◼️مخاطبان و فرهیختگان عزیز نظر به اهمیت مطالب بارگذاری شده و ضرورت مطالعه آن ؛ تا صبح شنبه بارگذاری نخواهیم داشت.
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈 درسهایی برای مذاکرات وین
1⃣يا أَيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ يَخْلُقُوا ذُباباً وَ لَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَ إِنْ يَسْلُبْهُمُ الذُّبابُ شَيْئاً لا يَسْتَنْقِذُوهُ مِنْه (حج/ 73)
2⃣ لنْ يَضُرُّوكُمْ إِلاَّ أَذىً وَ إِنْ يُقاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبارَ ثُمَّ لا يُنْصَرُونَ (111/ آل عمران)
3⃣لا يُقاتِلُونَكُمْ جَميعاً إِلاَّ في قُرىً مُحَصَّنَةٍ أَوْ مِنْ وَراءِ جُدُرٍ بَأْسُهُمْ بَيْنَهُمْ شَديدٌ تَحْسَبُهُمْ جَميعاً وَ قُلُوبُهُمْ شَتَّى ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَعْقِلُونَ (14/حشر)
سه درس برای مذاکرات وین
✅اولا: مستکبران اگر همه اجتماع کنند زورشان به یک مگس نمی رسد
✅دوما : اگر اقدامی هم بکنند جز اذیت مختصری نخواهند داشت واگر با شما روبرو شوند پا به فرار می گزارند
✅سوما :از راه دور با شما درگیر می شوند (از روی ناو یا جنگنده هوایی و ...) ولی جرات نمی کنند با شما رودر رو شوند و روی زمین با شما درگیر شوند
✍ #رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
💠 جلسه بیست و سوم
ولایت
👈"مسئله ولایت در حقیقت تتمّه و ذیل و خاتمه بحث نبوت است."
#رهبر_معظم_انقلاب
🔺در اصطلاح اولی قرآنی ولایت یعنی به هم پیوستگی و هم جبهگی و اتصال شدید یک عده انسانی که دارای یک فکر واحد و جویای یک هدف واحدند. هرچه بیشتر این جبهه باید به هم دیگر افرادش متصل باشند و از جبهههای دیگر و قطبهای دیگر و قسمتهای دیگر خودشان را جدا و کنار بگیرند. چرا ؟ برای این که از بین نروند، هضم نشوند.
[ کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی درقرآن کریم]
https://eitaa.com/e_beman
به گزارش رویترز،
✅ وانگ کوان، نماینده چین در مذاکرات وین از ازسرگیری مذاکرات وین بر سر احیای برجام در اواسط هفته آتی خبر داد.
✅انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه آیا مذاکرات روز چهارشنبه ادامه خواهند یافت، گفت: در همین حوالی
https://eitaa.com/e_beman
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸تا وقتی بانکها ربا میگیرند، نماز باران تاثیری ندارد🔸
«إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حتی یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ.» (خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. سورۀ رعد، آیۀ 11)
تا زمانی که انسان علت و سببِ سلب نعمتها را تغییر ندهد، محال است آن نعمت را خداوند به او برگرداند.
وقتی فکر میکنم در رابطه با «بانکها»، «خشکسالی» و «تبدیل باران به مصیبت» درمییابم که اینها، نتیجه رفتار ما با حکم رباست. ما بانکداری «بدون قرض» را بانکداری «بدون ربا» نامیدیم و این نوع بانکداری را، به خدا نسبت دادیم!
امام راحل به مسئولان بانکها فرموده بودند: «کاری کنید پول کار نکند؛ در اسلام پول کار نمیکند.» امام راحل، «کار کردن پول» را به «خدا» نسبت نداد بلکه به «ناچاری و بیچارگی» مربوط کرد.
شورای نگهبان نیز نه بدلیل «احکام اولیه» بلکه بدلیل ضرورت و اضطرار و «احکام ثانویه» قانون بانکداری را تأیید کرد.
