر دو دخترم در تهران ازدواج کردند و مشغول تحصیل و زندگی هستند
▼خبر ویژه
ادامه یکماهه تفاهم، بدون تمدید آن!
رئیس سازمان انرژی اتمی در نامهای به مدیر آژانس اتمی نوشت: «ایران اینبار تصمیم گرفته تفاهم فنی مشترک را تمدید نکند، اما باهدف تمهید فرصت بیشتر برای ایجاد پیشرفت و به نتیجه رساندن گفتوگوهای فنی ایران و آژانس، ثبت و نگهداری دادهها را برای یک ماه دیگر ادامه میدهد. آژانس در گزارش دیروز خود با برآورد 16 برابر شدن غنیسازی هستهای ایران نسبت به متن برجام، اعلام کرد که از ۵ اسفندماه به دادههای مانیتورهای آنلاین نظارت بر غنیسازی و مهرومومهای الکترونیک و همچنین به اطلاعات اندازهگیری که توسط دستگاههای نصبشده به دست میآیند، دسترسی نداشته است
برنامههای جدید کاندیداها برای پس از ریاست جمهوری
رئیسی: از روز اول دولتم «مبارزه با فساد» و «ساخت مسکن» را آغاز میکنم. سالانه یکمیلیون واحد مسکن تولید خواهیم کرد. امروز اینترنت به حق مردم تبدیل شده، باید استفاده از اینترنت برای دهکهای پایین رایگان شود. یکی از بخشهای مهمی که باید فعال شود دیپلماسی اقتصادی است. عمیقاً به آزادی فکر و اندیشه، آزادی قلم و آزادی بیان اعتقاد دارم و معتقدم یک جامعه وقتی بالندگی دارد که مردم بهویژه جوانان بتوانند آزاد باشند. رضایی: اگر مسئولان فعلی دوباره سر کار بیایند، تا پایان سال تورم ۵۰ درصد میشود. به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی ادامه میدهم؛ اما تفاوت این است دولت تا انتها و عرضه نهایی کالا فرایند را بهطور کامل کنترل خواهد کرد. تحریمها 30، 40 درصد مؤثر است که با توانمندی داخلی خنثی شدنی است. من ۱۰۰ درصد تضمین میکنم که میشود این کار (یارانه ۴۵۰ هزارتومانی) را انجام داد، بدون ایجاد تورم. مهرعلیزاده: رانت، ریشه اصلی گرانیها است. با بخشنامههای ساده اجرایی و مختصر، در عرض یک ماه به تولید سرعت میبخشیم. تا پایان امسال، نرخ تورم را از ۴۶ درصد فعلی به زیر ۳۰ درصد و تا پایان دولت تکرقمی میکنیم. جلیلی: معتقدم که کشور را نباید معطل مذاکره با قاتلان حاج قاسم کرد. نتیجه آن چه شد؟ وعده ارزانی دلار با توافق را دادند اما امروز تحریم دو برابر و قیمت دلار 7 برابر شده است! در استان سیستانوبلوچستان فرصتهای بینظیری وجود دارد. کشاورزی جنوب این استان برای کشت میوههای گرمسیری، یکی از زمینههای اشتغال و جلوگیری از خروج ارز است. در دولت روحانی ۳۰۰ هزار هکتار اراضی خوزستان تصحیح شد. این کار خوب باید ادامه پیدا کند. قاضیزاده هاشمی: سالانه ۱۳۸ هزار میلیارد قاچاق در کشور رخ میدهد. اینکه نهادی فراقوهای برای مبارزه با قاچاق فعالیت میکند و پاسخگو نیست نشان میدهد که ما نیازمند اصلاحات جدی در این زمینه هستیم
بازی یک جریان سیاسی با منافع ملی!
طی روزهای اخیر برخی مقامات دولتی و مسئولان وزارت خارجه اظهارات خوشبینانهای درباره مذاکرات وین مطرح کرده و حتی تلویحاً خبر از احتمال اعلام قریبالوقوع دستیابی به توافق کردهاند. آقای «حسن روحانی» رئیسجمهور صراحتاً گفته است که بهزودی تحریم برداشته میشود. مواضع اخیر رئیس جمهور از خوشبینی قابلتوجه درباره نتیجه مذاکرات وین حکایت دارد؛ بهنحویکه حتی ممکن است همین دور از مذاکرات در حال انجام، دور پایانی باشد و بلافاصله با یک توافق در وین مواجه باشیم؛ اما براساس شواهد میدانی، اساساً نتیجه فعلی مذاکرات با یک توافق خوب و مناسب برای مردم ایران فاصله جدی دارد. منابع میدانی نشان میدهد که اگر دولت بخواهد در وضعیت و فضای فعلی مذاکرات، آن را جمعبندی و بهعنوان توافق نهایی معرفی کند، قطعاً با یک توافق خوب روبرو نیستیم. بر این اساس به نظر میرسد، دولت قصد دارد به هر نحوی که شده و بهویژه با توجه به در پیش بودن انتخابات، یک توافق بد دیگر را روی میز نزاعهای سیاسی در ایران قرار دهد و جامعه را بر اساس آن دچار ابهام و تشتت سازد. مسلّم آن است که هرگونه توافق بدی در وین باید در همان وین رد شود والّا آوردن آن به تهران و قراردادن آن روی میز منازعات، هیچ نسبتی با منافع ملی ندارد