وقتی دانشمندان و مردم باور کنند و بپذیرند، که بانکداری فعلی، بانکداری حلال است و خداوند این بانکداری را امضا کرده و این مسئله، از باب ضرورت و اضطرار نیست، معنایش اینست که ما با خدا «بد رفتاری» کردهایم و مصداق این آیهایم: «وَمَنْ یَکْسِبْ خَطِیئَهً أَوْ إِثْمًا ثُمَّ یَرْمِ بِهِ بَرِیئًا فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِینًا.»(کسی که خطا یا گناهی مرتکب شود، سپس بیگناهی را متهم سازد، بار بهتان و گناهِ آشکاری بر دوش گرفته است. سورۀ نساء، آیۀ 112)
(پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: یک درهم ربا نزد خداوند عزّوجلّ بدتر از هفتاد بار زنا با محارم در خانه خداست است. من لا یحضره الفقیه: جلد 4 صفحه 367)
جمهوری اسلامی و علماء عظیم الشان، محبوبان خداوند هستند ولی «إِنَّ اَللَّهَ یُحِبُّ اَلْعَبْدَ وَ یُبْغِضُ عَمَلَهُ.» (همانا خداوند بندهای را دوست اما کردار او را دشمن میدارد. خطبۀ 153 نهج البلاغه.)
خداوند دشمن میدارد کار کسی را که گرفتن کارمزد اینچنینی برای قرض را، حلال میکند! اگرچه حلال کننده از دوستان خدا باشد. خداوند نعمت خود را حبس میکند تا دوستان او آنچه مورد غضب اوست ترک کنند و محال است بدون ترک آن عمل ناشایست توسط دوستان، خداوند نعمت را آزاد کند. این قرآن کریم و این شما: «فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَارًا وَیُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَیَجْعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَیَجْعَل لَّکُمْ أَنْهَارًا.»(به آنها گفتم: «از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است. تا بارانهای پربرکت آسمان را پی در پی بر شما فرستد و شما را با اموال و فرزندان فراوان کمک کند و باغهای سرسبز و نهرهای جاری در اختیارتان قرار دهد! سورۀ نوح، آیۀ 10-12)
آیا همه خشکسالیها طبیعی، اقلیمی و جغرافیایی است؟ آیا این اتفاقات مربوط به تغییرات آب و هوایی جهانی است؟
آیا امکان ندارد دوستان خدا، مرتکب امری شوند که بارندگی بموقع و پر منفعت، کم شود و ضررهای بارندگی افزایش یابد؟ آیا امکان ندارد دوستان خدا امری که برای خداوند عظیم است جدی نگیرند و خدا بر آنها نپسندد که در غفلت بمانند و برای رفع غفلت ایشان، نعمت باران را حبس کند و یا با خسارت همراه نماید؟
اگر چنین احتمالی ولو به احتمال ضعیف ممکن باشد، بدلیل عظمت محتمَل باید جدی گرفته شود و به قول بعضی بزرگان متاسفانه جدی گرفته نشده است.
اگر حبس نعمت و نازل نشدن نعمت و یا همراه شدن نعمت با مصیبت، بدلیل سهل انگاری در مسئلۀ عظیمی که عظیمتر از آن قابل تصور نیست باشد، تا هر زمان آن سهل انگاری تغییر نکند، حبس نعمت نیز تغییر نخواهد کرد.
نماز باران هم در چنین مواردی مؤثر نیست چون نماز باران، تغییر نیست. «إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حتی یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ.» (خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. سورۀ رعد، آیۀ 11)
والسلام
محی الدین حائری شیرازی
۲۹ آبان، ۱۳۹۵
https://eitaa.com/e_beman
✅دستورالعمل برجامی آمریکا به رسانههای فارسیزبان ضدانقلاب
بخش رسانهای وزارت خارجه آمریکا طی دستورالعملی به شورای هماهنگی رسانههای فارسیزبان، محورهای زیر را برای اجرا در مورد مذاکرات برجام ارسال کرده است: عبث بودن خروج ترامپ از برجام و منطقی بودن موضع بایدن در مذاکرات فعلی و تمایل آمریکا به بازگشت به برجام. پیششرطها و مواضع ایران در مذاکرات برجام غیرموجه هستند. آسیبپذیری و شکنندهبودن وضعیت اقتصادی ایران و عدم توجه نظام به وضعیت مردم. بیثبات نشان دادن بازار ارز با تأکید بر تورم و افزایش بالای قیمت ارز در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین. گسترش تعاملات اقتصادی یکسویه ایران با چین و تعارض این وابستگی با استقلال سیاسی ایران. زمانبر نشان دادن اثرات مثبت توافق احتمالی بر وضعیت اقتصادی ایران (تا ایران از آثار توافق سود نبرد!). اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، مقصر تیم مذاکرهکننده ایران است
✅جایگاه درآمدی ایران در اعزام نیروی کار
بانک جهانی درآمد ارزی ایران از محل اعزام نیروی کار به خارج در سال ۲۰۲۱ را 1.3میلیون دلار برآورد کرد. ایران در بین کشورهای منطقه از این نظر در جایگاه هشتم قرار داشته است. بنا بر اعلام بانک جهانی، در سال 2021 بالغبر 589 میلیارد دلار از اعزام نیروی کار به خارج درآمد داشتهاند. درآمد یک میلیارد و 300 میلیون دلاری ایران از این محل تنها معادل 0.22 درصد کل این رقم بوده است. در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، کشور مصر با درآمد 33.3 میلیارد دلاری در صدر کشورهای منطقه قرار داشته و مراکش با 9.3 میلیارد دلار، لبنان با 6.6 میلیارد دلار، اردن با 3.6 میلیارد دلار، فلسطین با 2.9 میلیارد دلار، تونس با 2.2 میلیارد دلار، الجزایر با 1.8 میلیارد دلار، ایران با 1.3 میلیارد دلار، عراق با 0.7 میلیارد دلار و جیبوتی با 0.1 میلیارد دلار به ترتیب در رتبههای بعدی قرارگرفتهاند. در سطح جهان، هند بیشترین درآمد را داشته است. نیروی کار هندی در سال 2021 بالغبر 87 میلیارد دلار ارزآوری برای این کشور داشته است و چین با 53 میلیارد دلار و مکزیک با 52.99 میلیارد دلار به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرارگرفتهاند
https://eitaa.com/e_beman
✅سردار قاآنی: آمریکاییها کوچکترین حرکتی کنند، دندانهایشان خورد میشود
فرمانده نیروی قدس سپاه خطاب به آمریکاییهای حاضر در منطقه غرب آسیا گفت: «به آمریکاییها میگوییم هنوز از جغرافیای اطراف ما وقت دارید که با ذلت بیرون بروید وگرنه از تمام این جغرافیا بدتر از افغانستان اخراج میشوید. سالهای سال آمریکا حرف از تحریم روی میز و زیر میز میزند اما توان و ظرفیت نرمافزاری و سختافزاری و اقتدار و عزت این ملت به حدی رسیده که میدانند اگر کوچکترین حرکتی کنید دندانهای شما در دهانتان خورد میشود. دورانی که هر کاری میخواستید انجام میدادید گذشت
👈بلینکن: خروج از برجام باعث انزوای آمریکا شد/
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «برجام یک توافق بسیار مؤثر بود که برنامه هستهای ایران را مهار کرده بود اما آمریکا با خروج از برجام این وضعیت را تغییر داد. خروج از برجام باعث اختلاف میان آمریکا و متحدانش شد، درواقع این آمریکا بود که با خروج از برجام منزوی شد، نه ایران».
👈 اتمامِحجت سازمان استخدامی به دستگاههای اجرایی/
سازمان اداری و استخدامی در بخشنامه جدید خود آورد: «تمامی دستگاههای اجرایی، نسبت به ثبت، تکمیل و بهروزرسانی کارکنان و ثبت حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختیها که در آذرماه قصد پرداخت آن را دارند، حداکثر تا ۱۵ آذرماه در سامانه یکپارچه نظام اداری اقدام نمایند. هرگونه پرداخت مازاد بر ارقام ثبتشده در سامانه مذکور مجاز نیست
حرف روز
✅ابتکار عمل تیم ایران در وین!
دور جدید مذاکرات وین بعد از سه روز جلسات فشرده و ارائه دو سند پیشنهادے از سوے کشورمان، روز جمعه پایان یافت. «علے باقری» معاون سیاسے وزیر امور خارجه در پایان نشست مشترڪ برجام اعلام کرد، طرفهاے مقابل براے ارائه پاسخهاے مستدل و مستند و منطقے به پیشنهاد ایران، به پایتختها میروند و بهزودے در هفته آینده گفتوگوها در وین ادامه خواهد یافت.
👈نکات تحلیلی:
جمهورے اسلامے در این دور از مذاکرات نشان داده که ابتکار عمل را در اختیار گرفته و با حسن نیت به دنبال مذاکره جدے و نتیجه محور است. نکته حائز اهمیت این است که دستور کار مذاکره در این دور هرچند با دستور کار مذاکرات قبلے تفاوت اساسے نداشت و طرفین عملاً بر مبناے آنچه در مذاکرات قبلے ریلگذارے کرده بودند، وارد گفتوگو شدند؛ اما با ابتکار عمل تیم مذاکرهکننده ایران که باهدف گشایش در مسیر مسدود شده مذاکرات گذشته صورت گرفته بود، روند گفتگوها جدیتر شده است. ارائه دو سند اقدام در حوزه رفع تحریمها و مسائل هستهاے دقیقاً چشمانداز ترسیم شده ایران براے رفع ابهامهاے موجود بوده و باهدف تأمین منافع طرفین صورت گرفته است. ابتکار عمل ایران درواقع منفعل و خلع سلاح کننده طرفهاے مدعے جمهورے اسلامے بوده و تمامے بهانهها را از آنان میگیرد؛ چراکه محتواے این اسناد مستدل و منطقے با رویکرد فنے و حقوقے تهیهشده و آنچه طرفین از مذاکره میخواهند را تأمین میکند.
بیتردید در شرایط کنونے توپ در زمین آمریکاست و گردانندگان کنونے کاخ سفید باید تصمیم بگیرند که میخواهند سیاسے و مغرضانه با پرونده هستهاے ایران برخورد کنند یا فنے و حقوقی. جمهورے اسلامے نشان داده است که هم حسن نیت لازم و هم اراده جدے در مذاکرات براے دستیابے به یڪ توافق مطلوب از آنچه طرفین میخواهند را دارد. در این دور از مذاکرات، جمهورے اسلامے سنجیدهتر و با دستان پر وارد گفتگو با ۱+۴ شده به صورتے که براے هر بخش از موارد ادعایے طرف مقابل، راهکار عملے ارائه داده است. طرف غربے اکنون نمیتواند با غوغا سالارے رسانهاے دست به عملیات روانے علیه ایران بزند، خصوصاً که در این دور از مذاکرات چین و روسیه نیز قدمبهقدم با مواضع روشن ایران همراه بودند. اگر طرف مقابل اراده، انگیزه و جدیت لازم را داشته باشد، توافق محتمل خواهد بود؛ در غیر این صورت بر هم زدن بازے و زمین آن شگرد آمریکاییها براے خارج شدن از این مسیر جهت باز کردن مسیرے دیگر و به عبارتے آغاز پلن بعدے خواهد بود
✍#احمد_بنافی